csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 33 sp 16 v 9 o 8 f 56 - 38 mål 57 p
9 - 15 april 2012

Nyheter v-15


Vi har för gamla spelare och en för ung manager - ändå kan vi vinna flera titlar...

Söndag:
Jag är väldigt irriterad över svenska medier. Chelsea utklassar Tottenham på Wembley, vinner med 5-1 och i svenska medier målas bara en enda bild upp; att Chelsea fick ett kontroversiellt mål. Att vi sedan gjorde fyra fantastiska mål och utklassade Tottenham när matchen skulle avgöras det nämns knappt i Viasatstudion, i SVT, i Sportbladet, i Expressen Sport. Tro fasen att vi inte gillar tabloider och alltför stor grupp svenska fotbollsexperter och sportjournalister. Då hade jag ändå inte nämnt hur kommentatorerna hejade på Tottenham under matchen, för det kan jag leva med - de såg väl Tottenham som underdogs och så länge Barcelona inte spelar väljer kommentatorer ofta att på något sätt stödja det sämre laget. Men de övriga medierna, visst vill de ha sensationer - men ändå.... Vad säger ni?

Engelska medier har valt att hylla Chelsea! Men så domineras inte de av Tottenhamsupportrar som jag snart misstänker åtminstone tabloiderna och Viasat helt och hållet görs. Även om målet som kanske inte var självklart nämns av alla engelska tidningar också, men utan att ta äran av Chelsea.


FA CUP SEMI: Chelsea v Tottenham   5 - 1
Laguppställningarna: >

Jag är mycket undrande över att Studge inte startar och besviken på att Kalou gör det, så jag hoppas att Kalou gör sig förtjänt av startplatsen vilket jag inte tycker han gjort i många matcher. Att få se Torres och Drogba starta tillsammans ser mer och mer ut som en dröm jag inte kommer att få uppleva. Som jag gjort känt tidigare hade jag hoppats på lite mod med Luiz på högerbacken istället vilket hade varit ett bra svar på Tottenhams vänsterkant, men RdM vill tydligen inte experimentera i det läge som säsongen är i, och det kanske man inte kan klandra honom för.
   Det är skönt att se Carlo Cudicin tillbaka efter sin svåra mc-olycka, även om det är i fel tröja och fel lag. Däremot hoppas jag inte att han får en bra match, så generös är jag inte.
   Kalou gör bort sig på mittplan vilket nästan gav Tottenham matchens första farlighet. 5 min.
   Drogba står upp mot A-E och hittar Lampards huvud, men nicken utanför. 6 min.
   Drogba är ju Wembleys kung med 6 mål, och det vore onekligen rätt härligt med ett tidigt mål från honom idag. Sista målet på gamla arenan, och mål i första finalen på nya. Även om Chelsea inte direkt övertygat i ledningar i år.
   Lång frispark från Drogba. Han drar på från 35m men bollen en meter eller mer över. 10 m.
    Bosse P har verkligen en man-crush på Bale. Men det kan vi kanske överse med ;-)
    Drogba kommer loss från Gallas men skjuter direkt på den högt studsande bollen och missar helt. Synd på ett bra tillfälle. 13 min.
    Oj, Cole skapar en bra farlighet där Drogba täcks bort och bollen tillbaka till Cole som slår bort den något pinsamt. 14 min.
   van der Vaart skjuter illa från rätt långt håll. 15 min.
   Första kvarten till Chelsea på poäng enligt mig. Vi har skapat de bättre chanserna och haft mer spel, Tottenham hugger lite mer på chans än så länge. Drogba har börjat bra men skaffar sig en varning för en bakkrok på Lennon i 16 min. Mata än så länge osynlig och Kalou har mest märkts på fel sätt. Ändå tycker jag Chelseas mittfält hållit jämnt mot Tottenham fast de spelar med lite fler man där (uppställningarna är för båda 4-2-3-1 men Chelsea har ändå legat lite högre upp). Ramires har börjat bra och visar tecken på att hitta form igen efter sin skada. Luiz försvarar bra mot Bale.
   Parker på väg igenom efter lite flipperboll, men Cole rensar till hörna. 20 min.
   Adebayor kommer loss vid linjen men Luiz läser hans bakåtpass och avvärjer enkelt. 22 min
   Obegriplig avblåsning från Atkinson som verkar ha beslutsångest idag. Hoppas att domaren inte ska få en huvudroll dock.
   Bollarna studsar inte riktigt vår väg. Lampard höll på att trolla lite framför spuds box men bollen går fel, sedan studsar några andra passningar fel och touchar spelare. 24 min.
   Touch ger de vita ännu en hörna. Hörnan kunde blivit farlig, men det var nog mest kameravinkeln. 26 min.
   Vilket läge vi missade. Kalou stjäl bollen från Walker och en jättefin pass till Mata som får bollen för långt ifrån sig och Cudicini får närmast till bollen. 27 min. Bästa chansen än. Mata borde gjort bättre. Reprisen visar dock att bollen går precis utom riktigt räckhåll för honom så han kan bara toucha den.
   Lampard har varit riktigt bra både framåt och bakåt i första halvlek. Det är en matcch i hans smak antar jag. Han och Drogba första halvtimmens Chelseaspelare. Men hörnan är inte bra från honom. 32 min. Jag skulle vilja se de låga hårda hörnorna han slog i någon match sedan, men nu var det ännu en av de här luftbollarna där det mest verkar som om de hoppas någon Chelseaspelare ska flytta sig och hinna fram till den.
   Tottenham lsarvar bort en bra inbrytning i boxen genom en usel pass. 35 min.
   Fantastisk superräddning av JT på linjen när vd Vaart får nicka fri framför målet. Ny bästa chans i matchen. 37 min.
   Kalou snubblar till och Walker får ut bollen när Kalou är nästan helt fri. 38 min.
   En konstig boll från van der Vaart som ingen riktigt reagerar på och Adebayor stör, bollen studsar därför i stolpen. 40 mn. Nu har Tottenham haft två bra chanser, även om den här var en slumpchans som ingen väntade sig.
   MÅL. Vilket mål av Wembleys kung Didier Drogba. Han får en lång boll, tar ned den, vänder bort sin back och drar bollen otagbart i nättaket. Vilken prestation av gamlingen Drogba, näst åldst på plan. 43 min. Sjunde målet för the Drog på Wembley. Det kom i ett väldigt psykologisk bra läge också.
  Ny chans strax efter där Cole tvingar A-E att spela tillbaka till Cudicini, men tyvärr är ingen där och kan sätta press på målvakten som inte kan ta upp bollen. 45 min.

Chelsea leder efter första halvlek och trots knappast objektiva kommentarer i Viasat är det rättvist i mina ögon. Chelsea har varit det lite grann bättre laget, fast vi får erkänna att Tottenham skapade något vassare chanser och såg nästan en slumpboll gå in, men den träffade stolpen istället. Chelseas spel har varit mer genomtänkt, Tottenhams mer slumpartat. Bra i Chelsea, the Drog förstås, målet var världsklass, Lampard både offensivt och defensivt. JT och Luiz. Överhuvudtaget har försvaret skött sig i första. Ramires också bra. Mata måste lyfta sig, är han lite tryckt av omständigheterna kanske. Kalou är Kalou, ett briljant pass och massor av slarv. Mikel har inte märkts vilket måste vara ett bra betyg då han spelar i en otacksam roll där man helst inte ska märkas för mycket. Bra första halvlek och inte bara för det underbara målet. Mycket kvar dock.

ANDRA HALVLEK.
Hoppas inte det blir en lång resa till sista kvartens kval i andra. Ett mål till och det skulle kännas bra mycket bättre!
   Ramires kommer lös på kanten, men inlägget nickas bort av en back och till slut får Cudicini hand om bollen. 46 mn.
   Mata skjuter och Cudicini gör en fantastisk räddning när han snabbt kommer ned och kan styra bort bollen med handen. 48 min. Snyggt anfall av Chelsea.
   MÅL. På hörnan blir det två chanser och efter kalabalik dömer domaren mål, det gick inte att se i tv. I reprisen ser det ut som om bollen är inne. Målgörare Juan Mata men JT hindrade nästan bollen när han låg nedtryckt på mållinjen åt det hållet. 50 in. Jag tror det var rätt, men helt säker är man ju inte utan målkamera just nu.
   Ramires fri på högerkanten igen, men Gallas får bort bollen. 52 min.
   Det var nog ett självmål egentligen för Matas skott gick via en Tottenhamspelare på Assou-Ekottos fötter och jag tycker fortfarande att det nog var mål, men helt säker, nja... Mata har dock fått målet nu.
   Bra försvarspel av Lamps när Luiz blir bortknuffad efter att tagit bollen av Adebayor. 54 min. I anfallet efter slarvar Kalou bort bollen i ett kanonläge igen. Jag önskar jag kunde förstå RdMs förtroende för ivorianen, för jag saknar det.
    Modric försöker gå igenom två spelare, men det är han lite för liten för. 55 min.
   MÅL. Bale gör mål när Adebayor trillar över Cech. Öppet mål då Chelsea inte har någon högerback som kommer med Bale. Det kom lite för snabbt tyvärr. Bollen från Modric gick till Adebayor mit emellan backarna och Luiz hann inte med och Luiz skadad så illa att han måste bytas. Absolut inte bra och det är väldigt mycket match kvar. 56 min.
   Återigen bara uddamålsledning. Och utan Luiz, mars månads spelare till de gamla liverpoolkommentatorernas förskräckelse som de dömt ut honom tidige. Vi behöver dock Luiz mot Barca som jag ser det, fast kanske ännu mer i bortamatchen. Absolut inte bra. Hoppas Cahill får en bra start för det här var ett byte vi inte räknat med.
   JT vräker sig fram på hörna, räddning på mållinjen men JT är avblåst för att gått för hårt fram. 60 min.
   Tottenham har hämtat mod av sin reducering och är det aggressivare laget just nu efter att Chelsea dominerat halvleken fram till nu. Dryga halvtimmen kvar att spela, mycket kan hända. Och ser ut att hända för det är en sådan match.
   Adebayor ställer till en del problem men skottet täcks bort. 64 min.
   Bosingwa slarvar bort bollen när Chelsea gått in i Chelseas kontrolläge. Ett spel jag inte är någon större fan av därför det så sällan lyckas i slutet av matcherna. För mig är det alltid bättre att fortsätta satsa på fler mål.
    Roligt att se att Mata kommit igång i andra halvlek.Han är mycket aktivare, söker boll och har tagit tag om sitt område på plan. Däremot har Drogba försvunnit lite ur matchbilden i andra. Fast han han ju blixtra till igen.
    Kalou hittar Drogba, men King får foten på bollen till hörna. 69 min.
   Cahill gör en helomvändning och får till ett skott ganska tätt över ribban på hörnan.
   Tottenham får etablera spel alldeles för nära Chelseas starffområde. Chelsea kontrar snabbt men chansen rinner ut. Ändå lyckas Drogba få bollen till Kalou som söker Ramires men Tottenham lyckas till slut få bort bollen. 70 min
   Tottenham får en dubbelhörna. 72 min. Bollen strax utanför, men touch så det blir ännu en hörna. Drogba får en smäll och däckas, men det verkar som han är ok ändå. Usch vad rädd jag blev efter den hjärnskakning han fick förra året.
   Defore ska in. van der Vaart ut. 74 min.
   Hjärtattacktiden börjar nu. Det blir en lång sista kvart med bara en uddamålsledning. Jag vill inte gärna ha en förlängning med tanke på matchschemat.
   Drogba förbi King, men Cudicini räddar till hörna. Tottenham får bort hörnan då ingen Chelseaspelare är i närheten igen. Det ser vi lite för ofta på Lampards hörnor. 76 mn.
   Cahill har kommit rätt in i matchen och gör en bra brytning mot Bale som har stort övertag på Bossman tyvärr. 77 min.
   MÅL. Ramires tar emot bollen och lyfter iskallt in bollen över Cudicini. Lampard bra pass till Mata som frispelar Ramires. Mycket snyggt mål igen. Mycket snyggt av Ramires som agerar som en skyttekung med en läcker liten lyftning. 77 min.
   Gallas drar ned Drogba och får kort, hade det varit lite längre fram hade det blivit rött
    MÅL. Lampard klämmer till. Vilket mål. Fantastiskt frisparksmål av honom, helt otagbart för Cudicini. Jag trodde det var för långt ut, men så läckert. Gamlingarna kan. 81 min.
    Nu känns det rätt säkert med fem minuter kvar. För en gångs skull ;-) Vilken härlig seger och en rätt härlig match också faktiskt även för den neutrale antar jag. Skönt också att det blir en klar seger med tanke på det kontroversiella andra målet. När ska Fifa tillåta målkameror?
   Malouda tar sig fri men chippar bollen vansinnigt långt från den helt frie Torres. Det skulle varit ett mål till. Skärpning Malouda. 89 min.
    Adebayor varnas för dobbarna mot Cahill. 91 min.
    Ikväll målas London blått. The Pride of London är fortfarande Chelsea. Det blir en holmgång mot Liverpool den 12 maj.
   Parker får spelet, förmodligen något som sades. Parker får dock gult och frågan är hur mycket frustration det var. Mikel varnas också. 93 min. Redknapp tar ut Parker för att inte få en avstängning på honom. JT var den som höll tillbaka Parker som var rosenrasande. Sandro in.
   MÄL. En fantastisk otrolig passning av Mata till Malouda som inte kan missa att göra mål. Viken lyftning över försvaret. Malouda gör det enkelt emellan benen på Cudicini. 90+4 min.

VILKA MÅL vi har fått se av Chelsea idag. WOW. Det finns inte mycket mer som behöver sägas.

Jag vet inte vem som var MoTM; Drogba, Lampard, Ramires, JT eller Mata som hade en underbar andra halvlek. De får dela på det.
   

--
Vinner United ligan i år borde de skicka blommor och tackchampagne till domarna. De har blivit Englands Barcelona och Ashley Young är Englands svar på Sergio Busquets.

Att läsa inför matchen. >

Lördag:
I en match karaktäriserad av misstag vände de röda scousers matchen och gick till final. Det var framförallt Andy Carrolls match där han fick avgöra efter otaliga misstag. En besvikelse för mig, men vi har de senaste åren haft nästan lika svårt för bägge Liverpoollagen så om Chelsea tar sig till finalen spelar det nog mindre roll vilka vi får möta där. Även om vi har löjligt svårt mot Liverpool de två senaste säsongerna. Först måste vi dock som sagt ta oss till final så än så länge är motståndet retoriskt.

Fredag:
FA YOUTH CUP Semi II: 2-1 från första matchen
Chelsea U - Manchester Utd U     1 - 1 sam. 3-2
(Bortamål gäller ej dubbelt.)
Laget: Blackman - Kane, Davey, Ake, Nditi - Baker, Chalobah, Swift - Piazon, Feruz, Affane
   Svenske Affane får starta, men Osmanovic kom inte ens med på bänken efter att spelat i reserverna i veckan.
    Vinner Chelsea möter vi Blackburn i finalen. De slog Burnley med sammanlagg 3-1 i sina semifinaler. United har vunnit en hel del FA Youth Cups, sammanlagt nio stycken. Intressant att notera är att några år senare har klubben också haft ett väldigt bra a-lag. Samma sak gäller för Chelsea och många andra klubbar. Det dröjer dock ett antal år innan FA Youth Cupsegrar omsätts i framgångar med a-laget.
    Chelsea vann 1960, 1961 (och stommen av de lagen var kvar i det lag som firade framgångar i slutet av det decenniet) och 2010. Förra året semifinal mot samma lag som vi möter idag, och som också vann cupen.
    Intressant att notera är att Chelsea har bara fyra s k andraårsspelare, och United har tre - så bägge lagen är ovanligt unga för en final. De flesta spelarna är alltså yngre än andra lags.
     4 min, ett bra anfall från Chelsea, men United lyckas komma undan med en hörna.
    En låg hörna som Davey kommer ensam på i bra läge, men bollen över mål.
   Mycket bra långskott av Todd Kane, 6 min. Chelsea har börjat bra, nästan lika bra som på Old Trafford.
   Samma minut får United sin första hörna som Ake, vår Gullitkopia, nickar långt bort.
   9 min får United en bra målchans men inget. Minuten efter räddar Blackman. United har kommit tillbaka in i matchen nu och de har börjat bra mycket bättre än senast.
   Just nu räddar Blackman oss, bra räddning på skott. 11 min.
   Efter 5-6 min farligheter från de röda har Chelsea åter tagit kommandot i matchen, men åstadkommit altlför lite.
   Piazon skapar ett fint läge men väljer att låta Feruz få bollen och efter några studsar skjuter Affane en bra bit utanför. 19 min. Brasilianske Piazon som alla jämför med Kaka har börjat bra. Kakajämförelsen får han tyvärr leva med, dels för att det är en brasiliansk grej att alltid kalla en spelare den nye Någon, dels för att han spelar på ett liknande sätt med överblick och härlig bollkontroll. Att de dessutom är fysiskt lika bidrar självklart också.
    Oj vad nära mål. Nditi skjuter på målvakten som nästan tappar in bollen, det såg ut som den var inne men domaren var nära och gav inte målet. 22 min. Matchens särklass bästa chans. Tyvärr ingen repris, men det har ju inte domaren heller.
   Nu fick vi se en repris och bollen var aldrig över linjen.
   Chelsea får en kontringschans, men en för kort boll från Feruz förstör det. 30 min.
    Piazon skjuter, men en back får ett ben på bollen. Hörna. 30 min.
    Baker skjuter ett droppskott som blir väldigt farligt på en hörnvariant utanför straffområdet. 31 min.
   MÅL av Uniteds bäste den här halvleken, Jack Barmby som får bollen fri i straffområdet och som skjuter förbi sin back upp i nättaket. Och semifinalen är absolut lika. Inte direkt rättvist men United har varit bättre än på Old Trafford. 37 min.
    United håller en intensiv bevakning på de två Chelseaanfallare de ser som farligast, Piazon och Feruz, men förhoppningsvis får de chansen under matchen eller åtminstone öppnar de upp för andra. United har ett storväxt väldigt fysiskt lag, inte direkt ett spelande lag men försvarsstarka och med Jack Barmby som är väldigt mycket bättre än senast framåt. Deras metod påminner en del om Chelseas a-lag, de satsar hårt på kontringarna och hittills har det ju lönat sig väl.
   Affane bra frispark från långt håll, men till slut lyckas Uniteds försvar få bort bollen upp i luften. 45 min.
    Chelsea har varit det bättre laget, men tenderar att plottra lite mot det storvuxna Unitedförsvaret. Deras anfallare har haft lite mer spets men ledningen är inte direkt rättvis som jag ser det.
ANDRA HALVLEK:
Chelsea har ju inte varit lika bra som senast, och det spekulerades mycket i att det skulle bero på nervositet vilket är mycket möjligt. Men nu ligger de under (eller lika om man ser det så) och ett mål för Chelsea skulle förändra mycket då bortasegern inte betyder lika mycket som i europacuper. (Chelsea kommer ju att delta i ungdomens CL, NextGen, nästa säsong).
   Vi saknar Feruz i den här matchen. Han är på plan men inte med i matchen. Hans hittils sämsta insats som jag sett honom prestera, så det blir väl han som gör ett mål.
   Blackman räddar återigen fint, 52 min. Chelsea spelar faktiskt sämre hittills i andra än i första halvlek. Swift fixar dock en hörna i nästa anfall. 53 min.
    Piazon tar sig fram till nästan målområdet innan försvaret får bort bollen från honom. 53 min. Han är tillsammans med Chalobah som klivit fram i andra de dominerande Chelseaspelarna.
   Piazon igen, men han får bllen lite långt ifrån sig och en försvare kan blockera skottet. 55 min . Poazon helt klart bäste man på plan hittills. Det är mycket kvar och Chelsea måste ju göra ett mål till, minst. Lite trist dock att annars så farlige och framfusige Feruz är helt borta ur matchbilden. Kanske är det nerverna för den yngste på plan (tror jag). 16 år gammal bara.
   Återigen får Chelsea möjlighet att slå inlägg, men det är aldrig någonsin någon spelare på främsta stolpen och de övriga spelarna har de stora Untiedförsvararna hittills täckt undan.
   Adi Viveash gör sitt vanliga byte, Kiwomya in istället för Affane. 63 mn. Affane har inte haft en stor match men några fina insatser har han gjort, inte minst som alltid på fasta situationer.
   Det är dags för Chelsea att avgöra matchen nu, vi har varit det bättre laget men det är ju bara mål som räknas. Och just nu säger de - förlängning.
   MÅL. Feruz kommer loss för första gången och lämnar bollen till Piazon som smäller upp den i nättaket. Så snyggt. 70 min. 3-2 sammanlagt nu.
Välförtjänt och det visar att Viveash gjorde rätt som behöll den lille vindsnabbe skottsomaliern. Det var första gången nästan som han hade en chans att göra något med bollen och som han gjorde det. Passningen till Piazon helt rätt liksom brassens kanonskott bakom Sutherland.
   Nu har Feruz vaknat. Han träffar ribban efter en touch. 72 min. Hörnan resultatlös.
   Man har lite grann intrycket att Uniteds tunga spelare har tröttnat lite, men mycket kan hända ännu även om ungdomslaget inte lider av a-lagets förlamning sista kvarten.
    Snarare har deras specialitet i år varit att ställa till det tidigt och sedan vända matcherna på ett spektakulärt sätt.
   Uniteds Barmby har helt försvunnit i andra halvlek. Han har annars gjort sex mål i årets FA Youth Cup, så han kan absolut inte räknas bort.
   Det är mycket kamp nu och ganska lite spel. Chelsea har börjat slå svåra passningar, snygga och effektiva om de lyckas men det vore kanske bättre att satsa mer på att kontrollera matchen i ett läge då de är vidare till finalen.
   Nära mål igen, men en försvarare täcker Piazons skott på enblixtrande kontring. 82 min.
   Inga skandinavier kvar på plan när norske Dähli också blivit utbytt, mot Rudge. 83 min.
   Baker lägger ut bollen till Nditi men för långt fram så Nditi kan inte hinna upp bollen, Baker har gjort en del nonchalanta insatser om man vill tolka dem så. 84 min.
   United försöker trycka på för att få till en förlängning, vilket ger Chelsea en del fina kontringschanser men de röda försvarar sig väldigt bra. De är dock inte i närheten av lika giftiga framåt trots Barmby.
    Kiwomya skjuter men lätt plockat av målvakten. 86 min. Fin framspelning av Piazon.
   Kiwomya har gjort ett piggt inhopp, nära att komma fri när han går ned i straffområdet, men backen spelade på bollen först. 87 min.
   Nditi chansar lite omdömeslöst på att överlista målvakten med en luftpastej från långt håll. Sutherland hinner lätt tillbaka för att ta hand om bollen. 88 min. Bättre att behålla kontrollen och invänta rätt läge.
  Hyfsat frisparksläge för United, lite långt ut. 89 min. Resultalös rakt på rusande spelare från muren.
   Rean Fergitiden, hela fyra minuter vilket verkar mycket. Blakcman räddar lätt och lugnar ned det hela. Jag är mycket imponerad av Blackman som nog är den bäste egenproducerade Chelseamålvakten sedan Bonetti kanske. Vi har det bra ställt på målvaktsidan, lite bakom Cech.
   Barmby får skottläge men bollen knappa metern utanför. 92 min.
   Feruz kan inte stoppa sig själv utan skjuter, över. Kanske hade det varit smartare att spela. Chelsea gör ett taktiskt byte, Nkumu in för Swift. 93 min. En kvar.
    Chelsea är i Final i FA Youth Cup 2012 mot Blackburn. Rättvist och välförtjänt, vi var det helt klart bättre laget men United försvarade sig väldigt bra. Bra gjort grabbar. (Finalen spelas också i två matcher i FA Youth Cup, första matchen på Stamford, andra 9 maj).

---
Ikväll avgörs det om ungdomarna går till final i år också i FA Cup. Det vore kanske ett gott omen inför a-lagets match på söndag. De leder 2-1 från första matchen. Även förra året gick de in i det avgörande mötet med United med en ledning, då 3-2 hemifrån. Det blev storförlust. I år är dock ledningen från bortaplan och ärligt talat var United i år inte i närheten av att visa upp samma spel som förra året. De hade då en riktigt bra årgång som nu är för gamla för FA Youth Cup, medan Chelsea har flera spelare som var med redan förra året. Chelsea måste anses vara favoriter, men det kommer att bli tufft.
   CSFC.SE räknar med att kunna ge er vissa rapporter live som vanligt.

Torsdag:
Vi uppmärksammade i besvikelsematchen i måndags inte tillräckligt mycket ett riktigt anmärkningsvärt rekord. Frank Lampard gjorde sitt 150:e ligamål för Chelsea. Bara fyra spelare har gjort fler i Premier Leagues historia. Ingen av dem är mittfältare. Och ingen mittfältare lär komma ifatt. Överskattade, enligt min åsikt, i jämförelse, Gerrard i Liverpool, nästan jämnårig med Lamps är oerhört långt efter med bara 89 mål. Faktum är att chansen är mycket stor att Frank Lampard innan han lägger av blir tredje bäste målgörare i Premier Leagues historia, då före honom är Robbie Fowler på 163. Ett mål Lamps faktiskt kan nå.
    Två andra Chelseaspelare är med på listan, Jimmy Floyd Hasselbaink på 10:e plats (han representerade dock fler klubbar) med 127 mål. Didier Drogba ligger sist då han var den senaste spelaren som nådde exakt 100 mål. Delad 21 plats med fem måll upp till Paul Scholes och sju upp till Ryan Giggs.


Som väntat fick Branislav Ivanovic straff av FA, och ett hårt straff är det. Tre matchers avstängning och oturligt nog är de matcherna Tottenham i FA Cupsemin, Arsenal och QPR-matcherna. Vilket faktiskt ger oss ett försvarsproblem helt plötsligt med Coles skada och JTs problem. Så onödigt, jag vet inte vad som föranledde Ivas reaktion, men den är lika oförlåtlig för det då alla spelare måste vara medvetna om att inget de gör under en match idag undgår granskning.


Nytt om Iva, vi får nog höra officiellt senare ikväll. Är att Iva och Chelsea ska erkänt att det förekom kontakt mellan honom och Maloney men bestrider att det var avsiktligt. FA kan också som vi vet ge ytterligare bestraffningar för att Chelsea bestridit ärendet. FA har redan visat ett flertal gånger i år att de står närmare Uefa vad det gäller att behandla Chelsea än att vara ett förbund för engelsk fotboll så jag har inga stora förhoppningar om att Iva klarar sig med ett mindre strafff.


tröjan 12-13Nya tröjan är officiell. Den ser inte helt ut som den ryktade, nedan, utan är fulare. Den har vissa designelelement gemensamt, som snedlinjerna men mycket mindre vitt och rött och rund hals istället för v-ringad. För mig lär det ta lite tid att vänja mig. Som alltid anser jag den vara för ljust blå även om det är svårt att bedöma av några pc-skapade bilder (pc visar aldrig rätt färger nämligen) , men inte är det royal blue som jag ser det - men det har det inte varit sedan Adidas tog över heller. Positivt är retrokänslan då den påminner rätt mycket om tröjan från tidigt sjuttiotal då det vita minskats ordentligt och även sponsorsmärkena verkar mindre, förutom färgen kanske, förutom de löjliga snedlinjerna.
    Målvaktströjan har dock fått en väldigt trist grågrön nyans som mest påminner om gamla skolvaktmästarrockar.    
     Och, är det verkligen rätt att göra klubbmärket i guld?! Jag får återkomma om det, annars brukar jag gilla gulddetaljer i tröjan, vi har några snygga ett par år tillbaka med det. Diskutera gärna tröjan med Seb på Facebook.


Imorgon är det returmötet mot Manchester United för U-18-laget. Ska det bli en ny finalplats eller ska United lyckas vända nederlaget från hemma på Old Trafford? Chelsea var klart bättre senast och borde, kunde vunnit med större siffror än 2-1, men det har gått ett par veckor sedan dess och mycket kan hända.

Ännu en match har lagts till USA-turnén i sommar. Det blir match också 25 juli mot MSL All Stars i Philadelphia.

Onsdag:
Man kan bara tycka synd om Wigan som inte bara råkade ut för de där målen mot Chelsea (även om Chelsea helt klart var det bästa laget), idag utklassade de Man United i första halvlek (detta skrivs i halvtid) och har fullständigt obegripligt fått ett korrekt mål bortdömt. Otur kommer sällan ensam brukar de väl säga, men stackars Wigan.
   I mitten av andra leder Wigan, men till skillnad från oss brukar ju United avsluta sina matcher väldigt starkt.
   Men vi vet vad Ferguson och hans röda skara kommer att prata om, och det är inte det felaktigt bortdömda målet utan den uteblivna straffen. De usla domarinsatserna fortsätter i England. Fast Fergitime ger de ändå.
   Tack Wigan för att räddat lite spänning i toppen och absolut massor med spänning i botten. Det var nog höga odds på den segern.

Iva har bestridit FAs anklagelser och ärendet kommer att avgöras under torsdagen. Vi håller tummarna men förväntar oss inget.

tröjaImorgon presenteras också det nya matchstället, vilket jag misstänker kommer att se ut precis om tidigare släppta bilder, som denna


I brist på nyheter; Barcelona kommer att spela i svart, helsvart ställ, på Stamford Bridge.

Tisdag:
Adam Phillip precis tillbaka från skada och vad som verkar vara ett fynd, Patrick Bamford gjorde sitt fjärde mål på sex matcher för reserverna när de spelade 2-2 mot Wigan borta idag.
Laget: James Russell; Alistair Gordon, Rohan Ince, George Saville, Aziz-Deen Conteh; Billy Clifford, Anjur Osmanovic (Nortei Nortey 74), Conor Clifford (k); Tom Howard (Ismail Seremba h-t), Patrick Bamford, Adam Phillip (Walter Figueira 56).
På bänken: Mark Beeney, Sam Bangura.


Branislav Ivanovic anklagas av FA för våldsamt uppträdande för knytnäven mot Maloney. Han hade till onsdag kväll att lämna sin redogörelse, men det är nog redan avgjort i FA vad beslutet och straffet lär bli. Dvs tre matchers avstängning mot Tottenham, Arsenal och QPR. Balotelli däremot frias för den grova stämplingen på Song! Lite konstiga bedömningar som jag ser det, även om det inte friar Iva.


Jag har fortfarande inte hämtat mig från min besvikelse över Chelseas insats sista kvarten igår mot Fulham. Jag låg för en gångs skull sömnlös över mitt fotbollslag.
     Att vi förlorade poäng och yterligare avsevärt försämrade våra chanser till CL-spel nästa är en besvikelse, men det som tog mig hårdast var sättet hur Chelsea nonchalant slarvade bort trepoängaren. Det är fullständigt oförlåtligt för ett lag att uppträda som Chelsea gjorde i en period som laget varit urusla i under hela säsongen. Vi har nu släppt in 25 mål och tappat 18(!) poäng i ligan, enbart sista kvarten. Visst, vi har gjort en del övertidsmål som artikeln skriven före påsk (Sista kvarten.... här bredvid) visade, men bara i två matcher har de målen betytt något om jag kommer ihåg rätt i min upprördhet.
    Är Chelsea uselt tränade? Har de fysik nog att klara matchsluten? Det som talar emot det är ju att vi ändå gjort en hel del mål då också. Det har mumlats lite under säsongen om Chelseas oförmåga att döda matcherna. Och den är sannerligen monumental, och det var den igår också. Det var chans på chans, men slöa, loja spelare skärpte sig inte utan var nöjda med att lunka omkring. Är det mentalt, att laget inte är i närheten lika starkt mentalt som under José Mourinho, för ingen kan väl i ärlighetens namn tro att JM hade accepterat det här utan att dels påpeka det, men framförallt göra något åt problemet. AVB ch nu RdM verkar bara nonchalera det och skylla på andra saker som inte har bärighet. Självklart spelar det mentala in, men det är även usel taktiska dispositoner av tränarna som gör och har gjort detta katastrofartade fiaskospel från Chelsea. För hur kan någon förklara varför Chelsea på en fast situation fem minuter drygt före slutet tillåter den absolut målfarligaste motståndaren som dessutom är känd som en mycket duktig huvudspelare stå helt obevakad i straffområdet på en fast situation så han får oceanerar av tid att pricknicka in en kvittering? Det fanns inte en spelare närmare än fem meter, i straffområdet på en fast situation. Det är fan i mig pojklagskvalitet på ett sådant agerande och det går inte att skylla bara på mental utbrändhet eller tuffa spelscheman. SKÄMS CHELSEA. JT såg faran men blev lätt bortscreenad av Etuhu för ingen annan i Chelsea brydde sig om att bevaka den ende spelare som ledningen måste har beordrat dem att inte släppa, för annars begick RdM och Newton tjänstefel.

Jag kan inte ge ord åt min besvikelse över Chelseas insatser i slutet av matcherna den här säsongen och jag tror tyvärr vi får, kanske, spela Europa League i Channel 5 nu på torsdagarna. Och om vi uppträder på samma sätt i de kommande semifinaler som ska spelas - då kan spelarna börja boka semestern extremt tidigt och för en mycket lång tid framöver, många för hela nästa säsong faktiskt. För det här är inte ens i närheten av att kunna godkännas och nu måste spelare och ledare stå upp och dels erkänna sin nonchalans mot klubb och fans dels göra något åt det eller kommer vi om två veckor att ha en stendöd säsong som bara ska spelas av. Frågan är om vi får behålla sjätteplatsen.

25 insläppta mål sista kvarten. 18 tappade poäng. Gotia Cup närmast för Chelsea kanske! Ja gbehöver ett par dagar Chelseafritt efter måndagskvällens enorma besvikelse.

Måndag:
MATCHEN Fulham v Chelsea   1 - 1
Laguppställningarna: >

Den här helgen har handlat mycket om domare och det har varit häpnadsväckande usla insatser i varje match jag sett. Värst; Daniel Stålhammar, men visst var vårt första mål mot Wigan en ren och skär gåva av en linjeman och domare som var helt off. Så vi får väl hålla tummarna att Clattenburg, som sällan varit bra när han dömt oss gör en bättre-än-vanligt insats ikväll. Chelsea har ändrat ordentligt och det är jättesvårt att bedöma hur laget kommer att prestera, bättre än senast är ett krav dock.
   Grafiken ställde upp Chelsea fel, men det spelar nog mindre roll. Får hoppas på en bra match och som sagt nedan - en tvåmålsseger och vi återtar fjärdeplatsen.
  Torres nära ett friläge redan på första bollen efter 21 sekunder. Hade kunnat bli en trevlig start.
   Torres nära att nicka ned bollen till Lamps, men denne hinner inte fram. 2 min. Rätt intressant inledning, Chelsea lite mindre letargiska än senast.
   Frei och Riise missförstår varandra, 4 min.
   Första hörnan till Fulham i ett regnigt SW London. Enkel för Petr. 8 min.
   Meireles vinklar en boll till Torres som klipper till men Hangeland hinner emellan. Hörna. 11 min. Rätt bra, men går förbi och Ivas hårda inlägg därpå ut över linjen. Bertrand fixar en ny hörna.
   Bollen studsar fel för Chelseas spelare och Meireles tar en s k taktisk frispark. Där borde han nog fått kort... 12 min.
   Regnet ser väldigt kallt ut ikväll. Det märks på gräsmattan också att bollen rör sig mycket snabbt på Craven Cottages gräsmatta. Ny hörna. 13 min. Terry når den nsätan, men det blir ny hörna. Lampards hörnor har varit bra, men tyvärr har de nått vita spelare istället för blå. Men de har varit mycket hårdare och flackare än vanligt.
   Chelsea kontrar med en långboll fast ingen blå fanns på Fulhams planhalva efter hörnstrul! Inte så genomtänkt. 17 min.
   Mikel skjuter, ungefär som han brukar tio meter över. 17 min.
   Det här halt, det visar Ramires när han inte kan stanna i tid utan går omkull i bra läge. Torres försöker men han är ordentligt uppvaktad och ännu har de andra anfallarna inte gett honom särskilt mycket understöd. 18 min.
   Duff och Frei på kanterna skapar en del problem för Chelsea, men Diarra föredrar att filma vilket ingen gick på. 19 min.
   Damien Duff missar skottet som höll på att bli en passning till Dempsey. 21 min. Fulham kom fram bra på sin vänsterkant.
   Spelet böljar fram och tillbaka just nu, Fulham har spelat bra men även Chelsea, fast Kalou väljer ett tamt långskott i famen på Schwarzer. 22 min.
   Meireles skjuter men inte samma rökare som mot Benfica utan en bra bit upp på läktaren. 23 min.
   Nu får Meireles kort, lite löjligt men det var ett ackumerlat kort. Meireles rörde inte ens Fulhamspelaren. 24 min. Riises filmning lönade sig, trist att se.
   Fulham i en rapp kontring, men Dempseys avslut är inte högsta kvalitet utan Petr kan rätt lätt rädda. Bästa chansen ändå i matchen. 25 min.
   Frei långskott som är lite lurigt och Petr får sträcka ut. Men nu har Fulham fått alldeles för många chanser, mittfältet måste täppa till och ta hand om Frei framförallt. 26 min.
   Nu har Chelsea faktiskt tappat iniativ och för ögonblicket är matchen Fulhams mer än vår. Det verkar återigen som om Chelseas spelare har mer problem med underlaget än Fulhams, ovanligt många tappade fotfästen tycker jag.
   Det börjar likna ancelottifotbollen igen, med tålamodsbollande på mitten.
    JT halkar i ett läge som påminde om arsenalmatchen. Livsfarligt. Vad har spelarna för dobbar egentligen i regnet? 31 min.
   Bertrand skjuter och hävdar att det är hands, vilket det ser ut att vara i reprisen också även om kommentatorn fick det till knät?! 33 min.
   Ännu en hörna, de har varit bra ändå har inte Chelsea varit nära. 35 min. INt enu heller då tre spelare går på samma boll och ingen väntar på att bollen ska gå ut igen...
   Torres har varit pigg och aktiv men hans anfallskamrater springer och gömmer sig så han blir på tok för ensam.
   Petr Cech träffar Dempsey i huvudet vid en utspark på rullande boll. Såg ut som en ordentlig träff. 36 min. Kalou går förbi hela försvaret och passar Ramires som kommer från offside. Slarvigt.
   Ironi, bollen som tog på Kellys hand i straffområdet har nu orsakat honom att få behandling. Men Clattenburg såg ju inget.
   En rätt omväxlande och trevlig första halvlek där Chelsea haft en viss dominans. Klara målchanser har dock saknats även om Fulham kanske varit närmast sådana.
   Kalou in i straffområdet och fälls klumpigt oh onödigt. Lampard tar hand om bollen på punkten. Stenhårt in i burgaveln. 45 min. MÅL
   Ett mål till och vi är förbi Tottenham igen. Murphys attack på Kalou var väl Kalous bästa insats hittills i matchen. Har svårt att förstå att han fick starta, men vi behöver spara spelare så kanske det är enda förklaringen. Vi fick ju ändå nytta av ivorianen. :-)

ANDRA HALVLEK:
Oj vad Meireles har sprungit mycket, 5,6 km är väldigt mycket, särskilt när han synts så lite i spelet ändå. Men den viljan är ju skön att ha i laget. Påminner lite om Ballacks tid i klubben, han toppade alltid den statistiken.
   Mer mål, jag vill ha bättre målskillnad, vi behöver bättre målskillnad och ett mål till ger oss fjärdeplatsen. Så kör på Chelsea, Torres och sätt in Drogba tillsammans med Torres istället för straffixaren Kalou.
  Rykande skott som driver utåt av Lampard. 49 min.
   Handboll av Dempsey, men Chelsea måste se upp med honom. Det var nära att han kom fri med Petr där. 40 min.
   Bra inlägg av Iva men Lamps nick en bra bit utanför efter att blivit knuffad av Hangeland. Fulham satsar på att de inte får en straff till tydligen. 51 min.
    Ramires söker sig inåt men skottet lite för enkelt för målvakten att plocka. 52 min. Bra start av Chelsea i andra.
    Torres lägger upp för Meireles men han har inte skytteskorna på sig idag. 54 min. Snyggt arbete av Chelsea, men skottet inte godkänt.
   Hangeland spelar tufft mot Kalou utanför boxen, men ingen åtgärd då han också träffar bollen klockrent. 55 min.
   Kerim Frei, 18-åringen är den som fortfarande ställer till mest problem för oss. Där måste Mikel eller Iva täppa till.
    Mycket felpass av bägge lagen just nu. OCh fortsatta halkningar fast det ser ut som om regnet slutat. Lampard fint fram till Rammi som inte får kontroll. 57 min.
   Mikel kort när han tar hand om Frei vid mittlinjen. 58 min.
   Chelsea måste stoppa Frei, han står bakom nästan allt som Fulham åstadkommer framåt. Han var jätteduktig i ligacupmatchen mot oss och har sedan dess matchats in i Fulham mer och mer. Han kommer att bli en mycket viktig spelare för de vita framöver.
   Regnet har inte slutat ser vi på närbilderna. Gourlay, Buck och Emenalo ser inte ut att trivas i regnet. Vadå, vi leder ju?!
    Fast det är klart, de känner väl också till sista kvartens förbannelse!
   Frei spelar fram Riise i offside som domaren missar, skottet precis utanför. 62 min.
   Mikel spelar fel, men till slut får Chelsea tillbaka bollen och Lamps görs ned bakifrån. Murphy får kort också. 63 min.
   Frisparken i muren liksom returskottet av Mikel. Chelsea får börja om nere hos Cech. Vi behöver ett mål till för att undvika en nervös slutkvart. Kanske dags för Studge eller Drogba också för kanterna har inte fungerat.
    Kalou missar en nick rakt framför mål, men uppvaktad av Riise långt utanför. 66 min. Bollen touchade tydligen Riise också på väg ut. Inget på hörnan.
   Fulham börjar se trötta ut, men sådant kan ändras snabbt även på en krävande blöt gräsmatta. Chelsea har fortfarande på tok för svårt att avgöra matcherna i tid. Ska det kosta oss igen?
   Cech tar hörnan och snabbt till Torres som görs ned utan åtgärd, Fulham får ett visst grepp om händelserna precis efter det. Men JT försvarar bra.
   Meireles av och Mata in, RdM vill tydligen ha bättre bollkontroll i offensiva delen nu när sista kvarten närmar sig. 70 min.
    Bollinnehavet är precis lika, fifty-fifty.
    Ramires är inte vän med bollen i blötan. Han får den alldeles för ofta för långt ifrån sig. Kanske läge för Sturridge istället?
   Murphy som inte haft en bra match, av. Etuhu in. 74 min.
   Varenda frispark går till Fulham just nu känns det som.
   Sista kvarten! Och bara en uddamålsledning!
   Fulham etablerar tryck kring Chelseas mål. Nu börjar jag bli nervös. Nära att Frei fick bollen i friläge, Iva bryter fint. 76 min.
   Byte RdM?! Det behövs ny energi.
   JT bryter på Torres, sedan får Mikel en brytning som studsar omkring. Till slut långskott på Cech som han lätt tar hand om. 79 min.
   Ett andra mål skulle vara förlösande nu. Ingen Chelsea där för att plocka upp returer från Fulhams försvar. 81 min. Fulham får med sig en lätt hörna istället.
    Sa in f ör Diarra. Offensivt byte av Jol. 81 min. Sa var bra senast mot oss.
   Hughes får jättebra nickläge, men Cech är med. Suverän räddning. Och så gör Dempsey mål sista kvarten mot oss. MÅL. 82 min. På hörnan efter Cechs suveräna räddning. Man blir så trött på Chelsea sista kvarten. Dempsey är fullständigt omarkerad, vad är det med Chelseas försvar. Etuhu blockerar JT.
   Vad är det med Chelsea sista kvarten? Kan någon svara på varför laget absolut inte kan hålla koncentrationen den perioden av matchen?
   Nu har Fulham fått ny energi och Chelsea får inte låna bollen. Ska vi kasta bort fjärdeplatsen igen?! Nu tappar vi poäng till Newcastle och Tottenham. Riise får en chans på kanten, Cahill till hörna. 85 min.
   Cech räddar oss.
   Chelsea har helt tappat koncepterna igen, agera RdM.
   Sa löper offside och får bollen på hälen. 87 min.
   Ska vi göra mål på övertid igen, också. Isåfall fjärde matchen i rad. Men hur kan vi hamna i de här lägena istället för att kontrollera ut matcherna. Det är så dåligt!
    Frei ut, Kacaniklic in. 88 min.
    Hörna Chelsea och Cahills nick gör förbi målet. Dubbelhörna. Tyvärr rakt in bland vita.
    Nu återstår bara övertid snart. Kan Chelsea verkligen ordna upp det här de har ställt till. Jag blir så besviken på Chelsea den här tiden av matcherna. Se art Sista kvarten, och se själva hur Chelsea kunnat vara i ett helt annat läge om vi slutar tappa matcherna sista kvarten.
    Hörna igen. Andra övertidsminuten. Men inte.
    En och en halv minut för att återigen göra ett övertidsmirakel, men...
   Chelsea får inte tag i bollen, bara minuten kvar. Det ser kört ut tyvärr. Jag är så förbannad.
   Kalou slarvar bort sista inläggschansen?

Matchen slut och Chelsea har kastat bort chansen. Fy fan säger jag. Jag är så besviken på hur Chelsea spelar i slutet av matcherna. Hur kan man agera så tafatt på Fulhams bäste spelare i den här perioden av matcherna. Det var ju som öppet mål han fick när han fullständigt omarkerad fick gå upp och göra mål och kvittera för att Chelsea vägrar gå för fullt för att avgöra matcherna. Det är oförlåtligt faktiskt med den här loja, slöa inställningen när vi bara har uddamålsledningar. Den här gången straffade det sig och vi har nu inte bara två lag att hämta in, utan tre lag genom den här usla insatsen och det i särklass tuffaste spelschemat.

Jag är så besviken på Chelsea alltså. Slarv! Hur ska vi klara ett Arsenal på Emirates eller ännu värre Barcelona med en sådan här skitinställning i slutet av matcherna. Är vi i närheten av den här attityden lär det bli stryk på Wembley på söndag.

Sex dagars nödvändig vila och rehab för Chelsea innan vi spelar sju (7) matcher på 20 dagar! Och vilka viktiga matcher, tre semifinaler i cuper och ligamatcher som också måste vinnas för kvalificering till nästa års CL.

--
Mycket intressanta förutsättningar nu. Om Chelsea kan vinna med två mål över Fulham hoppar vi bock över Newcastle och Spuds upp till fjärdeplatsen igen. Uddamålsvinst tror jag tyvärr bara ger femteplats då fler gjorda mål ger Tottenham platsen fortfarande. Tack Norwich, och rättvist var det också. Trots ännu en svag domarinsats, den här helgen har inte varit bra för domare någonstans verkar det som.

Dave Bryan, linjemannen som hade sin mycket egna tolkning av offsideregeln i matchen mot Wigan har petats från sitt nästa domaruppdrag, Blackburn - Liverpool. Inte så underligt men ändå anmärkningsvärt då domarbasen Mike Reilly hittills in absurdum försvarat otroligt dåliga domarinsatser (läs Chris Foy och Howard Webb) och vägrat stänga av dem trots att han varit den ende som kunnat försvara insatserna. Tidigare domarbasen hade en annan inställning och lät domare som haft en riktigt dålig match precis som spelare vila någon match, men inte Reilly som på ett löjeväckande sätt tills nu stöttat sina domare oavsett hur dåliga de varit. Att Foy får fortsätta döma fast han är flera år över åldersgränsen är ju ett blatant exempel på att Reillys teori är i högsta grad tveksam. Innan domare och deras insatser diskuteras lika öppet som spelarnas kommer fotbollsförbunden från Fifa nedåt aldrig någonsin att uppnå en domarstandard som duger, det är min personliga övertygelse.

Branislav Ivanovic kan stängas av tre matcher för slaget mot Shaun Maloneys njurar. Något som ingen såg under matchen men som har spridits i media efteråt. Tre matcher låter mycket, men ärligt talat en avstängning är nog motiverad tyvärr. Frågan är dock vad Maloney gjorde innan för det som hände är väldigt olikt den Iva vi sett förr. I vilket fall som var det idiotiskt och en avstängning kan drabba Chelsea hårt med tanke på kommande spelschema. Vi kan räkna med besked innan onsdag enligt uppgift i engelsk media. (Vi möter Tottenham, Arsenal och QPR närmast, vilket är matcherna Iva nu kan bli avstängd från. Han är spelklar ikväll då ärendet ännu inte avgjorts. Absolut inte bra).

 

Rykten, notiser m m, v-15


Söndag:
Mer snack om Tim Krul till Chelsea som ersättare till Petr Cech. Jag fattar inte grejen. Vi har en av de bästa och mest stabila målvakterna där är och bara en idiot skyller årets alla insläppta mål på honom och inte försvarsspelet i sin helhet, och vi har en av världens mer lovande unga målvakter i Thibaut Courtois, ändå ska vi vara intresserade av Tim Krul??? Visst är han duktig, men vi behöver honom inte. Särskilt inte som han lär kosta hela 15m pund. Men visst, ryktet kommer från Daily Mail.

Skrämmande nyheter från SportingPreview. De påstår nämligen att nu är Rafa Tubby Benitez favorit till att bli vår nya manager igen. Tror inte det, fansen skulle aldrig någonsin acceptera honom och knappast spelarna heller.

Lördag:
Inte oväntat tror både Chelseas och Tottenhams spelare att de ska vinna matchen imorgon. Något annat hade väl varit konstigt. Så mycket nytt bidrar deras övertygelser dock inte med faktamässigt. Däremot vet vi traditionellt att det sämre laget ofta är något mer motiverade i cupmatcher än det bättre. Men frågan vilket lag det är? Dömer vi av ligapositionerna eller... Chelsea är enda engelska laget som fortfarande tävlar om mer än en viktig position i fotboll och Chelsea gör det på tre fronter, något som många experter tror kommer att skada laget. Kanske är det så, men för ett rutinerat och kanske lite vardagstrött lag är det kanske precis vad som behövs för att få de gamla elefanterna att dansa på unga fötter!
   En av de som håller fanan mycket högt är Juan Mata som gärna intervjuas i media (vilket kanske inte är underligt då han är ovanligt vältalig och genomtänkt som person). Mata tror på Chelsea både mot Tottenham och Barcelona och det är skönt att se. Han vill också spela för Spanien i EM, och i OS. Något som Chelsea säkert är mindre glada över men jag förstår verkligen Mata om han får chansen. OS har för unga fotbollsspelare faktiskt blivit en viktig turnering och även Sturridge vill nog spela bägge turneringarna. Vi vet redan att Wenger i Arsenal absolut inte vill ha spelare med i bägge turnerningarna, men jag hoppas Chelsea resonerar annorlunda även om det kommer att slita oerhört på dem. Men en klubb som Chelsea ska ha trupper som gör att de kan vila de spelarna mer i början av säsongen, beroende på matchschema. För om Chelsea låter spelarna delta i bägge turneringarna i sommar och struntar i försäsongsturnéer och sådant för dem då kommer vi att ha lyckligare spelare och det är min tro lyckliga spelare är bättre spelare.
   För Mata blir det andra matchen på Wembley imorgon. Han spelade för Spanien mot England i november. En match Spanien totalt dominerade, men förlorade med 1-0. Så han vet att det handlar inte alltid om att bästa laget också är vinnare. Hur vi nu ska tolka det mot Tottenham, eller mot Barcelona!!!

Roberto di Matteo kräver en ändring och jag förstår honom av hur FA behandlar sk disciplinära ärenden. Att Ivanovic stängs av tre matcher för ett dumt men ofarligt slag när Mario Balotelli helt frias för en stämpling som kunde blivit karriäravslutande för Song är mycket märkvärdigt. Precis som alla andra undrar RdM över konsekvenserna av så inkonsekventa behandlingar av händelser på plan. RdM vill också att videobedömningar används mer, precis som en majoritet idag. Det handlar inte längre bara om målkameror när vi diskuterar tekniska hjälpmedel till domarna.

Hört talas om Ideye Brown? Inte jag heller fast han spelar i välkända Dynamo Kiev. Han ska ersätta Didier Drogba i sommar. Den 23-årige nigerianen är onekligen ett nytt namn, men jag tror nog inte mycket på det här. Snacket kommer ursprungligen från hans agent och tyvärr har de flesta afrikanska spelare nästan lika opålitliga agenter som en viss Ibrahimovic, Hamsik och Balotelli har i Mino Raiola.

Torsdag:
Är det ett tecken på förnyat storhetsvansinne eller bara förnyat självförtroende när Juventus tror de kan köpa Torres och Vidic från England? Eller är det bara The Mirror som är ute och cyklar?

The Guardian har blåst liv i ryktet om Luka Modric. Inte mig emot -om priset är det rätta. Det påstods att Chelsea fick nej till 40m i augusti, så mycket är han inte värd.

Daily Arsenal Mail hävdar att Roman tänker ge den nya managern 247m pund att shoppa för i sommar. Och det tror vi ju på med finansiella regler och kanske enormt minskade intäkter för Chelsea om vi missar CL nästa säsong. De påstår dessutom att det ska vara en center till, två ytterbackar och en offensiv mittfältare. Enlig DM kommer vi att köpa: håll i er nu - Luka Modric, Gonzalo Higuain, Mario Götze, Hulk, Edinson Cavani, Alvaro Pereira, Cesar Azpilicueta och Eden Hazard. Ändå höjs inte min puls ett enda slag, för jag tror inte på det här.

Trots att engelska tabloider i princip redan sålt honom till Barcelona förnekar David Luiz att det är aktuellt. Gissa vilka jag tror på? Tabloider eller David Luiz?!

Onsdag:
Vi är ganska många som undrat varför Romeu inte spelat för Chelsea sedan i januari. Först talades det om en skada, nu var han med på bänken senast. Chelseadaft, en fansajt har en intressant teori om att det handlar om den omstridda återköpsklausulen eller vad den ska kallas med Barcelona. Läs mer. >

Thibaut Courtois säger själv att han inget hört om att Real Madrid skulle vara intresserade som skvallret hävdade förra veckan. Får se om Real är intresserade efter kvällens match också.

Istället sägs det nu att Real Madrid efter Courtois-, Bosingwarykten är ute efter Ivanovic för 12m pund. Tror nog inte det.

Bayern lär slåss med Chelsea om Mauro Cabellero. En 17-åring från Paraguay. Cabellero är anfallare i Club Libertad Asunción. Han värderas till 5m pund.

Måndag:
Mycket prat om Udineseförsvararen Mauricio Isla och visst är det en begåvad 23-åring, men jag undrar ändå om försvarare är vad vi behöver. Vi har en uppsjö försvarare i klubben och på lån som jag hellre ser får chansen än att vi ska köpa in nya redan nästa år. Nej, vad Chelsea behöver titta på är inte agenter som promoverar sina klienter, utan mittfältare och kanske anfallare som redan är färdiga eller nästan färdiga världsspelare. Ryktet kommer också från Metro.

Trist att notera och kanske skvaller vi inte skulle ta upp, men i dessa Balotellitider. Jacob Mellis som såg ut att vara på väg att få ordning på sin karriär igen efter rökgranaterna verkar förstört den igen efter att blivit arresterad för att brukat våld, och tydligen en hel del, mot sin flickvän igår natt. Det är nog inget Mark Hughes och QPR tar som positivt när de ska bestämma om han ska få kontrakt.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!