csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1   Chelsea FC  5 sp 4 v 1 o 0 f 12 - 1 mål 13 p
CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021
Uefa Årets Målvakt, Mittfältare, Manager och Spelare. (Mendy, Kanté, Tuchel, Jorginho)

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
6     Chelsea W 2 sp 1 v 0 o 1 f 6 - 3 mål 3 p
20 - 26 sep 2021
  NÄSTA MATCH: 22 sept kl 20.45 - ASTON VILLA - LC Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 26 sep kl 13.30 - Manchester United Viaplay

Nyheter v-38


TISDAG 21:
Från presskonferensen:
Mendy kommer som väntat stå över morgondagens möte med Aston Villa. Det ser dock mer lovande ut för lördagsmatchen mot City.
    Tuchel antydde ett framtida partnerskap mellan Werner och Lukaku och att Werner närmar sig fin form efter EM, det var anledningen till att han fick komma in tidigt i söndags. Han betonar att Werner känner sig mer fri och avslappnad nu vilket bör hjälpa hans spel.
    Det finns nog en god chans att Ruben Loftus-Cheek kommer få speltid imorgon.
    Tuchel berömde också Thiago Silva, den spelare han förstås känner bäst av alla i Chelsea då de va tillsammans även i PSG.
   
Viaplay visar Chelsea Women mot Manchester United på söndag kl 13.30

MÅNDAG 20:
TIPS. Följ prgramserien Premier League: När fotbollen förändrades. Mycket intressant och i princip samma sak som klubbarna i European Football League ville göra, fast på ett sportsligt sätt med upp- och nedflyttning. Bakgrunden var dock densamma, de stora klubbarna (Chelsea var inte en av dem på den tiden) ville öka sina egna intäkter. Det var en medial brytningstid och succén förändrade fotbollen för allt framtid. För att inte tala om fotbollsekonomin. Se serien på SVT 1 måndagskvällar. Andra avsnittet går i kväll men på SVY Play går det att hitta det första.

Det blir mycket Chelsea ett tag nu. Säsongen går in i ett intensivt skede innan nästa uppehåll och det är två matcher i veckan. Damerna återvänder efter sitt landslagsuppehåll och har en tuff match borta mot Manchester United på söndag. Förhoppningsvis visar Viaplay den också.

Först är det dock Ligacupen mot Aston Villa. Det lär bli ordentligt roterade lag där spelare som inte fått starta så mycket får chansen att spela sig in i diskussionerna.
    Chelsea lär rotera betydligt mer än Aston Villa. Vi gissar att Villa kanske är lite mer angelägna om en framgång i Ligacupen än Chelsea, men hoppas det inte är fallet för med vår trupp är Ligacupen en gyllene chans att ge fler spelare speltid, vila vissa spelare och låta spelare få chansean att konkurrera.
    Att det roteras kraftigt i t ex Ligacupen anes av många vara trist, CSFC tycker det är härligt just för att vi får se truppens bredd och kvalitet.

Det sagt. Alla ögon är egentligen på lördagens tidiga möte på Stamford Bridge. Mot ligafavoriten Manchester City som blandat och gett hittills i säsongen. De har redan tappat fem poäng och ligger på femte plats. 0-0 hemma mot Southampton imponerade inte i helgen. Utklassningen av Leipzig i Champions League imponerde desto mer i veckan.
    City började lite tveksamt förra säsongen också så kanske är det rätt tid att möta dem. De kom sedan igågn och blåste bort konkurrenterna och vann ligan överlägset. Så att dra några slutsatser av deras säsongsstart är bara dumdristigt.
    Thomas Tuchel har dock ett fantastiskt facit mot just Pep Guardiolas City. Tuches Chelseal har slagit dem i varje möte. Chelsea vann i FA Cupen, i Premier League och slog dem helt rättvist även i finalen av Champions League. Det finns nog få matcher som Pep vill ha mer revansch i just nu än i att möta Chelsea.
  Vilken match det lovar att bli. Den är så stor att Viaplay har dubblat sin studiotid inför matchen bara för att gå igenom det gigantmötet ordentligt på lördag.
    Vi tror förstås på Chelsea och Thomas Tucxhel. Mannen verkar inte kunna göra något fel just nu, och om det inte stämmer i första halvlek skruvar han på laget, taktiken och inställningen i halvtid och i andra halvlek fixar de jobbet.

 

Rykten, notiser m m, v-38


TISDAG 21:
Uppgifter har kommit fram som säger att Chelsea gjorde ett försök att värva Marquinhos från PSG i somras, för 85m pund. Det är en spelare vi verkligen skulle vilja se i Chelsea men vi undrar ändå över sanningshalten eller ens möjligheten att värva honom..

Chelsea sägs förbereda nya kontrakt för fem spelare. Självklart först på lsitan är Andreas Christensen och Toni Rüdiger som är inne på sitt sista år.
    Chelsea förbereder dock också kontraktsförlängningar för två spelare som har två säonger kvar, nämligen mittfältsstjärnorna N'Golo Kanté och Jorginho som Chelsea självklart ska binda upp resten av deras karriär, mer eler mindre. Även Mason Mount är en spelare klubben är angelägen om att knyta upp lång tid.

Två Chelseaspelare är med i BBCs veckans lag som Garth Crooks tar ut. Det är förståds Thiago Silva som var magnifik och Mateo Kovacic som framförallt hade en riktigt bra andra halvlek.

MÅNDAG 20:
Saul har pratat ut om sin tuffa debut och hur Thomas Tuchel och Petr Cech har gett honom stöd efter den. Han kastades ju rakt in i det hela efter bara någon enstaka träning. Det är nog mycket möjligt att han får en ny chans på onsdag. Läs mer här>>

Ännu en läsvärd hyllning till Jimmy Greaves, från kanske ett mer personligt plan av DMs Martin Samuel.>>

Kingsley Coman är det senaste ryktet om en spelare fom vill lämna Bayern för Chelsea eller Liverpool. Vi väntar hellre på att Jamal Musiala ska återvända till fadershuset.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se