CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 1 f 11 - 5 mål +6 10 p
   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
4     Chelsea W 1 sp 1 v 0 o 0 f 1 - 0 mål +1 3 p

<<sommarens transfers>>

16 - 22 sep 24

NÄSTA MATCH: 24 sep kl 20.45 – BARROW - LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 27 sep kl 20.30 - Crystal Palace Viaplay

Nyheter v-38


SÖNDAG 22:
Det är toppmöten mellan City och Arsenal i både WSL och PL idag.
  Damernas möte slutade oavgjort 2-2 vilket nog får sägas vara ett utmärkt resultat för Chelsea Women. Alla poängtapp för våra absolut största utmanare är ju välkomna i vad som ser ut att bli den ovissaste säsongen på många år i WSL.
    Självklart gjordes Citys första mål av Miedema som Arsenal inte ville förlänga med. Arsenals kvittering var högst omdiskuterad, men den kom efter att Rosa Kafaji skjutit i stolpen och Mead slog in returen.

Wesley Fofanas skada i matchen mot West Ham tros inte vara allvarlig, utan han tog av på grund av säkerhetsskäl.

LÖRDAG 21:
Chelsea är bra på bortaplan. De hade en bra match om än ojämn men West Ham var snälla och bjöd på svagt försvarsspel som framförallt Jackson verkligen utnyttjade. Chelseas kontrade sönder dem. Tre mycket trevliga poäng. Härnäst i ligan blir det tuffare men först en ligacupmatch att matcha andra spelare i.
    Chelsea hoppar, tillfälligt, upp på andra plats och är enda laget som gjort fler mål än Haaland. Framåt ser det bra ut.

Jadon Sancho gör startdebut efter sitt fina inhopp senast. Däremot får otroligt nog inte Nkunku starta. En av tre ändringar: Sanchez, Fofana, Tosin, Colwill, Cucurella, Caicedo, Enzo Fernandez, Madueke, Palmer, Sancho, Jackson
    avb: Jörgensen, Disasi, Badiashile, Veiga, Dewsbury-Hall, Joao Felix, Mudryk, Nkunku, Neto

Chelsea spelade riktigt eländigt mot Bournemouth men vann. Vinsten gladde oss mycket men nu vill vi se lite bra spel också. West Ham har inte heller levt upp till våra förväntningar men Chelsea brukar ha svårt mot dem och än syns inga stora spelförändringar under Lopeteguis tidiga regim. De har dock haft tuffare motstånd än Chelsea.

FREDAG 20:
Om nu någon tvivlade visade Aston Villa hur ruskigt tuff WSL kommer bli den här säsongen. Chelsea fick verkligen jobba för vinsten. Rent av slita för den och lite grann tacka turen, vilket inte var vad vi väntade oss.

Sonia Bompastors första startelva i WSL har Hannah Hampton i mål: Hampton, Bronze, Bright, Buchanan, Lawrence, Cuthbert, Nüsken, Reiten, Baltimore, Kaneryd, Ramirez.
    avb: Musovic, Macario, James, Björn, Perisset, Kaptein, Mpomé, Beever-Jones
    Vilken bänk, varenda spelare på den hade kunnat gå in i vilket lag som helst.
    CSFC kommer ha samma form av matchrapport för damernas matcher som för herrarnas, så ni hittar den i vänstermenyn efter matchen.

Sjuklingarna Enzo Fernandez och Kiernan Dewsbury-Hall är tillbaka men ingen av de andra skadade spelarna till matchen mot West Ham imorgon.

TORSDAG 19:
Niamh Charles är borta med en axel ur led, vilket låter som minst flera veckor. Sophie Ingle har ju dragit på sig en korsbandsskada. Cat Macario och Erin Cuthbert är spelklara men vi fick inget besked om långtidsskadade Kerr, Fishel, Nouwen.

Först Sophie Ingle. Nu kom nästa korsbandsskada på en Chelseaspelare. Det är utlånade Jorja Fox som dragit på sig skadan under träning. 21-åringen var utlånad till Crystal Palace. Hon har haft en liknande skada redan i maj 2023. Det innebär att Chelsea just nu har fyra korsbandsskador i olika skeden. På väg tillbaka är Mia Fishel och Sam Kerr. Damfotbollen måste få ordning på det här problemet, vad det nu beror på. Skorna säger en del, underlag och träningsmetoder känns som en annan möjlig orsak. Det är skador som brukar ta minst nio månader att komma tillbaka från och har förstört många karriärer.

ONSDAG 18:
Man City Women vann stort över förra årets CL-sensation Paris FC och ser ut att gå mot en enkel hemmamatch. Arsenal klarade inte av att slå Häcken utan förlorade matchen i Göteborg med enda målet. Returer nästa torsdag.
    Arsenal och Man City möts för övrigt redan i WSLs första omgång, i en tidig söndagsmatch. Det är en viktig match för serien då WSL har så pass få matcher som ska spelas. Det lag som förlorar kommer ha uppförsbacke en bra bit in på säsongen. Chelsea vann på målskillnad senast med tre förluster vilket var mer än vad man trodde skulle gå att vinna med, så tuff är serien.
    (Även herrarna i Man City och Arsenal möts på söndag, dock då med City som hemmalag).

Sky har en trevlig artikel om Chelsea Women inför starten av WSL på fredag. Läs den här>>
    Värt att påpeka inför fredagens möte mot Aston Villa är att Villa under nye manager Robert de Pauw är obesegrade under försäsongen, bl a slog de Manchester City med 2-1.

Malo Gusto och Romeo Lavia är kvar på skadelistan. Detta trots att första beskedet var att de skulle vara spelklara till West Ham. Reece James är kvar på listan och har inget förmodat datum för återkomst till spel.
    **På kvällen kom rykten om att James tidigast är tillbaka i slutet av oktober.

TISDAG 17:
Sophie Ingle hoppade in mot Feyenoord i träningsmatchen och blev skadad. Nu har vi fått veta att hon är borta större delen om inte hela säsongen med en korsbandsskada, denna skada som förstör så många kvinnliga spelare. Nu väntar operation och en lång frånvaro. Vi önskar henne en problemfri rehabilitering.

MÅNDAG 16:
OFFICIELLT
CSFC har redan skrivit om det men nu går Chelsea ut och bekräftar att Aki Mandhar blir Chelsea Womens nya VD (CEO). Hon tillträder senare i höst då hennes uppsägningstid hos New York Times/The Athletic går ut.

Chelsea Women har två landslagsmålvakter och Emma Hayes roterade flitigt förra säsongen. Vi tror Sonia Bompastor kommer göra detsamma. Vi såg dock att när det kom till kritan verkade Zecira Musovic vara valet. Vi får se hur det blir den här säsongen, men det är ovanligt att man roterar målvakter. Men det är nog något vi kanske kommer få se mer av i framtiden då fler och fler klubbar har två jämna målvakter istället för en uttalad förstemålvakt.
    Chelsea och Sveriges Zecira Musovic har gjort en intervju för Chelseas hemsida. Hon har påbörjat sina tränarstudier. Läs den här>>

Med tanke på att Arsenal nu under bara lite mer än en säsong gjort 23 mål på fasta situationer, undrar vi lite hur få mål Chelsea gjort. Hörnor verkar knappt vara något de bryr sig om. Pochettino gjorde det klart och ville inte ha in Bernardo Cueva som coach för fasta situationer. Nu är han där men ännu ser vi ingen förbättring vare sig offensivt eller defensivt på hörnorna. Det var en tid då hörna var en målchans. Det ser vi sällan numer, utom då Arsenal spelar.

Matchen mot Bournemouth var rätt bedrövlig i lördags. Ändå gav den goda nyheter. För en gångs skull visade Robert Sanchez att han kan vinna matcher för Chelsea. Jadons Sanchos debut och Christopher Nkunkus skicklighet som Maresca inte velat utnyttja fullt ut ännu. Det tar vi med oss och glömmer resten.
    Poängen däremot kommer vi behöva och förhoppningsvis blir det fler på lördag mot ett West Ham som inte ännu levt upp till vad vi trodde det nya West Ham skulle ge oss.
    Däremot ser vi det som tjänstefel av Maresca om Christopher Nkunku nu inte får starta, gärna istället för Jackson som bränner chanser som om han får betalt för det. Neto behöver långt mer tid innan han förtjänar att vara startspelare, Jadon Sancho gjorde mer på en halvlek än Neto gjort i alla de tidigare matcherna.

WSL startar på fredag med mästarna Chelsea mot Aston Villa. Sonia Bompastors tävlingsdebut med ett Chelsea Women som sett väldigt bra ut i träningsmatcherna. Vilket kan vara bedrägligt men vi tror på det här. Aston Villa har föränderat mycket men kan inte räknas bort som enkelt motstånd.
    Vi förväntar oss en stentuff serie och frågan för oss i Chelsea är kommer ligan betyda lika mycket som en framgång i Champions League? Vi hoppas det för vi är giriga och vill vinna båda.

 

Rykten, notiser m m, v-38


 

FREDAG 20:
Viktor Gyökeres's succé i Sporting ledde till många tips om en övergång i somras. Det var aldrig nära och så vitt vi vet avskräcktes alla tilltänkta köpare av prislappen om 86m pund. Nu återkommer 26-åringen i ryktena och mest angelägna sägs nu Chelsea, Tottenham och PSG vara.
    Vi tror nog ändå att Chelseas förstaval är en annan Victor, Osinhem som är på lån i Turkiet om de nu kan komma överens om det ekonomiska.

TORSDAG 19:
Tipparna:
BBCs Sutton vet inte var han har Chelsea (han är inte ensam om det) och tippar därför 1-1. Hans gäst är West Ham-supporter och tror förstås på vinst för hans lag, 2-1.
    **Skys Jones tror på 2-1 till West Ham.
    **Betfairs Alan Shearer ger inga siffertips men tror på oavgjort med mål gjorda.

Newcastle är intresserade av nästa ytterback från Chelseas akademi, Josh Acheampong, 18 år. De har redan värvat Lewis Hall för vänsterbacken och har Tino Livramento som slog igenom i Chelsea.
    Fast som våra högerbackar skadar sig bör nog Chelsea hålla hårt i Acheampong.
 
Källan är inte exakt den trovärdigaste, TeamTalk, men de säger att Chelseas tålamod med Mykhailo Mudryk är på väg att ta slut och att de kan tänka sig sälja honom i januari. Marseille sägs vara intresserade.

Sachin Gupta är vice CEO i Minnesota Timberwolves, ett basketlag. The Athletic säger att Chelsea vill värva honom till en ännu icke namngiven position i Chelsea. Räcker det inte med Jurasek som inte ens gillade fotboll och som lämnat klubben, ska vi behöva ha fler amerikanska ledare?

ONSDAG 18:
Chelseaspelaren, som inte får komma förrän nästa sommar pga regelverket kring unga spelare, Estevao Willian, 17, är i strålande form. Han har gjort fyra mål och två assist i sina fyra senaste matcher för Palmeiras. Som mittfältare.

Lucy Bronze talar om varför hon valde att komma till Chelsea från Barcelona. Läs mer här>>

TISDAG 17:
Reece James ser inte ut att bli spelklar ännu på ett tag. Hur långt vågar tydligen ingen ens spekulera i. Han opererades för sina ständiga lårskador i december men fick en ny lårskada i somras som vägrar läka som förväntat. Snart måste vi fråga oss om hans så lovande karriär är över, trots att han inte är mer än 24 (född 1999).

Fyra spelare som varit skadade och sjuka deltog i träningen igår; Dewsbury-Hall, Fernandez, Gusto och Lavia. Enligt engelsk medielogik är detta nu ett problem för Chelsea och Maresca, att spelarna är skadefria. Vi har svårt att hålla med om den logiken, särskilt så illa som Chelsea spelade mot Bournemouth (även om tre poäng trillande in, turligt nog).

MÅNDAG 16:
Idag startar alltså rättegången mot Manchester City om 115 eventuella överträdelser av de ekonomiska reglerna. Ärendet är så komplicerat att få är insatta i det. Det vi vet är att beslut kommer först i början av nästa år. Fälls City kan de få ett så stort poängavdrag att de degraderas. Några s k experter säger det kan bli 100 poäng minus. (Det är dock samma nisse som absolut slog fast att Chelsea brutit mot PSR-reglerna och kommer fällas för det, vilket inte skett). City har dock kraftfullt bestridit punkterna så hur det slutar vet vi först om flera månader. Ärendet har pågått i många år redan och gäller åren 2009-2018. Rättegången förväntas ta tio veckor och hålls på hemlig plats.
    City är övertygade om att de kommer vinna. Och med tanke på hur snåriga och konstiga reglerna är, skulle CSFC inte bli ett dugg förvånade om de frias på alla punkter. Men som sagt, få är verkligen insatta i det hela.

The Sun hävdar att detta är lönerna i Chelsea. Noterbart är kanske att Casadei inte har mer än akademispelare. Andra noteringar är att löner har en motsvarighet i vad spelaren kostat Chelsea, som att Tosin tjänar så mycket då han kom gratis. Se här>>
    **Raheem Sterling hade Chelseas i särklass högsta lön och med tanke på att Chelsea idag sägs betala hälften av hans 325.000 i veckan borde han kanske varit med i sammanställningen.

Chelsea (och Bournemouth) får böta 25.000 pund för alla kort de tog. De flesta för snack och tjafs. Det var löjeväckande även om de satte ett rekord, ingen vill ha, med alla kort. Vi förstår dock att domaren, även om vi aldrig gillar Anthony Taylor, gav så många kort för något måste göras åt alla dessa spelare som ska tjafsa med domaren och har de inte fattat att det nu leder till kort ännu hoppas vi Chelsea tar böterna ur spelarnas lönefickor. I EM dröjde det några få matcher, nu är vi i fjärde omgången och korten har varit i luften hela helgen.

Conor Gallagher gjorde sitt första mål för Atletico Madrid mot Valencia igår. Han är redan mycket populär i Atletico. Ännu en försäljning Chelsea måste ångra förutom i bokföringen.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE