CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC 7 sp 4 v 2 o 1 f 15 - 8 mål +8 14 p
   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
2     Chelsea W 3 sp 3 v 0 o 0 f 10 - 1 mål +9 9 p

7 - 13 okt 24

NÄSTA MATCH: 20 okt kl 17.30 – Liverpool Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 17 okt kl 21.00 - Twente WCL DAZN

Nyheter v-41


SÖNDAG 13:
Inbördeskriget i Chelseas styrelserum och ägarkretsar påverkar nu arenafrågan. Todd Boehly vill flytta klubben till Earl's Court trots att det inte ser möjligt ut. Eghbali-fraktionen vill stanna på Stamford Bridge. Boehly vill ha en helt ny 60.000-platser arena som tar fem år att bygga där medan Stamford Bridge kan byggas ut till 55.000 platser under två år, då Chelsea måste hitta en annan plats att spela på. Läs mer här>>

LÖRDAG 12:
En mycket viktig bortaseger med en väldigt bra första halvlek men en svag andra halvlek då de verkade ha order på att spela på resultatet. Som tur var lyckades det.
    Efteråt har vi fått förklaringen till varför Ramirez togs av. Hon hade fått en smäll tidigare i matchen och hade känning av den.

Chelseas uppställning mot Arsenal.
Hampton, Bronze, Buchanan, Bright, Baltimore, Nüsken, Kaptein, Rytting Kaneryd, James, Ramirez, Reiten
  avb: Musovic, Björn, Perisset, Lawrence, Cuthbert, Jean-Francois, Hamano, Macario, Beever-Jones

FREDAG 11:
Sonia Bompastor har utsetts till september månads manager i Women Super League.

Enzo Maresca har utsetts till september månads manager i Premier League.

Cole Palmer har utsett till september månads spelare i Premier League.

Trevlig läsning om Chelsea Womens två av Chelsea tre svenska spelare, Zecira och Johanna. Läs Sportbladets artikel här (kommer kanske låsas in senare)>>

TORSDAG 10:
Chelsea ger en uppdatering om hur det går för våra utlånade spelare. Läs om dem här>>

När vi sett hur andra WCL-matcher har haft publik skäms vi ännu en gång över Chelseas snålhet, girighet eller hur det ska kategoriseras att man sätter ett jättelågt publiktak för en stormatch på Stamford Bridge mot Real Madrid och bara släpper in 5.000 åskådare för man ska spara pengar och inte vill betala för säkerhet och avspärrningar. Stämningen har inte hållit samma klass som vi sett i vissa matcher i första omgången av WCL. Publiik gör skillnad och att då slarva, spara, bort hemmafördelen...! Skäms Chelsea.

ONSDAG 9:
Arsenal Women åkte på stordäng i München efter att förre Chelseaspelaren Pernille Harder gjort hat-trick på 14 minuter. 5-2 till Bayern. Frågan är hur det kommer påverka Arsenal inför en tidig "seriefinal" mot Chelsea på lördag. En dag mindre vila samt resa dessutom ovanpå den demoraliserande förlusten. Chelsea imponerade inte mot Real Madrid igår, men vann. De är dock kraitigt drabbade av sjukdom och vi vet inte hur många spelare som hinner bli friska och spelklara till en tidig lördagsmatch. Hemmaplan för Arsenal som brukar klara sig bra mot Chelsea på hemmaplan. En viktig match som kan sätta tonen för både Arsenals och Chelseas vidare säsong.
    **I stormötet mellan Manchester City och Barcelona svängde det ordentligt med många chanser åt båda hållen. City drog det längsta strået och vann med 2-0. Barcelona stod inte riktigt att känna igen även om vi absolut inte ska ta något från City som vann rättvist ändå. Champions League ser ovanligt spännande ut när Barcelona inte är lika överlägsna som tidigare.

Debut för Hammarbys damlag i Champions League, mor österrikiska St Pölten, men förutom svenskintresset är det ju gruppfinal i de andra matcherna. Arsenal mot Bayern och Man City mot Barcelona. Samma Arsenal som ett sjukdomsdrabbat Chelsea ska möta lunchtid på lördag. Gissa om vi kommer få höra Eidevall klaga på spelschemat, särskilt som Arsenal har bortamatch och resa idag. Vi kan hålla med och ifrågasätta att man lägger ett toppmöte direkt efter en CL-omgång och dessutom flyttar fram det en dag.

TISDAG 8:
Chelsea Women har drabbats av sjukdom och skador och klickar inte riktigt. De måste dock göra klart bättre ifrån sig på lördag mot Arsenal. Ändå, vi ska inte klaga. Chelsea imponerar inte ännu men de visar en sådan enorm kvalitet i vissa lägen. Dock inte hela matcherna.
    En vinst är en vinst. Men vi hade förvänantat oss bättre. Ska de slå Arsenal på lördag måste de göra klart bättre.

Finns det någon enda människa som kan förklara varför Chelsea spelar Chelsea Womens matcher på Stamford Bridge när de sätter ett åskådartak på ynka 5.000 personer? Chelsea skyller på att det kostar för mycket för säkerhet och vägavstängningar vid Stamford Bridge. SKAMLIGT.

Chelsea tvingades till ett byte före start. Zecira Musovic står mål. Hampton sägs blivit sjuk sent.

En liten skräll, Roma besegrade Wolfsburg hemma med enda målet i WCL grupp A.

Chelsea verkar fått sena skador då vi saknar flera spelare och bänken är tunnare än Reals i numerär. Vi är lite besvikna över att Musovic inte får chansen, och undrar om Bompastor valt förstemålvakt. Baltimore spelar vänsterback om uppställningen stämmer, vilket är överraskande. Björn och Kaneryd startar. Ingen Cuthbert eller Macario alls.
      Hampton; Bronze, Bright, Björn, Baltimore, Nusken, Kaptein, Reiten, Rytting Kaneryd, James, Ramirez
    avb: Musovic, Perisset, Mpome, Lawrence, Jean-Francois, Bartel, Hamano, Beever-Jones  
    Matchen visas på DAZN.com och kan ses gratis om ni registrerar. Vi tror även den visas på deras Dazn YouTube men har inte dubbelkollat det. Matchstart 21.00  

Women Champions League har aldrig varit tuffare. Sista året den spelas i den här formatet med tre grupper där två lag går vidare. Bara fyra lag har varit direktkvalificerade. Nästa år spelas den turneringen också i ligaformat med 18 klubbar varav nio stycken är direktkvalificerade.
    Chelsea, Barcelona, Bayern, Lyon är nog de fyra största favoriter med stor varning för Manchester City, Wolfsburg och Arsenal. Real Madrid kan bli en skräll då de är klart starkare med nyförvärven Leupolz från Chelsea och Angeldahl från Man City.
    Chelsea möter Real Madrid i gruppspelet för tredje året på raken (vi har tre år på raken också sedan förlorat i olika skeden av slutspelet till Barcelona). Chelsea spelade 2-2 resp 2-1 mot Real förra säsongen. De blev helt bortdömda på bortaplan men förhoppningsvis är domarstandarden högre även om det fortfarande inte är VAR i gruppspelet. I år inleder Chelsea med tuffaste matchen hemma.
    Real har vunnit sina första fem matcher i spanska ligan och ligger tvåa på målskillnad. De har bara släppt in ett enda mål. Chelsea har bara spelat två matcher men ligger ändå tvåa i WSL. Real har alltså matchspelsfördel.
    Att vinna gruppen är nog viktigare än någonsin inför lottningen av slutspelet. Vi räknar med att Chelsea går vidare men vi tror de behöver göra det som etta. Fast som det sett ut lottas vi säkert mot Barcelona på något sätt ändå.

MÅNDAG 7:
Ett nytt peskigt landslagsuppehåll och möjligen är Noni Madueke redan skadad så han inte kan delta, vi har inte fått besked om det.
    Det har dock kommit massor med skadeanmälningar från andra klubbar redan innan landslagsspelet och då det alltid blir några till finns det anledning att oroa sig.
    Särskilt som vi ska möta ligaledande Liverpool som imponerar, inte minst defensivt och bara släppt in två mål. Så Chelsea får dra ned på antalet brända chanser ordentligt, för de tappade två poäng igår genom att bränna chans efter chans. En del för en duktig målvakt Mats Sels räddade men ännu fler för de kunde inte ens träffa målramen trots utmärkta lägen.
    I det stora dock, vi ligger klart bättre till än vad vi fruktade innan säsongen i det här läget. Vi vidhåller att spelschemat varit gynnsamt men det finns mycket att glädjas åt men också en del att oroas över. Vi är lite grann rädda att Enzo Maresca är lite för mycket dogmatisk för att vilja ändra men en del arbete måste ägnas åt försvarsspelet även om det var missarna som kostade absolut mest i går. Disciplinen, dvs brist på sådan oroar en del även om Kavanaghs insats som domare i går knappast inspirerade med flera billiga kort. Men de kostar avstängningar.
    Och det här med hörnorna, bakåt skakiga men framåt är de ju bara tidsödande. Sämre hörnor än igår har vi väl nästan aldrig sett och vi fick se elva av dem. Vi tog ju in en specialist på sådana situationer, tvingas han jobba i kafeterian eller lyssnar ingen alls till honom?
    Enzo Maresca har gjort klart att vi kommer inte hota Manchester City eller Arsenal om ligatiteln. Vi tror inte vi rubbar Liverpool där uppe heller, men hoppet finns ju om att vi ska verkligen kunna tävla om att ta den fjärdeplatsen till nästa säsongs Champions League - även om man egentligen ska hålla käft om alla sådana tips till minst efter helgmatcherna vid jul och nyår. Vi ligger dock sex platser bättre till vid det här skedet av säsongen i år än förra.

Tjejerna har hemmamöte mot Real Madrid i Champions League. De mötte Real Madrid, fast borta, i i första matchen redan i förra årets gruppspel. Då dömdes laget bort något alldeles anmärkningsvärt av en dansk domare som vi verkligen hoppas inte får döma den här matchen utan att vi får en mer kompetent domare. Matchen slutade 2-2 men domaren gjorde verkligen allt för att hjälpa hemmalaget den gången. För VAR finns ju inte i WCL förrän senare i slutspelet.
    Vi ser årets Real Madrid som ett något bättre lag än förra säsongens, inte minst genom att Chelseafavoriten Melanie Leupolz förstärkt dem.
    Matchen spelas kl 21 på tisdag och kan ses gratis på DAZN och förmodligen även på deras YouTube-kanal.

På lördag väntar sedan förväntade topputmanaren Arsenal som börjat säsongen rätt svagt. Förlust i första matchen i CL-kvalet till Häcken och på tre matcher har de redan tappat fyra poäng. De kan dock absolut inte underskattas. Det är bortamatch också. De skärper sig alltid mot Chelsea även om vi slog dem med ett ordentligt roterat lag på försäsongen.
    En vinst i den här matchen kan betyda massor för utgången av hela säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-41


 

LÖRDAG 12:
Inte Chelsea men intressant. Chelseas förre coach, Thomas Tuchel lär vara hetaste namnet som ny förbundskapten i England.

FREDAG 11:
Det är bara ren mobbning av skvallerpressen, rännstenspressen som en del kallar den. De har utsett Mykhailo Mudryk till PLs mest överskattae spealre. Då vet man inte vad man snackar om, och man vet definitivt inte vad ordet överskattad betyder.
    Ingen har väl överskattat Mudry, förutom de som kopplar övergångssummor till spel. Minst prisvärd kanske är ett alternativ för ärligt talt har Mudryk inte levt upp till sin prislapp för snart två år sedan. Prislappen är dock inte den som skvallerpressen påstår, utan den är lägre om än fortfarande skyhög kring 62m pund, ej 88m. En prislapp vi tror bidragit till att Mudryk närmast blivit knäckt.
    Han har glimtat till flera gånger men lyckasts vara konsekvent. Han har talang men inte fått ut den. Rykten från träningsplanerna säger att där får han ut sin talang,men inte i matcherna. Det måste vi erkänna. Konkurrensen är också sådan att han får inte chansen att spela sig i form eller visa vad han går för regelbundet.
    CSFC gillar Mudryk. Och önskar det hade gått bättre för honom, men vi är inte redo att slänga honom på sophögen för att det ännu inte lossnat. Däremot börjar vi bli väldifgt övertygade om att han skulle må väldigt bra av ett lån till rätt klubb i januari. En klubb där han får speltid i en någorlunda jämförbar kvalitet.
  (Och, lika ärligt och hårt uttalat, idag är hans försäljningsvärde inte det högsta så det vore också ekonomiskt vettigt. Vi har sett andra unga Chelsealöften lämnat för att explodera i sin utveckling i andra miljöer, alltför ofta i våra konkurrenter senare.). Kan inte Maresca ge Mudryk mer tid och förtroende, är det bästa för honom och för Chelsea att låna ut honom till rätt klubb, helst i PLs bottenskikt där han får förtroende och tid.
    Helt klart mår han inte bra av att hängas ut i skvallerpressen som ett fiasko, ingen ung spelare växer av sådan exponering. Han har inte levt upp till sitt löfte än,men vi har sett andra spelare underprestera mer.

Hannah Hampton, Erin Cuthbert och Catarina Macario har återhämtat sig från sjukdom och är alla med i truppen inför morgondagens toppmöte mot Arsenal

TORSDAG 10:
Nkunku startade och gjorde ett solomål för Frankrike mot Israel ikväll.

Det ser ut som Sam Kerrs korsbandsskada kommer att hålla henne från spel året ut, tyvärr. Vi hade kanske hoppats på en lite snabbare återkomst men det är ju bättre för alla om man inte hetsar tillbaka. Ligorna och cuperna avgörs inte förrän efter årsskiftet.
    Vi har ingen prognos för Mia Fishel efter hennes korsbandsskada. Sophie Ingle förväntas vara borta hela säsongen efter hennes.

ONSDAG 9:
Marc Guiu gjorde mål för Spaniens U19 i deras förlust 1-2 till Tyskland.

Så har det börjat igen. Ryktena om Victor Osinhem till Chelsea, i januari. Han lär nu ha en utköpsklausul om 68m pund. Långt under tidigare nämnda siffror då situationen är annorlunda då han är på lån hos Galatasaray. Osinhem själv sägs vilja till Chelsea till "nästan varje pris".

Nicolas Jackson kommer inte att straffas för incidenten när han ser ut att måtta ett slag mot Morato i bråket i matchen mot Nottingham.

TISDAG 8:
Vi älskade Claude Makelele som spelare. Vi har idag fått stor respekt för honom som manager.
    Han har varit i Chelseas klubbledning mestadels som kontakt med lånespelarna innan han i september tog sitt första managerjobb. I Grekland för Astera Tripolis. Han är obesegrad efter tre matcher.
    Då valde han att säga upp sig. I protest mot att klubbledningen inte lät honom jobba i fred. Klubbledningen krävde att få bestämma vilka han skulle spela eller inte spela och det vägrade Makelele gå med på. Heder åt Makelele. Sådana ledare som Makelele som står upp för vad de tror på och kräver att andra ska hålla sina löften, är vad som behövs, vi hoppas han nu återvänder till Chelsea.

Det spekuleras fortfarande i om Nicolas Jacksons ev slag mot Morato i bråket i söndags kommer straffas i efterhand. Han riskerar en tre matchers avstängning trots att han vid tillfället redan var utbytt.

Ryktet går om att Wesley Fofana åter igen är skadad. Ännu har han inte lämnat återbud till Frankrikes landskamper så vi får se. Han är redan avstängd pga kort mot Liverpool.

MÅNDAG 7:
BBC frågar Om Chelsea har ett gult kort-problem? Svaret är onekligen ja. Två avstängningar för för många gula kort redan efter sju omgångar, det är väl nästan rekord. Det som oroar är dock alla dessa onödiga kort för tjafs och spelförstörelse som kommer. Det har ju även Palmer börjat med nu, just när vi trodde sådana var på väg tillbaka då Jackson hade lagt band på sitt humör, tills igår.
Läs mer här>>

Oddsen är låga för att Chelsea kommer få stora böter igen efter bråket när Cucurella knuffades in i Maresca. Nottingham måste ju också få böter för det var uppenbarligen avsiktligt av Neco Williams.
    **Nicolas Jackson ska ha slagit någon under bråket enligt uppgift. VAR ska ha kollat det och friat. Det kan eventuellt tas upp igen.
    **Enzo Maresca uppger att någon sparkade honom när han låg på marken.
    Vi kan nog vänta oss ett längre efterspel kring detta.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE