csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 28 sp 14 v 7 o 7 f 48 - 32 mål 49 p
5 - 11 mars 2012

Nyheter v-10


NY FRÅGA

Söndag:
John Terry hävdar att det var inte spelarna som låg bakom AVBs sparkning, och att spelarna inte har den sortens makt i Chelsea. Läs mer > och >

Vi gratulerar vår 100-ligamålsman, den senaste, Didier Drogba som fyller 34 år idag. RdM fick självklart frågan om hans kontrakt igår och sa lika självklart att det är inget som Rob har något inflytande alls över. Det är ju mellan Drogba och klubben, men jag vet ju vad jag vill - och det är att Drogba stannar ett tag till. Av flera skäl. Även om det innebär att vi får läsa fler oinsatta journalisters spekulationer och påståenden om att Drogba var en av dem som intrigerade mot AVB, vilket han inte var då han flera gånger gick ut och försvarade AVB. Liksom JT gjorde. Drogbas jubileumsmål var ett klassmål och han var nog matchens spelare mest pga hans andra halvlek. Hans frispark var fantastiskt bra, även om Begovics räddning därmed kanske var ännu bättre. I första var Drogba anonym men i andra halvlek visade han att han vill bli startspelare mot Napoli på onsdag.

Har City förlorat ligatiteln nu efter att åkt dit borta mot Swansea? De är inte samma lag när Kompany inte spelar och nu verkar Silva, Aguero och Yaya Touré också tappat formen. Deras nästa ligamatch är dessutom mot ett lag som redan slagit dem i år, dvs Chelsea och för vår skull skadar det ju inte om City är försvagat. Blir det comeback för Tevez mot oss? De är dock ännu starkare hemma än vad även Swansea är så lätt lär det absolut inte bli. (Fast i kampen mot United hejar jag annars på City). Vi bör också påpeka att Chelsea har ett väldigt tufft spelschema kvar, vi har City, Arsenal, Tottenham, Newcastle, Liverpool kvar att möta.

Matchen mot City har nu fått nytt datum, den spelas onsdag 21 mars istället och Viasat tänker visa den.... Det är tuffa och viktiga matcher framöver nu, Napoli, Leicester, City - tre matcher som blir väldigt viktiga för hur vi summerar säsongen.

Lördag:
Tack Toffees, fast lite var ni ju skyldiga oss det efter vad ni orsakade oss tidigare i år! Nu vill jag få tacka Magpies på måndag också.


MATCHEN Chelsea v Stoke 1-0
Laguppställningarna: >

Först, tro inte på Viasat när de skyller på Premier League ang jätteförsämringarna kring sändningarna. Det är svenska Viasat som är problemet. I övriga länder får kabelkunderna se matcherna som vanligt, (PLs förbud gäller nämligen enbart satellitsändningar) men i Sverige vill man väl tvinga oss fotbollsintresserade att också prenumera på Viaplay. Än värre är det för t ex Telias kunder, ComHems kunder får frikoder till Viaplay resten av säsongen. Svenska Viasat skyller bara ifrån sig vilket är ynkligt, men inte oväntat. Precis som i grannländerna hade de kunnat erbjuda samma paket som de utlovade om de bara hade velat. Så gå gärna in på deras facebook och klaga. Så får de åtminstone lite problem med att ta bort inläggen.

3 min, Chelsea har en chans men bollen hamnar i målburens tak. Iva nickade.
  8 min, farligt inkast från Delap förstås, men Huths skott hamnar långt utanför.
  Skott utifrån styrs ut till hörna. Farligt. Meireles sköt. 10 min.
   Chelsea har börjat bättre än i de senaste matcherna. Spelarna visar lite vilja idag. Ska man döma av de första tio är det det vanliga Chelseaspelet som vi känner så väl som nu är det förvalda. 76% bollinnehav till Chelsea.
   RdM tycks, (gissar nu på 105 min med honom) spela efter spelarnas förutsättningar istället för en ideal spelplan som kanske AVB ville (och hade i uppdrag att genomföra).
   Första varningen till Diao för att gjort ned Ramires på mittplan. 14 min.
   Chelsea spelar med sorgband för att hedra de soldater, Chelsea Pensioners, som dött för England i olika krig.
   Farligt inlägg som Kalou tyvärr inte får huvudet på. 16 min.
   Lite knepigt det här, att se en osynkad sändning på spanska där ljudet ligger halvminuten före! ;-) Men efter svenska Viasats svek till sina kunder har man ju inte mycket val. Dessutom nu bildproblem.
   Hyfsad chans till Stoke i 18 min, men skott utanför.
   Marriner varnar Mikel för en onödig fällning, det är som vanligt när han dömer. 19 min. Inte min favoritdomare om vi säger så.
   Stoke har tyvärr jämnat ut spelet nu.
   Cahill har fått behandling men är nu uppe på fötterna igen. 24 min.
  Ricardo Fuller direkt rött kort efter en otroligt ful stämpling i ryggen på Ivanovic. 25 min. Bland det minst smarta man sett på en fotbollsplan. Men det skadar inte oss antar jag då Iva är på benen igen.
    Intressant, pga den obefintliga ljudsynkningen vet man exakt hur Chelsea spelar bollen i nästa moment ;-)
    Meireles skjuter långt utanför i 30 min.
   Dubbelhörna, redan sex till Chelsea, ingen till Stoke. Ännu har ingen varit farlig. Huth och JT får en lång tillsägelse av domaren för alltför intensiv uppvaktning av varandra vilket lägger nästan två minuter till matchen. JT skitsur över hur han tas när Cahill nickar i marken och över. 32 min.
   Torres värmer redan upp. Stoke har nu bara ett mål; att försvara sig till minst en poäng.
   Nära mål av Iva som center, men nicken är svag och inga problem för målvakten. 36 min.
   Meirelese ut redan i 38 min, ser inte skadad ut. Mata in, vilket är rätt. Mot ett försvarande Stoke behöver vi kreativitet, skulle gärna se Sturridge mycket snart också då han har fart.
   Snyggt spelat av Lamps, tror jag, men bollen når inte riktigt fram till Ramires. Hörna dock. Ramires skjuter efter lita strul, men rakt i försvarsblocket. 40 min.
   Iva skjuter över, det var nära. 41 min.
   Lampard skjuter, Begovic räddar rakt framifrån. Chelsea kommer allt närmare ett mål, men ändå inte riktigt. 42 min.
   Chelsea har helt dominerat halvleken, även innan utvisningen. Ändå har det inte riktigt luktat mål. Drogba tyvärr väldigt osynlig, Kalou också. Iva har varit pigg och verkar vänt sin dåliga form. Cahill spelar mer aggressivt bredvid JT än bredvid Luiz. JT lugn och styrande som alltid, man ser inte att han varit borta sedan 21 jan. Lampard har också visat mer än på sistone. Så i det stora hela ser det bra ut förutom att vi inte producerar några mål. Jag vill ha in the Studge så fort som möjligt i andra. Ramires börjar också visa tecken till form efter sin skada. Cole däremot kommer ingenstans, men det kan ju bero på att Stoke bara ställer upp och väntar in Chelsea med sina tio man. Kenwyne Jones enda hotet framåt, men han tenderar att ligga ned mycket. Delvis pga hårdhänt behandling av Chelseaförsvaret.

ANDRA HALVLEK:
I den här måste målen komma. Och ja, jag säger det i plural för Chelsea behöver en övertygande seger, särskilt mot ett tiomannalag.
   Luiz första byte i andra. Iva lite överraskande av, och jag hoppas jag hittat en bättre stream där jag också kan se vilka som är vilka....kanske.
    47 min, frispark från Mata plockas lätt upp av Begovic. Bättre måste det bli från fasta situationer.
    Lampard skjuter och Begovic kan inte hålla den, tyvärr är inte Drogba med på att det ska bli retur. 49 min.
   Stoke byter in två man, Diao och Wilson av för Palacios och Upson in. Pulis stärker upp försvare med tre mittbackart. 50 min.
   Bra boll från Lampard, men ingen där vid bortre stolpen. Två man precis framför mål istället. Inte undra på att vi inte gör mål. 52 min.
     Stokes första hörna 56 min. Palacios skjuter efter nickandet, men JT står ivägen.
    Tamt skott av Luiz. 58 min och jag börjar få den där obehagliga känslan av att Chelsea inte kommer att göra mål idag heller.
   Drogba tvingar Upson till en bra blockering, nionde hörnan och den är återigen usel. Begovic boxar bort den.
    Chelsea har en man mer, och åstadkommer ändå inga farligheter. Bollinnehav är nog trevligt men det är bara mål som räknas. JT skjuter ett bra långskott i 60e precis utanför. Cahills nick i första och nu JT. Är det backarna som ska göra det istället för vårt impotenta anfall? Var är Sturridge?
     74% bollinnehav - till absolut ingen som helst nytta. Pinsamt ärligt talat. Vi behöver tempo, vi behöver omställningar men som vanligt är Chelsea fullständigt urusla mot uppställda försvar som inväntar våra icke-målgörare. Är en straff vad vi måste hoppas på eller ska det bli fiasko ige? Drogba har varit pigg i andra, vilket han behövde efter ens vag första. Men det blir bara hörnor som Stoke hur lätt som helst tar undan. 64 min.
    Ramires låter bollen gå ut till hörna igen. VARFÖR? Det smarta hade varit att lägga in bollen istället. Cole högt över.
    Upson fäller Lampard i farligt frisparksläge. Ska det bli en farlighet äntligen. Upson borde fått kort. 66 min.
    Drogba tar den. Begovic räddar fantastiskt i krysset. 66 min. Oj vad nära, men bollen var lite långsam så Begovic hann dit.
   Äntligen Sturridge, in för Mikel. Lite oväntat vem som fick gå av, men fler anfallare borde ju betyda fler chanser..... 67 min.
   MÅL. Drogba gör sitt hundrade ligamål. WOW Vrålsnyggt jobb av the Drog, som får en bra första touch och tar sig förbi Begovic. Bra inspel. 69 min.
   Lampard skjuter stenhårt och Begovic klarar inte av att hålla skottet. Ingen på returen. 70 min. Matchen har tänt till lite igen.
   Det tog sin tid, men kanske var det värt väntan för det var ett klassmål av Drogba som blev första afrikanske spelare att göra hundra ligamål i PL. Nu väntar vi på Lamps 150:e i denna match. Han har varit pigg och haft ett kanonskott...
   Stoke har lyft upp spelet lite nu när de inte längre kan spela för poäng utan måste göra mål för att få minst en.
   Stoke har varit farligare de sista minutrarna än under hela matchen, tio eller elva man. Chelsea måste skärpa sig. Vi ger bort bollen. Det har vi inte råd med vid bara ett ynka måls överläge.
   Drogba gör en bicycleta och rensar efter ännu ett bortgivet långt inkast. Hur snyggt som helst. Men i fel straffområde.
    Chelsea har helt tappat matchen efter målet. Vad är det som pågår? Vi ska väl ändå inte ge bort den här vinsten också?
    Extremt långskott som Petr inte väntade sig, men bollen utanför. Från mittlinjen av Wilkinson.
    Chelsea har skapat absolut ingenting alls efter målet och Lamps långskott precis efteråt. Matchen är just nu Stokes. Kalou tappar bollen. Alla Chelseaspelare tappar bollen och Drogba är snart försvarare (vilket han gör bra). Han tänker absolut förbli matchhjälte om han kan göra något åt det. Tio minuter kvar och jag känner mig inte säker. Inte mycket till genrep inför Napolimatchen särskilt jämfört med deras jätteseger igår.
   Petr gör en enkel räddning, men han ska inte ens behöva vara i aktion i den här matchen.
   JT missar och Jerome får nästan rakt fram, men Cahill täcker upp och Jeromes skott utanför utan att utgöra någon fara, men vi ser verkligen inte övertygande ut just nu. Det var lite van Persies mål mot oss-känsla över den situationen, men Jerome är ingen van Persie.
   Det är löjligt att vi ska behöva vara nervösa nu. Chelseas passningsspel just nu är så undermåligt att det behöver inte bara kryckor utan syrgas också.
   Sturridge tar sig fram, skottet tyvärr just utanför. 85 min.
   Mata lång frispark i stolpen. Så snyggt, men inte. Wow.Offside på returen. 87 min.
   Chelsea har ryckt upp sig och spelar fotboll igen. Men det är bara ett mål och så här dags i en match med bara ett måls överläge är jag i hjärtattackläge.
   Sturridge får nästan friläge men backen får en tå på bollen, Huth givetvis, och skottet därefter går utanför. Varför fick Studge inte starta? Sparad för Napoli? 90 min.
   Fjorton ineffektiva hörnor. RdM borde veta vad Chelsea ska träna på härnäst.
   

En långt ifrån övertygande seger, men hårt vunnen och det var Drogbas briljans som räddade oss. Skam om han inte får ett nytt kontraktserbjudande trots sin ålder. Vi behöver vår Drog även om han inte startar varje match.
    Nu hejar vi som galningar på de blå på Merseyside mot spuds i nästa match. Och på skatorna på måndag.

Vad ni än gör, tro inte på Viasats, svenska Viasats, lögner om att de tvingats stoppa sändningarna på den här tiden, för det är bara svenska Viasat som gjort det valet. Alla andra visar fler matcher då reglerna bara gäller satellitsändningar, inte kabelutsändningar. Protestera på deras facebooksida eller skicka mejl. Att sedan värdelösa Telia mfl inte ens erbjuder den kompensation som Viasat ändå ger abonnenter är ännu värre. Själv har jag sagt upp min prenumeration på Viasat (om än efter säsongen då det är uppsägningstid) som protest. Hör gärna av er på mejl om andra möjligheter att följa Chelsea, av rättighetsskäl kan vi inte publicera dem på sajten men delar gärna med oss över mejlen.
   Och Liverpool visar återigen att det handlar inte bara om att köpa spelare för inga köpte fler än vad Dalglish gjorde, men han är ingen bra manager oavsett vad deras fans tror. (Han lever på Steve Clarkes förmåga som assistent). Vilket inte heller Mark Hughes är som en del tyckte Chelsea skulle ta efter Ancelotti. Sorry, men det finns bra managers och så finns det några få som har bättre rykte än de förtjänar.

---
Ungdomarna genrepade inför semin mot United i veckan som kommer med att piska Readings ungdomar med 3-0. Viveash spelade de flesta av de som kommer att spela i veckan, till skillnad från de senaste matcherna. Målgörare: svenske Affane, Baker str, Kiwomya. Reading fick sin målvakt utvisad vid straffen.
   Laget: Jamal Blackman; Todd Kane (Nortei Nortey 60), Alex Davey, Nathan Ake (Tom Howard 29), Adam Nditi; John Swift, Nathaniel Chalobah (c), Lewis Baker; Amin Affane, Islam Feruz, Lucas Piazon (Alex Kiwomya 68).
På bänken: Ismail Seremba

 

Fredag:
Så har vi då fått beskedet om varför vi inte längre får se Chelsea, vilket vi redan har fått göra färre gånger än på många år. Viasat hävdar att de inte längre får sända mer än en match lördagar kl 16. Vilket låter väldigt underligt som många säger. Viasat själva påstår, och det låter underligt som bara den, att det är Premier League som bestämt det på grund av att en barägare i England fick rätt i EU-domstolen. Rättighetsinnehavarna gör nu därför allt de kan för att stoppa sändningar i andra länder för att dessa inte ska kunna vidaresändas tillbaka till England. Frågan är dock om Viasat verkligen har rätt att göra detta eller om de bara gjort en tolkning som tillfredsställer Premier League. Ett stort gigantisk svek mot tittarna är det dock, vilket Viasat inte talar om. De har hela tiden sedan de köpte rättigheterna hävdat att de sänder allt (vilket är en sanning med modifikation då vissa matcher bara sänds till mycket utvalda personer). Som kompensation erbjuder Viasat gratis abonnemang på Viaplay säsongen ut. Mer info >
    Det är kanske värt att säga upp avtalet med dem nu.

Luca Savelloni är en ny Chelseaspelare, och målvakt därtill. Han kommer från Pescara och var tydligen väldigt eftersökt.  Han är ännu bara 16 år så ingen vet ju hur hans utveckling blir, men uppenbart är att Christophe Lollichon vill ha en bra kader att bygga med bakom Petr. Vi har fått indikationer på att Roman vill stärka akademin ytterligare och Chelsea har varit väldigt aktiva med att ta in unga talanger i år, varav de just nu allra närmast a-laget ju är Lucas Piazon, Islam Feruz och Patrick Bamford av de som kommit under säsongen. Piazon har redan suttit på bänken.

Torsdag:
Det blir inga nya höjningar av biljettpriserna nästa säsong, meddelar Chelsea FC. Är det någon slags kompensation för att man måste ducka som Chelseasupportrar inför alla som vill uttala sig om hur vår klubb sköts just nu? Eller har fotbollen äntligen nått en slags smärtgräns?

John Terry som nästan aldrig uttalar sig till media numera tillstår att det är spelarnas fel att Chelsea är i den situation de är. Jag kan bara hålla med. För trots AVBs misstag (det var några stycken) och lite för stora känslighet för kritiken anser åtminstone inte jag att Chelseas säsong kunde skyllas på honom. Men det kommer aldrig att ändras, i idrott är det manager/tränare som får gå när flera underpresterar till skillnad från övrigt arbetsliv verkar det som. Där klarar sig cheferna, utom möjligen när någon politiker kommer högt över sin kompetensnivå och tvingas stå till svars för det.

Smått otroliga resultat, på olika sätt, i Champions League den här veckan och det är bara att inse att jag aldrig gissat sämre på en omgång än den här gången! Jag vill ändå lyfta fram dem då resultaten skänker hopp om att Chelsea faktiskt kan vända mot Napoli. Inget verkar omöjligt i den här rundan - även om det ser omöjligt ut att tippa något annat lag än Real Madrid eller Barcelona som vinnare av årets upplaga. Om nu Uefa ser till att de hamnar på olika sidor av den fortsatta lottningen, och oddsen på att det styrs upp på det sättet är väl inte så sensationella med tanke på hur lite vi litar på den organisationen. Apoels resultat mot Lyon är ändå i mina ögon CLs största sensation någonsin. Kul för förre Chelseaspelaren Nuno Morais i Apoel också. (Han satte en snygg straff också).

Onsdag:
Chelsea spelade riktigt bra i en halvtimme mot Birmingham, rätt uselt i en timme. Så kanske är det något att bygga på. Får vi se bra spel i en timme mot Stoke på lördag (visas inte heller på tv, vilket vi väl får se som en indikation på hur Chelsea fallit i vikt senaste tiden) kanske vi kan börja hoppas på en vändning mot Napoli. Arsenal klarade det nästan trots att van Persie inte gjorde mål. Fast en sak har vi lärt oss, Juan Mata ska nog inte vara straffläggare längre. Alla spelare i ungdomslaget slår bättre straffar än han.
     Roligt att se JT på bänken och han värmde också upp som om han skulle hoppat in, vilket dock inte behövdes. Men mot Napoli lär vi behöva honom även om mittbackarna var felfria igår.  Ashley Cole lär också vara spelklar mot Stoke så skadeläget ser väldigt lovande ut nu.

Vi har nu en riktigt bra chans att ta oss till semifinal i FA Cupen. Leicester hemma den 18e är vad vi måste se som en vinst, även om den här säsongen lärt oss att inte ta ut något i förtid. För Roberto di Matteo lär dock inte en FA Cupvinst betyda så mycket då den bucklan inte räddat någon annan manager kvar i klubben. Rob har också klart deklarerat att målet i år är utan tvekan att fixa fjärdeplatsen, minst. Efter förlusten mot WBA är det en tuff grej att fixa, men det är nu utan tvekan fokus nummer ett och kanske var gårdagens lite överraskande laguttagning (även om den i princip var samma som i första matchen mot Brums) ett tecken på att matchen mot Stoke är viktigare.

Roberto di Matteo tillägnade snyggt vinsten mot Birmingham till AVB.

Tisdag:
CL- Mina tips inför CL är inte särskilt bra, men hade inte Arsenal gjort en Chelseausel match i Milano hade de gått vidare, för Milan förtjänade det knappt. Och de lär aldrig någonsin vinna Champions League, aldrig någonsin. Benfica vann lite turligt mot Zenit i en svårbedömd uppgörelse. Bortamål lönar sig oproprotionerligt i CL ibland. Chelsea skulle bara legat under med ett mål med femtedomare som inte var blinda, men så är det ju i CL. Vi måste ALLTID räkna med uppförsbacke där. Jag tror och hoppas ändå att Chelsea trots vår oförmåga att göra mål kan vända detta, om bara inte Mata slår straffar. För oj, ni får ursäkta, en spelare som missar tre strafar bra bara lite mer än en halv säsong ska inte slå straffar.


MATCHEN- FA cupen, Birmingham - Chelsea 0-2
Laguppställningarna >

Som jag ser det MÅSTE Chelsea få ett tidigt mål idag. Annars kan det här sluta hur illa som helst. Oberoende av den oväntade laguppställningen, jag baserar det på allt bråk som varit. Lampard är skyldig oss hur mycket som helst efter sin insats senast (hänvisar till artikeln Jag skäms här bredvid) men jag tycker det är rätt att han blir bänkad för han var urusel senast oavsett om det var avsiktligt (som jag tror) eller inte. Men om nerver kommer in i den här matchen, då kan det sluta illa för oss så vi behöver en bra start. inte en avvaktande start, inte en vänta-och-se-start.
   Djurgårdens fans har helt rätt. Full fart framåt, håll tätt bakåt. Det är det enda som gäller. Sluta tänk. Spela ut.

Chelsea spelar i den väldigt sällan sedda tredjetröjan. Är detta årets viktigaste match? Det känns som om det har kommit att bli så.

2 min, Juan Mata kommer fri, och hade Kalou med sig men en styrning av backen gjorde att Doyle kunde rädda. En riktigt bra räddning visar repriserna. Minuten efter hörna för Brums.
   Och jag förstår varför vi inte sett Chelsea i tredjetröjan tidigare, den är riktigt ful. Men kanske ger den oss tur även om jag instinktivt tittar på Brums istället för ögonblicket då de bär blått.
   Första fem har varit livliga. Chelsea borde nog gjort mål, så många uppenbara lägen får vi inte, men det var bra försvarsspel och väldigt bra räddning. Annars har nog Brums anfallit mer hittills. Framförallt har tidigare skadade Zigic sett aktiv ut. (Arse får en kanonstart, oj vad jag önskar att de slår ut Milan, med mål i 6e min. Heja gooners - och det tänker jag inte upprepa många gånger utom ikväll).
   Första tio ger jag till Brums, trots att Chelsea haft bästa möjligheten, men förutom den är det det gamla vanliga toffliga felpassande Chelsea vi ser. Men Torres har blonderat håret.
   12 min. Luiz räddar Chelsea då Iva släpper förbi Redmond in i straffområdet. Det här ser inte bra ut.
   15 min. Luiz sparkar Zigic i huvudet. Det var nog helt och hållet ett misstag, men det ser inte bra ut i repriserna och Zigic blöder.
   18 min. Ramires skjuter en bra bit utanför, Chelseas andra chans.
   Första tjugo och jag är ledsen, jag kan bara ge godkänt till två Chelseaspelare, Petr Cech som knappt rört bollen och David Luiz. Det verkar inte som om det här laget tänker ge oss en ursäkt idag. Men det är långt kvar tack och lov.
   22 mn. Återigen räddar Luiz oss från ett livsfarligt friläge. Iva har jätteproblem på högerkanten med Zigic.
   Och Arsenal sätter Milan åtminstone i parterrunderläge genom att göra 2-0. Nästan så jag vill byta match för Chelsea är pinsamma just nu.
   Zigic är bäste spelare på plan hittills men gör en taskig tackling på Cahill som kunde gett honom rött istället för gult, 29 min.
    Första halvtimmen har gått och Chelsea har haft två målchanser, varav en riktigt bra. Utöver det är vi urusla. Ledsen. Jag förstår om ni valt Champions Leaguefotboll istället för det här.
    33 min, en vek nick strax utanför på en hörna. Cahill är varmt uppvaktad av flera blå spelare, medan Chelseaspelarna lyser med sin frånvaro.
   Cech har ännu inte behövt göra en räddning, men ändå en av mycket få Chelseaspelare jag kan ge godkänt ännu i den här matchen. Luiz näst bäst på plan, efter Zigic. Ramires har visat lite vilja. Utöver dem verkar det som om Birmingham har fler spelare på plan än Chelsea. Och då försöker jag ändå vara positiv. Faktum är att vi var bättre mot WBA i första halvlek i lördags än hittills mot Brums.
   Mikel har ännu inte som jag sett passat bollen framåt i matchen. Är det ett rekord? Fast jag har sett att hans fans framhållit att hans passningsprocent är väldigt bra, det säger dock inte ett skvatt om kvaliteterna på passningarna.
   Cech gör en riktigt bra räddning under ribban på vad som hade varit mål hade Zigic nickat med pannan istället för med bakhuvudet i 40 min.
   Hade jag inte sett matchen på en usel stream själv, hade jag nog inte kunnat tro hur dåliga Chelsea är i en ödesmatch. Visst har Birmingham bara haft en enda chans på mål, men ändå. Arsenal däremot sköter sig. 3-0 nu. Undrar hur länge jag orkar se på den här matchen på St Andrews. Om jag skämdes i lördags var det för att vissa spelare verkade försöka spela uselt, idag bara spelar de uselt.
   Hörna 45 min. Kan något hända nu? Snälla.
   Torres gör sig fri och sätter bollen långt utanför. 45 min.
   Di Matteo måste göra en Mourinho i halvtid och byta så många spelare som reglerna tillåter. Mikel är patetiskt usel med passningar som inte ens går sidledes, de går bakåt. Spelarna där framme, är de ens på plan? Mata har försökt en del, Ramires lite grann. Luiz bra, Iva är i usel form. Cahill, inga fel och Bertrand gör en godkänd match. Cech har gjort en räddning, vilket var enda gången han rört bollen i närheten av en målchans.

Jag skäms återigen. Fast inte över inställningen lika mycket som oförmågan, den inkompetens Chelsea visar.

ANDRA HALVLEK
Sätter inte Di Matteo in Sturridge och Drogba från halvtid är det hans första tjänstefel som Chelseamanager. Tyvärr tror jag inte han gör det. Men mitt tålamod med Torres har nog tyvärr nått resans mål nu, han var usel i första halvlek, det var bara det att de flesta av hans lagkamrater var lika dåliga som räddar honom -typ.
   JT värmer upp som om han blir första byte. Vilket är OK, men det är inte i den lagdelen vi behöver ett byta då Cahill och Luiz tillhör de få Chelseaspelare som spelat som PL-spelare.
    Hoppas innerligt att det varit hårtork i Chelseas omklädningsrum i halvtid. För så dåliga som Chelsea varit, oj. Det är bara att Birminghams anfall varit helt tandläsa som räddat oss. Deras bästa chans var en nick med nacken och det höll mycket nära på att bli mål.
    Chelsea har faktiskt varit det något bättre laget första delen av andra halvlek, så det kanske var en hårtork ändå.
   Mikel verkar skadad, och hur hemskt det än låter hoppas jag att han behöver byta. För han har inte varit bra. Och vi behöver ett offensivt byte för honom.
   MÅL. Mata gör det efter att två Chelseaspelare gjort sitt bästa för att ta bollen från varandra framför mål på en mycket bra inlägg från Ramires. Kalou försökte ta bollen från Mata, Mata fick tillbaka den och satte den. Tack och lov. 55 min.
  Det innebär rent tekniskt att Mata gjort mål i varje omgång av årets FA Cup, något som bara Peter Osgood lyckats med hela vägen fram till vinst.
   Mata nära ett andra mål, men bollen strax utanför. Tror inte Mata fattade hur öppen han var. 57 min.
   Det var absolut hårtork i paus för nu spelar Chelsea faktiskt fotboll igen.
   MÅL. Ramires skjuter mål från utifrån. Doyle chanslös. Chelsea spelar som ett helt annat lag i andra halvlek. 61 min.
  Man kan inte tro det är samma lag i vita tröjor som i första halvlek. Underbart vilken vändningn i attityd och inställning och spelkvalitet från Chelsea. HÄRLIGT!
   Sorry lads. Det var Meireles som för en gångs skull träffade mål och som han gjorde det. Min stream är usel. ;-) Jag för skylla på förvirring över Chelseas helomvändning spelmässigt i andra, och en usel stream. Lika skönt ändå, är det inte?
   Andra halvlek är total Chelsea. Vilken scenförändring. Chelsea var usla i första, riktigt bra i andra. Straff för Torres som görs ned. 69 min. Mata som missade i förra matchen tar den. Och missar igen. Herregud. 70 min. USELT.
   Tur vi leder klart nu. Men Mata, hur kan han vara straffläggare just nu?. Även om Lamps och Drogs sitter på bänken. Luiz har bara missat en straff.
   Chelsea är överlägsna i andra halvlek, vilket känns fullständigt underbart efter den usla första och den missade straffen. Chelsea har aldrig så länge jag kan komma ihåg det (vilket bara är drygt 40 år) missat så många straffar som i år. Statistikerna vet dock förmodligen bättre.
   Lampard in.75 min.
   Sturridge jättemiss, igen. 76 min.
   Chelsea har dragit ned på tempot, och tempot var nog orsaken till att vi tog över totalt. Birmingham har faktiskt nu haft några anfall i andra halvlek. Men halvleken är väldigt mycket Chelseas och ledningen solklar och rättvis.
   Otrolig miss av Burke som är fri med Cech och sätter den högt över. 82 min.
   Chelsea har släppt initiativet igen efter Matas hemska straffmiss. Två usla straffar i rad mot samma målvakt! Nu handlar det mest om Brums, skönt att ha två mål upp med tanke på hur vi uppträtt i slutet av matcherna på sistone. Vi ger bort hörna efter hörna just nu.
  Det är bra stämning på St Andrews och även om Brimingham varit tamt framåt trots bra spel är det rättvist att Chelsea leder som laget spelade första delen av andra halvlek. Men som helhet är det med motvillighet jag ger Chelsea godkänt idag. Så dåliga var i första och de sista minutrarna.
   Essien på väg in för att döda matchen.
   Skön statistik, om vi håller detta väntar Leicester och de gånger vi mött dem förut i FA Cupen har det slutat med att Chelsea vunnit cupen. Men ärligt talat, vi har spelat uselt igen sista tio.
   Mata lämnar för Essien. Mata är onekligen varit godkänt, fast traffmissen var riktigt dålig -igen. Men han är väl ändå säsongens spelare i Chelsea och utvecklas han kommer han att överträffa Silva nästa år, för Silvas första år var sämre än Matas... Kanonköp av Chelsea och ja, jag rekommenderade det långt innan det hände ;-)
   Tre övertidsminuter. Vi ska klara detta.
   Chelsea har inte besegrats i FA Cupen på 20 matcher nu, sedan Barnsley slog oss!. Vi har bara förlorat i straffläggningar, och det vet vi ju. Chelsea förlorar nästan altid straffläggningar.
   
    COME ON AGAINST LEICESTER, utan pretenden Svennis som tror han är välkommen i Chelsea. NEJ aldrig.
   Jag tror inte det här är någon vändning men oj så skönt och oj så viktigt. Men gnällspelarna var USLA i dag igen och di Matteo bör fortsätta bänka dem.


Första semin mot Man U i FA Youth cup har fått ett datum. Chelsea börjar borta mot MU i år 16 mars.

Måndag:
Vi behövde inte vänta länge, Sven-Göran Eriksson har nu anmält sitt intresse till att ta över Chelsea. Så svensk jag är, säger jag bestämt nej. Svennis fotbollsfilsofi har sett sina bästa dagar, för länge sedan, och han är inte rätt manager för mig.


Mitt i all turbulens har Ramires skrivit ett nytt femårskontrakt med Chelsea. Lite överraskande då han bara är på andra året och ingen diskussion hade förts kring en förlängning utåt. Ramires är nu Chelseaspelare till 2017, i lördags gjorde han sin femtionde ligamatch för oss. (Totalt 62 matcher och tio mål varav ett var förra säsongens framröstade Årets Mål). Ramires har mattats lite efter sin fina start på säsongen, skador tenderar ju att medföra sådana saker, men han var väl en av de som kom i närheten av godkänt mot WBA.

---
Fler dåliga nyheter. Reserverna, ett mycket ungt sådant lag, förlorade idag mot Arsenals med 0-2.
   Chelsea (4-2-1-3): Jamal Blackman; Todd Kane, Nathaniel Chalobah (k), Nathan Ake, Adam Nditi (Alex Davey 75); George Saville, Conor Clifford; Islam Feruz; Amin Affane (Lewis Baker h/t), Patrick Bamford (Ismail Seremba 75), Lucas Piazon.
På bänken: Mitchell Beeney

Roberto di Matteos gamla assistent i WBA, och MK Dons, blir också hans assistent i Chelsea. Vår gamle spelare Eddie Newton tar upp positionen säsongen ut. Det innebär att vi faktiskt nu leds av två personer som spelat och varit mycket populära spelare i Chelsea. Förmodligen ett smart drag. Newton kom som pojklagsspelare och gjorde 214 matcher för the Blues. Både di Matteo och Newton gjorde mål på Middlesbrough när vi vann FA Cupfinalen 1998.
   Chris Jones blir ny fitness coach efter Rocha som lämnar med AVB. Lämnar gör också motståndarscouten Sousa.


---
Chelsea har blivit utsedd till en skam enligt brittiska tränarföreningen, och ärligt talat - vi kan bara huka och ta emot det just nu. För det speglar mina egna känslor. Det har blivit på tok för mycket nu. Jag ville en gång bli av med Ranieri, absolut efter att han tankade laget mot Monaco med tidernas konstigaste byten, och jag var nog rätt övertygad om att det var rätt att sparka Scolari. Jag såg också Grant som en övergångslösning och har försökt ställa upp på vår behandling av managers, men den här gången tycker jag klubben agerat fel. Trots misstag och dåliga resultat. Vi kommer att få ångra det här i framtiden, det är min känsla, och detta på flera sätt. Det lär absolut inte heller hjälpa oss i arbetet att hitta rätt manager för jag tror nog de flesta tänker efter både en och två och tre gånger innan de väljer Chelsea (av de bästa, andra kommer alltid att vilja komma till klubben som Benitez som jag uppfattar det öppet fikar efter jobbet. Snart dyker det nog upp rykten igen om en viss Svennis också).

---
Med tanke på  den hetsjakt som bedrevs på AVB i medierna innan han fick sparken måste jag säga att åtminstone krönikörerna i England nu har tagit en betydligt mer nyanserad och ansvarsfull syn på vad som hänt. Därför vill jag dela med mig av några av de som jag läst efter chockbeskedet. Som jag redan tidigare gjort klart, jag anser det var fel väg att gå men jag kan också förstå varför det händer. Det är alltid lättare om än inte billigare att sparka en manager än att rensa ur en trupp. Jag tror dock det kommer att bli en ordentlig utrensning senare i år då många framhåller det möte Roman och hans närmaste hade med spelarna efteråt. Roman sparkade visserligen AVB men han gav spelarna skulden, vilket också jag gör. Vi kan nog räkna bort flera spelare och kanske även spelare av legendstatus inför nästa års trupp. Något som kan ske redan innan en ny manager tillsätts.
    Istället för att själv kommentera just nu väljer jag att presentera andras syn på vad och varför tills vidare. Jag håller absolut inte med om allt, och jag vänder mig framförallt fortfarande mot synen om att bara vinster räknas men det sägs också många kloka saker även om det är en och annan dumhet där.
    AVB förlorade omklädningsrummet som det populärt kallas, men också hans allt större kritik av det bristande stöd han fick avgjorde nog det hela. Roman och hans medarbetare verkar inte uppskatta en fri och öppen dialog alltid. Och Chelsea styrs väldigt mycket från andra rum än omklädningsrummet till skillnad från klubbar som United och Arsenal, även Tottenham. I de rummen sitter dessutom människor med ganska bristande fotbollskunskap, typ Michael Emenalo som alltmer får rollen av kungamakaren i Chelsea.

LÄSVÄRT
Det skrivs nu att Roman sparkade AVB mycket motvilligt och skyller på spelarna. I så fall undrar man ju varför han sparkade AVB?

Jag säger inte att jag håller me dom allt, men det är åtminstone en modererad röst som ger sin åsikt. >>

eller >>

eller >> (obs i denna artikerl finns det påvisbara faktafel, t ex om Fabio Borini, men vi bjuder på alla åsikter)

eller >>

Jag vet inte hur sant det här, jag ställer vissa tvivel men skribenten låtsas åtminstone veta vad det handlar om, eller.... >>

eller ännu mer >>

Avslutningsvis (det finns fler tidigare nedan) en som påstås ge ett fans syn på saken: >>

----
Den här helgen var ett trist exempel på spelarmakt och en ägare som agerar som ett frustrerat fan, det är nog min starkaste och mest omedelbara reaktion. Nackdelen med att ha en ägare som verkligen är engagerad i laget istället för att ta en mer ansvarsfull inställning som siktar på mer än omedelbarhet från match till match. Fast nu börjar katapultstolen i Chelsea anta rent löjeväckande proportioner. Vi måste få långsiktighet i klubben, annars fruktar jag för vår framtid som storklubb i Europa och England. Vi kan inte bara reagera som vi gör på några dåliga resultat. Läs gärna inledningen i den tredje artikeln nedan som visar hur lång tid några av de största tränarnamnen i historien behövde på sig för att skapa de lag de gjorde.

Lite att läsa medan jag hämtar mig, för jag är så besviken på Chelsea och Roman just nu att jag orkar inte analysera Varför detta är så fel.
Läs Winter i The Telegraph om efterträdare: >>

Läs Pardew som tycker vissa av spelarna ska be AVB om ursäkt (det tycker också jag) >>

Också läsvärt och lite perspektiv >

Spekulationerna går redan varma men som vi redan redovisat är bookmakers favoriter; Tubby Benitez, José Mourinho, Fabio Capello och Pep Guardiola.
    Jag har svårt att tro att någon av de sistnämnda tre är villiga att sätta sig i Romans katapultstol. Särskilt inte om vi inte ens tar oss till Champions League nästa år. Många nämner Moyes, men jag tror inte Roman är intresserad. Jag har mycket svårt att tro att någon som redan är aktiv i England blir aktuell ens. Det här får vi leva med och så kommer en ny manager in som får ta itu med samma krav som AVB...Synd att Guus Hiddink redan tackat ja till Anzhi Mashkala för nästa 1,5 år, han hade annars kanske varit det perfekta namnet för att genomföra det som måste göras, bland annat rensa spelartruppen på majoriteten av de spelare (nästan halva truppen!) som var med redan på Mourinhos tid. Några få kanske bör bli kvar, men väldigt många av dem måste bort.


 

Rykten, notiser m m, v-10


Söndag:
Sunderlands succé James McClean var föreslagen till Chelsea av vår scout för Irland-Nordirland, Bryan "Pop" Robson. Men Chelsea var inte intresserade så Pop tipsade Sunderland om honom och de fick en succéspelare för 350.000 pund. Därmed inte sagt att McClean skulle gjort succé i Chelseas större och tuffare trupp.

Lördag:
José Mourinho
lär avfärdat en återkomst till Chelsea (som tippat här) och pratar nu istället om att skriva nytt kontrakt med Real Madrid. Jag har hela tiden trott att JM stannar i Real, det enda jag kan tänka mig får honom att ändra sig är om han vinner både ligan och Champions League med Real redan i år för då kanske han känner att han tagit klubben så långt han kan ändå. Det är ganska typiskt för hans sätt att agera.

Efter Athletic Bilbaos härliga match mot United i torsdags är vi väl väldigt få som nu hittar managern Marcelo Bielsa som ryktenas man för Chelsea. Han påstås avfärdat ett anbud från Chelsea. Jag tror nog detta är väldigt långt från sanningen. Men oj vad jag gillar det han gjort med Bilbao och det kan nog finnas spelare där som borde intressera Chelsea ännu mer än managern vars personlighet jag har mycket svårt att se fungera med Chelseas ledning. Jag verkligen gillade Munain.
   ÄVen sämsta sajten, Bleachers, opportunister som alla amerikaner om jag får vara lite fördomsfull, pushar mycket för Bielsa helt plötsligt fast jag tvivlar på om de ens visste vem han var före torsdagens match.

Ni kanske har sett att konsonantmannen i Arsenal ska ha uttalat sig om Chelsea och våra spelare vilket fick RdM att reagera kraftigt enligt andra medier. Jag vet inte om det finns någon som helst sanning i varken det ena eller det andra så vi lämnade det okommenterat tills nu. Vi har ju sett t ex massor med påhittade s k uttalanden av van Persie om vår klubb under åren - samtliga har visat sig vara tidningslögner.

Fredag:
Chelsea påstås förnyat intresset i Wesley Sneijder. Jag undrar lite, efter hans fantastiska säsong har han haft två rent av svaga säsonger. Och om AVB blir ny Intermanager...

Pep Guardiola ska ha noga övervägt Chelsea men kommer att tacka nej om han blir erbjuden jobbet. Enligt samma källa, goal, så ska dock JM fortfarande vara första val. Vi kommer säkert att få höra motsatsen snart, men räkna med att dagligen få de här spekulationerna fram till säsongen är slut, för innan dess kommer absolut inget att hända på managerfronten.


Axel Witsel, ännu en belgare är återigen aktuell i skvallerrapporterna för Chelsea. Witsel som nu gör succé i Benfica har varit aktuell ett par år nu och jag tror inte så mycket på honom. Varför inte börja skvallra om en kul spelare som Muniain i Athletic Bilbao istället?

Zola, som jag kanske tror mer på än Erik Niva (åtminstone vill jag det) tror att Torres problem helt sitter i hans huvud och självförtroende. Kanske, men det har nu gått så långt att man onekligen börjar undra. Det måste lossna snabbt för Torres om han inte ska bli tidernas dyraste flopp - officiellt.

Torsdag:
Juventus som satsar vidare efter att tappat mark i den italienska ligakampen, i vilken de dock otroligt nog fortfarande är obesegrade i men oj vad många oavgjorda, lär satt siktet på Michael Essien nu. Bland annat.

Chelsea lär vara nära ett kontrakt med Hercules anfallare Ashford Michael Dawkins. En 16-åring som provtränar med Chelsea just nu. Han lär kosta 150.000 pund.

Florent Malouda
som inte var med i truppen Birmingham lär nu enligt skvallerpressen överväga sin framtid hos Chelsea. Vilken framtid? Han har kontrakt en säsong till men det är få som tror att Chelsea kommer att tacka nej till något erbjudande om att sälja fransmannen framöver.

Chelsea fortsätter leta spelare i Belgien åtminstone enligt irländska källor, Michy Batshuay från Standard Liege är den senaste unga spelaren som lär intressera Chelsea. Han är 18 år gammal anfallare.

Legenden Zola tror RdM kan bli permanent Chelsea manager. Det tror jag också, fast av andra skäl. Zola tror RdM kan lyckas så väl att han får rollen, jag tror det kan handla mycket mer om att ingen annan manager som Chelsea vill ha vill ta jobbet.

Onsdag:
Det handlar nu om managerspekulationer snarare än spelare som knyts till Chelsea. Men den korta lista som ändå är möjlig har inte blivit längre. Joachim Löw är den enda överraskningen och Eriksson och Benitez de som allra mest försöker sälja in sig. Vänta er dock inga nyheter kring managerpositionen före säsongens slut.

Paul Pogba lär varit på Chelseas radar, men inte oväntat ville inte United sälja till en konkurrent så fransmannen hamnar nu i Juventus istället.

Tisdag:
Gamarna har börjat cirkla, och är det inte fel managers som hintar att de vill ha jobbet (till och med Hoddle är med i bilden....) så är det andra klubbar som börjat rycka i spelarna som kommer att rensas ut. För att det blir så är jag rätt övertygad om, vilket dock inte innebär att jag anser att t ex Ashley Cole ska reas ut till åldermännens Milan för 10 ynka miljoner pund. De som säljs ska säljas till marknadsmässiga priser oavsett hur mycket Roman och Chelsea vill bli av med dem. Men Milan köper ju bara på rea, eller Bosmanmarknaden numera så vi lär säkert få höra om liknande bud för andra spelare som förmodas försvinna.

Nu har Harry Redknapp uttalat sig om Chelsea, och menar bland annat att det är inte för honom även om det är drömjobbet för en manager med Chelseas resurser, han framhåller framförallt Cobham som mycket möjligt är världens finaste träningsanläggning. Inte oväntat då han siktar på ett jobb i norra delarna av London, förbundskaptensjobbet. Inte heller, som tippat, ställer han sig bakom Romans rätt (vilket ingen förnekar att sparka AVB). Detta tippade vi redan häromdagen att Uncle 'Arry skulle säga.

Opportunisten Sven Göran Eriksson brer verkligen på brett just nu om vi ska tro media. Oj vad han smörar för jobbet och för Romans rätt att göra som han vill. Inte en manager jag vill se i Chelsea, men det kanske finns värre, eller...?! Och den personen smörar också på i media just och försöker sälja in sin kandidatur, vi talar förstås om Benitez som skamlöst försöker utnyttja det faktum att Torres faktiskt producerade under hans tid...

Enligt media ska Inter redan kontaktat André Villas-Boas om att ta över efter floppande Ranieri. Inter har verkligen blivit en klubb med Chelseaanknytningar på tränarsidan. Själv skulle jag vara försiktig om jag var AVB, för situationen i Inter påminner oerhört mycket om Chelsea. En klubb som inte riktigt är allra högst på toppen med en åldrande trupp av spelare som är väldigt inflytelserika! Vill AVB verkligen uppleva det igen? Annars är Inter min personliga italienska "favorit" så jag skulle väldigt gärna se AVB där.

Två före detta spelare är nu i managerpositionerna Chelsea, andra spelare som är managers nämns också i diskussionerna framöver. Först ut är Marseilles Didier Deschamps som nämnts länge. Vi kan säkerligen förvänta oss att fler namn dyker upp då Chelsea har många före detta klubbmän med bra managerkarriärer. Gus Poyet viskas det redan om, Brendan Rodgers spelade inte för oss, men hans namn lär säkerligen komma ifråga om än ej på ett riktigt seriöst sätt. Även om han senare idag uttalat sig, enligt media, om att han vill inte förstöra sin karriär i Chelsea.... Det citatet tror vi på hur lite som helst, men poängen bakom tankegången köper vi idag i efterdyningarna av senaste sparkningen i klubben. Även om Guus Hiddink aldrig någonsin fick sparken som media påstår, å andra sidan fick Ray Wilkins det så...

De mer "påhittiga" fotbollssajterna har julafton just nu. Caughtoffside hävdar att José Mourinho kommer om Fernando Torres säljs.... Kommentar överflödig.

Daily Express säger att han, JM, kräver 12m pund om året och att Chelsea köper Christiano Ronaldo. Kommentar överflödig.

Hälften av våra spelare har redan blivit sålda - av tidningarna/media. Även om jag nog håller med i principen att flera kommer att lämna i sommar och jag blir inte ett dugg förvånad om vissa av dem gör det i förtid. Detta kommer även från trovärdiga källor, mer trovärdiga. Vi får inte heller glömma att ovanligt många spelare har kontrakt som går ut i sommar och som nu får räkna med att betala priset för att de eller deras kollegor tvingat bort spelare (för alla av de här står inte bakom spelarrevolten eller vad vi ska kalla det); Drogba, Malouda, Kalou, Bosingwa även Lampard, Malouda, Mikel har korta kontrakt. Ferreira, Hilario, Turnbull, Ashley Cole och många drar sig inte för att nämna John Terry heller. Att det blir mer förändringar det kan vi nog se som solklart trots finansiella regler, men ärligt talat de flesta av de här hade försvunnit oavsett om AVB varit manager eller inte i sommar.

Det sägs också att det kostar 15m pund att lösa Mourinho från Real Madrid. Jag tillhör dem som gärna ser Mourinho tillbaka i Chelsea, trots mediespektaklen, men jag förstår inte tilltron till att alla tar för givet att han tänker komma.

Joachim Löw är det senaste namnet, räkna med fler, som tidningarna säger Roman vill ha. Ett bra namn men helt utan klubbtränarerfarenheter och det gör mig tveksam.

Frank Arnesen påstås flugit till London för att få Romelu Lukaku på lån till Hamburg. Chelsea lär inte varit intresserade.

CSFC.SE är inte de enda som nu ifrågasätter om de bästa verkligen vill komma till Chelsea längre. Det här en mycket spekulativ artikel som frågar samma sak. >

Måndag:
Efter en dags trålande efter positiva nyheter och läst många rätt balanserade krönikor och en del absolut inte, så har jag dock noterat en sak. Nästan alla stora managers, ja i hela världen, har fördömt Chelsea och Roman Abramovich och beklagat klubbens extremt kortsiktiga tänkande. Den ende som lyser med sin frånvaro i de kommentarerna är Englands förmodligen blivande förbundskapten, Frank Lampards nära släkting Uncle 'Arry Redknapp, som alltid tidigare varit snabb med att tycka till om avfärdade managers. Är jag för konspirationsteoretisk nu? Men visst är det underligt efter att nästan en hel tränarkår och deras fackförbund ställt sig upp till försvar för en annan inställning till tränare i Chelsea, men inte den som har direkt insyn i klubbens angelägenheter i spelartruppen?!

---
Den enda goda nyhet jag sett, för jag tycker verkligen inte det var goda nyheter att AVB fick sparken, är att Chelsea har åtminstone inte kontaktat Tubby Benitez som efterträdare till AVB, eller tekniskt sett Roberto di Matteo som fått caretaker-jobbet. Chelsea har också klart redan betonat att det är tillfälligt, men hur kommer klubben att reagera om det blir succé nu? Hur någon nu kan förstå valet av tidpunkt eller att ge assistenten jobbet när det var spelarna (vissa) som saboterade för managern. Så förutom att Benitez ännu inte är aktuell kan vi väl nu bara hoppas att de spelare som underminerade AVB nu verkligen visar vad de kan och ser till att ta Chelsea ur den röra de fixat. För jag skyller nog väldigt mycket av vad som har skett och inte skett den här säsongen på spelarna. AVB gjorde misstag utan tvekan och det största var att inte se till att få med sig det gamla gänget, 11 spelare, från Mourinhotiden på de krav på en annan sorts fotboll som Roman ställde. Ett krav alla managers haft, men som ingen klarat av att leverera på grund av spelarnas ställning och inställning i en klubb med osedvanligt många potentiella framtida managers som gör sina tankar och teorier hörda.



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!