csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 30 sp 14 v 8 o 8 f 49 - 34 mål 50 p
19 - 25 mars 2012

Nyheter v-12


Söndag:
Daily Mail tar en titt på vad en missad CL-plats, som tyvärr börjar se oroväckande möjlig ut nu skulle kosta Chelsea. Då pratar de ändå inte om vad det innebär för klubbens förmåga att attrahera rätt spelare och manager. >

Annan intressant söndagsläsning inför Benfica. >

Lördag:
MATCHEN Chelsea v Tottenham 0 - 0
Laguppställningarna: >

Chelsea fortsätter på födelsedagstemat som var så framgångsrikt förra veckan. Idag är det Ramires som fyller 25. Hoppas på samma resultat som tidigare. För vinna måste vi. Oavgjort är ingen katastrof, men inte långt ifrån. Förlust och vi är borta från Champions League om det inträffar någon form av mirakel, som att vi vinner hela CL. Vilket nog blir lite för svårt.

Mycket gamla Chelseaspelare i Tottenham, på plan Gallas och Parker. På bänken dessutom Cudicini. Tyvärr brukar Tottenham på senare år alltid ha någon spelare som storspelar mot oss, det har varit Gomes, Assou-Ekotto, Sandro m fl.

Första minutrarna har varit hårt och intensivt, men bara på mittplan.
    Oj vad nära det var att Drogba fick bollen fri framför mål. Tilltrasslad situation och matchens hittills bästa chans. 5 min.
    Drogba tar emot bollen men skyfflar bara iväg bollen som inte når Lampard som är på väg in i straffområdet. 6 min.
   Första hörnan till Tottenham efter att Cole försvarat bra mot Walker. JT bort till hörnläggaren. Men bollen kommer tilbaka gång på gång. 8 min.
   Lampard som var rent svag mot City har börjat bra idag. Bäste blå första tio i mina ögon.
   Snygg långpass till Drogba som tar ned bollen fint men det är tre vita runt honom som får bollen till Friedel. 11 min.
    Chelsea spelar väldigt vaksamt och har ett ltiet grepp om matchen. Ett grepp som blivit lite starkare de senaste minutrarna. Men ännu inget som testat Friedel. Tyvärr halkade Drogba i straffområdet men vi fick hörna ändå. Den gick mot JT men nickades bort. 14 min.
    Fint försök att nå Ramires i straffområdet av Drogba, men bollen rinner över linjen. 15 min.
    Sturridge som varit anonym har mest hållt till på vänsterkanten i anfallet. Tyvärr har också Mata varit fullständigt osynlig hittills. Drogba och Lampard de två blå som märkts mest första kvarten. Ingen av målvakterna har behövt anstränga sig ännu.
   Det är en väldigt hög intensivitet särskilt på mitten och defensvit spelande. Ingen spelare får särskilt mycket tid att behandla bollen.
   Essen har på kort tid orsakat två kontringar för Tottenham, men de blev inte långvariga och spelet är fortfarande oerhört intensivt och tätt på mittplan. Hittills bäst i Tottenham har mitbacken Kaboul varit. Parker också som alltid bra. Bale lika osynlig som Sturridge.
    Mata har börjat söka boll längre ned i plan, kanske ett positionsbyte med Lampard, eller är det bara att han vill känna på bollen. Bollen enbart på mittplan senaste minutrarna. Inte direkt en rolig match om än intensiv.
    Kul situation. JT dras ned av Adebayor och sittande på baken får han ändå bollen mitt i magen. 25 min.
    Bra boll till Mata i centerposition från Drogba som också sökt sig ned i banan för att få lite mer utrymme. Tyvärr var bollen lite för hård så Friedel hann först. 25 min.
   Lampard vräks omkull i straffområdet men Atkinson vinkar bort det. Mycket tveksamt. 28 min.
   Sturridge fixar fram en hörna på en svår boll. Parker försvarar bra, som flera gånger tidigare. Han har varit oerhört vaksam. Hörnan lätt bort av Gallas. 29 min.
   Drogba får en retur på sig men kan inte kontrollera den mycket svåra bollen, han fixar dock en ny hörna. Som tar på förste försvarare och Lampards skott täcks bort. 30 min.
   Bale skuter från högerposition, högt över. 31 min.
   Adebayor får gå från eget straffområde till Chelseas men inlägget till Walker för högt, som tur var då Walker var helt fri med öppet mål. 33 min.
   Drogba ligger ned och verkar ha ordentligt ont på skenbenet. Kylspray och en kraftigt haltande Drogba men han är nog snart tillbaka även om Torres värmer redan . 34 mn.
     Drogba tillbaka 36 min.
    Bale sätter en armbåge i örat på Bosingwa. Borde varnats kanske, men inget. 37 min.
   Mata får en gratischans i straffområdet men han krånglar till det och hittar ingen att passa till. 37 min.
    van der Vaart styr bollen till Friedel. 38 min. Chelsea har slagit väldigt många bra bollar rakt in i straffområdet där de söker området bakom backarna. Inget resultat ännu men positivt.
   Chelsea har helt klart varit det bättre laget i i första hittills men ändå är Friedel ganska otestad. Men fortsätter Chelsea så här när Tottenhams spelare blir trötta och mindre vaksamma ser det bra ut. Men det gäller ju för Chelsea att orka göra det också. Bale filmar, han börjar nu bli engelsk fotbolls mest filmare känns det som. 40 min. Frisparken bort, men A-E testar skott som också täcks bort. Ingen med på en snabb kontring från Chelsea utan bollen till ingenmansland. 41 min.
    Tottenham har fått lite med skärpa i sina kontringsförsök men änså länge är Cech ännu mer otestad än Friedel.
    Inga överraskningar nu och Chelsea går till vila med ett "poängövertag" från första, men som sagt de riktiga farligheterna har lyst med sin frånvaro. Lampard och Drogba mycket duktiga. Försvaret vaket och mittfältsspelet klasser bättre än senast. Men det är två bra lag som tagit ut varandra väl än så länge. Det blir nog ingen målfest idag.
   Hörna 45 min.
   Mata tar den. Mot första stolpen, liknande siutationen från andra hållet som Torres gjorde mål på Leicester på.
   Chelsea har spelat bra, men långt från några mål och Chelsea måste få mål för att vinna matchen.
   Och vilken chans det blev. Cech räddade öppet mål två gånger och sedan går nicken över. Rättning, Cole räddade andra chansen. Vilken chans de fick Tottenham. Ofötjänt men oj vad skönt att Cech och Cole räddade målet där. Oj.Oj.

ANDRA HALVLEK:
Det finns ingen anledning till några större förändringar ännu, men jag hoppas få se både Torres och Drogba på plan när Chelsea jobbar ned Tottenham mot slutet på andra halvlek.
    Sturridge söker Ramires i en blixtrande kontring, tyvärr är bollen lite lös och försvararen kommer emellan. 47 min.
    Obegriplig avblåsning av Atkinson igen, inte någon favoritdomare hos oss Chelseafans, när Sturridge går upp på en bollen och Friedel går upp sent i ryggen på honom och får frisparken! 49 min.
   Essien får sedan gult kort för ett krokben på Modric. Lite onödigt. 50 mn.
   Sturridge i bra läge efter att Drogba nickat ned bollen, men Sturridge drar den långt utanför i riktigt bra läge. 51 min. Synd. Sturridge har största delen av matchen varit till vänster och lämnat högerkanten till Ramires, det har nästan varit ett tvåmannaanfall hos Chelsea. Studge har öppnat andra mycket piggare. Hoppas det ger utdelning.
   Drogba får en kraftig knuff i ryggen när han söker läge men Atkinson struntar i det, fördel kanske han bedömde det som. 54 min.
    Bra tryck på bron nu. Chelsea börjar återigen ta kontrollen över matchen, men det måste komma mål också. Oavgjort är inte bra nog.
   Lampard tappar bllen på mitten omgiven av tre vita, via Bale ut till Walker som skjute ri burgaveln. Chelsea är bäst, men Tottenham får de vassaste chanserna. 57 min. Ändå är jag inte helt imponerad av Tottenhams försvar.
   Ny chans för Tottenham som plötsligt skapar lite.
   Mata jättenära att få ned bollen, men är ur balans hlakar han och backarna får undan bollen. 59 min. De här bollarna är jättebra, men ännu har de inte gett utdelning. Men Chelsea måste fortsätta slå dem.
   Luiz ersätter Bosingwa. Intressant byte. 60 min.
   Adebayor ganska ful attack på Cahill men han slipper varning. Det var absolut inte värre än Essiens kort, snarare tvärtom. 61 min.
   Ramires görs ned av A-E i straffområdet men ingen åtgärd från Atkinson. Tveksamt igen, men tröjdragning ska ge straff. 62 min.
   Hörnan till Sturridge vid första stolpen men utanför.
   Chelsea är väl värda ett mål nu men det lär nog inte komma på straff för Atkinson lär inte ge någon sådan om det inte är årets tydligaste.
   Matas färgval på skorna får dock det största minus jag kan ge, en slags chockneonlaxrösa. Hu så fula, men de lär synas i mörkret i garderoben.
   Frspark från Drogba men försvaret bort och Chelsea får inte tillbaka bollen. Luiz har börjat bra efter bytet. Klart farligare framåt än Bossman.
    Sandro gör ned Essien, varning för honom. Solklar. 66 min. Spelarna visar nu tecken på att tröttna lite i disciplinen och det kommer nog att bli fler chanser sista 25.
    Luiz inlägg har varit jättefina idag. Hörnan till vita, och Cahill nickar åter till dem. Adebayor måste få sin varning snart, nu gör han ned Essien. 68 min.
    Lång frispark, Drogba tar den. Lite väl långt bort. 69 min.
  Drogba skjuter ned Parker i muren, Tottenham får kontring medan Parker försöker stoppa vad som ser ut som näsblod.
   Tjugo kvar och det här kan sluta hur som helst, även om Chelsea varit bäst. Iskall bröstpassning av JT till Cech. 70 min. Kaboul ligger skadad, oattackerad efter problem med knät i Chelseas straffområde, ser inte så farligt ut men kylsprayen yr.
   Frispark i lite bättre läge, Mata tar den klockrent i stolpen. NEJ. 73 min. Friedel var totalt överspelad.
   Saha som varit en plåga för oss i Evertontröjan på väg in. Liksom Torres.
   Löjlig frispark föt Tottenham i bra läge.
   Essien ut för Torres, intressant. 75 min.
   Livermore in för van der Vaart. 76 min. Saha in för Sandro. Oväntat offensvit byte av Redknapp.
    Drogba tar ned bollen fantastiskt fint, men får ingen träff på bollen som är lätt för Friedel. 78 min
   Nu hoppas vi på att Drogba och Torres avgör detta. Vi måste ha en seger, tyvärr räcker inte oavgjort alls till som jag ser det. Och vi är värda en seger i den här matchen för Chelesa har varit bäst.
   Men Tottenham får de klara chanserna. Saha fritt fram och lurar Cech på straffområdeslinjen. Cahill täcker bort Sahas skott mot öppet mål. 80 min. Bale nickar hörnan i ribban. Ska det verkligen bli ännu en match där vi tappar allt i slutet? Bale helt omarkerad, men Cech hade nog tagit den om nicken varit under ribban.
   Drogba halkar på Lampardboll, bollen ut. 82 min.
   Enkel boll för Cech från Bale. 84 min. Nu böljar spelet fram och tillbaka och det känns som bara tillfääligheter eller oflyt avgör matchen. Jag blir ju alltid så nervös i år i det här läget då Chelsea tappat så mycket sista minutrarna. Men det spelar nästan ingen roll, oavgjort eller förlust.
  Torres kämpar som ett lejon på en boll som var dålig från Sturridge. 86 min. Strax efter en halvchans för Lampard, men han får inte träff.
   Friedel maskar utan åtgärd från Atkinson. Kalou på väg in.
   Luiz halkar, Modric som inte varit bra skjuter långt utanför. Strridge ut för Kalou. 89 min.
    Mata lyfter in, men för nära Friedel som lätt tar den. Drogba försöker lobba in bakom Friedel. 90 mn.
   Fyra minuter tillägg. Men Chelsea får inte ordning på anfallet. Det är mer vilja än tanke just nu.
   Cahill täcker ut Bale till hörna. Chelseas boll.
   Varenda domslut går Tottenhams väg nu.
   Tyvärr har Chelsea avslutat matchen svagt, som vi sett så många gånger förr i år.
   Tottenham får änu en bllig frispark när Luiz kämpar om bollen när han hålelr tag i Adebayor. Bra läge. Matchen är egentligen slut, men Tottenham får en sista chans att vinna.
   Cech tippar bollen till hörna, bra räddning. Varför är vi så usla sista kvarten. Kan vi inte lära något från Man U den tiden?

Skitresultat. Chelsea var det bästa laget, men Tottenham fick de riktigt vassa chanserna, Chelsea var bara nära hela tiden. Det ser mörkt ut nu för CL-spel nästa år. Nu måste Chelsea ha massor av hjälp av motståndarna till Arsenal och Tottenham. Och Niva tar till brösttonerna, inte helt objektiv om en Chelseasupporter får säga sitt.
    


Roberto di Matteo har precis som CSFC påpekat orättvisan som sker i Champions League varje omgång när latinska lag möter Chelsea (och andra engelska) genom att deras fotbollsförbund ändrar matchdatum och tillåter deras lag extra tid medan engelska FA snarast motarbetar sina klubbar. Benfica fick sin match flyttad till igår och får därmed en extra vilodag jämfört med Chelsea som har en stentuff match idag, så viktig att det är omöjligt att vila spelare i den. Han påpekade också det uppenbara med den fördel City hade i veckans match då de inte hade spelat i helgen. Samma sak kommer att hända nu när FA däremot tar hänsyn till Liverpool och sett till att de fått det gynnsammare datumet för sin semifinal i FA Cupen. Om Chelsea går vidare innebär det att Chelsea bara får tre dagar att förbereda sig inför en match mot Barcelona (eller kanske sensationellt Milan): Vem behvöer fiender med ett fotbollsförbund som FA? Och viv et ju en hel del andra underligheter de har gett sig in i på sistone.

Fredag:
Den avbrutna matchen mellan Tottenham och  Bolton spelas på tisdag, vi möter som känt är vinnarna på Wembley i semifinalen i FA Cupen.

Torsdag:
John Terry är tillbaka i träning. Bra, det känns som om vi inte kan vinna utan honom på plan just nu och vi måste slå Tottenham. Därför är jag lite förvånad över hur pass stora favoriter Chelsea är till att vinna hos bookmakers. Jag trodde nog Spurs skulle ha bättre odds mot oss än vad de har fått. Och min erfarenhet har sagt mig att bookmakers ofta vet mer än t ex sportjournalister, så det är ett gott tecken.

Bryt ihop och gå vidare, våra konkurrenter rusade ifrån oss där framme, men nästa match är totalt avgörande för vår säsong. Tre poäng och vi har en chans. Förlust och vi kan nog glömma Champions Leaguespel nästa år Så viktig är den. Det visste RdM och det visste not spelarna också. Så vi får glömma besvikelsen över att Chelsea återigen slarvade bort poäng i slutet av en match, något som identfierar vår säsong i år. Vi har dock varit bäst med ryggen mot väggen hittills så...

Onsdag:
MATCHEN     Manchester City v Chelsea 2-1
Laguppställningarna >

Båda lagen överraskar en del med sina laguppställningar, men nog verkar det som om Chelsea tänker starta med att försvara sig och City med att anfalla för allt vad tygen håller.

Det börjar precis som väntat när man såg lagen. City går på attack och Chelsea försöker svälja deras attacker för att kunna få igång sitt metodiska spel.
Silva missar grovt i 5 min.
   Torres skapar Chelseas första stora chans, men Mata vinklar bollen en bra bit utanför. Slarv Juan. 8 min.
   Anfallet efter sätter Nasri bollen i ribban, Cech var chanslös på lobbskottet. Slarv av Chelsea åt andra hållet. Anfallet efter det skjuter Torres över i sned vinkel.
   Modellen med att försvara sig som Chelsea ställt upp för verkar inte fungera om vi ska döma av en rät blixtrande inledning. Chelsea måste få kontroll på bollen på mitten någon gång.
    Jag är inte ett dugg förvånad över inledningen, det var så här jag trodde det skulle bli. Möjligen är Chelsea lite vassare i sna kontringar. Problemet är dock att hittills har mittfätlet var helt osynligt. De försvarar sig lika uselt som mot Leicester på mitten och jag skyller faktiskt på uppställningen där.
   Meireles ger bort bollen i livsfarligt läge till Nasri efter att denne slagit en hörna. För fasen Maireles. Det var svårare att få den till Nasri än till en Chelseaspelare. 13 min.
   Återigen ställer Meireles till det. Oj vilken usel start han fått på matchen. Balotelli valde dock att vara självisk och fick bollen får långt ifrån sig så Cech kunde ta den vid linjen. 14 mn. Jag är väldigt orolig över Meireles och Mikel på mitten måste jag erkänna. I övrigt spelar Chelsea säkert som planerat, men man kan inte ge Citys anfallare hur många chanser som helst, de är på tok för bra för det. De är inte Leicester om vi säger så.
   Just nu har CIty matchen under järnkoll, de uppstickare som Chelsea genom Torres tidigare bjöd på är som bortblåsta då mittfätlet är bortblåst och vårt mer storvuxna försvar har en del problem med Citys kvicka spelare.
    För tillfället talar inte mycket för Chelsea, men även på SB började vi rätt svagt. Dean pekade i närheten av straffpunkten vilket gjorde mig orolig då Touré filmar efter en Ivaknuff. 19 min.
   Hur hann Ramires upp den bollen före Clichy, han hade två tredjedelar längre till bollen än vänsterbacken, men tyvärr hinner Clichy tillbaka.
   Tidigt byte för Chelsea då Iva blicit skadad, vilket kan förklara varför han haft så svårt på sin kant hittills. Bosingwa in. 21 min.Där försämrades Chelseas chanser att vända matchen med byten i andra ordentligt.
   Jag säger inte att vi är utspelade just nu, men skillnaden är inte så stor och de chanser vi vaskar fram slarvar vi bort. Uselt inlägg som Zabaleta lätt rensar bort. MEn det slutar ändå i hörna. 22 min. Hörnan går inte fram till någon av de få Chelseaspelare som var i straffområdet. Strax efter tar Hart en styrd boll från Mata som kunnat överraska annars. 23 min. Därtill tidig ledning för Arsenal.
   Chelsea hade några halvvassa attacker första tio genom Torres, sedan har det bara slarvats och City har dominerat tillställningen. Om vi håller nollan halvleken ut är det bra, och det var nog planen för att försöka ta kontroll i andra. Men våra inlägg är usla, Ivas var det men han hade tydligen en ursäkt, Bossman har ingen ursäkt. Synd att vi inte kan komma fram på vänstersidan istället. Men allt i den här matchen händer på bortre planhalvan. Lite förvånande är det att Chelsea håller tillbaka spelare på hörnorna. Det är färre blå än vanligt på dem idag.
    Nasri är het idag, ett långt fräsande skott precis över. 27 min. Cech hade dock full kontroll.
    Sätter en blank krona på att Tevez kommer att kastas in i matchen om City inte har en klar ledning sista halvtimmen. Han har varit ruskig mot oss, så de tär inget man ser fram emot även om han är matchrostig.
    Meireles är ansiktet på slarv idag. Han måste uträtta stordäd resten av matchen för att gottgöra allt slarv redan.   
   Balotelli får fullständigt fri gata när Lampard slår bollen rakt på honom, mittfältsspelet stinker just nu, men Balotelli skjuter tidigt och utanför. 29 min. Vad tänkte Lampard på, svar - ingenting.
    Med bara två byten kvar får RdM svåra val i halvtid, för mittfältet är så uselt just nu att han måste göra något åt det och då ingen utom möjligen Ramires är i närheten av godkänt på mitten.... Samtidigt som vi måste göra mål och med Drogba och Sturridge på bänken.
    Chelsea håller tillbaka på fasta situationer så man undrar vad inställningen är. Det är minst två ljusblå på varje Chelseaspelare. 32 min. Richards bryter bra och Hart räddar bollen från hörna.
   Passningsspelet är tyvärr lika uselt som vanligt på mitten, kanske till och med värre. Man undra om statistiken ens kommer att visa att hälften av passningarna går fram den här halvleken. Oj vad jag längtar efter halvtid och hoppas resultatet står sig till dess. Vi är inte utspelade, men det finns liksom inget positivt att hoppas på för tillfället.
    Bosingwa klarade sig med en varning, det var lite oväntat, trodde nog på gult där. 38 min. Fats vad hade Bossman för val när mittfältet igen släpper igenom precis allt?
    Med fem minuter kvar av halvleken kan jag bara ge godkänt, ingen får mer, till Torres, Luiz och Cahill. Cech bör nog få det också och Mikel har spelat upp sig lite men det är för lite för godkänt ännu. Dock, med undantag av ribbträffen har City inte varit riktigt nära mål trots sitt övertag så taktiken har fungerat än så länge... även om den är nervpressande.
   Bara vi håller tätt nu så kan Chelsea flytta upp postionerna i andra, men vi måste ha lite mer boll för att vi ska tro på ett bra resultat just nu.
   Aguero försöker sig på en konstspark bakom sig, långt över. 43 min.
   Torres tas väldigt hårt, vi behöver Drogbas fysik - helst tillsammans med Torres finurlighet. Och Matas.
   Mata varnas för att tagit ett armgrepp på Yaya T, som hade gett poäng i brottning - men fel sport. Inte mycket att säga om.
   Ramires slarvar bort en möjlighet. Oj vad det slarvas, det kommer att straffa sig. 45+1
    City har haft två chanser, ett ribbskott och ett bortslarvat friläge. Vilket är väldigt lite med tanke på det överläge de har i matchen. Försvaret sköter sig bra, mittfältet är rent uselt. RdM har en del frågetecken att lösa och efter Ivas skada mindre möjligheter att göra det. Som så många gånger förr, mittfältet är vår huvudvärk även om Mikel defensivt spelade upp sig, Meireles däremot är min första kandidat till att vila sig. Han måste klämma tll med ett av sina allra bästa långskott tidigti andra annars.
Oavgjrot är säkert första målet för Chelsea ikväll, men det går inte att spela på det resultatet -som jag ser det.

ANDRA HALVLEK:
Barry in för Balotelli. Det var ett överraskande byte.
   Cech räddar framför fötterna på Aguero när han lyfter bollen över Bosingwa. 48 min. Hörna.
   Har Chelsea passat fel fler gånger i en match? Förmodligen men inte på mycket länge.
   Nasri lyfter in bollen, Cech tippar den i ribbans överkant, Silva sätter den utanför. 55 min. På hörnan missar Aguero ännu ett försök till konstpark. Men vad håller Chelsea på med?
    Det är tur för oss att City inte visar samma effektivitet som i höstas, får så många gånger de får bollen gratis av vårt mittfält, det oroar väldigt mycket. Chelsea är på Eastlands för att spela lite fegt, taktiskt, defensivt och får oavgjort. Det kan väl aldrig hålla. Lampard får varning för ens småsak, men läget är farligt. 58 min.
   Meireles äntligen ut. Essien in. Väntat men lite fegt. 59 min.
   Touré slarvar bort frisparken långt utanför.
   MÅL. Gary Cahill får oväntat ett läge efter en hörna och slår in bollen förbi Hart. Mycket oväntat. Wow. 60 min. Ändrar riktning något på Yaya Touré. Underbart. Kanske inte helt rättvist... ;-)
  Nu blir det åka av.
   Tevez in för de Jong. Ska han skada oss som han så ofta gjort. 66 min. Hoppas inte. Någon gång ska vi väl hålla tätt mot Tevez. En spelare med stor talang, hjärta och ganska usel karaktär som jag en gång ville ha till Chelsea.
   Clichy skjuter, plockpotatis för Cech. 67 mn.
   Hur kommer RdM agera? Kommer han att försäkra säkra upp det här med ytterligare defensiva byten, eller kommer han att satsa på att Drogba ska avgöra?
   Än så länge har jag helt rätt, jag älskar det, i min förutsägelse att det är försvarsspelet som avgör.
   Drogba är ju också en stor försvarsspelare för Chelsea när det behövs, vilket är anledningen till att jag förordar honom just nu före Studge och kanske före Torres. Tjugo kvar. City i underläge på hemmaplan, det har inte hänt ofta. De har 24 raka vinster hemma!
   Det blir Drogba. För?
   Mata kanske? City trycker på ordentligt nu, men skapar ändå inte så mycket. Det är dock väldigt mycket tid kvar.
   Det blir Torres, Håller inte helt med om det, men inte oväntat ändå. Torres har varit bra. 73 min.
   Sista bytet. Håll tätt nu och undvik straff.
   City kontrollerar helt matchen, men det är ändå inte farligt. Det är inte samma City som i höstas.
  Hart stor räddnign på Matas vinklade skott. 76 mn. Dzeko in
   Essien gör bort, hands i straffområdet. MÅL. Aguero sätter straffen. Fula ord. 78 min. Men att det skulle bli straff var det nog nästan inget odds på före matchen, dessutom med Dean som domare.
   Cech räddar från Nasri. 79 min. Inte jättesvårt.
   Nu måste Chelsea hålla igen när de slarvar bort det här med att ge bort en straff. Det är dock stor fördel för City just nu.
   Chelsea får knappt tag i bollen efter Essiens idioti. Det blir tunga sista minutrar.
   Som hela säsongen är det mittfältet som kostar oss, oavsett om Lampard är bäste målskytt i ligan eller inte.
   Kan vi hoppas på stordåd från Lamps som haft en ganska svag match, eller från en tänd Drogba, men då måste han ju få lite understöd. Det är obefintligt än så länge.
   Tevez har sett rätt dålig ut, men det innebär ju inte att han inte får sista ordet.
   Det är City för hela slanten efter straffen.
   Tevez spelar fram Nasri som får fritt fram och gör MÅL. 86 min. Chelseas inställning till oavgjort har straffat sig. Vi hade matchen i vår hand men har ännu en gång den här säsongen slarvat bort det hela Det fungerar helt enkelt inte med den inställning Chelsea hade till den här matchen, att gå för oavgjort. RdM har gjort bort sig idag.
   Fegspela för oavgjort lönar sig inte, och en del av mig tycker verkligen att det ska inte löna sig. Jag är inte sänkt, då matchen på lördag är viktigare, men i det läge vi var så var det här otroligt dåligt och onödigt. Back to basics eller....
   Fel laguttagning, fel taktik. Inte mycket mer att säga, eller? Ska vi får se något sista minutrarna?! Tror inte det. Det positiva är att vi inte hjälpt United.
   Kvällens stora positiva grej är ju att Stoke ser ut att slå Tottenham igen. Vinner vi på lördag så är det fortfarande helt öppet. De hade tur senast som fick poäng. Spelar vi för att vinna kommer vi att göra det på lördag.
   Aguero utanför i 90+4 min. Chelsea har gett bort den här matchen. Och så kvitterade Tottenham förstås.

FEL TAKTIK, FEL LAGUTTAGNING. Det finns inte mycket mer att säga. Vi hade matchen i vår hand och slarvade bort den. Skäms.

---
Med Muamba tillfrisknande har Bolton beslutat sig för att återuppta ligaspelet till helgen och framförallt för att slutföra den avbrutna matchen mot Tottenham. När och hur det ska ske har inte meddelats ännu. Om det blir 45+5 min spel från ställningen 1-1. Vilket verkar vara det mest rättvisa. Chelsea möter segraren i den matchen (eller efter omspel) på Wembley 15 april.

---
Avdelning obegripligheter, Chelsea har förlängt kontraktet med Hilario ytterligare ett år istället för att ta upp någon av de unga målvakterna. Jag är ledsen men jag kan helt enkelt inte förstå Chelseas resonemang kring detta. Vi har också Paulo Ferreira på långtidskontrakt och även om han är en lojal spelare som aldrig är riktigt dålig trots att han nästan aldrig spelar numera är det för mig konstigt. Särskilt som han förmodligen fortfarande är på den lönenivå som gällde för några år sedan medan Chelsea fortfarande byggde upp sitt lag. Samtidigt vägrar man ju diskutera ett lite längre kontrakt med en spelare som verkligen fortfarande bidrar, Dider Drogba. Vem skyller vi på; Ron Gourlay eller Michael Emenalo?

Reserverna vann  borta mot Newcastle med bekväma 4-2. Det var tydligen också ett ungdomligt Newcastle, men då Chelseas äldste var Sam Hutchinson! Lukaku tvåmålsskytt. Det dröjde lite men nu levererar Lukaku på ett sätt som ser mycket lovande ut och som säkert hade renderat honom en chans i laget, hade det inte varit för att varje match är livsviktig just nu och managern har inget utrymme att experimentera inför någon match. Frågan är hur det påverkar inför nästa säsong, enligt media är det ju säkert att Lukaku lånas ut - menär det verkligen det? Och är det rätt beslut i så fall? Hamburg sniffar ju runt honom intensivt, det vet vi. De övriga målen av Nathaniel Chalobah och rökbombsanklagade Billy Clifford. (Han som utlöste rökgranaten Jacob Mellis sparkades ju i tisdags vilket nu bekräftats). Adam Philip var tillbaka efter sin svåra knäskada, det var roligt. Laget: Jamal Blackman; Todd Kane, Sam Huthinson (k) (Rohan Ince 60), George Saville, Aziz Deen-Conteh; Billy Clifford, Conor Clifford (James Ashton 83), Nathaniel Chalobah; Patrick Bamford (Adam Phillip 71), Romelu Lukaku, Lucas Piazon. P:å bänken: Mitchell Beeney, Adam Nditi.

The Mirror är inte direkt en seriös tidning och ingen jag normalt tipsar om, men i söndags var jag rätt irriterad på Daniel Sturridges sätt att spela och den här artikeln tar upp det, så läs den gärna då jag uppenbarligen inte var ensam om min kritik mot Studge. Läs >

Tisdag:
Returen i FA Youth Cup blir fredagen den 13 april! Det är långt mellan matcherna ibland. Chelsea har hemmamatch och en seger i ryggen. Och blir spelet ens i närheten av vad det var i första matchen så kan vi nog räkna in en finalplats i år igen, fast med nästan en månad mellan matcherna är det svårt att tippa form.

Det är inte bekräftat ännu men Chelsea har sagt upp kontraktet med mycket lovande Jacob Mellis av disciplinära skäl. Mellis som varit en regelbunden U-landslagsspelare lär varit personen som avfyrade en rökgranat på Cobham häromveckan. A-laget hade dock redan rest till Birmingham när det hände. Billy Clifford kom undan med en varning för att varit idiotisk nog att ta dit rökgranaten. Vi får nog höra mer om detta.

Lite information om hur spelare kontrolleras, noterbart är att Fabrice Muamba haft fyra hjärtundersökningar utan att hans hjärtfel kunde upptäckas. Läs mer >

Måndag:
Nyheterna om Fabrice Muamba är hoppfulla och det verkar som han kommer att klara sig även om det självklart är för tidigt att säga helt klart, eller vilka skador han fått.

Lånespelaren Ben Gordon blev skotsk cupmästare i söndags då hans Kilmarnock mycket överraskande slog Celtic. Det var dock inte någon rolig dag ändå då en av spelarnas far avled i hjärtattack vid matchen.

Ett extra ungt ungdomslag slog Bristol City med 2-0. Då de flesta hade spelat i semin mot United i fredags vard et många som fick chansen att visa vad de kunde. Det var egentligen Chelseas U-16-lag som spelade och som coachades av U-16-managern Joe Edwards, inte av Adi Viveash. Dion Conroy gjorde första målet på hörna. John Muleba gjorde tvåan, så det var de riktigt unga som fick visa upp sig. Laget: Mitchell Beeney; Nortei Nortey, Dion Conroy ( George Cole 35), John Muleba, Sam Bangura; Alistair Gordon (k), Tom Howard, Jeremie Boga (avb Charlie Colkett 65); Ismail Seremba, Walter Figueira, Ambrose Gnahore (avbConnor Hunte 50).

Newcastlematchen är förstås uppskjuten nu då Chelsea gick till semifinal i FA Cupen. Inget nytt datum har getts.

Gael Kakuta avgjorde för Dijon mot Marseille på Stade Velodrome. Dijon slog Champons Leaguelaget med 2-1 och var inte imponerade av dem.  Avgörande målet var en straff i 79 min. Det positiva dock är ju att Kakuta nu får spela regelbundet och även ta hand om straffar för Dijon.


Sanningshalten i följande är kanske inte så hög och det kanske hamnat i fel spalt, men frågan är väl om det är managerbytet eller bytet av tröja som ändrat Chelseas säsong de senaste fyra matcherna? För samtidigt som fick CSFC-tröjan som gjorde debut före jul med oavgjort och det var ju inte bra nog så andra tröjor fick ta över. Men CSFC-tröjan gjorde comeback mot Birmingham och trots ett visst behov av tvätt efter spilld öl och cola (vem kan hålla ett glas stilla när Chelsea gör mål?!) lär den få hänga med ett tag till nu. Fyra segrar, femton mål. Ingen tröja kan prestera bättre, den fick ju till och med igång Torres som målgörare igen.

Så jag tror nog det var Tröjan, som gjorde det här, Roman. Så skicka några rubler eller pund och fler kan få den. Spelarna, managern, det är ju bara sekundära orsaker till Chelseas efterlängtade vändning av säsongen eller hur. ;-)

Det är rätt kul igen att vara Chelseablå supporter. Och vilka matcher vi har framför oss, City, Tottenham (som ska ha stryk) och Benfica inom tio dagar...

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-12


Söndag:
Det är intensiva rykten om Chelsea och Edinson Cavani i dagens tidningar. Några hävdar till och med att förhandlingar förs. Men även Ezequiel Lavezzi är ett hett namn. Behovsmässigt så tycker jag Chelsea skulle koncentrera sig på Lavezzi. Trots det pinsamt låga antalet mål i år.

Fabio Capello har förklarat sig redo att bli manager igen och Chelsea står därför högst på listan, i media. Capello har också deklarerat att han inte kommer att bli manager i Italien men är öppen för en europeisk klubb.

Lördag:
Nu ska Blackburns Junor Hoilett komma till Chelsea. Enligt media förstås, bara där. Demba Ba och Cheik Tioté från Newcastle lär också vara klara, så klara att det till och med går rykten om att papper ska ha skrivits mellan Newcastle och Chelsea angående Tioté. Ja ja.

Som vi har sagt så förekom det trots alla, rent oändliga ryktena om Milos Krasic ingen som helst kontakt mellan honom och Chelsea i vintras.Trots att jag måste ha läst något hundratal sådana rykten, vilket CSFC hela tiden förnekade trovärdigheten i.

Däremot har det andra "hetaste" namnet som var mer eller mindre klart, Eden Hazard som försökt sälja sig själv till varje storklubb i Europa hamnat i bakvatten. Där talas det nu mest om Tottenham och City medan Lilles kapten tycker att Hazard ska nobba dem för att spela kvar i Lille. Säkert ett gott råd, eller...

Fredag:
Laurent Blanc är plötsligt andranamn på listan över managers Chelsea tänker hyra enligt tidningarna. Lite överraskande då hans namn aldrig nämnts tidigare. Det är inte ointressant, men jag undrar ändå. Han är rätt ny i Frankrikes landslags och med tanke på Englands problem och Frankrikes uppryckning kan de nog ha ett trevligt EM.



Mängder av media har  hoppat på ryktet som hävdar att Chelsea erbjuder Pep Guardiola 40m pund för att bli vår näste manager. Det lär han väl ändå kosta i kompensation när Roman tröttnar på att inte ens han kan förändra Chelsea över natten. Nu tror jag inte för en sekund att Pep kommer även om jag gillar honom skarpt till skillnad från de flesta i Barcelona. Men vi måste också hålla i huvudet vilket få tycks göra att Peps framgångar i Barcelona också kommit dels tack vare en enastående generation av spelare, men lika mycket för att han bara fortsatt med ett system som utvecklats under 20 år. I Chelsea skulle han ställas för helt andra utmaningar, andra system och en helt annan sorts fotboll. Jag tvivlar inte alls på att Pep Guardiola är ett av två toppnamn på Chelseas önskelista, men jag tvivlar väldigt mycket på att han vill lämna tryggheten, framgångarna och Messi för ett osäkert projekt i en katapultstol i ett annat land med en helt annan fotbollskultur och spelstil. Jag tror nog han snart skriver på sin förlängning med Barca, även om det kan hända att han avvaktar utvecklingen i Champions League som nu är klubbens stora (enda?) mål i år (trots Reals förlorade poäng senaste veckorna).

Samma Barcelona påstås komma lägga ett bud på David Luiz på 35m pund i sommar. Luiz som i mina ögon varit Chelseas bäste spelare sedan nyår, vilket han självklart inte får credd för då han ju gjort en och annan spektakulär tavla tidigare. Han spelar ju också oengelskt så det finns en stor grupp fånar som hela tiden hoppar på honom (av någon anledning har de flesta av dem spelat i vissa röda lag vid irländska sjön).

Drogba nämns nu som spelare för PSG, vilket väl är enda klubben inom Europa som har pengarna då arabiska ägare inte tycks beröras av de finansiella regler som Chelsea kämpar för att inordna sig under, hur dumma de än är.

Torsdag:
Douglas Baggio, ännu en av dessa unga brasilianare som är den nästa någon, lär vara aktuell för Chelsea. Men förmodligen än mer för Real Madrid då vi vet att alla latinamerikanska spelare föredrar att gå till Spanien. Baggio är 17 år gammal och spelar för Flamengo så det är ändå inte en spelare för närmaste tiden. Han spelar anfallare och som vi såg mot City är det mittfältare vi desperat behöver. Lampard fungerar nog en säsong till i stora matcher, Ramires har stannat upp lite i år efter en härlig start på säsongen, men för övrigt ser jag ingen som inte är utbytbar på mitten. Vi får hoppas Romeu snart blir skadefri.

Mauricio Isla är aktuell för Chelsea, och Newcastle, Liverpool. Udinesemittfältaren spelar till höger på mittfältet och attraherar alltmer uppmärksamhet. Chilenaren är 23 år och en produkt av den berömda Udineseakademin.

Branislav Ivanovic kommer inte att gå till Napoli, försäkrar hans agent. Inte för att det direkt var ett hett rykte men det är ju skönt med en agent som inte bara försöker sälja sina spelare.

JT kommer inte att spela ikväll (vadskada enl vissa upgifter, knät enl andra), men innebär det att han tar upp en position som assisterande manager på bänken bredvid Eddie Newton? Nej, vi tror nog inte på det heller.

Mellis som sparkades för rökgranatincidenten har redan hittat en klubb, han testas just nu av Burnley.

Onsdag:
Sportjournalistik består till stor del av, att ju fler som skriver något desto sannare blir det.Då få skriver av varandra så mycket som sportjournalister, se bevismaterial 1A Sportbladet eller fotbollskanalen.se. Därför har det plötsligt blivit en sanning att JT är en slags skuggmanager i Chelsea nu, för att han hejade på och gav instruktioner från sidlinjen mot Napoli. Detta i en match där Fabio Cannavaro hävdade att han kunde inte ens höra sina lagkamrater från två meter bort, men JTs råd det var minsann en extra manager på sidlinjen. Precis som allt upprepande om det påstådda affären blev en sanning trots att alla källor förnekat sanningshalten i den och tidningen som hittade på det fick betala skadestånd. Men det har upprepats så många gånger nu. Eller varför inte ta myten, konspirationsteorin om att Chelsea sköts av de äldre spelarna, trots att bevisligen gick flera av dem ut och offentligt gav sitt stöd till samma tränare som de konspirerade för att bli av med.... Källkontroll pratades det om när jag var journalist, men det var ju i forntiden så det rör nog inte dages media.

Och varför nämns numera Brendan Rodgers som en tränare influerad av Barcelona? (Jag tror nog alla är influerade av dagens Barcelona, men betydligt mindre av det betydligt mindre framgångsrika Barcelona som Rodgers besökte en kort tid som en del av sin tränarutbildning). När han fick sparken av Reading sades det inget om hans Barcelonainfluenser. Förra året skrevs det att han var influerad av Chelsea där han fick sin start som tränare?! Kan det inte vara så Swansea helt enkelt spelar efter det spelarmaterial de har? Precis som Chelsea inte gjorde det för att en annan spelidé närmast skulle "tvingas" på laget, om det nu var av AVB eller Roman?! Alla kloka managers, om de inte varit länge i klubbarna och kunnat bygga upp laget själva, måste ju anpassa spelet efter materialet, inte tvärtom. Rodgers nämns nu som årets tränare i PL, bra, men varför får Steve Kean i Blackburn ingen credd efter att varit en av tidernas mest sågade tränare i media, och av klubbens fans, och ändå, och med mindre bra spelarmaterial, håller han på att rädda kvar Rovers i PL. Är inte det värt en nominering till årets tränare?! Själv är jag oerhört imponerad av nykomlingarna Southamptons Nigel Adkins som håller på att ta laget rakt igenom ettan! Precis som Paul Lambert gjorde med Norwich. Och vad kommer att hända om RdM klarar sitt extremt tuffa uppdrag i Chelsea?

Tisdag:
Tioté
har länge ryktas vara på väg till Chelsea, nu följs han på rykteslistan av Tim Krul vilket väl ändå är betydligt mer överraskande, särskilt som Chelsea inte behöver målvakter just nu även om Krul självklart är bättre än Hilario och Turnbull. Men inte bättre än Cech eller Courtois. 90m pund lär det kosta, och sannolikheten är rätt låg. Både att det är aktuellt och än mindre att det händer.

Det är tydligen enorma pengar i kinesisk fotboll. Vi har sett siffrorna kring Anelka och att The Drog skulle vara erbjuden jättesummor. Nu erbjuder en ny kinesisk klubb Guinzho Renhe tydligen en kvarts miljon pund i veckan till vår Frank Lampard och ännu mer överraskande Rio Ferdinand. Lamps lär tacka nej, men Ferdinand borde verkligen ta chansen för så mycket är han inte värd ens i en fantasivärld. Om inte översättarna missat i att förvandla renminbi till pund.

Vi skulle självklart hållit ordning på managers som länkas till Chelsea, men det behövs nog inte för varenda någorlunda framgångsrik manager i internationell fotboll kommer säkert att tippas som Chelseas nye manager innan säsongen är över. Jag hoppas bara att utnämningen kommer tidigt nog för en manager  som kan influera nästa säsong. AVB fick ju ett omöjligt uppdrag,  samma uppdrag är inte mycket mindre omöjligt nästa år. I vilket fall så är det Jürgen Klopp det senaste namnet till listan. Dortmunds manager är ju minst sagt framgångsrik, åtminstone inhemskt,  och onekligen ett intressant namn.

Willians agent gör sitt agentande och säger att Chelsea minsann inte alls är de enda som är intresserade av hans spelare, tre engelska, två spanska och tre eller fyra italienska klubbar vill ha Willian enligt agenten. Bra för honom, desto större chans till procent på affären.

Arjen Robbenryktet växer snabbt just nu, även om det verkar som om City kopplas ihop med Robben något före oss. Pengarna där är ju också större, fast hur de ska klara Uefas lönekrav är väl svårt att förstå. Chelsea gör det inte just nu utan måste bli av med några spelare på höga löner först. Vilket säkert är första anledningen till att klubben är så ovilliga att diskutera kontrakt med Drogba för två år.

Chelsea ska ha haft samtal med Porto angående Hulk vars utköpsklausul ligger någonstans kring 85m pund. Nu sägs det att den kan reduceras till 40m. Uppgiften kommer från en normalt seriös tidning, the Telegraph, men det låter inte särskilt trovärdigt ändå. Det är fortfarande mycket Porto-Chelsea i skvallersektionerna, Falcao fd Porto, Perreira med flera. Deras ordförande som kommenterar Chelsea hela tiden, och mer lär det väl bli då vi ska möta Benfica nästa vecka. Vi får väl se. Ska Chelsea lägga stora pengar i sommar ser jag gärna både Lavezzi och varför inte Robben före Hulk. Det är spelartyper vi behöver mer för att ge de centerforwards vi redan har understöd, oavsett om Drogba stannar. Vi har ju ändå Torres, Sturridge och Lukaku på den positionen. Telegraph säger också att Chelsea kommer att försöka med Luka Modric igen och med Lucas Moura som ska varit högsta prioritet i januari.

Måndag:
Chelsea lär följa amatören Ollie Palmer, 20, i Havant & Waterlooville i Blue Square-ligan.  Vi får se.

Guus Hiddink är åter med i bilden som nästa Chelseamanager. Detta då det visat sig att hans kontrkat med Anzhi Machkala kan brytas i juni om parterna så önskar.
De tuffa reglerna kring läkare och medicinsk utrustning kan ha räddat Fabrice Muambas liv. Det var regler som infördes efter Petr Cechs hemska skallskada mot Reading. Läs mer >

Chelsea kommer att spela semin mot Tottenham eller Bolton den 15 april då Liverpool inte kan spela den dagen. Det är nämligen minnesdagen efter Hillsboroughkatastrofen och klubben spelar inga matcher den dagen, något som FA med största säkerhet kommer att respektera.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!