csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  38 sp 21 v 11 o 6 f 76 - 33 mål 74 p

CWC -Klubblagsvärldsmästare 2022

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1 Chelsea Women 22 sp 18 v 2 o 2 f 62 - 11 mål 56 p

DUBBEL CHAMPIONS 2021-2022
WSL och FA Cupen
Sam Kerr skytteligavinnare på överlägsna 20 mål, Årets Spelare

27 juni - 3 juli 2022
  NÄSTA MATCH: 6 aug kl 18.30 - Everton

Viaplay

NÄSTA MATCH WOMEN - -

Nyheter v-26


SÖNDAG 3:
Imorgon måndag kommer CSFC.SE att ligga nere under en period under dagen för byte av säsong, uppdatering och säkerhetsunderhåll.

LÖRDAG 2:
Sky har satt starttid för Chelseas första match säsongen 2022-23. Borta mot Everton och Frank Lampard på Goodison. Lampard hoppas tills dess fått värva eller låna tre Chelseaspelare; Gallagher, Gilmour och Colwill. Ingen får dock spela mot Chelsea. Matchstart 6 aug kl 18.30. CSFC hopppas alla tre får chansen att spela mot Everton istället.

Chelseas spelare, utom de som spelade i landslagsturnerningarna, återvände idag till försäsongsträningen.

Chelseas marknadsavdelning har tydligen skaffat sig ett dåligt rykte bakom kulisserna då medarbetarna inte känt sig trygga och rent mobbade. Det var ansvaret hos förre CEO Guy Laurence och ledde bl a till ett självmord i januari. Todd Boehly har nu garanterat att arbetsmiljön måste bli bättre. Läs mer om denna baksida som vi inte känt till då den ju inte direkt har med fotbollsverksamheten att göra.>>

FREDAG 1:
Harvey Vale och England är mästare i U19-EM. Efter slagit Israel med 3-1 efter förlängning i finalen.

Barbara Charone är ny styrelseledamot i Chelsea. Hon är PR-kvinna och sägs bland annat ligga bakom Madonna. Viktigare är dock att hon är mångårig Chelseasupporter och säsongskortsinnehavare. Läs mer här om henne>>

TORSDAG 30:
Sveriges tjejer i U19-EM slog för oss lite överraskande England som hade sju raka innan med enda målet. I England startade tre Chelseaspelare (Fox, Beever-Jones, Wardlaw även om någon uppgav henne som Liverpoolsspelare men vi tror hon bara var på lån där). Emily Murphy hoppade in. Lite tur hade Sverige då svenske målvakten hade tvål i vantarna i första men det blev bara en ribba och en millimeterrensning på mållinjen av de fadäserna. CSFC stora favorit har dock Evelina Duljan, Kristianstad, i Sverige blivit, hoppas Chelsea har ögonen på henne. Sverige toppar sin grupp.

ONSDAG 29:
OFFICIELLT
Romelu Lukaku, av många beskriven som Premier Leagues sämsta värvning någonsin efter attt Chelsea värvat honom från Inter för 97,5m pund har återvänt till Inter på ett årslångt lån utan köpklausul och som det sägs för en låneavgift om ynka 5,6m pund.
    CSFC lutar faktiskt en del åt Petr Cechs åsikt att Chelsea skulle behålliit honom minst en säsong till för att se om han bytt attityd och försökt anpassa sig istället för att gå med på den här rent usla affären. Det visar dock hur stor spelarmakten är idag. Missköt sig, gnäll, säg offentligt att du vill bort och klubben får ta en miljardsmäll.

Det blev, för oss överraskande, Israel som England ska möte i finalen i U19-EM. De slog Frankrike med 2-1.

TISDAG 28:
Vårt nuvarande största akademilöfte (?) Harvey Vale är kapten för England U19 som tagit sig till final i EM U19. Vale hade en mycket bra match när de slog ut Italien i semin. Där möter de antingen Frankrike eller Israel.

Raheem Sterling är i högsta grad aktuell för Chelsea, kanske den spelare konstigt nog som är mest aktuell trots krisen där bak. Det är en stor värvning som ändå möts med en hel del skepsis. Anledningen är förstås alla hans spektakulära missar. Sky tar upp det, förklarar och ursäktar varför han gör sådana missar. Vi köper argumenten men undrar varför Timo Werner inte får samma försvar? Läs här>>

MÅNDAG 27:
Ben Chilwell och Callum Hudson-Odoisom missade stora delar av förra säsongen har redan återvänt till träningen. Spelarna som tvingades spela Nations League och annat ansluter senare.

OFFICIELLT
Även Petr Cech har nu rensats ut av de nya ägarna. Vi börjar bli väldigt oroliga. Chelsea rivs inifrån och vi hyser inte allra största förtroende för hur det sker. Det talas om olika uppfattningar kring Lukaku som får Cech att lämna.

Åtta klubbar har ännu inte värvat sommar. Mest utmärkande bland dem är Chelsea och Manchester United medan flera klubbar inkl Liverpool säger sig redan vara klara med sommarens affärer. Vilket dock inte stoppar några som helst rykten.
    Frågan är dock om någon klubb har lika pressande behov av att värva som Chelsea som ser ut att förlora en hel backlinje.
    Ryktena är ovanligt vilda känns det som. Framförallt är det väldigt motsägelsefulla. Ena dagen är de övertygande om att affär är på gång, nästa dag är full broms på exakt samma rykte - även från samma källa.
    Det är total opålitligt.
    För två veckor sedan trodde vi på Jules Kounde, kanske Raheem Sterling. Vi trodde på spelare ut och många rykten, tyvärr väldigt få om spelare som klubben behöver få bort från lönelistan. Idag vet vi inte vad vi tror igen.
    Och snart börjar försäsongsträningen innan en turné över USA med tre matcher mot väldigt olika motstånd. Ett amerikanskt lag, ett mexikanskt lag och så Arsenal.

Det är bara gissningar just nu, aldrig har vi upplevt så pass lite substans i ryktescirkusen. Känslan är att det finns inte en plan just nu och det är oerhört många spelare i positioner som borde vara närmast ointressanta för Tuchel som förs fram som värningsobjekt.
    Ledningen har fvänts upp och ned och ärligt talat en amatör utan någon som helst erfarenhet av fotboll men kanske en hel del från spelarförhandlingar inom det affärsverksamhet som är amerikansk sport som är helt annorlunda med sitt draftsystem och idealisering av sifferbaserade datormodeller för att bedöma värvningar ska implementeras omgående.
    De som tidigare skött detta ställde upp men avfärdades oväntat plötsligt vilket spår på rykten om både det ena och det andra - men någon klar plan går absolut inte att urskilja trots att minsta fans vet var behovet finns just nu, men vi får ingen information om hur behovet ska mötas. Det går förstås inte att förvänta sig i en sådan konkurrensutsatt bransch som värvningar, men nog känns det som det under tidigare är åtminstone fanns en riktning även om ägarens personliga preferenser kanske i alltför hög grad styrde vilka som skulle värva.
    Därtill känner ju klubbarnba till Chelseas behov och utnyttjar det förstås till det yttersta i förhandlingarna.

VI vill verkligen se framsteg och vi vill väldigt gärna också få se inte bar anya spelare utan en plan för alla våra äldre lån som behöver omsättas i inkommande ekonomiska medel medan den altlför stora turppen minskas genom att släppa spealre utan realistisk chans till ordentligt med speltid.
    Klart är att nya kvastar sopar just nu och det verkar som alla tidigare transferplaner plötsligt förändrats och trots att det sagts att Tuchel ska ha större inflytande och närmast sista ordet vid värvningar vet vi absolut inget om vad Tuchel egentligen söker. En viss spelartyp eller en viss spelarkvalitet beroende på tillgänglighet?

Det sägs att Tuchel ska värva hela sex nya spelare och har fått OK från Boehly för det medan den oerfarne Boehly ska förhandla fram de övergångarna med hajarna på den europeiska fotbollsmarknaden som han inte känner.
    Tuchel ska alltså bygga nästan ett helt nytt lag och det under en säong med minmala förberedelser och stora avbrott. Får ihop dem som lag och hitta ett spelsystem som fungerar med det han redan tillämpat.
    Sedan spelar det ingen roll om det lär finnas en transferkassa om 200+m pund. Detta ska göra av den oerfarne Todd Boehly som pendlar mellan England och USA och nu ska förhandla med hajarna på den europeiska fotbollsmarknaden, en marknad han inte vet något om. Kan han därtill sälja spelare lär även de intäkterna få användas till spelarköp.
    Det låter bra kring pengarna, väldigt lite bra kring erfarenheten och varifrån ska spelarna komma. Det råder inte överskott på tillgängliga kvalitetspelare, och absolut inga alls tilll bra priser förutom någon enstaka spelare som låtit driva ned sitt kontrakt och kan gå gratis. Vi ser att prislapparna på spelare med korta kontrakt kvar är enormt mycket högre den här sommaren än de varit tidigare. Det ser vi på prislappar kring spelare som Lewandowsdki, Sterling, Kounde med flera. Inte ens spelarna som vägrat förlänga sina kontrakt är enkla att få tag. Dels för det är massor som vill ha dem, men allra mest för de kräver extrema summor i lön och övergångsbonusar.

VI misstänker att vi måste acceptera en längre återuppbyggnadsperiod för Chelsea och Tuchel än vi trott tidigare. Det kan även bli väldigt svårt för Chelsea att ens klara en CL-plats den kommande säsongen om vi ser till uppgiftens storlek och omfång. 

Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG 3:
Medierna ger inte upp att tro att Christiano Ronaldo ska gå till Chelsea. Sorry men det kommer inte hända. Inen kan förneka hans storhet som spelare, men Chelsea och Tuchel har redan prövat att ha en spelare som kräver att alla spelar för honom och det gick inte bra. Ronaldo kanske vill lämna Man United, men han lär inte hamna i Chelsea det är vi ganska så övertygade om - även om vinumer aldrig utesluter något hur dumt eller fel det än är. Vi var inte överdrivet entustiastiska över Lukaku återkomst och vi såg hur det blev, att värva en 37-åring som bevisligen gör massor med mål men som ändå är i slutet av sin karriär genererar ekonomi, men det är inte den sorts klubb vi tror vi eller Tuchel vill ha. Fast med amerikanska ägare kanske vi ändå måste lägga in en brasklapp, amerikansk sport älskar ju stora affärer.

Newcastle hoppas få låna Armando Broja. Vilket kan vara en god option om Tuchel inte vill ha honom redan i a-lagstruppen. Chelsea ska dock inte sälja honom och särskilt inte till West Ham.

Diskiussionerna mellan Milan och Chelsea om Hakim Ziyech fortsätter. De har pågått i två veckor och det börjar se ut som en trolig utväg, tyvärr verkar det dock bara vara ett lån. För äldre spelare föredrar vi alltid försäljning.

Mo Salah fick plötsligt igenom sina skyhöga lönekrav i Liverpool i veckan. Det kom onekligen lite oväntat även om det var väntat att han ändå skulle förlänga. Nu framkommer det att det tydligen var Chelsea som orsakade att Liverpool vek ned sig. Chelseas Todd oehly gjorde enligt Metro en framstöt för att eventuellt värva tillbaka Salah till Chelsea. Han var ju en av dem som Mourinho stötte bort under sin andre sejour i klubben. Chelsdeas inttesse gjorde tydligen att Liverpool beslöt att frångå sin policy och gav in för Salahs krav.
    En god nyhet är dock att Sterling verkar fått sin prislapp sänkt och det spekuleras nu i att Chelsea får betala 45m pund. Vilket vi ser som en god affär då Arsenal betalade 55m för Jesus.

Raheem Sterling förhandlar om att sälja sitt hus i nyrika Cheshire till Alexander-Arnold. Självklart tas det av medierna som ett starkt tecken på att han kommer att lämna Man City.

Nu sprids ryktet att Chelsea skulle sälja spelare för att finansiera en värvning av Frenkie de Jong. Det skulle i så fall bli Jorginho och Kanté påstår ryktet. Vi kan tänka oss att ersätta Jorginho men Kanté vill vi inte ska lämna Chelsea utan snarare få avsluta sin karriär i klubben som den legendar han är.
    Ännu mer Barca då Laporta nu bekräftat värvningarna av Christensen och Kessie men de är ännu inte registrerade och kan inte presenteras.

Annars är dagens hittills starkaste rykte att Marcos Alonso nu är nära Barcelona då klubbarna närmat sig varandra. Ett annat rykte därifrån är att Dembele nu ska vänt på klacken och vara nära att förlänga sitt kontrakt trots den kraftiga lönesänkningen. Vi har absolutinte hört det sista om det.

LÖRDAG 2:
Inte Chelsea helt eller: Christiano Ronaldo ska ha krävt av Man United som han tydligen helt förlorat hoppet om att de ska släpppa honom i sommar om klubben får ett erbjudande. Chelsea sägs ju fundera kring det.... liksom Bayern, Napoli och Sporting Lissabon.
  Det går inte att förneka att han inte är en fantastisk spelare och målmaskin fortfarande. Den sociala biten av hur han fungerar i en klubb är svårare att bedöma.
    Vi hr redan haft en primadonna som tyckte han var bättre än alla andra och nu tvingat sig bort. Som spelare välkomnar vi en sådan som Ronaldo, men som person och del av klubben... vi är osäkra. Inte på att han inte gör sitt bästa men hur han påverkar andra.
    Lite kul är dock ryktet.

Metro säger att Raphinha hellre stannar i Leeds och ser om Barcelona har råd att värva honom i januari än gå till Chelsea som är överens med Leeds om en övergång. Vad ska vi då med honom till. Bara glöm bort Raphinha så fort som möjligt och kanske till och med att beklaga att klubben hade så dålig koll på hans inställning att man slarvade bort chansen till Richarlison i så fall.
      Läs Metros artikel här>>

Chelsea hade positiva samtal med Raheem Sterling under fredagen och klubben är nära att bli överens med honom och med City. Det sägs också nu att transfersumman kan bli lägre än väntat och stanna vid 45m pund. Hoppas det löser sig, det känns som Sterling är en spelare som passar Tuchels spel även om vi som vi vet, aldrig vet med en värvning. (Vi hoppas dock han lär sig stå på benen lite mer).

Barcelona sägs vara nära att hitta ett avtal med Chelsea om Marcos Alonso. Barcelona ska bjudit 8,6m pund men Chelsea håller ut för en större övergångssumma.
  De lär bjudit samma för Azpilicueta och hävdar att han har löfte om att lämna. Ändå anses den affären mer komplicerad.

Chelsea ska lagt ett bud om 60+9m för Matthijs de Ligt. Chelsea vill också sälja Timo Werner eller Christian Pulisic till dem men det ska vara i en separat affär. Det är det senaste om den affären.

Barcelona har lagt ännu ett bud till Ousmane Demeble vars kontrakt gått ut. De erbjuder honom att stanna om han sänker sin lön med 40%.

Svårbedömt rykte men det säger att Chelsesa kanske försöker kidnappa Man Uniteds värvning av Frenkie de Jong. Det säger visserligen att det ska ske först om något låser upp den affären, men det låter ju bara löjligt. Antingen går man för en spelare eller så låter man det vara, man väntar inte på att förhandlingar ska bryta samman innan man agerar.
    Skulle Chelsea vara seriösa kring detta är chansen mycket god att ta över då de Jong föredrar att gå till en CL-klubb enligt uppgifter. För Barcelona spelar det ingen roll vart han går, bara hur mycket de får ut i affären så de kan värva Lewandowski och kanske Raphinha. Kring den sistnämnde sägs det att Barca tänker matcha Chelseas bud till Leeds och att brasilianaren föredrar att gå till Spanien.

Chelsea ska vara redo att ge sig in i seriösa förhandlingar med Man City om Raheem Sterling efter att Sterling ska gett klartecken till komma till Chelsea. Vi lär få se.

Chelsea lär jaga Evertons Ishé Samuels-Smith. Inte hört något om honom, inte oväntat då han bara är 16 år gammal. Han är vänsterback och anses vara en av landets mest lovande.

Det här tror vi mindre på, men Burnleys Maxwell Cornet, en av få glädjeämnen för klubben förra säsongen lär intressera Chelsea. Han kostar bara 17,5m pund pga nedflyttningen då han hade en särskild klausul för det.

FREDAG 1:
Det verkar nästan som Chelsea har lyckats med en värvning från Manchester City.
    Nej det är inte Sterling, inte heller Aké utan Tom Glick.
    Han är commercial director hos City och förväntas nu ta över Guy Laurences roll i Chelsea som CEO, dvs ungefär VD.  Andra källor säger han ska ta över från Marina Granovskaias arbetsuppgifter. Det är dock inte konfirmerat.

Metro menar att Raphinha har gjort klart att han vill bara gå till Barcelona. Han ska gett sin agent Deco uppgiften att hälla kallt vatten över Chelseas intresse trots att Chelsea och Leeds är överens. Raphinha vill bara till Barcelona som ännu inte har ekonomi att kunna värva honom. Först om Barcelona säger klart nej, vilket de inte kommer göra för de kommer hålla spelaren på halster så länge som möjligt, kommer Raphinha att överväga andra alternativ.
    Chelseas fiasko på sommarens transfermarknad tycks fortsätta. Bara utgångna kontrakt och lån till andra klubbar verkar vara vad Chelsea klarar av att göra. Visserligen återstår två månader på transferfönstret men andra klubbar ligger mil före Chelsea med sina planer. Tuchel lär få en svår uppgift att få ihop ett konkurrensmässigt lag till ligastarten. Det hjälper ju inte heller att nya ledningen har tvingat bort de smo kunde jbbet för att själva försöka göra det utan någon som helst erfarenhet.
    Särskilt som Man City framförallt imponerar oerhört med sina transfers, det gör även Tottenham. Liverpool har också värvat bra även om vi undra om Manés avsked blir svårare för dem att hantera än vad de flesta tror. Arsenal har också varit mycket aktiva. Chelsea och Man United är fönstrets stora förlorare så här långt.
    Chelsea ska varit intresserade av Jesus som valde Arsenal och Richarlison som valt Tottenham. Vi tror inte Chelseas intresse var riktigt hett men det här är en tendens vi inte är vana vid, vi är vana vid att Chelsea vinner de spelare de vill ha.

Milan jagar Hakim Ziyech, nu framkommer det att de vlll låna honom. Sådant måste Chelsea sätta stopp för. Inga lån av äldre spelare mer. Vill de bort måste klubben få iin pengar på dem. Chelseas transfersommar ser mer och mer katastrofal ut tyvärr.

PSG har satt en prislapp om 43m pund för Presnel Kimpembe. Chelsea och Juventus lär jaga honom enligt medierna.

Mycket idag om att Barcelona kommer matcha Chelseas bud på Raphinha. Vi får väl se.
    Barcelona har sålt 10% av sina tv-rättigheter för att få loss pengar till den ekonomiskt så misskötta klubben för att kunna värva och registrera de värvningar de rdan gjort på fria agenter som Christensen och Kessie.

Det har varit oändligt med turer. När det gäller Juventus och de Ligt. Det har talats om spelare mellan och då har det oftast handlat om Pulisic, nu sägs det att Juventus bestämt sig för qtt de då vill ha Timo Werner mellan. Det vore synd om det händer för även om Wrner inte kanske levererat mål som förväntt har han i hög grad bidragit i matcherna. Det lärnog bli några turer till och olika medier har sina egna gissningar.

Ousmane Dembele är idag fri agent. Det är fortfarande helt osäkert vad som händer eller inte händer där.

TORSDAG 30:
Barcelona ska lagt ett nytt muntligt bud på Raphinha som Leeds tackat nej till då det är sämre än Chelseas. Ett bud som Leeds har accepterat, det verkar handla om 55-60m pund. Allt är nu i händerna på spelaren själv. Det här kan nog tyvärr bli beslutat först sent i fönstret.

Igår var han i Barcelona, idag i London. raphinhas agent Deco lär sitta och prata med Chelsea om Raphinhas ev övergång till oss. Hoppas Raphinha väljer rätt även om vi vet att sydamerikaner nästan automatiskt alltid helst vill till Spanien. Kanske en språksak, men också massor med historik då Spanien är det land som hämtat flest från Sydamerika. Deco har erfarenhet från båda klubbarna, vilket onekligen sätter honom i en intressant situation.

Man City vill ha minst 50m för Nathan Aké. Vi har alltid gillat Aké och tyckte det var synd att han lämnade en gång, men inte till den prislappen.

CSFC tror han högst är tredjeval men Kalidou Koulibahys agent är väldigt angelägen om att hitta en ny klubb åt honom och lär vara i London för att övertyga Chelsea om att värva 31-åringen från Napoli.

Det lär nu bara hänga på vad Raphinha säger. Kommer han tacka ja till Chelsea eller försöka hoppas vidare på ett Barcelona som han sägs ha klart ett personligt avtal med men som inte kan möta hans transfersumma. Förhoppningsvis bestämmer han sig snabbt.

Juventus har offentligt gått ut och bekräftat att Matthijs de Ligt vill lämna klubben. Det innebär inte att det blir affär då Juventus betonar att deras krav måste mötas för att de ska släppa nederländaren.

ONSDAG 29:
Raphinhas agent, förre Chelsea och Barcelona-spelaren Deco har gjort ett Sista (?) försök att få spelaren till den klubb han tydligen allra helst vill till, Barcelona. Deco ska varit i samtal med Barcelonas ledning idag, efter att Leeds ska accepterat Chelseas bud på Raphinha. Arsenal har lagt två bud som har avvisats av Leeds.
    Barcelona är nära att sälja Frenkie de Jong och får därmed loss pengar så de kan registrera spelare de redan är klara med som Christensen och Kessie, men de jagar ju även Lewandowski och deras bud har inte varit i närheten av vad Bayern kräver. Vi får se om de kan matcha Chelsea och vad Raphi9nha själv säger. Även om ryktet säger att ska han stanna i PL föredrar han Chelsea.

Mer och fler rykten om att Chelsea ska vara överens med Leeds om en 55m pund övergång för Raphinha. Låter faktiskt rätt intressant även om det kanske inte är en helt prioriterad position. Men om Ziyech och kanske Pulisic försvinner till Italien som många rykten säger behöver vi kreativitet också. Raphinha är en prövad PL-kvalitet även om Chelsea har ett överflöd på mitten.

Chelsea har legat mycket lågt med Sevilla om Jules Kounde trots allt skvaller. Det var först idag som Chelseas faktiskt tog kontakt med klubben om en övergång för Kounde. Todd Boehly ska enligt uppgifter från Sevilla pratat med klubbledningen om Kounde idag.
    Chelsea har redan en överenskommelse med Kounde sedan förra sommaren som denne är nöjd med. Det handlar om ett femårskontrakt.
    Kan klubbarna komma överens om en övergångssumma är det en affär som kan genomföras mycket snabbt. Sevilla vill av både ekonomiska och sportsliga skäl ha en affär klar senast 5 juli. Det är någon form av ekonomisk deadline för dem, plus att deras försäsong startar då med en USA-turné.

Chelsea måste bestämma sig över Levi Colwill snarast sägs det. Han jagas av många; Leicester, Brighton, Crystal Palace och Nottingham är bland dem. Chelsea har inte råd att göra samma misstag med honom som med Lamptey, Guehi, Tomori.
    Nu har även Southampton och Leicester gett sig in i jakten.

Senaste om de Ligt är att Pulisic är spelaren som ska ingå i bytesaffären plus en faslig massa pengar. Även om andra säger det är Timo Werner som ska bli mellanskillnad. Daily Mail säger båda, fast inte samtidigt, i två olika artiklar!

Raphinha som Chelsea lär jaga ska ha tackat nej till en transfer till Tottenham. Även Leedsanslutna källor säger nu att Chelsea ligger bäst till.
    Chelsea ska lagt bud om 60m och slå ut även Arsenal ur jakten.

Efter dagar då skvallret sagt att de Ligt är huvudspåret är det nu åter Jules Kounde det handlar om. Detta är ett ovanligt tran sferfönster men silly är det verkligen. Men Chelsea måste börja komma igång eller så har Tuchel inte en chans att spela ihop ett lag som hänger med fram till VM-uppehållet.

TISDAG 28:
Chelsea ska lagt ett bud om 60m pund för Raphinha för att stoppa honom till Arsenal. Helt rätt att stoppa honom att gå dit, men pengarna...
    Vi gillar dock Raphinha en hel del och tror han vore bättre för Chelsea än Richarlison.

Det lät först som rena skämtet. Neymar till Chelsea. Nu börjar det nästan finnas substans i det. PSG vill tydligen bli av med honom redan i sommar om vi ska tro ryktena, frågan är väl vad deras nye manager (troligen) Galtier säger. Thiago Silva var dock snabb att välkomna brasilianaren som väcker sådana känslor till Chelsea. Det vore onekligen intressant om vi bara tänker fotbollsmässigt. Ska vi ta in ekonomin känns det väl rätt omöjligt.

Det ser nu nästan helt klart ut att Romelu Lukaku imorgon har en läkarundersökning i Milano hos Inter. Det blir ett lån t o m juni 2023 utan köpklausul eller annat. Inter står för hela hans lön. Chelsea får enligt ryktena ynka 8m pund i låneersättning. En del säger att det är faktiskt sämre ändå, 6,9m pund. Han kostade Chelsea 87,5m förra sommaren. Vilken affär av Chelseas nya ledning. (Obs ironi).

I dagar har vi "underhållits" med hur Juventus vägrar spelare plus pengar för de Ligt. Nu plötsligt sägs det tvärtom, de vill ha Timo Werner OCH 70m € för de Ligt. Lägg ned och gå vidare Chelsea. Aldrig någonsin har en silly season varit så motsögelsefull som den här. Säger ett media en sak säger ett annat motsatsen och tvärtom.

Helt nytt skvaller är att Chelsea nu också vill ha Oleksandr Zinchenko från Man City. Redan tidigare taladers det om Jeus, som nu gått till Arsenal, Sterling och Aké.

Liverpool sägs nu gett sig in i jakten på Ousmane Dembele, även om andra källor säger de är klara med sina transfers i sommar. Fem klubbar sägs jaga fransmannen som ska sagt nej till ett sista kontraktsförslag från Barcelona och inte vara nöjda med det kontraktsförslag Chelsea har lagt.

Aston Villa är senaste klubb som hoppas lura Conor Gallagher från Chelsea. Lär inte hända.

Man United hoppas kunna lura Chelsea på en värvning av Matthijs de Ligt. Erik den Tag går verkligen dutch som de säger i sina planer. Så gott som alla spelare de jagar är nederländare eller har bakgrund i Ajax. Hur de kan tro de ska lyckas är däremot väldigt lite förklarat särskilt som det nu sägs att United bara har 100m att handla för i sommar exklusive försäljningar. De är redan nära att lägga 70% av de pengarna på de Jong från Barcelona.
    CSFC är inte alls särskilt heta på de Ligt. Bra spelare men en vansinnig prislapp. Det måste finnas smartare och bättre affärer att göra.

PSG ska fått ett bud på Milan Skriniar om 52m pund nobbat, ändå påstår Sky italia att Chelsea är beredda att skänka stora pengar till Inter igen, för en av deras spelare som själv sagt han helst vill till PSG om vi uppfattat det rätt.

MÅNDAG 27:
Chelseas Todd Boehly ska nu formellt kontaktat Man City angående en övergång för Raheem Sterling för runt 55m pund. Han hoppas på en snabb affär.

Goal säger att Barcelona har gett Dembele 48 timmar på sig att ge besked om nästa säsong.

Det har nu varit så många turer kring Ousmane Dembele att vi inte längre vet vad. Nu ser han fram emot en ny utmaning enligt mindre trovärdiga källor, medan andra säger att Xavi ringer hela tiden och försöker övertala honom att acceptera Barcelonas bud även om det är mindre fördelaktigt än hans nuvarande.

I Chelseas alltmer kaosartade transfersäsong är vi nuofficiellt mycket oroande över hur nyckelpersonerna lämnar. En till som ser ut att lämna och det sörjer vi kanske mindre hade det inte varit för den ekonomiska smällaren Chelsea tvingas ta är Romelu Lukaku som aldrig ville anpassa sig och utnämnts till tidernas största flopp i Premier League, han förväntas göra helt klart med Inter ochläkarundersökning på onsdag.

Hur roande det än är att jävlas med andra klubbars förhoppningar. Behöver Chelsea verkligen Ajax's Antony? Det talas nu om att Chelsea tänker försöka kidnappa Uniteds försök att värva honon. Kanske har det ett samband med att Ziyech kopplas till Milan?

Gerard Pique köpte Chelseatröjor till sina barn och syntes på Wimbledon med Chelsea-påsar. Ni vet hur det tolkas - han är på väg till Chelsea! Knappast men rätt kul ändå att hans barn gillar Chelsea.<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se