CHELSEA SWEDISH FAN CLUB,    -CSFC-

grundades redan 1970. Vi har gett den födelsedatum efter den dag kärleken till Chelsea väcktes, 14 mars 1970.
Den var på 70-talet förmodligen nordens största fan club för en engelsk ligaklubb. CSFC var också Chelsea Supporter's Club:s officiella underavdelning i Norden fram till ungefär mitten av 1980-talet. Idag är det en fullständigt fristående supporterklubb till världens fjärde mest populära fotbollsklubb.


CSFC levde ett mycket aktivt liv i många år men avtynade mot slutet av sjuttiotalet - början av åttiotalet, då grundaren flyttade utomlands för studier och jobb. På den tiden hade CSFC medlemsskap och normala supporterklubbfunktioner. Hedersmedlemmar var samtliga truppmedlemmar i Chelsea FC sedan 1971 då de "förärades" sina handdesignade medlemskort i samband med en träningsmatch under sommaren mot Öster i Växjö.

Striderna kring kontrollen av Chelsea FC ledde till engelska Supporterklubbens nedläggning under första halvan av 80-talet. Ken Bates som övertog klubben 1982 från Mearsfamiljen förbjöd några år senare alla supporterklubbar som inte var direkt kontrollerade av honom och klubben i samband med att han omorganiserade det mesta som hade med Chelsea FC att göra, (Supporterklubben för Chelsea kontrollerades i flera år efter köpet av Mearsfamiljen och det var den utlösande anledningen till att den förbjöds av Bates, så numera heter officiella supporterklubbar alltid Chelsea Supporters Någonting/Något land också). Officiella supporterklubbar styrs fortfarande av klubben och det är kanske som det ska vara, då de erbjuder tjänster som inofficiella som CSFC inte kan göra med medlemsskap och andra tjänster.

Det var villkor CSFC inte var intresserade av att uppfylla och därför avslutades det officiella samarbetet. CSFC lades dock aldrig ned utan blev bara inofficiell supporterklubb. Det är alltså en av de allra äldsta sådana i världen faktiskt.

I mars 1999, "återupplivades" Chelsea Swedish Fan Club som webbföreteelse, och moderniserade det gamla klubbmärket något i samband med digitaliseringen (märket byggde på Chelsea FCs gamla klubbmärke med ett stående lejon. Ett märke som återkommit även officiellt som ni kan läsa under rubriken Chelsea här till höger.). Klubbmärket med enbart lejonhuvudet symboliserar helt enkelt att CSFC är en del av idéen kring Chelsea FC och ett utlopp för svenska fans till klubben. (Se alla Chelseas klubbmärken under åren. >)

För fakta, åsikter och initierade kommentarer om Chelsea Football Club från SW6, London.


Vi lovar vara aktuella, oförblommat subjektiva, oregelbundna, personliga
och intressera oss enbart för fotbollen. Vi har dock valt att inte ha kommentatorsfunktion då dessa kräver heltidsjobb för att hålla sansade och fria från påhopp och kommentarer av stötande karaktär. Vi finns också på Facebook numera, men aktiva är CSFC.SE bara här.

CSFC samarbetade förr mycket närmare med Chelseas officiella webbsida. Bl a har de hjälpt oss med bilder, matchrapporter och en hel del fakta. >>>
Men vi har valt att vara en inofficiell fan club som står helt fria.

CSFC har också ett samarbete med ChelseaVital, en del av Vital Football. Förmodligen världens största community för intresserade av brittisk fotboll. Lindy, skaparen av CSFC var också tidigare Editor där. Chelsea är en av de absolut största delavdelningarna av Vital >>>.

CSFC kommer inte att ha någon form av medlemsskap. Vi kommer inte att ha någon form av klubbaktiviteter. Vi kan aldrig att hjälpa till med biljettköp utan måste hänvisa till de officiella agenturer som har rätt till sådant. Se mer om biljetter här >


CSFC har bara ett syfte; att heja på, stödja samt informera om Chelsea Football Club på svenska.
I det ingår ibland beroende på omständigheter att hålla kontakt med vettiga fotbollsjournalister och bemöta lögner och felaktiga fakta om Chelsea på olika ställen, särskilt på internet.

2001 gjorde vi om CSFC hemsidor och de fick ett nytt utseende och ny funktion. Premiär 27 april 2001. Tidigare har sidorna reviderats något under år 2000. Chelsea har också fått sin helt egen domän, www.csfc.se, efter att varit underliggande på andra domäner tidigare. Vi har också konsekvent tackat nej till att involveras i större fansajter, ex Svenska Fans med flera.

Sidorna är under konstant revision och rekonstruktion och det tillkommer alltid fakta även om det vanligaste är artiklarna. Det här arbetet är ständigt pågående och senaste gången en stor revidering gjordes var hösten 2011. Men även i början av 2012 har många nyheter och förändringar införts.

CSFC publicerar inte rykten, annat att tydligt ange att det handlar om rykten. Därav uppdelningen på vår huvudsida normalt, Nyheter+Rykten.

Alla är välkomna med att bidra med artiklar till CSFC, artikelförfattaren står själv för innehållets korrekthet och copyright.

Vem som helst får gärna citera CSFC.SE så länge källan anges. ©LindyWorks och CSFC.

 

Vill ni aktivt stödja Chelsea FC på annat sätt t ex genom medlemsskap, rekommenderar vi er att kontakta Chelsea Supporters Sweden som är den officiella supporterklubben i Sverige idag.

<<50 år med Chelsea>>

länk vidare


"100% Unofficial Chelsea Fan Club"