csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC   1 sp v 0 o 1 f 2 - 3 mål 0 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
14 - 20 augusti 2017
  NÄSTA MATCH:

         Tottenham - 20 aug 17.00

  TV

Nyheter v-33


ONSDAG:
Eniola Aluko var en spelare som de flesta saknade i Englands EM-trupp för ett tag sedan. Förutom förbundskaptenen Mark Sampson märkvärdiga uttagningsfilosofi att ta ut spelarna många månader, faktum en hel vårsäsong, innan EM saknades Aluko, förra årets skytteligavinnare. Vi har nu fått förklaringen till det och det har växt till en stor skandal i England. Aluko blev utelämnad efter att som hon uppger Mark Sampson mobbat och rasistiskt förolämpad henne. Något som FA tydligen höll med om och betalade henne 80.000 pund för att hålla tyst om. Den här skandalen har nu läckt ut och FA försöker nästan på Trumpmanér att täcka sina spår genom vad som verkar vara lögner eller mycket märkvärdiga tolkningar. Vem som har rätt får ni själva avgöra efter läs Guardians version här. >>>
      Det känns dock högst tveksamt om Mark Sampson kan överleva den här skandalen, då han ännu inte ens har nytt kontrakt med FA om att leda Englands damlandslag även om han i övrigt anses gjort ett bra jobb - även om engelsmännen som alltid förväntade sig att England skulle vinna EM då de satsat mer pengar än andra länder. Å andra sidan engelsmän förväntar sig alltid att deras landslag ska vinna EM och VM och de gör de aldrig, till stor del säkerligen på grund av de krav och förväntningar som ställs på dem att göra det. England har inte direkt en vinnarkultur när det gäller landslagsfotboll över ungdomslandslagen. Kanske kommer det underifrån nu, men.... så möter de tyskarna och ska slå straffar, och då vet alla vad som händer.

En av de nya spelarna i Chelsea har gjort en intervju för klubbens hemsida och säger en del bra saker. Att hon, Magdalena Eriksson, också är en av få svenskar som kommit till Chelsea gör det extra intressant. Läs mer här>>

Chelsea kommer inte att få Blaise Matuidi, Juventus har värvat honom. Kanske ännu ett tecken på att det är en djup klyfta mellan vad ledningen vill (köpa unga spelare som går att sälja till konkurrenterna - om vi förstår dem rätt) och managern (köpa spelare som kan ge laget titlar). Emenalo står för en slags ageism, han vägrar låta spelare över 30 få mer än ettårskontrakt och han vägrar köpa spelare över 25-26 för de går inte att sälja vidare vilket tycks vara hans huvudinställning. I Emenalos ögon är spelare över 27 värdelösa, hur bra de än är, för de går inte att tjäna pengar på. Därför får inte Conte värva spelare som Perisic,
      Det gör det kanske lättare att förstå Chelseas lånepolicy, det handlar en del om att låta spelare få speltid och mycket om att låta spelare hamna i skyltfönstret för försäljning.

U23.laget möter ju a-lag från lägre divisioner i Checkatrade Trophy. Första matchen mot Plymouth slutade med oavgjort, men då matcherna ska avgöras vann Cornwallaget med 5-4 på straffar. Straffar är inte Chelseas grej just nu verkar det som. Damlaget förlorade i FA Cupen på straffar, a-laget förlorade Community Shield på straffar.

24 augusti, kl 18, en torsdag för en gångs skull, lottas Champions League. Chelsea är högt seedade och bör få en hyfsad grupp, med ett bra och två mindre bra lag. Det är dock viktigt att vinna gruppen med tanke på vidare lottning.

Det är 37 omgångar kvar av ligan.
    Chelsea vann ligan på rekordpoäng efter rekordmånga vinster sju poäng före Tottenham förra året - trots hela fem förluster. En förlust även om den var oväntad, onödig och väldigt irriterande har inte avgjort ligan. Oavsett vad svenska och engelska tidningar antyder. Enligt dem har United redan vunnit den. Glöm inte hur utdömda vi var i oktober förra året.
    Läget blir annorlunda om Chelsea förlorar mot Tottenham, då börjar oddsen gå emot oss. Vinner vi mot Tottenham dock, betyder Burnleymatchen inget mer än mycket dåliga minnen av en hemsk första halvlek och minnen av dåligt omdöme hos två tongivande spelare som svek sina lagkamrater.
    Så enkelt är det.

TISDAG:
Premier League kan ändra transferfönstret. En mycket välkommen reform. Det krävs att minst 14 av de 20 klubbarna är överens om att stänga fönstret när ligan startar vid nästa möte i september. Låt oss hålla tummarna för att förnuftet segrar och att vi får en ändring till nästa säsong. Vi trodde nog Fifas regler gäller men kan PL själva ändra tidpunkten ska det inte ens knappt ens behöva diskuteras. Den allmänna meningen är att det finns en majoritet för en ändring.
    Övriga ligor måste själva bestämma om det ska göra detsamma. Där ligger också invändningen från några få. Att PL därmed får en nackdel på övergångsmarknaden om Spanien och Italien t ex fortfarande har ett öppet fönster. Men det ska inte spela roll och det är mycket få lag som berörs av det. Skulle PL ändra reglerna tror vi att fler följer efter också.

Anthony Taylor, en annan domare vi sällan trivs med (dömde bl a FA Cupfinalen) dömer matchen mot Tottenham. Behöver vi fler dåliga nyheter!? Det är dock ändå spelarna som måste inse att bedömningen så här års alltid är annorlunda än annars.

MÅNDAG:
Gary Cahill har fått sin dom och är avstängd tre matcher och är borta till efter landslagsuppehållet i september. Inte direkt bra gjort av kaptenen, och efter 13 minuter i en match då man vet att domarna är petigare än senare under säsongen. Cesc Fabregas missar bara en match, men oj vad viktig den är. Den på söndag mot Tottenham. För CSFC finns inga ursäkter för att ta kort för protester mot domslut, tjafs etc. Priset för hans handklapp mot domaren kostar Fabregas och Chelsea massor. Även om vi verkligen förstår spelarnas upprördhet mot Pawsons insats. Ändå... vi hoppas klubben har ett bötessystem för sådana onödiga kort, för de är så dumma.

En match är spelad och engelska tidningar tävlar redan om att fullständigt döma ut Chelsea och Antonio Conte leder nu oddsen för att bli förste manager att få sparken. Vi ska inte gå in på skälen till varför hetsjakten, för att inte säga häxjakten har börjat - men det handlar förstås om Costa, uteblivna värvningar, Contes missnöje med båda och superfiaskot mot Burnley (i första halvlek) i lördags.
Det är bara att försöka komma över och bästa sättet är förstås att visa mot Tottenham att även ett försvagat Chelsea, tillfälligt, kan utmana sportjournalisternas fördomar och deras vilja att underminera (det är tydligen något som ligger i sportjournalisters gener, för inga gnäller mer än dem).

Det är inte bara den jättetuffa uppgiften mot Tottenham att se fram mot den här veckan. Efter ordentligt stiltje på transfercirkusen pga ligastarter måste nu Chelseas ledning leverera så Chelsea har full trupp. Problemet är självklart att kvoter av engelska och inhemskt utbildade spelare måste fyllas vilket ytterligare begränsar urvalet då ledningen redan lånat ut så många.

Det känns som om det krävs stordåd på söndag. Chelsea har inte råd med en förlust till och frågan är om ens oavgjort räcker mot Tottenham. Vi gissade att vinnarna skulle kunna ha fem förluster förra året. Det stämde bra. Det var vad vi hade. Årets serie tippas bli ännu jämnare, ändå undrar vi om något lag har råd med fler än fem förluster för att kunna vinna ligan. Kanske det går med sex, beroende på antalet oavgjorda. Chelsea hade väldigt få oavgjorda förra säsongen, ovanligt få med bara tre.
    Vi möter ett Tottenham utan direkta skador eller saknade spelare. Tyvärr kan vi ju inte säga samma sak om Chelsea, därav kravet på stordåd.
    Chelsea saknar Gary Cahill, Cesc Fabregas, Eden Hazard, Tiemoue Bakayoko och kanske även Pedro. Tottenham saknade en spelare igår. (Trippier)
     Det ger Andreas Christensen och Antonio Rüdiger chansen att glänsa. De gjorde fullt godkända debuter mot Burnley trots första halvleks metldown. Ändå, det var ju egentligen bara ett mål som kändes som resultatet av rent dåligt försvarsspel. Dock Conte måste hitta ett sätt att stoppa alla dessa mål som sker på inlägg eller frisparkar från Chelseas vänsterkant. Särskilt som Christian Eriksen härjar på den kanten och har hittat Dele Alli ett antal gånger redan med exakt samma boll som Chelsea envisas med att släppa in. Och ser vi det på tv måste Conte och hans stab vara väldigt medvetna om problemet, men ännu har inget hänt som stoppar det.
    Två saker gör att vi ändå kan känna en viss optimism inför söndag. Först och främst hur Chelsea verkligen kämpade sig in i matchen och Alvaro Moratas debut med ett mål och en assist. Tyvärr kanske hindrade han också ett mål genom att stöta in en boll från Christensen som kanske hade gått in, men det vet ingen och framförallt visste inte Morata det när han tog det säkra före det osäkra - men han kom från offside och därmed gällde inte målet. Vi kan aldrig se en spelares rörelse på tv, där skiljer sig verkligen matchupplevelsen från verkligheten, ändå såg vi tillräckligt för att bli imponerade av hur Morata rörde sig och hur han överlistade försvararna flera gånger genom det. Han har inte Costas kraft och fokuspunkt, utan han är mer en smygande anfallskraft, lite som Aguero, som dyker upp där bollen hamnar. Fast med väldigt mycket bättre huvudspel. Gång på gång hittade han luckor i Burnleys försvar och var omarkerad, t ex både vid målet när han hittade en lucka bakom försvararna och när han assisterade Luiz. Det vore onekligen roligt att se honom och Batshuayi tillsammans med Morata i en central roll där måltjuven Bats kan dyka upp och bli serverad. (Batshuayi däremot fastnade mot Tarkowski hela tiden och gjorde denne till en jätte i försvarsspelet).
    Frågan är om Conte vågar chansa med ett så offensivt val på Wembley? Conte verkar ännu inte helt övertygad om Moratas matchfärdighet. Managern pratade efter matchen fortfarande om att Morata behöver komma ifatt träningsmässigt och förstå Chelseas sätt att spela. Han har nu en vecka till att göra det. Å andra sidan med skadorna och avstängningarna har kanske Conte inte så mycket val. Till ledningen fixar värvningar handlar det om att använda det som finns i hyllorna på Cobham.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-33


TRANSFERS i sommar>>

ONSDAG:
Gylfi Sigurdsson är klar för våra motståndare nästa vecka, Everton. Därmed blev nog den matchen ett snäpp tuffare också.

Danny Rose är i medierna som ev värvning för Chelsea för 50m pund. Vi har svårt att tro att det händer.

Wenger hävdar att Alex Oxlade-Chamberlain stannar i Arsenal trots utgående kontrakt. Samtidigt går en fd scouserspelare ut och vill att Liverpool ska sälja Coutinho och köpa Costa. Har inte Chelsea hjälpt konkurrenterna tillräckligt mycket i år då alla talar om att köpet av Matic kanske blir årets övergång då han var bäst på plan i söndags och framförallt för att han gör Pogba bättre...

Det sprids rykten om att konflikten mellan ledningen och Conte angående rekrytering handlar om pengar. Ja, inte på det sättet utan värde som de säger. Conte vill ha beprövade, kvalificerade spelare medan ledningen vill hellre köpa yngre spelare med större återförsäljningsvärde. Tyvärr låter det väldigt sant och typiskt för Emenalos och de övrigas sätt att tänka. Vi förstår helt att Conte vill förstärka med spelare som vi vet vad de går för istället för att bara byta ut våra unga spelare mot andra unga spelare.

Dagens bästa nyhet. Eden Hazard är tillbaka i full träning på Cobham. Hans rehab är över och han kan nu delta i träningarna fullt ut. Det dröjer ju dock lite till han är matchklar. Även Bakayoko tränar för fullt nu. Men Pedro kan inte träna än.

OK, tror vi en enda sekund på det här?
    Chelsea ska återtagit intresset för Andrea Belotti, som kostar 87,5m pund att köpa och ska lagt ett bud på honom. Källorna är inte särdeles tillförlitliga, men vi kan inte låta bli att fråga oss; Varför? Det är väl inte positionen som är viktigast just nu?

Dirty Leeds har slagit till igen. Deras Shaugnessy tacklade Lucas Piazon så illa igår att han bröt benet. Utan att domaren ens dömde frispark! Så vi kan efter första matcherna helt klart konstatera att domarstandardarden har absolut inte förbättrats i England över sommaren.

Då är ryktet att PSG kan tänka sig sälja Grzegorz Krychowiak till Chelsea så oerhört mycket intressantare. Om det är mer sant vet vi dock inte.
    PSG anses också överväga att sälja Blaise Matuidi och Julian Drexler, som också vore spelare som är intressanta men som inte uppfyller de kvoter Chelsea också kämpar med pga reglerna. (Anledningen till att PSG måste sälja är förstås köpet av Neymar).

Konkurrenttitten: Till slut blev Gylfi Sigurdsson klar för Everton för 45m. En stor värvning för Everton och en enorm förlust för Swansea. Betalningen är dock bra. Gareth Barry går från Everton till WBA. Meste PL-spelare, inte alltid bäst men alltid pålitlig.

Ryktena om Cedric Soares till Chelsea för 15m pund har återkommit. Kanske en bra back-upvärvning men vi är inte säkra på att Saints tycker så.

TISDAG:
Det kommer inte direkt från en källa som vi betraktar som tillförlitlig, men Chelsea ska inte ha gett upp hoppet om att värva Alex Sandro från Juventus.
    Kruxet är förstås, som vi antytt flera gånger tidigare, att nu sägs det rakt ut att det är helt beroende på om Sandro lämnar in en transferbegäran. Något vi är klart osäkra till om det är troligt att det sker. Även om Chelsea betalar bättre löner, så är ju Juventus inte någon dålig klubb att tillhöra.

Barcelonas köp av Paulinho, en flopp i Tottenham, från Kina sägs innebära att chansen för Chelsea (eller någon av de andra) att värva Sergi Roberto nu ökar. Vi kan väl hoppas det.

Yahoo Sport, av alla, säger nu att City och Chelsea står först i kön till Virgil van Dijk och priset har gått upp till ruskiga 70m pund.

Serge Aurier som för någon vecka sedan tungt kopplades till först United, sedan Chelsea ska nu ha kommit överens om de personliga villkoren med Tottenham, samt Juventus och Inter... Alla avvaktar dock hans överklagande i det ärende som rör hans påstådda misshandel av en polis.

En intressant och tänkvärd analys utan de vanliga fördomarna och subjeketiva sidtagandet kring Diego Costa och vad han håller på med, lagd över hur hans agerande berör fotbollen i stort. Läs Barney Ronays artikel här>>

Att läsa Daily Mail just nu måste dock göras med stor försiktighet för de har absolut en agenda som inte är till Chelseaas fördel just nu och knappast kan betecknas som objektiv journalistik. Snarare går den ut på att röra upp och röra om så mycket som möjligt med antydningar och vinklingar, som går så långt som ned på spelarbetyggrund. Inte oväntat från vad vi såg i somras redan, men väldigt påtaglig nu. Chelsea är mästarna och sportjournalister/redaktörer lever för att störa sådana (om de inte heter United. Det ser vi även i svenska medier).

Det hetaste namnet är fortfarande Alex Oxlade-Chamberlain. För 35m pund vilket är en rätt hög summa för en spelare som snart är kontraktslös. O-C är dock ung och användbar på många positioner och det är vad som tydligen främst attraherar Conte.
    För oss som varit med ett tag vet att det är inte första gången Chelsea varit intresserad av honom. Han var aktuell redan innan han gick till Arsenal från Southampton 2011.
    Vad som talar för att det kan bli affär är dels att det är en hög summa, men framförallt för att Arsenal plötsligt hamnat i en situation där de måste göra sig av med spelare. De har runt 33 spelare i sin trupp, vilket är väldigt mycket och de kan bara registrera ca 25 av dem för olika turneringar.

Något besked har inte getts men gissningar från Bakayokos träningar antyder att han kanske är på bänken mot Everton och spelar sin första match efter landslagsuppehållet, mot Leicester. (Det är också när Hazard kan tänkas vara aktuell för en efterlängtad återkomst).

Efter sin brasilianska intervju med Daily Mail i ett försök att få sympati för vad han initierat i Chelsea Diego Costa må ha skaffat sig en del rubriker; men det framkommer också mer och mer hur subversiv han blivit bakom kulisserna. Som den här artikeln visar om den stämmer, vilket är möjligt då rykten om vad som hänt vid varje tillfälle onekligen förekom. >>
    Det finns tyvärr inga som helst vinnare i den här historien och varje artikel skadar klubben ytterligare, särskilt som liknande rykten redan kommer från de värsta tidningarna om Morata. Chelsea är redan utsatta till årets hackkyckling i medierna.

MÅNDAG:
Mer Costa. Vet inte vad vi ska tro om det, nästan inget känns det som, men The Sun vet minsann att Chelsea ställt fyra krav på Diego Costa för att överväga att sälja honom den här fönstret (till Atletico). De är:
* Han måste återvända till Cobham
* Han måster återvända till träning
* Han måste bevisa att han är matchfärdig (fysiskt)
* Han måste stå till förfogande för en plats i laget    
    Det kommer från The Sun så vi undrar, men det känns som konstiga krav att ställa. Oj, vi lär nog få höra mer om detta, är vi rädda för. Istället för bara glömma bort Costa och gå vidare.
    Nu kommer mer pålitliga medier med samma krav.

Ang. tidigare ämne här i spalten. Det visar sig nu att José Mourinho varit i kontakt med Diego Costa nu i sommar. Kanske en förklaring till varför saker och ting eskalerat som de gjort. För att inte tala om varför det förklarar varför Matic absolut ville lämna för United, när en f d manager kontaktar gamla spelare. Kommer Costa nu att bli en sista minuten värvning av United?
    Mourinho har också gått ut och sagt att han inte någonsin trodde att Chelsea skulle sälja Matic till United. Han är inte den ende, men tydligen är Chelsea nu en säljande klubb. Frågan är om vi ens kan behålla våra spelare framöver när sådana saker händer. Nu vet ju alla att Chelsea säljer.

Ryktet kommer från The Sun och är inte ett dugg trovärdigt. Men det vore trevligt. För de påstår att Chelsea nu är intresserade av Perisic in Inter. Visserligen har Spalletti klart deklarerat att denne stannar, men det är ett intressant namn för Chelsea.

Southampton har sålt 80% av klubben till kinesiska affärsmannen  Gao Jisheng. Hur det kommer att påverka årets säsong vet vi inte, det kommer ju rätt sent, bara veckor innan fönstret stänger dessutom. Det har dock redan ökat ryktena om Virgil van Dijk till Chelsea.

Chelsea ska nu ha bötfällt Diego Costa två veckors lön för att han inte återvänt till klubben. Det blir nog fler sådana böter om Atletico inte visar intresse och köper loss spanjor-brasilianaren.

Lånerapporten från Chelsea. Läs här>>

Antonio Conte vet inte ännu när Eden Hazard kan vara tillbaka i laget. Han tränar men ingen vill eller kan ge ett datum när han är spelklar. Vi behöver honom, det är ju uppenbart.

Det senaste i en av världens sämst skötta spelar-managerrelationer (för två vuxna män har uppträtt som barn och låtit det gå långt bortom rim och reson) mellan Conte och Costa har ett nytt kapitel för den som är intresserad. Vi skyller ungefär lika mycket på båda vad det gäller oförmågan att kommunicera men tror helt på klubbens och Contes besked om att Costa fick besked om att han skulle få gå i sommar. Att Atletico sedan inte kunde/vill köpa honom är en annan del av hela den osmakliga historien.
    De enda som verkligen skadats är klubben och klubbens fans. Det hela måste dock ta slut, för det här tar energi och mycket annat från fotbollen. Folk skyller redan förlusten till Burnley på de här omständigheterna (plus bristen på värvningar för att fylla truppen). Sant är ju att vi förlorar en besvärlig men mycket bra spelare och att det väckt massor med negativitet. Läs mer>>
      (OBS artikeln ger enbart Costas version så ta den med massor med salt, det finns ju en agenda mot Chelsea upplever vi ibland och sådant här passar många sportjournalister. Sky tar inte upp att det lär förekommit kontakt mellan Atletico och Costa innan relationen blev som den blev i januari, det talas om förnyat kontrakt som CFC ska stoppat men det var ju mer tal om ett jättekontrakt med Kina då, så kanske vi inte ska glömma att Mourinhos kompis Jorge Mendes är hans agent. det var onekligen också vissa problem mellan Costa och Mourinho redan innan. Vad som hänt är på något sätt logiskt, bara så uselt skött av alla parter. Nu handlar det bara om pengar, Atletico vill betala så lite som möjligt och Costa agerar för att sänka sitt pris, Chelsea vill ha ut åtminstone marknadspris för en spelare av hans kvalitet - vad det nu är i dagens inflaterade marknad).
    PS. Costa hotar med att strejka, vilket tas upp av tidningarna. Vi förstår inte. Han har redan vägrat komma tillbaka och säger sig vara villig att stanna i Brasilien hela säsongen - vad mer kan man strejka! Är de säkra på att han inte hotade med att "streaka"!

Mycket få transferrykten som verkar ha substans. Djibril Sidibe dyker upp igen, men vi ställer oss tvivlande till att Monaco säljer. Särskilt då de fortfarande kan förlora Mbappé som just nu är bänkad som så ofta med spelare med transferrykten.
    Annars handlar det om Alex Oxlade-Chamberlain och flera engelska medier säger nu att Wenger kan tänka sig att sälja (bara Chelsea betalar överpris) och Danny drinkwater (Leicesters inställning till försäljning är dock njuggare).

Oroande kuriosa inför söndag. Tottenham har aldrig förlorat när Dele Alli gjort mål.

Neymar ska ju ersättas och Liverpool sätter sig på hasorna kring Coutinho. Mbappé verkar kosta för mycket även för Barca (men inte PSG som tydligen lever efter helt egna finansiella regler, statsägd som klubben är). Ousmane Dembele har slocknat i ryktena efter att han försvann från Dortmund, vi vet inte om han är återfunnen ännu. Så självklart kör näst mest lögnaktiga spanska sajten Diario Gol nu ut att det blir Eden Hazard.
    Det blir det inte, men ryktet lär nog få fart de närmaste två veckorna innan eländet med silly season tar slut. Förbjud transfers efter att ligorna har startat. Det är det enda rätta.


Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC