CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 4 sp 2 v 01 o 1 f 8 - 5 mål +3 7 p
   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

<<sommarens transfers>>

9 - 15 sep 24

NÄSTA MATCH: 21 sep kl 13.30 – West Ham Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 20 sep kl 20.00 - ASTON VILLA Viaplay

Nyheter v-37


LÖRDAG 14:
Det är inte sämsta säsongstarten resultatmässigt, bara nästan. Men med risk för minnesförträngning vill vi nog hävda att spelmässigt är det sämsta säsongsstarten mot gynnsamt motstånd som vi kan komma ihåg i modern tid.
    Viktiga poäng men ärligt talat, Chelsea förtjänade inte att vinna matchen av spelet att döma men som tur var tog Maresca till slut in Nkunku på plan.
    Bäst i Chelsea, bortapubliken.

Enzo Fernandez och Kiernan Dewsbury-Hall är sjuka och därför inte med ikväll.

Chelsea har släppt in mål i sina 17 senaste bortamatcher, så räkna inte med någon nolla- bakåt.

Trettondeplacerade Chelsea möter tian Bournemouth i en match Chelsea måste vinna om de ska ha en chans att hänga med i toppen säsongen ut. En förlust skulle göra det här till sämsta starten på 20-talet. Det lag Maresca tagit ut ser ut så här: Sanchez; Disasi, Fofana, Colwill, Cucurella; Caicedo (k), Veiga; Madueke, Palmer, Neto; Jackson
    avb: Jörgensen, Tosin, Badiashile, Casadei, Felix, Mudryk, Nkunku, Sancho, Guiu
    Ingen Enzo, ingen högerback. Casadei som satt i Marescas frysbox är på bänken. Veiga för göra startdebut.

Inte ens fyra fulla omgångar in är det bara ett lag som har full poäng. Har Manchester City redan tagit grepp om titeln ännu ett år? Med en överlägsen målskillnad och Haaland redan på nio mål, han är en fenomen. Bäste målgörare sedan Gerd Müller?! Och det i världens bästa liga. Nottinghamseger på Anfield är en överraskning, första gången sedan 1969.
    Å andra sidan börjar på måndag "rättegången" mot Manchester City som anklagas för 115 överträdelser av finansiella regler. Blir de fällda i den lär de drabbas av största poängavdraget någonsin.
    **Nästan skräll var Everton mot Aston Villa borta. De ledde med 2-0 efter en halvtimme och 82% bollinnehav för Villa. Villa vände dock och vann med 3-2, vilket är imponerande. Matchvinnare Jhon Duran som var vi var klart skeptsika till när Chelsea var intresserade ett tag. Vi får se hur CL-spel kommer påverka dem framöver. PL kan bli riktigt roligt bakom City.

Guardian har en till synes insiktsfull artikel om inbördeskriget i Chelsea mellan delägarna. Det verkar vara ordentligt infekterat mellan Boehly och Eghbali (Clearlake). Läs artikeln här>>

OFFICIELLT
Innan fönstret stängde vid midnatt lånade Chelsea också ut Lucy Watson till Southampton. De spelar i Championship.

FREDAG 13:
OFFICIELLT
Chelsea har nu bekräftat David Datro Fofanas lån till turkiska Göztepe för säsongen.

OFFICIELLT
Överraskande nog värvade Chelsea Women en försvarare ikväll. 18-årige nederländske spelaren Veerle Buurman är nu en Chelseaspelare. Men lånas ut till Eindhoven igen.

Chelsea har problem på högersidan. Malo Gusto, Reece James är borta och behöver mer tid innan de kan spela igen. James skadehistorik är nu mer än bedrövlig. (Annars hade han fått spela då han avtjänat sin avstängning). Romeo Lavia som inte heller har svårt att hålla sig borta från skadelistan saknas också.

Chelsea har också fastslagit tröjnumren för säsongen.Ben Chilwell är med. Se dem här>>

Bournemouth saknar Tyler Adams och Dango Outtara imorgon men Enal Unes och David Brooks är spelklara.

OFFICIELLT
Nicolas Jackson har förlängt sitt kontrakt till 2033. Något som varit känt en tid men som Chelsea först nu bekräftar.

Deadline Day för WSL.
    Dagens största rykte är Keira Walsh som gjort klart för Barcelona att hon kommer inte förlänga sitt kontrakt utan vill av personliga skäl flytta hem till England. Hon har ett år kvar på sitt kontrakt. Barcelona är ovilliga att sälja men då transfersummor på damsidan växer snabbt kanske de ändå måste.
    Chelsea och Arsenal sägs vara intresserade. Chelsea sägs jaga en mittfältare till. De måste dock agera mycket snabbt. Barcelona spelar match ikväll.

CSFC har tagit en titt på WSL inför starten nästa fredag. Chelsea inleder mot Aston Villa. Se artikeln Inför WSL i vänstermenyn.

TORSDAG 12:
OFFICIELLT
Defensive mittfältaren Charlotte Wardlaw, 21, kommer fortsätta sin utveckling på lån hos Sheffield United under säsongen. Championship-säsongen har redan börjat.

Filip Jörgensen är den senaste att bli skadad under landslagsuppehållet. Han fick kliva av Danmarks U21-match. Vi vet dock inte skadans omfattning ännu.

ONSDAG 11:
Chelsea Women har en ny VD. Hon är hämtad från sportsajten The Athletic där hon är general manager. Aki Mandhar börjar först mot slutet av året.
    Chelsea Women är inte längre en del av herrarnas Chelsea utan drivs numer helt självständigt med Paul Green som general manager, vid sidan om herrverksamheten. Det har i praktiken skett genom att Chelsea sålt verksamheten till sig själva, något som ännu ej godkänts av de som överser Premier Leagueklubbarna. Läs mer här>>

Det talas nu om nya planer för att flytta Chelsea från Stamford Bridge istället för att bygga om. Detta då en ombyggnad sägs bli för komplicerad och därför sägs det nu att Chelsea åter igen tittar på ett nybygge istället vid Earls Court. Läs mer här>>
    Ryktet, eller planerna, förnekas dock från bolaget som utvecklar Earls Court.

Det står nu klart att även USAs herrar får Chelseas manager från förra säsongen som förbundskapten. Mauricio Pochettino är klar som förbundskapten för USA, liksom Emma Hayes för damerna.

MÅNDAG 9:
Damfotbollens transferfönster i England stänger på fredag. Chelsea har värvat en del, men liksom på herrsidan mer för framtiden men också några som faktiskt kommer bidra redan denna säsong.

Idag lottas sista kvalomgången till damernas Champions League. En tävling som verkligen, till skillnad från herrarnas, handlar om champions. Inte bara ett sätt att klämma in så många matcher som möjligt innan slutspelet.
    Arsenal har tagit sig vidare till sista kvalomgången tack vare en mycket knapp hemmaseger mot norska Rosenborg och en större seger tidigare mot Rangers. Manchester City går in i lottningen idag. Chelsea är som ett av bara fyra lag redan kvalificerade för gruppspelet.

Chelsea Women vann i lördags en oerhört övertygande storseger mot Feyenoord och tydligen väntar en träningsmatch till i helgen, bakom lyckta dörrar.

På herrsidan väntar vi på helgen då ligan återstartar efter landslagsuppehållet. Detta mot åttondeplacerade Bournemouth i en ovanligt sen lördagsmatch. En match Enzo Maresca måste vinna om vi ska få upp förtroendet för vad han vill genomföra. Bournemouth under Iraola ska inte underskattas även om de tappat Dominic Solanke och Kepa Arrizabalaga inte får stå mot sin ägarklubb då han bara är där på lån tills vidare. Bournemouth har också sålt sin förre förstemålvakt efter att Kepa kom dit.
    En vinst behövs också för att lugna ned allt som händer runt om och i klubben utanför själva plan, med vad som närmas beskrivs som ett inbördeskrig mellan olika ägarfraktioner där båda sägs vilja köpa ut den andre. Något vi rapporterade om i helgen.

 

Rykten, notiser m m, v-37


 

FREDAG 13:
Tipparna:
BBCs Sutton tror på 1-1 mot Bournemouth som är obesegrade till skillnad från Chelsea. Hans gästtippare (Arsenal plus Chelseasupporter) tror på 2-1 till Bournemouth respektive 2-1 till Chelsea.
    Skys Jones tror på 2-2.
    **Alan Shearer singlar slant och tippar Chelseavinst.

Affären med AEK Aten sprack då grekerna ville ändra villkoren för ett lån i sista stund. Det blev dock ändå ett lån för David Datro Fofana, ett köp vi aldrig förstod. Han lånas istället ut till turkiska Göztepe för säsongen med en köpoption som sägs vara 20m pund. Chelsea har ännu inte bekräftat detta. Det ska också finnas en återkallningsklausul för januari.

ONSDAG 11:
Enzo Fernandez är i blåsväder igen. Nu har han förlorat körkortet för att han vägrat uppge vem som kört hans bil för fort. Myndigheterna har inte kunnat bevisa vem som körde, bara att bilen framförts för fort och mot rött ljus, därför bestraffas ägaren, dvs Enzo i ett halvår plus böter.

Det sägs att David Datro Fofana nu är klar för lån till AEK Aten, men Chelsea har ännu inte bekräftat. Det ska finnas en 20m köpoption. (Han kostade 8m när han värvades från norska Molde).

TISDAG 10:
Chelsea sägs hoppas grekiska AEK Aten värvar (lånar?) David Datro Fofana. Det grekiska fönstret stänger först imorgon.

Ryktet hävdar att Chelseas inbördeskrig började över Mauricio Pochettino. Todd Boehly ville att han skulle stanna och Clearlakes Behdad Eghbali ville sparka. Bakom sparkningen låg i allra högsta grad Chelseas sportdirektörer Paul Winstanley och Laurence Stewart som försökte sparka Pochettino redan tio månader in. Det vill säga före Pochettinos spurt som tog Chelsea till Europaspel.

MÅNDAG 9:
Dagens lottning i damernas CL blev tuff för Häcken som hade Chelsea i gruppspelet förra säsongen. Nu ska de möta Arsenal W i sista kvalomgången. Manchester City ska möta Paris FC, också en stentuff lottning. Det är dubbelmatcher och de engelska lagen börjar båda borta.
    Vi kommer heja på Häcken trots att det nog är en fördel för Chelsea om både Arsenal och Man City denna säsong också har CL att tänka på, och inte som förra säsongen helt kunde koncentrera sig på ligan.

John Obi Mikel som är god vän med Victor Osinhem och var del av förhandlingarna avslöjar hur nära det var att Osinhem kom till Chelsea, men det sprack på tidsbrist och mindre detaljer enligt honom. Han tror dock det kan bli affär i januari. Läs mer här>>
    Klart läsvärd även om vi tar en del överord med en skopa salt.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE