CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC 38 sp 11 v 11 o 16 f 38 - 47 mål 44 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 19 v 1 o 2 f 66 - 15 mål 58 p

CHELSEA WOMEN FA CUPMÄSTARE, tredje året i rad
CHELSEA WOMEN MÄSTARE - IGEN, fjärde året i rad

Winston Churchill sa det inte om Chelsea men det gäller banne oss för Chelsea
"... is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma"

29 maj - 4 juni 2023
NÄSTA MATCH: spelschemat kommer 15 juni  
NÄSTA MATCH WOMEN    

Nyheter v-22


TORSDAG 1:
N'Golo Kanté är den ende som har utgående kontrakt i sommar. Förhandlingar sägs pågå om en förlängning.
    Mateo Kovacic, Cesar Azpilicueta, Pierre-Emerick Aubameyang, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic, Mason Mount och Callum Hudson-Odoi har dock alla kontrakt som går ut 2024 och av dem är det väl bara Mount som är aktuell för att stanna men som ser ut att bli kanske den förste ut genom dörren genom sina ekonomiska krav och efterfrågan hos klubbar villiga att betala hans lönekrav. Frågan är om de övriga hittar klubbar villiga att möta deras nuvarande löner.
    Kepa Arrizabalaga, Hakim Ziyech, Edouard Mendy och Conor Gallagher har kontrakt till sommaren 2025. Av dem tippas Ziyech och Mendy försvinna medan medierna försöker sälja både Kepa och Gallagher.
    Kalidou Koulibaly, Romelu Lukaku och Trevoh Chalobah har ännu längre kontrakt och alla tre tillhör de som det spekuleras om att Chelsea försöker bli av med.

OFFICIELLT
Lauren James har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2027.

ONSDAG 31:
Kepa Arrizabalaga är nominerad til Årets Räddning i PL för sin trippelräddning mot Aston Villa.

Emma Hayes har utsetts till Årets Manager i WSL. Det är sjätte gången hon vinner den titeln.

TISDAG 30:
OFFICIELLT
Chelsea har utnämnt Chris Jurasek till ny CEO, eller VD på svenska för alla sportsliga aktiviteter. Jurasek har så vitt vi vet ingen bakgrund inom fotboll eller sport utan kommer från investmentvärlden.
  Tom Glick som har haft posten hittills har som det sägs valt att stiga åt sidan för att ägna sig åt annat.

Spelarna har liksom fansen valt Thiago Silva till Spelarnas Årets Spelare. Helt rätt val.

MÅNDAG 29:
OFFICIELLT
Det minst hemliga under hela våren är nu även officiellt. Att Mauricio Pochettino blir näste man att försöka få ordning på Chelsea efter kalabaliken med sanktioner, ny ägare, inkompetens och en fullständigt katastrofalt svag säsong. Han har fått ett tvåårskontrakt med option på tre.
    Något som vi absolut inte gillar är att han påbörjar inte sin anställning förrän 1 juli. Visst det är då nästa säsong officiellt börjar men det är ett problem, ett klart problem. Förhoppningsvis är det bara på papper och att han redan nu börjar jobba genom att lära känna personal, installera sig på Cobham och framförallt diskuterar hur truppen ska minskas och se ut i framtiden.
    Pochettino var inte CSFCs favorit av den anledning att vi ser honom som överskattad i England, men framförallt för vi tror inte han är en vinnare (sant, han vann en säsong med PSG men förlorade också en och det är ett rent underbetyg, fast PSG är kanske en värld för sig själva). Å sidan är det kanske inte det vi behöver just nu och det Pochettino är duktig och det erkänner vi gärna är att bygga en trupp, ett lag och utveckla spelare. Vilket nog är viktigast av allt just nu efter all kalabalik.
    Som Chelseamanager kommer han att ha vårt fulla stöd, givetvis. Och vi änskar inget hellre än att vi tolkat honom fel i det vi tog upp ovan. Han tar med sig följande medarbetare Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez och Sebastiano Pochettino.     Vi önskar honom all lycka till, han kommer behöva det.

Samtidigt får vi tacka Frank Lampard för sin interimsejour. Den blev inte rolig för honom (eller oss). Men han åtogsig en fullständigt omöjlig uppgift och försökte göra sitt allra bästa i den. Förhoppningsvis skadar hans lojalitet mot Chelsea honom inte i den framtida karriären.
    Han lämnar dock med en varning till Pochettino. Läs mer här>>

Säsongen är över och vi vill bara glömma herrarnas och akademins säsonger. De har varit inte bara besvikelser utan jättestora besvikelser.

Vi har i skrivande stund inte fått bekräftat om Mauricio Pochettino är vår nye manager. Han sägs ha skrivit på kontrakten och efterträder den olycklige Frank Lampard som nog ångrar att han tog jobbet som interim. Även om spelet de sista matcherna inte var så tokigt, men resultaten var det ju.

Damerna gav oss den fjärde ligatiteln på raken i lördags. En imponerande kampanj som startade oväntat svagt. Det är väl vad Emma Hayes måste åtgärda framöver, för de avslutar ju alltid säsongerna oerhört starkt.
    De var pressade fram till sista omgången och det lär bli ännu tuffare nästa år. Särskilt som vi förlorat två av våra bästa spelare i Magda Eriksson som vi nog alltid trott skulle spela ut hela sin karriär i Chelsea och Pernille Harder.
    Chelsea Women har värvat men inte ersättare till dem, utan en ny stark målvakt vilket nog innebär att Emily Orman måste lämna klubben, kanske på lån. Samt en ung mittfältare som kan spela försvar. Evrard respektive Nuskens.
    CSFC spekulerar lite i att ersättaren för Harder kanske blir Man Uniteds Alissa Russo som kom fram i Chelseas akademi och som har utgående kontrakt nu i juni. Men att Chelsea nog måste värva någon eller några färdiga spelare till är nog ett måste om vi ska hålla Arsenal som vi ser som främsta utmanare och de båda Manc-klubbarna bakom oss nästa säsong också. Emma Hayes personliga största mål är säkerligen Champions League och då krävs spelare av minst lika bra kaliber som de som lämnar.

 

Rykten, notiser m m, v-22


TORSDAG 1:
Cesare Casadei gjorde det avgörande målet som slog ut England ur U20-VM. Italien vann 2-1.

Chelsea sägs enligt BBC kräva 21m pund för Loftus-Cheek men Milan har bara erbjudit 13m. Källorna tror dock Milan kan komma att gå upp till 17,2m.

Mason Mount sägs ha kommit överens med Manchester United om de personliga villkoren. Money talks och plötsligt är det ett problem vi inte haft i Chelsea förr men den nya lönepolicyn. Vi vidhålelr dock vårt totala motstånd till att sälja spelare till konkurrerande klubbar, särskilt dit Samtidigt förstår vi ju att klubben kan inte, av flera skäl, ha kvar illoojala spelare som väljer bort sin moderklubb när de kan få pengar för dem istället för att låta dem låtakontraktet löpa ut. Men vi hoppas ändå uppgifterna inte stämmer..

Chelsea ska ha nobbat ett bud om 30m pund för Levi Colwill från Brighton.

Nya italienska rykten säger nu att Inter kan tänka sig attbehålla Romelu Lukaku som vill stanna i klubben. Hur det ska löas kommer inte disktueras före CL-finalen, naturligt nog. Hur det ska lösas, vi akn inte se en lösning annat än att Chelsea närmast skänker Lukaku till Inter och tar en ekonomisk jättesmäll. Pochettino sägs däremot gärna vilja jobba med Lukaku, så vi förväntar oss många vändnignar tilli den här trista historien.
    Det kommer också rykten som säger ungefär helt det motsatta. Att Inter inte är intresserade och så vidare .

Spanska rykten säger att Pochettino vill ge 85m pund för att ta Federico Valverede från Real Madrid till Chelsea.

Real Madrid sägs ha genuint intresse av att värva Kai Havertz från Chelsea.

Fortsatta rykten om Moises Caicedo från Brighton till Chelsea. Det lär finnas fler intressenter för honom i Premier League och de Zerbi har klart antytt att han kommer att lämna.

Nottingham Forest sägs vara intresserade av Callum Hudson-Odoi som återvänder från lån i Tyskland i sommar.

Milan och Chelsea sägs redan förhandla om en övergång för Ruben Loftus-Cheek. Det talas om en övergångssumma kring 25m pund.
    Samtidigt kommer rykten om att Chelsea intresserar sig för Milans målvakt Mike Maignan.

Joao Felix som Chelsea inte kommer erbjuda nytt lån eller övergång sägs förhandla med Newcastle redan.

ONSDAG 31:
Manchester City ska ha öppnat förhandlingar med Chelsea om en övergång för Mateo Kovacic. Ska Chelsea sälja honom ska det ju inte ske till en direkt konkurrent som vi ser det.
    **Medierna är dock överens om att Chelsea ska gett grönt ljus för förhandlingar.

PSG och Chelsea jagar båda Manuel Ugarte i Sporting Lissabon. Båda klubbarna har mött utköpsklausulen om 52m pund men PSG har erbjudit mycket bättre lön. Ugarte själv vill till Premier League men pengarna talar i fotbollen så vi blir inte förvånade om han väljer PSG. Mauricio Pochettino sägs redan vara inblandad och pratar med Ugarte själv. (Chelsea erbjuder mycket sämre löner nu under Boehly/Eghbadi än vad klubben gjort tidigare. Bra för ekonomin, dåligt vid rekrytering). PSG ska erbjudit 2,6m pund mer ilön per år än Chelsea.
    Sporting ska ha nobbat Chelseas erbjudande om lån av David Datro Fofana.

USA är framme i kvartsfinal i U20VM och Chelseas måvakt Gabrie Slonina har ännu inte släppt in något mål.

Daily Mail är aldrig Chelseavänliga och det mesta i deras stora sportavdelning om Chelsea måste tas med salt, som nu när de hävdar att Pochettino vill bli av med hälften av Chelseas trupp, det vill säga 15 spelare.
    Truppen måste minskas men Chelsea måste nog ändå ha en normalstor trupp om 24-25 spelare. Däremot om man räknar in utlånade spelare i(ej de unga) som ej är aktuella, så kanske man kan få ihop de siffrorna. Kanske. Problemet är dock fortfarande, någon annan måste vilja ha dem eller så måste Chelsea lösa ut spelarna från alla kontrakt.

Samma tidning menar att Chelsea borde gett interimjobbet till Årets Manager i WSL, Emma Hayes. Läs deras resonemang här>>

TISDAG 30:
Mauricio Pochettino lär ha tagit sitt första beslut om spelartruppen och det drabbar Joao Felix som bara var på lån. Pochettino anser inte att Chelsea ska köpa loss honom eller fortsätta låna honom. Atletico Madrid ska ha bekräftat att Felix återvänder till sin klubb. (Felix kostade Chelsea 4 miljoner pund per mål eller om man så vill 12.000 pund per spelad minut. Att han inte fick mer speltid och att Boehly/Eghbali gick med på en häpnadsväckande lånesumma är dock inte spelarens fel, vi fans hade nog gärna sett en fortsättning men ekonomin måste ju komma ifråga också).

Läsvärt. Reece James har avslöjat sina dagboksanteckningar om hur det påverkat honom att ha en så extremt skadedrabbad säsong som han har haft. Läs det här>>

Thiago Silva har ett år kvar på sitt kontrakt men familjen planerar att stanna minst två år till i London, vilket krftigt motsäger alla tidigare rykten om att han skulle vara på väg bort. Anledningen är att Silvas son Isago Silva har ett två årskontrakt med Chelseas akademi.

Ryktena om Manuel Ugarte växer och Chelsea sägs nu erbjudit Sporting Lissabon David Datro Fofana på lån också ifall det blir en affär. Ugarte själv sägs välja Chelsea före PSG. Affären handlar om ca 53m pund.

MÅNDAG 29:
Crystal Palace försöker få igenom ett lån av Lewis Hall för nästa säsong. Vi får se vad Pochettino tycker.

Sky anser att Pochettino och Chelsea är en bra matchning. Vi får se. Läs här om deras omdöme>>
    Nytt för oss är att Chelsea redan under Roman-perioden två gånger försökt värva honom.
    De spekulerar i den här artikeln i hur det kommer att se ut i Chelsea med Pochettino som manager.>>

Daily Mail presenterar hans stab i den här artikeln>>

Statistikföretaget Sofascore har tagit ut sitt Årets Lag. Thiago Silva är med i det. Många är förvånade, men inte vi som följt Chelsea under säsongen.

Det här tror vi inte särskilt mycket på men kul att nämna. Tottenhams f d spelare Osvaldo Ardiles påstår att han vet att Mauricio Pochettino avvaktat med att bestämma sig för att skriva på för Chelsea för att han in i det sista hoppades på att Tottenham skulle erbjuda honom jobbet i Tottenham. En klubb i nästan värre predikament än Chelsea. Ardiles sägs vara en nära vän till Pochettino.
    Stämmer det dock så gör det ju inte oss mer entusiastiska inför Pochettino som manager för Chelsea.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat