CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
17   Chelsea FC 1 sp 0 v 0 o 1 f 0 - 2 mål -2 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

12 - 18 aug 24

NÄSTA MATCH: 22 augusti kl 121.00 –SERVETTE -ECL -
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-33


SÖNDAG 18:
Chelsea kunde, borde kanske till och med kunnat ordnat oavgjort. De släppte dock precis som i förra säsongen till onödigt mål i slutet. City var dock bättre kvalitativt i detaljerna, inte minst framför mål. Inte oväntat.

Idioterna i den sportsliga ledningen, Winstanley och Stewart försöker nu också tvinga bort Raheem Sterling som har högst lön och tydligen får Maresca inte ens ta ut honom till bänken. Sterling lär iskallt svarat att han har tre år kvar på kontraktet. Underförstått, jag lämnar inte för en sämre lön utan räkna med att få betala.

Romeo Lavia gör sin startdebut ett år efter att han kom till Chelsea. Ingen Sterling och ett flertal andra vi undrar över men, det är första matchen.
Sanchez: Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella; Lavia, Caicedo; Palmer, Fernandez (k), Nkunku; Jackson
    avb Jörgensen, Tosin, Badiashile, Veiga, Dewsbury-Hall, Mudryk, Neto, Madueke, Guiu
    Kommer de spela som ett lag eller som ett gäng talangfulla individer, det är nog det viktigaste. Vi hyser inte direkt stort hopp om tre poäng men hoppet är ju det sista som dör.

Man City: Ederson, Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol, Kovacic, De Bruyne (k), Bernardo, Doku, Savinho, Haaland

LÖRDAG 17:
OFFICIELLT
Akademimittfältaren Ollie Harrison har skrivit sitt första treårskontrakt (maxlängden för akademispelare) med Chelsea.

Uefas Conference League har köpts upp av Disney+ vilket innebär att få kommer att kunna följa turneringen, inkl CSFC. Detta då Disney+ inte ingår i sportpaketen utan kostar extra.
    Det är Viaplay dvs deras ägarbolag Nent som har ordnat så att det blir så här då de har rättigheterna men har gett dem till Disney+.
    CSFC har tagit beslutet att inte matchrapportera Chelseas matcher i Conference League.

Chelsea Women har tagit ut sin trupp för USA-resan. Mia Fishel är tillbaka efter sin skada men Sam Kerr och Aniek Nouwen saknas fortfarande. Jula Bartel är inte heller med, men vi tror hon är på ungdomslandslagsuppdrag. De möter Gotham natten till tisdag och Arsenal den 25 augusti i träningsmatcher.
    Se truppen här>>

Chelsea U18 förlorade stort hemma i sin premiärmatch, mot Brighton. Sydkustlaget vann med 5-2.

OFFICIELLT
Chelsea har bekräftat att klubben lånar ut Lesley Ugochukwu till Southampton för säsongen. Vi önskar honom lycka till och hoppas han får den speltid han behöer.

FREDAG 16:
OFFICIELLT
Ännu ett av våra akademilöften lämnar Chelsea. Det är Mason Burstow som kom från Charlton 2022 och som varit framgångsrik i akademin lämnar Chelsea på permanent transfer till Hull City. Vi vet inte något om övergångssumma ännu.

Idag startar Premier League med en match med vår lokalkollega Fulham som vi förstås hejar på mot Manchester United.

Läsvärt om Sonia Bompastor och vad hon vill med Chelsea Women. Läs här>>

TORSDAG 15:
Inte oväntat vann Braga i EL-kvalet mot Servette. Vilket innebär att Chelsea ska möta Servette i ECL-kvalet nästa vecka.

OFFICIELLT
Försvararen Jorja Fox har förlängt sitt kontrakt till 2027 och går på lån till Crystal Palace i WSL. Hon har just kommit tillbaka från en korsbandsskada.

De två högsta divisionerna i engelsk damfotboll har nya ägare. Klubbarna själva. I ett upplägg som liknar det Premier League har för första divisionen på herrsidan.
    De tar över från FA. Projektet kallades NewCo men kommer nu heta WPLL, Women's Professional League Limited. Vi vet inte om de kommer byta namn från WSL (men det vore ju dumt).
    Läs mer här>>

ONSDAG 14:
Reece James senaste skada ser nu ut att hålla honom borta till i september. Kanske tur för honom att han ändå ska avtjäna tre matcher till i sin fyramatchers avstängning från förra säsongen. Hans förmåga att attrahera skador är ett problem.

Pedro Neto har fått Armando Brojas nummer i Chelsea. Nummer 19. Ännu ett tecken på att ledningen kommer tvinga engelsk-albanen bort från Chelsea då han ger större vinst som akademiprodukt.

Undersökningarna kring oegentligheter med transfers och ekonomiskt mygel med agenter under Roman Abramovich lär närma sig sitt slut. Fälls Chelsea kan vi nog vänta oss ännu ett transferstopp. Något som det nästan verkar som om ledningen redan är informerade om då Chelsea dammsuger marknaden på talang känns det som. Chelsea har redan betalat böter för detta. Läs mer här>>

TISDAG 13:
OFFICIELLT
Det dröjde inte länge men Chelsea har nu bekräftat att Cole Palmer som ryktats har förlängt med Chelsea till 2033. Nio år framåt.
    Självklart innebär detta en kraftig löneförhöjning (väl förtjänt).

Chelseas bortamatch mot West Ham 21 september visas inte på Viaplay som vanligt. Den visas på Amazon Prime. Trots att det är samma studio, samma kommentatorer, samma experter men en ny kanal. De som har Telias sportpaket får dock Amazon Prime i paketet, det gäller bara att börja hitta var den finns i det också. Lite som att hitta rätt sport i Max under OS. Vilket stundtals inte alltid var lätt.

Lauren James, Niamh Charles och Erin Cuthbert är tre av de sex nominerade till PFA (Spelarfackets) Årets Spelare.
    Cole Palmer har fått motsvarande nominering på herrsidan.

MÅNDAG 12:
Reece James uppträdde ju totalt omdömeslöst och kan inte spela Chelseas tre första matcher. Därtill är han skadad. Det lär dock inte vara en allvarligare skada utan en mindre lårskada, men med hans skadehistorik oroar det faktiskt redan nu.
    Även Axel Disasi är skadad. Backlinjens mest erfarne (med Chilwell). Han har en höftskada han dragits med sedan förra säsongen. Han spelade inte en enda minut under USA-turnén. Han var dock med på bänken igår så uppgiften kanske inte stämmer längre.
    I vilket fall som är det den lägsta skadesiffran under både 2023 och 2024. Vi håller tummarna för att det medicinska teamet lyckas bättre den här säsongen.

Pedro Netos första intervju med Chelsea>>

En ny Premier Leaguesäsong startar i helgen och vi måste med sorg i hjärtat konstatera att vi har inga stora förhoppningar om den. Kanske kan Conference League höja våra förhoppningar. Läs även artikeln Inför i menyn här bredvid.

Särskilt inte som vi inleder mot de senaste årens mästare och årets favorit att vinna igen, Manchester City. Om än hemma.
    De slog Chelsea 4-2 häromveckan i en träningsmatch med massor av byten och utan spelare som deltagit i de stora turneringarna.
    City imponerade som vanligt inte i Community Shield i helgen utan som deras vana är, de vann dock på straffar. Så första titeln för säsongen är redan deras.
    Chelseas odds att börja säsongen med en trepoängare är mycket låga, även om vi faktiskt haft lättare för City än för andra topplag de senaste åren - av någon anledning. Vi spelade 4-4 och 1-1 förra säsongen.

Chelsea har 56 seniorspelare i sina böcker om de senaste värvningarna som vi tror är klara men inte bekräftade går igenom. Några har redan lånats ut men truppen måste halveras! Förmodligen mer än så med tanke på home-grown-reglerna. Klubben har mindre än tre veckor på sig att göra det. Men så är det när man har en fullständigt idiotisk värvningstrategi.

Vad vi vill se, nästan mer än en bra säsong, är att klubben gör sig av med de ansvariga. Ägarna blir vi inte av med, men vi vill väldigt gärna se att Paul Winstanley och Laurence Stewart sparkas ut omgående.

Enzo Maresca har ett berg att bestiga och han tvingas börja med en av de värsta momenten på den bergsbestigningen och han gör det bakbunden av ledningen och ägarna. Ingen avundsvärd uppgift, särskilt inte när han inför ett helt nytt spelsystem som inte direkt visat tecken på att fungera hittills.

Chelsea saknar också tröjsponsor. De har spelat med förra säsongens sponsor under USA-turnén men får inte spela med dem när nya säsongen startar. Det är stora summor det handlar om, ca 50m pund eller så och med tanke på hur handelsbolaget Chelsea köper spelare och dansar runt alla finansiella regleringar ger det oro inför framtida poängavdrag.

Vi drömmer dock om att vi har fel i våra försök att se framåt och att Chelsea överraskar oss alla och får oss att glömma hur klubben sköts.
   

 

Rykten, notiser m m, v-33


SÖNDAG 18:
Det är ju Silly Season så självklart kommer tidningarna med uppgifter som i olika artiklar motsäger sig själva. Som Metro som påstår att Chelsea nu ligger illa till med Victor Osinhem då PSG är tillbaka in i leken då Napoli börjar vaja på priset. Eller Metro som säger att Victor Osinhem själv vill till Chelsea för det säger John Obi Mikel som känner honom väl.
   Vad som är sant eller inte, vem vet? Chelsea påstås ju betala 39m och två spelare (Lukaku och Casadei) för Osinhem. CSFC säger dock, att får Chelsea Osinhem då kan vi äntligen säga att klubben faktiskt förstärkt i sommar för det anser vi inte den ännu har gjort även om 54m-Neto är en bra spelare, om än en spelare väldigt välkänd i sjukstugan.
    Vi säger inte samma sak om det blir Joao Felix, för han övertygade ju inte senast han var i Chelsea även om det inte var fiasko på något sätt. Fast motsvarar han en prislapp om 52m pund?

LÖRDAG 17:
Chelseas play-in eller play-off (vad det nu egentligen ska kallas, kvalmatchen inför gruppspelet i ECL) mot Servette har nu fått starttiden 21.00 på torsdag. Ännu vet vi inte matchen kommer visas någonstans.

Chelsea sägs vara överens om de personliga villkoren med Joao Felix. Däremot är klubbarna inte alls överens om övergångssumman.

Ben Chilwell kommer inte spela på söndag om vi ska tolka Maresca. Dels för Maresca inte verkar gillar Chilwell, dels för att Chilly varit sjuk i veckan.

FREDAG 16:
Tipparna: BBCs Chris Sutton som inte ens längre vet om Chelsea försöker vinna något eller vad de sysslar med, tippar 2-1 till Man City. Hans gästtippare (ManU-fan) tror på 2-0 till City.
    Skys Lewis Jones tror City tvingas spela utan flertalet ordinarie spelare, som Rodri, Foden, Stones, Walker, Bobb och Grealish. Detta då de kom tillbaka sent och inte är matchklara. Särskilt Rodri är viktig då de matcher City förlorar gör de när Rodri inte spelare. Hans tips är 1-1.
    Det spekuleras just nu också hur många poäng City kommer få i avdrag under säsongen, men besked om det kommer inte förrän tidigast 2025. Det talas om 70-80 poängs avdrag. (Vi ställer oss väldigt tvivlande men medierna är ju som de är). Läs mer här>>
    I vilket fall som betyder detta noll och intet på söndag då matchen avgörs på plan.

Sorry, men det här ryktet tror vi inte alls på. Jadon Sancho som har runt 300k i veckan i lön till Chelsea för två spelare, varav en skulle vara Trevoh Chalobah. Det finns så många orsaker till varför vi inte tror på det, men lönen är absolut en av dem.

Lesley Ugochukwu som Chelsea stoppade från att få spela OS är idag på förmiddagen i Southampton för läkarundersökning. Det gäller ett lån.

Ipswich vill låna Armando Broja. Chelsea vill helst sälja.

TORSDAG 15:
Vi har inte sett något om det men Chelsea Women lär sålt Amelia Ajao till London City Lionesses.

Chelsea sägs nu vara närmare en övergång för Victor Osinhem. De ska enligt det ryktet betala 39m pund för Osinhem, och då får Napoli Romelu Lukaku och Cesare Casadei. Vi får se vad som händer med det. Vi tycker dock lite synd om Casadei som hämtades från lånet i Leicester där han gjorde bra ifrån sig under Maresca men inte fick chansen under Pochettino. Något som kommer hända många fler då Maresca bara kan spela 11 spelare och några avbytare. Och Chelsea har många gånger fler spelare. Fast om han får speltid i Napoli är det ju bättre för Casadei än att sitta på Chelseas lagerhylla.

Chelseas förre manager Mauricio Pochettino är nära att bli USAs näste förbundskapten. Först tar de Emma Hayes och sedan Poch. The American Connection eller är det The Chelsea Connection?

Manchester City kommer försvagade till Stamford Bridge på söndag. Julian Alvarez har lämnat för Atletico Madrid och igår bröt den stora norska talangen som förväntades få sitt genombrott den här säsongen Oscar Bobb benet på träning. Även Jack Grealish är skadad även om det är en mindre allvarlig skada. Rodri har just återvänt efter EM och förväntas inte starta men är kanske på bänken. City måste ändå ses som favoriter på söndag.

ONSDAG 14:
Läsvärt om hur andra ser på vår sportsliga lednings skamliga behandling av Conor Gallagher. Man skäms å deras vägnar, för själva har de inte ryggrad nog att göra det. Sparka Winstanley och Stewart! Läs här>>

Nästan alla experter och fotbollsanalytiker anser det är vansinne med långa kontrakt då ingen vet hur en fotbollsspelare utvecklas, ens från säsong till säsong. Chelseas ägare tror dock på det amerikanska sättet att binda upp spelare till jättekontrakt även om det innebär att de har spelare på långtidskontrakt som inte ens får chansen att spela (och riskerar att de inte vill flytta heller).
    Det avskräcker inte Chelsea som förlängde Cole Palmers kontrakt till 2033. Nu talas det om att de vill förlänga Nicolas Jacksons kontrakt med ytterligare två år, hans nuvarande kontrakt går ut först 2031.

Conor Gallagher är tillbaka i London men får inte träna med laget utan tvingas träna med de andra spelarna som Chelsea försöker tvinga bort från klubben. Ingen vet om affären med Atletico Madrid kommer kunna genomföras efter att den spruckit då Atletico inte har råd då de inte blev av med Omorodion till Chelsea. Samtidigt har Atleti satt en enorm prislapp på Joao Felix på närmare 52m pund. Orealistisk.

Chelsea är fortfarande intresserade av Victor Osinhem men då de redan handlat upp hela plånboken har de inte råd utan vill ha Osinhem på lån för att sedan köpa loss honom nästa säsong. Han har en prislapp om 110-115m vilket ingen klubb utanför Saudiarabien är intresserade av att betala. Det här är affären alla tippar kommer leva till fönstrets allra sista timmar, men hur den slutar vet ingen.

TISDAG 13:
Inte bekräftat alls men rykten säger att Cole Palmer har skrivit under ett mycket bättre kontrakt som håller honom i Chelsea till 2033. Hmm.

Napolis sportdirektör Giovanni Manna är i London för att försöka se om han lösa en deal för Victor Osinhem med Chelsea. Chelsea vill ha ett lån med möjligen en köpoption. Manna vill också försöka ordna en övergång för förre Chelseaspelaren Billy Gilmour från Brighton.

Daily Mail säger att Chelsea ämnar sälja nio spelare för 200m under de två sista veckorna av transferfönstret. Lycka till med det. Chelsea har ju inte ens lyckats tvinga bort Conor Gallagher ännu.
    Läs mer om DMs spekulationer här>>

De säger också att Chelsea sålt Diego Moreira till Racing Strasbourg för 1,7m pund. Andra säger det var ett lån. Chelsea säger inget alls.

Conor Gallagher har återvänt till Chelsea. Affären med Atletico Madrid har inte helt spruckit men Atleti kan just nu inte lösa ekonomin då motköpsaffären med Omorodion sprack. Gallagher har gjort läkarundersökningen och är överens om villkoren. Han får nu några dagar ledigt och klubbarna hoppas hitta en lösning innan fönstret stänger. Snacka om att blivit uselt behandlad av den klubb han älskar och spelat för sedan en liten knatte.

MÅNDAG 12:
Conor Gallaghers övergång till Atletico Madrid hänger plötsligt på en skör tråd. Atleti vill att Chelsea ska betala 15m mer för Felix än Omorodion som inte ville ha den kontraktslängd som Chelsea erbjöd, det talades om image rights och en del annat. Plus att det ska framkommit att Omorodion har en skada som stoppade honom från spel under OS. Vilken soppa Chelsea svängt ihop. Det talade om att affärerna var helt oavhängiga varandra men så är uppenbarligen inte fallet. Läs mer här>>

Diego Moreira ser ut att lånas ut till Racin Strasbourg för säsongen.

Napoli ska gett Chelsea ett formellt bud på Romelu Lukaku om 25m plus 5m i add-ons. Chelsea vill ha 35m.

Fotbollen är ur kontroll löjlig nu. Preston har sparkat sin manager Lowe efter en enda ynka match i Championship.

Metro hävdar att Omorodion nobbade Chelsea för han tyckte deras bud var respektlöst och de kom inte överens om dessa mystiska image rights som kommit spela så stor roll för spelare och agenter. CSFC sörjer inte att affären inte blev av, vi vill ha spelare som verkligen vill spela för Chelsea, inte bara mjölka klubben och fans på pengar. Tydligen vill Joao Felix spela för oss igen. Läs mer här>>
    Och här om Felix's inställning. Han är villig att sänka sin lön för att spela för Chelsea, men kommer kosta mer att värva.>>

The Athletic, en av de mest trovärdiga, hävdar att affären med Samu Omorodion har spruckit. Omorodion accepterar inte de personliga kontraktsvillkoren. Istället har plötsligt före detta lånet Joao Felix plötsligt blivit aktuell igen. Atletico vill bli av med honom lika mycket som Chelsea vill bli av med Lukaku.
    Det pratas därför också om affären med Gallagher är osäker. Trots att de hela tiden sagt det är två av sig avskiljda affärer.
    Även överenskommelsen med Man City om Julian Alvarez sägs nu vara osäker. Vi får se vad Omorodions nobb innebär för flera transfers framöver.

Armando Brojas nästa destination kan mycket väl bli Stuttgart. Broja sägs vara positiv till en flytt dit. Det måste ju vara bättre än att bli borttvingad från Chelsea. Även Everton och Southampton sägs vara intresserade.

Osäkerhet råder fortfarande kring Samu Omorodion, Mike Penders och försäljningar av Conor Gallagher, Trevoh Chalobah, Armando Broja, Romelu Lukaku m fl. Spelare som Chelsea på ett riktigt obehagligt sätt försöker tvinga bort från klubben för att de förköpt sig på talanger som inte får en chans att utvecklas i Chelsea.

Chelsea har 18 dagar på sig att minska truppen och ändå pratas det nästan uteslutande om värvningar, förutom spelarna som ledningen tvingar bort. Vi har sedan mycket länge gett upp om att försöka förstå hur Chelsea ekonomiskt kan agera som de gör. Än mindre förstår vi idéen med att köpa upp all talang man hittar för att lagerhålla dem och inte utveckla dem för de kan omöjligt få speltid.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE