csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 34 sp 16 v 10 o 8 f 56 - 38 mål 58 p
16 - 22 april 2012

Nyheter v-16


Vi har för gamla spelare och en för ung manager - ändå kan vi vinna flera titlar...

NYA FRÅGOR

Söndag:
Ett mycket reservbetonat ungdomslag, bara en spelare som hoppade in i finalen mot Blackburn i fredags deltog, spelade 2-2 mot Cardiff under söndagen.
Laget: : Mitchell Beeney; Sam Bangura, Dion Conroy, Alistair Gordon, Nortei Nortey; Anjur Osmanovic (Danny Stenning 70), Archange Nkumu (k), Jeremy Boga; Tom Howard, Reece Mitchell (Walter Figueira h/t), Ismail Seremba.


Titelstriden har spetsats till igen efter United väldigt oväntade poängtapp. Efter 3-1 tog jag matchen för klar och ägnade mig åt lite annat, döm om min förvåning när jag kollade resultatet efteråt (4-4). Bra för vår del för det innebär att City inte kan slappna av mot Newcastle i näst sista omgången, om derbyt inte slutar illa för dem.

Drogba uppges ha tränat med laget och det verkar som om han kan spela mot Barcelona, även om han säkert lär få mycket uppmärksamhet om han "skadar" sig under matchen efter tjafset efter förra matchen.

Vi har från Chelsea Supporters Swedens Harri Hemmi fått in lite information om ställen att se Chelsea tillsammans med andra, och börjar därmed bygga upp en informationssida om detta. Jag hoppas fler orter kommer med framöver. Harri som startade och var ordförande länge för CSS håller till i Västerås där han och andra byggt upp ett stort supporterskap för Chelsea skriver om sitt stamställe Skallbergskrogen, Skallis så här:
"Ett klassiskt Chelseaställe sedan många år där CSS-medlemmarna har rabatt på mat och dryck. Ny storbildsskärm med HD-kvalitet har installerats till den här säsongen. 20-40 Chelsea brukar samlas där varje match. "

Informationssidan hittar ni från och med nu alltid under rubriken CSFC till vänster. >

Vi hoppas få fler rekommendationer och gärna även från krögare som vill ha Chelseasupportrar som gäster.


Roberto di Matteo var nöjd med resultatet mot Arsenal. Jag är ledsen, men han är nog rätt ensam om det. Visst vi förlorade inte, men det var väl det enda vi kan vara nöjda med. Jag är nöjd med resultatet i det andra Londonderbyt, men inte vår match. Vi borde satsat på att vinna oavsett om det gett Arsenal möjligheten att vinna.

Lördag:
Tack QPR för hjälpen. De slog Tottenham trots att deras bäste och målskytten Taraabt blev utvisad efter två gula, avstängd mot Chelsea antar jag för jag kan inte se att QPR har någon match emellan. Tottenham verkar vara i fritt fall och slår vi Newcastle i nästnästa ligamatch har vi fortfarande chans på en plats där uppe. Förutsatt att vi slår QPR, vilket nog blir ännu svårare match än Arsenal idag. Det finns inget tuffare som jag ser det än att möta nedflyttningskandidater som kämpar för livet i serien så här års. Men då kanske vi också kan koncentrera oss bättre på ligaspelet än vad vi gjorde idag i en match som jag är ganska besviken över mot Arsenal. Newcastle har dock rusat ifrån och vi måste slå dem, något alternativ finns inte längre. Dessutom måste vi få hjälp av något annat lag. Chelsea förlorar kanske inte men de oavgjorda matcherna kostar lika mycket just nu. Det där målet mot Fulham alltså...

---
MATCHEN    Arsenal v Chelsea    0 - 0
Laguppställningarna >

Det ska väldigt intressant att se Romeu idag, det var länge sedan han spelade.
   Jag utgår från att matchbilden kommer att bli bollinnehav för Arsenal och satsning på kontringar från Chelsea. Första minuterna kanske inte direkt sätter en match men de har varit extremt trevande, trots att Arsenal haft bollen nästan hela tiden.
   Första anfallet dock till Chelsea, men bollen når aldrig Sturridge. 3 min.
   Redan efter fyra minuter börjar publiken bua. Det är knappast till Arsenals fördel.
   Förutom Romeu som nämnts hoppas jag få se Sturridge göra en riktigt bra match. Det var ett tag sedan.
   Rosicky skjuter på långt håll, Petr slarvar lite men har ändå det hela under full kontroll. 6 min.
   Torres gör en dålig mottagning på en fin stickare från Sturridge, bollen ut över linjen. 7 min.
   Kalou kommer nästan fram, men tappar balansen när Sagna sparkar honom på benen. Det kunde blivit straff, men... trots Dean blev det ingen. 7 min.
   Kan man säga något ännu om matchen är det att Chelseas taktik verkar fungera bättre än Arsenals. Vi får dock inte slarva bort så fina chanser som de två senaste. Enda målvaktsingripandet är Cech på Rosickys långskott.
    Torres offside. Men framförallt, Arsenals backlinje är inte med i matchen vilket Chelsea måste utnyttja innan Wenger täpper till det. 11 min.
    Romeu bryter snyggt och tufft på mitten, men Kalou slarvar bort kontringen. 12 min. Om Kalou spelar för ett kontrakt med Arsenal nästa säsong, vilket skvallret säger, då lär han nog få skärpa sig oerhört för det är samma slarvpelle som vanligt när han får starta. En dag kanske jag kan förstå varför han är så mycket bättre som inhoppare än startspelare, Min teori har alltid haft att göra med koncentration, han är helt enkelt inte koncentrerad när han får starta utan tror han ska världens tid på sig.
   Oj, vad nära. Frispark prickskjuten på van Persie vid bortre stolpen när JT inte riktigt har koll på RvP som kommer bakom honom. Men det blev en miss utanför. när alla trodde det var givet mål. 14 min.
   Torres försöker hitta en medspelare framför mål, han var täckt av försvarare och konsonantmannen kan lätt ta bollen. 17 min.
   Bosingwa, passningsskjuter men lätt för målvakten. 18 min.
   Chelseas kontringsspel har fungerat bra, men lite grann har fel spelare hela tiden fått fel läge i dem. Sturridge t ex har inte fått löpbollar utan slagit dem.
   Fruktansvärd ful tackling av Vermaelen i ryggen på JT när han inte har chans på bollen. Borde blivit gult kort. 21 min. Säkert ett försök att spela på JTs revbensproblem. Fult gjort.
   Torres över på hörna. Ny hörna då den touchade. Bollen studsar runt lite och Cahill skjuter över. 24 min.
   Malluda skjuter rätt bra, men bollen tar på Kalou. 26 min.
   Sturridge får nästan bollen förbi konsonantmannen, bollen till hörna då den tar på försvaren, annars var Torres öppen. 27 min. Chelsea skulle haft en dubbelhörna men domarna hänger inte riktigt med verkar det som, tur för Dean att matchen var rätt lättdömd hittills, även om han borde varnad Vermaelen för dennes osportsliga spel mot JT.
    Sagna och Malouda slår ihop sina huvuden, blodvite. 29 min. Omplåstring. Malouda värst åtgången verkar det som.
   Nu varnar Dean, Rosicky för en fällning av Essien. 30 min. Malouda tillbaka.
    Ett inlägg går förbi alla. Studges inlägg tillbaka inte bra tyvärr. 33 min.
    JT nickar ut en frispark till hörna, i onödan som det visar sig då den hade gått förbi alla. Chelsea rensar undan hörnan. 36 min.
   Snabb kontring av Arsenal, enda gången de sett farliga ut. 39 min.
   Chelsea lämnar Koscielny helt fri, jättemisstag i försvarsspelet och hans nick tar i ribban. Väldigt slarvigt. 42 min.
   JT nickar över. 43 min.
   van Persie skjuter rakt på Cech i friläge, förmodligen i offsideläge. 44 min.
   Två minuter tillägg.
   Sturridge missar ännu ett inlägg då han söker Torres. Snabb kontring av Arsenal som Bosingwa avvärjer. 46 min. Inga dumma överraskningar nu precis innan paus tack.

Arsenal har varit väldigt oväntat sega, defensiva och tempofattiga, vilket passat Chelsea väl som är på bortaplan och har en kontringsuppställning. Bästa chansen ändå till Arsenal men annars har Chelsea skapat mer på mindre bollinnehav. Wenger lär säkert ändra taktik i halvtid för med den här kan jag inte se Arsenal vinna annat än med ett slumpmål. Just nu har Chelsea matchen precis där de vill ha den. Chelsea måste dock försöka få till ett mål i andra, för vi behöver poängen allra mest.
   Ändå, Chelseaslarv har gett Arsenal de tre bästa chanserna dock. Och det har varit stort slarv så vi har haft tur i det. Så får det absolut inte fortsätta. Koncentrationen är inte på topp hos något av lagen.
   Dock ganska trist tillställning förutom den inneboende vikten av matchen.

ANDRA HALVLEK:
Juan Mata bör nog komma in ganska snart om vi ska få ordning på detta. Kalou och Malouda tyvärr lika dåliga som jag fruktat, Malouda kanske lite mindre.
   Det lär säkerligen bli betydligt mindre avslaget i andra. Särskitl Arsenal måste höja tempot. JT måste vakna, för han har saknat koncentrationen vid nästan varje farlighet som Arsenal ändå skapat. Chelseas sista passning har absolut inte fungerat. jag är besviken på Sturridge, Torres är isolerad och mittfältet trycker ju inte framåt heller. Vi kan inte vara nöjda med oavgjort, vi behöver poängen.
   46 min, lång boll från JT mot Studge, men den var någon meter för lång. Till målvakten.
   Torres försöker göra något helt utan understöd och får till ett hyfsat inlägg som försvaret får bort. 47 min. Chelsea tänker tydligen spela defensivt och försöka hålla nollan så länge som möjligt. Fast då måste de höja koncentrationen försvarsmässigt för de missar som gjorts kunde kostat oss mål redan i matchen.
   Essien skjuter på en försvarare. 48 min. Jag är ganska besviken på Essien som sett trög ut idag. Han också spritt sina passningar för mycket för att få godkänt hittills. Malouda stoppar van Persie i en kontring, fick till slut gult kort för det. 49 min.
   van Persie fäller Essien och får gult kort. Inte mycket att snacka om. 50 min.
   Marginellt högre tempo i andra, framförallt från Chelsea.
   Torres trixar sig fram i straffområdet, Koscielny får ut bollen till hörna. Femte hörnan för oss. Undan av Arsenal. 51 min.
   Det hjälpte tydligen att gnälla lite på Essien som uträttat mer senaste tre minuterna än tidigare under hela första.
   Sturridge tvekar lite, vilket gav Vermaelen den halvmeter han behövde för att bryta passningen. 54 min.
   Torres knuffas undan i straffområdet. Skuldra mot skuldra dock. 54 min.
   Cahill får gult kort, felaktigt då han träffar bollen och Arsenalspelaren trillar över honom. 54 min.
   Malouda slänger bort en passning mot Sturridge då Torres sprang offside. 55 min. Arsenal kontrar med en offside vP.
   Första tio av andra har Chelsea varit det aktivaste laget. Lite mer intensitet nu. Men Chelsea skapar inga farligheter. Vi behöver få in Mata eller Lampard i den här matchen så mittfältet kan trycka upp. Vad Kalou gör har jag ännu inte listat ut. Så han gör väl mål snart.
  Konstig hörna som egentligen är helt misslyckad, men Torres tappar bollen när vi ska kontra, inte så bra passning till honom. 59 min.
   Gervinho in för Walcott antagligen då han ser ut att dragit på sig en sträckning i lårmuskeln, fick ge upp mitt i en kontring. 60 min. Jag vill dock se Chelsea byta in någon också och satsa på vinst, men jag tror det kan dröja upp till tio minuter till.
   Kalou slår bort ännu en passning till Sturridge. Jag blir tokig på honom. 62 min.
   Bertrand nedriven av Gervinho i straffområdet. Jag tycker Bertrand tillhör de positiva spelarna i matchen.
   van Persie får ett bra ett bra frisparksläge när Malouda springer ned honom. 63 min.
    Dean har problem med att ställa upp muren, van Persie drar bollen rätt mycket över. 64 min. Diaby in för Rosicky. Wenger är nu den aktiva managern.
    Mikel in?! RdM tänker tydligen inte satsa på att vinna matchen - ännu. 66 min. Romeu ut. Fattar inget alls.
   Sturridge via en försvarare till målvakten. Bra läge annars. 67 min.
    van Persie i en kontring, men han skjuter direkt på volley högt över. Också bra läge. 68 min.
    Kalou fintar bort backen, snyggt och passar till nästa mittback. Sturridge skjuter, men målvakten räddar rätt enkelt. 68 min.
    Arsenals sista byte, Santos in för Oxlade-Chamberlain. 70 min. Santos har gjort bra inhopp på sista tiden så det är ett offensivt byte av Wenger.
   Sagna filmar till sig en frispark efter en hand i ryggen av Kalou. 70 min. Förstår att Kalou såg förvånad ut över hur lätt Sagna föll.
   Arsenal skapar lite tryck kring Chelseas box. 71 min. Chelsea reder dock ut det, men Arsenal kommer tillbaka tack vare att Chelsea passar totalfel ett par gånger i kontringsförsöken.
   Bosingwa skaffar sig ett kort via en tydlig tröjdragning. 72 min.
   Torres försöker ensam ta sig an Arsenal. Det lyckas sisådär. Juan Mata på väg in, på tiden. 73 min.
   Bertrand verkar dra upp sin vadskada, eller är det bara kramp. 74 min. Kalou ut. Ingen fara för Bertrand dock. Sagna vräker sig över Torres. Bara frispark...
    Essien skjuter, bollen studsar fram till Mata som står offside. Han gör mål trots det. Inte godkänt. 76 min.
   Ashley Cole på väg in, tydligen fick Bertrand ändå problem med sin skadade vad. Diaby gult kort. 76 min. Dean har varit rätt generös med korten för det har inte varit någon ful match, det fulaste var Vermaelens överfall på JT och det gav inget. Cole in.
   Sista kvarten! Och det vet vi vad det innebär.
   van Persie söker straffspark men får den inte, trots att det är Dean. 79 min.
    Det hörs på publiken att Cole är på plan när han får kort, för vad vet jag inte?
   Det ser tyvärr ut som det brukar ibland sista kvarten.
   Sturridge in i straffområdet, men hittar ingen att passa och till slut passar han fel. 82 min.
   van Persie fri till höger, men snett och vint skott. 83 min.
    Fem minuter plus tillägg kvar. Inga obehagliga överraskningar tack, men gärna en positiv med ett sent mål som vi gjort många gånger, dock sällan matchavgörande.
   van Persie vänder och vrider, men till slut täcker Cech ut det till hörna. 86 min. Arsenalsupportern Strömberg hejar vilt på honom.
   Cech tar hörnan som van Persie nästan nickade på fötterna på Vermaelen. 87 min.
   Koscielny får bort bollen framför fötterna på Sturridge i ett uppenbart målläge. 88 min.
   van Persie när att få fram bollen till Santos. Mikel bryter. Målvakten bryter kontringen. Nu är det öppet spel i matchens döende minuter.
   Fyra minuter tillägg. Hörna för Arsenal.
  Bosingwa skjuter, bollen täcks ut till hörna. 94 min.
   
I det stora hela en riktigt trist tillställning. Inget lag vågade vinna känns det som, lite plus för att Arsenal skapade bättre chanser. Inget av lagen kan väl ändå vara nöjda med resultatet, båda behövde vinna. Minst missnöjda borde Arsenal vara då de är i ett mycket bättre ligaläge. Jag är nog rätt besviken på Chelsea som jag ville se gå för en vinst, men de gjorde vi aldrig på allvar. Mata kom in på tok för sent. Vet inte riktigt vem jag ska berömma i matchen, för ingen förtjänar direkt något överbetyg idag.

Det här innebär att vi måste heja vilt på Stoke i nästa match och QPR i kvällsmatchen.
   
    

Fredag:
FA YOUTH CUP FINAL I- Chelsea v Blackburn   4-0

Chelsea tredje FA Youth Cupfinal på fem år. En vinst tidigare. Vi får hoppas det går lika bra idag och den 9:e maj.
Laget: Blackman - Kane, Ake, Davey, Nditi - Chalobah - Baker, Swift - Affane, Baker, Piazon -Feruz. Samma lag som startade bägge semifinalerna mot United. Svenske Affane startar alltså.

5 mn, första stora chansen gick till Kane och Chelsea. Ett riktigt bra långskott men målvakten hann ned.
   Det har varit en osedvanligt försiktig start, från båda lagen.
   En jättechans för Blackburn, men Kane, tror jag, hann emellan när anfallaren hade helt öppet mål. 9 min.
   Mängder av a-lagsspelare är på SB för matchen, liksom Roman själv med dam. JT självklart, han brukar ju försöka komma även på sådana här matcher, Mikel, Ashley Cole, Luiz m fl.
   Dubbelhörna för Blackburn, Blackman väljer fel och får inte helt bort bollen men nicken över. Blackburns överlägsenhet i fysiken märks tydligt mot det yngre och mindre välvuxna Chelsealaget.
   Chelsea har inte alls spelat bra första kvarten. Det började ok, men har bara blivit sämre. Det här spelet är inte i närheten av vad de presterade mot United. Blackburn har haft två bra chanser och hade kunnat göra mål på bägge.
   MÄL. Nahtaniel Chalobah gör möl. Affane stod för passet in i målområdet och Chalobah sätter nicken enkelt i bortre hörnet. 20 min.
   Dömer gör faktiskt en PL-domare, Lee Probert, vilket visar vilken betydelse den här ungdomscupen har i England.
   Chelsea har börjat spela bra, målet har säkert spelat stor roll men vi har problem med Blackburns fysik. Chelseaspelarna väger lite lätt i närkamperna om vi säger så.
   Affane nära mål, men bollen räddas på mållinjen. 26 min.
   Med tanke på den fysiska skillnaden borde nog Chelsea sluta ge bort hörnor. Sex stycken på 27 min är lite väl mycket om vi ska hålla målet rent.
   MÅL. Störtsnyggt mål av Lewis Baker från straffområdetslinjen. Passning Piazon. Skottet i vänstra krysset. 28 min.
    Ännu ett par hörnor senare, är Blackburn väldigt nära genom Edwards.33 min. Chelsea måste verkligen sluta ge bort hörnor och frisparkar kring straffområdet om vi inte ska släppa in mål.
   Kul hörnvariant av Chelsea, men Chalobah högt över. 35 min.
    Ledningen kanske lite stor i förhållande till matchbilden i första, men Chelsea har varit effektivast och det är inte orättvist med en ledning.
ANDRA HALVLEK
Det kommer att bli en snabb andra halvlek, efter ett ordentligt regnväder i halvtid. Det borde passa Chelsea bättre med vår bättre teknik och spel.
   Första chansen i andra till Blackburn efter att Nditi missat bevakningen, men Blackman gör ännu en bra räddning. 49 min. Ännu en hörna. Och en till.
    Kane hela vägen, men målvakten räddar ut bollen till hörna som Swift nickar fri utanför målet. 57 min.
    MÅL. Suverän passning av Chalobah till Islam Feruz som springer osynligt in mellan Blackburns backar och iskallt avslutar hur lätt som helst. 60 min.
    61 min. Piazon ville ha straff efter en armryckning. Piazon brasilianskt upprörd på Probert. Istället varning till Piazon, helt fel av Probert.
    Toflte hörnan för Blackburn. Blackman boxar lätt bort den. 66 min.
    MÅL. Izzy Feruz gör sitt andra, som påminner om det första. Den här gången på en härlig passning från Piazon, hans andra målpass. Feruz vrickar bollelnf örbi målvakten. Chelsea har helt tagit över taktpinnen i andra och det ser bra ut inför returen. 69 min. Hans sjätte på sju FA Youth Cupmatcher.
   Feruz kortad för en glidtackling. LIte petigt. 77 min.
   Feruz tas av och Reece Mitchell får en chans, hans andra i U-laget i år. 78 min.
   Todd Kane väldigt nära mål igen. Men enBlackburnförsvarare lyckas blockera skottet i sista ögonblicket. 88 min.
   Brarräddning på friläge, där bollen kom lite för nära Blackman ur Blackburnsynvinkel. 90 min.

Chelsea har helt dominerat andra halvlek och vinsten är odiskutabel. Det blir svårt för Blackburn att vända det här. Bortamål räknas dock inte dubbelt i FA Youth Cup, så Chelsea bör fortsätta spela so de gör - och alltid gör. Trots siffrorna vill jag väldigt gärna framhålla försvarsspelet som är det bästa jag sett hittills av det här laget. Det finns oerhört med bolltalang, och måltalang i det här laget. MoTM måste väljas bland: Izzy Feruz (två mål) Pizon (två målpass), Chalobah (ett mål, ett målpass), Swift som dominerade mitten, Blackman som gjorde några stora räddningar och Kane.
   Retur på Ewood Park 9 maj. Grudntipset är att Chelsea vinner FA Youth Cup, men osvuret är kanske ändå bäst. ;-) Blackburn var inte dåliga, men de hängde inte med alls på den blöta mattan i andra halvlek.

---
Adi Viveash varnar för kvällens motståndare Blackburn i FA Youth Cupfinalen. Det är ett storvuxet, fysiskt lag med hela åtta andraårsspelare jämfört med Chelseas tre. De har eliminerat bl a Stoke, Coventry och Newcastle på väg till finalen. De är bättre än det Blackburn Chelsea slog för två år sedan enligt managern. CSFC kommer att ge live kommentarer från kl 20 ikväll. Returen spelas 9 maj.

Torsdag:
Utlånade Thibaut Courtois är mycket nära en stor final med Atletico Madrid. De slog Valencia klart hemma i första semifinalen i Europa League. En match återstår dock. Valencias bägge mål på hörnor och jag tyckte nog Courtois kunde gjort lite mer på det sista, fast kanske ändå inte.

Goda nyheter är att alla Chelseas återstående matcher kommer att visas av Viasat, förutom förstås den allra sista mot Blackburn. Vilket kanske blir den viktigaste!!

Roberto di Matteo utklassade Pep Guardiola taktiskt igår. Barca hade ingen lösning till RdMs taktiska drag med Ramires på vänsterkanten och femmannamittfältet som jag ser det oavsett vilken sifferkombo CFC använde på hemsidan. Vilket arbete han gjorde. Alves bidrog knappast i matchen och därmed försvann väldigt mycket av servicen till Messi. Mittfältet spelade också väldigt bra defensivt men skapade även en del kontringar. Underkänt får de väl bara vid Sanchez boll i ribban när de tappade bollen väldigt onödigt.

Jag tycker fortfarande inte att Chelsea spelade särskilt bra igår, trots vinsten. Men vi spelade smart och disciplinerat och Barcelona hade helt enkelt ingen lösning till det. Det är långt ifrån över, vi har vunnit hemma förr mot Barcelona för att får det oerhört svårt i andra matchen borta på Camp Nou. Vad jag hoppas på nu är att Chelsea åter igen behandlas med lite mer respekt särskilt i media efter det här. Att Barcelona hade respekt det såg vi trots några av uttalanden av deras spelare. Fast nog visade vi dem ännu större respekt. Fast det är ju så här matcherna blir mot dem numera, ingen är ju dum nog att bjuda upp dem på dans, får då vet vi ju att de nästan omöjliga.

Jag är stolt över Chelseas insats och hur vi genomförde första matchen. Trots allt handlar det om att vinna, eller hur? Och hur bra gjorde vi inte det, Gary Cahill spelade enormt bra, särskilt om vi tar in hur oerfaren han är på den här nivån. Drogba var enorm, inte minst defensivt. Ramires på vänster för att stoppa Alves var ju ett genidrag. Och Mikel och Lampard höll Messi ovanligt lugn, fortfarande inga mål mot oss.

Nu tar vi Arsenal på lördag, vi har en gruvlig revansch att fordra.

Vi ska inte heller glömma att U-laget spelar första finalen mot Blackburn i FA Youth Cup imorgon. CSFC ska försöka ge live kommentarer till er som inte kan se den.

(Sedan får jag kanske be lite om ursäkt för att jag tog chansen och var lite tjatig på Viasat Fotbolls facebook igår, men ....;-) Jag fick något dödshot från någon idiot vid namn Luca, men det får man ju ta när man vågar kritisera Barcelona. )

Onsdag:
Ärligt talat, Chelsea spelade inte bra. Ändå slog vi Barcelona, världens älsklingar och uttalade bästa laget genom tiderna....

MATCHEN: CL semi 1:2 Chelsea v Barcelona    1 - 0
Lguppställningarna >

Våra läsare är i alla fall optimister, även om Viasat försöker ge en annan bild av våra fans tiltro i London! I omröstningen under Frågan är det vid koll helt klart majoritet för en Chelseaseger.

Iva, Cole, Meireles riskerar avstängning i nästa match vid gult.

Igång, och för första gången kickade mina nerver in.
   Lång boll till Drogba, men bollen rinner bort från honom och Valdes får lätt ta hand om den. 3 min. Inte vanligt att Drogba missar en sådan nedtagning, men nästa gång...
   Drogba försöker lura Puyol men det lyckades inte. Kanske fel val. 7 min.
   Plockpotatis för Cech. 8 min.
   Sanchez inte offside, otroligt nog. Helt fri men han lyfter bollen i ribban. 9 min. Hur kunde det inte vara offside? Där hade vi nog lite tur.
    Reprisen visar att det var rätt. Vilken miss av försvaret. Sådana har vi inte råd med.
   JT och Cahill kommer nästan till bollen på långt inkast, men bara nästan. 11 min.
   Ramires spelar till vänster för första gången någonsin, tydligen för att neutralisera Alves. Sanchez stördyker och filmar vilt. 12 min.
   Maireles riskerar redan ett gult. 14 min. Sent in.
   Drogba får absolut inga som helst stilpoäng för sina vedervärdiga Nike i neonrosa. Smak har inget att göra med spelkvalitet. Usch så fula skor.
   Barcelonas skapar ordentlig press via Messi men Fabregas missar grovt. 18 min.
   Jag tycker tyvärr inte Chelsea spelar bra. Det ser lite nervöst ut. Lite osäkert, som om de inte riktigt tror på det. Ett mål skulle göra underverk för självförtroendena nu.
   Alves får undan bollen i pressat läge. Chelsea ser ändå farliga ut. 19 min.
   Långt inkast men Mata skjuter utanför.
   Chelsea har problem med Barcelonas långa bollar, något som de inte spelar enligt experterna. De spelar också mycket mer disciplinerat försvarsmässigt. De spelar alltså som experterna sa Chelsea skulle spela.... 20 min. Cech dock klart före på kontringen.
   Meireles missar kontringschansen, Barcelona jobbar oerhört disciplinerat hemåt.
    Cahill trycker till Iniesta precis innanför linjen. Kunde blivit straffspark med fel domare. Även om det inte var straff. 25 min.
   Cech klarar ett inte alltför svårt skott. Men Chelsea har svårt att etablera något spel. Det slarvas lite. För mycket respekt verkar det nästan som. 27 min.
    Messi nickar bra, men Cech räddar säkert. 28 min.
    Cole är vaksam, men chansen bord einte dykt upp. Hörnan dock konstigt slagen ut på plan. Puyol görned Drogba i vårt straffområde. 35 min. Chelsea får inte riktigt tag i sakerna som vi hade hoppats. Barca är inte direkt överlägsna, men de verkar mer samlade än Chelsea. Det är väl det självförtroende man får när man anses vara bäst i världen.
   Ingen skön landning för Drogba som slår i höften ordentligt. 39 min.
   Cole har varit bra, och gör en skön dragning i 39 min.
   Meireles skjuter men skotet täcks till inkast.
   Mikel missar grovt och Messi får bollen och ger den till Fabregas, men Cole klarar bort bollen innan mål. 43 min.
   Messi filmar, skadar sig själv men försöker få till att Meireles gjorde det. 47 min.
   MÅL: Snabb vändning, Ramires löper firtt på vänstern och passar Drogba som sätter den i mål. WOW:

Chelsea har inte nått den nivå jag ville ännu. De verkar ha alltför stor respekt tyvärr. Vi försöker inte spela vårt spel, utan är alltför koncentrerade på att bara stoppa Barcelona. Tyvärr. Barcelona har haft bäst chanser, men trots en trätråff ändå inte riktigt nära som jag ser det. I princip har Chelseas spelplan fungerat, men det är fel spelplan. Det är spelplanen för bortamötet som gäller just nu. Jag vill se Torres tillsammans med Drogba. Det spelar väl ingen roll om vi förlorar bara vi försöker ordentligt. Drogba har fått oerhört med stryk. Men det är ju inget ovanligt.

Men fan bryr sig, vi gjorde målet.

ANDRA HALVLEK:
Vi får absolut inte börja spela på ev resultat nu, utan måste gå för fler mål. Ett mål är inte mycket till ledning på Nou Camp med allt det innebär, och då menar jag inte bara hemmaplan för Barca.
   Det är verkligen kamp där ute. Kan inte komma ihåg när jag såg Barcelona få kämpa så för något som de får göra ikväll. Cech bra räddning. 51 min. Fast kanske ändå inte, den bollen ska han ta.
    Min högsta dröm just nu är att den fotbollsspelare jag tycker sämst om i världen, någonsin, Dani Alves gör självmål.
   Cahill nära att få träff på bollen på en höran. 53 min.
   Ingen tvekan dock om att Barcelona inte tänker göra sitt bästa att få ett bra resultat, bättre än nu på Stamford med sig hem.
   Chelsea måste lyfta sitt spel, försöka gå för ett andra mål. Vi kan göra det, coh det skulle betyda enormt mycket inför returen.
    Tyvärr hands på Cahill utanför straffomrdået. 60 min.
   Cahill har gjort en riktig bra match mot Messi, och andra. Men det är ju Messi som står för nästan allt som Barcelona åstadkommer. Men Chelsea måste lyfta det här. Vi är lite för pressade just nu. Det är ingen tvekan om att Barcelona har respekt för Chelsea och vlll se till att få det viktiga bortamålet - och vi måste stoppa dem från det.
   Mikel tar med handen i livsfarligt läge.
   64 min. Frisparken lågt i muren, usel.
   Mascherano drar ned Drogba, men ingen händer på frisparken.
   Det börjar bli väldigt nervöst nu. 25 min kvar. Chelsea har problem.
   Pedro in för Sanchez, 67 min.
   Drogab träffad in i ljumsken, eller närmare vissa andra saker. Barcelona fösöker fortsätta att han filmar... kanske, men inte. 68 min.
    Livsfarlig frispark när Ramires sparkar ned Messi. 69 min.
    Messi dar den en bra bit över.
    Juan Mata ut, som inte haft en av sina bästa matcher, Men Kallu in.... lite förvånande, men RdM har en helt annan uppfattning om ivorianen än jag har. 74 min.
    Sista kvarten!
   Busquets kortad för en fuyl fällning på Rami. 76 min.
    Dags för att ta in Torres. Messi fixar en frispark. Jag håller inte helt med. Det var helt klart spel å bollen. 77 min.
     Alves i muren.
     Fabregas ut, Thiago in. 78 min.
     Det är tryck mot Chelsea nu. Men Drogba kontrar, men bollen når inte Kalou. 80 min. Var är Torres.
     Drogba kommer kanske att bli MoTM, men Cahill har gjort sin absolut bästa match i Chelsea hittills.
    Än är inget klart, men Chelsea har gjort vad vi kan begära.
   Kalou får en jättechans, men det är redan avblåst tyvärr. 85 min.
    Drogba får gult. Lite konstigt, men... 86 min. Xavi ut fr Cuenca in.
   Petr Cech, målvaken alla idioter i media vill ersätta gör en fantastisk räddning. 87 min.
   Rami ut, Bossman in. 88 min.
   Övertid, vilket vi inte har bra erfarenhet av.
   Kaloou gör borts sig. En minut kvar.
   Efter Kalous misstag får Busquets chansen, sätter den i stolpen, och returen lågnt över. OJ. 90+3 mn.

SLUT: CHELSEA VINNER.

---
16-årige Islam Feruz har blivit uttagen till Skottlands U-21-landslag mot Italien i nästa vecka. Det är extremt ovanligt att en så ung spelare för chansen på den nivån. Men han har varit väldigt duktig sedan han kom till Chelsea och verkligen tagit för sig.


Dagens bästa citat, från en Guardianartikel:
One of the final questions for Di Matteo came from a Dutch journalist. "In Holland," he said, "we say every Barcelona game is like a piece of art. How do you describe Chelsea's game?" Di Matteo smiled politely. "We play football."

Det är veckor kvar men av någon anledning tycks FA redan utsett domaren i FA Cupfinalen. Det är Phil Dowd, den domare i England som mest av alla älskar att stå i centrum (vilket inte är en komplimang för en domare, kom ihåg Anders Frisk). Han har också dömt Chelsea mot Liverpool tidigare i år, vi förlorade 2-0 hemma...

Tom Henning Øvrebø erkänner nu vilken fullständigt katastrofal insats han gjorde förra gången Chelsea mötte Barcelona. Nja, han säger väl egentligen bara att han erkänner att han gjorde misstag. Läs här >

Tisdag:
Tänk Om! Tänk om Bayern klarar bortamatchen mot Real Madrid och Chelsea skulle slå ut Barcelona. Då kommer nog Uefa att ändra reglerna i Champions League!

Tyvärr, David Luiz är borta i två veckor och kommer att missa bägge matcherna mot Barcelona och Arsenalmatchen. Ett stort avbräck. Vi har kompetenta mittbackar ändå, men valmöjligheterna till ett annat sorts spel blir klart lidande.

Måndag:
Vi får tacka Wigan för att de hjälpte oss hålla Arsenal inom rimligt poängavstånd, även om resultatet riskerar att fungera som tändvätska hos Arsenal inför revanschmatchen på lördag. Ligan är helt plötsligt intressant igen både i toppen, kring CL-platserna och i botten. Det var inte länge sedan som allt såg avgjort ut nästan. Det finns dock inget mer utrymme för poängtapp för oss som mot Fulham. Vi behöver verkligen vinna över Arsenal och Newcastle och så bör Tottenham fortsätta sin kräftgång.

Det är fullständigt häpnadsväckande, Juan Mata är inte ens bland de nomierade till Årets Spelare i England. Än värre är att han är inte med ens bland Unga Årets Spelare, fast Daniel Sturridge är.... Men det är ju ungefär lika begåvat och felvisande som när Ryan Giggs vann priset en säsong som han var rätt usel under!
Player of the year nominerade: Sergio Aguero, Robin van Persie, Wayne Rooney, Joe Hart, Scott Parker, David Silva
Young player of the year nominerade: Sergio Aguero, Gareth Bale, Kyle Walker, Alex Oxlade-Chamberlain, Daniel Sturridge, Danny Welbeck

Hade alla som var snabba att döma ut domaren för målet som kanske inte var igår mot Spuds sett den här bilden hade kanske tongångarna varit annorlunda. Den är tagen i ungefär samma vinkel som domare Atkinson befann sig i när han dömde mål, och för mig ser det faktiskt ut som mål i denna vinkel. Något för Strömberg, Viasat och svenska medier att betänka nästa gång. Inte för att det spelade roll, för Chelsea utklassade ju faktiskt dem med 5-1. Ändå lät det som om vi fuskat till oss segern i svenska medier, ungefär som Uniteds Ashley Young gjorde. Men i den matchen hyllades United ändå mer för att de vann stort än att de började med att fuska, Chelsea försökte aldrig fuska till sig det här. Det gavs till oss. Rätt eller fel. Men vi gjorde också fyra andra jättefina mål, varav två var i världsklass.

ghostgoal?

Klicka på bilden för att se en förstoring med linje....

Vi har ju själva råkat ut för ett ghost goal som det kallas, som vi har svårt att glömma. Men vi får aldrig glömma skillnaden. Det var det enda målet (Luis Garcia, 4 min i andra matchen, på Anfield!) i två matcher som skickade Liverpool vidare i Champions Leagues semifinalen 2004-05, en turnering som slutade lyckligt för deras del. Det är en enorm skillnad på ett felaktigt mål i två matcher i det läget, och ett mål av fem som kanske var fel, fast på bilden som vi visar ovan förstår jag faktiskt varför Atkinson var säker på att det var mål, för i den vinkeln är bollen, hela bollen över linjen...
   Se även den här artikeln: >

Dåliga nyheter. Vi vet ännu inte hur svår David Luiz's ljumskskada är, han undersöks idag. Även ersättaren Gary Cahill skadades dock i en fot, fast första rapporterna säger att det är en lindrigare skada. Vi vet inte heller något ännu om Drogbas skada, då han ju fick byta haltande.

Tyvärr lär några (få) supportrar betett sig väldigt illa på Wembley, risken när man lägger en match som FA gjorde, under den tysta minuten. Det är inget som Chelsea eller några seriösa Chelseasupportrar kan acceptera och Chelsea har också lovat att straffa inblandade supportrar om de kan identifieras.

 

Rykten, notiser m m, v-16


Söndag:
Mycket bra sagt angående händelserna i Genua, men tanken bakom och tanken kring fansen är helt rätt även för fans på andra ställen. Vi som fansmåste ha en rätt att ställa krav också som jag ser det. Det är absoltut inget försvar för vad som hände, men tankegånge bakom är intressant och det skadar verkligen inte att det diskuteras vilka skyldigheter klubbar och spelare har inte bara mot lönekuvertet utan också mot fansen. Marcus Birro i Expressen. >


Såg det inte förrän idag då det inte handlar om Premier League, men Kalle Karlsson, Sportbladets PL-bloggare har en riktigt intressant genomgång av Chelseas taktik i matchen mot Barca. Vi kan säkert förvänta oss något liknande på tisdag, dvs taktik från Chelsea. Bland annat hur Chelsea fullständigt tillät Barcelona leka med bollen hur mycket de ville, utom i vissa områden. Och det fungerade ju alldeles utmärkt utom vid något/några tillfällen då det osade katt:
    Jag tycker han inte tillräckligt trycker på draget med Ramires till vänster som stängde ned servicen till Messi och jag retar mig oerhört på hans genomlöjliga käpphäst om att kalla JT inofficiell tränare, men annars är det läsvärt även så här efteråt. > en bit ned.

Daily Mail påstår att Roman tänker göra allt för att locka tillbaka José Mourinho till Chelsea. Han är villig att köpa ut JMs kontrakt för 25m och betala 9m pund om året!
    Det är det ena ryktet ena dagen och det andra ryktet andra dagen. Vi gör nog bäst i att avvakta för inget lär förändra situationen. Jag ser gärna att RdM får fortsätta men med Roman och managers har jag slutat gissa. Däremot är jag helt emot att Chelseas näste manager är en av de landslagsmanagers som är upptagna av EM i sommar, för jag anser det oerhört viktigt att besked i managerfrågan kommer omedelbart efter säsongens slut så att den nya managern får inflytande på spelaraffärer och kan förbereda sig i lugn och ro. Därför vill jag inte ha Laurent Blanc eller Joachim Löw som nämnts, inte för bristande kvalitet utan för att de kan inte ha fokus på Chelsea förrän USA-turnén startar.

Luciano Spalletti i Zenit har också lagts till listan av managers som Chelsea ska vara intresserade av.

Edinson Cavani som ofta nämns i samband med Chelsea lär antyda att han kan lämna Napoli. En intressant anfallare som jag nog ser som den mest lämpade att eventuellt ersätta Drogba. Jag tycker Cavani påminner mycket om en yngre Drogba i sin spelstil.

Lördag:
Arsenalknutna medier är fullständigt övertygade om att Chelsea kommer att lägga sig platta i matchen mot dem, för att spara kraft och energi till Barcelonamatchen. Tror inte det, och de som spelar spelar ju för att komma ifråga att få spela på Nou Camp också.

Ryktena säger att Dider Drogba och Chelsea fortfarande förhandlar om en framtid tillsammans. Jag håller alla tummar jag kan få tag i för det, för jag är övertygad om att Drogba kommer att kunna vara en stor spelare för Chelsea minst en, kanske fler säsonger.

Harry Redknapp är magsur och säger att Cheslea kan inte vinna Champions League. Kanske inte, men nog låter det väldigt mycket som sura rönnbär från Uncle 'Arry. För att ni ska slippa läsa var talar vi inte om var. Fast de svenska tottenhamjournalisterna lär säkert citera det... Fast å andra sidan hävdar andra medier att han sagt precis tvärtom, att han vill att Chelsea ska vinna Champions League. vad säger man förutom, sportjournalistik alltså!

Fast kanske är det som för Alan Pardew, Redknapp vill inte att Chelsea ska vinna Champions League - av rent egoistiska skäl. För om Chelsea misslyckas med att ta fjärdeplatsen är ju en CL-vinst enda chansen till CL-spel nästa år. Och då skulle fyran i serien inte få spela CL! Fast det är ju oerhört hypotetiskt, först måste Chelsea nå finalen, sedan vinna den och den går efter att serien är slut. "I'll choke on my beer if that happens" som Pardew säger. Och man kan ju förstå dem, de kämpar en hel säsong och klarar fjärdeplatsen som betyder så mycket ekonomiskt och för spelarrekrytering, och sedan kan ett lag ändå peta bort dem efter säsongens slut.

Rooney lär ha twittrat (kan ingen stänga av fotbollsspelare från det) om att Drogba är en filmare. Vilket slagit tillbaka på honom något enormt då alla utom Manure-fans skrattar rått åt honom och menar att han ska väl ändå inte snacka!

Ferguson lär också pratat om filmning och Chelsea, vilket är komiskt med tanke på att United har Englands värsta fuskare i Ashley Young. Om Drogba filmat efter allt stryk han fick mot Barca, så fuskade han åtminstone inte som Ashley Young gjort och tyvärr lyckats med vid minst tre olika tillfällen om vi enbart räknar straffar han fått för filmnig i år.

Fredag:
Återigen nämns Chelsea som en destination när Evertons Fellaini uppges fundera över sin framtid. Jag vet inte, vi har nog med mittfältare som kan ta den defensiva rollen numera även om Fellaini från början är en offensiv mittfältare. Fast de påstås ju att Mikel också varit, även om han aldrig visat de kvaliteterna.

Shaktar Donetsk bjuder in Chelsea till att köpa Willian. Chelsea lär gett ett bud tidigare enligt ryktena men ingen affär. Nu säger deras manager att Willian är till salu om priset är det rätta. Ursäkta, men det gäller väl ändå nästan varenda spelare i världen utom möjligen Messi antar jag.

Torsdag:
Att Barcelonaspelare skulle komma ut och gnälla som barnungar efter förlusten var väntat. Jag hade kanske dock inte väntat att Iniesta skulle bli den som gnäller mest över hur orättvis Chelseas seger var. Å andra sidan är de som Arsene Wenger i Barca, ingen har någonsin slagit dem rättvist. Tänk så mycket mer stil och klass Pep Guardiola har än sina spelare, sina fans och sina ledare! Men låt dem gnälla, det fungerar kanske lika bra som tändvätska inför nästa match som Dani Alves förolämpningar. Vi tar till skillnad från dem inte heller ut några segrar i förväg.

Även Tottenham lär nu vara ute efter Bosmanfrie Salmon Kalou i sommar. Förutom tidigare nämnda Arsenal och Liverpool. Tyvärr kan vi inte påverka vart Kalou går. Jag tvivlar dock på att han spelar i Chelsea nästa säsong.

Inter lär vara intresserade av José Bosingwa, en annan spelare jag misstänker lämnar i sommar, och utan ersättning då jag tror hans kontrakt ger den möjligheten då det var ett 1+1-kontrakt.

Onsdag:
Det har väl redan varit klart rätt länge nu, att Marek Hamsik förlängt sitt kontrakt med Napoli. Trots hans obehaglige agents utspel och försök att spela ut olika klubbar mot varandra för att höja hans lön! Inget nytt där fast media lyckas ju ändå få det till att han nobbar Chelsea. (Just det, agenten är samma som Balotelli och Ibrahimovic har och ingen av dem har ju direkt skött sina klubbyten och förhandlingar snyggt. Mino Raiola heter agenten, mest känd som pizzabagaren).

Det sägs nu att Ezequiel Lavezzi, den spelare jag anser Chelsea borde ha högst upp på listan inför sommaren, har en mycket modest utköpsklausul på 26m pund. Nu är inte Chelsea enda klubb som jagar honom, men jag hoppas verkligen Chelsea gör sitt bästa för att få Lavezzi för jag tror hans spelstil och position är precis vad Chelsea behöver nästan mest av allt inför nästa säsong.

Tolv klubbar lär jaga Salomon Kalou, Arsenal och Liverpool lär vara i toppen på listan. Vi kan inte hindra Kalou att gå dit då han går som Bosman, men jag vill helst aldrig se våra spelare i konkurrentklubbar. Fast ska han bli ett hot mot oss i de klubbarna får han nog visa lite mer än han gjort i Chelsea. Jag gillar Kalou som inhoppare och han har gjort flera minnesvärda sådana, men som startspelare inte så mycket. Han fick beröm i söndags men jag var inte direkt imponerad av honom i den matchen heller.

Konsonantmannen i Arsenal har återigen gått ut och snackat skit om Chelsea i sociala meder enligt uppgifter. Patetiskt är väl allt man kan säga. Hoppas Chelsea straffar honom ordentligt för det på lördag. För vad konsonantmannen tror om Chelsea mot Barcelona bryr sig ingen om.

Tisdag:
Alla vill ha Drogba nu. Även jag. Anelkas Shanghai Shenhua har flirtat vilt i media i ett halvår och nu anmäler Juventus intresse. Solklart är att Drogba kommer absolut inte att sakna erbjudanden och förmodligen till en betydligt högre lön än vad Chelsea kan erbjuda när hans kontrakt går ut i sommare. Själv är jag oerhört besviken på att Chelsa låter kontraktet rinna ut precis som de gjorde med Ballack. Visst behöver vi föryngra, men det innebär inte att vi måste göra oss av med våra viktigaste spelare och ge kontrakt till våra Hilarios. Chelseas agerande gentemot Drogba är lika obegripligt för mig som vårt agerande i flera managerturer.
   Drogba själv lär ha börjat antyda att han ser Chelseas ointresse som en signal att lämna.

Pep Guardiola kommenterar medias spekulationer i att han ska ta över Chelsea som rena fantasier. Det är också inte tid för sådana spekulationer hävdar han, och det har han ju rätt i. Han vägrar också, som alltid, att svara på frågan om han kommer att förlänga sitt kontrakt med Barcelona.

Lucas Moura kommer att gå till Real Madrid istället för Chelsea, det är medias slutsats efter att Florentino Perez har gett honom en Real-tröja med hans namn på och visat hans föräldrar Bernebeustadion. Vad är det här, sandlåderykte? Det lär nog handla om andra saker, men att latinamerikanska spelare alltid kommer att välja Spanien före England är dock knappast en nyhet efter så många som floppat i England (många har lyckats också, men känslan är ändå att de som lyckats varit färre än de som floppat, eller är det bara för att floppar är mer spektakulära att komma ihåg...)

Roberto di Matteo ska ha blivit intervjuad av Michael Emenalo för jobbet som Chelseas manager nästa år. Låter det löjligt så är det ingen mot vad det känns som. Självklart förs säkert samtal mellan Emenalo som altlmer framstår som Romans väldigt handgångne man i ledningen och RdM. Men om de på något sätt specifikt rör nästa säsong är nog väldigt tveksamt, varför skulle det behövas en formell intervju. Från Daily Mail!

Samtidigt lanserar Daily Mail ett helt nytt namn som inte förekommit tidigare i managerspekulationerna. Bert van Marwijk, Hollands förbundskapten. Det är tre förbundskapter som är upptagna större delen av sommaren med i diskussionerna, vilket på något sätt känns som vansinne. Vi behöver en manager som börjar omgående efter säsongen för att sköta rekrytering och annat, inte en som börjar samtidigt som spelarna kommer tillbaka från semestern och vi åker på turné till USA. (De tre är förutom nämnde van Marwijk, Joachim Löw och Laurent Blanc).

Mancini lär förbereda ett stort bud för att få tillbaka Daniel Sturridge till Manchester City. Med tanke på hur Sturridge fått stå tillbaka under RdM är det kanske inte omöjligt, men ändå är det det - för ingen vet ju vem som är manager och hur han tänker inför nästa säsong.

Det har talats om Shinji Kagawa till Chelsea, men Dortmund vill behålla sin japan och förbereder tydligen ett bra mycket bättre kontraktsbud än tiddigare.

 

Måndag:
Vi nämnde förra veckan paraguyanen Mauro Caballero som aktuell för Chelsea. Det ryktet fick tydligen ordentligt med fötter och till slut påstods det att han redan var klar för Chelsea. Något hans agent nu dementerar.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!