CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 3 sp 1 v 01 o 1 f 7 - 5 mål +2 4 p

   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

26 aug- 1 sep 24

NÄSTA MATCH: 14 sep kl 21.00 – Bournemouth Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-35


SÖNDAG 1:
Spelschemat för ECL, Conference League har kommit. Chelsea börjar hemma mot Gent 3 okt och avslutar hemma mot Shamrock 19 dec. Se spelschemat här>>

Nytt och massor med nytt men ändå samma Chelsea som inte kan hålla ledningar. Chelsea borde avgjort i första men gjorde det inte och släppte sedan in Palace helt i andra. Verkligen en match av två halvlekar, tyvärr. Efter bedrövligt försvarsspel.
    Fullständigt onödig poängförlust, om man ska gå efter första men Glasner vann verkligen coachkampen. Chelsea borde verkligen vunnit den här matchen, tycker vi nog. Se statistiken.

Chelseas startelva: Sanchez, Cucurella, Fofana, Colwill, Gusto, Caicedo, Enzo, Palmer, Madueke, Jackson, Neto
    Avb: Jörgensen, Disasi, Tosin, Veiga, Casadei, Dewsbury-Hall, Mudryk, Nkunku,Felix

Crystal Palace väntar. Ett svårbedömt Palace men Chelsea ska kunna vinna mot dem på Stamford Bridge och vi har ett gynnsamt spelschema närmaste månaden. Vi får hoppas Maresca och laget utnyttjar det för vi behöver en bättre start än förra säsongen. Det har dock inte startat jättebra. En stor ligavinst när Wolves kollapsade, väntad förlust mot City. Därtill en väntad vinst mot Servette och en pinsam förlust till Servette. Hmm.
  Reece James gör sin sista match på avstängningen. Men han är också skadad så vi får se om han är spelklar till efter landslagsnedstängningen. Vi får se om Romeo Lavia som har en mindre lårskada kan spela idag.

Jadon Sancho kommer ha nummer 19 i Chelsea.

Silly season är över. Chelsea har åter handlat för mer och fler än alla andra. Ändå undrar vi om de verkligen förstärkt, eller bara handlat för framtiden? Det får säsongen utvisa. Vad vi däremot vet är att vi ville ha en bra målvakt, det vet vi inte om vi fått då Maresca inte satsat på den målvakt han värvade ännu. Vi ville ha en säker och erfaren försvarare. Det fick vi inte. Och vi har ända sedan Diego Costa behövt en målsäker central anfallare. Det fick vi inte alls. Vi har dock massor med ungdomar, ett öveflöd av spelare i Marescas istunna/frysbox och hurmånga yttrar som helst.
    Likväl kan vi nu lägga spekulationerna åt sidan och få ägna oss åt fotbollen. Nästan.
    För efter dagens match, bara tredje omgången, läggs ligan på hyllan för det ska spelas landslagsfotboll. De vet verkligen hur man förstör intresset för sin produkt, fotbollsgubbarna.
    **Damerna är klokare. För det första stänger deras fönster innan säsongen börjar vilket borde vara en självklarhet för alla. Damernas fönster stänger 13 september. Tekniskt sett har då CL-kvalet dock börjat men det engagerar inte jättemånga klubbar även om CL för damerna måste uppdateras. Idag är det bara seriesegrare i de största ligorna som är kvalificerade för gruppspel, andra kvalificierade och seriesegrare från mindre länders ligor (hur bra de än är, som Sveriges) måste kvala. Förra säsongen bjöd det kvalet på många skrällar, som att England som har Europas bästa liga, bara fick med ett enda lag till gruppspelet.

LÖRDAG 31:
OFFICIELLT
Nu har Chelsea bekräftat att de värvat Jadon Sancho på lån från Manchester United. Han kommer med en obligation att köpa nästa sommar. Summan det talas om är,om ryktena stämmer mycket facila 23m pund för 24-åringen. Får några års sedan kostade han United 73m. Han har inte fungerat i United, men visade på lån till Dortmund i våras den kvalitet han kan ha. Förhoppningsvis får Chelsea fram den även om överflödet av yttrar är närmast besvärande. Men får han speltid kanske han kan emulera Cole Palmer som också kom deadline day förra sommaren.
    Han är Chelseasupporter sedan barnsben och sådant gillar ju vi fans.

OFFICIELLT
Chelsea har inte enskilt bekräftat lånen som gjordes igår men har smugit in dem bakvägen i en artikel om alla truppförändringar under sommaren.
    Armando Broja, säsongslån till Everton.
    Raheem Sterling,säsongslån till Arsenal.
    Trevoh Chalobah, säsongslån till Crystal Palace.
    INGET sägs dock ännu om Jadon Sancho.

OFFICIELLT
Det hände inte mycket för Chelsea igår. Trevoh Chalobah slapp dock ut ur Marescas istunna till frysbox och ordnade ett lån till Crystal Palace över säsongen. Lycka till Trevoh.

OFFICIELLT
Chelsea Womens mittfältare, unge Lexi Potter har förlängt sitt kontrakt med fyra år och lånas ut till Crystal Palace, nykomlingar i WSL.

***
Silly season är över. Nästan. 00.05
    Transferfönstret i England har stängt, men vissa affärer kan ha kommit överens om före midnatt men pappersarbetet kvarstår. Bara vissa handlingar är inne får klubbarna mer tid på sig. Så vi får se i morgon om något nytt kommer fram.
    Chelsea kan alltså inte köpa ännu fler spelare, men spelare kan fortfarande lämna till klubbar i länder där transferfönstret är längre. Som Portugal eller Saudiarabien.
    Chelsea har handlat massor och många ansluter inte förrän nästa sommar. Vi är dock inte särskilt imponerade av värvningarna som gjorts fram till fredag (ev fredagsvärvningar har inte bekräftats) för anslutning direkt. Vi hoppas vi har fel men det vi behövt mest saknas fortfarande. För tredje året på raken har Chelsea värvat mest av alla, men vem av de nya kommer höja Chelseas kvalitet? Det återstår att se.

    Jadon Sancho sägs vara klar men vi har inte sett någon bekräftelse. Raheem Sterling till Arsenal detsamma. Samt Trevoh Chalaobah till Crystal Palace.
   Chelsea missade alltså Victor Osinhem då Napoli inte ens lär svarat på Chelseas bud utan försöker tvinga Osinhem till Saudiarabien. (Det är i alla fall vad vi vet i skrivande stund och innan läggdags).

FREDAG 30:
DEADLINE DAY

OFFICIELLT
Akademispelare lämnar Chelsea:
Ronnie Sutter lånas ut till Burton där vår förre akademicoach Mark Robinson nu finns.

Billy Gee lämnar i en permanent övergång till Norwich.

Saheed Olagunju går till Wolverhampton i en permanent övergång.
    Vi har ingen information om Gees och Olagunjus transferkostnader om det finns några.

Expressens krönikor Therese Strömberg tror sig förstå Chelseas värvningsstrategi. Vi är inte säkra på det, men det är egentligen inget som inte har tagits upp tidigare. Eller som CSFC berört. Läs hennes bedömning här>>

OFFICIELLT
Målvakten Emily Orman, 21, som representerat alla engelska ungdomslandslag upp till U19 lämnar Chelsea för storsatsande London City Lionesses i Championship.
    Damernas transferfönster är öppet ännu en tid

Vi sitter och håller tummarna för en affär om Victor Osinhem då det är en spelare vi behöver. I en position vi behöver bättre kvalitet än vad vi har. Jackson hade ett rätt bra målfacit förra säsongen men vi oroar oss för hans disciplinära problem under matcherna. Osinhem är minst en klass bättre. Chelsea kan inte matcha saudiernas bud, särskilt på lönesidan. Övergångsmässigt kan man nog matcha. Chelsea hoppas därför på ett lån med obligatoriskt köp vilket ju är detsamma som en permanent övergång men där kostnaderna fördelas på nästa bokföringsår. Lönemässigt försöker man hitta en lönemodell med prestationsbonusar som ska tilltala Osinhem och hans agenter. Det står rätt klart att Osinhem själv helst vill till Chelsea, och inte till Saudiarabien. Men Money Talks och 500tsk i veckolön pratar väldigt högt.
    Jadon Sancho är mer överraskande då vi har gott om yttrar, även på lagerhyllan. Men det är en bra spelare som med lån och samma köpoption ändå är en intressant lösning. Även om vi hellre hade sett en riktig kvalitetsmålvakt och försvarare - men någon sådan spelare är inite aktuell om Chelsea inte levererar en jätteöverraskning.

Chelsea har redan spenderat 220m pund på spelarköp i sommar. Varav många inte ens ansluter förra nästa sommar, så vi vet inte exakt när de köpen bokförs. Sådant är ju viktigt i modern fotboll som handlar lika mycket om inte mer om ekonomi än sport. Så det är ingen stor överraskning att Chelsea försöker få igenom lån med köpoption först nästa sommar för de affärer de fortfarande försöker få in. Däremot ser det väldigt trögt ut att få in pengar på av ledningen och Maresca oönskade spelare som köpts för lagerhyllan eller inte passar det system som Maresca ännu inte lyckats genomföra särskilt väl i Chelsea. Två förluster och två vinster är facit än så länge, trots bara en match vi inte var favoriter i.
    Siffrorna in, om vi tror Sky (alla utgående affärer har vi inte fått siffror för) lär ligga på 153m vilket är oväntat bra ändå.
    Näst Chelsea har Brighton överraskande nog varit den klubb som köpt för mest, 193m. Trea är Manchester United med 155m (den siffran överraskar då vi hade uppfattningen att de värvat väldigt mycket).
    **United har under kvällen spenderat ytterligare 50m pund, på Ugarte från PSG. De verkar haft ett väldigt bra fönster.

Chelsea försökte ju tjäna än mer pengar genom att ta betalt för att se Chelsea förlora till Servette igår. Det gick inte så bra. Sändningen gick inte att genomföra pga s k tekniska problem. Chelsea tvingades sända matchen gratis efteråt. CSFC försökte inte ens köpa matchen så vi missade det fiaskot.

OFFICIELLT
Det var känt redan, att Djordje Petrovic lånas ut till Chelseas systerklubb Racing Strasbourg. Chelsea har nu bekräftat säsongslånet. Ganska obegripligt tycker vi som anser Petrovic vara en bättre målvakt än Robert Sanchez.

Chelseas motståndare i ligaspelet i ECL blir Gent (hemma), Heidenheim (borta), Astana, Kazakstan (borta), Shamrock Rovers (hemma), Panathinaikos (borta) och Noah, Armenien (hemma). En långresa men det är alla matcher som Chelsea borde kunna vinna, men de borde de kunnat gjort i går mot Servette också.
    Spelschemat blir klart imorgon.

Vid midnatt stänger transferfönstret i England och de stora europeiska ligorna.

Idag lottas ligaspelet i Conference League. Det gamla gruppspelet har försvunnit i alla europeiska cuper och ersatts av ett ligaspel där man möts i enkelmöten. Chelsea får tre hemma och tre bortamatcher innan slutspel. Chelsea ingår i pott 1 inför lottningen. Ni kan läsa mer om det här. >>

TORSDAG 29:
Chelseas och Marescas b-lag imponerade verkligen inte mot Servette, men de fick jobbet gjort. Chelsea visade till gruppspelet med 3-2. Förhoppningsvis är de bättre på söndag mot Palace. Nkunku lär dock varit mycket bra.

Chelsea tog liksom senast ledningen genom en straff av Nkunku. Den här gången dock redan i 15e minuten. Tyvärr kvitterade Servette genom Guillemenot 32.
    I 73e minuten tog de ledningen. Maresca kanske fattar att Chelsea måste ta ECL på allvar efter det. För det har han verkligen inte gjort. Crivelli gjorde målet. Enligt rapporter efter usel försvarsspelav både Jörgensen och framförallt Badiashile, försvarspel är något Maresca inte är intresserad av.
    jackson trodde han gjort mål men som han brukar var han offside. Chelsea hade ett ribbskott när Palmer missade att göra mål i 83e

Joao Felix är inte spelbar då han inte var registrerad i tid som Chelseaspelare för kvällens match. Maresca har kraftigt kritiserat Mudryk, senast efter tagit av honom i halvtid mot Wolves, men han ger honom en ny chans. Mudryk måste börja ta sina chanser nu.
Chelsea har 2-0 i ryggen mot Servette och startar en reservbetonad elva.
Jörgensen - Veiga, Badiashile, Tosin, Disasi - Fernandez, Dewsbury-Hall - Madueke, Nkunku, Mudryk, - Guiu
    avb: Sanchez, Bettinelli, Ascheampong, Caicedo, Colwill, Cucurella, Jackson, Palmer, Tyrique

OFFICIELLT
Cerys Brown lånas ut till storsatsande London City Lionesses för säsongen.

OFFICIELLT
Napoli, men ännu inte Chelsea har bekräftat att Romelu Lukaku nu är en Napolispelare på permanent transfer.

OFFICIELLT
Chelsea har bekräftat att Tino Anjorin har gått till Empoli i Serie A på en permanent övergång. Övergångssumma okänd än så länge. Vi önskar honom lycka till i Empoli.

Tre Chelseaspelare ingår i Lee Carsleys första landslagstrupp. Cole Palmer och Levi Colwill har varit med förut. För Noni Madueke är det första gången.

Chelsea som gjort sig kända för sina dyra dambiljetter när de spelar på Stamford Bridge har faktiskt sänkt sina biljettpriser, även om det verkar som övrigt verkar blivit dyrare. Arsenal som är kända för sina billiga dambiljetter har de näst dyraste biljettpriserna. Det visar en undersökning från Ticket2 som vi fått via Andreas Norinder. Ni kan se deras analys i det här pdf-dokumentet>>
    **Här är en länk till grundkällan>>

OFFICIELLT
Kepa Arrizabalaga har som vi skrev redan igår förlängt sitt kontrakt med Chelsea med ett år. (För att han ska ha ett utköpsvärde nästa sommar). Därmed har Chelsea gått med på att låna ut honom till Bournemouth där han återförenas med Iraola och förväntas få speltid. Kepa har haft en tuff tid sedan Chelsea tvingades panikköpa honom när Courtois gick i strejk. Han har fått ta emot väldigt mycket, vad vi tycker orättvis kritik men har också varit ojämn i sina prestationer. Vi önskar honom lycka till i Bournemouth och hoppas han kan vända sin karriär.

Chelsea har lottats mot div tre-laget Barrow i Ligacupen. På hemmaplan. Matchen ska spelas vecka 38.

ONSDAG 28:
Reece James är fortfarande skadad och därför inte med mot Servette imorgon. Inte heller Romeo Lavia av samma skäl. Malo Gusto och Pedro Neto vilas.

TV-bolagen har flyttat Chelsea Womens bortamöte med Arsenal till 12 oktober.

TISDAG 27:
Boehlys Chelsea håller på att revolutionera dagens fotboll. Dock absolut inte på något positivt sätt. Fotbollens regelmakare har redan slagit till mot Chelseas lånefilosofi, de långa kontrakten och avskrivningstiderna. Nu siktar de in sig på Chelseas skamliga behandling av sina spelare i s k bomb squad, spelare som förvisas från a-truppen och måste träna med juniorer och som blir fråntagna sina nummer, sina platser på träningsanläggningar i försök att tvinga bort dem från klubben/klubbarna. Läs mer här>>

OFFICIELLT
Det har varit klart i flera veckor men först nu har Chelsea bekräftat att de värvat Genks unge målvakt Mike Penders. 19-åringen kommer dock inte förrän nästa sommar utan som vi också berättat stannar han hos Genk, på lån.
    Han lär kostat 17m pund.

MÅNDAG 26:
OFFICIELLT
Leo Castledine lånas ut till Shrewsbury för att få speltid. 19-åringen går på säsongslån.

Två matcher i veckan. Vi förväntar oss vinst i bägge ;) och då kanske vi kan börja sätta alla besvikelser och all ilska mot Chelseas ledning och behandling av spelare (och fans) bakom oss.
    Chelseas spelschema i september ser riktigt vinnbart ut. Nu ska man inte ta ut något i förväg men vi hoppas verkligen att den här säsongen börjar bättre än den förra så de inte måste leva med fiaskostämpeln lika länge som förra säsongen.

Annars kommer veckan mest att handla om att det är sista veckan på transferfönstret som stänger vid midnatt på fredag.
    Chelsea behöver fortfarande spelare enligt Maresca. Inte minst en central anfallare och helst också en meriterad försvarare för försvaret fungerar fortfarande inte särskilt bra även om det börjar bli tydligt vilka som är förstavalen där.
    Framförallt måste dock Chelsea på något sätt göra sig av med minst ett dussintal spelare i den krutdurk de skapat genom att placera spelare utanför truppen och ta flera spelares nummer från dem i försöken att tvinga bort dem. 42 spelare i truppen, även om bara 25 tydligen får träna med Maresca. Spelare som i flera fall sitter på löner som gör dem mycket svåra att bli av med, och det finns gränser för hur många de kan låna ut också. Även om grupperna hålls separerade är det en grogrund för missnöje och otrygghet.
    Så går det när man inte tänker först utan bara handlar och byter managers som alla vill ha olika spelarkvaliteter. Betänk också att en spelare som Noni Madueke som gjorde hat-trick igår sägs fortfarande vara till salu om bud kommer... Chelsea alltså.

Chelsea har fortfarande ingen huvudsponsor och än mer anmärkningsvärt är att det finns inte minsta rykte om att de hittat någon.

Sonia Bompastor sände Arsenal ett kraftfullt besked i gårdagens träningsmatch. Arsenal som värvat mycket är flera veckor före Arsenal i träning då de ska spela CL-kval i början av september. Chelsea saknade ett flertal troliga startspelare och bytte sex spelare till inga för Arsenal i halvtid och lät samtliga spelare få speltid (varav ett flertal var akademispelare). Ingen spelare spelade mer än dryga timmen. Och klarade ändå av att vinna.
    (Sam Kerr förväntas vara tillbaka i början av oktober. Mia Fishel som också hade en ACL-skada har deltagit i USA-turnén).

De hemska tröjorna där man inte kunde läsa siffrorna som tjejerna spelade med gamla sponsornamnet på igår är tydligen den nya tredjetröjan. Den kommer inte köpas hur punk Chelsea än kallar den. Se den här>>

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 1:
The Athletic säger att Chelsea är på väg att erbjuda Nicolas Jackson en kontraktsförlängning till 2033!!!
    Chelsea har inte bekräftat men seriösa källor säger det stämmer. Vi önskar vi kunde förstå resonemanget bakom sådana här saker. Men vi kan inte. Vi ser mest nackdelarna med det.

LÖRDAG 31:
Mycket har pratats om Victor Osinhem och varför det sprack. Allt från att Napoli inte ens svarade på Chelseas bud till frågor kring lönen. Osinhem ska ha gått ned till runt 300.000 pund i veckan. Chelsea påstås enligt Metro lagt rena skambudet på 155.000 €, vilket Osinhem förstås nobbade då det är mindre än vad han tjänar i Napoli. Hur Chelsea ens kunde tro ett sådant bud ens skulle övervägas visar en total brist på verklighetsanpassning hos Chelseas ledning. Vi talar ändå om en av Europas bästa anfallare.
    Vilket får oss att undra hur mycket av Sterlings lön betalar Chelsea nu när han är utlånad till Arsenal? Sterling lär ju haft den lön Osinhem hoppades på.
    **Independent ger oss svaret. Arsenal får låna Sterling utan låneavgift och klubbarna delar på lönekostnaden. Det finns inte heller någon köpoption för Arsenal. Så Chelsea betalar Arsenal för att göra dem bättre. Och så påstås ägarna vara smarta affärsmän.

Raheem Sterling ska ha lånats ut till Arsenal men Chelsea har inte bekräftat det. Arsenal har bekräftat dock och skickat ut bilder med Sterling i deras tröjor. Åter har alltså Chelsea förstärkt våra konkurrenter.

Jadon Sancho, 24, har lånats ut till Chelsea med en obligatorisk köpoption. Sancho lär kosta bara 23m pund nästa sommar. Det är nästan mer än ett reapris. Chelsea har ännu inte bekräftat detta.
    Jadon Sancho kommer från södra London och växte upp som Chelsea-supporter. Flera i Chelsea känner honom från Man City, inkl Maresca och Joe Shields. Kan de få ut hans potential kan detta bli lyckat. Chelsea har dock absolut ingen brist på yttrar så frågan är om han kan få den speltid han behöver.

Mycket oväntat har Armando Broja lånats ut till Everton. Inte Ipswich som alla trodde han skulle lånas till. Det ska vara samma villkor som Ipswich förhandlade kring, lån och köpoption för 30m pund. Broja är förtillfället skadad och kommer inte kunna spela förrän tidigast i oktober. Chelsea har inte bekräftat detta.

Chelsea har inte heller bekräftat försäljningen av Deivid Washington till Strasbourg för 21m €.
    **Metro avslöjar att Fifa och Premier League ställde frågor om en sådan affär och att Chelsea därför tvingades dra tillbaka den. Det sågs som ett försök av Chelsea att utnyttjaoch förbigå systemet. Chelsea undersöks redan för övergången av Diego Moreira till Strasbourg. Ett Strasbourg som inte ens sökte en anfallare när Chelsea ville sälja Washington till dem.

***
Så kallade deal sheets har lämnats in vilket innebär att klubbarna har ett par timmar till på sig att ordna affärerna. Vi vet att Crystal Palace lämnat in ett för Trevoh Chalobah och vi antar det har gjorts för Raheem Sterling och Jadon Sancho - men ingen bekräftelse än.

FREDAG 30:
DEADLINE DAY

Chelsea och Crystal Palace har lämnat in ett s k deal sheet vilket innebär att de har några timmar till på sig att ordna en övergång. Det handlar alltså om Trevoh Chalobah till Palace, söndagens motståndare. Han kommer dock inte kunna spela på söndag då han inte kan registreras innan dess.

Sky säger att Chelsea gav Napoli ett slutbud om Victor Osinhem tidigare ikväll men Napoli har inte ens besvarat det. 23.50 Fabrizio Romano säger dessutom att Napoli behandlar Osinhem som Chelsea behandlat ett dussintal spelare genom att ställa honom utanför truppen i ett försök att tvinga iväg honom till Saudiarabien som betalar mest för honom.

Raheem Sterling sägs vara mycket nära ett lån till Arsenal. Chelsea fortsätter förstärka våra direkta konkurrenter.
    **Sterling befinner sig nu på Arsenals träningsanläggning.

Sky säger det är mycket nära med Jadon Sancho på lån med köpoption. Fabrizio Romano säger det är klart.

Det senaste om Osinhem är att det är Napoli och di Laurentii som krånglar. Inte första gången, han är notoriskt ökänd för att vara svår att förhandla med.

Inte Chelsea; men Chelsea Light, dvs Milan har värvat ännu en före detta Chelseaspelare. Nämligen Tammy Abraham på lån.

Sky påstår att transferfönstret stänger en timme tidigare än det ska stänga. Vi vet inte varför, om det bara är ett översättningsfel vid olika tidszoner men enligt dem stänger fönstret kl 23, fast alla andra uppgifter säger midnatt.

Chelsea har lagt bud på Jadon Sancho om lån med obligation att köpa. Något svar har ännu inte kommit från Man U eller spelaren. Enligt Sky.
    **Metro/Fabrizio Romano säger dock att Chelsea och Jadon Sancho är överens om de personliga villkoren.

Ipswich förhandlar fortfarande med Chelsea om Armando Broja. Stötestenen tycks vara att de vill inte längre, på grund av dennes långa skadefrånvaro (minst 12 veckor tror man) vill de inte vara bundna att köpa honom för 30m om de undviker nedflyttning.

Crystal Palace ska vara överens med Chelsea om ett lån av Trevoh Chalobah. Vi har inget hört från Chelsea.

Arsenal ska gjort en sen framstöt på att låna Raheem Sterling. Bra för Sterling men samma idioti som vanligt av Chelsea som tydligen älskar att förstärka våra konkurrenter.

Vi kan nu helt stryka Ivan Toney till Chelsea. Han går till AL Ahli. Det är åtminstone vad ryktena säger.

Sky bedömer det som högst osannolikt att Victor Osinhem kommer till Chelsea.
    Al Ahli erbjuder enligt dem en veckolön på 650tsk och ingen skatt. Osinhem vill ha runt 300.000 i veckan av Chelsea, lite mindre än vad Sterling har, för att välja Chelsea och Chelsea verkar inte vilja möta det kravet.
    Alternativet sägs vara Ivan Toney. Brentford liksom Osinhems Napoli är överens med Al Ahli om en övergångssumma. För Toney är den 40m. Toney har idag haft sin läkarundersökning med Al Ahli, i London. Al Ahli kan dock inte värva båda spelarna då de bara får ha tio utländska spelare och de har redan nio. De kan dock blockera spelarna från en övergång då deras fönster är öppet till måndag. (De kan förstås sälja en av de nio före deras fönster stänger).

Deivid Washington som spelade 28 minuter för Chelsea förra säsongen är på väg till Racing Strasbourg om vi ska tro Metro. För 21m €. Så det är planen för BlueCos Chelsea, sälja sina egna spelare till sin egen klubb så att säga. Ungefär som man sålde hotellen på Stamford Bridge till sig själva. De har redan sålt Diego Moreira till Strasbourg.

Silly season går nu in på de sista sex timmarna. Vi väntar besked om Sancho, Osinhem och ser om någon mer lämnar Chelsea. Vi misstänker att något lån eller så dröjer till efter midnatt innan vi får besked, men handlingarna måste ju vara underskrivna och inskickade senast midnatt.

Chelsea ska enligt Sky lagt ett lånebud på Jadon Sancho. Det är högre än Juventus bud. Det kan innehålla obligatorisk köpoption om vissa villkor infrias. Rätt intressant faktiskt även om det inte är en position vi har mest behov i.

Marc Guehi stannar i Crystal Palace, söndagens motståndare. Det står klart nu. Palace är dock fortfarande intresserade av ett lån för Trevoh Chalobah.

Man U och ten Hag tror Sancho stannar men de är nu också intresserade av Carney Chukwuemeka som tydligen förpassats till bänken i Chelsea. Däremot ser det svårare och svårare ut för Chelsea att sälja Raheem Sterling vilket spräcker ledningens plan ordentligt när det gäller att minska lönekostnaderna. Sterling är överlägset bäst betald i Chelsea och Maresca har redan gjort klart att han kommer inte få spela en enda minut. Så Sterling kan rulla tummarna och räkna in pengarna, om han så vill. Och vem kan klandra honom om han väljer det, som Chelsea behandlat honom?

Det kan fortfarande bli ett lån för Armando Broja till Ipswich. Detta trots att Broja förväntas vara borta i upp till 12 veckor med den skada de upptäckte vid läkarundersökningen. Vi får se vad som händer.

Både Ivan Toney och Victor Osinhem lär vara överens med Al Ahli om övergångar. Sägs det. Åtminstone ska klubbarna accepterat saudiernas bud. Deras fönster stänger först på måndag. Stämmer detta står Chelsea åter med lång näsa och har för tredje året i rad missat att göra den värvning klubben mest behöver. De ska erbjudit Brentford 40m och Napoli 67,5m (långt under vad Napoli ville ha). Osinhem ska erbjudits över närmare 500tsk pund/vecka i lön hos Al Ahli för fyra år.
    Chelsea ska dock inte gett upp då Al Ahli ändå förmodligen bara i verkligheten värvar en av dem. Chelsea kommer dock inte att erbjuda någon av dem i närheten av de löner de kan få i Saudiarabien. Chelsea lär försöka låna Osinhem med en obligatorisk köpoption för att sprida kostnaden. Osinhem själv sägs vilja stanna i Europa och kommer inte bestämma sig för Al Ahli idag utan Chelsea har chansen till midnatt.
    Missar Chelsea igen, vilket ser troligt ut sägs de åter titta på Jhon Duran som varit aktuell för ett flertal klubbar som dragit sig ur, eller skadeförföljda Dominic Calvert-Lewin. Inte riktigt samma nivå på kvalitet.

Juventus lär dragit sig ur kampen om Jadon Sancho, om det nu är så att Chelsea är med i den. Det lär vi upptäcka senast vid midnatt.

Raheem Sterling ser inte ut att hamna i United utan Chelsea ska erbjudit honom till den klubb Chelsea helst släpper spelare till, Arsenal.
    **Arsenal verkar dock inte intresserade utan tros avslutat sina affärer för sommaren.

TORSDAG 29:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på 2-1 till Chelsea, hans gästtippare (Liverpoolfan) tror på 1-1 då det aldrig går att säga vilket Chelsea som dyker upp.
    **Skys Jones tippar 2-2.

Ett sent rykte är den 22-årige portugiske försvaren Tomas Araujo från Benfica. Han har dock en utköpsklausul om 85m.

Djordje Petrovic som varit skadad hela sommaren ser ut att tvingas bort också, trots att han är en bättre målvakt än Sanchez. Han ska kommit överens om en kontraktsförlängning (trots att han hade långtidskontrakt) och lån till BlueCos andra klubb Racing Strasbourg.

Victor Osinhem förväntas idag ta beslut. Spela fotboll i världens bästa liga eller tjäna multum med pengar i Saudiarabien?
    Chelsea kan inte på något sätt matcha den lön Al Ahli erbjuder Osinhem, men denne har själv sagt han vill välja fotbollen. Vi får väl se. Chelsea och ev andra klubbar kräver nog besked idag, för om denna följetong spricker måste Chelsea, och andra klubbar titta på andra alternativ. Ivan Toney ser just nu ut att vara det alternativet men det kan bli andra, sämre spelare som blir aktuella. Det är anmärkningsvärt att Chelsea som spenderat mest av alla tre somrar i rad på spelare ännu inte åtgärdat den mest solklara positionen de behövt förstärka inom, central anfallare.

ONSDAG 28:
Metro hävdar att Kepa Arrizabalaga har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till sänkt lön. Detta för att möjliggöra ett lån till Bournemouth där han kommer få speltid.

Det omtalade möjliga bytet Sterling mot Sancho ser inte ut att bli av. United säljer honom hellre till italienska Juventus och klubbarna påstås vara överens.

Victor Osinhems agent sägs nu förhandla med Al Ahli om en övergång till Saudiarabien trots alla ord om motsatsen. Al Ahli erbjuder Osinhem en lön om 25m pund om året. Alltså mycket nära det enorma lönekrav som Osinhem påstods ha ställt. Money talks. Saudiska fönstret stänger först på måndag.

Romelu Lukaku är i Italien för läkarundersökning med Napoli. Förhoppningsvis blir det affär av även om Chelsea fått sänka priset ordentligt.
    Lukaku vill inte spela för Chelsea och vi vill inte ha honom efter hans uppträdande mot Chelsea och fansen.

Chelsea fortsätter göra våra direkta konkurrenter bättre. De senaste åren framförallt Arsenal men nu kommer Man United starkt. De värvade Mount förra sommaren, något som knappast varit en succé ännu, men Mount är ung. Nu är de intresserade av Raheem Sterling och ska ha öppnat förhandlingar om Ben Chilwell också.

Det talades om Federico Chiesa på en nästan fri transfer om Osinhemaffären inte kan ske (eller i värsta fall Calvert-Lewin). Vi kan glömma Chiesa som nu är i det närmaste klar för Liverpool. Chiesea passade inte Allegris fotboll i Juventus men hittar han tillbaka till sig själv kan det vara en kanonvärvning för Scousers.

Aston Villa sägs vara intresserade av att värva Nicolas Jackson.

Chelsea försöker sälja 20-årige Harvey Vale till Steven Gerrards saudiska klubb Al-Ettifaq.

Dagens Osinhem är att han ska gjort klart att det är till Premier League han vill. En saudisk klubb ska bjudit Napoli 65m pund för honom. Långt under Napolis 110-115m utköpspris. Osinhem själv är dock inte intresserad. Om han lämnar Napoli lär det bli till Arsenal eller Chelsea. Vi får se vad som händer, om något händer.
    Chelsea måste dock agera snabbt, särskilt som de också lär jaga Ivan Toney och flera namn nämns. De måste först bestämma sig och sedan ordna affären före midnatt om två dagar.

TISDAG 27:
PSG har officiellt dragit sig ur en ev jakt på Victor Osinhem. Osinhems agent säger att Saudiarabien är absolut inte aktuellt. Så det är Chelsea, eventuellt Arsenal eller stanna i Napoli som gäller. Däremot verkar ju inte Napolis nye manager Antonio Conte vilja ha honom, för han vill ha Romelu Lukaku som han väl känner och som nu lär vara mycket nära en övergång från Chelsea till Napoli då de här mystiska och så avgörande image rights tydligen har fått en lösning.

Ryktena om Sterling till Man U och Jadon Sancho motsatt väg växer och även mer seriösa källor tar dem på allvar nu. Sancho är yngre och har i Dortmund visat att han är en riktigt bra spelare, i United har det inte alls fungerat för honom. Sterling har från Chelseas ledning och coach fått veta att de vill inte betala hans lön och ser honom inte som en startspelare och vill tvinga bort honom, så för spelarna ser det ut som en bra affär. Är den bra för klubbarna? Vi har inget svar på det, men spelare som inte fungerar med lagets coach är alltid ett problem oavsett hur professionella och ansvarstagande de än är. (Vem som sedan har fel, det här en helt annan frågeställning, coachen som inte ser spelarens kvalitet eller spelaren som inte kan anpassa sig till coachens spelmodell, eller vad problemet nu kan vara?)

Enligt Sky har Chelsea bestämt sig för att försöka värva Ivan Toney, 29, från Brentford. Enligt dem ska prislappen nu vara vettig och spelaren kommer hamna inom Chelseas lönestruktur. Saudiska klubbar har erbjudit betydligt mer men Toney själv tycks vilja stanna i PL.

Newcastle har försökt värva förre Chelseaspelaren Marc Guehi hela sommaren men ännu inte lyckats. Nu sägs de intresserat sig för Axel Disasi istället.
    Samtidigt spekuleras det i att utputtade Trevoh Chalobah då kanske får en chans att komma in i Marescas värme igen. Vi tror på det när vi ser det. Annars är ryktet att Crystal Palace som tappar Andersen och kanske alltså Guehi vill ha honom.

Tino Anjorin sägs vara klar för Empoli i Serie A. Det sägs inget om övergångssumma men Chelsea ska ha en vidareförsäljningsklausul om 50%. Han ska vara i Italien redan för läkarundersökningen.

Ipswich har bekräftat att de fortfarande för samtal om Armando Broja trots att ett problem uppstod vid läkarundersökningen.

Ryktena om Jadon Sancho till Chelsea och Raheem Sterling och Ben Chilwell till Manchester United fortsätter. Vi har svårt att ta dem på allvar men vem vet under Silly Seasons döende timmar när paniken sätter in.

Och så evighetsstoryn Victor Osinhem som uppges nobba saudiska klubbar i hopp om att Chelsea ska värva honom. Vi har hela tiden trott, att om denna affär händer blir det nog i sista minuterna på fönstret fredag midnatt. Fast efter ryktena, uppgifterna om Osinhems lönekrav vet vi mindre än någonsin. Å andra sidan finns det inget som säger att de uppgifterna stämmer.

MÅNDAG 26:
Ipswich har inte helt ställt in ett lån för Armando Broja trots att läkarundersökningen pekade på ett problem. Vi får se vad som händer före fredag.

Vi hade ju hopp om Victor Osinhem. Men det har nu framkommit att denne lever på en annan planet tydligen då han begär 500.000 pund i veckan i lön. Möjligen i Saudiarabien och dit vill han inte gå. Även PSG tvärnobbar hans lönekrav och det ska förstås Chelsea också göra. Inte ens hälften känns rimligt, så bra är han absolut inte. Vi talar inte om en Messi eller Ronaldo i topp. Fotbollsvärldens löneläge börjar ju bli rimligare vilket är en av de bra saker de ekonomiska regleringarna fört med sig.
    Chelseas nya lönestruktur ligger under PLs snittlön på 72.000 i veckan. Komperserat av de mycket långa kontrakten.
    Vissa källor påstår att samtal fortfarande pågår.
    Däremot är vi föga imponerade av de alternativ Chelsea sägs titta på. Calvert-Lewin från Everton eller kontraktslöse Federico Chiesa. Chiesa såg länge ut att ha en strålande framtid men de löftena har inte infriats men hellre honom än ständigt skadade Calvert-Lewin.

Ryktet om lån eller övergång av Jadon Sancho fortsätter och har nått mer seriösa källor. Det talas också om spelare från Chelsea till United. (Mest har det tidigare talats om Ben Chilwell dit, vilket vi skulle hata se hända förstås).

Cole Palmers mål skulle inte godkänts mot Wolves. Detta då Robert Sanchez utspark var på rullande boll och inte en liggande boll som reglerna kräver. Men VAR kunde inte underkänna målet då VAR inte får ta med bollstart i sin bedömning! Tur nog, då Colds mål var matchens finaste prestation.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE