CHELSEA SWEDISH FAN CLUB

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 15 sp 6 v 4 o 5 f 25 - 22 mål 19 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea Women för målgörare
1     Chelsea W 8 sp 7 v 1 o 0 f 28 - 7 mål 22 p

4 - 10 dec 2023

NÄSTA MATCH: 6 dec kl 21.15 - Manchester United Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 10 dec kl 13.30 - Arsenal W TV10

Nyheter v-49


ONSDAG 6:
Cole Palmer är skadefri och har tränat med Chelsea så chansen är nog stor att han spelar i kväll.

MÅNDAG 4:
Chelsea har skaffat sig en obehaglig vana att högst omoget, onödigt se till att våra kaptener blir utvisade. Det måste de sluta med. Nu kommer dock Reece James tillbaka till nästa match, liksom Marc Cucurella som drog på sig för många gula kort. Vi kommer dock sakna Conor Gallagher och det är nog för tidigt för Romeo Lavia att ersätta honom.

Nu när alla landslagstoppen är klara för 2023 och vi slipper nya till i mars, kan vi äntligen koncentrera oss på fotbollen. Chelsea har tagit sig igenom en period där många trodde vi skulle kamma helt noll i poäng med två segrar, en oavgjord och en match vi försöker glömma så mycket vi kan. Väldigt mycket bättre alltså än förväntat. En match återstår bland de som våra belackare hävdade vi också kommer kamma noll i väntar nu innan motståndet på papper ser enklare ut.
    På onsdag väntar Manchester United i en väldigt sen avspark. CSFC tror vi har en riktigt god chans att vinna den matchen också. Den spelas borta där Chelsea varit bättre och även om Man U fått med sig många resultat på sistone imponerar de inte på minsta sätt på oss. Chelsea har en riktigt god chans att vinna på onsdag. Bara inställningen är den rätta.
    Det är också en match mer än de flesta som CSFC verkligen vill vinna. Vi har svårt för vissa Unitedspelare och manager. Plus att slå United är under precis alla omständigheter väldigt trevligt.

På söndag däremot väntar en match som kan bli svårare för oss. Visst Everton ligger i botten, men utan poängavdraget hade de skuggat oss. De spelar just exakt den sorts fotboll som Chelsea de senaste etvå säsongerna har visat att de har ruskigt svårt att spela mot. Ett tätt försvar och lågt parkerade bussar större delen av tiden. Chelsea kan vinna men som sagt, vi har väldigt svårt att spela mot det spel som Everton och Sean Dyche "bjuder" på. Matchen går också på bortaplan. Det kanske är en fördel då trycket från läktarna för Chelsea då blir mindre. Chelsea är på papper det bättre laget men Mauricio Pochettino måste få till en taktik minst lika bra som den han hade mot Brighton.

I båda matcherna måste förstås Chelsea sluta att förstöra för sig själva med onödiga kort och utvisningar.

Chelsea Women återkommer efter ett landslagsuppehåll där spelare blivit slitna. Laget har haft lite svårt att tända till efter uppehållet men nu väntar på söndag Arsenal W och om de inte tänder till för den matchen då är titeljakten i stor fara. CSFC ser den matchen som säsongens svåraste ligauppgift. Arsenal på bortaplan, ett Arsenal som också visar fin form och har fått tillbaka sina tongivande spelare. Det blir tufft.
    Ändå måste vi hålla Chelsea som knappa favoriter, men motsvarande möte slutade oavgjort förra säsongen och det är nog det tips som får flest röster.

 

Rykten, notiser m m, v-49


TISDAG 5:
Boehlys Chelsea har ju skaffat sig ett rykte om att dammsuga marknaden på lovande ungdomar (vilket det tycks finnas ovanligt många av just nu). Ändå är det väl lite svårt att tro på det här ryktet. Tre unga spelare från argentinska River Plate gjorde succé i U17-VM så nu ska Chelsea värva de tre, Claudio Echeverri, Agustin Ruberto och Ian Subiabre. Det ger ju klick i alla fall.

Cole Palmer sägs ha skadeproblem trots att han kom in som avbytare mot Brighton. Många säger att det är tveksamt om han kan spela på onsdag.

Enzo Fernandez och Raheem Sterling är ett gult kort iväg från avstängning mot Everton. Med tanke på hur otroligt många ogenomtänkta och onödiga kort som Chelsea tagit och fått spelare avstängda för, inte minst av Jackson, Gallagher och James med flera oroar det lite ändå.

Ett rykte vi inte tror mycket är Inters Hakan Calhanoglu till Chelsea. Fel ålder, 29, fel position, mittfält. Fel pris, 50m €.

Chelsea behöver en målvakt fast vi tvivlar på att det blir Mike Maignan från Milan trots rykten om Chelseas intresse för 70m €. Först måste nog beslut tas om Real Madrid köpe rloss Kepa.

MÅNDAG 4:
Tipparna: Skys Lewis Jones tror på 2-1 till Chelsea mot Manure på onsdag.
    **BBCs Chris Sutton tror också på 2-1 till Chelsea. Hans gästtippare (som håller på Arsenal trots att hans pappa är Chelseasupporter) tror på 4-3 till Chelsea.
    Sportskeedas Paul Merson tror Erik ten Hag får sparken om Man U inte vinner sina nästa tre matcher. Han tror dock på oavgjort på onsdag, 3-3.

Orkar vi med fler vändningar i Victor Osinhem-sagan? Nu ska Arsenal ge sig in i jakten på honom och lura honom från Chelsea - som om det på något sätt vore säkert att han kommer till Chelsea. Samma sak sades tidigare om Ivan Toney men de ryktena har börjat lida sotdöden just nu. Toney ser ut att stanna i Brentford.

     

 <<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE