CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC 8 sp 4 v 2 o 2 f 17 - 10 mål +7 14 p
   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 4 sp 4 v 0 o 0 f 15 - 3 mål +12 12 p

14 - 20 okt 24

NÄSTA MATCH: 24 okt kl 18.45 – Panathinaikos- ECL Disney+
NÄSTA MATCH WOMEN 3 nov kl 19.45 - Everton -

Nyheter v-42


SÖNDAG 20:
Johanna Rytting Kaneryd är just nu Chelseas bäste spelare, Sveriges bäste spelare och förmodligen WSLs bäste spelare för tillfället. Vilket mål hon gjorde. Eller vilka mål för det andra var också häftigt. Det första dock var sensationellt då hon hoppar upp och med en bredsida pangar in bollen i luften otagbart för målvakten. Chelsea obesegrade och har vunnit sina första fyra matcher, det har bara två managers klarat förut. Och ingen av de två var Emma Hayes.

Trubbigt anfallsspel och de ständiga stora försvarsblundrarna kostade matchen där Chelsea annars hade förtjänat poäng. Liverpools försvarsspel var utmärkt, allt det som Chelseas inte är. Än är Chelsea inte ett topplag.

Lauren James's senaste skada är så allvarlig att hon fått tacka nej till landslaget ännu en gång. Hon är förstås inte med ikväll.

Sonia Bompastor har ännu ett derby och vill förstås fortsätta sin prickfria start på säsongen, 100% än så länge. Tottenham väntar den här elvan: Hampton, Bronze, Buchanan, Bright (k), Rytting Kaneryd, Cuthbert, Nüsken, Baltimore, Hamano, Reiten, Ramirez
    avb: Musovic, Lawrence, Björn, Mpomé, Perisset, Kaptein, Jean-Francois, Bernabe, Beever-Jones

Reece James kastas in direkt efter sin senaste skada! Tosin ersätter som väntat Fofana. Romeo Lavia kommer också in istället för Enzo som visat tveksam form.
Sanchez; James (k), Tosin, Colwill, Gusto; Caicedo, Lavia; Madueke, Palmer, Sancho; Jackson
    avb: Bettinelli, Disasi, Badiashile, Veiga, Enzo, Dewsbury-Hall, Neto, Joao Felix, Nkunku

Liverpool saknar MacAllister förutom Allison, Diaz på bänken. Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Szoboszlai, Jones, Gravenberch, Salah, Jota, Gakpo
    Båda lagen startar utan sina sydamerikaner, (undantag Caicedo) förmodligen pga resetiderna från deras landskamper.

Enzo Marescas största test sedan starten, ja förmodligen större då vi då inget visste vad vi kunde förvänta oss. Nu vet vi vad han vill, vi vet vad som fungerar och vad som inte fungerar särskilt bra. Och han ska göra det utan två av hans kanske mest givna startspelare som är avstängda på grund av för många kort bara sju omgångar in i serien. Vi förväntar oss inte tre poäng men oj vad gärna vi skulle vilja ha dem.
    Liverpool har imponerat, men de har också haft ett än mer gynnsamt spelschema än Chelsea. De har hemmaplan och har haft alltför lätt mot oss de senaste säsongerna. Dags att vända på det, det kommer dock kräva att Chelsea klarar försvarsspelet.

Tjejerna ska senare spela derby mot Vilahamns Tottenham som haft varierande resultat på inledningen av säsongen. De förlorade klart till Manchester United förra helgen. Sonia Bompastors tjejer har 100%-igt facit än så länge. Det hoppas vi verkligen håller, särskilt nu när åtminstone en av toppkonkurrenterna (MU) tappade poäng igår.

LÖRDAG 19:
WSL. Chelsea är enda laget som inte förlorat poäng, ännu i WSL. Detta efter att Man United tappade poäng till Brighton idag, 1-1. Chelsea har trillat ned till fjärde plats, men har färre matcher spelade än konkurrenterna och bara en poäng upp till dem.

FREDAG 18:
Reece James är äntligen på väg tillbaka men Enzo Maresca avslöjar att Chelsea kommer vara mycket försiktiga med honom och likt Wesley Fofana och Romeo Lavia kommer han inte få spela mer än max en match per vecka. James är dock tillbaka i full träning och kan bli aktuell för truppen mot Liverpool.
    Chelsea saknar Wesley Fofana mot Liverpool men den här gången på grund av avstängning, samma gäller Marc Cucurella. Ben Chilwell kommer knappast spela heller då han varit sjuk i veckan.
   
Mer om lejonet som ensamt ska vara klubbmärke på en kampanj under nästa år, 120-årsjubileet för Chelsea. Lejonet ska då stå ensamt med LDN under sig för att representera att Chelsea är true London. Se mer här>>

Lauren James drog sig ur Chelsea precis innan start mot Twente efter fått en skadekänning i foten. Ännu vet ingen hur allvarlig skada det är och om hon missar matchen mot Tottenham och landskamperna som följer. Det är många skador även för lillasyster James.

TORSDAG 17:
Chelsea Women gör det fortfarande lite för svårt för sig själva mot slutet av matcherna, men de vinner ju klart ändå. Fast nu måste de snart spela för fullt hela matcherna också. Chelsea leder nu sin grupp och mer kan vi inte begära.

Wieke Kaptein som möter sin moderklubb ikväll har nomirerats till utmärkelsen Golden Girl, d v s en av världens främsta unga spelare (under 21).

Chelsea Womens lag mot gruppledarna Twente. Matchen visas på DAZN. Vi hoppas Chelsea presterar bättre än de gjorde mot Real Madrid där de onödigt höll på att tappa matchen. Som väntat roterar Bompastor laget. Sju stycken från Arsenalmatchen.
Musovic, Perisset, Buchanan (k), Björn, Lawrence, Kaptein, Jean-Francois, Hamano, James, Baltimore, Beever-Jones
    avb: Hampton, Cox, Bronze, Bright, Mpomé, Nüsken, Bartel, Ramirez, Cuthbert, Reiten, Rytting Kaneryd

ONSDAG 15:
Sonia Bompastor avslöjar att Catarina Macario inte ens följt med truppen till Twente. Det ingår i planen att matcha in henne försiktigt efter hennes skadeår.

Vi har fått en landslagsskada. Detta då Filip Jörensen tvingades av plan i Danmarks U21-landskamp. Han kolliderade med en medspelare och kunde inte fortsätta.

Chelseas sportchefer försöker förklara deras transfer- och kontraktspolicy. Vi tycker inte de gör ett särskilt bra jobb med att förklara det. Ni kan avgöra själva. Läs mer här>>

TISDAG 15:
TV-bolagen har sagt sitt och flyttat om i spelschemat för december och januari. Fem matcher har flyttats och några till har fått andra startdatum. Ni ser det aktuella spelschemat här>>

OFFICIELLT
17-årige akademianfallaren Kobe Barbour har skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea. Han har varit i Chelsea sedan han var åtta år gammal. Chelsea uppger inte hur långt kontraktet är.

MÅNDAG 14:
Den här veckan återkommer fotbollen, med en bang. Bortamatch på söndag mot Liverpool. Kanske det lag som ändå imponerat mest den här hittills korta säsongen.
    Det blir ett prov för unga Chelsea. Inte minst försvarsmässigt, det som vi ännu är långt ifrån övertygade om att Chelsea klarar av. Liverpool har bara släppt in ett enda mål.
    Liverpool är stora favoriter men kunde Nottingham borde Chelsea också kunna överraska även om Nottingham är försvarsmässigt bättre än Chelsea vilket de visade senast. Chelsea har gjort rätt bra ifrån sig hittlls men nu bliur det klart bättre motstånd framöver så det är från och med den här matchen vi verkligen får se om Chelsea gjort framsteg under Enzo Maresca.

Tjejerna har imponerat men också visat tecken på att de inte håller hela matcherna ännu. De kan dock försvara sig, det var närmast mästarklass på försvarsspelet i andra halvlek mot Arsenal. Även om de var hjälpta av att Arsenal var trubbiga i avsluten.
    Det var dock en sådan där seger som kan komma att betyda hur mycket som helst i slutet av säsongen.

I veckan ska de möta dominanterna i nederländsk damfotboll, Twente. Ett lag Wieke Kaptein känner mycket väl. 19-åringen som övertygat i säsongsinledningen slog igenom som tonåring där innan hon skrev på för Chelsea sommaren 2023. Hon var också utlånad till Twente förra säsongen. Twente vann sin första match mot Celtic i WCL-gruppspelet.
    Vi förväntar oss rotation men knappast av samma mängd som Enzo Maresca gör i cuperna. Men en del spelare får nog vila inför söndagen möte med Tottenham. Ännu ett tufft London-derby, men på hemmaplan den här gången. Fast med resa till Nederländerna över torsdagen är det tufft spelschema, men så är det ju i de europacuper som spelas torsdagar. (Tottenham förlorade till Man United igår med 0-3). Man U drar nytta av "fördelen" med att inte spela i Europa.
    Därefter är det landslagsstopp, det vill säga, större delen av spelartruppen försvinner för att spela med sina landslag istället.

 

Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG 20:
BBC har tagit en titt på Chelseas framsteg den här säsongen och vår förre ytter Pat Nevin tror att om Chelsea kan hålla sig kvar inom topp fyra efter de fyra nu kommande matcherna kommer de att sluta där också. Läs mer här>>

Förre Arsenalspelaren, managern och tv-experten Freddie Ljungberg uppmanar Chelsea, eller Arsenal, att värva Alexander Isak. Han tror svensken skulle passa utmärkt in i de klubbarna.

FREDAG 18:
Tipparna:
BBCs Chris Sutton tror på 2-1 till hemmalaget Liverpool, det gör också hans gästtippare (Millwall-supporter).
    Alan Shearer tror att Liverpool vinner.
    Skys Lewis Jones tror på en mycket målfattig tillställning, det brukar det bli. Han tippar därför 0-0.

TORSDAG 17:
Thomas Tuchel sägs vilja ha Hilario som målvaktscoach med sig till engelska landslaget när han tar över på nyåret. Chelsea har dock inte hört något från FA om detta. Även analytikern James Melbourne vill Tuchel ha med sig från Chelsea. Melbourne har varit i Chelsea sedan 2005 och sägs redan sagt upp sig. Anthony Berry som blir assisterande förbundskapten följde ju med Tuchel redan när denne gick till Bayern.

Allison Becker missar Liverpools match mot Chelsea, liksom Harvey Elliot och förmodligen Federico Chiesa.

Real Madrid förväntas försöka värva unge Josh Acheampong i januari. Liverpool, Newcastle och Tottenham är också intresserade. Vi är lite förvånade över hur få chanser han fått (bara fått speltid mot Barrow den här säsongen) trots problemen Chelsea har haft på högerbacken.

ONSDAG 16:
Inte Chelsea; men det är fullständigt ynkligt att se hur Daily Mail (de är inte de enda men nog värst) smutskastar Thomas Tuchel för att han inte är engelsman och ny förbundskapten. Särskilt då samma blaska i dagar och veckor försökt propagera för att spanjoren/katalanen Pep Guardiola skulle bli ny förbundskapten. Att xenofobin är stor i England fick verkligen en ny påminnelse. Som tur var är inte alla Daily Mail och brexit. Utländska spelare är kanske de härnäst som kommer råka ut för Daily Mails drev.

Chelsea som var ett av de allra mest skadedrabbade lagen förra säsongen förlorade över 30m pund på sina skador, har man räknat ut. Vi fans ser nog mer till vad det kostade Pochettino på plan. Chelsea har sedan Boehlys övertagande varit det mest skadedrabbade laget i PL tydligen. Vilket stämmer med vår uppfattning om hur de skött klubben och monterat ned så mycket av det som var bra. Läs mer här>>

TISDAG 15:
Inte Chelsea: Som CSFC tipsade var Thomas Tuchel det hetaste namnet som ny förbundskapten för England, inte Pep Guardiola som engelska medier ville ha det till. Sent ikväll bekräftades det att Thomas Tuchel, mannen som gav Chelsea vår andra Champions Leaguetitel och som omgående sparkades av de nya ägarna när de tog över, är England nye förbundskapten. Det ska bli intressant att se hur det blir, för CSFC anser att det krävs helt olika egenskaper och inställning till att vara klubbmanager och förbundskapten.
    Många så kallade engelska experter är inte glada, de anser att vara engelsman är viktigare än att vara kompetent.
    På plussidan för oss är att han därmed inte kommer ta över Man United.

Vi har inte ens fått en tröjsponsor för 24-25 innan ryktena om tröjorna för 24-25 kommer. Vad vi vet om vi ska tro Footy Headline, som brukar ha rätt om tröjor, är att klubbmärket förändras. Rondeln kommer försvinna och bara lejonet blir kvar, som en hänvisning till de ikoniska klubbmärkena på 1970 års tröjor. Lejonet kommer också få en röd skugga för att framträda bättre. Några bilder har inte kommit än. Färgerna blir Rush blue och Speed Red för andra tröjan. Det är länge sedan vi senast hade en röd ombyteströja. Senast var 2015-16, Chelsea slutade då 10a, året efter senaste titeln.

Napoli och Antonio Conte är intresserade av Ben Chilwell, lån eller transfer i januari. Ett rykte vi kan tro på och som säkert skulle vara bra för Chilly, en spelare vi har stor respekt för till skillnad från Maresca.
    Fulham, Crystal Palace och Ipswich sägs också vara intresserade.
    Mindre trovärdiga rykten är att Barcelonas förre Chelseaspelare och sportchef Deco tror de kan få låna Romeo Lavia och Carney Chukwuemeka i januari. I den sistnämndes fall kan det finnas en möjlighet då Maresca bara spelat honom några få minuter mot Barrow i ligacupen.

Spanska rykten hävdar att A22 (det som kallades Europeiska Superligan tidigare) kommer med ett nytt försök att starta en superliga i september 2025. Vi tror inte det kommer hända och händer det blir det utan de klubbar från England och Tyskland, förmodligen också utan klubbar från de flesta andra länder. Men Barcelona och Real Madrid lär fortfarande hoppas på en sådan liga.

Inte Chelsea: Det gick fortare än väntat men han har gjort sig mycket impopulär bland supportrarna. Jonas Eidevall sparkas från jobbet som manager/coach för Arsenal Women. Eller avgått på egen begäran, sådant är svårt att avgöra av pressreleaser numer. Hans assistent, också från Rosengård, Renee Slegers tar över tillfälligt åtminstone.
    Favorit att ta över är Casey Stoney som lämnade San Diego oväntat tidigare. Hon har en bakgrund både i Chelsea och Arsenal. Hon startade sin managerkarriär som assistent i Chelsea och var bland alternativen när Emma Hayes lämnade.

MÅNDAG 14:
Reece James har börjat träna med Chelsea igen efter sin senaste lårmuskelskada. Hur länge det dröjer innan det kan bli aktuellt med spel är oklart. Kanske inte förrän efter nästa landslagsuppehåll.

Christopher Nkunku som av någon anledning tydligen inte har Marescas förtroende fullt ut förnekar att PSG försöker värva honom.

Enzo Maresca som lämnat skadeförföljde Wesley Fofana ur Conference-truppen. Han lär också lovat Fofana att han inte kommer spela honom mer än en gång i veckan. De följer ett strikt protokoll för att försöka skydda honom från nya skador.

Vår svenskfödde danske målvakt Filip Jörgensen pratar om sin bakgrund i den här artikeln. Läs mer här>>

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE