CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

15- 21 juli 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 21-22 september - -

Nyheter v-29


 

LÖRDAG 20:
OFFICIELLT
Belgiske landslagsmålvakten Nicky Evrard lämnar Chelsea Women för PSV Eindhoven. Evrard fick aldrig chansen i målvaktstäta Chelsea (vi hade fyra landslagsmålvakter ett tag) och fick en svår lårskada som förstörde hennes lånesäsong hos Brighton. Vi önskar henne lycka till i Nederländerna.

FREDAG 19:
Återigen måste man skämmasför Chelsea. De har tagit drömmen från Lesley Ugochukwu från att representera sitt land i sommarens OS. Man skäms verkligen över hur Chelsea behandlar sina spelare. Visst ligan ärv iktigast men med den trupp Chelsea har kan man lätt undvara spelare som får sitt livs enda chans att delta i ett OS.

ONSDAG 17:
OFFICIELLT
Idag blev det bekräftat vad vi vetat en tid. Att Lucy Bronze är en Chelseaspelare. Det innebär att igår i slutet av landskampen fanns åtta Chelseaspelare på plan plus Fran Kirby som just lämnat.
    Bronze som är något av en legendar redan i engelsk damfotboll har skrivit på för två år och kom senast från Barcelona.
    32-åringen har vunnit Fifas Årets Spelare, och varit tvåa (liksom Sam Kerr) i Ballon d'Or. Hon vann EM med England 2022. Hon har fem CL-vinster bakom sig med Lyon och Barcelona.
    Bronzes första intervju för Chelsea. Läs här>>
    Sky har analyserat affären som de kallar en perfekt match.>>
   
Chelsea har också inlett en undersökning om de rasistiska sånger Enzo Fernandez och hans argentinska lagkamrater sjöng efter Copa America-vinsten. Chelsea säger inte det specifikt men det är klart att det är det som klubben menar i ett "försiktigt hållet uttalande".
    Något som klubbkamraten Wesley Fofana kraftigt fördömt.

TISDAG 16:
OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat Oriane Jean-Francois, 22 år. Hon är mittfältare och kommer närmast från PSG. Hon har skrivit på för tre + ett år.
    Vi vet inte särskilt mycket om henne som spelare. Hon beskrivs som en atletisk defensiv mittfältare så vi antar hon kommer för att vara ersättare till Melanie Leupolz eller back-up till Cuthbert och Ingle. hon gjorde debut i franska landslaget redan 2020 men har senaste säsongen varit borta med en svår knäskada.

Den före EM förödmjukade av dessa s k engelska experter och tyvärr också av många Chelseafans, Marc Cucurella blev utsedd till vänsterback i EMs officiella bästa XI. Det kallar vi en revansch och efter en tuff och utdragen start i Chelsea såg vi ju mot slutet av säsongen många av de kvaliteter som gjorde att Chelsea värvade honom. I EM visade han än fler och förhoppningsvis kommer Maresca ta honom vidare i Chelsea när säsongen börjar.

MÅNDAG 15:
Chelsea har presenterat den nya tröjan, oväntat nog utan sponsorsnamn. Som tipsen och ryktena visade är det en batikinspirerad tröja som definitivt kommer väcka diskussion. Chelsea och Nike har förstås mer marknadsanpassade termer och mumbo-jumboprat för att beskriva den. Den säljs från och med idag utan sponsor, då Chelsea trots rykten om motsatsen alltså inte har klart med en tröjsponsor för 24-25.
      Se den här>>

Levi Colwill och Wesley Fofana har bytt tröjnummer och nykomlingarna har fått sina nummer tills vidare. Colwill tar över Thiago Silvas nummer 6 och Fofana byter 33 till 29. Se alla i truppen här>>

Undrar om vi kommer få två övergångar som sägs vara klara bekräftade den här veckan. Det har länge nu sagts att Aaron Anselmino är klar men lånas tillbaka till Boca Juniors året ut. Vi har även sett uppgifter om att Boca ska ha bekräftat men inget från Chelsea.
    Vi har inte heller hört något om Lucy Bronze till Chelsea Women som också sagts vara klar.
Den övergången kanske hålls inne för att Bronze spelar med landslaget som ska möta Sverige i morgon. Hon satt dock på bänken mot Irland men förväntas nog spela imorgon. Hon betecknades som klubblös i presentationerna.
    Chelsea har gjort sig av med flertalet spelare men de flesta har varit ungdomar. De har dock sålt Ian Maatsen, Lewis Hall och Omari Hutchinson för hyfsade pengar som dock är mindre än vad de köpt för. Även om den på sikt absolut dyraste, Estevao Willian, inte ens ansluter förrän nästa sommar.

 

Rykten, notiser m m, v-29


SÖNDAG 21:
Fabrizio Romano säger att Chelsea kommer låna ut Andrey Santos till Racing Strasbourg igen, men först efter USA-turnén.
    Samtidigt sägs det att Hulls förre manager Liam Rosenior ersätter Vieira som manager i Strasbourg.

LÖRDAG 20:
Chelsea hade fyra tjejer med från start i Englands vinst över Frankrike i U19 EM. Katie Cox, Brooke Aspin, Cerys Brown, Lexi Potter och Ashanti Akpan.

Napoli sägs vara överens med Romelu Lukaku om de personliga villkoren och klubbarna förhandlar nu om en övergång. Affären är dock fortfarande avhängig Victor Osinhems öde.

FREDAG 19:
Enzo Fernandez gör det inte lätt för sig själv just nu. Efter rasismskandalen är han nu anklagad för brott också. Läs mer här>>

Vi tvivlar på uppgiften då han var en av många men tablodierna menar att Enzo Fernandez riskerar en upp till tolv matchers avstängning (och det borde väl då större delen av det argentinska laget göra) för videon där de sjunger rasistiska sånger.

Det talas om att Chelsea vill höja Cole Palmers lön i förplanerade steg istället för att skriva nytt kontrakt. Lönen kommer fortsättas hållas hemlig (men alla tror han tjänar 80k i veckan just nu). Låter mest som ett försök att komma runt ekonomiska regler igen.

Inte Chelsea men det säger en del om de nya ägarna. N'Golo Kanté somgjorde succé i EM är nu aktuell för West Ham för 20m pund. Chelseas modell är ju att sälja kvalitet och köpa löfte. Chelsea ville inte förlänga Kantés kontrakt förra sommaren och lät honom gå för ingenting.

TORSDAG 18:
Chelsea sägs nu vänt på klacken och rykten förekommer om att klubben äntligen förhandlar med Conor Gallagher om en förlängning av hans kontrakt.

Lens sägs vara intresserade av Malang Sarr. Vi hoppas klubbarna kan komma överens för Sarrs skull. Han hölls utanför truppen under hela förra säsongen och fick inte spela fotboll. Han kunde inte heller lånas ut på grund av de nya lånereglerna kring lite äldre spelare.

Den förmodade, förhoppningen, Chelsea hade att Al-Ittihad skulle köpa Kepa Arrizabalaga tycks ha spruckit efter att klubbens nya styre har lagt ned affären. Kepas kontrakt löper ett år till och han har en av klubbens allra högsta löner.

Inte Chelsea, men systerklubben Racing Strasbourg. Managern Patrick Vieira får lämna efter bara en säsong och klubben letar nu efter en bollinnehavinspirerad manager som ska kunna ta klubben till europanivå. BlueCo förväntas ge resurser för värvningar trots att franska klubbar tappar 30-40% i tv-intäkter kommande säsong vilket ytterligare försvårar deras situation.

Det kallas nu Chelsea rasistskandal. De argentinska spelarna som redan förut är ökända för sitt smaklösa sätt att fira, sjöng en rasistisk sång om franska fotbollsspelare. Den har lett till att både Chelsea och Fifa undersöker saken. Där hade det kanske kunnat stanna. För det är ju inte direkt första gången fotbollsspelare visat uselt omdöme om inte Enzo Fernandez hadfe puiblicerat det hela på sociala medier och flera av hans klubbkamrater i Chelsea har reagerat mycket starkt. Wesley Fofana, Axel Disasi, Christopher Nkunku, David Datro Fofana och Malo Gusto har avföljt sin lagkamrat på sociala medier och uttryckt sin avsky medan Nicolas Jackson försvarat honom. Det kan bli mycket störande för Chelsea om detta inte kan lösas internt snarast möjligt, vilket inte kommer ske då Enzo inte åter kommer direkt till Chelsea efter spelat Copa America. Medierna frossar i det hela nu vilket skadar Enzo Fernandez och Chelsea. Enligt tabloiderna är Chelsea redan en klubb i kris.
    Enzo Fernandez ska ha bett sina lagkamrater om ursäkt. Han har också gjort offentlig avbön för det som hänt.

TISDAG 16:
Många Chelseaspelare startar idag i sina kvalgrupper till EM. Tittar vi bara på Sveriges grupp startar Sandy Baltimore och Eve Perisset för Frankrike. Zecira Musovic och Johanna Rytting Kaneryd för Sverige. Nathalie Björn på bänken. Hannah Hampton, Millie Bright, Jess Carter för England som dessutom har Aggie Beever-Jones och Niamh Charles på bänken. (Lucy Bronze som alla tror är mer eller mindre klar startar också).

Gareth Southgate har avgått som förbundskapten för England. Och tre före detta Chelseamanagers tillhör de fem favoriter som förs fram som ersättare. Det är Graham Potter, Mauricio Pochettino och Thomas Tuchel.

MÅNDAG 15:
Italienska rykten säger att Romelu Lukaku är överens med Napoli om ett treårskontrakt. Vi avvaktar nog då samma rykte hävdar att det hela beror på vad som händer med Victor Osinhem.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE