CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC 38 sp 18 v 9 o 11 f 77 - 63 mål +14 63 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 1 o 3 f 71 - 18 mål +53 55 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln

20 maj-30 juni 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 21-22 september - -

Nyheter v-21-26


TISDAG 25:
OFFICIELLT
Chelsea Women har förlängt kontraktet för försvararen och akademiprodukten Cerys Brown över 2024-25.

MÅNDAG 24:
Idag öppnar transferfönstret för damerna och stänger inte förrän 13 september.
    Det enda rykte vi har hört är om PSGs ytter Sandy Baltimore till Chelsea Women.

Vi känner alltid viss oro och skepsis när unga spelare hyllas enormt som löften. Vi tror det ofta kan skada mer än hjälpa dem i deras utveckling. Något vi påminns om nu när Estevao Willian kallas den bäste spelaren sedan Neymar i Brasilien. Vi kommer så väl ihåg till exempel Gael Kakuta som kom till Chelsea som ett jättelöfte men som knäcktes av förväntningarna istället för att utvecklas av dem. Så läs BBCs artikel om Estevao Willian med det i bakhuvudet.>>
    Men känslan är ju att Chelsea har gjort ett fynd i samma klass som Kendry Paez, som inte heller anländer förrän nästa sommar.

LÖRDAG 22:
Så blev det då klart.
OFFICIELLT
Estevao Willian är Chelseaspelare. Nästa år. Han fyller 18 först då. Palmeiras bekräftade först och nu ikväll bekräftade Chelsea värvningen som lär vara på 29m pund som med bonusar och s k add-ons kan stiga till 51m.
    Estevao Willian beskrivs av många som det allra största unga brasilianska löftet (förmodligen med Endrick som var nära Chelsea innan Real Madrid värvade honom.)

GLAD MIDSOMMAR
OFFICIELLT
Charlie Webster som Chelsea hade stort hopp för några år sedan har lämnat klubben för Burton.

TISDAG 18:
Chelsea möter Manchester City i öppningsmatchen av Premier League 18 augusti. Planeringen är usel då de dessutom möter Manchester City den 5 augusti, på USA-turnen, dvs träningsmatcherna. Nu i förstår vi att det är en olycklig lottning av de skälen och går inte att göra något åt men inte är det bra. Vi utgår från att både Chelsea och City kommer matcha aspirerande spelare snarare än etablerade i USA.

Nya coachen Enzo Maresca ställs direkt på största möjliga prov då han möter sin förra klubb Manchester City på Stamford Bridge i lgiapremiären 18 augusti.
    Helgen efter blir det bortamatch mot Wolves. Säsongen avslutas borta mot Nottingham.
    Hela spelschemat finns här, tv-bolagen kommer månadsvis ändra i det beroende på hur matcher ska sändas. >>

MÅNDAG 17:
OFFICIELLT
Akademianfallaren Tyrique George har förlängt sitt kontrakt till 2027+1.

Imorgon kommer spelschemat för säsongen 2024-2025.

Vi har tagit en titt på årets trupp, en hård tuff titt. På vilka som Chelsea bör behålla, göra sig av med och ge fler chanser. Utlånade spelare ingår ej. Se vårt omdöme här, alla lär inte hålla med om allt. Särskilt inte Chelseas sportsliga ledning.>>

FREDAG 14:
EM i fotboll i Tyskland har startat. Ett mästerskap i ett enda land istället för på internationell turistrunda. Skönt. Skönt också att det kommer ta över skvallret och hittepåandet som kallas Silly season (med fullt skäl för namnet) de närmaste veckorna.
    På förhand svårbedömda Tyskland körde över ett Skottland som inte vågade tro på sig själva från start. De vågade inte ens våga, vilket var långt sämre än vi hoppats på. Långt bättre var att se hur VAR utnyttjades istället för hur Premier League missköter de tekniska hjälpmedlen. Man kan bara drömma om att PLs VAR-ansvariga lär sig något, men den risken är väl tyvärr låg. Engelsmän är inte överdrivet kända för att ta till sig andras synsätt eller erfarenheter.
    Förra sommarens största Chelseaägare-idoti var att sälja Kai Havertz, bevisas återigen. Undrar vilken det blir i sommar (förmodligen att de säljer Gallagher, men det kan ju också bli att lägga vansinniga pengar igen på spelare som inte levererar.).

TORSDAG 13:
OFFICIELLT
Sam Kerr just nu långtidsskadad men förmodligen tillbaka i tid till säsongsstarten i september, har förlängt sitt kontrakt med Chelsea. Det nya kontraktet gäller till 2026. Det innebär att Kerr som gjort 99 mål ligger bra till att slå Fran Kirbys målrekord på 114 innan hon lämnar.

FREDAG 7:
OFFICIELLT
Det är nu officiellt att Fulhams förre försvarare Tosin Adarabioyo är Chelseaspelare. Han kommer på fri transfer vilket är bra för ekonomin även om Chelsea säkert betalat en summa i bonus till honom, som normalt är.
    Kontraktet är ett av de kortaste Boehly-regimen har skrivit. Det är bara på fyra år.
   Tosin är född nära Stamford Bridge men växte upp och startade sin karriär i Manchester (City).

TORSDAG 6:
Som väntat har Premier League-klubbarna röstat ned Wolverhamptons försök att avskaffa VAR. Nitton av tjugo klubbar röstade för att behålla VAR. De har också återigen get stöd till att införa semi-automatisk offsidebedömning under hösten och att domare ska motivera VAR-beslut till åskådarna på arenorna. Steg i rätt riktning. Kan man också få England att fatta att aktiva domare ska inte sitta i VAR-rummet kan även England ta sig långt fram till hur man ska använda teknologin och det är absolut inte som den missbrukas i England.

Chelseas lista på släppta spelare är extremt överraskande kort jämfört med tidigare år. Chelsea har officiellt bara släppt; Josh Brooking och Thiago Silva på fri transfer samt Noah Hay som fått gå från akademin.

TISDAG 4:
OFFICIELLT
U21s coach Mark Robinson lämnar för att ta över Burton, som svenske ishockeyspelaren Erik Karlsson investerat i.

MÅNDAG 3:
OFFICIELLT
Det är nu klart att Leicesters förre manager Enzo Maresca är näste nye manager i Chelsea.    

    Återigen väljer klubben att starta om från noll.
    Och de gör det genom att ge honom ett enormt femårskontrakt med option på ännu ett år. (Vad är oddsen över att det slutförs?)
    Som vi redan skrivit om följs han av en stab med Willy Caballero, Danny Walker, Michele De Bernardin, Marcos Alvarez, Javi Molina och Roberto Vitiello. Ben Roberts blir målvakttränare och Bernardo Cueva är coach för fasta situationer.
    Detta har varit på gång och väl känt ett tag. Goda saker har sagt om honom trots hans oerfarenhet och han tog upp Leicester igen till PL när de åkte ut för ett år sedan. Det som oroar oss (som inte är stora fans av den sortens fotboll) är att han är väldigt enkelriktad sägs det, med possession-football. Nära dogmatisk enligt en del åsikter.
    Vi hade tippat, efter sista månaden av säsongen att Chelsea om de värvar rätt erfarenhet skulle ha en chans på att tävla om fjärde CL-platsen. Just nu vågar vi inte ge något som helst tips men sämre än årets placering måste ses som ett misslyckande även om han ska ha fem år på sig, Pochetetino sades också värvats på lång sikt. Han fick ett år. Graham Potter fick sju månader.
    Vi ska inte måla fan på väggen utan vi hoppas verkligen de goda saker vi hört om hans man-management och hur han imponerade i Leicdester (trots att de var på väg att slänga bort en överlägsen serieledning). Vi önskar Enzo Maresca och hans team all lycka till och hoppas han vinner över oss väldigt snabbt.
  Det är en tuff uppgift som väntar, och inte bara på fotbollsplanen utan att överleva i ett Chelsea där han får ta skulden men inte bestämma. Som att behålla Conor Gallagher, får han bestämma det? Får han något alls inflytande på spelarvärvningar och försäljningar? Kan han göra något åt det medicinska team som inte kan hålla spelarna hela?
    Vad som är bra är dock att han kan starta omgående även om spelarna inter återvänder förrän i början av juli. Maresca kommer behöva den tiden för att lära sig hur det fungerar i en så tilltrasslad klubb som Chelsea med sådana krav som ägare och fans ställer i den klubben.

LÖRDAG 1:
Moises Caicedos första, och enda mål, för Chelsea har inte oväntat utsetts till Säsongens Mål av fansen. Hans fantastiska långskott från mittcirkeln i säsongens sista match mot Bournemouth har välförtjänt bliviut årets mål, trots tuff konkurrens inte minst från en viss Cole Palmer som stod för många fina mål. Enzos frispark i FA Cupen mot Aston Villa blev tvåa och av Palmers mål valdes hans första mot Everton som bäst.

ONSDAG 29:
OFFICIELLT
Sonia Bompastor tar över efter Emma Hayes för mästarinnorna i Chelsea Women.
    Ingen överraskning men det låter som en utmärkt utnämning. Hon lämnar CL-finalisterna Lyon som hon en gång fört till seger i CL och mängder av franska mästerskap.
    Bompastor är 43. Hon har egen spelarbakgrund från allra högsta nivå. Bland annat 156 landskamper för Frankrike och CL-vinst som spelare också. Den första någonsin att vinna både som spelare och manager.
    Hon tar med sig sina assistenter i Lyon, Camille Abily (183 landskamper och 323 matcher för Lyon) och Theo Rivrin.
    Hon har skrivit på för fyra år. Hon köps loss från Lyon då hon hade gällande kontrakt. Okänt för vilken summa.
    Läs mer om Bompastor på BBC>>
    Hon börjar 1 juli.
    Än mer intressant läsning om henne på BBC>>

Chelsea har också antagit en långsiktig plan för att vidare utveckla damfotbollen inom klubben. En plan som jämställer damlaget med herrarna. De kommer skötas friställt från herrlaget. Läs mer om den här>>

SÖNDAG 26:
Leicester vann Championship, Ipswich tog den andra direktplatsen. Båda lagens tränare är aktuella för Chelsea. I playoff-finalen tog Southampton den tredje platsen till Premier League (vann över Leeds med enda målet) så imorgon lär säkert derras tränare, Russell Martin vara aktuell för Chelsea. Kan vi få drömma om en mer kvalificerad kandidat än de som nämns, utan att föringa dem så är det väldigt lite meriter de har att erbjuda men Chelsea vill kanske inte ha vinnande coacher, utan coacher som utvecklar spelare för försäljning?!
  I vilket fall som så innebär detta att två av tre lag är återvändare till PL effer bara ett år ilägre division. De där pengarna klubbarna som åker ut gör verkligen skillnad.

Det spekuleras i om Chelsea ens kommer delta i Conference League. En del säger det är för att ägarna tycker de tjänar inte tillräckligt med pengar på det. Mycket troligare är att Uefas finansiella regler än striktare än Premier Leagues. Läs mer här>>
    Om Chelsea kan/får delta kan Chelsea bli den första klubb som vinner alla tre europatitlarna.
    Den runda som Chelsea är aktuell för lottas 5 augusti.

LÖRDAG 25:
Ett från start nonchalant, nästan arrogant Man City åkte på en chockstart och tappade sin dubbel och spelade bort Chelseas Europa Leaguechans. Ännu en besvikelse denna säsong av besvikelser.

Idag är det vår plikt att som Chelseasupportrar att heja på Manchester City i FA Cupfinalen.
    Vinner City spelar Chelsea i Europa League i höst. Annars i den mindre attraktiva Conference League.
    Och mannen som tog oss dit fick sparken. That is the Chelsea Way under Boehly.

FREDAG 24:
Svenske Chelseatalangen Genesis Antwi har blivit landslagsspelare för Chelsea. Ytterbacken spelar ännu i akademin och har tagits ut till P17-landslaget i EM. Läs mer här>>

TORSDAG 23:
Intressant läsning om Emma Hayes flexiblataktiska idéer, vilket gjorde henne till vinnare även den här säsongen. Läs den här>>

Det kommer inte hända då våra ägare tror de kan mer än alla andra och ja-sägarna Winstanley och Stewart kommer hålla med. Men John Terry har sagt det bäst.
    Chelsea måste inte köpa eller sälja spelare innan en ny manager är på plats.
    Nu har vi två år av hur ägarna tvingat spelare på managerna. Dags att fånarna i lednoingen fattar att det fungerar inte.
    Vi ger det dock inte mer än 5% chans att detta kommeratt ske. Vi kommer ha sålt och köpt spelare innan en ny manager är på plats. Det är vi fullständigt övertygade om och Chelsea måste börja om från noll ännu en gång.
    Vilket alla tilltänktamanagers är medvetna om och Chelsea kommer få nobben från de flesta. Varför välja Chelsea när det finns bättre skötta klubbar med stora resurser. Chelsea står knappast först på önskelistan hos en enda efterfrågad manager numer. De vet ju att klubben kommer inte stötta dem, än värre klubben kommer inte ens lyssna till dem.

TISDAG 21:
OFFICIELLT
Chelsea har sparkat Mauricio Pochettino även om det heter att de har gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet.

    Aldrig har det väl grävts fler och sämre gropar för sig själva än vad Chelsea åstadkommit under Boehly, Eghbali och ja-sägarna Winstanley och Stewarts regim.
    De vägrar kommentera ytterligare.
    CSFC kan bara önska Pochettino lycka till och hoppas att det var han som verkligen ville lämna efter allt bristande stöd klubben gett honom. Sanningen lär det dröja innan vi får veta.
    Chelsea påstås nu vilja ha en ung oerfaren coach som ska ta över de lagerhållna ungdomarna på långtidskontrakt. (Ipswich Kieran McKenna är den som nämns, som också Brighton vill ha. Han har precis tagit upp Ipswich till Premier League och ingen vet om han verkligen vill lämna för en katapultstol i en större klubb).

OFFICIELLT
Richard Olise från akademin har förlängt sitt kontrakt med Chelsea ytterligare ett år.
    Kaiden Wilson, även han en försvarare har förlängt sitt kontrakt med två år.

Bara Cole Palmer och Conor Gallagher som klubben försöker sälja har tagits ut i Englands prel EM-trupp. Chilwell, Sterling och James har nobbats. Chillly förmodligen pga alla skador, Sterling har varit petad ur landslaget hela säsongen så det var föga överraskande. Reece James kom förmodligen inte med pga hans skadehistorik, men det finns argument för att han petats pga den onödiga efterslängsutvisning han ådrog sig i näst sista omgången.

Emma Hayes följs av fem medlemmar av hennes stab till hennes nya jobb som USAs förbundskapten. De är Denise Reddy, Stuart Searle, Bart Caubergh, Ferdia O'Hanrahan och Cameron Meighan, däremot inte Paul Grren.

Emma Hayes har gjort en intervju om sina 12 år med Chelsea som ni kan läsa här.>>

MÅNDAG 20:
Thiago Silva lämnar för att spela i Fluminense men hans familj och söner förblir Chelsea trogna. Både Isago och Iago, hans söner kommer fortsätta spela i Chelseas akademi avslöjas det i en artikel här>>

Emma Hayes avskedsvideo>>

***
Det finns flera stora frågor, för Chelsea och kanske även för CSFC nu.

CSFC publicerar idag i en separat artikel vad vi ser som ett åtgärdsprogram som Chelsea skulle behöva. Det berör samma punkter som här i det stora hela. Självklart tror vi inte för en sekund att Chelsea kommer lyssna till det, vi tror inte ens att ens hälften av punkterna kommer uppfyllas. I värsta fall inte någon av dem, det är tyvärr ingen utopi att inget av det vi önskar inträffar.
    Alla kanske inte håller med och det är helt OK, men jag tror de flesta ser behovet av att väcka frågorna.

Därtill måste de inbilska clowner som äger Chelsea och den sportsliga så kallade ledningen av ja-sägare inom väldigt kort bestämma:

VEM tar över från Emma Hayes? Om det blir Sonia Bompastor förstår vi om inget sägs innan hon spelat CL-finalen med Lyon. Blir det inte hon så måste besked komma snarast om vem det blir.

KOMMER de skämma ut sig och i sin all-icke-vetande inkompetens sparka Mauricio Pochettino? Som alla som följer CSFC är vi inte världens största fans av honom, men vi anser också att han absolut har förtjänat att få arbetsro och få chansen i höst också.
    Men vi kan inte förstå att frågan ens diskuteras längre. Särskilt inte med de namn som nämns.

Sedan är det en fråga som vi inte kan skylla på några utan vi måste bara heja på Manchester City i FA Cupfinalen då en vinst för dem bestämmer i vilken europacup Chelsea får spela i höst. Europa League är den bättre och ekonomiskt mycket mer gynnsamma. Men som säsongen utvecklades är vi mycket nöjda med att vi nått åtminstone Conference League. Det hade vi aldrig kunnat tro för någon månad sedan.

 

Rykten, notiser m m, v-21-26


TISDAG 25:
Vi vet inte hur mycket substans det har då det bara är ett spanskt rykte och ja, de brukar inte hålla vatten jätteväl. Det är dock ett mycket spännande rykte som säger att Chelsea Women är villiga att köpa loss Ballon d'Or-vinnaren Aitana Bonmati ifrån Barcelona. Hon har ett år kvar på sitt kontrakt och en utköpsklausul om 2,5m pund, världshögt. Det vore dock en fantastisk värvning tror vi.

Ryktena blir allt vildare och mindre trovärdiga nu när transferfönstret nästan är öppet. Det senaste är Atalantas Ademola Lookman. Annars verkar Jonathan David vara det hetaste anfallsalternativet just nu då Olise, och Duran fallit bort av olika skäl. Max Beier som hoppade in och visade klass i Tysklands senaste landskamp är också ett växande rykte. Ingenting känns dock riktigt hett utan mer klickbete.

MÅNDAG 24:
Ian Maatsen ska ha gjort sin läkarundersökning för Aston Villa under EM och det är nu bara kontraktet som ska signeras. Villa lär betala 37,5m plus add-ons.

Chelsea påstås enligt spanska rykten utlöst utköpsklausulen på en av Barcelonas ynglingar. 18-årige anfallaren Marc Guiu. Klausulen lär vara på blygsamma 6m €.
    Däremot häller Marc Cucurella kallt vatten på spekulationer om att han ska återvända till Barcelona. Han trivs i Chelsea efter en tuff start i klubben.

Andra spanska rykten säger att Chelsea är redo att möta den 55m € höga utköpsklausulen för Nico Williams från Athletic Bilbao. Han jagas av många klubbar.
    **Senarer ykten förnekar det och menar att Nico Williams kräver för mycket i lön och att Chelsea inte är beredda att lägga upp utköpsklausulen. Förvänta er fler turer innan detta men vi tror inte på Nico Williams till Chelsea och har aldrig gjort.

The Athletic säger att Chelsea har hållit samtal med representanter för kanadensaren Jonathan David i Lille. En spelare det talats om länge och som många lär vara intresserade av.

Ett nytt rykte är Hoffenheims anfallare Maximilian Beier.

Chelsea ska dragit sig ur Olise-affären och är tveksam över Jhon Duran nu också, i båda fallen ska det vara spelarnas löneanspråk som gjort att Chelsea tappat intresse. Om det är en klok strategi vet vi inte, men det vore ett steg mot en sundare fotboll. Det är dock helt meningslöst om Chelsea är de enda som drar i handbromsen. Det känns också lite konstigt att Chelsea vägrar betala stora löner när LA Dodgers (baseball) som BlueCo/Clearlake också är delägare i betalar idrottsvärldens högsta lön till japanen Otani.

LÖRDAG 22:
Chelsea Women sägs vara nära en värvning av Frankrikes ytter Sandy Baltimore som nobbat ett nytt kontrakt med PSG.

Det har varit mycket snack om Jhon Duran men nu ser det ut som det blir en annan Aston Villa-spelare som Chelsea värvar. Omman ska tro The Athletic, en normalt trovbärdig källa. Det handlar om unge, 18 år, anfallaren Omari Kellyman för 19m pund.
    Chelsea fortsätter alltså köpa för framtiden, eventuellt men inte skaffa erfarenhet inför kommande säsong. (Chelsea har dock fortfarande inte bekräftat värvningen av Estevao Willianäven om alla säger det är klart eller Pedro Lima).
    Däremot avskrivs alla rykten om Michael Olise. Han lär kräva för mycket i lön men framförallt har Bayern intresserat sig och det lutar nu åt tyskarna.

Fler och fler trovärdiga källor säger att det är klart att Ian Maatsen lämnar Chelsea för Aston Villa och 37,5m pund plus add-ons. Då Maatsen är på EM lär det nog dröja ett tag till affären bekräftas.

Atletico Madrid sägs vara intresserade av Conor Gallagher. Däremot vill inte Atleti sälja Samu Omorodion som Chelsea sägs vara intresserade av.

Både Arsenal och Chelsea är intresserade av Nico Williams som gjorde stor succé i Spaniens match i torsdags. Hans utköpsklausulfrån Athletic Bilbao är 55m €.

MIDSOMMARAFTON:
Marc Cucurella som så ofta undervärderas trots en klart bättre säsong om än skadefylld (som så många i Chelsea) har varit en av Spaniens absolut bästa spelare i de två inledande matcherna där Spanien övertygat om än varit lite målskygga. Detta har lett till giftiga kommentarer till storkäften Gary Neville en s k engelsk fotbollsexpert som före EM helt dömde ut Spanien för att de ens tog ut Cucurella, än mer valde att starta honom. Enligt Neville är Cucurella orsaken till att Spanien absolut inte kan vinna EM. Åsiktsmaskiner kan vara roliga, men de kan också orsaka mycket skada när de plockar ut enskilda spelare att mobba.
    Å andra sidan ges dessa pratmakare till s k experter en extrem uppmärksamhet i engelsk media, ofta större än vad som åstadkoms på plan. Vilket är minst sagt beklagligt, då de som sagt sällan drivs av objektivitet. Påfallande många kommer dessutom från samma klubbar.

TORSDAG 20:
Aaron Anselmino sägs vara den senaste värvningen från Sydamerika som Chelsea vill göra. En 19-årig försvarare från Boca Juniors med en redan stor skadehistorik. För 17,2m plus 4m i add-ons.

Aston Villa sägs vara överens med Chelsea om att värva Ian Maatsen för 37,5m pund. Dortmund var intresserade men ville/kunde inte möta Chelseas krav. Personliga villkor diskuteras.
    Detta är ett hett rykte som betraktas som nästan klart.

Chelsea kopplas till Atletico Madrids unge anfallare Samu Omorodion. Chelsea ska dock fått nobben på ett bud om 27,5m.
    Mer överraskande är kanske att de också sägs vara intresserade av att värva tillbaka Dominic Solanke från Bournemouth som de släppte till Liverpool en gång i tiden.

Inte Chelsea; men alla rykten sa Graham Potter till Leicester för att ersätta Enzo Maresca som ju lämnat för Chelsea. Det blev Steve Cooper istället.

TISDAG 18:
Atletico Madrid sägs vara intresserade och Nicolas Jackson som var djupt missnöjd med att Pochettino fick lämna Chelsea är inte alls emot att lämna Chelsea då Pochettino försvann. Säkert bidrar Chelseas jakt på Jhon Duran också.

Det har tidigare i somras pratats en del om att Chelsea kan vilja värva tillbaka sin förre akademispelare, polske målvakten Marcin Bulka som de lät gå gratis till PSG och som nu gjort succé i Nice. Tydligen ökar det intresset även om det är osäkert kring Robert Sanchez och om han kommer stanna i Chelsea.

MÅNDAG 17:
En uppdatering om Estevao Willian. Som inte kommer än på länge. Sky säger att han idag under eftermiddagen har klarat sin medicinska undersökning inför övergången till Chelsea. Han kostar initialt 29,1m pund men en mängd bonusar ingår som sedan kan mötas.
    Vilket för oss till myten om Mudryk som SVT senast idag fjantade omkring med och fyllde på. Hur mycket tabloiderna och sportfolket än vill, så har inte Mudryk kostat 88m pund. Summan kan bli det, förutsatt tuffa bonusar möts. Övergångssumman däremot ligger snarare på >60m pund. Det är väldigt mycket pengar också och än har Mudryk inte levt upp til den prislappen heller men rätt ska ända vara mer rätt än medierna får det till.

Ett hett nytt namn för Chelsea, (och ett antal andra klubbar) är Stuttgarts Serhou Guirassy som gjorde
28 mål på 28 matcher i Bundesliga. Det är tyska Bild som ligger bakom ryktet. En annan orsak förutom alla målen är förstås att hans utköpsklausul är rena reapriset, 15m pund.

Mats Hümmels förs fram som ersättare till Thiago Silva. Kanske inte den sexigaste värvningen och definitivt inte i linje med varulagerfilosofin i Chelsea att köpa ungdomar för att hoppas att de eventuellt ska ta sista steget. Men inte en ointressant tanke alls. Hümmels är i samma ålder som Silva när denne kom till Chelsea. Han är på fri transfer. Han har meritlista, kvalitet, ledaregenskaper och pondus. Vi tror inte det kommer hända men gillar faktiskt idéen.

Annars handlar skvallret fortfarande nästan uteslutande om Jhon Duran för mycket stora pengar (42m) för en i princip oprövad columbian med USA-bakgrund. Eller 60m pund för att värva tillbaka en spelare som släpptes från akademin, det vill säga Michael Olise som de jagade redan förra sommaren men som då valde bort Chelsea. (Han är dock kvalificerad för sjukstugan i Chelsea då han var borta större delen av säsongen). Chelsea sägs erbjuda Crystal Palace Trevoh Chalobah och Noni Madueke för Olise, eventuellt kan Armando Broja också bli aktuell för ett byte.

Förutom det ständiga skvallret om Gallagher hit och dit hörs det dock nästan inget alls om utgående spelare från Chelsea. Garantier ska dock ha getts för att Chelsea behöver inte sälja i juni för att klara PSR-reglerna. Sälja måste de dock av flera skäl, mest för de har för många spelare på lån och för mycket oerfarenhet. Jo, kanske lite om Maatsen, men osäkert vart han skulle gå. Förutom Dortmund nämns Crystal Palace som delskillnad i en Olise-affär, men nästan varje Chelseaspelare tycks nämnas i det sammanhanget. Bayern sägs rycka i Colwill men det ser vi ändå inte som en trovärdig händelse. Fast vemvet med Chelsea, Colwill är ju akademiprodukt och sådana vill ju klubben bli av med om vi ska tro alla rykten.

Fortfarande inga besked från klubben om de verkligen värvat Estevao Willian som från brasilianskt håll sägs vara klar. Samma gäller för ännu en brasiliansk yngling, Pedro Lima. Vi som tyckte Chelseas information var Kremlin under Abramovich tycker nog den är än sämre idag. (Båda spelarna får inte ansluta ännu men ser ut att kanske vara på väg till Racing Strasbourg först).

Chelsea har stoppat flertalet spelare från att representera sina länder i OS. Enzo Fernandez, Benoit Badishile, Malo Gusto. Däremot släpps Lesley Ugochukwu till Frankrike.

TORSDAG 13:
Trots alla rykten om affärer med Aston Villa, som vill värva Conor Gallagher kommer nu välrenommerade Guardian med en uppgift om att Chelsea ska gjort en helomvändning och är nu redo att ge Gallagher ett nytt kontrakt. Goda nyheter men vi tror på det först när det är klart. Vilket knappast lär ske närmaste veckorna med tanke på EM.

ONSDAG 12:
Metro påstår att Chelsea accepterat att betala 42m pund för Jhon Duran. Mycket pengar för en spelare som inte spelar i Aston Villa. Villa som sägs sälja Douglas Luiz till Juventus och istället bl a får förre Chelseatalangen Samuel Iling-Junior.
    Annars är de största silly-överraskningarna hittills att Benjamin Sesko nobbar alla PL-klubbar som sägs vilja ha honom (inkl Chelsea) och att Erik ten Hag lyckades rädda jobbet i Man United efter att Tuchel nobbade klubben. Vincent Kompany till Bayern får nog också sägas vara en stor överraskning.

Många vill värva Andrey Santos som varit på lån till Strasbourg. Chelsea säger nej.

Benjamin Sesko har sagt nej till Premier League. Inte för att vi tror att han var mer än ett diskussionsämne men medierna har inbillat sig annorlunda, så vi redovisar.

Aston Villas Jhon Duran är i farten i ryktena igen. Vi fattar inte varför. Han platsar inte i Villa så... Än mer konstigt är rykten om Dominik Solanke tillbaka till Chelsea. Silly season har gått in i tail spinn igen.

Ian Maatsen som ströks ur första Nederländska EM-truppen har kallats in igen efter skador.

TISDAG 11:
Conor Gallagher ska gjort klart för Chelsea att han vill stanna och kommer inte gå med på en försäljning. Han ska träffa klubben nästa vecka för diskussioner sägs det. Vi ställer oss lite tvivlande då han rest till Tyskland med landslaget för EM som startar på fredag.

Chelsea tror de ska locka akademilöftet Rio Ngumoha till nytt kontrakt.

Bayern München ska redan varit i kontakt med Chelsea om att värva Levi Colwill. Med Chelseas ledning vet man aldrig men Colwill som var skadedrabbad under säsongen har kontrakt till 2029. Han är dock som alla påpekar, rena pengar så att säga då han är en akademiprodukt och Chelsea har ju visat att de hellre verkar sälja sådana än att bygga framtiden på dem.

MÅNDAG 10:
Chelsea har inte bekräftat (inte om Estevao Willian heller) men källor uppger att de värvat unge 17-årige Pedro Lima från Brasilien. För 6,7m. Real lär jagat honom. Han kommer från Sport Recife. Han förväntas skyfflas i väg till Strasbourg på lån omgående.

Nicolas Jackson har draigt på sig en allvarlig vristskada under landskamp med Senegal. Förväntas vara borta hela sommaren.

SÖNDAG 9:
Napoli vill ha Romelu Lukaku, på lån, nu när Antonio Conte tagit över. Chelsea vägrar dock låna ut Lukaku ännu en säsong utan kommer enbart gå med på en försäljning som möter prislappen om 38m pund.

Chelsea sägs förbereda ett bud på Manchester Citys Julian Alvarez.

TORSDAG 6:
Behöver vi fler bevis på idiotin hos Chelsea? Nej. Men vi är på väg att få det, för Chelsea som inte vill erbjuda Gallagher nytt kontrakt efter sommaren 2025 vill sälja honom för att köpa en sämre spelare som Maresca känner till, Kiernan Dewsbury-Hall.
    Maresca kommer få en mycket svår start i Chelsea om han ställer sig bakom ett så otroligt impopulärt agerande. Ett agerande som inte på något sätt känns vettigt. Även om landslagstartande Gallagher självklart säljs för mer pengar än vad Chelsea ska lägga på D-H. Det finns vettigare sätt och försäljningar att göra för att täcka upp den mellanskillnaden.

Tur man inte är fotbollsspelare utan kan njuta av livets goda. För se själva vad Enzo Maresca kommer förbjuda Chelseas spelare att äta framöver. >>

Även Mykhailo Mudryk nekas nu delta i OS för Ukraina om vi ska tro ryktena.

Maresca sägs vilja ta målvakten Mads Hermansen med sig från Leicester. Han satt på bänken moit Sverige igår. Han kostade Leicester 6m när han kom från Brøndby förra sommaren.

ONSDAG 5:
I två års tid har vi matats med att Chelsea vill värva Victor Osinhem. Plötsligt är ryktet att det ska vi inte alls. Enzo Maresca vill inte ha Osinhem. Han vill ha Gironas Artem Dovbyk.
   Andra hävdar förstås att det är Leipzigs Benjamin Sesko som Chelsea ska värva, vill ha, en spelare som uppges vara överens med Arsenal.
   Michael Olise som sägs vilja gå till Man U trots ett förflutet i Chelseas akademi är också aktuell.                Stor cömeback på önskelistan gör även nu Brightons Evan Ferguson.
    Eller Fulhams Rodrigo Munoz.
    Allt är alltså som vanligt under Silly Season. Ingen vet och alla för fram sin egen kandidat. Så CSFC skulle med lika stor trovärdighet säga att det är Djurgårdens Deniz HUmet Chelsea vill värva... (Ja, vi skulle hålla igen med skvallret men det går inte att hålla tyst och låta bli att kommentera dumheterna.).

Tosin Adarabioyo ska genomfört sin läkarundersökning hos Chelsea igår, om vi ska tro vissa. Prislappen är dock helt rätt, fri transfer. Kompetent spelare att ersätta Chalobah om denne försvinner, men inte ersätter han Silva. I skrivande stund intet ord från Chelsea.

TISDAG 4:
Ett intressant försvarsrykte är Bayerns Dayot Upamecano som tros vara till försäljning när Bayern värvar Bayers Jonathan Tah. Vi får se men det är minst den kvalitet som behövs komma till Chelsea.

Cole Palmer gjorde sitt första landslagsmål igår. Mot Bosnien-Heerzegovina. På straff. Målvakten var på bollen men den var så hård vid stolproten så han kunde inte stoppa den.

MÅNDAG 3:
BBC försöker från sin sida förklara varför Enzo Maresca har tagit jobbet i Chelsea. Läs mer här>>

Chelsea sägs betalat 10 miljoner pund för att värva Enzo Maresca från Leicester.

Chelsea har försökt att stoppa Reece James avstängning de första tre matcherna av kommande säsong. De har misslyckats totalt.

Dåligt av Chelsea. Chelsea vägrar låta Benoit Badiashile och Malo Gusto spela för Frankrike även om OS är en b-turnering. Det är i spelarnas hemland och självklart borde Chelsea låta dem spela även om det också sliter på en skadedrabbad trupp. Det är också bråk med Argentina om Enzo Fernandez ska få delta.

Enligt ryktena presenteras Enzo Maresca som Chelseas nya Head Coach idag. Eventuellt genomgår också Tosin Adarabioyo sin läkarundersökning.
    Vi har fortfarande inte fått värvningen av Estevao Willian för 2025 bekräftad. Den betraktas dock som klar.

Ipswich vill behålla lånet Omari Hutchinson och vill värva honom för 20m pund. Väntat men prislappen låter låg.

LÖRDAG 1:
Inte Chelsea men viktigt för fotbollen. Juventus som med de spanska arroganterna har lett försöken att bryta ut fotbollen till en Superliga överger nu de planerna och ansöker om att återfå sin plats bland de klubbar som vill behålla nuvarande ordning. Det är förhoppningsvis dödssstöten för Super League.

Enzo Maresca kommer offentliggöras som Chelseas nye manager på måndag om vi ska tro Sky. Han får ett häpnadsväckande fem år långt kontrakt med option.

Tosin Adarabioyo. 26. Sägs genomgå läkarundersökning med Chelsea nästa vecka. En kompetent försvarare från Fulham som tidigare jobbat med Maresca i City. Men inte någon som ersätter Silva. (Det känns mer som han värvas för att ersätta Chalobah). Han kostar dock inget utan kommer på fri transfer. Tosin sägs tackat nej till Newcastle som försökt värva honom.

FREDAG 31:
Sky har lösningen till vad Maresca måste göra om/när han blir Chelseas manager. Läs mer här>>

TORSDAG 30:
Enzo Maresca är A Done Deal om vi ska tro medierna och de har också talat om för oss vilka coacher han tar med sig till Chelsea, som vår förre målvakt Willy Caballero. Läs mer här>>

ONSDAG 29:
Medierna uppträder som det är helt givet att det blir Enzo Maresca som tar över i Chelsea. Vi är långt ifrån lika säkra då det är Chelsea vi talar om.
    Ändå kan följande artikel vara lite intressant att läsa. Det är Metro som talar om för oss hur Chelsea kommer spela under Maresca. Läs mer här>>

Leicesterfansen ser dock inte ut att sakna Maresca om han lämnar. Hans spelmodell tilltalade dem inte. Läs mer här>>

TISDAG 28:
Enzo Maresca fick rätt snabbt sparken från sitt första jobb, som manager i Parma. I en situation som påminner mycket om idiotin som pågått i Chelsea. En ny amerikansk ägare som köpte spelare i bulk och krävde omedelbara resultat. Läs mer här>>

Harry Winks nu i Leicester säger Enzo Maresca som sägs vara första val för Chelsea nu och den CSFC tror mest på av kända kandidater, är den bästa manager han spelat under. Och han har haft Pochettino och Mourinho som managers. Läs mer här>>

MÅNDAG 27:
BBNC hävdar att valet av n y coach blir Enzo Maresca som kostar ungefär 100m kr att lösa från Leicester. I våra ögon den minst "dåliga" valet av de alternativ som förts fram, men vem vet. Chelsea börjar om från minus noll igen tack vare inkompetensen i klubbledningen.
   ** Ett läsvärt porträtt om Maresca i Sun>>

Infinite Athletic fortsätter som klubbsponsor sägs det trots de kopplingar de sägs ha till ägargruppen. Uppenbarligen har Chelsea misslyckats att hitta någon som betalar mer.

SÖNDAG 26:
Den hemlige fjärde kandidaten till ny coach i Chelsea är tyvärr Roberto de Zerbi, han som gjorde Brighton så mycket sämre. Vi är inte direkt förtjusta i något av de namn som nämns. McKenna, Frank, Maresca (kanske den vi ändå "tror" mest på) och de Zerbi. DÅ Chelsea idag styrs av före detta Brightondirektörer är vi inte optimister, det lutar nog åt ett visst håll. Särskilt som alla andra så kallade utpekade aktuella klubbar inte visat sig vara intressade av de Zerbi Det enda plus med honom som vi kan se är att han känner Mykhailo Mudryk väldigt väl.

FREDAG 24:
Datagenererad information är grunden till Chelseas urval för ny manager. Man häpnar.
    Det gör, enligt ryktena, att Chelsea droppat några namn och nu handlar det om fyra managerförslag. Den fjärde är okänd och inte ens skvallret tycks veta vem det kan vara. De övriga är Brentfords Thomas Frank, Leicesters Enzo Maresca och Ipswichs Kieran McKenna. Hoeness och Michel sägs vara ute ur leken och Sporting säger de kommer vägra släppa Amorim. (Man U sägs nu också vara i kontakt med McKenna om att ersätta ten Hag.)
    I en fansledd opinionsundersökning har de tre kända namnen väldigt låga siffror och det okända dominerar helt.
   Läs mer här>>
   Vissa källor säger McKenna föredrar Man U medan Brighton är optimistiska till att han väljer dem. McKenna sägs vara det hetaste namnet. Maresca kommer bli dyr att lösa men Chelsea ska pratat med Leicester om att få prata med honom. Man U lär ha Tuchel som förstaval. De förväntas sparka ten Hag på söndag oavsett hur det går i cupfinalen på lördag.
   Chelsea tippas försöka få klart med ny manager redan nästa vecka. Fast manager är ju fel ord för manage kommer han inte få göra, rätt titel lär bli Head Coach.

TORSDAG 23:
Viaplay säljer ut delar av sina Premier Leaguesändningar., vilke inte borde få ske men...och vi lovade oss själva att vi skulle inte ta ännu ett sportpaket, Amazon Prime. För oss som har Telia som leverantör av sportpaketet kom nu en god nyhet.De lägger in Amazon Prime i sitt paket, gratis. Tack för det. Sällan man får goda nyheter som inte kostar mer.

ONSDAG 22:
Kieran McKenna viftar undan ryktena om Chelsea, Brighton m fl. Han är fokuserad på Ipswich. Men sådana avfärdanden betyder absolut inget vet vi av erfarenhet.

Thomas Tuchel ska enligt Metro varit i kontakt med Chelsea om det plötsligt, och idiotiskt nog, lediga managerjobbet (även om vi helt förstår om Pochettino vill slippa Boehly och anhanget). Läs mer här>>

TISDAG 21:
BBC har en ännu längre lista med namn som Tuchel, Mourinho, Hansi Flick, RubenAmorim, Julian Nagelsmann,f örstås de Zerbi. Läs mer här>>

The Telegraph säger Chelsea redan har fyra managers som de överväger. Förutom McKenna är de Sebastian Hoeneß, Stuttgart, Gironas Michel Sanchez, Leicesters Enzo Maresca. Andra namn nämns är Brentfords Thomas Frank och Burnleys Vncent Kompany.

Många spekulerar redan i om det blir McKenna (CSFC tror han kommer tacka nej) eller om det blir Roberto de Zerbi som förstörde Brighton... Någon kommer säkert ta upp Erik ten Hag också i ryktena, och vad hände med alla rykten kring Ruben Amorim. Det enda vi vet är att aldrig har fler klubbar, stora klubbar också jagat managers än i sommar.

BBC hävdar att det är helt klart med Sonia Bompastor som Emma Hayes ersättare. Det kommer dock inte bli officiellt förrän efter CL-finalen på lördag. Vi tror det är en bra lösning. Läs mer här>>

WSL med ny Chelseamanager startar först helgen 21-22 september. Detta på grund av Olympiska Spelen där damtfotbollen spelar sina bästa spelare till skillnad från männens OS-turnering som knappt ens är värd att nämna. Chelsea lär för övrigt just nu fundera på om de ska tillåta Enzo Fernandez spela för Argentina i den.

MÅNDAG 20:
En läsvärd analys om Mauricio Pochettino som ekar mycket av det CSFC har försökt säga i Åtgärds-artikeln. Läs mer här>>

Chelsea Women kommer också spela i USA i sommar. De ska möta Gotham City, New York/New Jersey 19 augusti. Det är klubben Ann-Katrin Berger anslöt till för några veckor sedan.

Vi har lånat från Wikipedia en sammanställning av alla manliga spelare i Chelsea fram till nu. Ni hittar den här. Pdf-fil>>

Chelsea påstås armbågat sig före Man U i jakten på Juventus försvarare Gleison Bremer.

CSFC kommer dra ned på bevakningen särskilt av skvaller och rykten. Vi återkommer till detta under veckan.

Spelschemat för nästa säsong publiceras den 18 juni.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE