csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 33 sp 16 v 9 o 8 f 56 - 38 mål 57 p

11 - 15 april 2012

spudsInför Tottenham - FA Cup semi, Wembley


SÖN
LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

Kan inte för mitt liv förstå hur Kalou får starta, men så är det. Annars som gissat men inte hoppats. Dessutom verkar det som om RdM faktiskt har något emot Daniel Sturridge, kanske hans lite egoistiska spel ibland. Men nog attan är Sturridge även till vänster bättre än Kalou någonstans på plan?!

Vi kan också konstatera att precis som väntat mörkade Redknapp om både King och Parker. Han brukar göra så.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
10 Juan Mata
21 Salomon Kalou
11 Didier Drogba

Avb: 22 Ross Turnbull, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 16 Raul Meireles, 15 Florent Malouda, 23 Daniel Sturridge, 9 Fernando Torres .


Spurs:
Cudicini; Walker, King k), Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Modric, Parker, Bale; Van der Vaart; Adebayor.
Avb: Friedel, Nelsen, Livermore, Rose, Sandro, Dos Santos, Defoe.

Domare: Martin Atkinson, inte en domare vi brukar ha tur med så räkna inte med några Unitedstraffar idag inte.

--
Tre av de fyra senaste mötena mellan Chelsea och Tottenham har producerat två mål eller mindre, så vi ska nog inte räkna med någon målfest. Å andra sidan kanske det blir just det. Chelsea har ju en mer än irriterande ovana att släppa in mål sista kvarten så vi lär behöva en buffert känns det som, så det är min förhoppning att Chelsea startar starkt, men ett mål lär inte räcka för då blir det nog tyvärr en repeat-performance av så många matcher i år då vi tappat matcherna sista kvarten. Jag fruktar den mer än motståndarna just nu. Särskilt som Chelsea också är tvingat att försöka spara och vila spelare. Så jag ber om att Roberto di Matteo inte gör för tidiga byten och fel byten om Chelsea skulle vara i en uddamålsledning inför matchens slutkvart.

Båda lagen kommer från besvikelser, vårt resultat mot Fulham kändes som jag vet inte vad, men inte bra. Som matchen utvecklades var en poäng nästan värre än en förlust med flera mål. Det kommer säkert att göra matchen ännu mer intensiv, däremot går det inte att döma från veckans matcher inför den här. Som de flesta tippar blir det nog jämnt. Enkelt uttryckt, det lag som vill mest går vidare. Rutinen, kanske även individuell skicklighet, försvarsspelet trots allt är i Chelseas fördel som jag ser det. Räcker det?

LÖR
Sena lördagsnyheter bestrider Scott Parkers skada. Redknapp ska mer eller mindre garanterat att han spelar, som CSFC trodde.

Det här är laget som engelska medier tror Redknapp startar: Friedel - Walker, King, Gallas, Assou-Ekotto - Parker, Sandro, van der Vaart , Modric, Bale - Adebayor

Glenn Strömberg tippar Tottenham, annars verkar de flesta engelska experter luta åt Chelsea. Alla är dock eniga om att det är väldigt svårt att tippa vilket av lagen som går till final mot de röda från Liverpool.

--
Senaste skadenytt enligt Londontidningarna, men hur sanna de är vet vi inte. Senast vi mötte Tottenham var det liknande nyheter men de flesta spelarna som skulle vara skadade visade sig spelklara. Gomes och Huddlestone kan dock anses vara borta, som de varit en längre tid. Frågan är dock om någon av dem hade startat. Det sägs att Younes Kaboul, deras bäste försvarare och Michael Dawson är borta. Det verkar troligt då det sagts ett tag nu. Ledley King är alltid ett frågetecken på grund av hans knäproblem, vilket skulle lämna nykomlingen, veteranen Ryan Nelsen från Nya Zeeland och William Gallas, planens äldste (?). Scott Parker sägs vara skadad men mitt tips är att han spelar. Jag tror den stora frågan för Harry Redknapp ändå är om han ska spela van der Vaart eller Lennon?!

Inga nya skador för Chelsea även om det ännu är osäkert om sjuke Oriol Romeu kommer att förekomma. Ryan Bertrand har en vadskada, men Ashley Cole återkommer. Brana Ivanovic avstängd. Mitt förhoppningslag hittar ni nedan. Det skulle vara väldigt intressant och säkert oerhört överraskande för Redknapp att se den uppställningen, men jag tror nog laget blir lite mer i stil med det som spelat mest senast. Jag hoppas dock på ett offensivt lag och ett avgörande inom normal speltid för förlängning eller en chansartad straffläggning är inget jag vill se med tanke på vad nästa vecka för med sig. Även om vi inte ska tänka på det nu. Roberto di Matteo försöker låta bli.

Chelsea och Tottenham har aldrig mötts i en semi i FA Cupen förut, men de har spelat åtta gånger mot varandra i cupen tidigare. En serie de delat absolut lika med fyra vinster var. Dock var två av Tottenhams vinster viktigare då det var finaler, dock ett bra tag sedan, 1967 och 1982 så de lär nog inte påverka någon av spelarna. Senast Chelsea slog dem i cupen vann vi den hela, 2007. Senast vi möttes på Wembley tog Chelsea ledningen genom Didier Drogba men en straff och ett förlängningsmål senare hade Tottenham vunnit ligacupen 2008.

--
Robrto di Matteo betonar erfarenhet och rutin inför de avgörande matcher som står framför oss nästa vecka. Det är ju tre mather som kan hålla vår säsong levande, eller effektivt döda den, alla tre i tre olika sammanhang. Han har helt rätt. Det är nu vi verkligen måste lita på och tro på våra gamlingar som våra antagonister kallar spelare runt 30+.

I matcher som dessa har de vana och tilltro, de hetsar inte upp sig utan kommer att på Chelseas sätt metodiskt genomföra matchen (min enda oro är som alltid i år, koncentrationen sista kvarten för vi kan inte alltid komma igen när tiden rinner ut). Vi måste också visa effektivtet och killerinstinkt. Det går inte att slarva bort lägen utan varje chans måste i princip sitta.

Därför är det viktigt att Cole är tillbaka och ännu viktigare att JT spelar. Jag ser väldigt gäna också Wembleydödaren Drogba och gamle Lampard på plan från start. Kombinerade med det växande spelgeniet Juan Mata och den både positivt och tidigare ibland negativt oberäknelige Luiz, en formtoppande Torres, speed från Sturridge och Ramires och resten är kanske mer komplement om jag får uttrycka mig lite vanvördigt. Alltihop toppat av säkerheten hos Petr Cech, för även om vi släppt in ovanligt många mål i år är det ändå han som också räddat oss väldigt många fler gånger än han ställt till något. Ungefär i proportionerna 19/1 minst.

Det kan verkligen vara dags för RdM att pröva en ny uppställning i stil med 4-2-2-2. Därför är det här min drömstartelva just nu: Cech - Luiz,Cahill, JT, Cole - Meireles, Mikel - Mata, Lampard - Drogba, Torres. Nog skulle den sätta sena och oroliga myror i huvudet på Harry Redknapp!

 

FRE:
Vi tar ungdomarnas finalplats som ett gott omen inför semin mot Tottenham. De slog ut Man United i två matcher, a-laget måste klara det i en match men har verkligen goda chanser.

Ashley Cole är spelklar inför söndagens match. RdM har också gjort klart att han tänker minsann inte spela något försvagat lag för att spara spelare inför matchen mot Barcelona mindre än 72 timmar senare, vi kan väl säga som en hälsning till FA som vägrar hjälpa Chelsea och Uefa som anser Champions League är viktigare än ligan (en åsikt bara journalister och Uefa delar).

Även JT har tränat efter de två lediga dagar som spelarna fått. Även han kommer säkerligen att ingå i startelvan. Däremot verkar Oriol Romeu inte kunna spela pga sjukdom och Ryan Bertrand pga en vadskada. Ivanovic är som känt avstängd, för FA dömer ju vad han gjorde som mycket allvarligare än Balotellis försök att trycka in knät på Song.

Enligt CFC anger Tottenham att Kaboul, Dawson, Huddlestone och Niko Krancjar är borta pga skada. Men som sagt tidigare, vi har hört sådant förut från Harry Redknapp och spelare har ändå startat så vi förhåller oss avvaktande.

--
Wembley-hjälte framför alla andra är ju Didider Drogba som gjort sex mål på Wembley. Självklart bättre än någon annan spelare. Det är ett av skälen som gör att jag hoppas det blir Didier som leder vår attack, fast återigen ser jag helst att både han och Torres spelar. Men om fånerierna med att inte spela två bra spelare ihop för att de konkurrerar om samma plats fortsätter hoppas jag valet faller på Didier. Och hans Wembleyfakta är onekligen ett av skälen.

Tottenham har fortfarande fler FA Cupvinster än Chelsea. Fast de ligger ju bakåt i tiden onekligen jämfört med våra. De har åtta vinster, vi har sex.

Obekräftade uppgifter säger att Tottenham också har allvarliga skadeproblem med Kaboul, deras bäste försvarare och Parker som kanske är deras viktigaste mittfältare trots Modric är borta. Men kom ihåg att vi hade liknande rykten inför förra matchen och då spelade de flesta av de spelare som Redknapp, enligt media, hade sagt innan var tveksamma till spel.

TORS:
Senaste vi mötte Tottenham på Wembley gick det inte så bra, det var i ligacupfinalen 2006-07. De vann på övertid. De var då ett sämre lag än i dag och Chelsea kom från två raka säsonger som ligavinnare.

Det är nu officiellt att Chelsea måste klara sig utan Ivanovic mot Tottenham, inte bra nyheter då Iva har bättre resultat mot Gareth Bale än José Bosingwa har även om Bossman är snabbare. Det gäller för Ramires att hjälpa Bosingwa. Sakanr vi dessutom Ashley Cole får våra yttrar väldigt mycket defensiva uppgifter då Tottenhams farligheter nästan alltid kommer från deras kanter.

--
Tottenham igen. Ett lag vi varit bättre mot i bägge ligamatcherna om ni frågar mig, men de hade tur på White Hart Lane och på Stamford hade de nog ändå de bästa målchanserna, men chanser är inget vi kan räkna - det om något har livet som Chelseasupporter lärt en. Bara resultat räknas.

Särskilt i cupmatcher. För det ska bli ett resultat på Wembley söndag kväll. Vare sig det kommer under ordinarie tid, vilket vi sannerligen hoppas Chelsea avgör på, på övertid eller på straffar. Tre dagar senare spelar Chelsea en stentuff, förmodlligen ännu tuffare match mot Barcelona. Enda positiva är att laget slipper resa också i dagarna mellan.

Tottenham har varit i ruskigt dålig form på sistone, men det ska vi inte dra för stora växlar på. För framförallt har deras form varit dålig mot sämre placerade lag (betydligt sämre placerade än vad Chelsea är) och de har bjudit tuffare motstånd till de bättre lagen. Framförallt dock är det en semfiinal i världens äldsta och mest prestigefulla fotbollsturnering. En finalplats står på spel i en turnering som spelats sedan 1872! 140 år sedan.

När semin spelas vet vi om vi möter formlaget Everton eller inte formlaget Liverpool som hade röta som fick med sig alla poängen i Blackburn. Scousers, de röda då, har dessutom stora målvaktsproblem då deras två första målvakter är avstängda till matchen.

Chelsea riskerar en avstängning på Branislav Ivanovic för ett möjligt slag mot Shaun Maloney mot Wigan. I skrivande stund är inget avgjort men FA anklagar honom och Brana har försvarat sig och bestridit anklagelserna. Det lär avgöras under torsdagen.

Chelsea som haft en skadefri trupp ser ut att sakna Ashley Cole till matchen. Cole lär testas sent, men hans vristskada lär förvärrats snarare än förbättrats.

Förhoppningsvis avgör Chelseas rutin och vana vid stora matcher, vi vill gärna också ha ett väldigt positivt resultat för att höja hoppet och moralen inför den andra semifinalen på raken, på onsdag.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook