AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 19 sp 10 v 4 o 5 f 37 - 24 mål 34 poäng

26 dec 2011 - 1 jan 2012

Nyhetsnotiser v-51


NYA FRÅGOR

Söndag:
Chelsea hyllar Nicolas Anelka som idag officiellt har lämnat klubben. Synd att han var den förste av våra anfallare som tappade formen i år, liksom de andra gjort en efter en. Vi önskar nog alla att han hade haft en roligare avslutning i den klubb som han sagt sig ha sin bästa tid som fotbollsspelare i. Läs mer >>>
Lycka till som fotbollsambassadör i Shanghai Shenhua Nicolas Anelka och tack för att du var vår mest lyckade januarivärvning någonsin. (Även om han också hade en knepig start med bara två mål första halvåret). Han spelade 184 matcher (145 starter) för Chelsea och gjorde 59 mål. Mest lyckad var han 2008-09 då han vann skytteligan i PL med 25 mål.

Lördag:
MATCHEN - Chelsea vs Aston Villa 1-3
Laguppställningarna >

Först måste vi ju tacka Blackburn för den helt sensationella segern på Old Trafford. Fantastiskt och det måste kännas underbart för PLs mest kritiserade och hatade manager, Kean, i Blackburn. Och på rödnäsans 70-årsdag dessutom! Hoppas det är ett gott tecken för Chelsea och vår match, och inte ett tecken på fler överraskningar. (Även om vi hälsar andra överraskningar för våra konkurrenter hjärtligt välkomna).

Förutom att jag vill se en trygg vinst, hoppas jag verkligen på att Drogba gör mål och kliver upp på 150 mål tillsammans med Ossie Osgood och Roy Bentley, det vore jättekul.
- Av första minuten att döma tänker Chelsea åtminstone börja spela fotboll när matchen började idag istället för de letargiska inledningar vi tvingats se så många gånger.
- Första tio har dominerats av Chelsea, men de farliga chanserna har helt uteblivit. Det har nästan verkat farligare när Villa har stuckit upp i kontringar, även om det aldrig varit nära mål för dem heller.
- 19 min kommer Sturridge loss, men skjuter strax över.
- 20 min, Drogba skjuter utanför från straffområdeshörnet. Chelsea börjar åtminstone skapa antydan till målchanser nu. Det har annars varit en rätt tam inledning på matchen även om Chelsea varit i kontroll mestadels. Villa har dock rätt vassa kontringar, ofta iscensatta av Ireland som varit piggg.
- 22 min Drogba får straff då Dunne vräker omkull honom. Solklar straff.
- Drogba tar straffen själv. Han trippar fram och Guizan tar nästan bollen som dock smiter in under honom. 150 mål för Drogba i Chelsea nu. MÅL 24 min.
- MÅL. Ireland kvitterar efter att JT räddat på mållinjen. Chelsea försvarade sig uselt igen när N'Zogbia får ta sig fram i straffområdet.Ireland fick två chanser och kanske tog JT bollen med handen för den första, men det spelar mindre roll då det blev mål ändå. 28 min.
- JT varnad efter en tuff, men sen tackling på Agbonlahor. 32 min.
- 34 min. Drogba jobbar fram bollen fint till Mata, men Mata får inte till skottet och försvarare hinner emellan.
- 40 min, Drogba tar en lång frispark. Men bollen klart över.
- 42 min, bra frisparksläge för Drogba strax utanför straffområdescirkeln .Bollen tar i muren till hörna när han lurar dem med att slå en bredsida istället för den patenterade överskruven.
- Drogba hinner nästan emellan på en bakåtpassning. 45 min.
- Chelsea har kontrollerat första halvlek, men skapar inte de där riktigt farliga målchanserna. Det känns nästan farligare när Villa sticker upp. Chelsea måste skärpa till sig i andra om vi ska kunna vinna den här matchen. Drogba har varit aktivast i andra delen av halvleken, annars tycker jag ingen direkt utmärkt sig i Chelsea. Sturridge och Mata ovanligt osynliga än så länge, Ramires verkar matchrostig efter sin avstängning. Cole har varit helt osynlig och inte heller Ferreira har märkts, särskilt inte offensivt. Mest märks han nog pga den ovanligt fula masken han bär för att skydda sin brutna näsa.
ANDRA HALVLEK:
-51 min, Collins får överraskande bollen i magen och den håller på att studsa in i mål, men går precis utanför stolpen.
- 53 min, Cech räddar ett friläge för Agbonlahor. Ruskigt bra gjort. Blixtrande kontring från Villa efter en Chelseahörna. Två spelare fria med en Chelseaspelare och den helt frie Agbonlahor var den som fick chansen.
- Lampard ska komma in som förste avbytare, det lär väl som alltid bli tre byten innan matchen är klar. Lamps är vår just nu bäste målgörare på just Villa.
- Både Drogba och Sturridge håller på att komma fria, men det slutar med att bollen rinner ifrån båda till Guizan. 57 min.
- Romeu blir den som får gå ut när Lampard kommer in. 57 min.
- Chelsea måste ta tag i matchen nu och skapa chanser för det mål som behövs, helst fler. Cole spelar betydligt mer offensivt nu i andra halvlek där Chelseas spel alltmer går fram på vänsterkanten. Just nu ser det ut som en fjärde rak 1-1-match, och det har vi inte råd med då Arsenal hänger oss i hasorna och kan gå förbi. Vilket även Liverpool kan göra imorgon. Och just då går Arsenal förbi oss då de tagit ledningen i sin match, självklart genom van Persie vars hysteriska form håller i sig.
- Torres näste spelare på väg in. Det blir idag anonyme Sturridge som får gå ut. 62 min. Dryga halvtimmen kvar att avgöra den här matchen.
- 63 min, första sparken från Torres blir ett långskott i RIBBAN.
- Cole vill ha straff för hands. Men Halsey är inte intresserad. Reprisen visar att bollen tar på Dunnes arm, men han håller den intill kroppen så...
- Tjugo minuter kvar och Chelsea måste skärpa sig, det är dåligt och slarvigt just nu. Bortkastade chanser på felbeslut och ingen intensitet i matchen. Ska det verkligen bli ett fjärde rakt 1-1-fiasko? Eller värre med tanke på vår oförmåga att hålla tätt i slutet av matcherna i år? Julperioden är återigen inte bra för Chelsea, det kan vi konstatera, i ett läge då vi faktiskt hade kunnat ta in lite på åtminstone United.
- Cole ville ha straff för farligt spel. Men det hade varit för generöst antar jag. Minuten senare skjuter Drogba precis utanför. 74 min.
- Bosingwa in för Ferreira. Som alltid tre byten. 75 min. Villa har inte gjort några byten.
- Bosingwas första bollkontakt blir ett riktigt bra skott som Guizan lyckas rädda med en riktig tv-räddning. Torres nickar hörnan över med hjälp av Villaförsvarare. 76 min.
- Chelsea har fått tryck på Villa men inget mål.
- Bent in för N'Zogbia, Gardner gör debut istället för Albrighton. 78 min.
- 79 min, bollen hittar nästan fram till Drogba, men studsar undan i sista stund.
- MÅL. Chelsea gör det igen, släpper in mål i slutet av matchen och Petrov gör mål efter att Chelseas försvar lämnat honom helt fri. 82 min. Vad ska man säga? Och detta en dag då United förlorar och Tottenham tycks tappa poäng. Chelsea nu utanför CL-platserna efter att förlorat 9 poäng den här julperioden. Fiasko är enda ord jag kan hitta. Det är dock en liten chans att rädda åtminstone en poäng i matchen, men då passar Lampard Ireland och Bent och han får fritt fram. Bent skjuter MÅL. Cech är på den men bollen letar sig in i mål. Vad fasen håller Chelsea på med just nu? Fjärde hemmaförlusten nu. Det är fullständigt oförlåtligt.
- 89 min och JT håller på att skänka Villa ännu ett friläge. Men det reder ut sig. Chelsea fortsätter dock slarva bort varje chans.
- 4 min tillägg men Chelsea är så tandlösa att man har inte ens en gnutta hopp kvar. Jag kan inte ge en enda spelare godkänt i den här matchen, och det var ju inte vad man väntade sig efter de redan svaga insatserna de senaste veckorna.
- SIgnifikativt på något sätt är att både Mata och Luiz tänker ta samma frispark i 94e minuten.

FIASKO igen.


---
AVB har indirekt medgivit att Chelsea tittar på fler transfers i januari, än Gary Cahill. Vad det gäller Cahill är det som nedan, att Chelsea och Bolton är överens, men klubben står långt från Cahills personliga villkor som ger intryck av att vara lite väl överdrivet optimistiska. Vi får se hur det går, men det är sällsynt att spelaraffärer spricker så här sent pga det personliga avtalet, även om vi vet att Chelsea aldrig gick vidare med Aguero pga dem. (Där var dock ingen affär klar med klubben heller). Jag anser att Chelsea gör rätt som inte ger efter för ohemula spelarkrav, klubbens lönekostnader är ett problem som måste stävjas.
AVB hoppas fortfarande att Chelsea och Drogba ska komma överens om ett nytt avtal, vilket är positivt att notera. Dorgba, liksom Kalou, är enligt reglerna nu i januari fria att börja prata med andra klubbar om en transfer till sommaren.
Vad det gäller lån av Josh McEachran överväger klubben det, och gör det helt klart att det handlar i så fall enbart om lån till en klubb i Premier League.

Fredag:
Chelsea och Bolton uppger att de har kommit överens om övergångssumman för Gary Cahill. Dock uppges det att Chelsea står långt ifrån Gary Cahill själv vad det gäller de personliga villkoren.

Carlo Ancelotti har officiellt presenterats som Antoine Kombouares efterträdare. Det kan inte vara lätt för Kombouare idag, han har tagit PSG till första platsen i Ligue 1 och får sparken. Vilket väcker betydligt mindre uppmärksamhet än när Ancelotti fick lämna Chelsea!!! Beckham anses bli PSGs försa Ancelottivärvning, men som ni vet pratas det mycket om Malouda och Kalou från Chelsea även om det är svårt att tro att bägge lämnar redan i januari.

Tordag:
Vårt nu vinterlediga lån Thibaut Courtois har varit på Cobham för att testas. Det är en serie fysiska och psykologiska tester Lollichon genomför och som bland annat visar att 19-åringen är starkare nu än i somras, han hoppar hela 30 cm högre men framförallt behåller han lugnet i stressiga situationer bättre. Courtois som varit klar förstemålvakt före jättelöften (nu äldre än Courtois) som Asenjo har dock fått en manager i förra veckan och vi får se om det ändrar saker för det unga löftet som Chelsea köpte i somras.

Oavsett eventuell konflikt mellan Chelsea och Barcelona om hur kontraktet egentligen skrevs, idiotiskt för Chelsea eller inte, så har Oriol Romeus agent nu gått ut och sagt att Romeu själv kommer att tacka nej till att återvända till Barcelona i sommar. Mycket roande och uppmuntrande i det här grälet, som förs i media då jag nog tror klubbarna vet vad de skrivit på och jag litar på Chelseas version.

Den 11e januari ska Kalou och Drogba inställa sig på Elfenbenskustens träning inför afrikanska mästerskapen, senare än vanligt alltså. Men nu vill Yaya Touré vänta en vecka och får han det får vi verkligen hoppas att Drogba också kan vänta en vecka med att inställa sig.

Onsdag:
Ungdomslaget möter Norwich borta 11 januari i nästa omgång av FA Youth Cup.

Sam Hutchinson har fått tröja 27 inför det nya året.

Tisdag:
Branislav Ivanovic kommer att vara spelklar till FA Cupmatchen mot Portsmouth. Bosingwa som gick av skadad (vilket förklarar det bytet även om Paulo skötte sig bra) mot Fulham. Mikels skada har det ännu inte kommit någon tidsdiagnos kring, förutom att AVB säger att Iva kommer att bli spelklar före Mikel. Inget nytt heller om Essien vars tidigare besked tyder på att han tack och lov missar ACN och kommer att börja träna för fullt i mitten av januari som först.

AVB erkänner att Chelsea förhandlar om Gary Cahill men förutser inte några stora spelaraffärer i januari till skillnad från tidningarna som frossar i alla som kommer till Chelsea, enligt dem alltså.

Annandagen:
Laguppställningarna >
MATCHEN: Chelsea vs Fulham 1-1
Kommer Chelsea att starta matchen utan att släppa in mål första kvarten? Kommer Chelsea att avsluta matchen utan att släppa in mål sista kvarten?

Två frågor vi verkligen vill ha positiva svar på.
- Första fem ger negativt svar, återigen en tam och andefattig inledning av Chelsea. Jol har absolut observerat hur Chelsea tenderar att starta matcher i år. Men det är långt kvar. Tack och lov.
- Strax efter femminutersmärket får Torres en halvchans som han dock inte kan göra så mycket av.
- 9 min, lurigt långskott från Dempsey som studsar konstigt och Cech tippar det till hörna.
- Fulham visar tydligt att de försöker skära av matningslinjerna från Mata. Han har mer uppvaktning än normalt. 12 min fick Sa, en överraskning till i Fulhams startelva, men JT och Luiz täcker bort honom och skottet.
- 14 min. Mata försöker skjuta på en luftpastej, men får ingen träff på den svåra bollen.
- 14 min, en hög inläggsboll där Sa täcker bort Bossman och nickar högt över. Där borde han gjort bra mycket bättre ifrån sig (men gjorde inte som tur var).
- 15 min. Mycket bra räddning, tyvärr, av Stockdale när Torres skickligt tar ned bollen och skjuter, men Stockdale står rätt och kan ta hand om bollen. Chelseas bästa chans. Vi har åtminstone klarat första kvarten utan baklängesmål.
- 17 min. Torres, som är ute för att bevisa något, serverar Sturridge som dock skjuter utanför i bra läge.
- 19 min. Torres som vill lite för mycket slarvar bort ett bra läge genom att skjuta vint och snett långt utanför. Jag gillar dock hans vilja och inställning som helt klart är den tydligaste i Chelsea hittills.
- 26 min. Dembele gör bort några spelare och skjuter tätt utanför.
- Chelsea har arbetat sig in i matchen, utan att glänsa, men har nu relativt bra kontroll men Fulham har visat att de kan vaska fram en del chanser. Dembele och Sa har varit de mest aktiva, Dempsey har synts mindre.
- 31 min Romeu försöker hitta en lösning men tvingas skjuta med vänstern, utanför. Annars såg det lovande ut ett tag, men Fulham försvarar sig skickligt med en låg försvarslinje.
- Bra inlägg av Bosingwa men Sturridge får inte kontroll på bollen utan försöker klacka bakom ryggen. Blir hörna.. 31 min.
- Chelsea stressar nu Fulham bra på mitten och vinner boll efter boll men fastnar i Fulhams säckförsvar då omställningarna inte blir snabba nog utan att Fulham hinner ställa upp. Meireles försöker därför ett långskott. Men Chelsea får skjuta in sig då alla skott just nu går utanför till vänster om målet.
- Lampard lyfter mot Mata, men Stockdale hinner ut och bryter bollen vid stolpen. 39 min.
- Fulham har verkligen tätat till efter fiaskot mot United senast, vilket också var vad AVB varnade för. Deras kontringar har inte varit ofarliga, men inte heller rykande heta. Efter en svag start har Chelsea tagit kommandot, men målen saknas och det har väl inte heller riktigt osat katt även om Stockdale fått göra några bra ingripanden. Torres som började aktivt har försvunnit ur matchbilden då andra Chelseaspelare börjat visa sig. JT min halvlekens man. Han har varit ovanligt aktiv framåt, där vi väntade att det skulle var Luiz som bombar framåt av mittbackarna.
- Den här matchen behöver ett mål, för Chelsea förstås då det är dem vi håller på. Fulham tvingar dock Chelsea att spela ett spel som laget inte vill spela just nu, där vi inte kan dra nytta av våra snabba omställningar. En lite avslagen annandagsfest så här långt.
ANDRA HALVLEK:
- MÅL. Juan Mata. Torres tar emot ett inlägg, försöker vända om, men hittar inget utan lägger bollen till Mata dom klämmer in bollen i en vändning. 47 min. Snyggt jobb av Torres och Mata.
- Nu måste Fulham öppna upp sig för att göra mål vilket kanske ger en roligare halvlek än den första.
- 55 min. MÅL. Inlägg från Ruiz och det är rörigt i Chelseas försvar, Dempsey kommer in framför Luiz och kan lätt slå in bollen då JT inte fick tag i inlägget.
- Chelsea tveksamma och obeslutsamma efter det onödiga kvitteringsmålet. Det är ju rent ut sagt uselt som Chelsea försvarar sig i år, det är inte individuella misstag som orsakat de flesta målen även om vi har en del exempel på det som JTs halkning, Cechs miss mot Wigan. Det är det kollektiva försvarandet som inte stämmer. Fulham ska inte få komma fram till sådana situationer de gör just nu. Just nu är det Fulham som dominerar matchen. Chelsea har reagerat som ett korthus efter målet.
- AVB försöker ändra genom att ta ut den rätt anonyme Lampard och ersätter honom med Malouda. 62 min.
- Möjlig straff då Torres hängs upp på kanten av straffområdet, men domaren friar. Det hade nog utan tvekan varit frispark ute på plan då Fulhamsförsvararen sätter in foten framför Torres stödjeben. Men det kan varit utanför straffområdet ändå. (Senare repris visar att det nog borde varit straff).
- Sturridge tvingar Stockdale att tippa bollen över. Bra skott men det var lite för rakt på honom. 65 min.
- På efterföljande hörna klackar Malouda bollen men Stockdale hinner på något sätt dit och räddar. Malouda returen utanför. (studs på honom).
- Bosingwa varnas då han tar Frei hårt. 68 min.
- Drogba kommer in. Ska det bli dans med Senderos nu? Sturridge ut, lite överraskande. Men han har varit rätt anonym den här matchen. Torres verkar gå ut på kanten.
- Ska vi verkligen få ett fiaskoresult på 1-1 igen? Tredje raka gången, varav två efter att haft ledningen mot på papperet svagare lag. Faktum är att det känns nästan så, det krävs nog en fin individuell prestation av Mata, Drogba eller Torres nu. Eller en fast situation trots vår oförmåga på sådana för tillfället.
- 76 min. Drogba löper fri men slarvar bort friläget med en boll rakt på Stockdale.
- Chelsea visar åtminstone aggressivitet och vilja, men det är mer vilja än skicklighet för tillfället. Fulham har frustrerat oss hela matchen och det där ondöiga kvitteringsmålet, som kändes väldigt slumpartat och oväntat kommer att kosta oss. Nu är vi dessutom inne i en period av matchen då vi brukar släppa in mål...
- 79 min. Meireles vänder om och skjuter utanför.
- 80 min. Stockdale tappar ett långskott från Drogba, men hinner ta returen före Torres.
- Ferreira in för Bosingwa. Varför? Friska ben eller? 81 min. Ferreira i snygg vit mask.
- Chelsea slarvar bort allt just nu. Nu är det bara vilja, ingen tanke. Fiaskot är nära och återigen floppar Chelsea under julperioden som de senaste åren. Fulham har bara ställt upp och inväntat Chelsea och Chelsea har inte visat några nycklar mot det spelet i ännu en match i år. De matcher vi imponerat har bara varit i matcher mot lag som haft boll och där vi kunnat utnyttja Chelseas traditionella kontringsskicklighet.
- Meireles nickar och Stockdale räddar Fulham igen. 87 min. På hörnan fick Malouda nästan läge att skjuta men bara nästan. Nästa hörna räddar Stockdale återigen målet. Nu är det Chelsea mot Stockdale, precis som fruktat. Ännu en målvakt som vi gör fantastisk.
- Lam nick av Meireles, men helt ofarlig. 89 min.
- 89 min. Stockdale räddar Maloudas skott till hörna.
- Fulham slår bara undan men det räcker ju.
- Tre minuter tillägg, Kasami får närmast friläge men Cech kan rätt enkelt rädda.
- 9+2 Drogbas frispark räddas av Stockdale under ribban.

Ledsen, men det här är visserligen ingen förlust men det är ändå ett FIASKO. Dåligt försvarsspel återigen kostar oss poäng och vi är nu oerhört långt från att konkurrera uppe i toppen.

 


 

Rykten m m, v-51



Söndag:
FA har publicerat hela rapporten som ledde till Suarez avstängning och den är inte smickrande för Suarez som framförallt dömdes för att han använt en nedsättande benämning så många gånger, men också verkar ha dömts för att helt enkelt gett fel intryck inför kommission som valde att tro på Evras uppgifter då han vittnade på ett mer trovärdigt sätt. Det här sänker förstås Suarez möjligheter vid överklagande. Även om jag nog kan tänka mig att ett överklagande minskar domen med någon matchs avstängning. Suarez kan överklaga senast 13 januari och kan spela fram till dess.
Att dra några växlar på det här ärendet inför det som kommer att ske mellan JT och Anton Ferdinan ska vi akta oss väldigt noga för.

Skvallerpressen har återigen tagit upp tråden om att AVB kommer att få sparken. Något de tänker göra sitt bästa för att försöka åstadkomma under resten av säsongen trots mycket klara indikationer på att Roman och Chelsea tänker stå bakom AVB även om det här blir en fiaskosäsong. Men det är lite tidigt att kalla det även om vi nog knappast vinner ligatiteln. Men det står ett par andra titlar på spel och en sak vi noterat är ju att i enstaka matcher mot toppmotstånd, det är då Chelsea spelat bra i år. Vilket ger hopp i de cupmatcher som väntar. Men vi lär inte få tyst på tjafset om att AVB kommer att sparkas oavsett då vi vet hur engelska medier älskar att försöka påverka klubbägare och förbund. Men AVB har problem, inte minst med sina spelares inställning (något som många tyckare älskar att kalla ett problem med bristande kreativitet i laget, vilket är skitsnack om ni ursäktar språket - det är ett inställningsproblem som verkligen understryks av hur Chelsea spelar beroende på motstånd). Att säga annat är att sticka huvudet i sanden, och det är upp till AVB att lösa det här problemet då nuvarande tabellplacering är långt från godkänd med vårt lag, vår trupp och den kvalitet (kreativitet) som laget besitter.

Owen Coyle har uttalat sig om Cahill-affären och förnekar att det ska finnas problem i den. Andra källor, bl a AVB säger dock att det finns diskussionsämnen vad det gäller det personliga kontraktet, oavsett att återigen andra hävdar att det redan är klart... Det lär handla om att Gary Cahill lär ställa lönekrav som Chelsea inte är beredda att möta, och är det så står jag helt på Chelseas sida. Löneläget i klubben är bekymmersamt då en alltför stor andel av omsättningen går i lön, särskilt nu inför Uefas finansiella idiotregler.

Fredag:
Afrikanska källor säger att Essien kommer att vara spelklar inom två till tre veckor, vilket stämmer med tidigare uppgifter här. Iva och Mikel kommer att vara borta från de två närmaste matcherna, på lördag och måndag.

Torsdag:
Chelsea ska redan ha kommit överens med Gary Cahill om hans personliga kontrakt. Vi får väl se hur snabbt efter silly season öppnar som den affären blir offentlig. Den verkar välidgt trovärdig dock.

The Sun säger nu att AVBs jobb är säkert oavsett om Chelsea vinner någon titel i år. Som om det vore en nyhet för någon annan än de tidningar som försökt få AVB sparkad sedan han kom (ett gäng där The Sun ingått som ledande hetsare). Då är det mer intressant att de försöker framstå som om de vet något om Romans tankar kring laget, särskilt som världen i övrigt mest verkar spekulera i vilka som fått en inbjudan till Romans traditionella nyårsparty i Karibien.

Det talas allt mer om att Josh lånas ut inom en vecka. Vilket nog är klokt trots effekterna det kommer att få pga Uefas konstiga regler som räknar utlånade spelare som sålda/köpta spelare. I de seriösa medierna räknas Swansea fortfarande som favorit, andra säger än mer tvärsäkert att han kommer att vara någon form av delbetalning till Bolton, men även Aston Villa och Fulham har tydligen anmält intresse.

Allas vår Uncle 'Arry snackar vitt och brett i medierna igen, i avsikt att påverka en av sina egna spelare den här gången. Han hävdar att Chelsea förlorade allt intresse för Luka Modric när vi värvade Juan Mata. Uppenbart snack för att få Modric att skriva på det reviderade kontrakt Tottenham påstås lagt fram och som Modric inte vill diskutera före sommaren. Sant är att Chelsea sagt att klubben kommer inte att försöka köpa Modric nu i vinter, men jag tror nog att kroaten fortfarande står kvar på listan över potentiella värvningar för framtiden.

Barcelonas ordförande Rosell går nu i sin företrädares fotspår och anklagar Roman A för det ena och det andra- utan att veta skvatt. De återigen försämrade relationerna mellan klubbarna kan bero på den omskrivna tolkningen av Romeus kontrakt där Chelsea hävdar att Barcelona inte alls har någon återköpsklausul, enbart en möjlighet att matcha och ge första bud. Vi vet ju att förre ordförande Laporta upprepade gånger har tagit på bar gärning med grova lögner om Chelsea och fiendskapen mellan klubbarna blev uttalad under hans tid i klubben, synd att relationerna återigen ska försämras för att någon inte kan hålla tand för tunga.

Onsdag:
Hulk i Porto skickar nu ut signaler till AVB att komma och köpa honom. Hulk som fört en relativt anonym tillvaro i år jämfört med förra året har dock en prislapp som gör en sådan affär omöjlig. En fjärdedel av priset och det kunde vara värt en chans - kanske. Hans löjliga utköpsklausul är 87,5m pund!

Om ni nu trodde annorlunda, nu säger Cavanis agent att han inte kommer att lämna Napoli för Chelsea. Det går att notera en skiftning dock senaste året - Chelsea är inte den klubb som nämns först i klubbytesspekulationer, vi är bara bland de två första numera. Det beror självklart på att agenterna och en dag kanske även media inser att Chelsea faktiskt inte tänker eller kan köpa allt som de pekar på att Chelsea ska köpa som ha-galna ungar på Toy's 'r' us.

Alex som det varit tyst om öppnar nu för att ätervända till Santos och bli klubbkamrat med Neymar. Inte en dum affär där Chelsea kanske kan passa på att fortsätta odla bra kontakter. Klubben har onekligen ett par spelare som skulle kunna bli intressanta för Chelsea i framtiden. Vi har ju redan bra kontakt med Fluminense och Sao Paulo.

Det är inte bara CSFC.SE som frågar om Gary Cahill verkligen är Chelseamaterial? (Se >>) Sådana artiklar har senaste dygnet dykt upp lite överallt. Intressant. Men som med alla förvärv är det inte bara spelarkvalitet som måste vägas in, utan idag tillkommer de ekonomiska aspekterna i minst lika hög grad.

Den här spalten brukar ha föga sympati för Liverpoolanknutna saker. Men är inte FAs behandling av Luis Suarez lite väl hårdhänt och okänslig? Får han retroaktivt andra straff för sin förmåga att filma till sig fördelar eller är han verkligen den 9-matchers avstängningsbov som han pekas ut som? Jag är lite tvivlande även om jag har svårt att sörja när Liverpool råkar illa ut.

Guangzhou Evergrande (kan någon förklara det klubbnamnet?) planerar enligt skvallermedierna att göra Drogba till världens bäst betalde fotbollsspelare. Alltså bättre betald än Eto'o Det unnar jag honom gärna - nästa säsong, men den här säsongen behöver vi fortfarande vår Drogba (och han får gärna stanna längre om han vill). Budet, om ni kan tro det, ska vara 350.000 pund i veckan. Way to go Didier - det blir många barnsjukhussängar i Elfenbenskusten det för ett sista år som fotbollsspelare även om det är på fotbollens bakgård.

Chelsea, och Liverpool ska ha lagt konkreta bud på Lucas Moura, mest känd bara som Lucas, från Sao Paulo. Bud som ska avvisats då brasilianska klubbar idag grovt överskattar sina spelares marknadsvärde. Lucas är en spelare jag väldigt gärna såg i Chelsea, så jag hoppas att Chelsea fortsätter visa intresse för 19-åringen som jag tror skulle passa oss mycket bra för framtiden. Men allt är ju en kostnadsfråga. (Även här finns det anledning att läsa tidigare artikel om våra silly season-gissningar).

Kaka reas nu för 22m pund. Jag tycker fortfarande inte det är en intressant affär.

Är det årets sista tokrykte? Barcelona vill byta tre unga spelare mot Fernando Torres! Sergi Roberto, Isaac Cuenca och Martin Montoya, onekligen intressanta spelare men trovärdigheten i det här ryktet är inte så hög. Enligt ryktet åker Torres till Barcelona idag och ynglingarna kommer till Stamford på lördag. Låter som rena 1 april. Källan är inte direkt så mycket mer trovärdig än killen på puben som är inne på tionde ölen.

Oseriösa TalkSport hävdar att Barcelona trots allt har återköpsrätt till Oriol Romeu och tänker utöva den. Vi får väl se, än så länge tror jag mer på AVB än en skvallersajt.

Media tycks bestämt sig för att Josh McEachran ingår i en deal kring Gary Cahill. Jag hoppas inte det då ett kämpande Bolton där Kakuta aldrig fick en chans inte är rätt klubb för Josh just nu. Affärsmässigt verkar dock en sådan deal nästan förnuftig, men för Joshs skull måste Chelsea koncentrera sig på det fotbollsmässiga.

Tisdag:
Som väntat håller media på att blöta sig i förväntan inför transferfönstrets öppnande i helgen. Chelsea har kopplats ihop med några dussin spelare redan. Även om nästan alla namnen är gamla och har nämnts förr; som Cesar Azpilicueta, högerback i Marseille.

150m pund, dvs ca 1,6 miljarder kronor kommer Chelsea att lägga på nya spelare nu i januari - om det nu är någon mer än de som skriver sådant strunt som ens tror att det kommer att handla om en tiondel.

Det pratas självklart allra mest om Gary Cahill, vilket det bör göras då Chelsea själva erkänner att förhandlingar förs.

Skvallersajten TalkSport påstår med bestämdhet att Josh McEachran kommer att gå motsatta vägen. Och citerar Owen Coyle;" att de stora klubbarna kan lita på att vi tar hand om deras spelare" (det handlar ju om lån förstås). Jo, det har vi ju sett då Gael Kakuta har haft en hemsk tid som dock tar slut på söndag i Bolton.

Annars är det mycket Pereira, Cavani, Götze, Kaka, van der Wiel (ja jag vet), Higuain, Rodwell, Pastore, Krasic, Khedira, Hamsik, t o m Özil och några dussin till.
Av dem vore jag lyckligast över Cavani, Götze, Özil men i ärlighetens namn - jag tror inte någon av dem kommer. Även om det lär vara sista stora chansen att handla dyrt och mycket innan Uefas regler ska implementeras. Fast panikköp i januari lyckas sällan och jag tycker det är bättre att vi kämpar oss till en CL-plats i år och gör de köp vi verkligen bör göra i sommar istället. Då lär nog Modric vara på tapeten igen.

Dede, brasiliansk försvarare från Vasco da Gama är ett rätt nytt namn på skvallerlistorna. Fast det ska erkännas att även hans agent säger att han inte är på väg till Chelsea, så jag borde kanske inte heller nämnt det...

Florent Malouda har blivit vårt största säljobjekt nu när Anelka redan är såld (vilket tycks gått massor av så kallade sportjournalister förbi då de skriver som om han kommer att säljas i januari då affären med Shanghai Shenhua redan är klar och officiellt bekräftad). Malouda är knappast startspelare längre med Mata i truppen och det är naturligt att han nu tittar på nästa klubbadress då "the writing is on the wall" som anglosaxarna säger. Något de flesta av oss insåg redan förra året då Malouda gjorde allt för att spela till sig ett förlängt kontrakt, på bekostnad av att vara en lagspelare. Han fick det inte och självklart inser han att i hans ålder ligger han väldigt farligt till att få vara bänkspelare tills kontraktet går ut.

Däremot finner jag det oerhört intressant, eller vad vi ska kalla det att alla rykten, precis alla, om vart Alex är på väg har tystnat. Alex som är till salu och som har lämnat in en transferbegäran nämns inte i ryktena just nu. Det senaste var några veckor sedan att han vore ett bra namn för Arsenal (vilket vi får hoppas absolut aldrig sker, då Chelsea inte ska sälja spelare till direkta konkurrenter!). Kan det faktum att Alex lämnade in en transferbegäran och direkt fick börja träna med juniorerna, påverkat alla eventuella köpare? För Alex lär knappast lämna gratis. Vad kineserna fick betala för Anelka var säkert inte mycket då Anelka bara hade kort tid kvar på sitt kontrakt och gjort så mycket för Chelsea. Han kanske t o m fick gå gratis, ingen tidning har hittills haft någon gissning i frågan. Men Alex kan säkert kosta, ha ett marknadsvärde om upp till 5m pund om jag får gissa, i somras hade jag sagt 8m.

Roger Lukaku, en viss Romelus far har en del klokt att säga i den här artikeln, tänk om även en stor del av våra fans kunde tänka först och gnälla sedan. >>

Intressant läsning, åsikt om Frank Lampard. Läsvärt >> Nog är det så att olika spelare blir oerhört olika behandlade, både av fans och av medias representanter.

Annandagen:
Tyvärr har förra veckans nyheter försvunnit i cyberrymden, vilket är väldigt upprörande, men misstag sker och kommer väl alltid att ske; vi får helt enkelt börja på ny kula.

Idag har Chelsea planerat att sälja Florent Malouda till Anzhi för 6m pund för att köpa Kaka från Real Madrid för 33m pund. Enligt vissa medier alltså.

Som om Chelsea inte lärt sig av affärerna med Sheva och ja, tyvärr Torres hur storaffärer med spelare i tveksam form slutar för oss. Kaka till sådana summor är i mina ögon en idiotisk affär, men det stoppar ju inte tidningarna.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter, inkl skvaller, medielögner och en del annat.


Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>

epost
CSFC