CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

22- 28 juli 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-30


TORSDAG 25:
Chelsea klarade bara 2-2 mot division tre-laget Wrexham i Enzo Marescas första match i USA.
    Vi såg inte matchen men är inte imponerade av resultatet.
    Startelvan var följande men många byten (tio i halvtid) senare: Robert Sanchez; Reece James (k), Benoit Badiashile, Tosin Adarabioyo, Levi Colwill; Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka, Christopher Nkunku; Noni Madueke, Marc Guiu, Tyrique George
    Christopher Nkunku, 35, och den från OS stoppade Lesley Ugochukwu, 82, gjorde målen.
    Ni kan läsa om matchen här>> Den artikeln nämner dock inte bråket mellan Levi Colwill och kontroversielle James McClean redan efter två minuter. Mer om det kan ni läsa här>>

ONSDAG 24:
Så fick vi veta varför Gabriel Slonina inte är med på USA-trippen. Han är med USAs OS-trupp. Både han och Caleb Wiley börjar dock på bänken mot Frankrike.

TISDAG 23:
Den generöse som lider av insomnia kan se Chelseas möte med Wrexham på Chelseas app 5th Stand för GBP 4.99. Matchen startar 04.00 på torsdag morgon.
    Nästa träningsmatch är på lördag mot Celtic och den sänds av Sportbladet för dem som vill betala för det. Den sänds dock på en vettigare tid, kl 22.00.

Chelsea har publicerat sin trupp till USA-turnén. Anmärkningsvärt är att Djordje Petrovic saknas. Liksom Trevoh Chalobah och Alfie Gilchrist. Ingen förklaring har getts. Mer väntat saknas de flesta som deltagit i sommarens stora turneringar. Mykhailo Mudryk följer dock med. Liksom flera unga spelare. Fler spelare förväntas ansluta senare.
    Se den här>>
    **Petrovic är skadad och kan därför inte följa med till USA. Daily Mail hävdar att Chelsea lämnat 43 spelare hemma men det är en tolkning som verkligen får stå för dem (de räknar in hela akademin i det). Men nog väcker det frågor att Trevoh Chalobah, Cesare Casadei, nykomlingen Omari Kellyman inte är med förvånar dock lite men han sägs rehabba efter skada. Kepa och Lukaku är inte heller med men det förvånar inte då Chelsea gjort klart att de ingår inte i framtidsplanerna. Några utlånade spelare som saknas är Slonina som vi trodde Chelsea tänkte satsa på. Datro Fofana är inte heller med. Spelare som Gilchrist är inte med vilket tyder på att det förhandlas om lån, liksom Deivid Washington m fl.

MÅNDAG 22:
OFFICIELLT
Caleb Wiley är nu en Chelseaspelare. Han kommer från MSL och Atlanta United. Den 19-årige vänsterbacken har skrivit på ett sexårskontrakt.
    Han är just nu i Paris och kommer representera USA i fotbollsturneringen i OS.

Spelschemat för WSL har kommit om än ej med exakta speldagar. Chelsea Women startar säsongen 21-22 september mot Aston Villa och avslutar hemma på Stamford Bridge mot Liverpool
    Därtill kommer Champions League gruppspel och de inhemska cuperna. Chelsea spelar inte gruppspelet i Ligacupen då de är mästarlaget.
    WSL Chelsea spelschema>>

Chelsea börjar spela träningsmatcher denna vecka. Mot Wrexham i USA vid en omöjlig tid, kl 04.00 torsdag morgon för oss.
    Mest intressant blir därmed att se vilka Enzo Maresca är mest nyfiken på. För vi förväntar oss inte att få se mästerskapsspelarna (som Palmer, Fernandez, Gallagher, Caicedo...) i den här matchen mot betydligt svagare motstånd än vad som väntar senare.
    Intressant blir nog kanske redan när truppen till USA tas ut. Det blir ju en klar indikation på vilka spelare klubben vill ska lämna.

Vi undrar också om Chelsea kommer bekräfta övergången av Aaron Anselmino eller om vi ska tvingas avskriva den trots viss bekräftelse från säljande klubb Boca Juniors.

Chelseas egen webbsajt är mest intresserade av att nasa biljetter och tröjor, mindre av att ge information.

Chelsea behöver sälja spelare då de har en jättetrupp av framförallt unga spelare. Några kommer lånas ut men de nya lånereglerna stoppar massutlåningar så försäljning av spelare, som t ex Malang Sarr som inte spelat en minut för Chelsea de två senaste säsongerna måste ju till. Kepa Arrizabalaga med flera väntar nog också att få göra klart med nya klubbar. Fast just för Kepa men även andra lite äldre spelare utanför en tänkt trupp har en lönesituation som gör dem svårsålda.
    Det kan nog kanske blir någon ny spelare in också men vi tror nog att om det händer så händer det klart mycket senare i transferfönstret.
    Konkurrenterna vi förväntar oss i övre delen av Premier League har redan förstärkt (utom City) och det med tydlig inriktning på att bli bättre kommande säsong. Chelsea satsar fortfarande på att bli bättre bäst om 3-4 år. Vi kan inte se att Chelsea kommer har en bättre a-trupp kommande säsong, snarare tvärtom om vi enbart tittar på transfers. Däremot skulle en skadebefriad säsong och ett års erfarenhet för den unga truppen kunna betyda en klar kvalitetsförstärkning.

På damsidan har Chelsea långtidsskador att få tillbaka i spel. Som Sam Kerr, Mia Fishel, Aniek Nouwen och Catarina Macario som åter igen har knäproblem. Vi vet inte vilka av dem som kommer vara spelklara redan till starten i slutet av september.
    Många spelare kommer delta i OS även om svenska och engelska spelare inte kvalade in. Det talas om att Chelsea behöver sälja eller släppa någon försvarare då det finns överskott i den spelarkategorin. Chelsea har två landslagsmålvakter kvar och en mycket lovande engelsk ungdomslandslagsmålvakt så där ser det bra ut. Förstärkningen med Lucy Bronze är ett tecken till konkurrenterna men både Man City och Arsenal satsar. Många lag därbakom också. Man United blir svårbedömda då klubben helt klart satt damlaget på undantag som därmed tappat flera av sina största stjärnor även om de värvat också. Kommande säsong kommer bli minst lika tuff som den senaste.

 

Rykten, notiser m m, v-30


TORSDAG 25:
Italienskt rykte säger att Chelsea kommer värva Guela Doue från Rennes för 7,6m pund. 21-åringen sägs sedan omgående skickas ut till Racing Strasbourg. Han är försvarare.
    Racing har för övrigt bekräftat att Liam Rosenior är deras nye manager/coach.

Fiorentina lär vara intresserade av Cesare Casadei enligt Fabrizio Romano.

ONSDAG 24:
Caleb Wiley tycks kostat Chelsea 8,5m pund att värva från Atlanta.

Även mer seriösa medier tar nu upp att förhandlingar är rätt långt gångna kring Villarreals målvakt Filip Jørgensen, trots att Chelsea har ett överflöd av målvakter. 22-åringen är född i Sverige men vi kan inte räkna honom som en (ev) svensk Chelseaspelare då han valt representera Danmark. Han sägs vara duktig med fötterna och det ska vara därför Maresca vill ha honom. Trots att klubben har Petrovic, Sanchez, Bettinelli, Beach, Bergström för att nämna de som är med på turnén och Slonina, Arrizabalaga som inte är det. Chelsea har också redan lånat ut Sharman-Lowe.

TISDAG 23:
Vi har inte sett om Chelsea bekräftat det (de är ju mest intresserade av att sälja tröjor och biljetter på sin webbsajt) men uppgifter säger att Chelsea befriat Malang Sarr från sista året på hans kontrakt så han kan lämna klubben gratis. Lens ser ut att bli hans nästa klubbadress.

Ökande rykten om svensk-danske målvakten Filip Jørgensen från Villarreal, men vi har svårt att tro på dem då Chelseas målvaktsbesättning redan är för stor.

MÅNDAG 22:
Thiago Silva har gjort comeback i Fluminense. De vann och höll sin första nolla på tolv matcher.

Enzo Fernandez gör det inte lätt för sig. Han hotas av en 12-matchers avstängning för rasism. Flertalet klubbkamrater har vänt sig emot honom på grund av detta. Chelsea har tvingats öppna en utredning om det hela.
    Han har bett om ursäkt offentligt och enligt uppgift internt.
    Enzo som inte återvänt till Chelsea efter Copa America presenterades i en River Platetröja på deras stadion (hans argentinska klubb) under söndagen. Bara det är så fruktansvärt fel av en Chelseaspelare, man tar inte på sig något annat lags tröja. Det hela blev än värre när publiken drog igång samma rasistiska sång som han nu anklaags för att uppmuntrat och spridit.
    Man upphör aldrig att förvånas negativt av fotbollsspelares fullständigt urusla omdömen.

     

 Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE