SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

22 juni 2011

silly rykten


Villas-Boas klar

LÄSLÄNKAR - intressanta
Villas-Boas första CFC-intervju >>>
Chelsea FC >>>
Lindy 20/3 >>>
Daily Mail >>>
The Guardian >>>
BBC >>>
BBC annan art >>>
BBC tredje art >>>
Kalle Karlsson, Eurosport >>>
Sports Illustrated >>>
The Telegraph >>>
Daily Mail-2 >>>
The Telegraph-2 >>>
Goal.com >>>

Bonus, ni har kanske hört talas om den utläckta rapporten som Villas-Boas gjorde som "spion" när han jobbade för Chelsea senast, och som satte honom på kartan så att säga. En analys som väckte stor uppmärksamhet om hur Newcastle spelade. Här är den i pdf-format: >>>




André Villas-Boas är nu klar som Chelseas manager de närmaste tre åren. Åtminstone enligt kontraktet är kanske bäst att säga. Det är bara att hoppas att vi nu kanske får en viss kontinuitet fast man vet ju aldrig med Chelsea....

Här är hela Chelseas uttalande.

"Chelsea Football Club is delighted to announce that Andre Villas-Boas will be the club's new manager.

He has signed a three-year contract and will start work immediately.

Andre was the outstanding candidate for the job. He is one of the most talented young managers in football today and has already achieved much in a relatively short space of time. His ambition, drive and determination matches that of Chelsea and we are confident Andre's leadership of the team will result in greater successes in major domestic and European competitions.

Andre will bring his coaching experience back to a club he is already very familiar with, having previously worked here for three years. He has always been highly regarded at Chelsea and everyone here looks forward to welcoming him back and working with him."

 

I vilket fall som är det ett väldigt spännande och just nu ganska oväntat val Chelsea gjorde när man gick med den 33-årige portugisen. Många oroar sig för hans ålder och trots allt bristande erfarenhet men jag måste säga att jag ser inga problem där.

Det är väldigt tufft av Villas-Boas att ta sig an Chelsea just nu. Inte bara för den kända katapultstolen tränarrollen i Chelsea har varit sedan Roman tog över klubben, utan för att Chelsea nu måste genomgå och förväntas genomgå en snabb generationsväxling utan att det ska märkas i uteblivna titlar och pokaler. Jag beundrar hans mod.

CSFC var de första i världen att se Villas-Boas som Chelseas framtida manager även om vi nog trodde framtiden låg längre fram. Men det är en väldigt spännande lösning Chelsea nu väljer. Följande artikel presenterar Villas-Boas närmare:>>>
Även följande artiklar rekommenderas som läsning: Daily Mail >>> , Guardian >>> och BBC >>> samt Chelsea FC >>> (även Kalle Karlsson på Eurosport >>> som är en av de få i svensk press som skriver vettigt om engelsk fotboll).

Villas-Boas har som latinsk tradition är ingen direkt erfarenhet av att bygga lag genom köp och även i Chelsea sköts ju spelaraffärer på klubbnivåi långt större utsträckning än vad som är normalt i engelska klubbar, han kommer dock självklart att ha inflytande nu. Det spekuleras allmänt i att hans första värvning blir att locka med sig columbianen Radamel Falcao till Chelsea. Många tror även på Joao Moutinho och Hulk, men själv tvivlar jag mycket på att de passar in i Chelsea. Men vet hur stora och hur fria händer Villas-Boas nu får att snabbt förändra Chelseas trupp. Det är nog en och annan spelare som undrar också. Det är inte ovanligt att nya managers väldigt gärna tar med sig sina egna spelare för att få stöd i omklädningsrummet. Nu känner Villas-Boas redan de dominerande personligheterna i Chelsea väl efter sina tidigare år i klubben, men nu har han en ny position som spelarna måste respektera trots att flera av dessa dominerande spelare kommer att spela mindre nästa säsong än de är vana vid. De äldre spelarna kommer fortfarande att bidra enormt i Chelsea, men kanske inte lika ofta, de måste utnyttjas annorlunda nu.

Villas-Boas första kraftinsats blir den 9 juli mot Vitesse. Då vet vi nog mer, men jag förväntar mig inga stora förändringar före dess även om något säkert händer. Chelsea har redan överraskat många denna sommar med den inledande kampanjen för Modric och nu det trots allt överraskande valet av Villas-Boas när alla trodde Guus Hiddink var solklar (jag var onekligen en av dem).

Lycka till och varmt välkommen tillbaka till Chelsea André Villas-Boas.

Det ska bli mycket spännande att få se den första riktiga djupintervjun med André Villas-Boas (antagligen på Chelsea TV) och höra om hans planer och ambitioner, för han har ett stort, extremt uppmärksammat jobb framför sig och redan nu ser man hur många som Greame Souness väldigt gärna ser att han misslyckas. Många äldre avundsjuka managers (och alla är äldre) och ännu mer mediepesonligheter kommer inget hellre vilja än se honom misslyckas, det är redan uppenbart i olika artiklar liksom det är uppenbart hur avundsjukan hos andra fans dominerar deras kommentarer på olika forum. Absolut bittrast och avundsjukast hittills är den misslyckade managern, fd scousern Graeme Souness. Han är dock inte ensam om än mest patetisk hittills.(Men se även hur lögnerna, avundsjukan dominerar t ex på sportbladet, ynkliga människor även om man blir otrolig trött påa tt höra samma lögner gång på gång, men myter går inte att besegra, det finns ju de som fortfarande inte tror på Förintelsen också).

Man undrar nästan hur Villas-Boas vågar ta fotbollens hetaste jobb just nu?

En diskussion har dykt upp om manager och first team coach, vilket är Villas-Boas? Det där med manager och first team coach är skitsnack. Jag har följt Chelsea i över 40 år och vi har alltid haft managers, inte first team coaches. Ancelotti var manager, Villas-Boas är manager. Semantik bara.

Men om han får förändrade arbetsuppgifter jämfört med Ancelotti. Svårt att säga. Villas-Boas assistent Pereira fick hans jobb bara timmar efter han stack så han tar ju inte med sig sin egen jättestab som Mourinho gjorde. Villas-Boas har dock en helt annan personlighet och som Mattias Pettersson skriver (>>) är han kontrollfreak nästan (fast på ett uthärdligt sätt om jag förstår det) och han kommer säkert ställa tuffare krav på kontroll än Ancelotti gjorde. Däremot tror jag inte han får typ "engelsk kontroll" över transfers även om han kanske redan från start får ett större inflytande än Ancelotti. Vi får se när han byggt sin egen stab och kanske rensat ut några, exempelvis Emenalo som säkerligen lär få återgå till att bli scout. 

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.