AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 17 sp 11 v 3 o 4 f 35 - 20 mål 33 poäng
23-26 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

fulhamInför Fulham

Boxing Day:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA
Inga överraskningar i Chelsea. Om ni inter räknar Torres som en, men det var mycket spekulation om det som ni ser nedan. Så tyvärr får jag inte se Drogba leka med Senderos, förrän i andra halvlek antagligen.
Nu har Fulhams uppställning också kommit så vi presenterar det på vanligt sätt: (Intressant att notera är att Frei startar, han som var så bra i ligacupmatchen).

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 20 Josh McEacharn, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 18 Romelu Lukaku, 11 Didier Drogba.


Fulham:
Stockdale; Kelly, Senderos, Hangeland,J A Riise; Murphy (k); Frei, Dembélé, Ruiz, Dempsey; Sa.
Avb: Etheridge, Baird, Hughes, Briggs, Etuhu, Sidwell, Kasami.
Domare: Kevin Friend.


---
En vinst är faktiskt ett krav från oss fans, om vi ska kunna tävla på allvar om tredjeplatsen, som jag ser som det mål vi ska ställa in oss på nu den här säsongen. En fjärdeplats tar oss på sätt och vis också till Champions League, men då måste vi kvala under sommaren (något som visserligen verkade gå bra för Arsenal som gjort bättre ifrån sig i CL i år men som startade ligan dåligt istället). Något som ett EM-år som i år kommer att komprimera säsongen på ett mycket påtagligt och knappast positivt sätt för klubben. Återigen kommer de flesta av våra spelare att inte få någon ordentlig ledighet och tvingas till att försöka skapa flera formtoppar.

Ändå kan vi inte kräva vinster på sitt sätt då vi redan sett att alla lag kan överraska. Vi har förlorat poäng till Wigan och matcher till QPR och Liverpool, lag vi utan tvekan också skulle vunnit över.

Förutom en vinst finns det dock något jag nästan ännu hellre vill se. Jag vill se Chelsea börja en match starkt och inte släppa in mål (som vi gjort i nästan 25% av våra matcher första kvarten) och avsluta matcherna övertygande som jag anser vi bara gjort mot Valencia (på Stamford, absolut inte på La Mestalla): Det är nog det jag nästan helst av allt vill se förutom självklart att vi omsätter en högre procent av alla de chanser laget skapar.

Personligen tycker jag bättre om julperioden i PL än någon annan period. Chelsea har inte övertygat de senaste åren, men det är en period som verkligen visar vilka lag som har den mentala styrkan, och trupperna att gå hela vägen. Skador kan ställa till det oerhört för ett lag den här perioden och numera också ACN vartannat år. Chelsea har varit rätt skadebefriat i år men förlorade Iva och Mikel i senaste matchen. Något vi dock ska kunna täcka upp för, men skador på några av våra riktigt viktiga spelare i år, som Sturridge och Mata, kan verkligen ställa till det för oss och kanske tvinga fram panikköp i januari. (Jag tror annars inte Chelsea kommer att handla mycket då, även om vi säkert ser två spelare lämna och kanske någon till).

Chelsea är trots besvikelserna på DW och WHL obesegrade i ligan på över en månad. Vilket borde ge oss råg i ryggen inför julperioden. Vi kan ju alltid hoppas att lagen framför oss drabbas värre än oss och tappar poäng nu även om alla topplag har relativt positiva spelscheman på papperet. (Nog tänker jag hålla tummarna för Wigan igen, de har trots allt hållit både oss och Liverpool till oavjort och kanske kan de överraska igen!).

En match i matchen som jag verkligen hoppas på är Didier Drogba (om han startar) mot Philippe Senderos. Drogba brukar alltid njuta av den matchningen, Senderos har nog redan haft mardrömmar om det scenariot. Det finns någon ingen spelare i världen Senderos haft mindre koll på under åren än Drogba!

Spelare att frukta är Clint Dempsey, amerikanen har visat utmärkt form på sistone och även nyförvärvet Bryan Ruiz har nu hittat målet för första gången och börjar kunna PL. Zamora är en joker, men där har vi frågan om han startar. Damien Duff gör en välkommen återkomst till Stamford, den arena som var hans hemmaplan under de bästa åren av hans karriär. Varför han valde att lämna är väl ett sådant där karriärval som spelare ångrar ordentligt när de sitter framför brasan och tänker tillbaka på karriären.

---
Det har nu avslöjats att Paulo Ferreira fick en fraktur i ett käkben i matchen mot Tottenham. Vilket gör hans i det närmaste prickfria insats än mer imponerande. Han förväntas spela mot Fulham, men i ansiktsmask för att skydda sig. Skadan uppkom tydligen redan i första halvlek i den kollision som i matchrapporten ansågs borde gett Bale kort, till och med ett rött för eftersläng.

Juldagen:
Fulhams statistik är inget vidare, tre av fyra senaste matcherna mot oss har de inte gjort mål. De är inte heller särdeles imponerande i sina derbymatcher på bortaplan i PL, i fem av åtta har det gått mållösa av plan. Fulham har överhuvudtaget ett problem med att göra mål. Bara Wigan, Swansea och Everton har gjört färre mål än 13:e placerade grannen. Chelsea har gjort nästan dubbelt så många och då tycker vi ändå att Chelsea varit snåla med målen i år.

Fulham kommer att spela för sin heder på annandagen, Boxing Day, och det är alltid matcher som kan bli svåra vilket också Chelseas manager och spelare varnar för. Ändå ska Chelsea absolut vinna den här matchen. Vi är i mina ögon just nu inte i närheten av titelstriden och manclagen måste hitta usel form för att vi ska komma med igen, men vi ska banne mig sluta före Spurs i tabellen när säsongen är slut. De hade tur som kom undan med oavgjort mot oss, trots att de hade andra halvleks bästa chans när Chelsea som vanligt krampade ihop i spelet sista tio minutrarna. Innan dess var de knappt i närheten av mål i andra.

Den stora frågan för Fulhamsfansen är nog om pepparkakor och mjölk har lyckats reparera relationen mellan Bobby Zamora och Martin Jol. Deras relation är minst sagt ansträngd och Zamora är väl den spelare i hela PL som flest lag rycker i just nu.

Vi har ännu inte fått klara besked om Iva och Mikels skador. Vilket med Chelseaologi kan betyda precis vad som helst. Precis som Redknapp mörkade och rent ut ljög om skador inför torsdagsmatchen. Nu lär det behovet knappast finnas hos AVB inför Fulhammatchen, men bristen på information har lett till en massa irriterande artiklar om att Alex skulle dra tillbaka sin transferbegäran. (Det har dock varit anmärkningsvärt tyst om vart han kan vara på väg. Även om det skrvits en del om Arsenal, och så dumma hoppas jag ledningen inte är).

Jag var dock mycket imponerad av José Bosingwas första match som mittback mot Tottenham, och det mot tufft motstånd. Jag utgår från att han coachades noggrant från plan av JT. Ferreira gjorde också en mer än godkänt inhopp som högerback så jag känner ingen oro över skadorna. Romeu är redan en bättre spelare än Mikel i mina ögon så där är det mest en fråga om att det verkar som att Chelsea tycker Romeu skulle må bra av att få vila någon match. Mikel försvinner ju inte heller till ACN då Afrikas största nation misslyckades med att kvalificera sig till den turneringen. David Luiz är dock tillbaka för den här matchen så vi ska inte ha problem med försvarsuppsättningen.

Då är Ramires avstängning ett större avbräck. Även om jag förväntar mig att Meireles går in och täcker upp där med Lampard startande i sin vanliga position. Det finns en liten chans att Josh McEachran får en start, men jag tror det inte.

Flera spekulerar i att Torres ska få starta på Drogbas bekostnad. Detta då vi verkligen behöver få igång spanjoren som helt försvunnit in i garderoben. Drogba försvinner också snart till ACN, vet ej exakt datum då spelarna lämnar. Så kanske sparas han till den på papperet tuffare matchen mot Aston Villa, även om den matchen också spelas hemma.

---
David Luiz förväntas kunna spela mot Fulham. Essien är som vanligt skadad. Ivanovic och Mikel skadades mot Tottenham och det har ännu ej kommit besked om hur allvarliga deras skador är. Första beskedet säger att det är muskelskador.

Fulham åkte dit på en jättesmäll mot United, ett lag de haft bra resultat mot tidigare, i helgen. Av den matchen att döma ska Chelsea vinna lätt, Chelsea ska vinna stort, Chelsea ska vinna övertygande. Och Chelsea måste vinna för att hålla undan på CL-platserna. AVB varnar dock för ett revanschsuget Fulham och påminner om ligacupmatchen.

Om nu matchen blir av. Som ni vet är det tal om strejk i London Underground vilket gjort att Arsenal redan flyttat sin match mot Wolves. Chelsea och Fulham är dock för ögonblicket överens om att matchen ska spelas.

Senast vi mötte Fulham var det i Ligacupen och det blev en hård match (0-0) som avgjordes först i straffläggning (där Lamps missade sin, men övriga skötte sig bättre, 4-3). Jag blev särskilt imponerad av Fulhams blivande spelare som Kerim Frei i den matchen.

Fulhams stora stjärna Bobby Zamora lär ha blivit ordentligt på sned med Martin Jol och det talas om att han begärt transfer. Fulham bör ändå inte negligeras, inget lag i PL kan underskattas som Wigan visade. Drogbas personliga rundningsmärke Philippe Senderos har spelat i backlinjen den senaste tiden, vi får hoppas på en sk repeat-performance. Som avskedspresent innan Drogba försvinner till ACN där Elfenbenskusten som vanligt tillhör favoriterna, och skulle de ta sig till final är han och Kalou borta till mitten av februari!



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC