csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 27 sp 13 v 7 o 7 f 47 - 32 mål 46 p

8 - 10 mars 2012

stokeInför Stoke II


LÖR:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA

JT, Drogba och Lampard, liksom Cole är tillbaka i laget. Mata, Luiz, Essien, Torres däremot vilas på bänken och Sturridge saknas som jag ser det.

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
7 Ramires
8 Frank Lampard
21 Salomon Kalou
11 Didier Drogba

Avb: 22 Ross Turnbull, 4 David Luiz, 5 Michael Essien, 6 Oriol Romeu, 10 Juan Mata, 23 Daniel Sturridge, 9 Fernando Torres.

Stoke :
Begovic; Wilkinson, Shawcross (k), Huth, Wilson; Shotton, Whelan, Whitehead, Diao; Walters, Jones.
Avb: Sorensen, Upson, Delap, Pennant, Palacios, Jerome. Crouch
Domare: Andre Marriner (som vi onekligen haft lite problem med under åren)

 

Även Ashley Cole är spelklar idag denna vår födelsedag som vi verkligen vill fira med en vinst. (Läs mer om födelsedagen nedan, under vår historia och se gärna tabeller och resultat från första säsongen - ni hittar allt under rubrikerna till vänster).

Långkastande Rory Delap liksom försvararen Andy Wilkinson testas sent av Stoke inför matchen.

Intressant att notera är att RdMs ivriga försvar och i mina ögon otroligt subjektiva värdering av Fernando Torres insats mot Birmingham nu har lett till att många tippar att Torres kommer att starta idag igen. Inte mig emot, men mot Napoli föredrar jag absolut Drogba.

FRE:
JT är spelklar igen. Smått otroligt. Antingen har han världens bästa läkkött eller så chansar han. Fast dr Biosca och Carneiro borde väl vara medvetna om det i så fall. Han skulle vara borta 6-8 veckor efter sin titthålsoperation, han var borta två. Å andra sidan var han ju borta några matcher innan. Det är bra då jag tror vi behöver hans ledarskap framöver, och vi behöver onekligen hålla nollan lite mer, inte minst på onsdag.

Även Ashley Cole förväntas spela efter sin ankelskada, men både JT och Cole kan vänta då deras ersättare skött sig bra. Bättre att ha dem på topp mot Napoli som jag ser det.

Senast Stoke vann på Stamford Bridge var ett tag sedan, även om de alltid känns som en väldigt tuff motståndare. Mållöst i årets öppningsmatch var en besvikelse. 1974 vann Stoke på SB senast, då i andra divisionen, som hette första.

Stoke kommer att sakna Sidibe och Wilkinson, så det är lag med rätt få skador just nu som möts.

Stoke gör inte så mycket mål i ligan just nu, och de har ett dåligt målfacit mot Chelsea på Stamford. 3 mål på de senaste 4 mötena. Chelsea har 16 mål på de sju PL-möten som spelats hittills. Deras nuvarande form är dock inte så bra då de inte vunnit borta sedan i början av januari. Å andra sidan så hade Norwich inte hållit nollan och WBA inte vunnit mot oss innan vi mötte dem i år. Liksom Chelsea är de kvar i FA Cupen där vi hoppas de slår ut scousers.

Chelseas förstas styrelseDagen är också årsdag av Chelseas bildande den 10 mars 1905. På The Rising Sun pub. Därför kommer flera ättlingar till de män som var med då att fira på Stamford Bridge. Det var ju familjen Mears som bildade Chelsea Football Club den dagen. (Se mer under rubriken Chelsea om vår historia). Hoppas det blir ett trevligt jubileum. Chelseas första ligamatch, dåvarande div II, var mot Stockport borta och slutade med uddamålsförlusten (0-1). Ser mer under resultat där alla ligaresultat finns tillgängliga.

*För alla möjliga skäl vill jag se en vinst mot Stoke, men allra viktigast tror jag det vore för självförtroendet. Därför vore det ju bäst om Torres fick göra mål. Jag håller kanske inte med om teorin att Torres tackade nej till straffen i tisdags för att han hellre vill göra ett spelmål. Men det spelar mindre roll, Chelsea kan helt enkelt inte fortsätta missa straffar på det sätt vi gjort i år. Det har inte hänt det här årtusendet tror jag att Chelsea missat så många straffar som i år, och det har kostat oss även om det inte gjorde det mot Birmingham Jag tvivlar dock på att Torres spelar mot Stoke. Dels för att Drogbas fysik passar bättre mot ett lag med Stokes spelstil och spelarmaterial, men framförallt för att jag tror inte RdM har råd att chansa med Torres i det läge vi befinner oss i, men Napolimatchen runt hörnet också.

Jag känner onekligen stor uppmuntran över resultaten i de europeiska cuperna de senaste dagarna. Saker och ting är kanske inte körda den här säsongen. En vinst över Stoke skulle sätta press på Tottenham som har en mycket svår bortamatch efter oss imorgon. Jag såg stora delar av deras match mot lilla Stevenage, och var knappast imponerad även om de var bra mot United och där enbart förlorade mot ett effektivare, inte bättre lag. För mig känns det på något sätt som om Tottenham ändå är vår räddningsplanka för en CL-plats. Det är elva matcher kvar av serien och även om vi har en del tuffa matcher så har vi ändå chansen, om vi kan hitta form igen. (Men är jag den ende som reagerade över tomtarnas mindre begåvade surr i fotbollskanalens studio efter United-matchen?!)

---
Chelsea var väldigt bra mot Birmingham i en halvtimme och bra i nästan en halvlek. (De var också riktigt usla i en halvlek). Detta får vi hoppas Roberto di Matteo (RdM) kan bygga på. Jag tror nog det blir en lite annorlunda startuppställning för Torres gjorde till exempel en av sina sämsta matcher hittills i Chelsea.(Trots att RdM öste beröm över honom efteråt...!? Torres fick också chansen att ta straffsparken när Mata erbjöd men vågade inte, och Mata missade sedan igen.) Mikel fick beröm av många har jag sett, och visst var han stabil. Bra defensivt. Och det är fullständigt möjligt att han i andra halvlek också slog en passning framåt, men jag svär på att han inte gjorde det i första halvlek. Birmingham var inte alls dåliga men påfallande tandlösa trots att Zigic var en av de bättre på plan, vilket vi ska vara tacksamma för med tanke på de problem Chelsea, och kanske Iva mest av alla hade i första halvlek. Iva har varit en ren säkerhetsrisk på sistone och det oroar mig när han snart ställs mot Lavezzi och Cavani.

En stor fråga är väl om John Terry kommer att starta? Jag tror inte det och jag vill det inte för jag vill hellre ha en fräsch JT utan nya känningar till matchen mot Napoli. Cahill och Luiz har spelat stabilt på sistone och Luiz har tagit flera steg framåt även om vi alltid undrar när hans koncentration ska brista och han tar en för stor risk. Mot Brums var jag rätt övertygad om att skulle något hända framåt skulle det vara via honom också, men så kom Chelsea ut som ett nytt lag i andra och presterade verkligen. Jag tror också Sturridge är tillbaka i startelvan på lördag. Frågan är väl om det blir Essien eller Mikel på mitten. Meireles lär ha varit väldigt upprörd över att AVB fick sparken och firade aldrig sitt mål, trots att det var en riktig pärla. Några tidningar påstår han stormade ut från planen... Lampard var inte särdeles bra när han kom in, men tipset är ändå att han startar mot Potters.

RdM antydde eller närmast sa det rakt ut att för honom och Chelsea är den här matchen viktigare än cupmatchen i tisdags. Fjärdeplatsen i ligan är uppenbarligen den sämsta placering någon i klubben är villig att acceptera och det går nu före till och med FA Cupen och t o m Champions League, även om det är något ingen journalist någonsin kommer att erkänna då vi vet att det är en av sportjournalistikens allra heligaste principer - att Chelsea/Roman bara är intresserade av att vinna den turneringen.

Stoke ligger på en stabil nionde plats, vilket jag tror är något av en besvikelse för dem med tanke på de spelaraffärer du gjorde i somras. Jag tycker inte Croch har blivit den succé hos dem som man trodde med tanke på deras fasta spel. Att tjata om inkasten känns bra tjatigt, men de går inte att komma förbi då det är en stor del av deras spelidé. Stoke har problem med att göra mål, bara 27 stycken vilket är näst sämst i PL (med Everton), bara Wigan är sämre.De är dock farliga på andra fasta situationer också då Pulis verkligen trimmat laget på sådana saker. Stoke vann i helgen mot nykomlingarna Norwich. Nykomlingarna har börjat sladda lite nu när allvaret verkligen sätter in, särskilt på bortaplan.

Av våra konkurrenter (jag räknar inte längre Manc-lagen dit) har mycket svårbedömda (då de blandar usla insatser, även om de ändå vann mot Liverpool, med fantastiska matcher just nu) Arsenal en tuff match mot Newcastle på måndag. Everton har hemmamatch mot Tottenham vilket inte är några givna poäng alls för Redknapps lag som visat tveksam form ett tag. Att de skulle slå ut Stevenage ur cupen var ju givet, men de fick faktiskt kämpa för det.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook