csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   16 sp 9 v 4 o 2 f 33 -13 mål 34 p

- always proud to be Blue -


10 - 16 dec 2018
    NÄSTA MATCH:

    13 dec - MOL Vidi - kl 18.55

    -

Nyheter v-50


MÅNDAG:
Bland alla trista rapporter i eftermälet till den fantastiska vinsten i lördags vill vi också dela med oss en fullständigt underbar fint av Erin Cuthbert i matchen mot Brighton. Vilken fint, kan inte varit roligt att åka på den. Se här>>
    I samband med det påminner vi gärna om Kovacics piruett efter första målet i lördags, den var också härlig. Tyvärr har vi inte bilder på den.

Chelsea har stängt av fyra personer för att de skrek olämpliga tillmälen, rastistiska utbrott och möjligen annat. Chelsea uppmuntrar också allmänt brottsåtal. Läs mer här från klubben>>
    Vad är det för fel i huvudet på människor (män) som går på fotboll, inte bara i England utan numer i hela världen. Slänga pyroteknik på barn, slåss med polisen, upplopp, slagsmål, rasism (och sexism). Eller är det oss som bara älskar fotboll och vårt lag utan att hata andra som det är fel på? Man börjar undra.

Chelsea har identifierat mannen som skrek rasistiska tillmälen till Raheem Sterling i lördags. De har lämnat över den informationen till polisen. De har också anlitat läppläsare och bedömt videomaterial från en mängd vinklar.
    Det är bara att hoppas att den här vite medelåldersmannen aldrig mer får sätta sin fot på Stamford Bridge. Han får gärna ta en stund i polisfängelse också.
    Sedan måste vi också hålla med Sterling själv som anser att hur medierna har tagit upp det här bara förstärker rasismen i samhället och förvärrar problemet. Men allra mest oroande är att det hela tycks bara förvärras nu igen i Trumptider (och Orban, Putin och alla de andra) efter förbättrats under några år. Det är ju inte heller så länge sedan som Chelsea tvingades stänga av rasister som skämt ut sig själva och klubben på Metron i Paris vid ett möte mot PSG.

Sarri menar att lördagens match mot City har satt ett riktmärke över kvaliteten Chelsea måste nå i varje match framöver.

Tre motståndare till väntar innan serien vänder. Brighton på söndag, Leicester och Watford.
    Först ska dock Europa Leagues gruppspel avslutas. Chelsea spelar borta mot Vidi i Ungern och matchen är helt utan poäng så att säga. För den handlar bara om poäng och är utan betydelse då Chelsea redan har vunnit sin grupp och egentligen bara väntar på lottningen av nästa omgång av Europa League.
    Det bör innebära ordentlig rotation av Sarri som säkerligen kommer att spara spelare. Även om vi faktiskt hoppas att han spelar Hazard för att få igång dennes målskytte igen. Vi tror dock inte det händer utan det kommer att handla om minst 8-9 andra spelare än de som startade i lördags i den fantastiska insatsen mot City.
    Vi kommer att bli väldigt besvikna om Callum Hudson-Odoi och Ethan Ampadu inte får starta båda två. Ampadu kan ju spela i backlinjen, men han kan också spela defensiv mittfältare. Morata blir säkerligen anfallaren som får starta. Både Ross Barkley och Ruben Loftus-Cheek hoppas vi får spela, liksom Andreas Chrisensen, Emerson och Zappacosta. Det blir ändå ett lag som kan slå MOL Vidi även om de har massor med mycket mer att spela om då de fortfarande har en chans att gå vidare som andralag i gruppen. De har samma poäng som Bate som har andraplatsen just nu på målskillnad.
    På söndag väntar sedan Brighton borta och det är ett av de lag som tydligast skiljer på hemma- och bortaform. De är klart starkare hemma på Amex än de är på bortaplan. De förlorade borta mot Burnley i lördags med uddamålet men ska inte räknas bort hemma som sagt.

Tyvärr visas inga av Chelseas matcher i veckan. Viasat har valt Southampton istället för Chelsea på söndag, konstigt val men det handlar väl om att de möter ett rött lag och Viasat gynnar alltid de röda lagen. Det verkar inte som om Viasat tänker visa Chelsea mot Leicester heller, den enda match som är inplanerad innan nyåret är mötet med Watford på annandagen. (Viasat har dock inte meddelat vilken klockan-fyra-match de ska visa den 22). Det verkar inte heller som Eurosport tänker visa cupmötet med Bournemouth den 19e.

Chelseas härliga vinst var en av de roligaste fotbollshändelserna för CSFC på hela 2018. Det var förmodligen också Chelseas bästa match under 2018. Visst, det var bara City i första, men CSFC kan njuta av bra försvarsspel nästan lika mycket som av underbara mål och bättre försvarsspel än Chelsea spelade de första 44 minuterna går knappt att spela. City hade matchen helt i sin hand men åstadkom inte en enda farlighet som fick pulsen att gå upp på den tiden, så bra spelade försvaret. Kepa fick göra några enkla räddningar det var allt.
    Hade det fortsatt på det sättet hade vi kunnat hylla försvarsspelet i all oändlighet men Chelsea gjorde så oerhört mycket mer än så. I andra halvlek kom Chelsea ut och tog över matchen, skapade långt farligare chanser än City och avgjorde dessutom med ett klassmål på en hörna. Vi gör nästan aldrig mål på hörnor den här säsongen, det var bara det andra. Chelsea inte bara tog matchen till City som det kallas, utan Chelsea dominerade i stora stycken City och tog tillbaka både mitten och anfallet från dem. Och fortsatte spela fantastiskt försvarsspel.
    Det pratas nu om att Chelsea räddat ligan etc. Det är bara snack, precis som det bara var snack när det före matchen på fullaste allvar från massor av skribenter spekulerades i att City skulle gå igenom säsongen obesegrade. Det enda matchen egentligen förändrade var att Liverpool kunde gå upp i topp. Hade Chelsea vunnit mot Wolverhampton, som hade två skott på mål och gjorde mål på båda och fick se Chelseas spel krascha i någon slags konstig förvirring, då hade det varit annorlunda. Nu räddade vi faktiskt bara upp situationen genom att kvittera en förlust som aldrig skulle skett med en vinst få trodde oss kapabla till (inkl CSFC om vi ska vara ärliga).
    Ändå vilken glädje matchen gav, vilken potential matchen visade att Chelsea har och tänk om vi kunde visa det oftare.
    Serien vänder snart, massor av svåra matcher väntar och då spelschemat gav oss hemmamatcher på hösten mot alla våra konkurrenter utom Tottenham, blir det än svårare. Nu vet vi vad Chelsea kan, nu kan vi bara hoppas få se det oftare i både liga och cuper. Chelsea är kvar i Ligacupen, Chelsea är vidare i Europa League och vi hänger med i toppen som är jämnare och tuffare än någonsin. Nu är bara Liverpool obesegrade, det tror vi inte de är om en månad (de möter t ex City borta 3 januari!).
    Nu njuter vi hejdlöst av den här segern fram till på torsdag då det är dags för nästa match.


 

Rykten, notiser m m, v-50


TISDAG;
Det är från The Sun så, men de säger nu att Liverpool kommer att värva Thorgan Hazard. Det bara känns så fel på alla punkter att vi kan inte ens kommentera det.

Samtidigt tar nästan alla engelska medier upp Chelseas idiotpolicy att spelare över 30 bara ska få ettårskontrakt. Luiz är 31. Fabregas är också 31. Sarri vill ha kvar båda. Båda vill stanna men på grund av en av de dummaste policies som någonsin hittats på (och det finns några att välja mellan) är Chelsea villiga att släppa dem, om vi ska tro medierna. Vad som händer vet vi inte, men vi vet en sak att döma fotbollsspelare efter vad passet säger om deras ålder är något av det dummaste mest idiotiska som någon fotbollssklubb och särskilt vår hittat på. Alla policies som sätter upp obändliga regler är fullständigt idiotiska men att döma ut någon för att passet säger att deras ålder börjar med en 3:a är dummare än nästan något annat. Särskilt i en tid när ett stort antal av världens i särklass bästa spelare är i den åldern. Det som var sant 1960 är inte sant längre; men ändrad träning, ändrad fysik, ändrad kosthållning och smartare livsföring från de bästa.
    Chelsea måste skrota den här idiotin snarast.
    Särskilt när de själva bevisar hur idiotisk den är genom att ge en 29-åring ett fyraårskontrakt! Men hade han hunnit fylla 30 innan det skulle förnyas, hade han bara fått ett ettårskontrakt. (Azpis nya kontrakt, förstås).
    Tänk om samma regler skulle införas i samhället i övrigt (även om en som själv i allra högsta grad råkat ut för åldersdiskrimering vet att det förekommer, dock något högre upp i åldern).
   Frågan är om det inte finns skäl att anmäla Chelsea för åldersdiskriminering. Chansen att vinna är nog liten men för att få dem att tänka till lite, för om åldern spelar roll måste väl ändå Bruce Buck avgå nu. Han är ju 72 år och då kan han väl ändå inte sköta sitt jobb, eller?

MÅNDAG:
Sky Sport betygsätter lagen varje helg. Chelsea fick bara B+ för vinsten mot City. Vilket för oss bevisar att vissa människor fattar noll och absolut inget om fotboll. Hur kan säsongens bästa försvarsspel som sedan vänds till att dominera och skapa de bästa chanserna mot Englands, kanske Europas bästa lag bara vara värt B+. Betygsättning är subjektiv, det fattar vi men det är ju som att få alla rätt på en skrivning och ändå bara får tredje näst högsta betyg!

Nog märks det att det bara är veckor kvar till nästa silly season. Som att vissa tidningar hävdar att Chelsea kommer att förlora David Luiz för att rubriken bredvid hävda att David Luiz vill stanna.
    Vi känner dock till situationen med Luiz och Fabregas. Båda har kort tid kvar på sina kontrakt, båda har fyllt 30 och Chelsea har sin idiotpolicy att då erbjuder man bara ettårskontrakt. Någon måste ge sig.

Det var utlandslånen som kanske märktes mest i helgen enligt klubbens lånerapport.>>

PSGs vänsterback Layvin Kurzawa ska vara aktuell för Chelsea, eller Wolverhampton eller Tottenham.

Apropå PSG så hävdas det i tabloiden Sunday Express att de tänker matcha varje bud på Eden Hazard. Detta trots att Hazard själv kategoriskt sagt nej till PSG och uttryckt att Lille är enda franska klubb han kan tänka sig representera.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!