CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  1 sp 1 v 0 o 0 f 1 - 0 mål 3 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
- Chelsea Women 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<Sommarens transfers>>
8 - 14 augusti 2022
NÄSTA MATCH: 14 aug kl 17.30 - TOTTENHAM Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 11 sep kl. 15.00 - WEST HAM -

Nyheter v-32


MÅNDAG 8:
Chelsea vann premiären. På ett ställe vi har haft väldigt svårt. De tre nyförvärven som spelade såg mycket lovande ut.
    Det var allt det positiva. Spelet gladde inte och de måste höja kvaliteten väldigt mycket till den här veckans match på söndag.
    Vi lägger matchen mot Everton bakom oss. Säsongen är igång och den är lång, extra lång den här gången på grund av idiotin att spela VM mitt under säsongen.

En vecka samträning kan ändra på mycket så här tidigt på säsongen så det går förstås inte dra några slutsatser från matchen mot Everton. Det är också ett hett emotsett derby och då går liksom vanliga gissningar och tips ut genom fönstret.

Chelsea är inte färdiga på transfermarknaden om vi ska tro rykten och antydningar från Tuchel. Vi får se vad som händer där.
    Tuchel sa exakt så här om transfers: "This week what we hope to do is to register the players we have already signed."
    Det väcker onekligen frågor om vilka spelare som redan skrivit på? Men som skvallermarknaden inte känner till.
    Chelsea måste också börja rensa ut och frigöra spelare som Tuchel inte vill ha och använda. Den tydligaste idnikationen var ju förstås när truppen och tröjnumren avslöjades. Det är rätt många på lönelistan som behöver rensas ut och som inte fick någon tröja. En som kanske hade fått en tröja var Levi Colwill som nu kommer utvecklas under en tränare vi har den allra största respekt för. Det är pósitivt.
    De tre spelare som närmast förväntas lämna nu är Marcos Alonso till Barcelona för kaffepengar, Timo Werner på lån eller försäljning till Leipzig och som det ser ut Callum Hudson-Odoi som har flera friare, bland annat Dortmund. Alla tre tillhör dock de som fick tröjnummer och som hade varit kvar i a-truppen om de inte lämnar nu.
    Därtill kommer förstår fler unga spelare lånas ut framförallt till Championship för att fortsätta sin utveckling. En utveckling som inte finns hos Barkley, Batshuayi, Rahman med flera.

En slutsats vi drar är att vi gillar den nya nivån på domarbedömningarna som är satt nui. Den tillåter betydligt mer spel och kamp på plan. Vi har dock sett att några av de som väldigt gärna lägger sig i olika lag inte är lika förtjusta i den. Tyvärr är väl frågan hur länge domarna håller den? Vi har sett förr hur de inleder en säsong på en viss nivå och ett antal omgångar senare är de tillbaka där dse var förut.

 

Rykten, notiser m m, v-32


MÅNDAG 8:
Fabrizio Romano hävdar att Todd Boehly kommer satsa stort kommande vecka och gå för Frenkie de Jong OCH Wesley Fofana.

Everton ska varit intresserade av sin förre spelare Ross Barkley. Nu ska även hans tidigare låneklubb Aston Villa vara intreserade. Barkley började sitt lån där väldigt bra senast men kom sedan snett efter en skada och antagligen med dåvarande manager Dean Smith. Vi hoppas Barkley som har massor av kvalitet men som aldrig tycks få ut den hittar en lösning.

Barcelona har gjort en av sina kovändningar igen och nu säger Laporta att de vill inte sälja Frenkie de Jong. Han säger dock inte om de Jong är beredd att acceptera den lönesäknning Barcelona försöker tvinga honom att ta för att stanna. Eller hur de ska betala de 17m € de är skyldiga honom i framskjuten lön. Den stora fördel de har är att de Jong är öppen med att han helst stannar.

     

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat