csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 33 sp 16 v 9 o 8 f 56 - 38 mål 57 p

19 - 21 april 2012

arseInför Arsenal II

LAGUPPSTÄLLNINGARNA

Arsenal ställer upp som väntat. Chelsea gör ändringar dels pga skador, dels pga spelschemat. Bl a vilas Ashely Cole, Frank Lampard och Juan Mata på bänken. Rami vilas helt. Liksom Mikel vilket kanske märks mindre då vi har så många defensiva mittfältare just nu. Detta är en chansning av RdM och jag kan ju inte riktigt bli jätteoptimist när jag ser att Malouda och Kalou startar. Det här kan bli tuffare än det borde bli.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
5 Michael Essien
6 Oriol Romeu
23 Daniel Sturridge
15 Florent Malouda
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 3 Ashley Cole, 12 John Mikel Obi, 6 Raul Meireles, 8 Frank Lampard, 10 Juan Mata,.

Arsenal:
Szczesny; Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs; Song, Ramsey; Walcott, Rosicky, Oxlade-Chamberlain; Van Persie (k).
Avb: Fabianski, Santos, Diaby, Djourou, Coquelin, Gervinho, Chamakh.

Domare är Mike Dean, så räkna inte bort möjligheten att matchen får straffar..

 

Arsenal tycks knyta väldigt mycket av sitt hopp, om vi ska tro fansajter och deras medievänner, på att Chelsea plötsligt skulle börja tänka annorlunda än tidigare veckor och spara spelare och även spelare som spelar ska spara sig. .De pratar om att Arsenals största chans tydligen är att Chelsea skulle ha tankarna på tisdagens äventyr istället. Lite defaitistisk inställning som jag gillar för den visar att de inte tror på sitt eget lag. Och vi har ju de senaste åren sett några ordentliga issmältningar från gooners i april...

Jag tror inte det. Faktiskt inte alls. Arsenal kommer från en förlust som sved ordentligt, det är nog den tändvätska jag fruktar mest hos gooners. De måste också få igång van Persie igen, och det är en stormatch så kanske. Även om han ännu inte riktigt övertygat mig om att han är en stormatchspelare, även om han varit det i år när formen var oövervinnerlig för honom. Han har gjort 27 av Arsenals 67 mål i ligan, men tempot och antalet har minskat avsevärt de senaste matcherna. De ha fått spela sin backlinje ett tag nu utan skador och det ger dem självförtroende samtidigt som Song hittat form. Koscielny är deras bäste försvarare, men ändå är försvararen Chelsea måste se upp med är Vermaelen som är farlig framåt.

FRE
David Luiz och Ddier Drogba är skadade.
Något som säkerligen glädjer Arsenal då Drogba varit ett spöke för dem. Därtill är Ivanovic avstängd då det tydligen gäller olika regler för en eftersläng och för försök att skada motspelare (Balotelli). Dorgba fick väldigt mycket stryk av de två spelare som hela tiden markerade och spelade hårt mot honom i Barcelona, men kritiken gick enbart ut på det faktum att han gick ned för räkning alltför många gånger. Det fanns säkert ögonblick av taktik i det från Drogba, men han får ta enormt med stryk av försvarare så slutsatsen är absolut inte lika enkel som hans kritiker påstår.

--
Ramires är inte trött, vår motsvarighet till evighetsmaskinen ser fram emot att spela mot Arsenal och planerar samma outtröttliga löpande mellan straffområde till straffområde.

---
Nu tror jag Drogba kanske vilas från start mot Arsenal efter sina hjälteinsatser mot Tottenham och Barcelona (och inte bara för målen, som han slet...), men egentligen är det synd. För Drogba är ju deras spöke nummer ett. Han har gjort 13 (tretton) mål på Arsenal på 12 matcher och två inhopp!

van Persie har börjat gå lite på tomgång, men han har gjort 27 ligamål i år och om han inte tänder till i ett sådant här möte så gör han det inte fler gånger i år. Så det är spelaren att se upp med. På fasta situationer är målfarlige Vermaelen ett vapen för Arsenal. Även om jag fortfarande hävdar att han är bättre framåt än han är defensivt så mittback han är.

Aaron Ramsey som var rätt dålig, nej han var usel, har en hel del att bevisa imorgon då det förväntas att det blir han som ska ersätta skadade Arteta.

Arsenalfans sätter sitt hopp till att storägaren Stan Kroenke ska vara på matchen. De har tydligen haft tur när amerikanen besökt the New Lib.

 

TORS
Många, inte minst personer med anknytning till Arsenal säger att Chelsea kommer att förlora till Arsenal på lördag för att Chelsea har fokus på matchen mot Barcelona. Har de inte lärt sig någonting från de senaste veckorna? Om det är något Chelsea bevisat är det att vi men något enstaka misstag har kunnat koncentrera på varje match, och en match mot Arsenal om en CL-plats är en stormatch frö Chelsea, särskilt kanske på Emirates. Den biten är jag inte oroad över, kanske lite mer över den fysiska delen men Chelsea har en bred trupp och jag förvänar mig att Chelsea kommer att rotera ordentligt. Iva är avstängd, Luiz skadad vilket innebär att backlinjen dock känns rätt given; dvs Bosingwa, Cahill, JT och Ashley Cole. Möjligen kommer Lampard att starta på bänken och Torres ersätter säkert Drogba. Men det är ju inga jätteförsvagningar och kom ihåg - de här spelarna som nu kommer in, de spelar för att komma ifråga i startuppställningen på Camp Nou också!

---
Arsenal saknar fyra mittfältare, Wilshere är borta för säsongen, det är också deras nyförvärv Mikael Arteta. Youssi Benayoun lär inte få spela då han egentligen är en Chelseaspelare. Frågan är om Robin van Persie tappat sin fantastiska målform?! Kanske är det ett bra läge att möta Arsenal nu?

Kan vi vinna den här matchen kommer vi ett stort och väldigt viktigt steg närmare en CL-kvalificering. Arsenal är då bara fyra poäng före oss på tredje platsen. Vi har också kvar att möta Newcastle på femteplatsen. Vi kan inte klara det här på egen hand men det är fortfarande möjligt att lagen framför oss kan tappa poäng även mot andra lag även om de har lättare spelschema på papper än vad vi har. Chelsea däremot har inget som helst utrymme för fler misslyckanden a la Fulham. Mest dock vill jag vinna för att jag vill verkligen ha revansch för matchen på Stamford Bridge som jag upplevde som extremt snöplig. JTs halkning som gav van Persie rakt fram och en del andra saker. De svider fortfarande.

---
Vi har gruvlig revansch att fordra mot Arsenal då matchen senast slutade på ett sätt som kanske inte speglade matchen i sin helet, men som på något sätt blev förnedrande för oss. So vi vill verkligen slå dem. Drogba är dessutom deras spöke så det är bara att hoppas.

Dessutom handlar det om att när vi slår Arsenal är de plötsligt bara en och en halv match före oss på tredje platsen.

Arsenal, eller rättare sagt i år, van Persie FC har varit ett riktigt berg och dalbanegäng. De har varit otroligt usla i vissa matcher och sedan varit riktigt bra. De har klart överraskat mig, då jag inte alls trodde på dem efter att de tappat Fabregas. De brukar dessutom rasa ihop som ett korthus i mars-april, men har inte gjort det. Även om det i enskilda matcher verkat så. Så de är extremt svårbedömda i år. Fast nu har van Persie slutat göra mål och.... Förlust senast hemma mot Wigan.De har ändå visat en hårdhet och vilja jag inte trodde de var kapable till.

Dock, det gäller mer för Chelsea och jag tror absolut att vi kan få revansch. Arsenal borde vara riktigt nervösa för som Chelsea spelar just nu är vi kanske ett av de två-tre bästa lagen i Europa. Vi gör allt rätt och för första gången på år och dar har vi lite flyt också, inte Untied-flyt men åt det hållet.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook