CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 3 sp 1 v 01 o 1 f 7 - 5 mål +2 4 p

   
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

2 - 8 sep 24

NÄSTA MATCH: 14 sep kl 21.00 – Bournemouth Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-36


SÖNDAG 8:
Sky försöker reda ut det som nu sägs vara nästan ett inbördeskrig mellan Chelseas olika ägarfraktioner, Boehly och Clearlakes Eghbali. Läs mer här>>

LÖRDAG 7:
CHELSEA WOMEN - FEYENOORD        9 - 0
Vi har inte hittat någonstans att se matchen mot Feyenoord men Chelsea gjorde en kanonstart och ledde med 2-0 redan efter sju minuter. Sandy Baltimore gjorde sitt första Chelseamål i 4e minuten och Mayra Ramirez fyllde på i 7e.
   Sjoeke Nüsken utökade i 32a.
   Feyenoords Obispo fick två snabba gula kort. Men tydligen blev hon ändå inte utvisad utan ersattes av en annan spelare, träningsmatcher alltså. 33
  Chelsea tvingades till ett byte i 43e minuten då Ashley Lawrence ersatte Niamh Charles.
    45+2 gjorde Wieke Kaptein sitt första Chelseamål. 4-0 i halvtid.
    Bara ett byte i halvtid, Sophie Ingle in för Kaptein.
    Millie Bright blev femte målskytt i matchen. 62
    Sedan kom fyra byten. Hamano, Björn, Beever-Jones och Reiten kom in för Rytting Kaneryd, Buchanan, Ramirez, James.
    Aggie Beever-Jones blev sjätte målskytt, 76 och minuten senare blev Maika Hamano sjunde. ABJ blev sedan matchens enda dubbla målskytt i 86. Hon gjorde sedan hat-trick, 90+3.
**
Tyvärr två skador, värst med Charles som fick axeln ur led som det verkar, Ingle fick en smäll på knät. Några andra spelare är på väg tillbaka och kommer spela en träningsmatch nästa helg, som Erin Cuthbert, Cat Macario och kanske Oriane Jean-Francois som matchas långsamt tillbaka efter ett par skadefyllda säsonger.

Chelsea Womens lag mot Feyenoord i sista träningsmatchen: Musovic, Bronze, Bright (k), Buchanan, Charles, Nüsken, Kaptein, Rytting Kaneryd, James, Baltimore, Ramirerez   
   avb: Hampton, Björn, Mpome, Bernabe, Lawrence, Perisset, Ingle, Hamano, Reiten

OFFICIELLT
Chelseas akademiförsvarare Brooke Aspin har lånats ut till nykomlingarna Crystal Palace för säsongen.

Noterbart är att Chelsea har exakt samma facit under de tre senaste säsongsstarterna. Två vunna matcher, två förluster och en oavgjord på de fem första matcherna fram till landslagsuppehållet. Motståndet har dock varit annorlunda men ändå rätt lika med en favorit mot oss och matcher vi nog trodde vi skulle kunna vinna. (Ni kan se alla resultat under rubriken till höger).
    Thomas Tuchel fick sparken efter den starten. (Han förlorade sin sjätte match, och sista, borta mot Zagreb). Mauricio Pochettino kämpade länge och väl i mitten av tabellen innan en fin spurt gav en sjätteplats. Vi får se var starten leder till för Enzo Maresca.
    (Tuchels start hösten 2021 var dock härlig med åtta vinster på de nio första matcherna inkl Supercupen. En oavgjord, ingen förlust).

FREDAG 6:
OFFICIELLT
Akademins ytterback Genesis Antwi har skrivit sitt första professionella kontrakt med Chelsea.

TORSDAG 5:
Chelsea har tagit ut truppen som får spela i Europa fram till nyåret. De har chockartat lämnat de bästa spelarna utanför truppen. Varken Cole Palmer, Wesley Fofana eller Romeo Lavia är med i truppen. Inte heller Chilwell som klubben försöker tvinga bort, däremot är Ckwuemka och Casadei med. Se truppen här>>

OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat Montpelliers 21-åriga försvarslöfte Maelys Mpomé. Kontraktet gäller till 2028 så även på damsidan ökar Chelsea nu kontraktslängderna. Hon får nummer 25 som Lucy Watson haft preliminärt under försäsongen.
    **ÄMpomé är Chelseasupporter sedan barnsben och fick sin första Chelseatröja redan som tioåring.

Chris Jurasek som imaj 2023 blev ansvarig för affärssidan av Chelsea lämnar. Skönt nog, då denne även publikt gick ut och sa att han inte ens var intresserad av fotboll. Med tanke på att Chelsea inte ens har en tröjsponsor kan han väl knappast fått godkänt för sin insats som VD. Han var också den som drog in stödet till våra viktiga bortaresande fans, en besparing på i sammanhanget löjliga 250.000 pund, knappt en veckolön för vissa spelare.
    Han efterträds av Jason Gannon i en intern rekrytering. Han har en bakgrund i stora projekt som SoFi stadium i Los Angeles och kommer omedelbart börja jobba med planerna för Stamford Bridge och Cobham.
    Todd Kline som kommer från Tottenham när hans "gardering leave" upphör och Phil lynch som ansluter från Man United är med personalansvarige Casper Stylsvis och affärsansvarige James Murray medlemmar i en ny sportkommitté.


Det bara fortsätter. Chelsea har nu förbjudit damspelarna att interagera med fansen genom att låta dem ta selfies och autografer.
    De påstår det är av säkerhetsskäl. Något vi har mycket svårt att tro på, snarare är det väl för att klubben ska ordna särskilda möten där fansen får betala för att möta spelarna, som i USA. I vilket fall som tar det bort mycket av charmen och de nära banden som damspelarna har med sina fans, vilket är oerhört trist i en alltmer segregerad sportvärld.
    Läs mer här>>

Chelsea sålde två hotell på Stamford Bridge till själva så att säga för 76m pund för att bokföringsmässigt undvika PSR-bestraffningar. Något som vissa kritiserat högljutt. Detta har nu godkänts av ansvariga myndigheter och Chelsea kan tillgodoräkna sig försäljningen i sitt bokslut.

Nästa skadevarning kom när Cole Palmer tvingas avstå Englands landskamper under uppehållet på grund av skada. Det är fjärde skadan på bara en vecka och ännu har inga landskamper ens spelats.

Chelseas vansinniga värvningspolicy börjar nu kosta klubben deras talanger. Det mycket stora ungdomslöftet Rio Ngumoha somspelatmed U21 redan som 15-åring väljer bort Chelsea och går istället till Liverpool. 16-åringen säger det förstås inte rent ut men menar att Liverpool erbjuder en väg framåt för unga löften, medan Chelsea bara vill sälja dem för att tjäna bokföringspengar på dem.
    Vi misstänker vi kommer få se en massflykt av de största löftena från Chelseas akademi de närmaste åren. Och vem kan klandra dem?

ONSDAG 4:
Fem Chelseaspelare har nominerats till kortlistan för Ballon d'Or. De är Cole Palmer på herrsidan och fyra på damsidan: Lucy Bronze, Sjoeke Nüsken, Lauren James aoch Mayra Ramirez 

Det tog inte lång tid. Omari Kellyman är skadad. Nu har Malo Gusto och Wesley Fofana fått tacka nej till landslagsuppdrag på grund av skada. Och vem vet hur många som kommer tillbaka från landslagsspel skadade.

TISDAG 3:
OFFICIELLT
Inköpt endast för att bli dumpad till försäljning. Han sades vara ett stort löfte men lånades direkt ut till Strasbourg och har nu som 19-åring sålts till karriäravslutningarnas Saudiarabien, klubben Al-Nassr. Vi talar förstås om Angelo Gabriel som vi redan igår påpekade var på väg bort. Chelsea sägs tjäna 23m €. Fast han lär köpts för 13m pund så vinsten är väl bara dryga 9m pund. Alla bäckar små för spelarbörsen Chelsea. Vi önskar Angelo Gabriel lycka till och att han får en chans att utvecklas.
    **Senare siffror säger att Chelseas vinst på Angelo Gabriel är 6m pund.

MÅNDAG 2:
Att vara Chelseasupporter är även denna säsong väldigt tufft. Man vågar knappt ens hoppas. Samma problem som alltid. Stundtals strålande spel, sedan lägger de av, glömmer bort att fotboll kräver försvarsspel och att man sätter åtminstone några av alla chanser. De slängde bort en trepoängare mot Crystal Palace och nu när de verkligen skulle behöva spela igen för att så att säga komma upp på hästen igen, då händer absolut inget för landslagen ska ha nästa två veckor.

De missade att skaffa en central anfallare i ännu ett transferfönster och de skänkte bort en vinst mot Crystal Palace. Däremot förlänger de kontrakten för spelare som redan har i fotbollssammanhang närmast livstidskontrakt. Ingen bra helg för Chelsea även om de lyckades låna ut några spelare och låna in en. Därinnan lyckades de nästan missa avancemang i Conference League genom att knappt klara av Servette trots 2-0 från första mötet.

Maresca har långt till att övertyga oss om att han är rätt man, att han har rätt modell eller att vi ska lita på att han hittar rätt. Vi kan bara hoppas och under tiden se honom sätta spelare efter spelare i frysboxen. Tidigt ännu, ja men problemen som nu funnits sedan Tuchels tid är ju alla kvar trots nya spelare överallt. Att se Cole Palmer fullständigt förlora sin cool och smälla bollar i reklamskyltarna och med kropsspråk och säkert ord uttrycka sin frustration med sina medspelare väcker inte heller förhoppningar. Han var den siste vi trodde skulle förlora fattningen, men vi förstår honom för det såg klart värre ut här framför tvn.
    Det vore inte hälften så irriterande, frustrerande och vansinnigt onödigt om vi inte också såg hur bra de skulle kunna vara, men väljer att inte vara för de tappar koncentration, vilja och huvudena som vid Palaces mål igår. Det var försvarsspel väl värdigt vilket sjuårslag som helst. Alla på bollen och ingen försvarar.
    Bara lite mer konsekvens och göra det de gör bra lite oftare, då vore det lättare att leva med det vi inte gillar. Fast så kanske de flesta fans tänker. Vi behövde inte göra det vissa säsonger de senaste tjugo åren.

Det enda vi har att se framåt emot denna vecka är en träningsmatch för Chelsea Women mot Feyenoord på lördag. Förutsatt att den visas någonstans.
    Tjejernas transferfönster är också öppet, till 13 september. Vi förväntar oss dock inga värvningar även om vi tidigt i somras förleddes att tro att Chelsea jagade Bonmati. Det vore någon att få till Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-36


 

LÖRDAG 7:
Daily Mail kommer med diametralt motsatta uppgifter och menar att det är rena inbördeskriget i ägarkretsarna till Chelsea. De säger att Todd Boehly istället vill köpa ut Clearlake med 2,5 miljarder pund. Vår stackars klubb.
      Läs mer här om de uppgifterna och nedan om Skys tolkning av ryktena om ägarstriden.>>

Rykten har börjat komma om att Todd Boehly redan vill sälja sin andel i Chelsea. Däremot är majoritetsägarna i Clearlake Capital helt förbundna till klubben och är villiga att köpa hans andel. Clearlake äger 62%. Vi vet inte om det vore en bra händelseutveckling, men som Boehly stökat runt med klubben skulle vi onekligen gilla att ha en ägare som bara äger och lämnar skötseln av klubben till mer kompetenta personer än vi har idag. Vi tror dock inte det blir fallet även om Clearlake tar över hela aktieposten, då Behdad Egbahli är den som driver klubben i praktiken idag och han är ju Clearlake.
    Läs mer här i Skys artikel>>

TORSDAG 5:
Daily Mails Ian Herbert har utnämnt Chelsea till den sämst skötta klubben på de brittiska öarna. Tyvärr är artikeln inlåst i Daily Mails nya köpportal så vi kan inte länka till den. Samma tidnings Matt Barlow i en annan inlåst artikeln hävdar att Chelsea inte längre är en fotbollsklubb utan ett handelshus.
    CSFC kan inte säga emot någon av dem men hoppas på något sätt att Chelsea numer fullständigt usla rykte får klubben att byta inriktning och policy och börja ägna sig åt det som intresserar oss som älskar Chelsea, fotbollen och att vinna matcher och bucklor istället för att missköta spelare och bara köpa och sälja dem istället för utveckla Chelsea som fotbollsklubb. Ja, vi är optimister men ändå realistiska och vågar inte riktigt tro på det.

Victor Osinhem är nu utlånad till turkiska ligans Galatasaray. Napåli skasänkt hans utköpsklausul till 63m pund. Osinhem har också en brytklausul i sitt lånekontrakt om en av tio namngivna (ej kända) klubbar vill köpa honom i januari. Han sägs tjänat 240tsk i veckan före skatt (i Italien brukar lönen anges efter skatt), vilket Chelsea tydligen inte ville möta. Varför han valt lånas ut förklaras i den här artikeln.>>

ONSDAG 4:
Chelsea försöker nå plus-minus i försäljning och inköp i sommar. De ligger enligt vissa, men inte alla källor just nu på 189m in och 208m ut. De försöker nu hitta köpare till  Ben Chilwell, David Datro Fofana, Harvey Vale, Alex Matos och Deivid Washington. Länder som fortfarande har öppna transferfönster är Turkiet, Grekland och Belgien.
    Samtidigt sägs det att Carney Ckukwuemeka och Cesare Casadei har tagits bort ur Chelseas frysbox och kommer integreras med laget igen.

MÅNDAG 2:
Yttern Angelo, 19, som var utlånad till Strasbourg förra säsongen sägs vara nära saudiska Al Nassr för 23m €.

TV-bolagen har sagt sitt. Därför flyttas Chelseas match mot Nottingham i oktober till söndagen, 6 okt. Matchen mot Liverpool borta har fått ny starttid.

Så har skadeeländet redan börjat. Nyförvärvet Omari Kellyman är borta i minst två månader med en lärskada.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE