CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål +0 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål +0 0 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln 23-24
<<sommarens transfers>>

1 - 7 juli 24

NÄSTA MATCH: 18 augusti – MANCHESTER CITY -
NÄSTA MATCH WOMEN 21-22 september - -

Nyheter v-27


SÖNDAG 7:
OFFICIELLT
Chelsea har inte bekräftat men Leicester har bekräftat att Michael Golding nu är en Leicesterspelare. Det talas om 5m i övergångssumma. 18-åringen har varit kapten för engelska ungdomslandslagen.

LÖRDAG 6:
OFFICIELLT
Chelsea Women har offentliggjort att Sandy Baltimore, 24, nu är Chelseaspelare. Det har ryktats en längre tid om att affären ska varit klar. Den franske landslagsyttern kommer från PSG och har skrivit på ett fyraårskontrakt. Det är som vi tror en fri transfer.

FREDAG 5:
OFFICIELLT
Ännu en akademispelare lämnar. Chinonso Chibueze lämna Chelsea för att spela för Stoke.

Chelsea har lagt in ytterligare en träningsmatch i sommar. Mot italienska Inter på Stamford Bridge 11 augusti. Veckan innan seriestarten.

TORSDAG 4:
OFFICIELLT
Det är nu bekräftat att Neil Bath lämnar efter gjort Chelseas Akademi till en världens absolut främsta. Läs här om hans fantastiska arbete>>

OFFICIELLT
Dylan Wiliams följer coachen Mark Robinson och Charlie Webster till Burton. Fast bara på säsongslångt lån, med köpoption.

Dagens riktigt dåliga nyhet är att Neil Bath avgår som chef för Chelsea akademi. Detta efter 31 år. Det är Baths eget beslut att lämna. Han är livslång Chelseasupporter och har gjort ett fullständigt enastående jobb med Chelseas akademi under sina år i klubben. Klubben har försökt övertala honom men han väljer att stiga åt sidan. Klubben har inte bekräftat ännu men kommer säkert göra så under veckan och ordna en fin avtackning.

Vår ekonomiske bidragsguru Zeke Olsson har tagit en titt på Chelsea ekonomi kommande säsong. Han har inte tagit med eventuella försäljningar av fastigheter som Chelsea gjort (de har ju gjort sådana till närstående bolag för att frigöra medel i budgetarna men det avslöjas ju inte förrän i boksluten).
    Ni kan läsa prognosen här i pdf-format>>

ONSDAG 3:
OFFICIELLT
På sociala medier har Chelsea bekräftat en mycket trist nyhet. Nämligen att Melanie Leupolz lämnar Chelsea för Real Madrid Feminin. Det är högst beklagligt, Chelsea var alltid bättre när hon spelade även om hon kanske inte fick de stora rubrikerna.
    Hon var en klar favorit men vi får önska henne lycka till i framtiden.

OFFICIELLT
Hon beskrivs som en av Europas mest lovande unga spelare. Den 20-åriga mittfältaren Julia Bartel som idag blev klar för Chelsea. Hon kommer på fri transfer från Barcelona. Kontraktet är till 2027 plus optionsår. Hon har erfarenhet som kapten för både spanska ungdomslandslagen och Barcelonas.

TISDAG 2:
OFFICIELLT
Vi tror det var mer eller mindre klart redan i söndags men idag bekräftade Chelsea värvningen av Leicesters 24-årige mittfältare Kiernan Dewsbury-Hall.
    Han har skrivit på ett 5+1 års kontrakt.
    Han förmodas kostat 30m pund.
    Inget har ännu sagts om Michael Golding som ska gått andra vägen.

MÅNDAG 1:
OFFICIELLT
Chelsea har officiellt bekräftat att de värvat unge, 18 år, anfallaren Marc Guiu från Barcelona.
    Kontraktet är på 5+1 år. Övergångssumman sägs vara hans utköpsklausul, facila 5m pund.
    Han gjorde sin debut för Barcelona mot Athletic Club Bilbao genom att göra mål 23 sekunder efter sitt inhopp. Deltog i sju matcher för Barca och gjorde ett europamål mot Antwerp.
    En bit ner i nästa spalt finns en länk till Skys presentation av vår nye yngling.

OFFICIELLT
Lewis Hall som var utlånad till Newcastle med köpoption ärnu även officiellt en Newcastlespelare. Övergångssumman sägs vara 28m pund. Det blev officiellt idag men vi antar det var klart och bokfördes igår för PSR-reglernas skull.

Silly season, eller rättare sagt. Transferfönstret är idag officiellt öppet.
    Vi trodde dock inte på så många övergångar i sommar för Chelsea. Klubben behöver sälja men behöver också värva erfarenhet framförallt till backlinjen. Ändå har Chelsea redan värvat tre spelare.     
    Chelsea har redan värvat Tosin Adarabioyo men det är vår övertygelse om att Chelsea behöver ytterligare någon och utan att vara elak mot Adarabioyo någon ännu bättre. Chelsea har också värvat för framtiden igen, men Estevao Willian kommer inte förrän nästa sommar. Samtidigt som redan tidigare värvade Kendry Paez. Ytterligare en som vi ser för framtiden är Omari Kellyman, 18.

Idag väntar vi besked om Chelsea värvade Kiernan Dewsbury-Hall, Marc Guiu. Chelsea sålde sent söndag kväll Omari Hutchinson till Ipswich för troliga 20m pund. Vi har inte fått bekräftat om Michael Golding har gått till Leicester för 5m.

Enzo Maresca och Sonia Bompastor börjar idag sina nya jobb. De kommer att ha mycket att göra framöver, allra mest förstås Maresca som också har klart kortast tid på sig för att göra jobbet då ligan startar om sex veckor. Och som kommer sakna stommen i truppen då de spelar/spelat i de stora turneringarna och måste få semester.

EM har på sin höjd varit sisådär och de flesta av storfavoriterna innan har varit, ja rent usla i gruppspelet. Några glada överraskningar som Österrike, Schweiz och Georgien. Absolut roligast har varit att smånationerna s a s inte visat minsta respekt för de s k stornationerna.
    Idiotiska regler där bara tredjeplacerade lag går vidare istället för att de fyra lag med mest poäng, mål går vidare oavsett 3e eller 4e plats.
    Gladast är vi dock kanske, förutom av Tartan Army och glädjen i fanzonerna, över att domarna äntligen fått ordning på det där med spelare som rusar fram och ska gnälla vid varje domslut. Istället förklarar domarna domslut för kaptenen och om andra klagar kortas det. Enkelt, effektivt och varför först nu? (Nicolas Jackson kommer få svårt att anpassa sig men efter dragit på sig nio gula för tjafs höll han ju tyst nog de sista månaderna, så kanske...)
    Tänk om vi kan få ordning på handsregeln också. För offsideregeln där verkar tekniken nu fungera som tänkt, det går fort och snabbt och åtminstone vi framför tvn får se det med egna ögon en stund senare. Även om milllimeterbedömning går att diskutera. Det är inte längre en subjektiv bedömning. Ungefär som målkameraregeln har fungerat. (Arsene Wenger föreslår en bedömning som ska visa luft mellan, vilket blir betydligt mer svårbedömt då det tar bort det objektiva och gör det subjektivt igen, eller kan man lösa det med fetare linjer...?).
    Men handsregeln.... och vissa tolkningar allt för långt tillbaka i spelet av VAR... hmm.

 

Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG 7:
Victor Osinhem är tillbaka i ryktessvängen. Chelsea sägs nu erbjuda Napoli två spelare i en affär. Ryktet påstår att spelarna Napoli kan välja mellan är Romelu Lukaku, Trevoh Chalobah, Armando Broja och Cesare Casadei. 

LÖRDAG 6:
Chelsea påstås värvat portugisiske Renato Veiga från Basel. För 14m €,11,8m pund. Chelsea fortsätter handla unga talanger i samma takt som tidigare utan att ha plats för dem i laget eller ens truppen. 20-åringen är primärt försvarare och kan spela mittback, vänsterback eller defensiv mittfältare. Ryktet kommer från Fabrizio Romano.

Chelsea ska lagt ett bud om 42m pund för Atletico Madrids unge anfallare Samu Omorodion som beskrivs som en ny Diego Costa. Atletico ska nobbat budet rakt av och kräver 70m.

TORSDAG 4:
Hon är inte Chelsea längre men Fran Kirby fortsätter nu sin karriär i Brighton. En riktigt spännande och bra värvning för det ambitiösa sydkustlaget.

Intresset för Victor Osinhem har störtdykt. Vi trodde det skulle bli PSG efter att Chelsea tappat intresset. Sedan talades det om pensionering i saudiska ligan. Nu kommer italienska rykten om att Napoli vill sänka priset på Osinhem och då de lär vara intresserade av Lukaku kanske det ändå kan bli affär. Vi får se.

Vi vet inte om den kommer se ut så här men läckta bilder på vad som sägs vara Chelseas tröja för den nya säsongen är ute. Tröjan är någon slags batikinspierad strandutstyrsel. I blå, svarta och vita versioner. Se den här>>
    Den kommer väcka diskussioner, om de läckta bilderna stämmer. (Under rubriken Chelsea och Tröjor hittar ni våra tröjor fram till 2010 och nog finns det värre exempel där).

ONSDAG 3:
Så mycket för Silly season. För någon vecka sedan hävdade medier absolut att Chelsea värvat Pedro Lima. Idag skrev han på för Wolves som hade roligt över de ryktena i sitt meddelande om detta. Han kan dock inte ansluta förrän nästa år.

Spanska högst obekräftade rykten påstår att Chelsea erbjudit Conor Gallagher plus kontanter för Barcelonas försvarare Ronald Araujo.

Vi brukar inte bry oss särskilt mycket om sponsorer och de affärsavtal som Chelsea FC ser som viktigare att meddela oss än vad som händer på den sportsliga fronten. Därför har vi struntat i att kryptföretaget BingX tar över från Trivagosom träningssponsor, men att 3 (Tre) skulle återkomma som sponsor såg vi inte komma. De blir nya tröjsponsorer för tjejernas träningskläder. Infinite Athletic lär fortsätta som huvudsponsor trots tvivel om länkar mellan dem och Clearlake.

TISDAG 2:
Chelsea Women ska vara mycket nära att värva Barcelonas unga mittfältslöfte Julia Bartel, 20, samt tidigare i Barcelona Lucy Bronze, 32. Båda på fri transfer. Bartel rankas som en av de bästa unga spelarna i Europa. (Däremot verkar ryktet om att köpa loss Bonmati slocknat en del). Det är Guardian som står bakom uppgiften.

Enligt någorlunda trovärdiga Telegraph jagar Chelsea en vänsterfotad mittback. Det är därför vi hört rykten om Nottinghams Murillo och nu är Bolognas Riccardo Calafiori aktuell (han jagas av rätt många klubbar).

Chelsea ska vara överens med Boca Juniors om Aaron Anselmino för 14,2m pund. Det sägs att han lånas ut till Boca resten av året.
    Det har inte bekräftats av Chelsea men vi ser det som en done-deal.

Chelsea sålde Omari Hutchinson till Ipswich för 20m pund sägs det. Av den summan går nu 4m pund till Arsenal i en vidareförsäljningsklausul.

Chelseas förre tekniske direktör Christopher Vivell som varit arbetsbefriad som det heter sedan juli 23 har anställts som rekryteringansvarig i Manchester United.

MÅNDAG 1:
Kiernan Dewsbury-Hall genomförde första delen av sin läkarundersökning med Chelsea igår. Det lär dock finnas detaljer som diskuteras. Vi undrar en hel del om värvningen ändå inte är bokförd pga PSR-reglerna som gjord medan det bara är personliga villkor som det pratas om, inte överenskommelsen mellan klubbarna. Helt klart svar på det får vi väl först nästa år när bokslutet för det brutna året redovisas, om än då. Men det visar ju på idiotin med att ha ett transferfönster som öppnar officiellt först efter att räkenskapsåret avslutas.
    CSFC är dock övertygade om att Dewsbury-Hall nu är Chelseaspelare även om det officiellt inte är klarlagt.

Det pratas fortfarande klart mest om folk in. Två värvningar är gjorda, en för den här säsongen. En för en framtid som är tillräckligt långt bort för att vi inte bryr oss riktigt.
    Närmast inkommande verkar plötsligt Kiernan Dewsbury-Hall vara. Fast allra närmast är ännu en för ung spelare som vi inte kan se som en omedelbar förstärkning, Marc Guiu.
     Ut talas det mindre om Gallagher (men det kan bero på EM). Maatsen är såld till Aston Villa. Vi har svårt att se det som en bra affär. Chalobah ligger illa till, liksom Armando Broja. Det kommer säkert bli fler och några kanske lika överraskande som förra sommaren då Havertz såldes iväg. Och när man ser Kanté i EM önskar vi ju att han hade fått förlängt.
    Överraskande nog lyckades Chelsea fredag kväll sälja, okänt för hur lite, Hakim Ziyech till Galatasaray. Ger utrymme på lönekontot.
    Balansen i laget är icke-existerande mellan erfarenhet och talang. Nästan alla spelare är i samma ålder och i samma skede av sin utveckling. Vilket inte kommer göra det lättare för Enzo Maresca att få ihop egon och talang till ett fotbollslag.
    Mer om det i den andra artikeln publicerad idag, CSFC.SE framöver.

Vi tror att Marc Guiu, 18, är klar för Chelsea men det har inte bekräftats så ingenting är ju klart. Men Sky har ett intressant porträtt om spelaren här>>

Det hände en hel del på inte minst skvallerfronten igår på vad vi fick kalla PSR-Deadline Day. Gå till Nyheter v-21-26 i vänstermenyn om ni missade söndagen.

     

 



Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE