SLUTLIG LIGAPLACERING 2010-2011
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

20-26 juni 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-25


LÄSTIPS Villas-Boas; länkar >>>
nyinlagd artikel BBC-3, fredag, Daily Mail, Telegraph, lördag

Lördag:
Nathaniel Chalobah gav England ledningen i U-17 VM-matchen mot gruppledande Uruguay med en kraftfull nick i marken och vidare i mål. Ett skickligt mål, men svagt försvarsspel då Chalobah kom upp helt oattackerad precis före paus. England vann till slut 2-0. I Englands trupp dominerar Liverpool med hela 6 spelare, men bara en var startspelare, annars är det lilla Crewe som imponerar med tre (två startande). Anmärkningsvärt är att varken Arsenal eller Man U har med en enda spelare! England vann gruppen före Uruguay. Matchen spelades i 39 graders värme! England var effektiva, Uruguay väldigt ineffektiva. Minst imponerade tyvärr Englands målvakt så det kan bli svårt i åttondelsmatchen mot Congo-Brazzaville.

André Villas-Boas kommer att ta med sig två assistenter från Porto. Jose Mario Rocha, 48, blir physical fitness coach och Daniel Sousa, 25, the senior opposition scout, ung samma roll som Villas-Boas själv hade när han kom till Chelsea första gången. Vem som blir assistant manager är inte känt och spekulationerna är ännu rätt lågmälda, förutom att alla är ense om att Emenalo inte blir den personen vilket är helt rätt val.

Fredag:
André Villas-Boas första uttalanden som Chelseamanager har verkligen imponerat. Jag är också väldigt glad över den respekt han visar sina föregångare och hur mycket han berömmer Carlo Ancelotti för det bra jobb denne gjorde. Allt gick inte Carlos väg och han gjorde också många misstag, men det ska vi glömma nu och komma ihåg allt bra som han gjorde- och det gör Villas-Boas. Jag misstänker att han kan komma att bli minst lika respekterad som italienaren av andra fans och media för sitt sätt att uppträda, i den avsikten finns inga som helst likheter med hans och Chelseas förre manager José M.

AVB som vi säkert kommer att lära känna honom som pga hans svårskrivna namn, har också betonat att det blir inga stora spelarförändringar (playstationfansen kräks i papperskorgarna framför sina datorer och fotbollsspel) och hur viktigt lagarbete är. Jag kan bara säga att än så länge så säger han absolut bara rätt saker och jag står i givakt och klappar händer. Oj vad spännande det ska bli att följa den här managern som tydligen har semester (och ingen människa i världen som vet något om honom tror att han är ledig) nästa vecka innan jobbet börjar officiellt.

Torsdag:
Chelsea avvaktar med att gå med i den nya pan-europeiska turneringen NextGen som startar i höst. Den är för unga spelare U-19 och kommer att spelas i gruppspel ungefär som Champions League med ett televiserat slutspel. Investeringen att gå med är hög och de ledande engelska klubbarna Chelsea, Man U, Arsenal väntar alla till nästa säsong med att gå med. Dock har fyra andra engelska klubbar anmält sig, vilket t ex för Man City innebär att de dragit sig ur de engelska reservlagsligorna (det är ju två, norra och södra, där vinnarna möts i en final. Chelsea är regerande mästare). Även Liverpool, Aston Villa och Tottenham är med från start i NextGen. Från Europa märks framförallt Barcelona och Inter, men där finns även lag som Molde och Rosenborg från Norge, Fenerbahce, Basel, PSV, Marseille, Sporting Lissabon och Wolfsburg. En plats är ännu öppen. Ingen svensk klubb är intresserad (eller har råd).

---
Chelsea är som alltid seedat i första grupp i Champions League, och det är en hel del omgångar som ska spelas innan Chelsea kliver in i turneringen i september. Lotten i augusti.
Det är kanske intressant att få veta vilka lag vi inte riskerar att få i vår grupp? De är: Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Porto (säkert skönt för Villas-Boas) och Inter. Klarar Bayern och Arsenal sina kvalmatcher ingår de också i seedningsgrupp 1 som tack för gamla resultat.

Två av de släppta Chelseaungdomarna har funnit nya klubbar. Jan Sebek återvänder till Tjeckien och Jablonec och Danny Philliskirk går till Sheffield United. >>>

Onsdag:
Som ni sett på annan plats och i flera olika artiklar har Chelsea utsett André Villas-Boas till vår nya manager. Ett enormt spännande, utmanande och underbart modigt val.

Här finns fler artiklar att läsa via länkar, bra artiklar som är klart läsvärda.>>>
OCH ni hittar där också den berömda analysen Villas-Boas gjorde på Newcastle som läckte ut och kanske gjorde honom bemärkt som analytiskt snille första gången.

 

Tisdag:
mer läsvärt om Villas-Boas. >>>

---
En fråga jag undrar över är hur väl förankrat var inte André Villas-Boas avgång som manager för Porto när de samtidigt som de meddelar att utköpsklausulen har mötts, också meddelar att Vitor Pereira tar över som ny manager på ett två års kontrakt?!

Personligen kan jag inte på något sätt tycka att en sådan händelseutveckling kan orkestreras bara under en dag sedan nyheten kom igår.... Visserligen hade Pereira varit ledig ett år sedan han lämnade Santa Clara men ändå?

---

Tisdag kväll kommer rapporter om att Porto har mottagit betalningen för André Villas-Boas utköpsklausul och han därmed är fri att diskutera med Chelsea. Vem som betalat sägs inte, men enligt vissa källor har Porto meddelat portugisiska börsen att så är fallet.

---
Porto har bekräftat att André Villas-Boas har lämnat in sin avskedsbegäran.

Därmed kan vi nog utgå från att inom mycket kort, denna vecka?, heter Chelseas framtida tränare André Villas-Boas. Något överraskande men för mig personligen mycket tillfredsställande då jag tillhörde de första i världen som lanserade honom som tränare i en storklubb (ursäkta Porto) och då självklart ville se honom i Chelsea i framtiden. Jag har dock hela tiden trott det skulle ske först säsongen 2012-13. Först. Nu sker det redan nu och kanske kanske kommer Guus Hiddink att komma som Sportdirektör när hans kontrakt med Turkiet går ut. En otroligt intressant uppställning.

Jag hänvisar återigen till den här artikeln CSFC publicerade redan 20 mars. >>>

Vi kommer att få många anledningar att återkomma, inte minst när (om) Chelsea bekräftar detta. Det här är riktigt intressant och riktigt spännande.

 

Måndag.
England gjorde som jag tyvärr trodde efter sett första matchen fiasko i U-21 EM. Dålig taktik, fel laguttagning och även om Stuart Psycho Pearce rättade till en del av det till ödesmatchen klarade de inte av tjeckerna, som i 80 minuter närmast spelade för oavgjort. Vilket är en taktik jag inte gillar. Först några minuter efter England hade gjort mål visade de sin kvalitet och avgjorde matchen med två mål sista tio minutrarna. Sturridge var blek mot Spanien, men var mot tjeckerna Englands bästa spelare i mina ögon. Däremot var jag inte till övers imponerad av Bertrands insats, men uppenbarligen fick han inte spela det attackspel han är som bäst på för Pearce - som onaturligt nog tydligen fick förlängt kontrakt redan innan fiaskot. Engelska FAs anställningspolicies är rätt outgrundliga. Och svindyre hajpade Jordon Henderson var nog i mitt tycke Englands i särklass sämste spelare i alla matcher - hur kunde Liverpool betala 20m för honom?! Jag har aldrig förstått hans storhet. Pearce borde tagit ut Josh McEachran istället.

Lite intressant sommarläsning ang gårdagens rykte om Steve Rowley, Arsenals Head of Scouts. >>>

 

 

 

 

Rykten v-25



Söndag:
Enligt media ska Villas-Boas redan påbörjat den utrensning som de påstår sig förutspå hos Chelsea. Det är än så länge bara inom supportpersonalen. Enligt bl a Mirror ska Villas-Boas sparkat klubbens doktor Bryan English. Därtill first team fitness coach Glen Driscoll, som lär ersättas av José Maria Rocha. Den sista som får lämna är andre first team coach Paul Clement. Inget har ännu bekrättats och vi ska nog avvakta ev konifrmation, särskilt som andra källor hävdar att Villas-Boas är på semester.

Det tog oväntat lång tid för ett gammalt transferrykte att återvända. Först som nummer 107 kom ryktet om Sergio Ramos tillbaka. En spelare jag gärna ser på en problemplats i Chelsea, särskilt om Bosingwa lämnar då vi skulle plötsligt ha två stycken väldigt kompetenta kandidater för HB. Men jag bedömer det ändå inte som att det kommer att hända nu, men....

Guus Hiddinks agent har, av sårade känslor...., gått ut och hävdat att Guus var första val. Som om någon ens tvekat kring det. Men nu blev det inte så av ännu okända skäl, och det får säkert Guus stå för mer än Chelsea då Chelsea var friarna och han den som skulle säga ja eller nej. De flesta av oss fans hoppas dock fortfarande att Guus kommer till klubben om än i en annan funktion. Det skulle ge oss en extremt stark och spännande uppställning på managersidan. Jag är inte längre säker att så kommer att ske, men förmodligen händer inget förrän hans tid med Turkiet är förbi. Guus Hiddink är fortfarande min manageridol och jag vill inget hellre se än honom hjälpa Chelsea.

Tidningarna spekulerar nu i att Chelsea har gett sig in i jakten på Alexis Sanchez. Mycket intressant. Sanchez är den mest jagade i sommar och vill själv till Barcelona som dock betalar för dåligt. City betalar betydligt mer men tydligen vill inte Sanchez dit, vi får se hur locktoner från Chelsea faller (eller locktoner i media föreställande Chelsea....). Utan tvekan en spelare Chelsea skulle få mycket nytta av.

Lördag:
Milan, som inga pengar har - de har inte ens skött sina inbetalningar på Zlatanlånet - lär ha en önskelista om 8 spelare, varav 5 stycken kommer från Chelsea. Det tror vi på som vi tror på det. I vilket fall som toppas listan enl media av Drogba (vilket Milan redan förnekat att de kan få), Anelka, följda av eftertraktade Essien, Alex och Kalou. Anelka skulle nog passa i överåriga Milan, resten kan de glömma snabbt.

Neymaraffären verkar död i vattnet som uttrycket säger. Santos pris på 45m pund är långt mer än vad Chelsea är villiga att betala. Pini Zahavi som för Chelseas räkning talat med Santos i veckan lär också rekommenderat detsamma. Inte för att det slutat att länka Neymar till Real Madrid istället, en klubb än mer villig att betala överpris för sina spelare. Vi får väl se var Neymar hamnar, men med tanke på kommande regler är det nog sista chansen för Santos att få ut idiotiska pengar - om förstås Neymar inte fortsätter att utvecklas och blir den spelare alla hoppas. Det är bara det att jag kan inte tänka mig att han kan bli det om han spelar kvar i Santos och den trots alla duktiga spelare, rätt undermåliga brasilianska ligan (jämfört med de största europeiska).

Om Chelsea misslyckas med att attrahera Steve Rowley från Arsenal är en annan före detta Arsenalscout målet, Roger Smith nu i Cardiff. Ett annat alternativ är fd Norwichs scout Ewen Chester.

The Independent spär på ryktet att Romans "eyes and ears" Michael Emenalo stannar i klubben och kanske blir sparkad uppåt. Jaja. Oroade är det då jag inte kan se honom ha några som helst kvaliteter för en roll som Director of Football förutom Romans förtroende.

The Independent hävdar också att det som gjorde att Chelsea övergav Guus Hiddink - det får vi tro vad vi vill om, var att han krävde att får Ray Wilkins som assistant manager.

Ryan Bertrand är eftertraktad, alla vill ha honom. Nja, det är kanske en överdrift men Swansea och West Bromwich vill i aila fall låna honom nästa säsong. Vilket kanske är bra, men det är antingen Ryan Bertrand eller Patrick van Aanholt som går på lån, inte båda då minst en av dem behövs som back-up till Cole nästa säsong. Särskilt som vi nog räknar med att Zhirkov återvänder till Ryssland för att få mer speltid.

Fredag:
Nu blir jag rädd igen. Ryktet i The Mirror - en inte särskilt trovärdig källa men ändå - är att Michael Emenalo, scouten som blev assisterande manager till Carlo Ancelotti och helt enkelt inte dög, ska bli Director of Football i Chelsea istället. Snacka om reträttpost för en person som hamnade på helt fel plats. Emenalo har ingen som helst erfarenhet av toppfotboll, men tycks vinna rätt personers förtroende ändå. Detta ska ske då Guus Hiddink förväntas fullfölja sitt kontrakt med Turkiet. Själv anser jag att det vore bra mycket bättre om posten förblir obesatt till rätt person kan ta upp den. Och ärligt talat, jag kan inte för mitt liv se att den personen är Michael Emenalo.

Ett nytt rykte som dykt upp är rätt kul. Det säger att Harry Redknapp vill ha Florent Malouda till Tottenham. Nu tycker jag inte direkt om att se någon Chelseaspelare gå till Tottenham (och har fortfarande svårt att ursäkta Carlo Cudicini och Gus Poyet), men...
För rätt pengar eller som dellikvid för Luka Modric, absolut. Malouda har jag försvarat hela tiden sedan han kom till Chelsea men han har egentligen bara varit bra under Guus och första året med Carlo. Visst, han vann den interna skytteligan i år, men oj vad han irriterade mig med sitt enormt själviska spel och sin nya ovana att ta onödiga skott för att han skulle glänsa inför en ny kontraktsförhandling (han startar sista året på nuvarande kontrakt). Jag kan fortfarande inte få fram bevis på att han t ex spelade Fernando Torres vid ett enda tillfälle. Därtill är han 31 år gammal. Så för mig, rätt pengar eller mot Modric får han gå t o m till Tottenham.

Agenter kryper också fram ur sina gömslen under källarna och försöker nu pusha varje spelare på Villas-Boas. Rolando har visserligen länkats till Chelsea förr, men att Chelsea skulle vara intresserade av den 25-årige försvararen är nog mer en våt dröm för hans agent Tirri än ens i närheten av fakta. Om det är något vi inte behöver är det fler centrala försvarare, oavsett om de kände varandra i Porto.


Radamel Falcao
har accepterat en transfer till Chelsea enligt Correio da Manha, en publikation vars trovärdighet jag absolut inte kan bedöma. Men det är väntat att någon följer Villas-Boas från Porto, men jag tror inte det blir fler. Moutinho är på tok för dyr och ännu dyrare med tanke på kapacitet och Hulk är ännu dyrare och där är uppgifterna att Chelsea har inte förhört sig om den möjligheten. Men själv gillar jag Falcao starkt även om jag inte ser behovet av ännu en forward just nu, men det är inte min sak att avgöra. Vi får helt enkelt avvakta och se om detta blir klart innan truppen ska samlas efter nästa vecka.

Det är så fruktansvärt dumt rykte att jag tänkte först inte ens bry mig om att nämna det. Så löjeväckande är det. Enligt media förväntar sig nu att Daniel Sturridge säljs till Stoke för 6m pund. Vilket alltså är mindre än vad Chelsea betalat för Sturridge. Nog finns det dumma rykten, men näst Daily Mails försäljning av Torres efter tre veckor eller vad det var är detta nog årets dummaste. T o m dummare än Fabregas till Chelsea m fl.

Ett rykte som jag hoppas är osant är att Hamburg får låna Jeffrey Bruma i två år. Det är bara så dumt att jag kan inte tro det, även om det valsat runt länge nu. Lån, ja. Men absolut inte låna ut en ung spelare i två hela år, det kan jag aldrig stödja. Även om det lär ha återkallelseklausul efter ett år. Detta rykte lär vara halvofficiellt då Arnesen lär bekräftat enligt Fifa.

Torsdag:
Precis som väntat kommer nu signalerna att Falcao vill och kanske kommer till Chelsea. Kontakt sägs ha etablerats. Jag ser det gärna även om jag inte anser vi behöver forwards, men då jag räknar med att Anelka försvinner och Lukaku lånas ut om han köps redan i sommar (trots Anderlechts pris, som ändå väl är konkurrensmässigt om det enorma överpris som Liverpool betalade för Jordan Henderson sätter något slags tak....) kan det finnas plats för en forward till. Även Malouda och Kalou är till salu i mina ögon även om jag inte vet hur klubben ställer sig där.

Det sägs att Chelsea kommer att låta Villas-Boas ha större inflytande på transfers än vad som varit normen i klubben sedan Roman tog över. Vi får väl se det, men att han får ta med sig någon spelare han litar och känner är bara rimligt.

Däremot är jag inte alls lika övertygad om att Joao Moutinho är ett idealt köp för Chelsea. Han kommer att bli dyr, mycket dyr med tanke på utköpsklausuler och i mina ögon är han inte riktigt den playmaker vi behöver. Men vi får se. Media ser de dock som "done deals", men vi har haft 100+ sådana redan.

Det sägs också att Chelsea utmanar om Neymar som spanska sporttidningar redan gjort klart med Real Madrid. Ryktena påstår att Chelsea är villiga att matcha deras 40m bud. Vansinne om ni frågar mig, men det är inte mina pengar.Playstationsfansen på ChelseaVital är dock extatiska över det ryktet.

Men återigen, forwards är inte direkt vad Chelsea verkligen behöver. Och Villas-Boas utmålade inga stora förändringar i sin första intervju så alla som väntar sig en revolution lär bli besvikna. Några spelare lämnar, några kommer men det kommer knappast att komma mer än max 3 stycken plus Piazon som redan är klar, trots de föryngringskrav som media driver.

Onsdag:
Northampton hade förhoppningar om att få låna Aziz Deen-Conteh, den lovande Chelseajunioren på vår mest konkurrensutsatta position, vänsterbacken. De oroar sig nu att detta inte kommer att ske pga utnämningen av Villas-Boas. Något jag betvivlar, Deen Conteh är fortfarande en bra bit efter sina konkurrenter på den positionen och skulle bara må bra av en lånesejour så det kan säkert fortfarande hända även om det självklart kanske dröjer lite längre innan något sådant blir klart då Villas-Boas måste få säga sitt först.

Tisdag:
Skvallerspekulationerna om 28m och Michael Essien till Tottenham växer. Jag vill inte se den affären, men jag skulle kanske kunna leva med att Essien lämnar även om jag väldigt mycket hellre i så fall ser Mikel lämna klubben. Men så mycket pengar plus Essien är absolut ingen bra affär och jag varken tror eller hoppas det kommer hända även om vi behöver en spelartyp liknande Modric.

---

Många har med avsky sett hur Barcelona försökt övertyga Fabregas att lämna in en transferansökan så att de ska få köpa honom billigare. Något spelare och ledare villigt bidragit till till omvärldens utökade förakt för världens mest arroganta klubb. Istället för att göra det rätta och betala vad Arsenal kräver för Fabregas istället.

Nu slår Barcelona sina lovar kring David Luiz som lär blivit kontaktad av Barcelonapersonal utan någon som helst kontakt eller tillåtelse från Chelsea först - sk tapping up. De har tydligen helt lyckats vända huvudet på Luiz's agent, men agenter är ju vad de är, men rapporterna om hur Barcelona agerar mot Chelsea och Luiz på dennes semester hemma i Brasilien är oroande. Det går ju inte att förneka med de löner Barcelona kan betala tack vare spansk lagstiftning och det lag de har för tillfället är de världens mest attraktiva klubb för spelare. Vi kan bara hoppas Chelsea agerar hårt och bestämt mot Barcelonas fasoner den här gången.

--

Daily Mail hävdar att André Villas-Boas till och med betalade sin utköpsklausul på 13m pund, själv när han via fax sa upp sig från Porto. Låter ganska osannolikt men intresseväckande.
Som ni ser här bredvid har Porto bekräftat uppsägningen.

Det spekuleras också i att Rademel Falcao följer med Villas-Boas till Chelsea som dennes första värvning, för ca 26 m. Vilket låter väldigt intressant även om forwards knappast är det Chelsea egentligen behöver mest av allt. Men det lär nog säljas minst en, förmodligen två anfallare från förra säsongens trupp. Något som ytterligare lär göra Tottenham och deras fans sura då de nästan räknat in honom som en Tottenhamvärvning.

Daily Mail hävdar också att detta nog innebär att Guus Hiddink inte kommer som sportdirektör till Chelsea. Vilket är att beklaga.

Läs hela artikeln: >>>

Nu väntar vi bara på konfirmationen på utnämningen. Många har tvivel mest med anledning av Villas-Boas ålder och rätt bristande erfarenhet, men nog är det en oerhört spännande utnämning även om han är samma ålder som Lampard och Drogba. Själv tvivlar jag inte på att han klarar av att etablera sig som manager även för en rätt jämårig grupp. Det kommer dels med positionen, Romans stöd, hans egen kunskap och kvalifikationer och hans personlighet. Han hade inga problem med alls i Porto, så varför skulle problemet bli större i Chelsea? Trots de omvittnade egon som Chelseas omklädningsrum innehåller.

Mer läsvärt: >>>

---
Ryktena behandlar gårdagens huvudrykte som redan klart trots förnekanden, men som sagt formuleringen av Portos förnekande väcker kanske fler frågor än svar. Enl ryktena handlar det nu nästan mer om vilken spelare André Villas-Boas tar med sig till Chelsea än om han själv kommer. Falcao eller Hulk och bägge tycks villiga.

Jag tycker fortfarande det är ett oerhört spännande rykte och utgår från att vi senast före midsommar får veta om det verkligen är sant eller inte. Har AVB som en del säger lämnat in sin avskedsansökan eller inte?

Mer kommer.

----

Avdelning; Snacka går ju:
Adel Taraabt, stort självförtroende, stor mun hos QPR (och en av deras absolut bästa i div I) hävdar att Arsenal och Chelsea vill ha honom. Jag tror inte det är så hett, om jag får säga min åsikt. I alla fall inte till Chelsea.
Thibaut Courtois målvakt i Genk säger samma sak om äran att få bli Petr Cechs ersättare. Jag undrar jag och hade verkligen Chelsea förlängt Hilarios kontrakt ifall Courtois var stekhet...?


Måndag:
Porto förnekar Villas-Boas ryktet. Detta i ett uttalande till portugiska börsen (som registrerat bolag måste de meddela spelarförsäljning etc dit). Hur de formulerat det hela är dock lite intressant, då de förnekar att någon klubb har mött utköpsklausulen, inte att diskussioner pågår....

Chelsea vägrar, som alltid, att på något sätt kommentera ryktet.

RYKTET med stort R på måndagen är att Chelsea köpt ut André Villas-Boas från hans kontrakt med Porto och att han snart presenteras som manager.(Det handlar om en utköpsklausul på ca 13m pund!) Lite oväntat men absolut väldigt intressant.

Ryktet fortsätter med att säga att Villas-Boas är på till London!? Och att han ev kommer att ta med sig Falcao till Chelsea. Falcao som värderas till 26m pund.

Jag hänvisar till den här artikeln CSFC publicerade redan 20 mars. >>>

Är ej konfirmerat av klubben.

----

Ryktena om David Villa växer och även om jag fortfarande ser det som osannolikt, men varför inte - till rätt pris förstås! Villa är en spelare jag beundrar även om han som väntat får spela andra-tredjefiol i Barcelona. Om inte annat ändrar det procentsiffrorna på spelarbarometern.

Det pratas om att Wolves har erbjudits Ryan Bertrand på lån. Jag vet inte jag. Jag tycker inte Wolves gjorde ett skvatt för att utveckla Michael Mancienne så varför ska vi tro att de gör ett bättre jobb med Bertrand även om det alltid är bättre med lån till en PL-klubb än någon annanstans och så länge Zhirkov är kvar lär Bertrand få stå lite på tillväxt oavsett hans talang. Cole är självklart den naturlige ettan på VB-positionen.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.