csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 26 sp 13 v 7 o 6 f 47 - 31 mål 46 p
20 - 26 feb 2012

Nyheter v-8


NY FRÅGA + EN TILL

Söndag:
Nedpetade till femte plats (med samma poäng, målskillnad, men färre gjorda mål än grannarna) igen efter att Arsenal fått ungefär samma osannolika matchutveckling mot Tottenham, som de fick mot oss på Stamford Bridge. I en match där nästan allt går deras väg, efter att hamnat i underläge. Ändå tror jag att resultatet är bra för oss! Då det innebär att Tottenham inte går ifrån och vi har både Arsenal och Tottenham på vårt spelschema, så vi har det ändå i våra händer/fötter. Utvecklingen är det enda som egentligen kan visa vad som är bra för oss. Vi möter Spuds på Stamford 24 mars och bergochdal- Arsenal på nya biblioteket, som nästan lät som en fotbollsarena idag, 21 april. Det är nog matchen som avgör CL-platserna. Jag är dock förvånad över hur lätt Tottenham vek ned sig i den här matchen, är deras formtopp över nu? De har också Man Utd, i nästa match (Arsenal har pool borta). Nu hejar vi på Cardiff, som knappast är favoriter i ligacupfinalen!

Det var många sköna jubiléer igår. Chelseas 2.000:e seger i vår historia, Lamps 150:e ligamål, Drogbas 99:e. Det var också en annan milstolpe som vi glömde till idag, Frank Lampard blev den förste spelare, åtminstone i modern fotboll i England, som gjort tvåsiffrigt med ligamål nio säsonger på raken. Och han är mittfältare. SuperFrank.
   Samtidigt säger tidningsrubrikerna att Lamps erkänner att det finns problem mellan honom och AVB. Det är första gången Lampard pratat om det offentligt och orden är "certain issues" och "a not ideal relationship". Om det är så har jag bara en lösning, för helsike sätt er ner och tala ut om det här André och Frank. För Chelseas skull bör nog bägge tagga ned prestigen och stoltheten och lösa problemen på vuxennivå istället för sandlådenivå i media, om det nu är så. Som vi såg igår är Frank superviktig för Chelsea, men vi såg också hur långsam han blivit och hur feg han är i sitt passningsspel. Men oj, vilken fotbollshjärna och positionsförmåga han har. Det går kanske inte så fort att komma rätt längre, men när det går, då är han där. Vilket är en talang som aldrig försvinner, men Franks spel för övrigt måste anpassas till AVBs idéer, han kan inte fortsätta spela Ancelottis sidledsspel när resten av laget vill och måste fram mycket snabbare. Så lös det. Chelsea behöver både Frank Lampard och André Villas-Boas, men det är min tro att om de inte löser det är det Lamps som är förloraren. Och vi fans, men vi fans är alltid förlorare när saker och ting inte går som vi vill, det var vi i konflikten mellan Mourinho och ledningen och det har vi varit på andra sätt, inkl en del dyra affärer som floppat men kostat så mycket att de förstört möjligheterna till bättre affärer o. s. v.
   I det uttalande Frank nu gjort, och det är bra att det lyfts fram istället för att murvlarna får gräva runt och tolka saker som de vill; betonar Lampard också att det har förstorats i media och det handlar inte om förstörda relationer utan om åsiktsskillnader. "I think, from the outside, you can probably see that it's not been ideal but the important thing is not to focus on individual relationships too much. It can only be negative and people do like to play on negatives."
   Lampard hävdar också att det är inte personliga saker utan snarare situationen med Chelseas uteblivna framgångar som ligger bakom missnöjet eller vad vi ska kalla det. Frustration över de uteblivna resultaten. "It's not about any one individual here and negative things can take the shine off it".

Lördag:
MATCHEN Chelsea v Bolton 3-0
Laguppställningarna >

Det har inte med matchen att göra, men ursäkta, jag är faktiskt väldigt trött och besviken på Erik Nivas antichelseainställning och oförmåga på att skilja rykten, skvaller och tjafs från fakta. Min respekt för honom har minskat väldigt mycket sedan han blev s k expert i Viasat. Jag kan mindre om andra klubbar men om han är så här okunnig trots sitt rykte, om Chelsea, är han då det även när det gäller fotboll i allmänhet?
    Jag föredrar väldigt mycket Andersson och även Bosse Petersson till Niva när Chelsea spelar numera.

Vi är nog rätt många, ca 135 miljoner fans som hoppas att säsongen vänder idag. Ett hopp vi burit på ett bra tag nu. Något har låst sig i klubben och en lätt vinst, gärna med trevliga siffror kan få en enorm betydelse för resten av säsongen, för det finns en hel del kvar att spela om.
   Felaktig offsideavblåsning på Drogba, men Drogba fick ändå inte helt kontroll över Luiz fina långpass i 3 min.
   Sturridge tar upp bollen och viker in när Drogba fick med sig bägge backarna, men skottet tar Bogdan rätt lätt och Drogba är inte framme på returen tyvärr. Fint anfall 5 min.
   Ramires in i straffområdet men skjuter på första back och Bolton tar hand om bollen. 6 min.
   Newcastle tar ledningen och vi är nere på sjätte plats i tabellen! Så tätt är det.
   Lampard får friläge men hinner inte riktigt ifatt bollen. Underbar passning, men det borde blivit mål. 8 min. Lampard visade att snabbheten inte längre riktigt finns där, men spelsinnet är det ju inget fel på.
   Chelsea har redan hunnit slarva bort en del hörnor. Att vi ska ha så svårt att göra något vettigt av alla hörnor vi får?
   Sturridge har börjat matchen piggt och framförallt varit oerhört rörlig, både till vänster, höger och i försvarsspelet. Kul att han börjar hitta formen igen. Det blir nog ett mål av honom idag - hoppas jag.
   Äntligen en hörna som hittade en Chelseaspelare och det kunde blivit farligt, det blev det inte men ett steg framåt om vi säger så. 13 min.
   Boltons första hörna kom i 15 minuten. Helt ofarlig.
   Chelsea har helt matchen i sin hand, men vi behöver ett mål för att lösa upp nervknutar och få laget att spela ut. Gärna ett enkelt mål och ännu hellre snart.
   Drogba fin aktion i straffområdet men får lite svårförståeligt frispark emot sig. 18 min. Domare Oliver, ny för mig, är lite väl pigg på at blåsa tycker jag nog så här inledningsvis i matchen. inte fel, men han kunde låta spelet fortgå oftare istället för att blåsa av det.
   Chelsea har tappat initiativ, och tempo i matchen. Som jag ser det är problemet fortfarande mittfältet trots alt. Essien är idag långt från den spelare han var innan sina tre svåra knäskador. Han är inte lika bollsäker, han saknar tempo och är inte alls den dynamo han en gång var.
   Ännu en bortslarvad hörna men bollen kommer tillbaka och Iva nickar långt utanför. 28 min. Just nu ser det inte ut som om Chelsea kommer att göra mål. Jag saknar Mata i matchen, han har varit osedvanligt osynlig. Sturridge och Drogba däremot pigga bägge två.
   Sturridge skjuter tet bra skott men Bogdan räddar bollen till en hörna som blir till en till. Nu har det tänt till lite igen. 29 min
   Mängder med hörnor men varför blir de så taffliga, inte en enda bra målchans på en hörna ännu.
   Oj vad den här matchen behöver ett mål, eller vad vi behöver ett mål borde jag säga.
   Studge igen, men skottet täcks till hörna igen. 33 min. Som blir meningslös igen, bollen på förste försvarare. Ska Lamps verkligen ta hörnorna?
   Lampard tappar igen boll på mitten och Reo-Coker får en bra boll. Cahill försvarar dock bra till hörna. 35 min. Hörnan dålig.
   Cole skjuter, illa, i en snabb omställning. 36 min.
   Matchen ser ut ungefär som det gjort ett par månader nu. Chelsea har boll, Chelsea anfaller men det är inget krut i anfallen och motståndarna har ändå inte svårt att försvara sig. Jag är besviken på Lampard hittills. Hade velat se mer vilja och jävlar anamma, att han vill visa att AVB gjort fel som bänkat honom och att Pearce gjort fel som petat honom - men inte. Det enda jag ger honom godkänt i hittills är positionsspelet. Och Chelsea slarvar bort ännu en hörna, den första från Mata. 40 min.
   65% bollinnehav och ungefär noll procent målchanser. Det är inte godkänt.
  Är det inte symtompatiskt, när Drogba får sin bästa chans i matchen, då springer Iva ned honom i anfallet? Det sägs att skickliga lag skapar sin egen tur, det stämmer inte på Chelsea i år.
   Pratley får en varning för filmning på straffområdeslinjen. Det såg rätt ut tyckte jag. 42 min.
   45 min, får Miyaichi en skottchans, skjuter över men frågan är om det ändå inte är en bättre chans än vad Chelsea skapat. Inte undra på att publiken inte orkar engagera sig.

Det finns inte mycket att hetsa upp sig över i första halvlek. Vi har sett den här matchbilden i snart varje match i år. Inga som helst tecken på att säsongen ska vända och att vi ska känna igen vårt Chelsea. Jag ger godkänt åt försvaret, Studge och Drogba. Resten får inte godkänt för den här halvleken. Mittfältet är skrämmande dåligt och ger inga som helst spelalternativ. Det är verkligen vår akilleshäl i år, både framåt och bakåt. Hoppas på en hårtork i halvtid så vi får se ett lag som tar tag i matchen och inte bara nöjer sig med att trilla boll utan framförallt försöker göra mål. Det här Bolton ska vi vinna lätt över, inte behöva riskera att förlora mot på ett chansanfall.

ANDRA HALVLEK:
Niva har ju rätt i att vi måste få mål från våra anfallare, särskilt våra centrar - men å andra sidan, den slutsatsen hade nog en normal dagisunge också kunnat dra.
    Just nu bryr jag mig inte om vem som gör målen, bara det görs mål och att de görs av Chelsea för annars kommer vi säkert att åka på någon kontring och Bolton snubblar in bollen.
   Där kom det. MÅL. AV David Luiz som gör det alldeles utmärkt. Han tar sig fram, och får lite turligt tillbaka bollen av försvaren och han söker position och sätter bollen snyggt. Härligt Luiz. 48 min.
  Cahill lämnar en livsfarlig retur men som tur var skjuter Reo-Coker en bra bit utanför. Oj så slarvigt av Cahill, tog han fel på lagkamrat? 51 min.
   Luiz nickar i stolpen och Miyaichi är på returen vilket domaren inte ser. Å andra sidan, så dåliga som vi är på hörnor är det kanske lika bra att vi inte får dem. 55 min.
   Drogba placerar bollen, tyvärr i ribbans överkant. 56 min. Två trävikresträffar på två minuter. När ska oflytet släppa? Våra mål är svårare att komma över än att höra Wenger berömma en domare.
   Tungt skott över ribban av Tuncay från en bit ut. Bolton har lyft upp laget nu efter målet, vilket borde öppna upp för de omställningar Chelsea fortfarande gillar att spela på. 58 min.
   Mata haltar fortfarande efter hopslaget för några minuter sedan med en Boltonspelare. Inte bra.
   Lampard och Cole ziggar fram i straffområdet, men Reo-Coker har hängt med Cole hela vägen och lyckas få undan bollen. 60 min.
   Drogba gör MÅL på en pefekt hörna för en gångs skull. Snyggt jobbat av Drogba och äntligen ett forwardmål. Nu kanske det lossnar. 62 min. 99 PL-mål totalt nu!
   Essien skjuter bra, fin räddning av Bogdan och Luiz komme rinte riktigt åt returen. 63 min.
   Mata försöker lura Bogdan med en chipp, men det är målvakten med på. 65 min.
   Miyaichi i en bra aktion ned mot linjen, men Cole täcker av passningen då Bolton har två lediga spelare som kunant få bollen. 65 in.
   Sordell in för Ngog som jag inte ens kom ihåg var med i matchen så anonym har han varit. 66 min.
   Det är en betydlgit roligare och öppnare match igen, eller snarare det är det efter den ändå rätt låsta och trista första halvleken där bara inledningskvarten var något att se. Vilket också märks på läktarna.
   Tänk vad skönt det vore med ett par Chelseamål till, så att det verkligen blir en islossning. Helst då från forwards så de hittar tillbaka till sitt självförtroende. En nyckelvara när det gäller just forwards som ju måste agera mycket mer instinktivt än andra fotbollsspelare.
   Drogba skadar sig när han sparkar på Tuncay, vridning i knät? Eller fotleden? Ser inte bra ut. Torres värmer. Det blir nog byte, hoppas bara det är en tillfällig skada som snabbt läker för vi behöver den Drogba vi sett i den här matchen under året. Nej, det blev inget byte. Drogba är på plan igen och har skakat av sig smärtan.
   Tuncay av, Eagles in. 75 min.
   Drogba kan inte fortsätta, det är tydligt. Han går ut. Han har varit bra, aktiv och fick äntligen göra mål igen. Kanske kan även Torres få göra det nu. 76 min.
   Vi har kanske inte den ljudligaste fansen alltid, som idag. Men oj vad lojala vi är vilket stödet för Torres när han kommer in visar. Det gör mig stolt.
   Lampard stiger in i rekordböckerna som Boltondödare nr ett med Fowler. 12 mål mot dem nu. MÅL. 79 min. Och Lampard är nu bäste målgörare i PL för Chelsea. 10 mål. Studge den som öppnar upp för honom.
   Studge får gå ut, jag tycker han får helt klart godkänt för en aktiv insats. Byter mot Kalou. 80 min.
   Mikel ska också in, blir det Essien som får gå ut?
   Torres rör väl bollen typ för första gången, och vill verkligen göra mål, men läget är svårt och bollen går också utanför. 88 min. Mikel in för Ramires.

En skön eftermiddag, en skön andra halvlek och en skön vila från krisrubrikerna. En klar och säker seger som vi förhoppningsvis kan bygga på nu. Att utse en MoTM mycket svårare, men jag ger absolut tre spelare plus; Didier Drogba (hoppas det är en lindrig skada), Daniel Sturridge och David Luiz. Men absolut ingen får något minus, även om Cahills passning till Reo-Coker gjorde honom till en kandidat hade han inte varit bra för övrigt.

150 ligamål för Lampard nu, 2.000 segrar för Chelsea. Härliga siffror.

Nu väntar svåra WBA borta nästa helg, ett annat bottenlag som piskade formlaget Sunderland med utklassnings-siffrorna 4-0. Det blir inte lätt, men även det måste bli en seger.

Det här behövde vi fans, laget och klubben och kanske framförallt AVB. En fjärdeplats igen och även om vi kan åka ned igen om gooners slår spuds imorgon, något jag tänker heja på ändå. För jag har inte gett upp att Chelsea ska nå minst tredjeplatsen i ligan och då behöver vi lite hjälp med att spuds ska tappa poäng, plus att det gör några jag känner rätt sura så.... ;-)


 


---
Chelsea U-18 slog idag på morgonen Arsenal borta med 3-2. Efter att som vanligt legat under. Extra roligt var att det var svenske Amin Affane, frisparksspecialisten som stod bakom segern med två stycken mål. Det avgörande målet gjorde nykomligen Patrick Bamford som väl gjort mål i varje match han spelat med reserverna och nu ungdomarna... Chelsea låg under med 2-0 i halvtid och precis som mot Nottingham i cupen vände de och vann. Det finns verkligen en underbar moralisk styrka i det här ungdomslaget som gör mig optimistisk mot Man U eller Charlton i cupsemin. Det borde också kunna inspirera ett a-lag som behöver inspiration. Extra roligt var det att det var faktiskt första vinsten för U-18 mot sina motsvarigheter i Arsenal på deras arena sedan 2006!

Torsdag:
Juan Mata bröt ett finger, ett rättare sagt ett ben i ett finger, i matchen mot Napoli. Han kommer dock att kunna spela mot Bolton. Vilket naturligtvis inte John Terry, José Bosingwa kommer att göra. Däremot är det också tvivel om Torres, som är sjuk. Terrys skada är precis så allvarlig som inte hoppades och vi får räkna med att han är borta 5-6 veckor under den mest kritiska delen av säsongen. Han har opererats iknät efter Neapelresan. Vi har verkligen inget flyt just nu.

---
Ungdomarna som är framme i semifinal har självklart haft otur i lotten, vi möter återigen Manchester United i semifinal, eller Charlton om de skulle lyckas besegra Uniteds ungdomar på onsdag nästa vecka.

Chelsea har tre spelare i Englands landslagstrupp under vikarien Psycho Pearce (han som gjorde ett sådant uselt jobb med England U-23 förra sommaren). Det är Sturridge, Cahill och Ashley Cole som platsar. JT är av naturliga skäl inte med och FA drar nog världens största suck över hans skada. Frank Lampard har också ratats till förmån för hans värste rival Steven Gerrard. Det är inte heller så förvånande med tanke på Lampards uppträdande på sistone. Det är överhuvudtaget en lite experimentell trupp och ska England chansa så här med en vikarierande manager avundas jag inte den som ska ta över.

Ungdomarna är framme i semifinal i FA Youth Cup efter ännu en spännande match, som tyvärr försvann lite i besvikelsen över hur matchen i Neapel slutade. Nottingham Forest slogs ut med 4-3 på bortaplan. Det var en match so borde inspirera a-laget då ungdomarna låg under med hela 3-0 i halvtid och ändå vann. Då ska väl Chelsea kunna slå Napoli eller? Målskyttar Lucas Piazon,Islam Feruz, 2,och inhopparen Alex Kiwomya som avgjorde tre minuter före slutet. Ingen kan säga Chelseas väg genom FA Youth Cup i år har varit lätt, två straffläggningar och så den här matchen, även i första matc hen gav ungdomarna sig själva en svår start genom att börja svagt. Men oj vilken moral och kämpaanda de här tonåringarna kan lära sina äldre kollegor i klubben.
Chelsea spelade samma lag som mot West Ham, utom svenske Anjur Osmanovic som fick stanna på bänken hela matchen. Amin Affane blev utbytt mot matchvinnaren Alex Kiwomya för att få ny fart och det fungerade ju.
Chelsea (4-2-3-1): Jamal Blackman; Todd Kane, Nathaniel Chalobah (k), Nathan Ake, Adam Nditi; John Swift, Lewis Baker (Alastair Gordon 89); Reece Mitchell (Archange Nkumu h/t), Amin Affane (Alex Kiwomya 73), Lucas Piazon; Islam Feruz
På bänken: Mitchell Beeney, Anjur Osmanovic

Och Nej. Jag anser fortfarande inte att resultatet var rättvisande eller att Chelsea gjorde en dålig match i Neapel. Som Strömberg sa, Napolis vinst var något mål för stor. Tar vi dessutom bort handbollsmålet så kunde vi lätt fått oavgjort där. Men vi har ingen tur alls just nu och våra defensiva misstag kostar väldigt mycket. Ibland kan man kosta på sig att göra missar för det händer inte så mycket på dem, meni år tycks varje miss få en egen historia av bibliska proportioner och blir osedvanligt avgörande.  Inte heller har jag ändrat uppfattning om hur Chelsea på något sätt särbehandlas. Inte hölls sådana här domedagspredikningar när Liverpool gick från att vara ett topplag? Eller ens när United åkte ur alla cuperna? Jag erkänner möjligheten av att jag är känslig och subjektiv, men för mig är det rätt klart att vi särbehandlas i media och så har det varit sedan Roman tog över. Både i England och här i Sverige.


Ännu inget klart besked om John Terrys knä som beroende på vilken källa du vill lyssna på kan vara borta upp till tvåmånader. En artroskopiundersökning ska ha gjorts, men resultatet är inte känt. Vi får hålla tummarna då vi behöver hans ledarskap snarast. JT tycks också stått utanför de grupperingar som media hävdar finns i spelartruppen även om vi vet att massor av de spelare som påstås vara emot AVB faktiskt gått ut och försvarat och stöttat honom.

Onsdag:
We can not catch a break, i år.
Det är nog den största känslan jag har den här säsongen. Hur många matcher har vi blivit bortdömda i nu? Visst, vi är bra nog att ändå vinna de flesta matcher men... OK, så nu får vi koncentrera oss på ligan och hålla en låg profil då Chelseahatarna firar triumfer. Och apropå det, är jag den ende som börjar få nog av Erik Nivas väldigt uppenbara anti-chelsea-inställning i Viasat? Jag har inget emot att han är en spudpotatis men till skillnad från Glenn Strömberg som är goonerfan och ändå objektiv kan ingen kalla Erik Niva objektiv när det kommer till Chelsea. Han är antingen blind eller sitter och ljuger oss rakt i ansiktet när han säger att han inte kan se om det är Ivas huvud eller Cavanis handboll som ger Napoli det avgörande målet. I lördags gjorde han sig själv ingen tjänst gneom att visa okunskap genom att förlöljliga Gianluca Viallis tid som manager, en av de mest framgångsrika perioderna i Chelseas historia! Viasat har gjort sig av med tjejen som bara satt och läste faceobookkommentarer (vilket drömjobb!) Detta sagt utan att orka med efterkommentarerna efter Napolimatchen, och jag hävdar ännu att Chelsea faktiskt inte gjorde en dålig match, vi har bara inget som helst flyt. Det kloka närmaste tiden är nog att strunta i pressen som kommer att kräva AVBs avgång i en match där han nog gjorde allt en manager överhuvudtaget kan göra (möjligen kunde han bytt tidigare då mittfältet återigen inte fungerade, men ...). Det var ännu en försvarsmiss och ett feldomslut som kostade oss ett bra resultat igår, inte AVBs insats efter de skador han fick hantera. Så, kanske tar CSFC lite paus de närmaste dagarna för att få ägna sig åt fotboll istälele för skvaller.

Tisdag:
MATCHEN: Napoli v Chelsea 3-1
Laguppställningarna >

Efter en inte helt objektiv uppladdning av vissa som vi vid det här laget vet inte är alltför positiva till Chelsea börjar ju matchen med ödestonerna CL-hymnen. Det här kan bli en ganska trist match är jag rädd för och då menar jag inte resultatet utan för att jag misstänker att bägge lagen kommer att vara överdrivet försiktiga, åtminstone i första halvlek. Men hittills i åttondelen har det ju blivit en del små överraskningar och varför inte idag heller, och mest överraskande åtminstone för Viasats studio måste ju ett bra resultat för Chelsea bli.
  Regnet öser dessutom ned vilket bidrar till de ödesscenarion som har pressats på matchen. Jag anser nog att det handlar om ett dubbelmöte om inget av lagen helt gör bort sig ikväll. Meireles och Luiz är i varningsfarozonen i Chelsea.
   Ännu mer dåliga nyheter är att JTs knäskada nu kräver operation och det talas om att han är borta större delen av vårsäsongen nu, kanske sex veckor vilket väl bara FA är glada över då han inte kan tas ut i landskampen mot Holland.

Det är tidigt att säga men Chelsea börjar onekligen påfallande försiktigt. De verkar vilja låta Napoli ha bollen och det verkar inte ingå i Napolis planer då de vill kontra. Först i tredje minuten gick Chelsea till ett halvhjärtat anfall. Det kunde blivit riktigt farligt men Sturridges första fina passning bröts tyvärr och det var först på andrabollen som Chelsea gick upp.
   Det dåliga väglaget lär påverka matchen, det syntes när Napoli fick första bra läget dä Cech gick ut och avstyrde i femte minuten framför fötterna på Lavezzi. Halvminuten senare fick Drogba en smäll mot huvudet och det ser oroligt ut.
   7 min, ASturridge försöker ensam ta sig igenom ett tätt tremannaförsvar, han får tyvärr inte tillfälle att passa Mata som var i en bättre position. Sturridge har visat energi och det är bra för han är kanske en spelare tillbaka till form.
   Tionde minuten får Cavani chansen som borde gett mål men en jättefin räddning, fotparad, av Cech räddar oss från ett tidigt mål. Tack för det. Precis innan fick Bosingwa en lårsträckning och Cavani fick sitt friläge bl a för att Cahill halkade på den hala planen.
   Bosingwa byter med Cole. Den här matchen börjar verkligen inte som vi vill. 12 min. När Cole inte fick starta utgick jag det från att Cole inte var spelklar, men nu får han hoppa in inte helt frisk. Verkligen inte bra. Tidiga byten är aldrig bra, varken för spelet eller taktiken.
   Chelsea har redan problem med Napolis omställningar och genomstickare. Det verkar som Cavani särskilt försöker komma i enmansdueller med Cahill som är den långsammare av våra mittbackar. Samtidigt spelar Chelsea på ett liknande sätt och försöker komma bakom Napolis trebackslinje, men med längre svårare bollar. Ofta driekt från backlinjen.
   Målvakten De Sanctis är ute och cyklar, men det fanns för få Chelseaspelare jämfört med ljusblå i straffområdet för att det ska bli riktigt farligt. 18 min.
   Cech räddar oss igen på ett friläge från Maggio. 20 min. Bollen går vid sidan av backlinjen då Cole är ur position och Maggio får frittt skottfält som Cech avvärjer. Det kan bli en lång kväll då Napoli redan fått alla självförtroendehöjare de kan behöva med skador och en matchstart som passar dem. Chelsea är också väldigt försiktiga med att gå upp, vi håller tillbaka spelare även i kontringarna som blir lite för beroende på enskilda spelare jämfört med Napolis där hela laget ställer om. Chelsea är uppenbart på San Paolo för att framförallt hålla Napoli stången inför returen. Ett spel jag aldrig trott på tyvärr, men det kanske är klokare än den gamla klyschan att anfall är bästa försvar. Det finns dock fina intentioner i vårt anfall även om jag tycker det är alldeles för få mörkblå där uppe, än så länge. Det här kan nog bli en match med olika sidor i de båda halvlekarna, den har redan startat betydligt mer chansrikt än gissat.
   MÅL. Mata får en gratischans och gör inget som helst misstag. Helt underbart. 27 min. Försvararen Cannavaro får snedspark och bollen går fram till en vaken och helt fri Mata. Vad underbart, det viktiga bortamålet är vårt redan.
   Mata skadad och det ser allvarligt ut. Herregud ska de aldrig sluta med vår otur i år.
   Jag kan inte tänka mig att Mata kan fortsätta. Det ser inte alls bra ut och spelet fortsätter. Men nu är Napoli klart mer stressade och det går lite mer på chans.
  Doktor Carneiro och physion får igång Mata som tänker försöka fortsätta. Lite överraskande för det såg riktigt illa ut.
   Tänk vad ett mål betyder, särskilt på bortaplan. Chelsea verkar ha ett helt annat självförtroende nu och Napoli ser stressade ut. Chelseas spelplan har fungerat perfekt med de långa raka bollarna där de försökt avslöja Napolis trebackslinje, men matchen är lång och anfallarna måste fortsätta löpa som de har gjort hittills. Chelsea måste fortsätta pressa Napoli så att de fortsätter att slarva på samma sätt som de gjort efter målet. Jag vill inte att de ska få tid att lugna ned sig och börja spela metodiskt igen.
  Sturridge kunde spelat Mata, men Sturridge vågar inte slå crossen med högern. 36 min.
  Hörnan slås för tidigt, och adnra gången Luiz får en riktigt bra chans att göra tvåan då de Sanctis igen missar en utrusning. Bollen tar dock högt upp på skallen på Luiz och går över mål. Synd. 37 min.
   MÅL. Lsvezzi får en andraboll och kan placera in bollen. Dåligt försvarsspel där försvaret inte går ut för att störa Lavezzi. 38 min. Cavani varnad, vet inte varför, protest, snack förmodligen.
   Ramires tar i och missar ett jätteläge 41 min. Oj, sådana får vi inte slarva bort.
   Meireles varnas. Domaren är ute efter att stävja alla tendenser nu. Meireles avstängd i returen. 41 min.
   Oerhört synd att Napli fick sin kvittering så snabbt, men helt orättvist kan vi väl inte säga att det är då de haft de bästa chanserna. Det gäller dock för Chelsea att inte ge dem fler chanser nu.
   Iva frå ont när han blir påsprungen precis när han sparkat bort bollen med en hög volley. Men han är snabbt uppe. 44 min.
   Chelsea lyfter in bollen, 45 min, men den når inte rätt adress men det är helt rätt att fortsätta utmana de Sanctis i straffområdet för han är nu helt klart osäker efter sina missar. Det är viktigt att Chelsea håller resultatet halvleken ut nu.  
  Varför skulle jag skriva det, får då når bollen fram till Cavani. MÅL. 45+2 min. Iva tappar bort Cavani och.... Precis vad som absolut inte fick hända. Möjligen feldomslut - igen. Var det hands?
  Iva får en chans, men skottet täcks. 45+2.

Vår otur vägrar släppa. Skador före matchen som förvärras, skador tidigt i matchen och så ett möjligt handsmål emot oss. Chelseas spelplan är riskabel men lyckades bra i en stor del av halvleken, men tyvärr kom kvitteringen alldeles för tidigt. Napoli har skärrade efter Chelseas mål men de fick ta tillbaka initiativet och hade sedan turen med sig. Visst var de lite vassare än Chelsea i första, men de dominerade mindre än vad jag hade trott före matchen. Även om den var mindre låst än väntat. Drogba spelar nästan mittfältare och Chelsea använder Sturridge nästan som center. Ytterbackarna är inte helt lyckade och håller inte borta inläggen till den grad de måste göra. Där måste Chelsea få till en skärpning. Särskilt Iva har problem, tycker nog Cole fått bättre koll på Maggio. Men Cahill har inte hand om Cavani och det är väldigt oroande. Det är inget katastrofresultat för oss, men verkligen inte bra och det är en hel halvlek kvar.
  Repriserna i halvtid visar helt klart att det är Cavanis överarm. Det skueel alltså inte godkänts.

ANDRA HALVLEK:
Chelsea måste försvara sig bättre på mittfältet. Jag vill nog ha in Lampard tidigt och ut med Meireles. Ramires måste våga mer offensivt. Som alltid är det på mittfältet frågetecknen finns. Däremot är studions kommentarer rent löjeväckande anti-Chelsea. Så överlägsna var inte Napoli. Skärp er eller bli lite mer objektiva tack. Repriserna visade också solklart att Cavani slår in bollen med överarmen, vilket vissa i studion vägrar erkänna fast han och femte domaren var de enda som inte såg det, domarens ursäkt att han inte hade reprisbilder.
   Ska vår "bestraffning" för att Chelsea vågade påpeka att Frisk snackade med Barcleona i halvtid på Nou Camp någonsin ta slut?   
   Hörna 50 min som nästan letar sig in i mål men spelaren vid stolpen får ändå rätt lätt bort bollen.
   Frågan är om Chelsea ska spela på resultatet, som inte är dåligt för att avancera på hemmaplan eller ta chanser?
   Malouda skjuter och de Sanctis tappar bollen men ingen Chelseaspelare är med på returen. 51 min.
   Trevande inledning på andra, men Chelsea ger ett litet intryck av att vilja mer nu. Men det är ju ett bedrägligt intryck då Napolis spelplan helt uppenbart är att satsa vidare på sina kontringar.  
   Mata väljer fel alternativ, kunde spelat Sturridge eller Drogba, men skjuta skulle han inte gjort. 54 min.
  Lavezzi får friläge och slår bollen klart utanför. 55 min.
   Cahill varnas 56 min. Inte mycket att snacka om.
   Mata och Sturridge springer nästan ihop efter långt inkast som Drogba förlänger, så skottet från Mata blir lamt. 58 min.
   Chelsea sätter lite tryck och Maloudas skott blir blockerat. 60 min.
   Drogba tar ned bollen, men får den för långt ifrån sig efter en touch av försvaren. Cahill utanför på hörnan. 60 min. Chelsea har just nu kommandot i matchen, men turen fortsätter undvika oss.
   Just nu kontrollerar Chelsea matchen, men det innebär också att spelet börjar gå altlför mycket i sidleds. Vilket sällan gynnat oss den här säsongen. Det där handsmålet kan komma att kosta oss.
   Sturridge tar sig ned mot linjen som så ofta förut, men bollen tar på försvaren och plockas lätt av målvakten.
   Chelsea gör bort sig i försvaret och matchen är körd. 3-1. MÅL. Lavezzi får helt öppet mål när Cech är ute och helt bortgjord ute i straffområdet efter att Luiz fått bollen på Cavani som får studsen med sig. Helvete också.
  Nu måste Chelsea få ett mål. Annars är det här kört. Tyvärr. Och det är återigen en felstuds och ett felbeslut i försvaret som kostar oss, efter ett feldomslut på handsmålet. Lampard måste komma in nu för Malouda som inte varit någon succé idag heller.
   Essien och Lampard på väg in. Meireles och Malouda ut, Helt rätt. 70 min. Bara det inte är för sent då vi nu haft otur igen och släppt till mål, eller är det oskicklighet, när vi äntligen fick kontroll på matchen.
  Dzemaili in i Napoli för Lavezzi. 74 min.
  Bra anfall av Chelsea men bollen går för nära de Sanctis som tar hand om inlägget.
   Napoli kommer nu att lägga sig på försvar, och tyvärr vet vi ju att Chelsea är inte alltför bra på att dyrka upp packade försvar. Ett mål till för oss skulle dock betyda enormt mycket och göra matchserien öppen. Det här resultatet dock är inte bra för oss. Inte alls. Men något måste ske snabbt eller så får vi glömma CL i år igen.
   Cole räddar på mållinjen när Maggio har helt öppet mål. 81 min.
   Pandev kommer in, uppenbarligen inte cup-tied då han bara är lån från Inter. Hamsik ut. 82 min.
   Ska vi få det där livsviktiga målet, det är enda frågan just nu men som sagt Chelsea är tyvärr inte bra mot lag som bara försvarar sig, vilket är vad Napoli gör nu. Så jag är tyvärr inte optimist.
  Lång frispark från Drogba, men avståndet är nog för långt. Nej, det blev Mata som tog den, lyftning in och Drogba blåses av för offside när Drogba får sin andra armbåge på halvminuten.
   Handsmålet kostade oss Champions League-avancemang som jag ser det. Chelsea har haft andra halvlek, men det obligatoriska försvarsmisstaget kostade oss matchen, vilket inte hade varit en katastrof om ännu ett feldomslut inte redan på sitt sätt hade avgjort matchen. När ska det här ta slut. Chelsea gjorde verkligen ingen dålig match idag, men det spelar ju ingen roll när siffrorna blir som de blir. Det är tufft att var True Blue just nu. Det enda som dock verkligen retar mig förutom oflytet i den här matchen är vår oförmåga att göra mål på lag som bara försvarar sig.
   90+2 Drogba inser inte hur fri han är och en bra boll från Cole går om intet.
  Den andra anledningen jag ser till att matchen som den gick, eller fjärde efter domfel, oflyt, försvarsmisstag är att vi har inget mittfält som kan ta hand om den delen av planen just nu. 2-1 hade varit ett rättvist resultat, men 3-1 är för mycket tyvärr.
  Tack och adjö.
   
   
   

Måndag:
Även Didier Drogba har nu gått ut och sagt att ryktena om att han skulle hållit något slags tal istället för AVB är ren och skär lögn.

Daniel Sturridge som tidningarna säger vill bort från Chelsea, säger själv något helt annat. Han är också optimist inför Napolimatchen. Läs mer >

Reserverna slog Fulham med 3-2 och nye Patrick Bamford fortsätter sin succé genom att göra mål igen, på straff idag efter att själv gjorts ned. Övriga mål av Romelu Lukaku och Ismail Seremba.
Laget: Chelsea (4-2-1-3): James Russell; James Ashton, Alex Davey, Rohan Ince, Aziz Deen-Conteh (k); Jacob Mellis (Nortei Nortey h/t), Conor Clifford (Ismail Seremba 17) (Alex Kiwomya 71); Jeremy Boga; Billy Clifford, Romelu Lukaku, Patrick Bamford
På bänken: Mark Beeney, Sam Bangura,

Ni har säkert hört om att Drogba skulle pratat och hållit halvtidssnacket med spelarna mot Birmingham. Vi har inte nämnt det tidigare då vi utgick från att det var en lögn, vilket det också är och ESPN som stod bakom lögnen har nu bett om ursäkt. Vi väntar nu bara på de hundratals andra som påstod samma sak ska be om ursäkt också.

Napolimatchen utmålas som en ödesmatch för Chelsea, men som det står på annat håll i CSFC är inte alla lika övertygade om det som journalister. Till och med den annars omdömesfulle Kalle Karlsson skriver mindre genomtänkt i Aftonbladets PL-blogg. Något CSFC lämnar oemotsagt för det behöver inte sägas emot för dem som är mer insatta i klubben. De är många som cirklar och offret därnere på marken utelämnat i den brännande sol vi så saknar just nu, är förstås en trippelvinnande men ändå orutinerad 34-åring som optimistiskt tog sig an det kanske tuffaste projektet i fotbollsvärlden. AVB skulle inte bara fortsätta vinna och leva upp till våra ibland orealistiska krav, han skulle göra det med stil och samtidigt fasa ut klubbens stöttepelare utan att de skulle bli sura över minskad speltid och förnya både spelartrupp och modell utan att spendera några summor i stil med dem Mourinho hade till sitt förfogande. Han skulle få fart på fotbollens största gåta, Fernando Torres och vi skulle inte märka den här övergången. Det har vi dock gjort, även om vi faktiskt inte är mycket sämre i år än förra året trots allt gnäll om att Ancelotti borde fått stanna.  (Mer i Läget i Chelsea-artikeln).

 

Rykten, notiser m m, v-8


Söndag:
Tabloiderna hävdar att Manchester City vill köpa tillbaka Daniel Sturridge för 20m pund. Sturridge som har 2,5 år kvar på sitt kontrakt lär vilja förhandla om sitt kontrakt. Hur mycket som är agentsnack vet vi inte men det hela låter mycket underligt.

Fabio Borini som inte gillade det lönebud han fick från Chelsea gör nu succé som lån i Roma. Mål idag igen, även om det inte räckte. Åtminstone inte för att vinna matchen, men han fick en landslagsplats istället till vänskapsmatchen mot USA.

Chelsealegenden och egna produkten Jimmy Greaves, som Tottenham "snott" som sin legend... har återhämtat sig från en ministroke och verkar bli fullt frisk igen. Greaves är 72 år gammal. Greaves var ju en av de stora värvningarna på tidigt 60-tal när Tottenham var världens första stora köpelag! Han hade lämnat Chelsea för Milan där det inte gick så bra och när han skulle återvända var det Tottenham som öppnade plånboken. Tyvärr.

Angel di Maria är med i skvallret igen, och inte mig emot då jag tror det är en spelartyp vi kan ha stor glädje av, och det skulle ge Mata möjligheten att spela mer centralt vilket de flesta av oss tror är hans rätta position för framtiden.

Daily Mail fortsätter sin kampanj mot oss, men vem hade väntat sig något annat. DMs känslor ligger ju helt hos ett annat Londonlag, precis som Sportbladets känslor alltid hamnar hos en viss söderklubb. Vi lär få se mycket av det här, för det är bara en sak som kan stoppa dem. Det är att vi vinner allt, vilket kanske är lite mer än vad vi kan hoppas på den här säsongen.

Lördag:
Napoli vill ha managern Mazzarri vid sidlinjen i returen mot Chelsea och går vidare med ett överklagande till CAS över Uefas dom på två matchers avstängning. Jag undrar om det lär fungera.

Våra vänner på Daily Mail gör ett uppehåll i attackerna på AVB och spekulationerna i att han ska lämna för att avslöja, vad de tror, ett närmast sensationellt rykte. Eller vad tror ni? De påstår att Chelsea tänker erbjuda Salomon Kalou en kontraktsförlängning till en lön på hela 80.000 pund i veckan! Jag vet inte vad han har idag, men med tanke på vårt behov av att minska lönekostnaderna kan den lönen inte motiveras. Särskilt inte som jag faktiskt tror den är högre än några av de som spelar som startspelare i Chelsea! T ex lär Gary Cahill bara ha 75k.

Efter det påstådda bråket, som väl i verkligheten bara var olika åsikter, mellan AVB och Ashley Cole har tidningarna redan sålt honom. Det är bara adressen som är oklar. Men nu har väldigt oseriösa Elcentrocampista bestämt sig, det blir Barcelona.

Fredag:
Ett av de dummare ryktena, att Akinfejev skulle komma till Chelsea för att ersätta Cech när vi har den målvaktsuppsättning vi har  på den yngre sidan med framförallt Courtois har avfärdats av den ryske målvakten. Inte direkt oväntat.

Ett motsatt ryskt rykte är att dagestanska Anzhi som är den klubb som väl numera får mest spelare länkade till sig i media, är intresserade av Mikel. Vilket Mikel själv förnekar.

En sportsite som ovanligt nog tycks brytt sig om att kolla ett hett rykte är nyzeeländska Sportal som också därmed meddelar oss att Chelsea har inte alls varit i kontakt med Tubby Benitez vilket till och med normalt trovärdiga källor som Times, Telegraph försökt hävda. Att Daily Mail och Daily Star som bedriver rena privata mediedrev mot oss just nu säger sådana saker, det får man ju leva med. För att inte tala om The Sun, å andra sidan varje journalist som citerar The Sun har ju enorma trovärdighetsproblem efter sådana artiklar. (Förutom CSFC.SE förstås, som ju också gör klart att det alltid handlar om rykten i den tidningen, som ändå kan vara rolig att läsa ibland! Just nu älskar vi följande möjliga citat som stått i The Sun: "Andre Villas-Boas was Mr. Abramovich's personal choice. In the past, the senior players have sometimes got their way over an unpopular manager. But this time Mr. Abramovich is fed up with their moaning," De hävdar att det kommer från en "club insider at Chelsea".

Mourinho nämns ofta i ryktena just nu, dels för att han påstås vilja komma iväg från Real Madrid och på det tror vi ju inte särskilt mycket, men den framförallt engelska inställningen är ju att han och Mourinho är ovänner efter brytningen när Mourinho lämnade/sparkades (vilket av de två som är sant beror nog på vilken inställning man har). Engelska tidningar är nu snabba att säga att Mourinho och Roman blivit mer vänner på sista tiden så om Mourinho ber om ursäkt är han välkommen tillbaka. Vet man då att Roman redan halvåret efter att JM lämnade gav honom en Ferrari så undrar man ju lite om hur den ovänskapen såg ut och var hittar jag sådana ovänner?

Torsdag:
Det osannolika ryktena om Tubby Benitez fortsätter flyga och allt han gjorde fel förr är som bortglömt av sportjournalisterna som tycks stå på hans agents lönelista. Nu tror jag inte Roman är så dum, men det är ju helt klart att alla skriverier om Chelsea just nu skadar klubben, sant eller osant. Människor är ju sådana och även fotbollsspelare ser ju medias attacker som fritt fram att agera och även om det mesta som skrivs om Chelsea för tillfället (nästan alltid egentligen) är lögner, spekulationer och ibland nästan förtal så finns det i vissa saker ett korn av sanning. En sådan sanning är nog att det finns oro i Chelseas spelartrupp och alla spelarna står inte bakom managern.  Att Chelsea som klubb dessutom har som policy att aldrig säga något gör inte saken bättre. För som AVB antyder skulle det verkligen inte skada om klubbledningen (dvs Romans män) klargjorde saker och ting rakt ut istället för att låta honom ta alla smällar och förklara det som sägs till honom bakom stängda dörrar. Det är dock något vi nog måste leva med under Romans kontroll och med en advokat som ordförande. Kanske blir det annorlunda när Arkadij tar över. Vi fans kan liksom inte göra annat än gilla läget som man säger.
    Lite oroande är det dock att normalt respekterade tidningar som The Times (som trots Murdochs ägarskap har fortfarande ett trovärdigt rykte) påstår att Chelsea kontaktat Tubby. För mig är det oerhört oroande för det finns nog ingen manager jag mindre vill se i Chelsea. Och det går liksom inte ihop att fotbollsvärldens största företrädare för den tråkigaste fotbollen i modern tid, nämns för Chelsea som samtidigt påstås ha krav på sig att spela attraktiv fotboll.

Däremot är påståendena om att Romans tystnad angående AVB skulle vara talande fullständigt urlöjliga. Roman har aldrig någonsin uttalat sig offentligt om Chelsea, dess spel, dess spelare eller manager så varför skulle hans tystnad nu vara särskilt talande? Vi önskar dock att han blev mer öppen om Chelsea och sina tankar om klubben, men det är inget vi kan vänta oss.

Tisdag:
West Ham ska ha lagt ett lånebud på Fernando Torres.  Och tre på Carlos Tevez. Självförtroende saknar inte ledarna i the Championship. Fast ingendera affären lär någonsin hända.

Nu radas namnen upp som AVBs efterträdare, har bara inte sett Svennis ännu men ett namn sänder iskalla kårar av skräck längs min ryggrad även om jag absolut inte tror det lär hända, Rafa Tubby Benitez är ju arbetslös och marknadsförs nu av vissa fotbollssajter som vår näste manager. Då blir jag hellre tia i årets serie än ser Tubby som manager.

Måndag:
Opålitliga Metro i England (de är väl inte så pållitliga någonstans egentligen...) hävdar att Frank Lampard och Florent Malouda säljs i sommar. Varför säger inte de, eller tidningar de försöker citera för att sälja in storyn. Dock borde nog Malouda ha sålts redan i somras, men som jag förstår det var det "no takers" trots rykten om PSG senare under året. Jag tror nog Lampard är kvar nästa år, men han måste inse att han är ingen startspelare trots att han fortfarande är en viktig del av laget.

Sebastian Giovincos agent hårdsäljer just nu sin klient till Chelsea och lovar att han kan bli den nye Zola. Jag gillar Giovinco men den lanseringen köper jag inte. Dessutom är Parmaspelaren delägd av Juventus som har förstaval vid ev försäljning. Den lille yttern har gjort elva mål och är onekligen en rolig spelare att se, men upp till Zola är det en lång väg för en 25-åring.

Igår åkte han dit på en förödmjukande 5-1 förlust mot Barcelona, idag påstår media att han är Chelseas nye manager. Vi talar om Unai Emery i Valencia och jag tror inte ett vitten på det ryktet.

Gamarna cirklar som ni kanske noterat, och skadeglädje firar triumfer. Vilket man väl får bjuda på, jag kände ungefär likadant när Liverpool slutade vara ett storlag. Det ger också upphov till rykten som kanske inte borde nämnas men som kan hjälpa till att få upp blodtrycket med. Som att Ramires vill återvända till Brasilien om han får ett bra erbjudande pga Chelseas situation. Så snabbt folk glömmer, även Barca, Real och United har haft mellansäsonger och minst två av de lagen lär nog ha det i år också, eller?

Vår inte-favorit Alan Hansen, ex-pool, skriver i Telegraph om hur Chelseas spelare måste visa stolthet och ställa upp för klubben efter allt klubben gjort för dem. Vilket ju är helt rätt, ändå lyckas hela krönikan mer ge intryck av en förolämpning än ett stöd för den enda engelska klubb som fortfarande har en chans i årets Champions League.

Manchesterkällor hävdar att Luka Modric nu föredrar att gå till United i sommar. Inte oväntat då det är dit Tottenham alltid säljer sina stjärnor. Snart kommer nog nyheten om att det gör Gareth Bale och de andra också.

Kaka kommer att lämna Real i sommar. Inte en så sensationell "nyhet", då betraktar jag resten av skvallret som betydligt mer sensationellt. Att Chelsea faktiskt skulle vara villigt att lägga upp enorma summor för Kaka. För tjugo miljoner pund kanske Chelsea kan ta en chans eller byta honom mot Torres, men jag tror inte Chelsea är villiga ens till ett sådant pris och enl media lär han kosta betydligt mer. Min inställning är densamma som den varit ända sedan Kaka lämnade Milan, han kommer inte att hamna i Chelsea.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>