AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 4 sp 3 v 1 o 1 f 8 -6 mål 10 poäng

12 - 18 sep 2011

Nyhetsnotiser v-37


Söndag:
Matchen: Som vanligt har United världens röta och får ett tidigt offsidemål. Jag hade hoppats att deras enorma tur från förra säsongen skulle klinga av, men inte som den här säsongen börjat. Man blir bara så trött, även om det är en del av fotbollen. Särskilt som det också var en riktig markeringstavla av Chelsea, där hade vi behövt ett bättre domarteam. Annars började ju Chelsea klart bäst...
- Målet gav United den ro de behövde, tyvärr och de kunde börja spela som de ville.
- Och hur kunde Ramires missa på Torres perfekta passning? Vi har ingen tur. Han skulle ju bara lämnat bollen till Sturridge, språkförbistring?! Eller satt den överallt där de Gea inte var. (Plats för svordomar!) Att missa sådana chanser går inte i en match mot den här kvaliteten motstånd, för sådana chanser kommer inte ofta.
- Chelsea bästa laget i första halvlek om jag får ge min något, kanske, subjektiva uppfattning. Men 2-0 i häcken ändå! Fotbollen är inte helt rättvis och flyt är onekligen en viktig del av den. Det är i detaljerna det ligger, en domartavla och/eller markeringstavla och ett perfekt skott när Nani inte markeras upp efter att kommit ur offside...! Och så säger de att domararna inte avgör matcherna. Antar att Ferguson inte kommer att klaga på domarna idag.
- Och en felstuds och det är 3-0, helt otroligt. Så mycket för den positiva känslan jag hade innan matchen. Någon klasskillnad är det verkligen inte, men avsluten skiljer onekligen lagen åt, liksom domarinsatsen. Fotbollen kan verkligen vara grym.

Inför andra halvlek kan vi bara hoppas att linjedomaren som inte ser offside fortsätter missa alla offsider då de då kommer att gynna Chelsea.
- Fullständigt underbar reducering av Chelsea, Torres, den mest utskällda spelaren på sistone.
- Lite rättvisa när Rooney missar vad jag tyckte var en billig straff. Min teori om att billiga straffar inte går in fortsätter få bränsle.
- Men hur i hela fridens namn kunde Torres bränna sitt friläge i slutet. Jag vet inte vad jag ska säga?! både det och Ramires borde suttit och vi hade inte förlorat matchen.

Jag vidhåller att Chelsea faktiskt var det bättre laget idag men avslutskvaliteten och turen skiljde lagen åt, och framförallt domarmissarna. Resultatet visar verkligen inte historien om den här matchen.
Grymt sa grisen. Säsongen är dock absolut inte slut.

Vi kommer igen!
Det var ju inte så att vi förlorade för att vi var ett sämre lag, vi förlorade på sämre effektivitet, usla domare och otur. Ändå kan vi vara stolta över hur Chelsea spelade, att de aldrig gav upp förrän de sista 5-7 minutrarna. Det här var ett stort steg framåt men tyvärr kom den här matchen kanske lite för tidigt för AVBs nya lagbygge. Det är 33 matcher kvar.

---
Under kvällen kommer vi att lägga upp två stycken enkäter, rösta gärna. | Info >>> | Rösta! >>>

---
Dagen för årets hittills viktigaste match och tidningarna sysslar mest med att berätta vilka som ska lämna Chelsea. AVB lär ha, på sitt rätt öppna sätt, sagt att Anelka har nämnt att han vill spela ut sitt kontrakt med Chelsea innan han lämnar nästa sommar. Precis som alla väntat sig, och det kanske är det bästa även om AVB också nämnt att klubben tagit upp möjligheten om kontraktsförlängning med honom, och som Anelka spelat hittills kan man förstå det. Fast djup inom mig misstänker jag att det mest handlar om att skydda en betydlig investering som klubben gjorde. Med nytt kontrakt måste ju en klubb köpa loss honom. Det är också lite snack om att Chelsea därför bör sälja honom i januari för att få något för hans kontrakt - å andra sidan är det då vi behöver honom när Kalou och framförallt the Drog är iväg på ANC.
Andra på väg ut är enligt tidningarna(!), Torres, Lampard, JT, Malouda, Alex, förmodligen Essien om han blir frisk....m fl. Däremot har det mirakulöst slutat talas om att Sturridge ska lämna. Konstigt nog, kan det ha något att göra med det vi Chelseafans vetat hela tiden, att han är en engelsk storstjärna i vardande?

Och nu klagas det på att Torres sätter upp mål för andra spelare! Otroligt nog klagas det på att Torres låg bakom målen mot Leverkusen och inte gjorde dem själv. Ja, inte bland oss som faktiskt stödjer laget Chelsea utan dem i media som satsar sin sista skjorta på att försöka förstöra hans karriär. När ska media fatta att laget är viktigast?!


Lördag:

FACEBOOK. Chelsea Swedish Fan Club har registrerat sig på Facebook så ni kan hitta CSFC där och gilla oss ;-). CSFC planerar dock inte att bli särskilt aktiva på Facebook utan vi håller oss till vår egen webbplats här tills vidare.
Besök csfc-facebook:>>>

Chelseas U-18-lag fick 2-2 mot Watford på lördagen, med två skolpojkar i laget och efter två röda kort de första 15 min! Målen av skolpojkarna Ruben Loftus-Cheek och Alex Kiwomya. Chelseas U-18-lag är i år inte riktigt i samma klass som de senaste åren, men nästa generation verkar mycket lovande. Manager Viveash har dock en del att göra om det ska bli ett långt FA-cupspel den här säsongen.

Kul för lilla Chelsea i Wales, första vinsten och första målen gjorda av spelare med förflutet i Chelsea, Scott Sinclair och Leroy Lita. Även di Santo i Wigan gjorde mål, och riktigt snyggt var det. SWP passade också till QPRs första mål. Däremot går det väldigt dåligt för tyska lilla Chelsea, Hamburg som återigen torskade. Ojoj, vilken start de har haft. Sist nu.

Fakta: Ferguson har faktiskt ett rätt uselt facit mot Chelseas olika managers under hans långa karriär. The Telegraph har ställt samman siffrorna och faktum är att den manager Ferguson har bäst facit mot är Mourinho där han vann 50% av matcherna (han hade 79% mot Bobby Campbell men...). Bättre än så har han aldrig lyckats mot 13 olika Chelseamanagers, avd e 15 som haft posten under hans Unitedtid. Han mötte aldrig Hiddink och ännu inte AVB. >>>

Islam Feruz är nu en Chelseaspelare och har redan spelat en intern träningsmatch i veckan. Chelsea har ännu inte bekräftat hans övergång officiellt men vi kan se 16-åringen som Chelseaspelare under schoolboy-reglerna. Även Dominik Maslek deltog i den matchen där svenske Anjur Osmanovic gjorde mål.

En ganska intressant analys av varför det är så tufft för Torres. Den täcker knappast allt, men kan ses som en start till att förstå problemet. Analysen är kanske inte glasklar, men skribenten har åtminstone försökt förstå situationen. >>>

Fredag:
En gammal hjälte, Frank Lebouef har sagt en del smarta saker om Chelsea och Torres som ni kan ta del av. Han kallar också Luiz och JT ett perfekt partnerskap då de kompletterar varandra, medan Alex och JT är lite för lika (vilket också kan sägas om Iva och JT som är ännu mer lika varandra som mittbackar). Luiz som den notoriskt renrakade Leboeuf refererar till som den hårige: >>> + >>>

En intressant artikel, välbalanserad och måttfull om Daniel Sturridge som visar hur mycket han mognat som person och spelare. Tiden har gjort sitt och hans erfarenheter i Chelsea, men vi får nog tacka Owen Coyle en del för det också. Sturridge börjar verkligen leva upp till sitt enorma löfte som CSFV hävdat hela tiden. Faktiskt ända sedan hans tidiga debut under Svennis i City. Jag tror vi också kommer att få se fler unga Chelseaspelare komma fram som han, framskyndade långsamt enligt en helt annan filosofi än vad som tillämpas t ex i norra London. >>>

Också intressant om Juan Mata. >>>

Torsdag:
Eftersom det är ett eko av mina egna tankar kring medias enorma kvalitetsförsämring av fotbollsbevakningen rekommenderar jag väldigt gärna den här artikeln för läsning. >>>

Branislav Ivanovic är lugnt självsäker inför söndagen och varnar United för att ta seger för givet. En del till och med tolkar det som att han sagt till dem att sluta skryta om sin start och inte underskatta Chelsea, vilket jag verkligen håller med om men jag har inte sett något direkt citat från Brana ännu så....

Onsdag:
Jag kan inte undanhålla er det här omröstnings-resultatet på talkSport. De har haft en omröstning om vem som är Man Uniteds störste spelare någonsin och resultatet blev Howard Webb! >>>

Vissa supportergrupperingar vill ha till stånd en bojkott av nästa CL-match, mot Genk, i protest av biljettpriserna. Något som man kan förstå med tanke på vad fotbollsbiljetter kostar (vilket är ingenting jämfört med de utpressningspriser turister måste betala till olika biljettagenturer och reseföretag!). Andra hävdar dock att Chelsea fryste sina priser för så länge att en höjning som i år till slut var oundviklig. Och Chelseafans betalar fortfarande mindre än vad rödvita fans får betala i norra London.

Fotbollsspelare tillhör inte alltid intelligentian, vilket vi återigen fått bevis på då 20-årige Nathan Ecclestone på twitter (ett annat intelligensbefriat hjälpmedel för fotbollsspelare att göra bort sig på) förnekat att 9/11-attacken i New York för 10 år sedan var en attack av terrorister!? Amerikanskägda Liverpool är av förståeliga skäl mycket upprörda och har lanserat en undersökning, det nya modet i fotbollsklubbar över spelare som inte motsvarar lönerna. Min gissning är att Ecclestone inte lär göra fler än sina nio matcher för de röda vid Merseyside.

Bardsley fick senare idag sin dom, hela fyra matchers avstängning. Jag hade tippat max två men skönt att saker som hans fula stämpling beivras. Men att straffet blir högre bara för att domaren inte såg det känns lite underligt.
--
Phil Bardsley, Sunderland, är nu under undersökning av FA för stampen på Juan Mata i lördags, en incident domaren helt missade. Med tanke på hur det såg ut i TV kan nog Bardsley vänta sig en avstängning.

CL-matchen mot Bayer Leverkusen var Petr Cechs första som kapten för Chelsea. Detta trots att tidigare vice-kaptenen Ashley Cole var på plan, då JT vilades, Drogba var skadad och Lamps började på bänken. Petr har talat om sin stolthet över att få vara kapten för Chelsea i dag. Som vi vet läggs onaturlig emfas på kaptensskapet i engelsk idrott. Cech höll också nollan med två räddningar som han själv räknar, varav en var en riktig klassräddning på Ballacks friläge.

Den i media så oerhört uppblåsta felöversättningen(!?) från Torres är nu utagerad från klubbens sida och tyvärr använde ju AVB helt fel ord när han talade om att klubben skulle prata med Torres om det vilket kom ut som om det skulle handla om rena sanningskommissionen, vilket självklart aldrig var aktuell.

Tisdag:
Tre bortdömda mål, och gudarna vet varför det sista blev bortdömt mot Bayer Leverkusen? Det första var också rätt obegripligt men där kanske vi ska vara tacksamma. Sekunderna därefter kvitterade Chelsea i bortdömda mål men där var det offside. Men som sagt Anelkas mål förstod jag inte hur det kunde dömas bort. Vår tur/otur med Uefa-domare vägrar ge sig.
- Chelsea var det klart bättre laget trots alla överraskande uttagningar. Men Leverkusen var absolut inte ofarliga. Bland annat hade Ballack en fantastisk möjlighet att ge dem ledningen men Cech gjorde ett väldigt bra benparad och lurade Ballack som nog väntat sig att Cech skulle gå ned tidigare.
- Segern var helt rättvis som jag ser det och hade varit något mål större kanske om inte tyske målvakten Leno varit så fantastisk. 9 räddningar!
- Torres med två framspelningar kanske matchens lirare eller vad tycker ni? >>>
- ag var också stolt över den stpende ovation Ballack fick av hela publiken när han byttes ut. Sådant gör en glad att se.

Det här såg oerhört lovande ut inför Unitedmatchen på söndag, som jag ändå tycker är viktigast just nu. Jag var imponerad idag på många punkter även om effektiviteten i målgörande fortfarande lämnar en del att önska. Milans övertidskvittering överraskade också.

Annars rätt många överraskande resultat i första CL-omgången. Mest kanske, åtminstone för Expressens experter att Apoel slog Zenit. Men även Genks resultat var lite överraskande i vår grupp och att Plzen tog poäng mto Bate Borisov.

Måndag:
Grymt irriterad. Jag är grymt irriterad på alla dess fotbollsjournalister som skriver att Daniel Sturridge har petat Fernando Torres i Chelsea i helgen. Hur okunniga får man bli?
Sturridge är möjligen vår framtida center, eller striker som vi oftast kallar positionen idag med spelsystem som bygger på en spelare allra längst fram, 4-5-1, 4-3-2-1 eller vad anaylytikerna föredrar. Men idag är Sturridges utgångspositon till höger i anfallet, som gamla tiders högerytter, eller högerinner om ni ser positionen som mer central. Han byter också position till vänster vid tillfälle, men hans position i Chelsea f n är utan tvekan högerforward - så hur får de här okunniga skribenterna det till att han petar Torres som enbart spelat i centerpositonen sedan han kom till Chelsea? Och som ersattes av Anelka i helgens match mot Sunderland. Anelka som sedan gick ut till höger när Torres kom in. Skärpning om ni vill att vi som faktiskt följer våra lag ska tro på något ni skriver framöver kära fotbollsexperter (expert är en titel som inte har något med kunskap att göra utan enbart visar det faktum att personen får betalt för att tycka till och skriva om fotboll!)


Torres intervju till La Liga förra veckan har väckt mycket uppmärksamhet, som CSFC sagt tidigare tror vi inte på översättningen, men det här är BBC kommentar till att AVB säger att saken ska undersökas:
"Chelsea manager Andre Villas-Boas says the club will conduct "in-depth" investigations into comments made by striker Fernando Torres during an interview with a Spanish website.
_ Torres, 27, spoke to the website of Spain's Primera Liga last week, with a translation appearing on his personal website which quoted him as saying Chelsea's older players were "very slow."
- The striker has insisted he was misquoted in the English translation."

Chelseas Champions Leaguetrupp för gruppspelet är annonserad, som ni vet handlar det inte enbart om vilka spelare som är bäst och ska spela utan om hur klubben uppfyller idiotiska Uefa-regler som skiljer sig från ligaregler och annat. I vilket fall som ser listan ut så här, den delas in i A- och B- beroende på reglerna, ålder, tidigare klubb och vilka som lånats ut när och hur etc. Lukakus frånvaro är den mest anmärkningsvärda som vi redan konstaterat för ett tag sedan. Däremot är Torres med vilket negerar ryktet från inatt här bredvid:
A List
1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
3. Ashley Cole
4. David Luiz
6. Oriol Romeu
7. Ramires
8. Frank Lampard
9. Fernando Torres
10. Juan Mata
11. Didier Drogba
12. John Mikel Obi
15. Florent Malouda
16 .Raul Meireles
17. Jose Bosingwa
19. Paulo Ferreira
21. Salomon Kalou
22. Ross Turnbull
23. Daniel Sturridge
26. John Terry
33. Alex
39. Nicolas Anelka
40. Henrique Hilario

List B
20. Josh McEachran
46. Jamal Blackman
47. Billy Clifford
48. Conor Clifford
49. Aziz Deen-Conteh
50. Aliu Djalo
51. Rohan Ince
52. Jacob Mellis
53. Marko Mitrovic
54. Todd Kane
55. James Ashton
56. George Saville
57. Archange Nkumu
58. Daniel Pappoe
59. Philipp Prosenik
60. Rhys Taylor

Kul att se svenske Marko Mitrovic vara med på B-listan i alla fall.

---
AVB har uttalat sig om att trean i CL-grupperna inte borde få gå in i Europa League. Ett krav jag verkligen ställer upp på. Inte undra på att inga tar Europa league på allvar när Uefa gör allt de kan för att hjälap de större klubbarna att vinna turneringen.


 

Rykten v-37


Söndag:
Inte nytt kanske, men nu påstås det att Ferguson pekat ut sin efterträdare i United. Det är självklart José Mourinho. Inte oväntat men ändå tufft för en beundrare av JM att se det.(Jag är inte särdeles road av att se en av världens främsta managers i en direkt konkurrentklubb, å andra sidan är de ganska duktiga med nuvarande manager så...) Det här ryktet har funnits sedan JM först satte fot på engelsk mark. Ändå har man börjat tvivla lite de senaste åren då JMs offentliga sätt att vara ligger ganska långt från den image som United nog vill ha, fast ska vi vara ärliga har Ferguson sällan varit okontroversiell själv även om han lugnat ned sig lite grann och nöjer sig med orddueller på äldre dagar. Fast när det blir? Det dröjer nog några år och många kontroverser på vägen, för JM är inte odelat populär i Unitedkretsar.

Lördag:
Det har varit ovanligt lite mindgames inför söndagens match. Frågan är beror det på att Uniteds Ferguson har respekt eller visar omsorg över en ny ung manager eller tro rhan enkelt att det inte behövs? Vi får väl se, men noterbart är att ju närmare matchen det blivit desto mer respekt visar de flesta Unitedanknutna källorna, vilket är nästan ovanligt. Och lite trist, för jag hade gärna sett ett uppblåst och arrogant United som är övertygande om att de vinner och nedvärderar Chelsea. Det blir roligare då att vända på steken och tipsen. Segersäkrast är lustigt nog några vadslagare, inte Unitedfansen.

Ett nytt namn har dykt upp bland det dussintal spelare som redan har knutits till Chelsea i januari. Det är Raul Albiol från Real Madrid, och jag är lika undrande som jag alltid blir när försvarare anses stå högst på önskelistan.

Fredag:
Demokratiska republiken Kongo hoppas att Gael Kakuta ska hoppa av från franska landslaget och istället representera landet hans föräldrar kom ifrån. Det lär nog knappast hända då Kakuta har representerat Frankrike i alla pojklandslag upp till U-20. Och ärligt talat, Frankrike har nog större chanser att gå långt i fotboll än Kongo.Men vi ser ju hur många turkar som är födda i Tyskland och växt upp där som representerar Turkiet så den här sortens "övergångar" blir bara vanligare och vanligare. Vi har ju en del "svenska" sådana som representerar andra nationer också, särskilt på Balkan.

Just nu säljer media fler spelare från Chelsea än vi köper. Jag tror nog att vi inte ska förvänta oss en exodus, varken av Torres, Benayoun, Malouda, Kalou, Anelka, Alex, Luiz eller vem det är som media har sålt åt oss i veckan. Det är dock kanske ett paradigmskifte då fram till den här säsongen har Chelsea mycket sällan har framställts som ett säljande lag, enbart ett köpande. Vilket som vi alla vet är en feluppfattning. Särskilt som Chelsea snarare skänkt bort spelare än sålt dem. Det är väl nästan bara Robben som gett Chelsea en försäljningsvinst sedan Roman kom.

Torsdag:
Som CSFC redan spekulerat i (Inför United>) kommer Ferguson att låta de Gea stå på söndag trots danske Lindegaards succé igår.

Sportsvibe, väldigt opålitlig källa hänvisar till italienska källor (de är dock inte ensamma då andra lika opålitliga källor också säger det), vilket är lika trovärdigt som en viss svensk kvällstidningsskribent som bara skriver om Zlatan, och påstår sensationellt att Chelsea förhandlar med Milan om att byta Torres mot Robinho. En elak person skulle säga, byta en flopp med stort löfte om en framtid mot en annan flopp som dessutom inte ens visade hopp om förbättring i ett land han vantrivdes i. Det tror vi inte alls på. Bägge har dessutom spelat i CL vilket gör att de är oanvändbara i den turneringen.

Stevan Jovetic, tidigare väldigt lovande, nu mer bara lovande vägrar skriva nytt kontrakt med Fiorentina vilket innebär att media återigen placerar honom i Chelsea, eller möjligen i Arsenal eller Liverpool.

Onsdag:
Vissa källor påstår att det är osäkert om Rooney spelar på söndag. Förstår inte varifrån ryktet kommer men vi får väl se ikväll om han spelar mot Benfica först. Men visst skulle frånvaron av en Rooney i storform kunna påverka utgången i söndagens kamp.

Det är svårt att tro att silly season är över som tidningarna håller på, men det är åtminstone inga nya namn som kommer upp. Neven Subotic är det i mina ögon kanske mest intressanta namnet som nämns just nu.

Vissa fantasifulla källor, gissa varifrån, påstår att Inter nu vill ha André Villas-Boas som tränare... Som om det skulle hända. AVB kommer att vara länge i Chelsea. Oavsett om vi vinner några titlar i år eller inte, även om jag är övertygad om att vi faktiskt kommer att komma mycket nära titlar i år också och troligen vinna minst en.

Måndag:
Islam Feruz, 16 år, från Celtic som vi pratat om flera gånger tidigare verkar komma allt närmare en faktiskt flytt till Chelsea och inte bara i media.Han presenteras idag som "a done deal" Ännu inget officiellt dock.
Feruz kallas den nye Rooney....stackarn. Men är självklart en mycket intressant spelare som Celtic hade hoppats jättemycket på, men som ni ser till vänster, av sådana skäl måste stora klubbar idag locka över allt yngre spelare för att de ska kunna hamna på B-listan som inte är begränsad till ett visst antal som A-listan är

---
InsideFutbol hävdar att Milan vill låna Fernando Torres. Jovisstdu. Vi har redan hjälpt dem med spelarlån och betalar lönen också för spelare, så nu får det räcka att hjälpa den klubben. Ska vi hjälpa några är det Inter som har en spelare som är intressant för Chelsea. Så jag räknar med att AVB spelar Torres på tisdag är därmed ser till att ingen CL-klubb är och rycker i honom igen.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC