csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   35 sp 20 v 7 o 8 f 59 -38 mål 67 p

- always proud to be Blue -


22 - 28 april 2019
    NÄSTA MATCH:

      28 april - Man United - kl 17.30

     TV

Nyheter v-17


ANNANDAG PÅSK 22:
Chelsea hade en jättechans att försöka ordna en CL-placering. De tog den absolut inte. Mestadels på grund av fullständigt otroligt dåligt spel på fasta situationer mot dem och genom att aldrig någonsin utnyttja egna fasta. Säsongen bortslarvad? Förmodligen.
    Att se Burnleys otroliga maskande var dock bland det mer osportsliga vi tvingats uppleva. Så trist. Det ursäktar dock inte Chelseas svaga andra halvlek.

Damerna hade otur i mötet mot Lyon men är ändå med i matchen tack vare en bra match där de fick det där viktiga bortamålet. 1-2 är siffror Chelsea kan ändra med lite flyt hemma på söndag. Chansen att gå till Champions Leaguefinal den här udda mellansäsongen finns fortfarande i allra högsta grad.

Chelsea hade jackpott i helgen, utan att ens spela. Alla resultat som berör oss gick vår väg.
    Cardiff förlorade vilket säkert tog lite motivation från Burnley som i praktiken nu är säkra. De behöver en poäng till för att vara även matematiskt säkra på en ny PL-säsong. De har dock lättare matchen än borta mot Chelsea att rädda den.
    City slog Tottenham, vilket var väntat och tacksamt. Everton utklassade United vilket kanske var mindre väntat. Att Everton som visat kanonform hemma mot topplagen skulle vinna överraskar inte så mycket men siffrorna och sättet United vek ned sig på. De har nu City på onsdag och vi har väldigt svårt att tro att det här United ska kunna rubba ett City som kämpar om ligatiteln. Största och därmed kanske angenämaste överraskningen var att suveräna hemmalaget Arsenal, inte en förlust hemma sedan öppningsomgången, förlorade hemma mot Crystal Palace. Den väntade vi oss absolut inte.
    Chelsea behöver fortfarande lite hjälp. Tottenham måste förlora en poäng till - de avslutar säsongen mot Everton om än hemma. Arsenal har fyra mål tillgodo på oss. Båda lagen spelar i veckan för att komma ifatt sina hängmatcher. Arsenal har en knepig uppgift mot Wolves borta, Tottenham har en på papper långt lättare uppgift mot Brighton som inte varit i närheten av bra på sistone. De kämpar dock om att inte flytttas ned och krigade sig till en poäng borta mot Wolverhampton. United har derbyt mot City.
    Allt hänger dock på att Chelsea också vinner sina återstående matcher. Burnley är knepiga då vi vet hur svårt Chelsea har för lag som ställer upp och försvarar. Manchester United, tja spelar United som på sistone är vi inte så oroliga men på papper ska det vara vår tuffaste uppgift. Kanske är ändå Watford värre? Det är dock hemma och så avslutar vi borta mot Leicester. Inget helt lätt spelschema men ändå, mot tre lag som kanske inte har så mycket att spela för när matchen startar på söndag.

Sex matcher återstår av säsongen. Det kan bli sju.
    I England och även här i Sverige svamlas det, vi finner inget annat ord än det, om att den lättaste vägen för Chelsea är att vinna Europa League. Hur kan man ens komma på den idéen att påstå något sådant? Det är semifinal och ja, tre vinster och Chelsea kan kvalificera sig i en sjunde match men att det skulle vara lättare än att ta fjärdeplatsen i ligan. SVAMMEL.
    Eintracht Frankfurt är ett utmärkt lag som gör en väldigt bra säsong och verkar kvalificera sig för CL i Bundesliga, men framförallt har de ju imponerat genom att vända och gå vidare i Europa League. Det blir stentufft. Chelsea har en god chans att gå vidare, men inte är det någon lätt väg. Och klarar Chelsea Frankfurt så ska en sjunde match spelas mot Arsenal eller Valencia. En match som gäller allt kanske för Arsenal, men även förmodligen för Valencia som har en liten chans att också kvalificera sig för CL genom ligaspelet.
    Vi har två chanser att nå det som sägs vara årets största mål; kvalificera oss för CL. Här tycker vi att vinna Europa League vore ännu större och då kan vi ta en tröst med en CL-plats om det behövs, men Chelsea kan inte lägga alla påskäggen i korgen Europa League.

Men först; Chelsea MÅSTE vinna mot Burnley idag. Sedan kanske vi får ett helt demoraliserat United (som nog inte mår så bra efter helgens läxa och en match mot City som är stora favoriter på onsdag). Chelsea har sex (sju) matcher kvar att vinna och det krävs nog att Chelsea vinner dem. Men då kan vi inte fortsätta spela strålande i en halvlek och skämma ut oss oerhört i den andra halvleken i matcherna. Dagens Sarri-Chelsea är inte ett lag som går att plita ned som säkra segrare i någon enda match! Men kapabla att vinna nästan alla.

Vad det gäller spänning kan alla ligor gå och lägga sig. De går inte att jämföra med engelska Premier League.
    Det är kamp om precis allt: Titeln, CL-platser, EL-plats och nedflyttning. Allt utom vilka två lag som ska sluta sist, och ett av dem vann i helgen, andra raka.

 

Rykten, notiser m m, v-17


ANNANDAG PÅSK 22:
Med två matcher kvar är Norwich i praktiken klara för Premier League. Sheffield United har tre poäng tillgodo på Leeds och nära att ta den andra direktplatsen. Derby klättrade åter upp på playoff men kampen om de sista platserna där är stenhård.

Dagens Hazard. En enskild journalist (vilket skämt att någon som själv hittar på nyheterna får kallas journalist) har Eden Hazard skrivit på ett kontrakt med Real Madrid som bestämmer hans personliga villkor. Vi tror inte alls på det. Hazard kanske lämnar men vi hör nu varje dag att det är klart och vi är fullständigt övertygade om att även om det händer kommer det ABSOLUT INTE att hända innan säsongen är helt över. Det stämmer helt enkelt inte med personen Eden Hazard att han skulle gå bakom ryggen på Chelsea och våra fans.
    Så allt skitsnack om att det är klart kan ni glömma. Risken är dock att det kan gå snabbt efter säsongen men ännu har vi inte gett upp hoppet om att han faktiskt stannar. Även om vi sänkt oddsen på det sistnämnda senaste tiden.

Daily Mail av alla, hyllar en Chelseaspelare. Fast förstås en som är utlånad. Reece James som varit strålande för Wigan under säsongen. Läs mer här>>

Sky skriver om Tiemoue Bakayokos fiasko-till-succé i Milan och undrar om Chelsea gjort ett misstag. Det är ändå frågan, men när man ställer den måste man också bedöma skillnaderna i kvalitet mellan Serie A och Premier League, inte minst tempomässigt och vårt svar är fortfarande att det passar nog Bakayoko bäst om Chelsea säljer i sommar. Läs här>>

Lånerapporten från Chelsea finns här>>

Chelseas byggtillstånd för en ny arena är giltigt till 2020. Det vill säga tre år efter tillståndet beviljades första gången. Om bygget startar senare måste Chelsea söka på nytt.
    Det sägs nu att Roman stoppade bygget inte av den anledning som först angavs, att det var ett dålig finansklimat att investera i. Istället är orsaken Brexit plus det faktum att när han inte får investeringsvisum till UK har han inte heller lust att boosta den engelska ekonomin.
    Klubben gör sitt bästa för att försöka säga att planerna är fortfarande aktiva men visst börjar vi undra över bygget, omfattningen på det, tiden när det ska starta och även om ägarskapet av klubben även om vi inte riktigt tror på att Roman på något sätt aktivt försöker sälja.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!