CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24

<<sommarens transfers>>

5 - 11 aug 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti kl 17.30 – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-32


SÖNDAG 11:
OFFICIELLT
Caleb Wiley som var med USA i OS kommer lånas ut till Racing Strasbourg kommande säsong.

Det blev inte vinst i sista träningsmatchen heller. Vi kan knappt ens finna tröst i det gamla talesättet om dåligt genrep bra premiär, för vi ska ju möta mästarna i premiären.
    Colwill hade en i stolpen. Nkunku var nära innan Nkunku som kom in hade en underbar bicycleta som målvakten tyvärr fantastiskt räddade. Se den här>>
    I sista minuten kvitterade dock Lesley Ugochukwu. Andra oavgjorda matchen efter 2-2 mot Wrexham.

OFFICIELLT
Det är nu bekräftat, en stund efter matchstart att Pedro Neto är Chelseaspelare. Den portugisiske landslagsmannen, 24 år, ansluter från Wolverhampton på ett sju års kontrakt.
  Han lär kostat 54m pund med add-ons.

Chelsea släpper in 13e målet under träningsmatcherna. Thuram gör det för Inter. 26
  Chelsea satte in Veiga,Caicedo,Palmeroch Nkunku i halvtid. För Cucurella, Lavia, Dewsbury och Madeke. Strax senare Jackson för Guiu. Det blev ännu fler byten senare.

Chelseas laguppställning i sista träningsmatchen mot Inter: Sanchez; Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella; Enzo (k), Lavia, Dewsbury-Hall; Madueke, Guiu, Mudryk.
    avb Jørgensen, Bettinelli, Adarabioyo, Badiashile, Disasi, Chilwell, Veiga, Caicedo, Ugochukwu, Chukwuemeka, Sterling, Palmer, Nkunku, Jackson
    James har en mindre skada.

LÖRDAG 10:
Imorgon spelar Chelsea sin sista träningsmatch, den första med hela truppen (utom senaste troliga värvningarna) tillgängliga. Förr visade Chelsea sådana matcher gratis på sin app 5th Stand, men med de nya giriga ägarna gör de inte det så CSFC bojkottar att titta och betala ännu mer för att se Chelsea spela. Det kostar 5 pund för den som vill se matchen på mobilen.

Chelsea har fortfarande ingen tröjsponsor. Det viktigaste sponsorsavtalet där är. Det kanske förklarar varför Sonia Bompastor har förra sponsorn 3 på sina tröjor. Det är andra säsongen i rad som Chelsea saknar sponsor när säsongen startar, vilket mer än tydligt visar hur ägarna har förstört klubben. Läs mer här>>

FREDAG 9:
OFFICIELLT
Chelsea lånar ut fler målvakter, nu är det Gabriel Slonina som lånas ut tll Barnsley. På säsongslån.

Handelsbolaget, för vi kan knappt kalla Chelsea fotbollsklubb längre, har nu 11 spelare på ingående, varav några kommer först nästa år. Om vi ska tro rykten (som i sig är nu trovärdiga om Neto och Omorodion) medan listan på utgående är långt mindre även om vi räknar in Gallagher. Frågan är dock om Chelsea förstärker eller bara köper för lagerhållning?
    Förhoppningsvis har de dock ordning på finanserna så vi slipper poängavdrag någon gång mitt under säsongen.

OFFICIELLT
Chelsea som har nästan ett helt lag med bara målvakter lånar ut Eddie Beach till Crawley Town för säsongen.

OFFICIELLT
Katerina Svitkova vars tid i Chelsea förstördes av skador och sedan utlåning lämnar på permanent övergång till Slavia Prag. Hon kom från West Ham 2022. Vi önskar henne lycka till hemma i Tjeckien.

TORSDAG 8:
Chelseas väntande motståndare Braga eller Servette spelade ikväll 0-0 i första mötet. Det var hemmamatch för Braga som är fjärdesseedade om de kommer in i ECL.

OFFICIELLT
Akademiprodukten Greta Humphries, 19, lånas ut till Bristol City för säsongen.

OFFICIELLT
Det har varit känt i månader men först nu bekräftar Chelsea att Aaron Anselmino är en Chelseaspelare. 19-åringen kommer från Boca Juniors i Argentina och Buenos Aires.
    Han har som alla andra (utom Gallagher som inte erbjöds det) långtidskontrakt med Chelsea. Sjuårskontrakt även om klubbar numer bara får använda fem år för att avskriva värvningar.
    Han lånas omedelbart tillbaka till Boca för ett säsongslån.
    Han tros kosta 15,6m pund, frågan är hur mycket av det som Chelsea får tillbaka i låneavgift?

Sonia Bompastor har gett en intervju till Chelseas webbsajt. Läs den här>>

ONSDAG 7:
OFFICIELLT
Chelsea har i skrivande stund som vanligt inte bekräftat. Det där med information istället för sälja tröjor och biljetter är inte Chelseas styrka på sin webbsajt. Men då Sheffield United har bekräftat kan vi säga att Alfie Gilchrist nu är klar för ett säsongslångt lån till Championshipklubben.

Det blev däng även i sista träningsmatchen på USA-turné. Oavgjort mot ett division tre-lag, storförlust mot ett skotskt lag, och en mer väntad förlust mot Man City samt CL-mästarna och en vinst mot ett mexikanskt lag var facit. Massor av insläppa mål som vi inte såg då vi valde bort att vara uppe hela nätterna för att betala extra pengar utöver redan svindyra sportpaket. Mål som tycks till största delen kommit till efter fullständigt uselt försvarsspel, som om det inte var dåligt nog redan förra säsongen. Chelsea har släppt in 12 mål i träningsmatcherna. Det är mycket.
    Siffrorna mot Real Madrid blev 2-1 vilket kanske ska ses som ett steg framåt. Noni Madueke reducerade i 39e minuten. Alla målen i första halvlek innan alla bytena. Filip Jørgensen gjorde sin första start och fick stå hela matchen.
    Nu återstår en träningsmatch där turneringsspelarna från Copa America och EM äntligen får delta, på Stamford Bridge mot Inter på söndag.

TISDAG 6:
Sonia Bompastor har gett sin första intervju som coach för Chelsea Women. Läs den här>>

För den som vill betala för att se Chelsea under den mycket svaga försäsongsturnén kan följa dem i natt på Sportbladets webb-tv kl 01.00 mot Real Madrid.

MÅNDAG 5:
Chelsea fick oväntat tuff lottning i det så kallade play-in till Europa Conference League. Chelsea möter antingen portugisiska Braga eller Servette från Schweiz. Matcherna spelas 22 och 29 augusti. Chelsea börjar hemma. Braga har rankats fyra i ECL (Chelsea först), vilket innebär att det är tuffast möjliga lottning.

Högst anmärkningsvärt. Chelsea har en video med damlagets nya coach Sonia Bompastor från första träningspasset på Cobham. Men Bompastor har fått en tröja med sina initialer, som vanligt är i England, som har Chelseas sponsor från två år tillbaka, 3. Det kan vi inte förstå! Nuvarande sponsor på armen. Har damerna fått en annan sponsor än herrarna? Se videon här>>

Klockan 14 lottas Chelseas första match i Europa Conference League. Det är sista kvalomgången före gruppspelet som lottas. Matcherna ska spelas 22 och 29 augusti.
   Chelsea kan lottas mot Häcken om Häcken tar sig förbi estniska Paide. De kan också lottas mot Elfsborg ifall boråsarna förlorar i nästa omgång till Rijeka från Kroatien.

Chelsea Women har utsett Seb Brown, Dan Smith och Jack Stephens till assistenter till Sonia Bompastor. De ska jobba som målvaktscoach, assisterande målvaktscoach och motståndar analytiker.

 

Rykten, notiser m m, v-32


SÖNDAG 11:
Chelsea vill ha 36,8m pund för Romelu Lukaku. Napoli vill ha honom men vill inte betala mer än 25,7m. Samtidigt vill Victor Osinhem bort. Napoli vill sälja honom till Saudiarabien men det vill inte Osinhem. PSG är inte intresserade av prislappen. Det är inte heller Chelsea men det talas lite om ett lån med köpoption som en möjlig lösning. Förvänta er ingen lösning förrän absolut sista dagarna/timmarna på transferfönstret.    
    **Osinhem har under eftermiddagen lämnat in en transferbegäran till Napoli i ett försök att tvinga sig till en transfer. Chelsea, Arsenal och PSG sägs återuppliva sitt intresse och hoppas detta ska leda till att Napoli sänker utköpspriset.

Samu Omorodion är inte ens klar för Chelsea, även om han just varit med i den spanska trupp som vann OS-guld. Ändå talas det redan nu om att han kommer att lånas ut till West Ham som ville värva honom permanent men inte kunde möta Atleticos prislapp. Chelsea alltså, vi är inte längre en fotbollsklubb. (Om detta stämmer men hur vansinnigt det än låter är vi inte ens förvånade längre).

Chelsea stoppade Lesley Ugochukwu från att spela med Frankrike i OS. Everton vill låna honom kommande säsong men oroar sig för hans skadehistorik med en långvarig lårskada förra säsongen.

LÖRDAG 10:
Chelsea ska ha förbjudit Trevoh Chalobah som klubben försöker tvinga bort från att vara med a-laget och han får träna med ungdomarna liksom Armando Broja och Romelu Lukaku.

Pedro Neto har gjort sin läkarundersökning hos Chelsea. Det kommer handla om ett sexårskontrakt med option på ett sjunde. De personliuga villkoren är tydligen avklarade också. Får se om Chelsea bekräftar ikväll eller imorgon.

Barcelona sägs öppnat förhandlingar med Chelsea om Carney Chukwuemeka. Han har en utköpsklausul om 40m pund. Vi har svårt att tro på detta men vem vet när det gäller handelsbolaget Chelsea. Spelare är ju bara varor för dem.

Ett annat rykte som är svårt att tro på hade det inte varit för en anledning är ett italienskt om att Juventus förhandlar med Chelsea om lån av Raheem Sterling. Anledningen till att det kan finnas fog för ryktet är att Sterling är Chelseas klart bäst betalde spelare och vi vet att våra giriga ägare vill minska lönekontot för att kunna betala för alla värvade spelare som aldrig kommer få spela för Chelsea.

Om värvningar av Neto, Penders (målvakt) och Omorodion går igenom har Chelsea över 50 seniorspelare. Tolv nya den här sommaren med en medelålder under 21 år. Vad sysslar Winstanley och Stewart med? Totalt med lån har Chelsea 56 seniorspelare. BBC har försökt göra en sammanställning av dem och anger om de är till försäljning eller lån. Läs om det här>>
  Chelsea får endast ha 25 spelare i sin trupp i Premier League, åtta av dem måste räknas som "home-grown" dvs ha varit i en engelsk akademi minst tre år.

Chelsea ska vara överens med Genk om en övergång för målvakten Mike Penders, 19 år. Han förväntas lånas tillbaka till Genk omedelbart. Han kostar 20m € och har en vidareförsäljningsklausul.

FREDAG 9:
The Guardian tippar att Chelsea blir som bäst sjua i kommande Premier League. Ett realistiskt tips, kanske till och med optimistiskt.

Sjoeke Nüskens Tyskland slog världsmästarna Spanien i damernas bronsmatch i OS med enda målet.

Sky uppger att Chelsea värvat mittfältaren och portugiske landslagsmannen Pedro Neto, 24, från Wolverhampton för 54m pund. Ingen bekräftelse från Chelsea än.
    Neto som Tottenham också jagat är på väg till London för en läkarundersökning.
    Andra seriösa källor säger det är klart. Som BBC.

TORSDAG 8:
Conor Gallagher kommer genomgå en läkarundersökning hos Atletico Madrid idag. Han kostar Atleti 36m pund.
    Samtidigt ska Atleti och Chelsea vara överens om Samu Omorodion för 34,5m pund. En övergång som i England ifrågasätts kraftig både prismässigt och varför. Omorodion är med Spanien i OS men har inte varit startspelare. Han har aldrig startat för Atletico heller och ändå betalar Chelsea löjliga pengar.

Hopplösa Chelsea värvar en 19-åring och lånar ut honom direkt, samtidigt som det egna stora försvarslöftet Josh Acheampong, 18,  attraherar stort intresse från Real Madrid och PSG. Vi fruktar vi får se en försäljning av en egen produkt igen för att värva spelare som möjligen blir bra i framtiden.

Crystal Palace kommer försöka värva Trevoh Chalobah om Marc Guehi lämnar för Newcastle.

Engelska pundits (s k experter) förutspår redan nu att Enzo Maresca kommer få sparken innan säsongen är över. De tror inte heller Cole Palmer kommer vara lika bra under hans ledning som under Pochettinos. Vi får se.

ONSDAG 7:
Atletico Madrid och Chelsea tycks byta spelare. Det talades om att Atleti var överens med Chelsea om 34m för Gallagher. Nu sägs priset för Samu Omorodion vara exakt 38m också. Ett nollsummespel alltså.

Samtidigt fortsätter ryktena om att Chelsea förhandlar med Napoli och Victor Osinhem. Något som lär vara ytterst komplicerat, vilket det alltid tycks vara med Napolis ägare di Laurentiis. Även om tabloiden Mirror nu säger att Osinhem inte längre är intresserad av kaosklubben Chelsea.

Chelsea ska ha satt reapriset 15m pund för världens dyraste målvakt. En förlust om 57m. Det handlar förstås om Kepa Arrizabalaga som är nästa spelare som klubben försöker tvinga bort.
    Det talas lite om någon saudisk klubb. Han ska varit nära Al-Ittihad innan de bytte ledning.

TISDAG 6:
Alfie Gilchrist är hos Sheffield United för läkarundersökning inför ett säsongslån.

Enzo Maresca har gått ut och förklarat att han har inte haft något att säga till om när det gäller det skamliga sätt Chelsea behandlat Conor Gallagher. Läs mer här>>

En hög prislapp innebär absolut inte omedelbar succé som Moises Caicedo visade i Chelsea (även om han avslutade säsongen helt godkänt). Här talar han om hur rekordprislappen om 115m pund förstörde hans säsong. Läs mer här>>

MÅNDAG 5:
Fabrizio Romano säger att det nu är klart att Alfie Gilchrist som vi visste skulle ut på lån tycks ha valt Sheffield United som låneklubb. Chelsea har ej bekräftat ännu.

Chelsea är nära att värva Gremios Gabriel Mec. Han är bara 16 år och kan därför inte ansluta förrän om två år som tidigast.

Att David Datro Fofana lämnar Chelsea ser vi som troligt. Frågan är bara om det blir som lån eller försäljning. Det gick bra i Burnley under våren och Leicester sägs vara intresserade liksom Stuttgart och Villarreal. Chelsea vill nog helst sälja men vi får väl se.

The Athletic som är en seriösare sajt hävdar att Atletico är beredda att nu släppa Samu Omorodion till Chelsea när de får värva Gallagher och Julian Alvarez är på väg in. Vi får se.

Conor Gallagher ska minuten innan deadline bestämt sig för att resa till Madrid under dagen för att möta Atletico och diskutera en övergång, borttvingad av Chelsea. Klubbarna ska vara överens om en transfersumma om 34m pund.

Atletico Madrid sades ha satt en deadline för Conor Gallagher att ge besked innan helgen var över. Än har vi inte hört något om vad Conor vill, även om det är känt att han vill stanna i Chelsea och få ett kontrakt som längdmässigt matchar det som Dewsbury-Hall fick. Dvs fem år.
    Om Gallagher säger nej vill de ha Valencias Guerra istället.

Om Gallagher lämnar/tvingas bort, lär Chelsea ha ögonen på Celtics mittfältare Matt O'Riley.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE