CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC 37 sp 17 v 9 o 11 f 75 - 62 mål +13 60 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 1 o 3 f 71 - 18 mål +53 55 p
CHAMPIONS - femte raka ligatiteln

20 maj- 1 juli 2024

NÄSTA MATCH: 17 augusti – -
NÄSTA MATCH WOMEN 21-22 september - -

Nyheter v-21-27


SÖNDAG 26:
Leicester vann Championship, Ipswich tog den andra direktplatsen. Båda lagens tränare är aktuella för Chelsea. I playoff-finalen tog Southampton den tredje platsen till Premier League (vann över Leeds med enda målet) så imorgon lär säkert derras tränare, Russell Martin vara aktuell för Chelsea. Kan vi få drömma om en mer kvalificerad kandidat än de som nämns, utan att föringa dem så är det väldigt lite meriter de har att erbjuda men Chelsea vill kanske inte ha vinnande coacher, utan coacher som utvecklar spelare för försäljning?!
  I vilket fall som så innebär detta att två av tre lag är återvändare till PL effer bara ett år ilägre division. De där pengarna klubbarna som åker ut gör verkligen skillnad.

Det spekuleras i om Chelsea ens kommer delta i Conference League. En del säger det är för att ägarna tycker de tjänar inte tillräckligt med pengar på det. Mycket troligare är att Uefas finansiella regler än striktare än Premier Leagues. Läs mer här>>
    Om Chelsea kan/får delta kan Chelsea bli den första klubb som vinner alla tre europatitlarna.
    Den runda som Chelsea är aktuell för lottas 5 augusti.

LÖRDAG 25:
Ett från start nonchalant, nästan arrogant Man City åkte på en chockstart och tappade sin dubbel och spelade bort Chelseas Europa Leaguechans. Ännu en besvikelse denna säsong av besvikelser.

Idag är det vår plikt att som Chelseasupportrar att heja på Manchester City i FA Cupfinalen.
    Vinner City spelar Chelsea i Europa League i höst. Annars i den mindre attraktiva Conference League.
    Och mannen som tog oss dit fick sparken. That is the Chelsea Way under Boehly.

FREDAG 24:
Svenske Chelseatalangen Genesis Antwi har blivit landslagsspelare för Chelsea. Ytterbacken spelar ännu i akademin och har tagits ut till P17-landslaget i EM. Läs mer här>>

TORSDAG 23:
Intressant läsning om Emma Hayes flexiblataktiska idéer, vilket gjorde henne till vinnare även den här säsongen. Läs den här>>

Det kommer inte hända då våra ägare tror de kan mer än alla andra och ja-sägarna Winstanley och Stewart kommer hålla med. Men John Terry har sagt det bäst.
    Chelsea måste inte köpa eller sälja spelare innan en ny manager är på plats.
    Nu har vi två år av hur ägarna tvingat spelare på managerna. Dags att fånarna i lednoingen fattar att det fungerar inte.
    Vi ger det dock inte mer än 5% chans att detta kommeratt ske. Vi kommer ha sålt och köpt spelare innan en ny manager är på plats. Det är vi fullständigt övertygade om och Chelsea måste börja om från noll ännu en gång.
    Vilket alla tilltänktamanagers är medvetna om och Chelsea kommer få nobben från de flesta. Varför välja Chelsea när det finns bättre skötta klubbar med stora resurser. Chelsea står knappast först på önskelistan hos en enda efterfrågad manager numer. De vet ju att klubben kommer inte stötta dem, än värre klubben kommer inte ens lyssna till dem.

TISDAG 21:
OFFICIELLT
Chelsea har sparkat Mauricio Pochettino även om det heter att de har gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet.

    Aldrig har det väl grävts fler och sämre gropar för sig själva än vad Chelsea åstadkommit under Boehly, Eghbali och ja-sägarna Winstanley och Stewarts regim.
    De vägrar kommentera ytterligare.
    CSFC kan bara önska Pochettino lycka till och hoppas att det var han som verkligen ville lämna efter allt bristande stöd klubben gett honom. Sanningen lär det dröja innan vi får veta.
    Chelsea påstås nu vilja ha en ung oerfaren coach som ska ta över de lagerhållna ungdomarna på långtidskontrakt. (Ipswich Kieran McKenna är den som nämns, som också Brighton vill ha. Han har precis tagit upp Ipswich till Premier League och ingen vet om han verkligen vill lämna för en katapultstol i en större klubb).

OFFICIELLT
Richard Olise från akademin har förlängt sitt kontrakt med Chelsea ytterligare ett år.
    Kaiden Wilson, även han en försvarare har förlängt sitt kontrakt med två år.

Bara Cole Palmer och Conor Gallagher som klubben försöker sälja har tagits ut i Englands prel EM-trupp. Chilwell, Sterling och James har nobbats. Chillly förmodligen pga alla skador, Sterling har varit petad ur landslaget hela säsongen så det var föga överraskande. Reece James kom förmodligen inte med pga hans skadehistorik, men det finns argument för att han petats pga den onödiga efterslängsutvisning han ådrog sig i näst sista omgången.

Emma Hayes följs av fem medlemmar av hennes stab till hennes nya jobb som USAs förbundskapten. De är Denise Reddy, Stuart Searle, Bart Caubergh, Ferdia O'Hanrahan och Cameron Meighan, däremot inte Paul Grren.

Emma Hayes har gjort en intervju om sina 12 år med Chelsea som ni kan läsa här.>>

MÅNDAG 20:
Thiago Silva lämnar för att spela i Fluminense men hans familj och söner förblir Chelsea trogna. Både Isago och Iago, hans söner kommer fortsätta spela i Chelseas akademi avslöjas det i en artikel här>>

Emma Hayes avskedsvideo>>

***
Det finns flera stora frågor, för Chelsea och kanske även för CSFC nu.

CSFC publicerar idag i en separat artikel vad vi ser som ett åtgärdsprogram som Chelsea skulle behöva. Det berör samma punkter som här i det stora hela. Självklart tror vi inte för en sekund att Chelsea kommer lyssna till det, vi tror inte ens att ens hälften av punkterna kommer uppfyllas. I värsta fall inte någon av dem, det är tyvärr ingen utopi att inget av det vi önskar inträffar.
    Alla kanske inte håller med och det är helt OK, men jag tror de flesta ser behovet av att väcka frågorna.

Därtill måste de inbilska clowner som äger Chelsea och den sportsliga så kallade ledningen av ja-sägare inom väldigt kort bestämma:

VEM tar över från Emma Hayes? Om det blir Sonia Bompastor förstår vi om inget sägs innan hon spelat CL-finalen med Lyon. Blir det inte hon så måste besked komma snarast om vem det blir.

KOMMER de skämma ut sig och i sin all-icke-vetande inkompetens sparka Mauricio Pochettino? Som alla som följer CSFC är vi inte världens största fans av honom, men vi anser också att han absolut har förtjänat att få arbetsro och få chansen i höst också.
    Men vi kan inte förstå att frågan ens diskuteras längre. Särskilt inte med de namn som nämns.

Sedan är det en fråga som vi inte kan skylla på några utan vi måste bara heja på Manchester City i FA Cupfinalen då en vinst för dem bestämmer i vilken europacup Chelsea får spela i höst. Europa League är den bättre och ekonomiskt mycket mer gynnsamma. Men som säsongen utvecklades är vi mycket nöjda med att vi nått åtminstone Conference League. Det hade vi aldrig kunnat tro för någon månad sedan.

 

Rykten, notiser m m, v-21-27


SÖNDAG 26:
Den hemlige fjärde kandidaten till ny coach i Chelsea är tyvärr Roberto de Zerbi, han som gjorde Brighton så mycket sämre. Vi är inte direkt förtjusta i något av de namn som nämns. McKenna, Frank, Maresca (kanske den vi ändå "tror" mest på) och de Zerbi. DÅ Chelsea idag styrs av före detta Brightondirektörer är vi inte optimister, det lutar nog åt ett visst håll. Särskilt som alla andra så kallade utpekade aktuella klubbar inte visat sig vara intressade av de Zerbi Det enda plus med honom som vi kan se är att han känner Mykhailo Mudryk väldigt väl.

FREDAG 24:
Datagenererad information är grunden till Chelseas urval för ny manager. Man häpnar.
    Det gör, enligt ryktena, att Chelsea droppat några namn och nu handlar det om fyra managerförslag. Den fjärde är okänd och inte ens skvallret tycks veta vem det kan vara. De övriga är Brentfords Thomas Frank, Leicesters Enzo Maresca och Ipswichs Kieran McKenna. Hoeness och Michel sägs vara ute ur leken och Sporting säger de kommer vägra släppa Amorim. (Man U sägs nu också vara i kontakt med McKenna om att ersätta ten Hag.)
    I en fansledd opinionsundersökning har de tre kända namnen väldigt låga siffror och det okända dominerar helt.
   Läs mer här>>
   Vissa källor säger McKenna föredrar Man U medan Brighton är optimistiska till att han väljer dem. McKenna sägs vara det hetaste namnet. Maresca kommer bli dyr att lösa men Chelsea ska pratat med Leicester om att få prata med honom. Man U lär ha Tuchel som förstaval. De förväntas sparka ten Hag på söndag oavsett hur det går i cupfinalen på lördag.
   Chelsea tippas försöka få klart med ny manager redan nästa vecka. Fast manager är ju fel ord för manage kommer han inte få göra, rätt titel lär bli Head Coach.

TORSDAG 23:
Viaplay säljer ut delar av sina Premier Leaguesändningar., vilke inte borde få ske men...och vi lovade oss själva att vi skulle inte ta ännu ett sportpaket, Amazon Prime. För oss som har Telia som leverantör av sportpaketet kom nu en god nyhet.De lägger in Amazon Prime i sitt paket, gratis. Tack för det. Sällan man får goda nyheter som inte kostar mer.

ONSDAG 22:
Kieran McKenna viftar undan ryktena om Chelsea, Brighton m fl. Han är fokuserad på Ipswich. Men sådana avfärdanden betyder absolut inget vet vi av erfarenhet.

Thomas Tuchel ska enligt Metro varit i kontakt med Chelsea om det plötsligt, och idiotiskt nog, lediga managerjobbet (även om vi helt förstår om Pochettino vill slippa Boehly och anhanget). Läs mer här>>

TISDAG 21:
BBC har en ännu längre lista med namn som Tuchel, Mourinho, Hansi Flick, RubenAmorim, Julian Nagelsmann,f örstås de Zerbi. Läs mer här>>

The Telegraph säger Chelsea redan har fyra managers som de överväger. Förutom McKenna är de Sebastian Hoeneß, Stuttgart, Gironas Michel Sanchez, Leicesters Enzo Maresca. Andra namn nämns är Brentfords Thomas Frank och Burnleys Vncent Kompany.

Många spekulerar redan i om det blir McKenna (CSFC tror han kommer tacka nej) eller om det blir Roberto de Zerbi som förstörde Brighton... Någon kommer säkert ta upp Erik ten Hag också i ryktena, och vad hände med alla rykten kring Ruben Amorim. Det enda vi vet är att aldrig har fler klubbar, stora klubbar också jagat managers än i sommar.

BBC hävdar att det är helt klart med Sonia Bompastor som Emma Hayes ersättare. Det kommer dock inte bli officiellt förrän efter CL-finalen på lördag. Vi tror det är en bra lösning. Läs mer här>>

WSL med ny Chelseamanager startar först helgen 21-22 september. Detta på grund av Olympiska Spelen där damtfotbollen spelar sina bästa spelare till skillnad från männens OS-turnering som knappt ens är värd att nämna. Chelsea lär för övrigt just nu fundera på om de ska tillåta Enzo Fernandez spela för Argentina i den.

MÅNDAG 20:
En läsvärd analys om Mauricio Pochettino som ekar mycket av det CSFC har försökt säga i Åtgärds-artikeln. Läs mer här>>

Chelsea Women kommer också spela i USA i sommar. De ska möta Gotham City, New York/New Jersey 19 augusti. Det är klubben Ann-Katrin Berger anslöt till för några veckor sedan.

Vi har lånat från Wikipedia en sammanställning av alla manliga spelare i Chelsea fram till nu. Ni hittar den här. Pdf-fil>>

Chelsea påstås armbågat sig före Man U i jakten på Juventus försvarare Gleison Bremer.

CSFC kommer dra ned på bevakningen särskilt av skvaller och rykten. Vi återkommer till detta under veckan.

Spelschemat för nästa säsong publiceras den 18 juni.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE