csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   12 sp 7 v 4 o 0 f 27 -8 mål 28 p

- always proud to be Blue -


12 - 18 nov 2018
    NÄSTA MATCH:

       24 nov - Tottenham - kl 18.30

     TV

Nyheter v-46


TISDAG:
Det talas inte så mycket om vad Brexit kan betyda för engelsk fotboll och specifikt Premier League. Idag meddelades det att UK och EU är överens om avtalet som ska presenteras senare i veckan om Brexit. Samtidigt meddelas att Richard Scudamore slutar som PL-chef för att ersättas av Susanna Dinnage (som f ö är Fulhamsupporter).
    Det framkommer också i Daily Mail att avtalet kan innebära att Premier Leagueklubbarna riskerar att tvingas ha halva sina trupper som s k home-growns. Något som säkerligen skulle minska intresset för Premier League något extremt utanför England. Det skulle definitivt också göra engelsk fotboll klart mindre, oerhört mycket mindre, konkurrensmässigt på europeisk nivå. Vi vet ju alla hur stort inflytande icke-engelska spelare har i PL. Ligan skulle se totalt annorlunda ut om klubbarna tvingas ha bara engelska spelare. Alternativet är att rovdriften på unga spelare från Europa ökar på ett katastrofalt sätt för att sedan kunna kalla dem home-growns (då begreppet innebär hur många år en spelare i en viss ålder spelat för en klubb innan de är vuxna). Även om den lösningen kommer att bli väldigt svår att genomföra då ingen spelare får värvas innan de är 18 år enligt ev nya regler. (Idag är du homegrown om du spelat för en engelsk klubba, på något sätt, i tre år i åldern 16-21). Chelsea har 16 utländska spelare i sin trupp, även om en spelare som Cesc Fabregas räknas som homegrown då han tillhörde Arsenals akademi. FA och nationalistiska fans, gillar de ev nya reglerna, PL, internationella fans och klubbarna betydligt mindre.
    Läs mer om det här högst reella hotet mot Premier Leagues kvalitet och popularitet. >>


Joe Cole har idag deklarerat att han slutar med fotboll. Cole är en klassisk Chelseaspelare även om han startade i West Ham. Han hade så mycket begåvning och ofta så svårt att få ut den. När det lossnade för honom var han en glädje i Eden Hazardklass att skåda, ibland blev det dock mest Moratafrustration av det hela. Tråkig var han dock aldrig. Vi önskar honom lycka till med vad han vill göra med resten av sitt liv nu när fotbollsskorna hamnat på hyllan sent omsider. 37 år gammal. Samma ålder som JT för övrigt som också lagt skorna åt sidan, på sätt och vis. Joe Cole spelade för Chelsea 2003-2010.
  Joe Cole var också en stor anledning till att Eden Hazard spelar i Chelsea numer. Läs mer om hans inflytande på det beslutet här>>

MÅNDAG:
Dags för däckbyte, bilbesiktning och landslagsdvala igen. Vada genom dyngsura höstlöv för att rasta vovven i det blöta yllefiltsväder som motsvarar vår besvikelse igår. Det vill säga, ett par trista veckor framöver.
    Det svider fortfarande att Chelsea inte kunde göra mål mot Everton. Visst testade de Pickford lite men...
    Chelseas första halvlek var svag, den andra riktigt bra förutom det där med mål och en stor oförmåga, särskilt hos en viss spanjor, att undvika att göra offside hela tiden.
    Chelsea borde verkligen gjort mål istället för att nu halka efter Liverpool och City och bara hålla oss en pinne före nästa motståndare, Tottenham. Vi har fyra oavgjorda matcher och alla är de svidande besvikelser. En svag insats mot West Ham, en oförmåga att göra mål på Everton, en tappad ledning mot Liverpool och så en räddad poäng i en match som borde varit avgjord långt innan United släpptes in i matchen.
    De har inte imponerat alls hittills, mer än på ett sätt. De har plockat poäng efter poäng utan att vi nästan i några matcher vi sett tyckt att de förtjänat det. Så det lär bli tufft på Wembley den 24e. Särskilt som Eden Hazard inte hittat formen sedan innan Unitedskadan.
    Vi är dock fortfarande enda obesegrade lag i alla turneringar i Europa - och det hade vi ju tackat för på bara knän innan säsongen startade då vi alla räknade med att få kämpa om en CL-plats som allra bäst, den här säsongen som skulle ägnas åt ombygge. Vi ska dock inte ropa hej ännu, för Chelsea låg absolut inte illa till vid den här tiden förra året även om vi hade en del förluster då. Men vi låg fyra innan landslagsuppehållet förra hösten, och tvåa efter första matchen efter det. Raset kom ju i januari och framåt.
  Det lite oroande trots nollan i förlustkolumnen är ändå att vi börjar hamna rätt många poäng efter västkustlagen.

Maurizio Sarri är nu ensam rekordhållare för en ny manager med en obesegrad start på 12 matcher.

 

Rykten, notiser m m, v-46


TISDAG:
En artikel om familjen Hazard, i vilken Eden inte är bäste målgörare. Läs mer här>>
    Kylian som är utlånad till Cercle Brugge utvecklas bra och har blivit aktuell för landslaget och Chelsea följer också yngste Hazard, Ethan 15 noggrant. Så nog kan vi kalla Chelsea en familjeklubb, för Hazards, då även Thorgan ju spelat för klubben.

På torsdag ska Premier League äntligen diskutera VAR på allvar. Det är sannerligen på tiden för ska ligan fortsätta vara den populäraste och bästa kan de inte längre acceptera helger med domslut som denna helgs. PL var fega och vågade inte som andra ligor införa systemet den här säsongen och det får fotbollsfansen ångra för dem nu. Som vi noterade i helgen verkar felaktiga domslut drabba de mindre klubbarna i en orättvis proportion, men även Chelsea råkade ut för det. Det var solklart att Bernard skulle åkt ut i sin sammandrabbning med Rüdiger för sitt försök till skallning (det räcker ju med att markera det). Vi såg dock väldigt tydligt att domare Friend helt och hållet hade ryggen mot incidenten och kunde inte se den, så när han uppmärksammades på gruffet valde han att varna båda spelarna istället för att göra vad som egentligen hade varit rätt, vilket VAR hade avgjort på mycket kort tid. Så dags att PL-klubbarna, varav Chelsea tyvärr varit en av de som dragit fötterna efter sig allra mest vad det gäller VAR, tar sig samman och följer världen in i en med bättre möjlighet att döma matcherna.

MÅNDAG:
Tottenham har slutit ett nytt avtal om att stanna på Wembley säsongen ut. Det är nu helt okänt när de kan flytta in på den nya arena de skulle spelat på redan i augusti/september. I och med det nya avtalet kring Wembley har också publikkapaciteten begränsats. Tottenham får sälja max 51.000 biljetter till matchen mot Chelsea och framöver.

Det blir ingen Conte i Real, vilket vi väl känt till ett tag nu efter att Conte menat att det var fel projekt för honom. Rätt projekt är tydligen att slåss i rätten för att försöka klämma Chelsea på mer pengar för att klubben sparkat honom. Det kan bli smutsigt och ärligt talat den här gången är det nog Conte som skadas mest av de kraven, men det handlar om dryga 90 miljoner kronor som Conte vill ha ytterligare, förutom de 120-130 han redan ska få i lön för att inte göra något. Santiago Solari är Reals lösning till nästa sommar då de tippas försöka värva Pochettino igen. Inte den bästa lösningen för oss som hade hoppats att Eden Hazard ska stanna för att han inte vill jobba med Conte igen.

Tammy Abraham gjorde mål igen för Aston Villa, mot Lampards Derby. En del av rapporten om våra lånespelare som ni hittar här.>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!