CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
-     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

29 juli - 4 aug 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti kl 17.30 – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 20 september kl 20.00 - ASTON VILLA -

Nyheter v-31


SÖNDAG 4:
Chelsea Women har lekt Hela havet stormar med nya tröjnummer. De nya spelarna har fått sina och Cuthbert, Ramirez och Björn har bytt nummer. Se här>>

Manchester City satte ned en markering inför premiären i Premier League när de lätt slog Chelsea med 4-2 i natt.
    De ledde redan med 4-0 innan timmen. Erling Haaland hade då gjort hat-trick. Sterling reducerade i 59 och Madueke i 89e minuten.

LÖRDAG 3:
Snacka om att budskapet inte går hem. Skvallermedierna har gjort stor sak över att Maresca ska gått ut och sagt att det är minsann han som bestämmer vilka som ska ta straffarna, inte spelarna. Några tolkar detta som ett budskap till en av Englands säkraste straffskyttar, Cole Palmer. Men så såg vi ju att mot Club America tog Nkunku första straffen (han har tagit andra straffar också under turnén även om Madueke varit där och fiskat, återigen, om att slå dem). Sedan gav Nkunku andra straffen till Madueke. Kanske var det Maresca som bestämt det, men ärligt talat tror vi inte på det utan spelarna bestämde det själva oavsett vad Maresca tyckte.

FREDAG 2:
Efter kort USA-turné där Chelsea Women ska möta sina före detta spelare Berger och Carter i Gotham och satsande Arsenal har de nu lagt in ytterligare en träningsmatch i början av september mot Feyenoord på Kingsmeadow.

Daily Mail har en läsvärd intervju med Enzo Maresca, eller Diet Pep, som han tydligen har fått som smeknamn. Läs den här>>

OFFICIELLT
Andrey Santos har tydligen inte övertygat Enzo Maresca utan han lånas återigen ut till Strasbourg.

TORSDAG 1:
OFFICIELLT
Chelsea Women lånar ut mittfältaren och akademispelaren Ashanti Akpan, 18 som spelar i engelska ungdomslandslagen. Hon går på säsongslån till Birmingham City i Championship för att få behövlig speltid.

Chelsea vann sin första träningsmatch för sommaren, mot Club America i USA med 3-0.
    Rapporterna säger att det börjar synas vad Chelsea har jobbat med på träningarna nu. Det är dock knappast objektiva rapporter utan Chelseas egna.
    Chelsea hade två straffar som slogs av Christopher Nkunku och Noni Madueke. Tredje målet gjorde nyförvärvet från Barcelona Marc Guiu, mitt emellan straffarna.
    Dewsbury-Hall, helt färske Filip Jørgensen och Enzo Fernandez fick speltid i matchen som som alltid hade massor av byten.
    Chelseas egen rapportering från matchen>>

ONSDAG 31:
Halv två i natt spelar Chelsea nästa träningsmatch med den stympade truppen i USA, mot Club America från Mexico. Turnén avslutas sedan mot Manc City på lördag.

OFFICIELLT
Felipe Coelho är ny coach för Chelsea U21, utvecklingslaget. Han var tidigare i portugisiska Estoril. Läs hans första intervju här>>

OFFICIELLT
Filip Jørgensen, svensk-dansk målvakt är nu Chelseaspelare och tränar redan med laget. Chelsea släppte nyheten just efter midnatt. 22-åringen kommer från Villarreal och har som alla i Chelsea skrivit långtidskontrakt, sju år. Filip är född i Sverige med svensk mamma och dansk pappa. Representerar dock Danmark i landslagssammanhang, vilket är ännu en miss av SvFF då han även spelat för Sverige som pojke. Har spelat för Villarreal sedan 2017.
    Övergångsumman tros ligga kring 21m pund.
    Läs mer här>>

TISDAG 30:
Enzo Fernandez har anslutit till truppen i USA och bad omgående om ursäkt för sitt dåliga omdöme efter Copa Americafinalen. Han har också utlovat en donation till välgörenhet mot rasism. En donation klubben kommer matcha genom Chelsea Foundation. Därmed hoppas vi höra mer om detta. Vi tror inte alls att Enzo är eller har raisistiska tankar utan det var braa dåligt omdöme i glädjen och kanske efter inflytande av annat över Copa-vinsten. (Så länge det inte upprepas). Mycket till straff är det dock inte. Läs mer här>>
    Däremot undrar vi varför han är den ende som pekats ut av alla argentinska spelare som deltog?!

MÅNDAG 29:
OFFICIELLT
Det kom snabbt för en gångs skull. Jess Carter lämnar nu Chelsea Women för att återförenas med sin fästmö i Gotham FC i New York. Övergångssumman är hemlig. Vi får se om Chelsea kommer ersätta henne eller om Sonia Bompastor anser nuvarande försvarsbesättning räcker?!
  Vi får önska Carter lycka till.

Chelsea har presenterat en stilren vit bortatröja med blå halslinning. Vi är dock mycket kritiska mot att klubbmärket lyser rött. Se tröjan här>>

Vi väntar på bekräftelser på värvningarna av Anselmino och Jørgensen som medierna hävdar är klara.
    Samtidigt som Chelsea är på väg mot en av sina sämsta försäsonger någonsin borta i USA. Något ursäktade av ännu ett helt nytt spelsystem och flera av de bästa spelarna som ännu inte anslutit till truppen och inte heller förväntas göra det. Vilket innebär att Maresca bara har en enda träningsmatch att se spelarna i, mot Inter.

Torsdag natt möter Chelsea mexikanska Club America på USA-resan. Matchen börjar 01.30 svensk tid.
    På lördag möter de Manchester City. Starttid 23.30

 

Rykten, notiser m m, v-31


SÖNDAG 4:
Enzo Maresca säger att ryktena om att Conor Gallagher inte kommer få träna med a-laget inte stämmer.

LÖRDAG 3:
Maika Hamano tvingade storfavoriterna Emma Hayes's USA till förlängning där USA gjorde matchens enda mål. USA möter vinnarna mellan Canada och Tyskland.
    Mayra Ramirez gjorde första målet efter sin avstängning då Columbia sensationellt var nära att slå ut huvudfavoriterna och världsmästarna Spanien ur OS-turneringen. Columbia hade 2-0 till mycket sent i matchen, kvitteringen kom sent in på övertid och i förlängningen hade skador och byten försvagat sydamerikanskorna för mycket. Framförallt för på offensiva spelare. Spanien vann efter straffar och möter vinnarna mellan Frankrike och Brasilien.

Allt kraftfullare rykten om att Chelsea tänker tvinga bort Conor Gallagher. Han ska redan blivit informerad om att han kommer inte vara startspelare under Maresca trots att denne inte ens träffat Gallagher. Nu pratas det om att han kommer inte ens få träna med truppen om han tackar nej till en övergång till Atletico Madrid. SKAMLIGT, om något av detta stämmer. Men tyvärr förvånar inget negativt oss längre. Vi såg ju hur Malang Sarr blev behandlad förra säsongen.
    **Flera medier har hakat på och tolkat det som om Gallagher tackar nej till Atletico kommer han inte ens att få träna med a-laget när de återkommer från USA, utan tvingas träna med juniorerna! (Det kanske inte gynnar hans karriär men vi önskar nästan att Gallagher nobbar och bara sitter av sista året så Chelsea inte får betalt för honom).

Crystal Palaces Marc Guehi sägs närma sig Newcastle för dyra 70m pund. Detta skulle ge Chelsea en vinst om 10m då de har 20% på vinsten av en vidareförsäljning. Palace köpte honom för 18m. Så för en gångs skull kan vi nästan heja på att en konkurrent förstärker.

Metro listar Häcken som en möjlig motståndare till Chelsea i nästa omgång av ECL-kvalet. Lottningen är på måndag.

I OS lutar det mot en final mellan Frankrike och Spanien, även om det kräver att de först eliminerar Egypten och Marocko i semifinalerna. (Marocko har dock övertygat så det biir inte att bara ställa ut skorna)

FREDAG 2:
Atletico Madrid ska enligt Sky gett Conor Gallagher ett ultimatum. De vill ha besked innan helgen är över om han vill gå dit. Samtidigt påstås Enzo Maresca sagt att Gallagher kommer bara bli en truppspelare under hans lednng. Detta utan ens träffat Gallagher...
    Samma källa hävdar också att Gallagher ska vara öppen för nytt kontrakt med Chelsea trots att de påstår att han tackat nej till ett erbjudande i juni och ett i juli.
    **De har senare kompletterat uppgifterna med att påstå att Gallagher har avböjt det kontraktsförslag som sägs ha lagts fram då han vill ha en kontraktslängd som motsvarar vad andra mittfältare har fått i Chelsea, dvs 5-7 år istället för 2+1.

Rosa Kafaji, 21 jagas av toppklubbarna. Chelsea, Arsenal, Lyon och Barcelona vill ha henne enligt ryktena. Favorit till att lyckas värva henne sägs dock Arsenal vara av någon anledning.

Det går ett vilt rykte om att Chelsea ska vara överens med Aston Villa om en transfer för Romelu Lukaku. Något vi inte alls tror på. Plus det faktum att Lukaku själv tvärvägrar, han vill till Napoli för att spela med Conte igen.

TORSDAG 1:
Helt färsk är nyheten att Atletico Madrid och Chelsea är överens om en transfersumma om 34m pund (långt under de 50m det pratats om) för Conor Gallagher. Sky kl. 11.20
    Det ska nu vara helt upp till Conor Gallagher om han väljer att lämna Chelsea. Även Sky hävdar att han tackat nej till en kontraktsförlängning.

Daily Mail hävdar att Conor Gallagher tackat nej till en tre års kontraktförlängning med Chelsea till en lön i nivå med övriga i klubben. Han ska tackat nej både i juni och igår. Han ska också tackat nej till en övergång till Aston Villa, som erbjöd mer för honom.
    De påstår därmed också att Gallagher närmar sig en övergång till Atletico Madrid. Läs mer här>>
    **Sky skriver också om det här>>
    Vi har lite svårt att ta in detta, tro på det och ännu mindre förstå det. Hantycks ju fått det han ville av Chelsea även om det bara var ett 2+1 kontrakt.

ONSDAG 31:
Mot alla odds och sex minuspoäng gick Canada och Chelseas Buchanan och Lawrence vidare i OS.

Maika Hamano gjorde Japans första mål i Japans vinst mot Nigeria. Japan är vidare till slutspel.

Nyförvärvet Caleb Wiley fick komma in sista kvarten mot Guinea i OS-fotbollen igår.

Filip Jørgensen har ännu inte gjort någon a-landskamp för Danmark. Det innebär att Sverige fortfarande kan vinna tillbaka honom och att Sverige skaffar sig en ung bra landslagsmålvakt. (Fast de som tas ut just nu, tyder ju nästan på att Sverige inte vill ha någon bra målvakt).

Vi gillar det verkligen inte men ryktena om Ben Chilwell till Manchester United växer tyvärr.

TISDAG 30:
Ännu en målvakt påstås vara klar för Chelsea, Genks 18-årige Mike Penders. För 20m €. Vad sysslar Chelsea med? Klubben har snart ett tiotal målvakter utlånade, i akademin och truppen plus att de redan sålt ett par.
    Penders sägs dock lånas tillbaka till Genk direkt trots den höga prislappen.

The Athletic, en av de mest seriösa källorna, kommer med en sensationell uppgift. Vicotr Osinhem kan trots allt vara på väg till Chelsea. På lån. Med obligatorisk köpoption. Samtidigt köper Napoli Romelu Lukaku.
    Ett rykte som ska bli intressant att följa.

Tyska Sky hävdar att Chelsea (och Aston Villa) lagt bud på Hoffenheims anfallare Max Beier.

Fabrizio Romano säger att Atletico Madrid för diskussioner med Chelsea om en övergång för Conor Gallagher. För ett (rea)pris om 29,5-33,7m pund. Tottenham och Aston Villa ska fortsatt också vara intresserade.

MÅNDAG 29:
Landslagsspelaren Jess Carter är på väg att lämna Chelsea. Detta för att ansluta till Gotham FC i New York där hennes fästmö Ann-Katrin Berger spelar. Inget sägs om övergångssumman.

Filip Jørgensen sägs vara på resa för att ansluta till Chelsea i USA där han kommer genomgå läkarundersökningen.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE