csfc   AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 24 sp 12 v 7 o 5 f 44 - 29 mål 43 p

23 - 25 februari 2012

boltonInför Bolton II


FRE:

Mark Davis är tillbaka från skada i Bolton, däremot är Kevin Davies fortfarande borta. Försvararen Joe Riley är också skadad, medan Marvin Sordell som inte fick spela i cupen får spela nu. Han var cup-tied i FA Cupen.

Bolton är lite av ett favoritlag för Chelsea att möta, och inte minst för Frank Lampard om han nu slutat tjura (som tidningarna påstår han gör) och börjar spela för klubben istället för sin egen skull. (Han lär vara AVBs störste interne kritiker efter att fått sitta på bänken i den matcher, fast han bevisligen tillhör de fem spelare som spelat flest matcher, om vi får tro tidningarna. Att jag sedan tycker det var ett stort misstag att inte starta honom mot Napoli är min personliga uppfattning). Lamps har gjort elva mål på Bolton.Med tanke på att han petades mo Hollan av Pearce så borde Lamps brinna av revanschlusta, men om han bänkas igen då visar det en av två saker; att han inte är fokuserad på Chelsea utan bara Lampard, två att det verkligen finns en stor förtroendespricka mellan honom och AVB. Ni får själva välja alternativ. (Min inställning är alltid oavsett hur mycket jag älskar en spelare och jag verkligen älskar Lampard och andra spelare som beskylls för att motarbeta AVB, notera ordet beskylls för vi vet inte sanningen, att ingen spelare är större än klubben och det är managerns uppgift att klargöra det som t ex Ferguson gjort massor av gånger trots att vissa mycket glömska unitedfans försöker framhålla honom som ett föredöme i hur man behandlar äldre spelare för att han haft spelare som lojalt underordnat sig den idéen).

Chelsea har gjort 21 mål på Bolton de senaste säsongerna, sedan 2008. I höstas slutade matchen på Reebok med 5-1 till Chelsea. Fast då hade Chelsea en viss form och kunde göra mål. Bolton har dessutom ett dåligt bortafacit med åtta förluster i år. De har inte gjort ett ligamål sedan i början av februari.

Det är ett sårat Chelsea där man tycker spelarna verkligen borde vara angelägna om att visa att media har fel, och att de borde spela för sin egen personliga stolthet, precis som Ivanovic påpekat. Iva som själv nog visat den sämsta form jag sett honom i sedan han kom till Chelsea. Han har verkligen inte varit bra på sistone och kanske borde han vilas. Just nu ser jag det som väldigt viktigt att spela ihop Luiz och Cahill i mittförsvaret inför vad som komma skall. JT är borta så länge att detta måste prioriteras. Det har varit väldigt mycket dribblande med backlinjen av olika skäl i Chelsea i år, så lite stabilitet och lugn och ro där skulle inte skada. Då har ändå Cech varit riktigt bra i år igen, fast det får han förstås inte höra då det blivit så många baklängesmål. Att Cech gjort något misstag kan jag inte klandra honom för så ofta som han varit övergiven av försvaret, ändå har han räddat oss i långt fler matcher än han orsakat några problem i. För det som var vår stolthet och som burit oss till våra triumfer de senaste åren har ju ändå faktiskt varit försvarsspelet som gett hela laget trygghet och mod. Att jag dessutom personligen är oerhört övertygad om sanningshalten om att framgång byggs bakifrån bidrar självklart till min inställning att det är faktiskt området vi först måste få ordning på - oavsett hur dåligt jag tycker mittfältet som enhet har spelat i år.

---
Juan Mata bröt ett finger, ett rättare sagt ett ben i ett finger, i matchen mot Napoli. Han kommer dock att kunna spela mot Bolton. Vilket naturligtvis inte John Terry, José Bosingwa kommer att göra. Däremot är det också tvivel om Torres, som är sjuk. Terrys skada är precis så allvarlig som inte hoppades och vi får räkna med att han är borta 5-6 veckor under den mest kritiska delen av säsongen. Han har opererats iknät efter Neapelresan. Vi har verkligen inget flyt just nu.

---
Bolton som underpresterade något osannolikt under hösten står på programmet nu. Bolton har dock efter nyår hittat en viss form och är absolut inte så dåliga som deras tabellplacering säger. De förlorade visserligen den superviktiga matchen hemma mot Wigan i förra omgången men gick lätt och klart vidare i FA Cupen i helgen.

När Chelsea ska hitta form vet vi inte, men vi vet att det blir ett återvändande till Reebook Stadium för Gary Cahill då John Terrys knäskada visat sig vara allvarligare än fruktat. Det talas om att han kan vara borta i två månader och då lär han nog inte komma med i någon engelsk EM-trupp heller, till FAs glädje och Englands försvagande. Ännu har ingen tid eller omfattningen av hans skador getts, men han lär genomgått en undersökning redan. Kanske ger AVB närmare besked i eftermiddag på presskonferensen inför matchen - om han får tala om något annan än när han ska få sparken och sådana frågor.

Chelsea måste börja hitta form och ett säkrare försvarsspel, vi måste börja göra mål och få harmoni i truppen vilket verkar omöjligt i det mediedrev som pågår. Det är tuffa dagar att vara Chelseasupporter på, det påminner nästan om förr i tiden.

Boltonmatchen kan nog bara ses som en av två saker, en början till en vändning eller ett fortsatt förfall. Chelsea är dock ändå favoriter att vinna mot ett osäkert Bolton där deras senaste lån Ryo Miyoshi som Arsenal lyckades få arbetstillstånd för när spelare som Slobodan Rajkovic inte fick det, har haft en mycket fin start på sin lånesejour med mål i helgen.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook