csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    se även Resultat för målgörare
-     Chelsea W   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

<<Transfers Silly Season 2020>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020


10 - 16 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   12 sep kl ??.00 -

  -

Nyheter v-33


MÅNDAG 10:
Ny säsong börjar nu och vi byter därför också artikelmeny, men ni hittar alla gamla artiklar under Tidigare Säsonger längst ned.

Ingen Chelseaspelare har vunnit fler titlar än Pedro som nu lämnar. Här ger klubben honom en passande tribut för det. >>
    Han var också föredömligt professionell, vänlig och uppmuntrande. En spelare vi verkligen önskar lycka till i sin fortsatta karriär.

Det var en säsong med många upp och ned. Tyvärr slutade den väl lite i moll med en ganska svag insats i cupfinalen, som Chelsea borde vunnit trots domare Taylors ivriga försök att hindra det. Hur spelet såg ut stundtals, läs försvarsspelet, mot Bayern var inte heller något som gladde oss.

Frank Lampard har inte lång tid på sig. Nya säsongen ska starta 12 september. Vi vet ännu inte om Chelsea kanske får en vecka ytterligare på sig då Chelseas säsong var två veckor längre än de flesta konkurrenternas. Vi slipper i alla fall Community Shield vilket är det enda positiva vi kan hitta med cupförlusten.
    Vi vet inte ännu om Chelsea ger spelarna en minisemester men Frank Lampard kan sannerligen inte ta en. För han har två extremt stora och viktiga uppgifter framför sig. Hans första säsong som manager för Chelsea har i det stora hela varit en succé men två saker oroar oss mycket inför den nya säsongen. Plus att han förstås kommer att vara oerhört involverad i vilka som kommer till Chelsea och kanske ännu mer vilka som lämnar Chelsea. Pedro vet vi lämnar. Vi är nästan 100 på att Willian lämnar och till 90% hoppas vi Kai Havertz kommer. Hakim Ziyech och Timo Werner är redan klara och har redan tränat med laget och börjat sätta sig in i saker Chelsea.
    Frank Lampard måste dock lösa problemet med försvarsspelet som ärligt talat bara blev sämre och sämre ju längre säsongen led. Det går inte att skylla det på Kepa eller någon enskild spelare. Det är ett systemfel i Lampards modell för Chelsea. Ska vi peka på en enda sak i det bristande försvarsspelet är det ju att försvarna, framförallt mittförsvararna klarar inte av positions- och markeringsspelet. Varken på fasta situationer, inlägg eller ens på långa bollar fram.
    Det kan inte vara så svårt att se och göra något åt men vi tror det måste till någon som tar ledarskap på planen. Vi trodde Rüdiger skulle bli den spelaren efter sin skada men han har inte stått att känna igen den här avslutade säsongen jämfört med säsongen innan. Så vi vill ha in en spelare med erfarenhet och fysik. Vi ser nu att det faktum att Sarri fick bort Cahill var ett misstag, Chelsea skulle försökt behålla Cahill när Sarri försvann men det var antagligen omöjligt på grund av löften och tidsfaktorerna. Vi hade behövt hans rutin och ledarskap.
    Vi har känslan, i intervjuer utåt, att Lampard på något sätt nonchalerar försvarsproblemet och menar att det löser sig själv. Men det går inte att dra sådana slutsatser. Hur mycket han än vill jämföra med Guardiolas svajiga första säsong med City eller Liverpools svajiga första säsong med Klopp. Chelsea har varit mycket sämre än dem försvarsmässigt och släppt in mycket fler mål. Vi hoppas det bara är hans sätt att skydda spelarna för han kan inte vara så ignorant om problemet och tro att det är ett problem som inte måste åtgärdas både genom taktik och spelarförändringar. Chelsea har en uppsjö av unga talangfulla försvarare som dock kanske inte är redo ännu. Inte redo för att utmana Liverpool och City om titeln, för utan mycket bättre försvarsspel spelar det nästan ingen roll hur bra Chelsea kommer att bli offensivt säsongen som börjar om knappt en månad.
    En lösning som vi ser som given är att Chelsea anlitar någon med ansvar för just försvarsarbetet. JT helst förstås, som fick bättre ordning på Villas försvar efter uppehållet eller någon annan. Lampards intresse ligger helt enkelt inte i den delen av spelet, trots erfarenheter med spelare som JT, Gullit, Desailly och en manager som Mourinho. Då är lösningen att anlita någon som brinner för att utveckla den delen av Chelseas spel. Ashley Cole är ett annan namn vi gärna slänger ur oss för en sådan position.
    Chelsea kommer att bli ruskigt intressanta att följa offensivt med den unga anfallslinje vi har. Vi oroar oss lite för att Willian lämnar ett hål av rutin efter sig, men det är för den här säsongen. Chelsea har tittat längre fram än så med sina nyförvärv och då kan man inte av sentimentala skäl behålla Willian så länge som han ville stanna. Det sägs nu att han får ett 3+1-kontrakt med Arsenal och vi kommer sakna honom denna säsongen, men knappast nästkommande. Nu är inte Ziyech en duvunge och han har rutin och erfarenhet som kanske matchar det vi förlorar i Willian. Timo Werner har inte nått sin peak ännu och har flera år av utveckling i sig framöver. Får vi Havertz får vi en av de mest lovande spelarna i världen med massor av karriär framför honom. Plus våra egna som Mount, CHO, James och många många fler. Kommer Gallagher till exempel stanna eller lånas han ut igen för mer matchning? Kommer Ampadu som knappt fick röra en matchboll i Leipzig lånas ut igen för att få mer rutin eller kommer han utmana backlinjen redan nu? Och så vidare... Guehi, Maatsen, Tomori är försvarare med en mycket lovande framtid framför sig. Oron är ju kring rutin och ledarskap som kanske är viktigare för en mittback än någon annan och det vimlar inte direkt av mittbackar bland toppspelarna i världen just nu.
    Vår andra oro är att Chelsea som under massor av år, nästan hela perioden sedan Roman tog över har haft relativt få skador under säsongerna. Inte så i år. Lampards första säsong har varit ett nästan kaos av skador. Nu har säsongen var extrem och det kan kanske skyllas på för några skador. Oroande är dock rykten om att särskilt de äldre spelarna upplever att Lamaprd övertränar dem. Lampard är en träningsprodukt så att säga och kräver extremt engagemang av sina spelare i träning, det vet vi men förhållandet mellan hård träning och vila är otroligt viktigt för att undvika skador och en del skador kan säkert skyllas på överträning från Lampards sida. Ambition leder ofta till att man vill för mycket och då är det svårt att ta ett steg tillbaka och inse att vila är lika viktigt som själva träningen.

Intressant kommer det att bli och vi längtar redan intensivt efter att först få ett spelschema och sedan få uppleva hur säsongen startar. Publik som vi saknar oerhört lär vi tyvärr nog få sakna ett tag till. Drömmen om begränsat publikinsläpp redan i oktober känns just nu inte helt realistisk på grund av pandemin som ställt våra liv upp och ned och ännu värre alltför många.

 

 


Rykten, notiser m m, v-33


MÅNDAG 10:
Marc Cucurella är igen dagens hetaste vänsterback.

Fulham är senaste klubben som försöker låna Ethan Ampadu.

Mycket rykten igår och senare om att Kai Havertz är överens med Chelsea om ett femårskontrakt. Dock inget om vad som händer mellan klubbarna och det väntar vi oss som sagt inte förrän Leverkusens europaspel är över.

Förre Chelseaspelaren Tony Cascarino är mycket kritisk till hur Chelseas försvar är coachat (vi kan bara hålla med). Han ifrågasätter om Chelsea kan bli en absolut toppklubb i Europa om det inte blir en prioritet och ordnas snarast. Det är kanske den tuffaste kritiken som hittills förts fram mot Frank Lampard och vi hoppas han nås av den och framförallt lyssnar till den. Läs mer här från intervjun i TalkSport>>

Norwich vill låna Ethan Ampadu, men om Chelsea ska låna ut Ampadu igen måste det bli det ett lag på högre nivå som vi ser det och helst ett lag med liknande spelstil, men framförallt måste han få speltid efter suttit på Leipzigs bänk senaste säsongen.

Ikväll möts Inter och Bayer Leverkusen i Europa League och ledsen Leverkusen, vi kommer att heja på Inter. Inte för att vår titelvinnande manager Antonio Conte är där eller för att Victor Moses är utlånad till dem, utan för att förlorar Leverkusen kanske Kai Havertz övergång kan bli klar redan den här veckan. För innan Leverkusens europaspel är över tror vi inget händer, men tar det slut ikväll kanske förhandlingarna kan gå fram i ett helt annat tempo. Det är trots allt bara dryga månaden till nästa säsong startar och vi vill ha Havertz i Chelseaträning så fort som möjligt. Om, affären kan lösas men vi är mycket optimistiska.

Sedan måste alla Chelseas ambitioner och arbete koncentreras på att sälja spelare och enbart på att värva möjliga defensiva krafter. Vi känner nästan för att helt bojkotta alla rykten om spelare som inte är defensiva förstärkningar under silly season, men lär ju inte göra det men vi tror absolut inte att Chelsea kommer värva fler offensiva krafter om Havertzaffären lyckas. (Om det inte dyker upp någon fantastisk affär, både som affär och spelare).

Rykten om John Stones växer och vi kan inte se det. Vi kan inte se hur en spelare som ratats i ett Cityförsvar som inte är särdeles överlägset bra ska bli bättre i Chelsea. Stones har i våra ögon aldrig någonsin levt upp till det rykte han hade när City värvade honom från Everton. Enda fördelen vi kan se är att hans prislapp är inte direkt hög, även om 20m pund är mycket pengar i sig.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!