CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 15 - 7 mål +8 13 p
   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 2 sp 2 v 0 o 0 f 8 - 0 mål +8 6 p

<<sommarens transfers>>

23 -29 sep 24

NÄSTA MATCH: 3 okt kl 21.00 – GENT Disney+
NÄSTA MATCH WOMEN 8 okt kl 21.00 - REAL MADRID -WCL -

Nyheter v-39


SÖNDAG 29:
Det har varit tuffa matcher för alla toppkandidaterna i WSL idag. Båda Manc-lagen och Arsenal vann med enda målet i sina matcher. Chelsea behåller därmed sin serieledning till nästa omgång.

Den tidiga seriefinalen mellan ettan och tvåan i Women Super League har ställts in. Detta då Chelsea ska möta Real Madrid i Champions League redan på tisdagen efter. Något alternativt datum har inte kunnat sättas vilket gör att matchen ställs in och kommer få ett senare speldatum under säsongen.

LÖRDAG 28:
Andra halvlek men normal men oj vad Chelsea brände chanser. Palmer hade kunnat bli historisk och Jackson var den gamle Jackson igen. Viktig seger och fin placering i toppen av tabellen plötsligt. Även om de inte direkt levde upp i andra utan mest bevakade och missade chanser.

Första halvlek är nog en av de konstigaste halvlekar vi någonsin sett. Hade Chelsea haft en målvakt av normal standard i den hade vi haft en stor ledning. Nu skänkte Sanchez sin förra klubb två mål. Halvleken hade precis allt, stolpträff, två bortdömda mål också och missade frilägen. Sedan fyra mål i samma halvlek av Palmer! OCH Chelsea var närmast utklassade första kvarten! 4-2 i halvleken.

Chelsea har ännu inte vunnit på Stamford Bridge i PL den här säsongen. En avgörande match även av det skälet.

Malo Gusto enda ändringen. Vi gillar inte att Nkunku inte får starta men med tanke på Brightons höga presslinje kan Jacksons speed och djupledsspel vara en fördel, vi får se: Sanchez; Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella; Caicedo, Enzo; Madueke, Palmer, Sancho; Jackson.
    avb: Jörgensen, Disasi, Tosin, Veiga, Lavia, Neto, Mudryk, Joao Felix, Nkunku

Spelschemat för damernas WCL -äventyr har kommit. De börjar med kanske tuffaste motståndet hemma, 8 oktober mot Real Madrid, och avslutar mot dem borta 17 december. Ni kan se matchdatum här (alla matcher utom sista spelas 21.00, Real-matchen borta börjar 18.45)>>

Chelsea har med undantag av premiären haft ett gynnsamt spelschema. Det blir lite tuffare nu och spelschemat komprimeras dessutom av Conference League som börjar nästa vecka för Chelsea. Chelsea har varit bäst på bortaplan och det finns en hel del att glädjas åt. Och en del som slätats över av att flera resultat varit gynnsamma för Chelsea. Nu får vi se om Marescas revolution eller evolution har ben att stå på. Brighton som är obesegrade blir en bra värdemätare. Vinst och vi kan verkligen börja tro på det här.

FREDAG 27:
Vilken andra halvlek, då visade de mästarklass. Fyra mål och utklassning. Även om de kommer få möta tuffare motstånd. Som härnäst med Man United, även om vi slog dem senast med 6-0, det förväntar vi oss inte igen.

Sonia Bompastor har tagit ut följande lag mot nykomlingarna från södra London, Crystal Palace:Hampton; Bronze, Bright, Björn, Lawrence, Cuthbert, Nüsken, Reiten, Rytting Kaneyrd, James, Beever-Jones
    avb: Musovic, Buchanan, Mpomé, Perisset, Kaptein, Baltimore, Hamano, Macario, Ramirez
    Tre startändringar med James, Beever-Jones och Björn.

Romeo Lavia är spelklar efter sin senaste skada. Vi tror väl Maresca kommer matcha in honom försiktigt och det blir knappast mer än ett inhopp imorgon. Han kommer inte spela i ECL i veckan då han inte är med i europatruppen.
    Maresca är mycket nöjd med att Chelsea har hållit nollan i tre raka matcher. Något som inte hänt på länge, även om det ibland sett rätt skakigt ut för oss vid sidan av plan. Nu är Gusto tillbaka vilket är viktigt då det varit tydligt att ersättarna Fofana och Disasi inte är lika bekväma på ytterbacken. På vänster sidan är nog Marc Cucurella just nu ej petningsbar, men Chilly visade mot Barrow att han kan göra jobbet.

Chelsea Women fick en rätt bra lottning i Women Champions League. De spelar i grupp B och ska möta Cletic från Skottland, Twente från Nederländerna och Real Madrid från Spanien. Spelschemat är inte klart än men första match ska spelas 8/9 oktober.

Sky har en artikel om hur Sonia Bompastor försöker hitta en balans mellan Emma Hayes's arv och hennes egen vision. Läs mer här>>

TORSDAG 26:
Hammarbys damer vände överraskande borta mot Benfica och gick till CL-gruppspel. Det måste vi se som en skräll ändå. Mindre skräll men i våra ögon ändå en klar skräll är att Juventus rätt lätt avfärdat franska PSG. En annan överraskning men det beror kanske mest på vår okunskap är att turkiska Galatasaray tagit sig till gruppspel.
    Man City är vidare till gruppspel efter oväntat lätt slagit ut Paris FC. Frankrike har därmed bara ett lag i gruppspelet. Vilket är oväntat för ett land som tillhör de stora inom damfotbollen. Arsenal vände underläget mot Häcken och är också i gruppspelet. Alla engelska kvallag är därmed vidare och till skillnad från förra året kan de inte bara koncentrera sig på ligan.
    Lottningen av gruppspelet sker imorgon kl 13.00

Chelsea möter antingen Wimbledon eller Newcastle i nästa omgång av Ligacupen. En på papper rätt tuff lottning då vi tror det blir bortamatch mot Newcastle. Deras match är uppskjuten och ska spelas i Newcastle trots att Wimbledon hade hemmamatch innan ett slukhål förstörde deras rätt nya arena Plough Lane.
    Matchen ska spelas vecka 44.

ONSDAG 25:
Många pratar strunt om att storlagen inte ska få spela i Ligacupen. Att de ska välja bort den turneringen. Visst, storlagen tar chansen att spela spelare som kanske inte startar i Premier League. Vad är det för fel på det? Det är snarare underbart. För det ger deras stora trupper och unga spelare chansen att visa upp sig, få viktig speltid. Det är toppen. De kommer inte få spela alls annars.
    Storlagen kommer och har alltid dominerat Ligacupen och även om lagen med många landslagsspelare spelar för många matcher, är det här matcher som är viktiga för de som inte normalt får spela. Väldigt viktiga.
    Orättvist mot de små klubbar. Absolut inte. De har fortfarande kvar EFL Trophy, EFL Vase, turneringar, cuper som är skräddarsydda för mindre lag och som avslutas på Wembley likt de allra största matcherna.
    Så sluta prata strunt om att Chelsea och andra inte ska delta i Ligacupen. Klart de ska och de ska alltid försöka komma så långt som möjligt. Och är det något vi ska skydda är det att managers ger samma spelare chansen i sena lägen i cupen som de ger i de tidiga matcherna i cupen. Att de inte toppar lagen i slutspelet. Så hur mycket än den pinsamma förlusten till Liverpool förra säsongen i finalen var, så var det ett sundhetstecken därför Klopp spelade de som tagit laget dit. Att Chelsea var usla och inte vann, det är en helt annan histoira.
    Ligacupen är inte på minsta lilla sätt skyldiga till fotbollens rovdrift på spelare. Det är utökat landslagsspel, gigantiska VM-turneringar, det är world cup i fotboll för klubblag, det är nations league, det är utökade europacuper som är problemet, - inte Ligacupen.
Rädda Ligacupen även om skrällarna blir färre och färre, men drömmen finns där ändå.

Omgång 4 av Ligacupen lottas sent ikväll. Vi får hoppas på en bra lottning för Chelsea för med vår stora trupp behöver laget matcher för att ge så många som möjligt speltid.

TISDAG 24:
Några spelare tog chansen att visa att de vill och kan vara startspelare även i ligan. Andra kanske inte fick chansen att visa det då motståndet ju inte var av samma kvalitet som Chelseas andra-elva. Chelsea enkelt vidare till nästa omgång av Ligacupen.

Som väntat roterar Enzo Maresca friskt inför mötet med Barrow. Detta är det lag han har valt, elva byten:
Jörgensen; Gusto, Disasi, Badiashile, Veiga; Casadei, Dewsbury-Hall; Neto, Felix, Mudryk; Guiu
    avb: Bettinelli, Acheampong, Chilwell, Colwill, Fernandez, Chukwuemeka, George, Washington, Guiu

Det är 64 placeringar mellan Chelsea och Barrow i ligasystemet. Chelsea är förstås storfavoriter till att vinna men Barrow har mött stort intresse, inte minst för att de till skillnad från Chelsea har en väldigt intressant tröjsponsor. De sponsras av den kanadensiska regionen Newfoundland och Labrador.

MÅNDAG 23:
Enzo Maresca antyder att Malo Gusto kommer spela mot Barrow, trots att han inte var spelklar mot West Ham. Romeo Lavia och Reece James är dock fortfarande på skadelistan. Lavia kan bli aktuell mot Brighton.

Två matcher, av väldigt olika karaktär, väntar Chelsea den här veckan.
    På tisdag kommer Enzo Maresca att vädra spelare, räkna med att kanske bara två-tre spelare från i lördags kommer att starta. Detta då Chelsea hemma på Stamford Bridge ska möta division tre-laget Barrow i Ligacupen. Ska bli intressant att se vilka som tar chansen.
  Vi tror dock inte Maresca kommer chansa med någon av de skadade spelare som är på väg tillbaka, men om Nkunku inte får starta är det en skandal som vi ser det. Vi är också mycket nyfikna på om Filip Jörgensen får visa upp sig.
    Två av våra mest kritiserade spelare har varit matchernas bäste de två senaste matcherna, Sanchez resp Jackson. Vi vet inte om vi kan eller ska läsa in något i det.
    Allt annat är en övertygande vinst över Barrow vore pinsamt, men också väldigt svårt att tro att även Chelseas reservuppställning inte ska slå dem.

Det blir tuffare på lördag då obesegrade Brighton som börjat säsongen övertygande under sin nye manager väntar. Och det på Stamford Bridge där Chelsea inte övertygat ännu. Brighton lär knappast vara lika lite imponerande och generösa i försvarsspelet som West Ham.
    Brighton övertygade också mot laget som hittills hade överraskat mest, kanske, Nottingham igår. Även om Nottingham lyckades få oavgjort. Brighton kommer också till SB utan sin coach Fabian Hurzeler som blev utvisad i den matchen.

För damerna väntar nykomlingarna Crystal Palace. Palace som värvade massor, men sent i fönstret är otroligt svårbedömda men Chelsea måste prestera bättre och inte minst effektivare än i matchen mot Aston Villa.
    Att få ihop ett lag på så kort tid med så många värvningar i en ny mycket tuffare serie är en stor uppgift för Palaces coach Laura Kaminski.
    Palace förlorade sin första match mot Tottenham med stora 0-4 och en utvisning.
    De har ett par lånespelare från Chelsea och nykomlingar från Chelsea även om Jorja Fox fick sin säsong totalförstörd förra veckan med en korsbandsskada. (Vi vet faktiskt inte om samma låneregler gäller för WSL som i PL, att man inte får möta sin moderklubb).

På fredag lottas damernas Champions League. De avgörande kvalmatcherna spelas onsdag och torsdag. Man City har en stor ledning mot Paris FC och Arsenal måste hämta hem en 0-1 förlust till Häcken, de har dock hemmamatch. Chelsea är direktkvalificerade och kan inte få något engelskt lag i sin grupp. Även Lyon, Barcelona och Bayern München är klara för gruppspelet.

 

Rykten, notiser m m, v-39


LÖRDAG 28:
Cole Palmers fyra mål på en halvlek är rekord i Premier Leagues historia. Då hade han ändå ett bortdömt, en boll i stolpen och ett friläge han sätter 8 av 10 gånger. Han hade kunnat radera historieböckerna trots en viss norrman.

FREDAG 27:
Italienska rykten säger att Chelsea gjorde flera försök att värva Milans målvakt Mike Maignan. De lyckades inte alls. Kanske inte underligt då Milan har en prislapp om 80m € för målvakten som dessutom sägs vara nära en kontraktsförlängning.

TORSDAG 26:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på Chelsea mot Brighton. 2-1. Hans gästtippare (Middlesbrough-fan) tror på 2-2.
  **Sky tippar 1-1.
  **Betfairs Alan Shearer tror på en Chelseavinst och varnar Brighton för att deras höga linje kommer passa Chelsea.

Pedro Neto erkänner att han ännu inte är i form nog för Chelsea. Han har fortfarande en bit kvar till full återställelse efter skada. Han jobbar på att komma ifatt. Det kanske förklarar hans blygsamma start i Chelsea trots en stor prislapp.

Brightons coach Fabian Hurzeler slapp avstängning i matchen mot Chelsea på lördag efter sin utvisning senast.

ONSDAG 25:
Chelsea sägs vara på väg att landa en tröjsponsor, tyvärr för vi gillar ju att se rena tröjor. Qatar Airways är tydligen favorit men de pratar med två andra flygbolag om sponsorskapet.

Vi undrar när engelska medier äntligen ska rätta alla felaktiga uppgifte rom Mykhailo Mudryk som de nu desperat försöker säljga för Chelsea. Han kostade inte 89m pund när han kom från Shaktar. Det är summan övergången skulle kunna komma upp i om alla bonusar/add-ons faller ut, vilket de knappast ser ut att göra. Mudryk var dock inte billig och den troliga övergångssumman var förmodligen >69m pund. Massor med pengar som tyvärr också verkar stoppat upp hans utveckling. Ett lån skulle kunna vara en bra väg för honom att komma tillbaka, frågan är dock vart för att låna ut honom till ligor med helt annat spel ger ju inte det utveckling han behöver för Chelsea. Han behöver en period med regelbundet spel. Det finns ju talang och kvalitet där. Han hade gjort mål igår hade han inte skänkt målet till Neto.
    Men sportjournalistik och fakta finns inte längre utan allt är klickbete och att ge falska jättesummor klistrade på spelare ger mer klick än korrekta uppgifter.

TISDAG 24:
Det skrivs idag i skvallerpressen om portugisen Fabio Paim som Chelseaspelare som idag gör karriär inom erotisk film. Sanningen är hårddragen då han var på korttidslån hos Chelsea 2008 och var aldrig i närheten av att spela en enda match för oss.

Enligt Maresca skulle han inte få spela för Chelsea igen, ändå går ryktet att Ben Chilwell kommer få spela mot Barrow i kväll.

MÅNDAG 23:
Inte Chelsea: men Everton tycks äntligen fått nya ägare. Det är Friedkin Group som ska ta över. Samma ägare som Serie-A-klubben Roma har. Everton har sportsliga problem just nu men flyttar nästa år in i en ny fin anläggning och bör ha en fin framtid bara de kan överleva sportsligt tills dess.

WSL har slutit nytt avtal med Barclays som huvudsponsor. Barclays dubblar dagens sponsoring.
    **Det sägs handla om 45m pund, vilket är enormt stora pengar i damfotbollen. Kontraktet är för tre år.

Efter fem omgångar är det bara Chelsea och förstås Manchester City som lag, som har gjort fler mål än det norska fenomenet Erling Haaland. Haaland har tio mål, Chelsea elva och City har tre målskyttar ytterligare och tretton mål gjorda.
    Och så önskar man ju att Chelseas nye coach för fasta situationer Bernardo Cuevas tittar på hur Arsenal gör på hörnor och lär spelarna ett och annat för hörnor är just nu bara bortkastad tid känns det som för Chelsea. Defensivt känns de dock livsfarliga fortfarande.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE