csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 29 sp 14 v 7 o 8 f 49 - 34 mål 49 p

22 - 24 mars 2012

man cityInför Tottenham II


LÖR:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA

Tyvärr vågar inte RdM spela både Torrs och Drogba eller pröva Luiz på högerbacken. Saker jag gärna hade sett. Tottenham som mörkat Adebayor ställer självklart upp med honom vilket väl visar att skaderapporterna var klart överdrivna. Van der Vaart spelar igen. Så inga överraskningar i Spuds heller.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
8 Frank Lampard
7 Ramires
10 Juan Mata
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba

Avb: 22 Ross Turnbull, 4 David Luiz, 12 John Mikel Obi, 16 Raul Meireles, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.


Tottenham:
Friedel; Walker, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto; Modric, Parker (k), Sandro , Bale; Van der Vaart; Adebayor.
Avb: Cudicini, Nelsen, Livermore,Rose, Dos Santos,Defoe, Saha.

Domare Martin Atkinson.

 

Det verkar som om vi slipper Aaron Lennons fart och Adebayors målfarlighet idag. Lennon lär vara definitivt borta och det är mycket tveksamt om Adebayor kan spela. Det var ju han som kvitterade senast. Ledley King, den så skadedrabbade testas också sent. Helt borta är Huddlestone, Gomes som ju räddade dem häromåret med en fantastisk match och orsakade Hiddinks enda förlust, även en annan ofta skadedrabbad spelare Michael Dawson är borta. Så på skadefronten är det plus Chelsea då vi bara har Ivanovic borta.

FRE:
Som Sebastian G föreslår på Facebook kan RdM kanske spela Luiz igen till höger. Det har han prövat en gång förut och Luiz snabbhet och bollkontroll är ju inte helt fel mot Gareth Bale nu när Iva är skadad. Bossman är visserligen inte så långsam, men han hade en förfärlig mach senast. Vi får se. Men jag hoppas RdM lyckas bättre med laguttagningen är senast då fingertoppskänslan klickade något.

Det är mycket tveksamt om Ivanovic kan spela mot Tottenham, en försvagning då Bosingwa inte direkt övertygade mot City, nästan allt som de skapade kom från en kanten. Det är dock inte bara Bossmans fel när understödet han fick var obefintligt. Positivt dock är att både John Terry och Oriol Romeu är spelklara. Jag skulle inte protestera om Romeu får en chans imorgon men jag tror inte det händer då han inte spelat på ett tag. Det finns nog enklare matcher att göra comeback i.

Matchen mot norra Londons representant är en sällsynt viktig match, även för ett derby och för den animositet som har byggts upp senaste åren igen mellan klubbarna. Det känns rätt bra, för Chelsea brukar ju göra bra ifrån sig i de viktiga matcherna i år, trots några smärtsamma förluster.

Det är 22 år sedan Tottenham vann senast på Stamford Bridge, de har alltså aldrig slagit Chelsea på Stamford i Premier Leagues historia. Sådan statistik gör mig nervös i år då alla sviter slutar någon gång, och i år stämmer inget av det som har varit. Fst självklart vann de den gången på ett mycket sent mål, två minuter före slutet av Gary Lineker.

Även siffermässigt är Chelsea urusla i att kontrollera matcher numera. Det är inte bara sena mål, vi är näst sämst i PL vad det gäller att behålla en ledning, så vi bör nog ha minst två måls marginal i morgon när sista kvarten kom mer. Bara QPR är lika dåliga som  Chelsea i det. Vi har gett bort 15 poäng den här säsongen, efter att tagit ledningen. Var är JMs lag?

Bägge lagen vet dock vad som står på spel på lördag. Än mer självklart för Chelsea, för en förlust gör det nästan omöjligt att plocka in försprånget. En förlust och Tottenham är ändå två poäng före oss så vi måste ha hjälp, inte minst då Tottenham på papper har ett klart lättare program än Chelsea.

Detta förklarar både laguttagning och kanske taktik mot City i veckan, även om Chelsea aldrig lade sig men inte spelade de som om de trodde de skulle vinna matchen. Det var ju inte United mot Bilbao om vi säger så. En match jag fortfarande tror Ferguson var bara lycklig över att förlora, men det kan han aldrig erkänna för då bötfälls han och klubben. För att inte tala om vad det skulle göra deras rykte som vinnare.

TORS:
Jag skulle ljuga om jag inte säger att jag är grymt besviken på hur Chelsea slarvade  bort poängen genom att återigen avsluta en match uselt. Något vi gjort hela året. Men Citymatchen är inte vår nyckelmatch den här säsongen. Tottenham på lördag lunch är. Det är den matchen vi måste vinna för vi måste vinna över våra konkurrenter närmast före oss och så får vi hoppas på hjälp.

Chelsea åkte till Emirates för att försvara sig till en poäng och klarade det nästan, hade det inte varit för det där med straffar mot City och Mike Dean och vår nemesis Carlo Tevez. Vi kan dock inte säga att Chelsea var det bättre laget igår, som vi kunde i båda matcherna trots resultatet mot deras lokalkonkurrenter. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi har inte haft mycket flyt den här säsongen och det ska vi nog inte räkna med resten av den heller, men nu har vi bara nio matcher på oss att ta fram spelet från Valencia-Napoli-matcherna och som vi redan har sett har Chelsea varit som bäst med ryggen mot väggen.

Så vi ska inte döma för mycket av insatsen mot City även om jag tycker RdM hade fel taktik (jag tror aldrig på att försvara sig till poäng) och fel laguttagning (särskilt Meireles som nog hade sin sämsta dag hittills i blå tröja). Det som oroar mig är hur uselt mittfältet spelar, hur mycket de ger bort bollen och hur illa de passar. Det oroar mig. Särskilt som gamle Redknapp säkerligen fick flera idéer om hur han ska spela sina tuppar mot oss från matchen igår, så RdM får nog presentera en helt annorlunda taktik och inställning. Plus att det verkar som förgjort för oss att prestera mot bra lag om inte JT är på plan. Men förhoppningsvis var det så att han sparades till lördag, inte så att han hade mer allvarliga skadekänningar i vaden (eller knät, beroende på vilken tidning man vill tro på). Sedan är det ju det där med Tevez mot Chelsea... Någon sådan spelare har inte Tottenham även om Adebayor har orsakat oss en del problem i olika klubbar.

---
Inte ens Niva kan tycka Tottenham förtjänade poäng senast (kanske han ändå tror det, men...jag håller inte med. Jag tycker Chelsea gjorde en bra match på WHL men hade otur med resultatet).

Det var uppenbart att RdM nästan gav bort matchen med en idiotisk oavgjord taktik och fel laguttagning mot City. Även om det inte ursäktar att man kastar bort en ledning genom att ge bort en straff för hand. Essien, skärpning för fan. Efter det var det bara kört, laget och många fans bara gav upp och City vann. Skit samma, hellre att City vinner än United. Det innebär dock att vi får inte under några omständigheter förlora mot ett Spuds som lyckades rädda en poäng mot Stoke.

I mina ögon är Tottenham laget vi måste komma före, och kommer att komma före. De har överpresterat en stor del av säsongen, men de är inte topp fyra material. Jag kan ta en förlust mot City även om det var fruktansvärt slarv och fullständigt uselt efter att tagit ledningen, men jag kan inte acceptera att komma efter Tottenham i tabellen. (Särskilt om det innebär att City vinner ligan).

 

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook