csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


24 - 30 juni 2019
    NÄSTA MATCH:

    

   -

Nyheter v-26


MÅNDAG 24:
Ett par veckor till försäsongen sätter igång och Chelsea är ännu managerlösa. Samma situation fast ändå inte som förra sommaren då det dröjde en vecka in på försäsongen innan det blev klart att Conte fick gå och Sarri komma. Hopplöst.
    Om vi åtminstone trodde att Chelsea förhandlar med Lampard och Derby men senaste indikationerna är fortfarande att Chelsea har inte kontaktat Derby om att få förhandla med Lampard.
    Kanske tur att Chelsea inte får värva för vem vill komma till en klubb där man inte ens vet vem som är manager.
    Chelsea måste verkligen lösa det här under veckan. För klubbens skull, för spelarnas skull och för fansen. För även om Chelsea inte får värva finns det massor av arbete att göra. Målet nästa säsong lär vara samma som alltid, minst Champions Leaguespel kommande säsong. Kontraktet för Callum Hudson-Odoi måste säkras. Vissa spelare måste bort och andra stanna kvar.
    Det enda som inte lär ändras är målbilden, det vill säga alla förväntar sig att målet måste bli att matcha förra säsongens tredjeplats. Vilket ska vara möjligt trots allt strul, men visst blir det tufft då Arsenal, Tottenham och United lär förstärka genom värvningar. Med sex veckor kvar till fönstret stänger 8 augusti känns det som om Arsenal ändå är de som är i bäst position. Även om deras budget lär vara väldigt låg för värvningar. Det är mycket oro i Tottenham kring Eriksen och än mer i United kring de Gea och Pogba samt värvningar de vill göra men har svårt att få till. Solskjaer ger helt klart intrycket att han redan ser nästa säsong som en uppbyggnadssäsong med lägre satta mål.
    I övrigt är känslan fortfarande ändå rätt positiv då vi är väldigt nyfikna på om de unga spelarna klarar av att ta steget upp. Ska vi döma av Englands uppträdande i U21-EM finns det anledning att sätta frågetecken? Vi hoppas Chelseas unga spelare har en bättre attityd än vissa spelare som åker ut i två raka matcher och ändå hävdar att de är bättre än de andra lagen - har man den inställningen bör man kanske ta en lång mycket lång titt i spegeln först.
    Det finns också oro kring skadeläget vid säsongsstarten, det är vi inte vana vid. Så många allvarliga långtida skador samtidigt har vi sluppit på många år.

Apropå VAR och VM. Vi tror fortfarande på VAR men som det använts i VM ska det inte användas. Det ska inte användas annat än frö situationer som är osäkra, inte för att millimeterrättvisa något som inte ens reprisbilder entydligt ger svar på. I Englands match fungerade VAR då domaren missade det mesta, men i Frankrikematchen blev det löjligt igen. Domarna behöver betydligt mer tid för att lära sig använda VAR, det är den absoluta slutsatsen från VM så här långt. För om spelstandarden har gått upp kan vi inte säga att domarstandarden i VM varit i närheten av godkänd. De har ju fått PLs domare att se nästan kompetenta ut. Även det rätt tänkta kan lätt bli fel när det används fel.
    VAR har fungerat klart bättre i U21-EM.

 

 

Rykten, notiser m m, v-26


MÅNDAG 24:
Tammy Abraham vittnar om den entuasiasm och optimistm Chelseas unga spelare känner inför möjligheten att nästa manager är Frank Lampard. Läs mer här>>

talkSport hävdar att Frank Lampard officiellt blir Chelseas nya manager inom 48 timmar. Vi avvaktar nog till det är fakta, men ju förr desto bättre.

Callum Hudson-Odoi har släppt kryckorna och börjat träna med boll. Någon tidsgräns för när han är tillbaka är dock inte satt.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!