SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

22 juni 2011

silly rykten


Fler åsikter om Villas-Boas



Ja då fick vi vår nya manager André Villas-Boas. Det känns som en mäklare uttalat sig: ungt, fräscht, nytt, ljust, modern och framförallt modigt! Modigt av Chelsea att våga satsa på en tränare som blir i det närmaste jämnårig med ett flertal av de ledande spelarna i klubben såsom Lampard, Drogba, Terry mfl. Modigt att redan nu ge påläggskalven fria tyglar och det kanske är ett nytänk inom klubben att försöka få en tränare kvar under en längre period?
Men...framförallt modigt av André Villas-Boas att komma tillbaka till Chelsea, en klubb där man avverkat de mest rutinerande coacher på löpande band.

En klubb vars ambitioner är skyhöga och kraven på managern enorma. En klubb där nya titlar (helst de ädlaste) måste komma varje år enligt löpande band principen, för att blidka ägare och fans.

Villas-Boas som vid något tillfälle uttalat sig om att han vill ha en kort (ca 10 år) men intensiv karriär, tror jag fått sin optimala utmaning.

Det tyder på ett enormt självförtroende att tacka ja till en sådan här uppgift, med relativt lite rutin från att ensam leda ett lag.

Visst pengar spelar in, men i detta fall är jag helt säker på att det är helt andra krafter som driver Villas-Boas. Han kommer självklart att få ta med sig de assisterande tränare , fystränare mm han vill till klubben, för om det är någonting som alla säger om vår nya manager så är det att han inte lämnar någonting åt slumpen. En kontrollmänniska som anser att förberedelser inför träningar och matcher är A och O.

Det spekuleras ju vidare i om vilken/vilka spelare han kommer att ta med sig från Porto men där är jag inte lika säker på att pressen får rätt. Chelsea har ju under Romans tid som ägare inte låtit tränaren välja spelare alla gånger, på gott och ont. Villas-Boas får säkert ta med sig någon han litar på till klubben, och kanske tom ställt ett sådant krav för att ta jobbet , men att det ska bli en invasion från Porto tror jag inte på även om Chelsea har värvat framgångsrikt därifrån förut.

Som jag ser det så är väl en kreativ spelfördelare på mitten prio ett. Lite fart till  kanterna skulle också behövas, och dessa 2-3 spelare tror jag också kommer. Möjligtvis kommer det en anfallare också men då måste en eller kanske helst två av Anelka, Kalou, Malouda och Sturridge bort.

Sturridge säger nog många frågande,men jag är lite osäker på hans attityd, som varit ifrågasatt redan i Manchester City. Sturridge utvecklades mycket under Owen Coyles ledning i Bolton men vilka/vilken skall han peta om vårt anfall består av låt säga: Drogba, Torres, Malouda samt en av de ryktandes Falcao, Neymar, Lukaku.

Tufft får han det åtminstone, och som sagt har han attityden att kunna sitta på bänken då och då?

Det kommer nu naturligtvis bli enormt intressant att följa Chelsea på försäsongen, för att se vilken prägel Villas-Boas kommer att sätta på laget. Chelsea har ju varit stereotypt på sistone och haft svårt att ändra en matchbild så min fråga får bli: Kan du ändra på det André Villas-Boas?

 

Mattias Pettersson

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.