CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 27 sp 10 v 8 o 9 f 29 - 28 mål 38 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W 15 sp 12 v 1 o 2 f 39 - 14 mål 37 p
27 mars-2 apr 2023
NÄSTA MATCH: 1 april kl 18.30 - ASTON VILLA  
NÄSTA MATCH WOMEN 30 mars kl. 21.00 - LYON - CL QF II:II DAZN YouTube

Nyheter v-13


MÅNDAG 27:
OFFICIELLT
Det är överraskande och vi tycker kanske inte det är särskilt bra, inte minst för utvecklingen av Gabriel Slonina och de andra unga målvakterna, men Chelsea har förlängt back-upmålvakten Marcus Bettinellis kontrakt ända till 2026.

121 miljoner pund i förlust för 2021-22 för Chelsea blev resultatet efter sanktionerna och pandemin. Inga strålande siffror direkt. Viktigare är kanske ändå att Chelsea har inga problem med att möta Financial Fair Play-reglerna både för Uefa och Premier League. Läs mer här>>
    Värt att notera är då att Boehlys spenderande på runt 500m pund på nya spelare räknas inte ens in, då det faller under nästa räkenskapsår.

Att påstå att Ken Bates var CSFCs favoritägare är en grov överdrift. Det är svårt att gilla en ägare som ville ha sina fans bakom elektrifierade stängsel. Som använde klubben som pant i sina fastighetsaffärer, även om han idag menar att det var lögn att klubben var i finansiellt trubbel när han sålde till Roman Abramovich 2003. Att han sedan köpte Leeds av alla klubbar gjorde oss inte vänligare instämda.
    Ken Bates är och har dock alltid varit en sällsynt färgstark personlighet med en hel del charm och åsikter. Mycket väl värd att lyssna på och vi håller med om en hel del av hans åsikter numer, inte för att han verkar lugnat ned sig trots att han fyllt 91 år.
    Så läs denna intervju med en av Chelseas forna ägare, faktiskt bara nummer två av fyra sedan 1905.>>

Damerna har ännu en tuff vecka framför sig. De såg väldigt slitna och idéfattiga ut mot Manchester City när de förlorade igår. De var långt ifrån utspelade men de var inte bra och de misstag de envisad med att göra kostade allt igår till skillnad från matchen mot Lyon där dekom undan med dem. Lyon hittade tillbaka till sin målform i helgen i ligan och vann en storseger. Än viktigare för dem var att de fick igång sina skadade spelare och de var lyckosamma medan Chelsea för första gången den här säsongen inte klarade av att göra må. Något som kan komma att kosta Chelsea Women ligatiteln även om de fortfarande i allra högsta grad är med, men de har inte råd med fler poängtapp nu. Vi är en poäng bakom Manc-lagen, två poäng före Arsenal. Skillnaden är att Chelsea har en match tillgodo, mot Liverpool som slog oss i öppningsmatchen.
    Chelsea saknade allt offensivt spel och hade inte kontroll över mitten som de brukar mot City. Det enda de gjorde var långa bollar på Kerr och det hela såg väldigt torfigt ut. De slog också många felpass, om än faktiskt mindre än mot Lyon.
    Det kommer bli en oerhört spännande och tuff match på torsdag och på söndag kommer Aston Villa. Ett Villa som visar storform och har något riktigt bra på gång inte minst i form av Rachel Daly. Det är ännu en bortamatch, följd av ytterligare en bortamatch mot Aston Villa igen i FA Cupens semifinal. Det är dock ett speluppehåll mellan de två matcherna.

Herrarna ska också möta Aston Villa som även på herrsidan har hittat form och är långt ifrån en lätt motståndare. Särskilt inte som Graham Potter coachar laget och försöker ge speltid till hela bänken trots bräckliga uddamålsledningar. Något som vi varken uppskattar eller kan förstå. Det är också något som Chelsea absolut inte har råd med.
    Ligan har vi gett upp och snart även hoppet om cupspel i Europa, och ärligt talat vi är inte så roade av att spela Conference League även om det är en titel vi inte har.
    Efter Villa har vi ett annat Midlandslag, Wolverhampton som har ungefär lika svårt som Chelsea att göra mål men inte spelar dåligt.

Redan 12 april väntar Real Madrid, det dubbelmötet kommer avgöra hela Chelseas säsong. Förlust och vi kan nästan åka på semester och glömma resten av säsongen, avancemang och det blir klart spännnade framöver.

 

Rykten, notiser m m, v-13


TISDAG 28:
Sky Tyskland sprider nu ryktet att Chelsea kommer konkurrera med Tottenham om att värva Bayerns före detta manager Julian Nagelsmann. Om de sparkar Potter alltså.

Nu börjar rykten om Aleksandar Mitrovic till Chelsea från Fulham börja komma också. Medierna börjar bli desperata.

Thibaut Courtois sägs vara borta i en månad efter skadat sig under landslagsuppehållet. Det skulle innebära att han missar kvartsfinalmötena mot Chelsea.

MÅNDAG 27:
Antonio Conte kritiserade sina spelare och ledningen och särskilt det sistnämnda kanske han inte borde ha gjort för densamma ledningen sparkade honom. Mer oväntat är att hans assistent Christian Steillini stannar kvar och ska leda laget säsongen ut.
    Det var dock uppenbart att Conte skulle lämna Tottenham vars ambitioner inte matchade hans och att han inte trivdes var klart. Hans kontrakt skulle ändå gått ut i juni.
    Frågan är om han är den siste.

Kai Havertz är sjuk och har blivit hemskickad från Tysklands landslagsläger. Förhoppningsvis är det inget allvarligt utan att han kan spela på lördag.

Bayern ska redan ha lagt bud på att försöka få över Anthony Barry som coach till Tuchels nya stab. Vi hoppas förstås att de misslyckas.

Chelsea lär tävla med Liverpool för St Patricks irländska 15-åriga löfte Mason Melia.

Southamptons försvarare Mohamed Salisu ska vara på Chelseas radar. Ryktet kommer dock från Football Insider.


     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat