csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 11 - 4 mål 9 p

8 - 11 sept 2014

Nyheter v-37
Se era ligatips >>

Tyvärr kommer CSFC.SE att ligga nere från torsdag och framåt, se >>



ONSDAG:
STORT TACK.
Jag är överväldigad över alla välgångs- och lyckönskningar inför min paus med CSFC.
   Fast lite oroad är jag; jag tycks gett fel intryck. Det är inget farligt, bara reparationsarbete med en axel som måste fixas. Tyvärr blir det först värre innan det blir bättre - men ibland får man se till hela säsongen istället för bara cupmatcherna.
   Har jag tur kommer jag kunna sköta dator och tangentbord lite grann, lite tidigare än väntat så en dag är jag tillbaka.
   Under tiden har Sebastian lovat att försöka få facebook lite mer aktiv. Det blir ju väldigt spännande matcher framöver.

Willian blev tisdagskvällens målgörare mot Ecuador. Enda målet och det belönas väl med att han bänkas på lördag då matchen väl spelades i sydamerika och vi vet vad JM tycker om att spela spelare som rest jättelångt från landslagssamlingar.

TISDAG:
Loic Remy har genomfört sin första träning med Chelsea nu. En ny episod i hans karriär onekligen, den har ju gått lite hit och dit men han har levererat på nästan alla ställen så.

Läsvärt om Oscar och Fabregas och hur de spelar. Många spekulerade i att Fabregas skulle tränga ut Oscar pga likheterna i deras spel, ungefär som det redan talas om att Juan Mata kommer att försvinna från United av liknande skäl. >>

MÅNDAG:
Senaste nyttt om Diego Costas senaste skada är positiva nyheter. Det verkar som om Chelsea tror han kan spela redan på lördag mot Swansea. Men nu kommer matcherna tätt ett tag; Swansea, Schalke, Man City. Det gäller att välja och värdera och Loic Remy ska också spelas in. Jag ser personligen hellre att Costa vilas mot Swansea och kanske även mot Schalke, hellre än att han missar City-matchen som jag redan mentalt börjat förbereda inför. Vilket är en farlig inställning som jag hoppas ingen spelare eller manager delar. För näst Bollen är rund är den sannaste av alla klyschor att man måste ta en match i taget.

Det är kanske inte var hard-core fans tycker; men man måste ju respektera dagens fotboll och en-klubbs-fenomenet är ju i princip dött. Inte ens JT har ju bara representerat Chelsea. Jag tycker ändå det är intressant läsning om Cesc Fabregas som väl ingen trodde skulle hamna i Chelsea, men som kanske är en av de viktigaste nycklarna för oss i vår titelutmaning i år. Han är Chelsea idag, men självklart är han en gooner också (ungefär lite grann som en bekant till mig) >>

 

Rykten, notiser m m, v-37


Se Silly season verdict>
Chelseas spelaraffärer i sommar >>

ONSDAG:
Tidigare idag var det Eden till Real. Ikväll kommer det; Christiano Ronaldo till Chelsea för 60m pund! Och så sägs det att silly season är slut. Tell that to Daily Star, Metro m fl. (det vill säga inte de mer trovärdiga om ens överhuvudtaget trovärdiga, särskilt som Christina Ronaldo bara senast förra veckan förklarade sin brist på kärlek till José Mourinho).

Jag är inte den ende som undrar vad som egentligen hände med världens bäste i sin åldersgrupp; Gael Kakuta. Läs mer >>

Det lär inte minska ryktena men PSGs målvakt Sirigu har förlängt sitt kontrakt med fyra år. Inte direkt så det lämnar fältet fritt för Petr Cech, även om det inte lär hindra spekulationerna om Petr till PSG. Cech är ju en klart bättre målvakt än Sirigu så.

Rykten om Eden Hazard, är att han är skadad och därför inte spelade med Belgien under landslagsuppehållet. Det lär dock vara en lindrigare skada. Vi lär få se på fredag när JM pratar om lördagens match med medierna.

Orkar ni med nästa års silly season än. Tydligen anser vissa medier det för de hävdar att C Ronaldo då lämnar Real och ersätts av, just det, Eden Hazard.

Paco Alcacer gjorde debut i spanska landslaget igår och idag ska han till ett halvdussin klubbar, varav Chelsea förstås är en. Som alltid. Särskilt är det tydligen Chelsea och Arsenal som ska köpa den 21-årige Valenciaanfallaren.

Och att Petr Cech lämnar i januari har ju alla bestämt. Problemet är ju bara att om JM spelar Cech i cupmatcherna som antagligen är planerat, vi lär få veta kanske redan nästa onsdag - då finns det ingen köpare som har nytta av honom i år och då är en transfer helt meningslös utom för lag utanför CL.

Fabian Delph gjorde succé mot Schweiz och JT som var expertkommentator i en tv-kanal sa något berömmande. Det vet ni ju vad det betyder, den förre Leedsspelaren är på väg... Wellbeck gjorde två mål för England och är nu årets största fynd på spelarmarknaden utan att gjort en match för sin nya klubb. Medielogik kallas det, vi vanliga kallar det brist på logik.

TISDAG:
Chelsea ska vara intresserade av Aston Villas ytter, den lovande 18-åringen Jack Grealish (kul namn). Huruvida det blir något så blir det för framtiden.

Gianfranco Zola hyllar Chelseas sommarvärvningar, liksom han tror Balotelli kommer att bli en succé i Liverpool. Själv är jag övertygad om det första och avvaktar det andra då Balotelli i alla sina klubbar startat starkt för att tyna ordentligt senare. Zola ser också Uniteds köpelag som en chansning där han inte är så säker på att det kommer att lyckas.

Själv tillhör jag dem som gärna ser tillverkare som tröjsponsorer men det verkar som Samsung är på väg ut från Chelseas tröjor.. Det är sista året på kontraktet, ett kontrakt som Samsung förlängde först sista optionsdagen och efter att Chelsea vann Champions League. Något klubben därmed såg som en förlängning och inte gjorde någon stor sak av, men förmodligen sved det en del och det verkar nu som Europas fjärde! största flygbolag tar över från nästa säsong. Det är lite förvånande Turkish Airlines (jag hade nog trott att något annat var större). Turkish sponsrar redan Man United, Barcelona och Turkiet. Samsungkontraktet lär vara värt 18m pund per år vilket kan jämföras med Uniteds Chevroletkontrakt på runt 50m om året (och Chevrolet säljs inte längre i Europa, eller ska sluta säljas snart - kommer inte ihåg vilket). Det är skillnad på kontrakten trots att Chelsea är världens fjärde populäraste klubb. Även om vi tittar på sko-tröjsponsorn. Adidas betalar Chelsea dryga 30m om året, medan United utan ens en konkurrent om kontraktet fick ett väldigt mycket bättre kontrakt av Adidas.
    Frågan är dock hur Turkish Airlines går ihop med Delta som är en av Chelseas sponsorer idag?!
    Så antingen måste Gourlay skärpa sig på marknaden jämfört med Woodward eller så ligger det mer och mer i JMs observation i att Chelsea får svårare att hävda sig kommersiellt.

Mehdi Benatia som var en följetång hela sommaren hävdar att han tackade nej till bl a Chelsea innan han dumpades för en summa som låg långt under hälften av den först begärda till Bayern. Förmodligen en av de mer beljugna silly-ryktena hela sommaren. Roma började ju med att begära över 50m pund för honom och sålde honom precis före utgången av fönstret för blygsamma 20m....det känns nog som om Roma verkligen ville bli av med Benatia och ingen annan var verkligen intresserad utan det var på sin höjd förfrågningar.

MÅNDAG:
Oddsen lär vara att Diego Costa trots den nya skadan kan bli aktuell redan till tidiga ligafinalen mellan etta och tvåan nu på lördag. Ta dock inget för givet och jag ser hellre att vi sparar Costa så han kan spela mot City helgen därpå.

Egypten förlorade mot Senegal med solklara två noll. Ändå var det Chelseas fel att Egypten förlorade. Förbundskaptena börjar faktiskt bli ett problem med deras löjeväckande tro på att de ska för bestämma hur Chelsea och José Mourinho spelar våra spelare. Chelsea betalar löner och allt annat och Egypten och Belgiens förbundskapter måste lära sig hålla käften.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop