csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 27 sp 13 v 7 o 7 f 47 - 32 mål 46 p

4 - 6 mars 2012

brumsInför Birmingham - omspel FA cupen


TIS:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA
JT är helt sensationellt på bänken idag, bara två veckor efter sin titthålsoperation. Cole är borta, Bertrand ersätter, och Lampard bänkad efter sin patetiska insats senast (se artikeln Jag skäms om ni undrar varför). Det är många ändringar, fler än väntat med bland annat Kalou och Torres som får chansen. Meireles är också tillbaka, lite mer oväntat då Essien var en av mycket få som jag gav godkänt senast. Det är uppenbart att di Matteo har valt att skaka om truppen ordentligt och även om Lampard nu är skyldig klubben och oss fans att visa sin bästa form på år, kan jag inte tycka att markeringen att sätta honom på bänken är rätt. Sturridge var någorlunda pigg senast men missade hårresande så jag kan förstå det också. Kanske är det också rätt att ge Torres chansen trots ett rätt dåligt inhopp senast, även om jag nog inte tycker Drogba var bland de sämsta senast i Englands näst största stad. Det ger oss onekligen en bänk som ser rätt stark ut.... Vi lär nog behöva ett tidigt mål dock för att det inte ska låsa sig idag igen.

1 Petr Cech (k)
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
7 Ramires
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 40 Hilario, 26 John Terry, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 23 Daniel Sturridge, 11 Didier Drogba, 18 Romelu Lukaku.

Birmingham :
Doyle; Spector, Davies (k), Ibanez, N'Daw; Elliott, Mutch, Gomis; Rooney, Zigic, Redmond.
Avb: Myhill, Burke, Valles, Packwood, Jervis, Reilly, King.

Domare: Anthony Taylor.

---
Så får vi kanske ägna oss åt fotbollen igen och heja fram Roberto di Matteo och Eddie Newton ikväll. Allt annat än vinst är ett jättelikt fiasko. Inte det roligaste att veta när man gör sin första match i fotbollens katapultstol nummer ett nu efter att Jesus Gil inte längre styr Atletico Madrid. Till och med clownen i Palermo framstår som en seriös klubbägare och styre jämfört med Chelsea för tillfället.

Det finns inga ursäkter om inte de som gnällt och saboterat AVB nu kliver fram och gör årets bästa insats. Jag förväntar mig minst ett mål, helst två per man ikväll. Det är många spelare som nu spelar för sin omedelbara framtid och ännu mer sin heder och ära efter vad som har hänt.

CSFC.SE kommer att försöka följa matchen live och rapportera trots att Viasat förvisat den till kanalerna ingen kan se pga CL-fotbollen. (I den hoppas jag på en mirakelvändning för Arsenal, ett lag jag sällan annars hyser sympati för, men för engelsk fotboll hoppas jag de kan genomföra en sådan där konstig match som de gjorde mot oss, Tottenham och Liverpool. Det skulle också ge Chelsea ökat hopp inför nästa vecka).

Ross Turnbull är skadad, liksom José Bosingwa och John Terry, Ashley Cole är osäker till spel. Birmingham har fått tillbaka sina två anfallare som saknades förra gången, Marlon King och Nikola Zigic. Så de har ett starkare lag idag, de har hemmaplan och de har redan visat att de verkligen kan försvara sig, så Chelseas spelare måste verkligen ta fram passion och kunskap idag. Däremot förväntar jag mig inga större förändringar i startelvan från matchen mot WBA.

En historisk parallell vi kan hämta kraft från är att Chelsea har bytt manager före en viktig cupmatch förut. När Gianluca Vialli tog över, bjöd på champagne i omklädningsrummet och laget vände ett underlag i en cupretur mot Arsenal till en vinst 4-3, som sedan blev till vinst i hela turneringen 1998. Även Guus Hiddink kom in i ett liknande läge, fast han satt aldrig på bänken då Ray Wilkins gjorde det när vi eliminerade Watford 2009.

---
Det är nu verkligen upp till spelarna och jag tänker framförallt på vissa som var riktigt dåliga mot WBA att visa att de nu vill spela för Chelsea och Chelseas omedelbara framtid under den nye tillfällige managern. För jag tror Chelsea får riktigt svårt att få tag i en ny manager, eller snarare rätt ny manager. Att det finns massor som vill ha jobbet är säkert, men av de bästa är det nog många som tänker till både en och två gånger innan de vill ta sig an Chelsea där långsiktighet mäts i månader, om ens så länge - från match till match tycks vara den långsiktighet som vår klubb erbjuder. Och det är bara tre dagar mellan AVBs ödesmatch till en ödesmatch för klubben i samma stad, Birmingham. Därefter måste vi vinna mot Stoke för att klara av att börja jaga Arsenal och Tottenham för CL-platsen, och nästa onsdag är det en kanske ännu svårare uppgift. Att vända underläget mot Napoli. Vi måste också göra allt detta utan vår viktigaste ledare på plan, JT. En JT som i programmet försvarade AVB, men som av naturliga skäl inte gjort det i intervjuer. Naturliga då han inte ger intervjuer i media efter allt han utsatts för och utsatt sig själv för.

---
Chelsea gjorde jättefiasko i Birmingham ännu en gång. Birmingham gjorde samtidigt ett minifiasko då de på hemmaplan tappade en två-noll ledning mot Derby och bara fick oavgjort.

Så omspelet på tisdag verkar helt öppet, vilket känns löjligt att skriva i en match mellan ett av Premier Leagues absolut bästa lag de senaste tio åren och ett lag i division ett.

Men som Chelsea spelar kan vi absolut inte ta ut något i förskott. För vi vet ju inte ens om spelarna tänker försöka spela bra för Chelsea eller om de försöker få bort managern. Så långt har det gått som ni ser i en tidigare artikel.

Matchen är livsviktig för Chelsea plötsligt och vi har ingen aning längre. Den blir ju inte mindre viktig på grund av det faktum att vinnarna får möta väldigt överkomlig motstånd i kvartsfinalen i form av Leicester.

Birmingham är ett försvarsstarkt lag och Chelsea är ett lag som inte kan göra mål om så deras liv beror på det. Se bara på Sturridges enorma missar mot WBA.

Jag hoppas faktiskt att AVB skakar om truppen ordentligt och bänker vissa spelare efter deras insats mot WBA. Jag anser inte att Frank Lampard förtjänar att få spela. Sturridges insats mot WBA lämnar också hur mycket som helst att önska. Drogba försökte i andra halvlek. Mata var med Luiz bästa Chelseaspelare, liksom Petr Cech även om han inte hade en chans på flipperspelsmålet. Ramires kanske också förtjänar en start, för övrigt ser jag nästan hellre AVB spela juniorer än att se ett lag som inte ens vill försöka i andra halvlek.

Det här är årets näst viktigaste match, efter Valenciamatchen, nu. Nästa vecka kommer en ännu viktigare match, men så långt fram orkar jag inte ens se just nu. Chelsea spelade bort fjärdeplatsen mot WBA samtidigt som Arsenal hade världens flyt på Anfield. Något vi inte ska räkna med då Chelsea numer fullständigt underpresterar så fort Liverpool står på andra sidan plan. Och vi ska spela på Anfield och vi ska möta turgooners på Emirates och just nu finns det inget som helst som säger att spelarna ens tänker försöka i de matcherna.

Först måste vi dock slå ut Birmingham och åtminstone rädda klubbens anseende den här säsongen. Att vi har ett lag som normalt vinner 9 gånger av 10 mot Brums är ingen tvekan, men vi har redan inte vunnit en match mot dem...

Så vi kan bara hoppas i matchen på tisdag som inte sänds i tv pga Champions League. CSFC ska ändå försöka ge en liverapportering, även om det just nu känns tungt att ens försöka.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook