csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   23 sp 14 v 5 o 4 f 41 -16 mål 47 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
15-21 januari 2018
    NÄSTA MATCH:

          Brighton - 20 jan kl 13.30

  TV

Nyheter v-3


FREDAG:
Brighton har bara förlorat en enda gång hemma på Amex. De har dock spelat en massa oavgjorda. Vilket Chelsea just nu gör oavsett vilken arena de spelar på. Fem raka om vi räknar resultat vid full tid och bara tre gjorda mål, varav två i en och samma match. Två anfallare avstängda och en helt ur form.... vi känner oss ju inte helt säkra även om vi självklart tror Chelsea ska kunna klara av Brighton på lördag. Men att proppen ska komma ur och att det blir en massa mål, nä inte så mycket. Vk har också en bunt trötta spelare som spelade 120 minuter i onsdags, även om Conte lär rotera med ett flertal.

TORSDAG:
En läsvärd analys om Moratas svårigheter med att göra mål just nu, förutom att han drar på sig för många kort och blir avstängd (även om vi fortfarande tycker domaren gjorde fel igår, men det var en riktig ego-domare som bara skulle visa vem som bestämde hur fel han än hade, och det hade han verkligen under matchen). Läs mer här>>

Chelsea har sannerligen inte imponerat under 2018. Nu har vi Brighton borta och alla förväntar sig en Chelseavinst. Förutom möjligen Brighton som förmodligen har sett samma saker som alla vi andra. Ett Chelsea som verkar spela utan självförtroende, som försvarar sig bra utom de sista minuterna av varje match och som inte kan göra mål. Dessutom utan Pedro, Morata, förmodligen också Fabregas och Cahill. Möjligen kan Ross Barkley komma ifråga. Bakayoko är så ur form att man undrar vad som hänt. Och några andra verkar gå samma väg. Tack och lov som sagt har försvaret varit bra, utom just det, i slutminuterna då de tycks tappa koncepterna.
  Matchen visas dock på tv tack vare den tidiga starttiden. Chelsea måste vinna för vi har trillat igenom där uppe i toppen och om vi inte vinner finns risken att vi trillar bort från de magiska topp-4-platserna. Därtill vill vi ju se en uppryckning med tanke på den avgörande ligacupsemin mot Arsenal (som bara är bra mot oss just nu) nästa vecka.

Alla utom nissen som dömde matchen och satte sitt eget ego före sitt jobb ansåg att Chelsea skulle haft straff i matchen igår. CSFC anser att både Willian och Morata kunde fått det. Förre toppdomaren Graham Poll anser också att domaren i matchen gjorde fel som inte använde sig av VAR för sina högst egensinniga bedömningar. Tjänstefel kallar vi det om man inför ett system för att hjälpa dem och domaren av ego-skäl vägrar utnyttja hjälpen. Läs här>>

U18 var något mer framgångsrika igår då de slog ut West Bromwich U18 ur FA Youth Cup med hela 7-0. Målgörare: Guehi 10; Hudson-Odoi 32, 52; Redan 34, 49; Anjorin 59; Taylor-Crossdale 90+2
    Det var den största vinsten på tjugo år. I nästa omgång möter de Tottenham borta.

Matchen mot Norwich kostade Chelsea massor. Två avstängningar på anfallare vilket vi verkligen inte hade råd med. Som tur var bara en matchs så de är tillbaka mot Arsenal. En extra halvtimme i benen efter nu 36 spelade matcher den här säsongen, mer än något annat engelskt lag. Inte bra. Men värst är oförmågan att stänga matcher, släppa in mål på övertid eller i slutminuterna.
    Några alternativa (om vi ska kalla de som Conte vanligen inte startar det) spelare stärkte sina aktier i Chelsea, men andra sk ordinarie gjorde det sannerligen inte. Något för ledningen att tänka på. Det är bara 14 dagar att göra något åt den situation ledningen satte Chelsea i under sommaren med en för tunn trupp, särskilt framåt. Vi kan nog klara alla positioner någorlunda förutom anfallsmässigt (läs målmässigt).
    Spelschemat är fortsatt stentufft med ligacupsemi, FA Cupen, Champions League och så kampen i toppen på ligan om en CL-plats (för vi räknar väl fortfarande City som alltför stora favoriter till titeln). Chelsea behöver förstärka och inte bara med Ross Barkley, utan som vi tjatar om, men en målgörare. Helst en beprövad och vi vill verkligen att Chelsea ger sig in i jakten på Aubameyang istället för de namn som nämnts hittills.
    Tur att det åtminstone är en kort resa till Brighton. Men som Chelsea spelat 2018, vågar vi knappt ens tippa seger till Chelsea.

Och ja, vi är forfarande riktigt sura över Willians hjärnsläpp i matchslutet då han borde avgjort matchen, åtminstone försökt avgöra matchen istället för nonchalant släppa bollen vidare (som det visade sig, till målvakten).

ONSDAG:
Chelsea måste överklaga Moratas utvisning. Fast med Arsenal nästa vecka kanske de inte vågar riskera en längre avstängning än en match. Men vad fan ska de med VAR-bedömning till när en domare som tror han vet bäst vägrar använda den! Chelsea vann dock till slut över Norwich och är vidare men formen just nu är inte direkt så vi jublar. Newcastle nästa omgång.

Våra tre raka 0-0 matcher är något slags rekord (botten?!) för Chelsea. Aldrig någonsin har Chelsea åstadkommit det före januari 2018.

Ethan Ampadu kommer att starta idag som en av de tre centrala försvararna. Även David Luiz startar så vem som spelar i mitten är ännu oklart.

Norwich har i det här fönstret accepterat att de inte går upp och då de är sista året på nedflyttningspengarna som de kallas, har de valt att rensa ordentligt i lönekostnaderna. De har redan sålt två av sina bästa spelare Alex Pritchard och Jerome Cameron och det rycks i fler hos dem. Så det är ett svagare Norwich ikväll än senast hur Farke än ställer upp dem.

Fabregas är borta pga skada (dock ej allvarlig) men vi hoppas Conte har Hazard, Morata och Willian, åtminstone med på bänken så det finns någon att kasta in. Det fanns det inte senast mot Norwich på det sättet. Vi ser dock gärna en start för Musonda och förhoppningsvis får Batshuyai också en chans (sista?) att imponera. Kanske får också Hudson-Odoi en möjlighet att debutera för Chelsea. Där bak tror vi på Luiz igen, som måste göra en bättre match än senast. Alonso behöver nog också vila vilket ger Kenedy en chans.
    Med tanke på hur slitna och tröga många såg ut i lördags har Conte faktiskt inte en lätt uttagning att göra idag. Samtidigt kan han ju inte tanka matchen och spela alltför många oerfarna spelare, för alla vill att Chelsea tar sig vidare i FA Cupen, som är en av titelchanserna i år - förutom att vi vill ha revansch för domarförlusten mot Arsenal i förra året (för med VAR aktivt då hade Chelsea inte förlorat).
    Vi hoppas också att publiken är med då vi är ganska besvikna, vilket vi sällan är, på dem i lördags mot Leicester. Något också Courtois påpekade. Vi såg under söndagen hur mycket en publik kan betyda, på Anfield. Där bar publiken fram sitt lag till seger mot ligasuveränerna.

TISDAG:
Det var ju en överraskning. Ross Barkley får inte spela imorgon för att det fanns någon deadline för övergångar inför tredje omgången av FA Cupen. Så Barkley får inte spela mot Norwich då det är en tredje omgångsmatch! Cesc Fabregas har problem med en lårmuskel och kan inte spela. Cahill som fick gå av i lördags är tveksam till spel.

Förutom om vi ska få se en vinst och mål imorgon är den stora frågan om Ross Barkley gör debut för Chelsea ikväll. Vi gissar att han får en chans på bänken och så får vi se hur matchen går. Som visas på Eurosport 1.

Kommunfullmäktige för Fulham och Hammersmith har räddat Chelseas stadionbygge genom att stoppa försöken att stoppa bygget. Vi skrev om det förra veckan. Läs mer här>>

Såg en intressant notering om att Morata inte längre söker sig in i straffområdet. Tydligen har hans statistik för aktioner inom boxen sjunkit kraftigt sedan hans inledning av säsongen. Vilket självklart också kan förklara hans måltorka. Men frågan om hönan och ägget är då; beror det på att han inte får bollar därinne eller är det Moratas eget beteende eller taktiska direktiv från Conte?

Arsenal tycks spela som bäst när de möter oss. Så ett tips från Bournemouth är kanske något Conte skulle behöva lyssna till inför returmötet i Ligacupen nästa vecka. Stäng ned Petr Cechs normala sätt att starta uppspelen. Det gjorde Bournemouth och Arsenal kom aldrig igång. Dvs låt inte Cech kasta ut bollen eller sätta igång spelet kort utan tvinga honom sparka långt. Överhuvudtaget skulle Chelsea behöva förbättra sitt presspel högt upp. Något som är och har varit framgångsrikt mot Chelsea och för andra lag i många olika former av matcher. Det behöver kanske inte förändras till Liverpools gegenpressing, men förbättras ett par steg vore nog inte dumt.

MÅNDAG:
Chelsea har ännu inte vunnit 2018.
    Fyra oavgjorda matcher. Tre utan att ens göra mål. Det är klart oroande.
    I veckan kommer det dock inte att bli oavgjort. Det är en avgörande cupretur och en vinnare måste utses mellan Norwich och Chelsea på onsdag. Efter eventuell förlängning och/eller straffsparkar. Något Chelsea verkligen bör undvika då vår historik med straffar inte är lysande och med tanke på hur ruskigt tröga och trötta många spelare såg ut i lördags vill nog ingen ha en förlängning heller.
    Conte kommer nog att matcha fler yngre spelare än senast mot Norwich helt enkelt därför så många spelare visade klara tecken på att vara slitna, inte minst Eden Hazard som inte stod att känna igen i lördags. Cahill lär knappast komma ifråga efter sin skada. Vi får hoppas det räcker för vi vill verkligen inte åka ur FA Cupen.
    Klarar Chelsea uppgiften på onsdag, förhoppningsvis med publiken i ryggen, så handlar det om hemmamatch mot Newcastle i nästa omgång.

Vi är vana vid att Chelsea konkurrerar om toppspelare men så är det tyvärr inte rikttigt längre. Chelsea och Roman har dragit åt plånbokssnöret ordentligt. Vi har sett det ända sedan Mourinho gjorde sig omöjlig för att han inte fick handla som han ville i Chelsea och det har sedan gått snabbt.
    Chelsea är inte längre beredda att gå med i rejset om att vinna de största spelarna med hjälp av plånboken. Det får vi nog slå fast med ordentlig emfas och börja lära oss leva med.
    Chelsea har bara spenderat 25m netto på spelare de senaste fyra åren. Chelsea är inte i närheten av att kunna konkurrera om spelare som Sanchez, Griezmann med flera längre.
    Något som självklart frustrerar Conte och fans.
    Vi ser hur andra klubbar kämpat med stadiumfinansieringar och fått dra ned på sina ambitioner. Vi är lite rädda att samma håller på att hända med Chelsea nu, fast vi trodde och hoppades att stadionbygget och klubbverksamheten skulle kunna hållas isär på ett helt annat sätt.
    Frågan är om även klubben inser detta och helt enkel har sänkt ambitionerna precis som Wenger gjorde i Arsenal när de byggde nytt? Det är oroande och inga roliga tankar, särskilt nu när vi har behov av att förstärka.

Vi är bekymrade nu med bara två veckor kvar av fönstret och Chelsea nämns inte ens i samband med värvningar av en beprövad anfallare. Trots den anmärkningsvärda oförmågan just nu att göra mål.
    Planer, eller drömmar om Alex Sandro från Juventus i det här fönstret har vi redan avskrivit men en anfallare är ju något som måste till. Marcos Alonso måste hålla sig frisk resten av säsongen och förmodligen lär det inte bli något lån för Kenedy då Conte inte vågar släppa iväg det enda alternativ han har på vänster wingback. Eller kommer Baba Rahman överraskande att stanna och kämpa om den platsen. Vi tror inte det men vi undrar om Baba är ok nog för att få ett lån till Schalke också. Det verkar som hans rehab ligger lite sämre till än vad han och alla andra hoppats.
    Vad som gäller med Sandro är omöjligt att bedöma. Han jagas av Chelsea och Juventus påstås vara villiga att sälja. Det talas om 53m pund. Men United är där och rycker och tydligen är PSG också där och rycker nu, vilket innebär att Juventus helt enkelt spelar ut klubbarna mot varandra och ekonomiskt kan Chelsea inte konkurrera med någon av dem. Men det mesta talar för att Sandro rör inte på sig förrän till sommaren.
    Ross Barkley kom till ett fyndpris och vi får verkligen hoppas han får den nytändning han själv söker och som vi hoppas Conte kan ge honom. Särskilt som vår skepsis mot Bakayoko mer har ökat än minskat sedan han kom. Kanske får vi se Barkley redan på onsdag, vi tror att det blir åtminstone en bänkplats från start.

För övrigt hejar vi på Stoke ikväll. Ingen tror det men det vore ju inte dumt om de kan överraska och slå United så kampen om andraplatsen blir än mer spännande efter Chelseas poängförlust och Scousers vinst.


 

Rykten, notiser m m, v-3


FREDAG:
Det verkar närmast klart nu att ryktena om Carroll till Chelsea är döda pga hans skada på 4-6 veckor. Om det någonsin funnits någon som helst grund för de ryktena. Vi tvivlar men oj vad engelska medier älskade dem.
    Så nu lanserar The Sun istället att Chelsea jagar Tottenhams Fernando Llorente. Ni vet han som inte kom till Chelsea för Tottenham erbjöd längre kontrakt vilket Chelsea aldrig gör till äldre spelare. Vi tror inte mycket mer på det ryktet men förblir oroade över att inga vettiga rykten om anfallare finns och att Aubameyang kanske istället är gooner lagom till returen i ligacupsemin. (Om nu inte Wengers frispråkighet om att han ser Auba i Arsenal retat Dortmund alltför mycket. Å andra sidan har Arsenal ju värvat Mislintat som transferansvarig just från Dortmund vilket säkert kan påverka).

De gamla "nyheterna" om att Chelsea riskerar en transferavstängning för att värvat felaktigt på ungdomssidan är i gång igen i Guardian. De hävdar att Chelsea värvat 25 utländska ungdomar under 18 på ett felaktigt sätt. Ärligt talat, hur många år tillbaka går det? Chelsea har inte haft så många utländska unga spelare på närmare tiotalet år sammanlagt.
    Det som ska ha väckt det hela är att Bertrand Traoré spelade en testmatch när han var 16 år men inte skrev på för Chelsea, eller spelade officiellt för Chelsea innan han var 18. Det är en röra och det enda man förstår av artikeln i Guardian är att det hela verkar behandlas oerhört godtyckligt.
    Skvallret om detta har nu förekommit i närmare tre års tid och grävs upp ett par gånger per år. Imorgon lär vi säkert få höra om Citys liknande problem med Fifa.

TORSDAG:
Hoppas det tar död på ryktet om Carroll till Chelsea. Missförstå oss rätt, vi skulle inte ha något emot att låna Carroll för han är en spelartyp som klubben skulle behöva som alternativ, men att köpa honom. Nej! Möjligen ett lånebyte. Carroll så skadebenägen att lägga pengar på ett köp är bara löjligt, hans lön därefter och utköpssumman på tok för hög med tanke på dessa faktum. Men det som gör att affären förhoppningsvis är död är att Carrolls senaste skada nu har fått enbehandlingstid om ytterligare en månad. Vilket skulle innebära att han bara skulle bli tillgänglig tre månader...

Mason Mount gör just nu succé i Vitesse Arnhem och Chelseas hemsida har en trevlig intervju med honom. Läs den här>>

Chelsea lär spela en vänskapsmatch inför stängda dörrar på Cobham mot QPR idag. Det är också första matchen i Chelseablått för Ross Barkley.

Sevilla verkar ge upp försöken att låna Michy Batshuayi. De försöker nu istället låna Daniel Sturridge från Liverpool.
    Så om Batshauayi hoppas på ett lån för att stärka sina chanser att ta sig in i Belgiens VM-trupp har han bara en chans nu, att spela riktigt bra mot Brighton på lördag. Han gjorde mål mot Norwich, men ärligt talat det var var allt han gjorde. Han verkade knappt ens försöka för övrigt. Förutom att hjälpa Norwich göra mål!

(Apropå Sanchez-bytet till United - nu börjar även seriösa källlor prata om att Sanchez kommer att få en lön om enorma 500t pund i veckan hos United. Det där med FFP är inget som tydligen bekymrar klubbar från Manchester.)

Nices Jean-Michael Seri som många jagar är nu en spelare som Conte lär titta på för att ersätta Bakayoko som Conte inte ska vara nöjd med, säger medierna. Om nu det är så varför glöms Ruben Loftus-Cheek bort? Och varför spelas Bakayoko hela tiden?

Chelsea ska ha hört sig för om Edin Dzeko men Roma som tydligen också har kort om anfallare har sagt nej.

West Hams David Moyes, som var på läktaren igår, sägs gå med på att Andy Carroll lämnar om Michy Batshuayi får gå till WH. Inget sägs, det kommer från Sun, om det är lån eller köp.
    Vår åsikt är att Chelsea inte är särdeles smarta om de köper Carroll för 20m pund. Han är ligans näst mest skadebenägne, 29 år och det är ett idiotpris då. Även om hans spelkarastik skulle passa Chelsea. Som lån hade det varit ok, som köp bara dumt. Särskilt som han också har en lön om 100k vilket han inte är värd och som kommer skada Cheleas lönestruktur.
    Däremot behöver Michy komma ut på lån och få spela mer. Men inte säljas ännu. Om Chelsea inte får ett jättebud på mer än de 33m han kostade. Sevilla lär vara hans valda destination - men allt hänger ju på om Chelsea hittar en ersättare för våren.
    Dennis Wise tycker inte heller Chelea ska värva Andy Carroll om än för lite andra skäl. Läs här>>

Mirror hävdar att Dortmund erbjöd Chelsea Pierre-Emerick Aubameyang både i somras och nu i januari och Chelsea tackade nej. Om detta är sant sätter vi ett jättelikt frågetecken inför vår ledning.

ONSDAG:
Inte Chelsea men om något ett tecken på att tiderna är sjuka. United lär nu erbjuda Alexis Sanchez 450.000 pund i veckan. Plus att de ska betala Arsenal 20m pund och Sanchez's agent ytterligare 15m pund. Mourinho och United måste vara desperatt.

Vi undrar fortfarande varför Chelsea inte intressear sig för Aubameyagn, men Real gör det tydligen och ska utman Arsenal om honom. Vi är klart oroade över att inga seriösa rykten alls om anfallare till Chelsea finns. Jo, vi har hörrt Andy Carroll men det senaste är att Chelsea har inte kontaktat West Ham om detta utan det är en tidningsanka.

Sky Italia har en trovärdighetsprocent i källarnivå jämfört med engelska Sky Sports men italienarna för nu fram att Chelsea ska köpa en försvarare från Roma, som inte verkar platsa där. Emerson Palmieri, 23 år och född i Brasilien men italiensk medborgare nu. 20m pund tydligen. Verkar vara Roma som försöker bättra på finanserna genom att släppa ryktet.

Ännu en intressant artikel om Andreas Christensen från Sky Sports. Läs här>>

Vi har aldrig någonsin hört talas om dem men TyC Sports påstår att Chelsea utmanar Real Madrid och är villiga att betala Mauro Icardis 110m €-utköpsklausul. Intressant, men tror vi på det? Nja.

Så kommer förstås skvallernissarna med att Chelsea ska lagt sig i, om de nu har det (vi tror det faktiskt inte) i Alexis Sanchez-affären för att han ska ersätta Eden Hazard som Chelsea ska vara övertygade om går till Real. Så de hittar på. (Visst finns den möjligheten men när Zidane får sparken minskar den också kraftigt).

Från supporterhåll förs Hirving Lozano, mexikan som spelar i Nederländerna, fram som ersättare till Pedro. Vi var inte medvetna om att Pedro skulle lämna - men det är Silly season.

West Ham ska nu ha sänkt sitt pris på Andy Carroll till 20m pund. Mycket pengar även det för en så skadedrabbad spelare, men inte jättemycket för mycket.

Mourinho är nära att förlänga sitt kontrakt med United enligt rätt seriösa källor. Vi vet ju hur det brukar bli så fort Mourinho har förlängt sina kontrakt... ;)

TISDAG:
Det handlar inte om Chelsea men idag är det många Newcastlefans som är djupt bedrövade. Detta då förhandlingarna om att sälja klubben har strandat då Mike Ashley ännu en gång blåst supportrarna genom att begära oacceptabla villkor för att sälja. Frågan är om Rafa Bentiez är kvar många månader till, får han ett bättre erbjudande tar han det nog nu. Han lär inte heller få handla i januari, utan möjligen får han till ett lån. Han vill låna två Chelseaspelare, men enligt reglerna får han bara låna en och vilketdera handlar det om Chelsea först köper spelare innan något lån kan bli av. (Han vill låna Kenedy eller Batshuayi, vi supportrar ser gärna att han lånar Bakayoko istället och får ordning på honom som spelare).

Bild säger att Aubameyang har lämnat in en transferbegäran till Dortmund. Arsenal är den klubb som nämns oftast nu. Varför ger sig inte Chelsea in i den leken istället för snack om Sanchez? Aubameyang är dyr, men också bevisad målskytt av en annan rang än Sanchez som måste ses som mer allround än målgörare.

Senaste om Sanchez är att han går till United om Mkhitaryan går till Arsenal, annars inte...nu. Det är alltså ett byte av spelare. Men om vi säger så här; hans agent är Mino Raiola och få vill ha med honom att göra.
    Conte säger att han är osäker på om Chelsea verkligen jagar Sanchez. Han tror inte det är fallet.
    Om Carroll är det senaste att Chelsea ska ha tagit kontakt med West Ham. Vi undrar ju onekligen om detta. Att han är rätt spelartyp som vi behöver är tveklöst, men han är ju med Kompany Premier Leagues mest skadebenägne spelare... Det handlar om köp. Men West Ham kräver tydligen helt löjeväckande summor, runt 35m för Carroll och det kan vi aldrig någonsin tänka oss Chelsea går på.

West Ham kommer inte låna ut Carroll och Arsenal är enligt vissa källor nära att värva Aubameyang. Det ser inte bra ut för Chelsea, även om de kastat in hatten i ringen för Sanchez. Som tydligen kommer att gå till de som betalar mest.

Dagens redan starkaste rykte påstår att Chelsea gett sig in i kampen om Alexis Sanchez.
    Skvaller eller inte, lite krydda sätter det på Silly Season.
    Man City ska dock gett upp jakten på Sanchez då de tycker han är för dyr. Så lite undrar vi ju varför Chelsea ger sig in i detta, kanske enbart för att jäklas lite med United och Mourinho och driva upp priset. Eller så är det helt ett påhitt av medierna.
    United lär bjuda 350t i veckan till Sanchez och 20m till Arsenal. Det allra mest häpnadsväckande är dock att Sanchez agent lär få 15m. Så 35m och en sådan veckolön. Nä Chelsea, det finns bättre sätt att spendera pengarna. Det talades om Mktitaryan till Arsenal, men han vill tydligen inte... En soppa är det men medierna njuter.

MÅNDAG:
Ett nytt rykte är att Arsenal och Chelsea rycker i Watfords Richarlison trots att hans tidiga form, likt många andras, har svalnat ordentligt senaste månaderna.

Dagens rykte har ju varit Andy Carroll och då det kom från normalt mer trovärdiga Guardian kanske det den här gången hade lite substans. Carroll är som vanliigt skadad just nu och West Ham lär värdera honom till 35m pund. Vilket är fullständigt löjligt för en spelare med hans historik. Särskilt som Arsenal lär närma sig affär för Aubameyang för 60m €/53m pund.

Paul Lambert blir Stokes nya manager efter att de fått en del återbud, från Quique Flores Sanches och Martin O'Neill t ex.

Lånerapporten>>

För den som undrar över domare så har vi nu nog sett något av det värsta vi sett en domare göra på en fotbollsplan. I franska Ligue 1. Se här>>

I Spanien! påstår de att lånet/köpet av Michy Batshuayi till Sevilla (som förlorade igår när de hade chansen att komma ifatt Real) är i det närmaste klart. Bara timmar borta (vilket var ungefär en dag sedan de påstod det). Vi upprepar, inte en chans att Chelsea lånar ut Bats innan en anfallare har kommit in.

Andy Carroll är skadad igen men ändå fortsätter ryktena om att Chelsea ska få låna honom resten av säsongen.

Conte har bekräftat att han tog av Hazard, förståeligt, och Fabregas, mindre förståeligt, mot Leicester för de såg trötta och slitna ut.

Hajarna cirkulerar och mestadels beror det förstås på att medierna skriver alla dessa negativa rykten kring Chelsea. Vi vet att Real jagar Hazard och Courtois. PSG har nu gjort N'Golo Kanté till sin största prioritet till sommaren om vi ska tro medierna.

Joey Barton är aldrig utan åsikter och nu torgför han att Contes uppträdande på sidlinjen är vad som knäckt Michy Batshuayis självförtroende. Det kan nog spela roll för hur kul är det att se sin manager göra döende svanen när man gör misstag. Å andra sidan, de är proffs och borde vara medvetna om vad de själva gör. Plus att alla vet ju hur engagerad Conte är, och kan de klara att fansen reagerar måste de kunna leva med att managern gör det.
    Det sagt, nog verkar både Morata och Batshuayi förlorat självförtroende på sistone. Oavsett anledningen, och det är verkligen inte bra för Chelsea.

Mitt i bland all besvikelse kring våra resultat hittills måste vi ändå notera att trots att vi bara spelat lite mer än halva säsongen så har Thibaut Courtois redan tolv nollor i kampen om Golden Gloves, som han vann förra säsongen. Ändå vägrar journalisterna ge honom den credd han förtjänar då han till skillnad från andra målvakter kanske inte märks lika mycket. Nu är ju hållna nollor kanske inte bara målvaktens förtjänst men ändå. Han vann med 16 hållna nollor förra säsongen, ett resultat han ser ut att kunna överträffa i år. Flest hållna nollor hade Petr Cech 2004-05 i Chelsea med 24 stycken.

Så ökar snacket återigen om att Antonio Conte kommer att lämna Chelsea senast i sommar. Om inte annat pådrivet av journalister.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC