csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  24 sp 13 v 8 o 3 f 47 - 18 mål 47 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 11 sp 8 v 1 o 2 f 29 - 6 mål 25 p
24 - 30 jan 22
  NÄSTA MATCH: 5 feb kl ? - Plymouth FA Cup -
NÄSTA MATCH WOMEN 29 jan kl 14.00 - Aston Villa - FA -

Nyheter v-4


TORSDAG 27:
Januari bjöd på ett par underbara, fantastiska mål från Chelseaspelare och vi kan inte välja vilket som är bäst. De är dock båda nominerade till Månadens Mål. Det senaste var förstås Hakim Ziyechs skruv in i krysset mot Tottenham i söndags. Det första var det otroliga tekniska nummer som Mateo Kovacic bjöd oss på mot Liverpool i månadens första match.
    Vi kan inte välja. Ni kan dock rösta på ett av dem här>>

ONSDAG 26:
WSL - CHELSEA WOMEN - WEST HAM W      2 - 0
    Det är WH som startat mest optimistiskt och får första hörnan. 6
    Matchen har tagit en paus för att hylla en mycket ung flicka, West Hamsupporter som gick bort igår i en sällsynt cancersjukdom, efter en lång kamp.
    Inga målchanser för Chelsea ännu. Det är förresten en trebackslinje för Chelsea. 13
    Så kom en hörna och mv tappar bollen och i röran får Charles en fot på den och lyfter dene övere mål.
    Precis efter nickar Harder och målvakten gör en stor räddning på mållinjen. Den såg ut att vara inne nästan, mycket fint inlägg av Andersson.
    Sedan hinner Berger precis före Svitkova i boxen, båda går ned men Berger vann bollen. 16
  Det är en mer fysisk match än i cupen förra veckan. Gult kort till Parker och bra frisparksläge men förstås ingen Ji på plan. Det blir Cuthbert eller Reiten som diskuterar hur de ska lägga den. 17 Reiten just över.
    Nytt gult för WH, Cissoko i en ful dobbarna upp på Cuthbert. Minst orange var det men Cuthbert kom upp igen. 19
    Ingle lobbar in och den tar i ribbans översida. 23
    Fint anfall iscensatt av Andersson men avslutas med ett skott över av Cuthbert. 27
  Farligt, Nouwen ger bort en lite onödig frispark vid sidan av boxen och Svitkova lyckas nästan skruva in bollen. 30
    Ingle nära meed en nick på hörna men mv räddar vid stolpen. 34
    Harder knuffas omkull och vill ha straff, domaren inte intressad.
    Harder nickar på en inlägg men förbi målet. 41
    Tyvärr påminner matchen om första halvlek förra veckan och hela matchen mot Brighton. Chelesa har spelet men skapar ganska lite ändå och det som skapas har mv tagit hand om. Mille Birght och Harder de kanske främsta i halvleken. 10-3 i målchanser säger det mesta. Noll skott på mål av WH.
    -ANDRA-
Beth England in för Guro Reiten redan i halvtid. Chelsea ser ut att bytt till fyrbackslinje.
    Äntligen. MÅL. Skott av Cuthbert och mv Leat kan inte hålla skottet och Beth England hugger direkt. 51 Hennes 50 WSL-mål.
    Tyvärr sedan en ordentlig miss när Kirby sätter upp henne och hon måste fastnat i gräset och går ned på knä och missar bollen. 54
    En boll når via försvarare till Kirby som snurrar runt och skjuter men mv räddar. 56 Hon hade mer tid på sig än hon trodde.
    Chelsea slarvar och stressar precis som mot Brighton. Det är inte samma Chelsea som före uttåget ur CL mot Wolfsburg. Visstm massor med spelare saknas men spelet flyter inte.
    Bra mellan Andersson, Kirby och England men Kirbys avslutande skott rakt till mv. 60 Mv Leat, 20, från Nya Zealand har varit bra för WH.
    Kirby har varit mycket bättre i andra halvlek och ligger bakom det mesta offensivt nu. England och formationsförändringen har varit en injektion.
    Fleming chansar med skott istället för pass, lätt för Leat. 69
    Jess Carter in för Fleming? Lite väl defensivt byte eller? 73 Cuthbert har tagit plats på central mittfält.
    Mycket bra brytning av Nouwen när Kirby tappar boll. 74 Hon har blandat och gett en del ibacklinjen idag.
    Chelsea har haft väldigt svårt att bryta ned West Ham och det behövs nog ett mål till.
    England skyfflar iväg bollen, rakt på en försvarare. 81
    Där kom det. MÅL. Ciuthbert sätter bollen otagbart för målvakten. Det förtjänade hon, hon var varit outtröttlig. Kirby assist. 82 Harder vilas för Drew Spence. 83
    Kirby sätter upp Spence som försöker avsluta väldigt lamt. 85 Utmärkte Kirby i andre får vila för Abdullina. 86
    Spence nära en jättechans meen får inte tag i bollen. Hon är nog inte så van att spela central anfallare. 89
  Fyra minuter tillägg och publiken som var rätt tyst ett tag har vaknat.
    Matchens spelare var nog erin Cuthbert. Harder hade en riktigt bra första halvlek Kirby i andra men hela matchen, Cuthbert. Jonna Andersson hade en riktigt bra match. Chelsea tillbaka på andra platsen, en poäng efter Arsenal som möter Brighton som lurade oss på två poäng i helgen, de rödvita har dock hemmaplan.
    19-3 i målchanser, 10-0 i skott på mål.   

Chelsea Womens FA Cupmach mot Aston Villa är flyttad till lördag kl 14.00. Vi vet inte ännu om någon kommer visa den.

Nästan samma elva som mot Brighton förutom Spence som inte hade någon lyckad match då, ersätts av Ingle, och Carter. Lauren James på bänken, som enda återvändare på den mycket tunna bänken. Svårt att säga om det blir tre eller fyra där bak.
Berger - Bright, Ingle, Nouwen, Andersson, Ingle, Cuthbert, Charles, Reiten, Harder, Kirby, Fleming

Chelseas match mot Newcastle har flyttats av tv-bolagen till 13 mars.

Nya covidregler ska gälla framöver. Lag som Arsenal och Liverpool kommer då inte undan med att skjuta upp matcher då de bara har ett enda riktigt covidfall bland spelarna. Nu krävs det fyra konsaterade covidpositiva fall bland spelarna.

Chelseas Womens uppskjutna möte med Tottenham ska nu spelas onsdagen 23 mars.

Han är ledig just nu, men idag är det ett år sedan Thomas Tuchel kom till Chelsea när han ersatte legendaren Frank Lampard som manager. Vilket år han har haft, även om vi förlorade FA Cupfinalen. (Vi vill ha revansch för det).Men hur många vinner Champions League under sina första fyra månader i en klubb. Förhoppningsvis är han managern som klubben verkligen ställer sig bakom och ger den tid som behövs för att kunna komma ifatt City och Liverpool vars managers hade år på sig att bygga innan framgångarna kom.
    Han har gjort en intervju för officiella hemsidan. Se den här>>

TISDAG 25:
Lauren James är ok nog att få en plats på bänken och kanske några minuter imorgon mot West Ham, hon är dock inte bra nog för en start.
  Trist nog kan Carly Telford som planerat säga adjö till supportrarna inför hennes övergång till San Dieego Waves inte göra det. Hon har fått covid.

U18-laget slog enkelt Aston Villa på bortaplan. 4-1 slutade matchen. Målen gjordes av Luke Badley-Morgan 31; Silko Thomas 42; Taylor Jay-Hart 57 (sjvm); Louis Flower 90.

Chelsea har återkallat Thierno Ballo från sitt lån i Rapid Vienna. 20-åringen har fått speltid men Chelsea vill ha mer utveckling och tycks ha en annan klubb redo för Ballo. Flera klubbar sägs vara intresserade. Vi får se vad som händer. Chelsea har ännu inte bekräftat det här officiellt.

Antonio Rüdiger är i Sierra Leone som han härstammar från för att lansera sin välgörenhetsorganisation. En populär figur där uppenbarligen som vi ser i den här artikeln, han har gjort stora välgörenhetsinsatser tidigare där. Läs mer>>

MÅNDAG 24:
Vi känner tyvärr igen resultatet. Chelsea U23 förlorade hemme till Manchestr City med 0-1.

OFFICIELLT
Carly Telford, 34, Chelseas numer tredjemålvakt har lämnat Chelsea för San Diego Wave i USA, Casey Stoners nya amerikanska klubb dit nyligan Sofia Jakobsson gick. Telford har varit i Chelsea i två omgångar, den senaste nu var fem år. Hon kommer ta adjö av klubben och fansen på onsdag vid matchen mot Wests Ham.
    Vi önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär, även om vi kanske hade trott det var den civila karriären hon hade planerat att fortsätta.    

Thomas Tuchel har gett sina spelare en vecka ledigt under uppehållet.

OFFICIELLT
Ismuget i en annan artikel har Chelsea nu bkeräftat övergången av Dylan Williams till Chelseas akademi.

Det är ledigt för Chelsea i två veckor nu. Åtminstone för de flesta. Det är dock landslagsuppdrag för Christian Pulisic (stor skaderisk har vi lärt oss) och Thiago Silva. Det är de nord- och sydamerikanska förbunden som har landslagsspel och därmed vilar Premier League. En slags konstgjord vintervila.
    Sedan väntar Plymouth i FA Cupens femte omgång, en uppgift ett vilat och roterat Chelsea bör klara av rätt lätt på Stamford Bridge.
    Så bra som Chelsea spelade igår hade man velat se dem snarast, men med tanke på hur ojämna de också varit förstår vi behovet av vila för spelarna och framförallt behovet för Tuchel att få ägna sig åt spelarna i taktik och träning. Något det varit ont om tid för med matcher var tredje dag.
    Vi får förhoppningsvis också tillbaka spelare, kanske även Reece James även om det nog är för tidigt. Ben Chilwell är nog borta säsongen ut om han inte läker välidgt bra och kan komma tillbaka till de allra sista matcherna.

Tjejerna har West Ham i veckans WSL-match. De slog dem i förra veckan i ligacupens kvartsfinal med 4-2. Inte helt utan besvär men ändå rätt klart genom en riktigt bra andra halvlek.
    Till helgen väntar sedan FA Cupen för damerna också. De möter då Aston Villa.

För många är det också finalen på silly season, som stänger nästa måndag.
    Vi förväntar oss inget från Chelsea i det här fönstret, men man vet ju aldrig.
    Det har överhuvudtaget varit ett ovanligt händelselöst fönster. Mest aktiva har Arsenals damlag och Newcastle väl varit. Aston Villa har värvat och lånat Digne och Coutinho. Newcastle Trippier och Wood. De behöver nog värva mer även om de vann i helgen, alla bottenlaqen utom Watford tog ju poäng.
    Det brukar dock bli en del mer eller mindre panikartade värvningar sista dagarna så kanske blir det lite fart på det hela.
    Vi vill ju helst se fart på kontraktsförlängningarna, det är det allra mest angelägna för oss Chelseafans.

Edouard Mendy är i playoff med Senegal i Aftcon och vi ska nog inte räkna med honom tillbaka före Plymouth. En match han ändå nog inte skulle stått i.

På onsdag är det ett år sedan Thomas Tuchel kom till Chelsea som ny manager. Vi var nog en del som undrade då han kom med ett rykte om att komma ihop sig med klubbledningar i Dortmund och PSG (fast i PSG verkar ingen fungera med Leonardo så...). Vilket år han har gett oss. Visst vi förlorade FA Cupfinalen, men han har fått oss att tro på möjligheten att komma ifatt City och Liverpool. Kanske inte i år men det räknade vi inte med. Vi har dock fortfarande chans på fyra stycken cupbucklor - och ja, vi vill ha dem.

 

 

Rykten, notiser m m, v-4


TORSDAG 27:
Reece James skada läker bra, så bra att det har börjat spekuleras i att han kommer kunna delta i Klubblags-VM om någrra veckor. Vi hoppas verkligen det stämmer. Vi har saknat hoom.

Soythampton försöker låna Tino Anjorin. Han är just utlånad till Lokomotiv Moskva med köpoption. Han är just nu på Cobham för behandling av en skada. Det är speluppehåll i Ryssland just nu. Lyckas de inte nu tänker de försöka i sommar, enligt Daily Mail.

Lyon ska ha nobbat 3n pund från Chelsea för att lösa lånet av Emerson Palmieri. Vi misstänker att Lyon och Chelsea inte kommer göra affärer med varandra de närmaste åren.

Igår firade Thomas Tuchel ett år som manage för Chelsea. Det verkar också blivit startskottet för ynkryggarna att komma fram under sina stenar och försöka skjuta ned honom. Daily Mail slog upp det stort hur spelare vill bort från Chelsea för att Tuchel ställer krav på dem och så vidare. En f d floppspelare i Chelsea, Carlton Cole kallar honom nu en turgubbe som vann Champions League... det är patetiskt hur medierna fungerar, både de sociala och de engelska i synnerhet.
Den enda tur i sammanhanget är väl att de flesta fans och Chelseas ledning faktiskt struntar i vad de sysslar med.
    Det underlättas ju av att Christian Pulisic nu gnällt till medierna om att han fått spela andra positioner än de han själv vill spela i. Något medierna grottat i redan.

Afcon pågår och det innebär högtidsstunder för de som tror sig sett rätt spelare för Chelsea, så en stor del av vänserbackana i Afcon kopplas nu till Chelsea. Inte mycket att hänga i granen vad det gäller trovärdighet, särskilt inte som Ashraf Hakimi toppar listan och han är snarare på väg att förlänga med PSG fast han just kom. Hans fru ville dessutom inte till England.

Ryktena om Matthijs de Ligt vill ine ge sig rots en löjlig prislapp om 80m €. Vi får väl se vad som händer men vår känsla är nog att det inte händer.

Leeds påstås, från Italien, lagt ett bud om 33m pund på Armando Broja. Självklart ska Chelsea inte sälja utan ge honom chansen i klubben först. Många jagar honom nu; Southampton, Everton, Wolves, Leeds.

ONSDAG 26:
Asian Cup Women som Ji So-Yun och Sam Kerr just nu spelar i avslutas 6 februari. Det är rätt stor chans att båda länderna går hela vägen till finalen vilket innebär att våra spelare är bundna in i februari. Vilket verkligen inte är bra med tanke på att Chelseas form just nu inte är den bästa. Vi ska till de är tillbaka möta Aston Villa och Manchester United i cuperna och kanske än viktigare, Manchester City helgen finalhelgen. Med dem borta och alla skador och sjukdomar jobbar Emma Hayes bara med ett skelett av en trupp. Hon hade fem avbytare plus en målvakt på bänken ikväll. Av dem var Lauren James inte spelklar men åtmnstone frisk.

Ryktena om Barcelonas Ronald Araujo då han är missnöjd med Barcelonas kontraktsförslag. Han sitter på utgående kontrakt. Han sägs vilja stanna men ha ett bättre kontrakt samtidigt som Chelsea och Man United ska vara intresserade.

Flera medier går nu ut och menar att Chelseas anfallare är missnöjda med Tuchel, inte bara Lukaku utan andra också. De gillar inte hans maner på sidlinjen där han är väldigt vokal. De tycker inte de får tillräcklig speltid. De gillar inte roterandet och så vidare. Låter som det mesta i de flesta klubbar där bra spelare inte får den speltid de vill ha. Attackerna i media idag är dock påfallande, särskilt då de kommer just idag. Alla förstår väl att spelare som inte får speltid inte gillar det och det är varje managers största problem. Den enda klubb som tycks få spelarna att helt accepera det och roterandet tycks vara City.
    Daily Mail är förstås de som gör mest av det här, även om uppgifterna lär komma från mer seriösa he Athletic från början.

Xavier Mbuyamba hade hoppats få gå ut på lån, men Chelsea sägs vilja behålla 20-åringen för att spela i U23 istället, vilket knappast är lika utvecklande. För ärligt talat är PL2-ligan inte vägen att komma fram i engelsk fotboll.

TeamTalk hävdar att Chelsea har lagt ett bud om 50m pund för Jules Kounde. Vi lär väl få se, ska något hända så är det inte många dagar att vänta nu då fönstret stänger 31 januari.

Det var ett tag sedan sist men nu ryktas det om Alex Sando igen. Vi tar det med en skopa salt. Det finns ju knappt en vänsterback som inte varit på väg till Chelsea på sistone.

Chelsea, och flera klubbar, är intresserade av Palmeiras stjärnskott Endrick. Denne har ett sensationellt år bakom sig trots att han bara är 15 år gammal. Han värderas redan till 33m pund! Han får dock inte skriva kontrakt förrän han fyller 16.
    Vi vet inte hur starkt ett sådant här rykte är men det verkar onekligen vara en talang utöver det vanliga. Vi kanske får se honom själva i Klubblags-VM där Chlsea förväntas möta Palmeiras i en final.
    Real Madrid är dock favoriter att landa honom då de spanska klubbarna alltid tycks komma först för sydamerikanska spelare.

Ousmane Dembeles agent lär vara i London för ett viktigt möte. Vilket genast kopplas till en övergång till Chelsea då han och Tuchel har historia ihop från Dortmund. CSFC vidhåller sin skeptisism mot Dembele pga skadebenägeheten och uppförandet.

TISDAG 25:
Edouard Mendy är vidare i Afcon med sitt Senegal efter 2-0 mot lilla Kap Verdeöarna som fick två utvisningar mot favoriterna.Högst tveksamma domslut också. Inte undra på att de inte riktigt kunde matcha.

Det är en skräll. Roy Hodgson är så gott som klar att ta över Watford på ett 6-månaders kontrakt!
    Hodgson har jobbat med Pozzos tidigare. I hela 17 matcher som manager för Udinese innan han fick sparken. Watford har 18 matcher kvar att spela i Premier League innan deras öde är avgjort. Blir Hodgson kvar hela den tiden?

90min säger att Chelsea och Newcastle har öppnat förhandlingar om att sälja resp köpa Ross Barkley. Vi tror det skulle vara en utmärkt affär för Barkley som uppenbart inte har fullt förtroende hos Tuchel. Han kan vara helt underbar men oftast inte. Den ojämnaste spelare vi haft på länge. Han är värd en bättre karriär än att sitta i Chelseas kylskåp.

Ett nytt rykte, istället för Declan Rice, ska vara Ajax's mittfältare Edson Alvarez. Vi vete inte hur mycket kött det finns på benen för det här ryktet. Han lär dock kosta runt 18m pund jämfört med Rice's 100+m.

Ett spanskt rykte vi absolut inte tror på kommer dessutom från en Real-knuten källa. De påstår att César Azpilicueta redan är klar för Barcelona. Azpi vars kontrakt går ut i sommar får skriva förkontrakt med icke-engelska klubbar men att detta skulle skett tror vi inte alls på. Det kanske kan bli så i slutändan om Chelsea inte tar sig samman och förlänger hans kontrakt men att det skett nu, nej.

Italienska rykten säger att Chelsea är nära en 60m €-affär med Sevilla om Jules Kounde. Eller 55m € plus 5m € i möjliga bonusar.

Det pratas också en hel del om Niklas Süle som ska bestämt sig för att pröva vingarna utomland och därför nobbar en kontraktsförlängning med Bayern. Chelsea, Barcelona och Newcastle lär vara de som jagar honom.

West Ham ska nu gett sig in i jakten på Armando Broja.

MÅNDAG 24:
Australiens Matildas är klara för slutspel i Asian Cup efter 4-0 mot Filippinerna. Sam Kerr gjorde ett av målen, hennes 55 i landlslaget.
    Även Sydkorea är klara för slutspel innan den tredje matchen genom att ha slagit Myanmar med 2-0. Ji So-Yun gjorde andra målet.

Klubbens lånerapport, det går bra för Batshuayi i Turkiet, eller Türkiye som Erdogan nu kräver det ska kallas. Läs mer i lånerapporten>>

Så var dete dags igen. Claudio Ranieri har fått sparken från familjeen Pozzos katapultstol som manager i Watford. Tre månader fick han på sig. Det är fyra månader kvar på säsongen och längre än så lär väl knappast nästa offer på positionen få på sig, vem det nu blir som är modig nog att försöka sig på att jobba för Pozzos.

Silva och Ziyech, inte oväntat tar båda plats i Veackans Lag i BBC.

Tottenhams fans skämde ut sig igen på Stamford Bridge igår då de slängde missiler mot Antonio Rüdiger under matchen. Vi får hoppas den/de skyldiga kan identifieras.

Ryktena om Stuttgarts vänsterback Borna Sosa växer. Vi får se om det finns någon grund i dem.

Vi har inte sett något från klubben men Dylan Williams har själv bekräftat övergången från Derby till Chelsea. Han är 18 år, vänsterback och förväntas utbildas vidare i U23. Vi vet inget om övergångssumma.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se