csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  24 sp 12 v 4 o 8 f 41 -32 mål 40p

- always proud to be Blue -


27 -2 feb jan 2020
    NÄSTA MATCH:

     1 feb  - Leicester - kl 13.30

    TV

Nyheter v-5


MÅNDAG 27:
Behöver vi fler dåliga nyheter? Chelsea kommer att sakna sin målgörare Tammy Abraham på lördag. Leicester däremot får tillbaka sin, Jamie Vardy, lagom till mötet med Chelsea. Kan vi hoppas på att våra konkurrenter om fjärdeplatsen fortsätter tappa poäng för det blev just ännu svårare för Chelsea att hämta hem några på lördag?

Chelsea fick vinnarna mellan Liverpool och Shrewsbury som ska spela om, hemma på Stamford Bridge i 5e omgången av FA Cupen. Så kanske ska vi vara djupt tacksamma över att Jürgen Klopp är otroligt osportslig och tänker spela ungdomslaget i omspelet mot Shrewsbiry då de misslyckades att slå ut dem i första matchen. Liverpool åkte ut ur Ligacupen genom att göra så, även om där kan man förstå det hela då laget då var involverat i klubblags-VM. Den här gången handlar det om att Liverpool inte vill acceptera villkoren för att spela turneringar i England.
    Shrewsbury är därmed favoriter att gå vidare även om det är på bortaplan. Inget är dock klart och skulle scousers reserver krångla sig vidare är det en stentuff lottning för Chelsea. Matchen ska spelas i början av mars.

Chelsea W fick Liverpool hemma på Kingsmeadow i lotten av femte omgången i FA Cupen. Matchen spelas 16 februari.

Jürgen Klopp är en fantastisk manager, förmodligen bäst i världen för ögonblicket. Han är också en enorm gnällspik som vägrar inse att fotbollen finns till för åskådarna inte för spelarna och managern. Därför är det så trist att ännu en gång höra honom gnälla och vräka dumheter ur sig när det gäller spelschemat. Liverpool har en av världens bästa trupper av fotbollsspelare och det är hans jobb att sköta den och rotera den på bästa sätt. Det vägrar han för han värderar vissa matcher så lite att han hellre klart struntar i dem och vissa turneringar för att han själv inte får sin vilja fram. Hans lag floppade mot Shrewsbury igår och därmed skiter han i FA Cupen. Han kommer att låta ungdomslaget spela i returen och bryr sig inte ens själv om att vara med på matchen. Det är ett svek mot fotbollen oavsett vad han tycker och vi får hoppas han får stå till svars för det.

FA Cupen lottas ikväll och vi får väl hoppas på fortsatt tur i lottningen. För både herrarna och damerna.

Chelsea som befunnit sig i nedgång de två senaste månaderna möter Leicester borta på lördag. Ett Leicester som även i avsaknad av Jamie Vardy visar bättre form än Chelsea är stora favoriter. Kan vi hoppas på en överraskning? Ett Chelsea som faktiskt spelar fotboll i mer än 75 minuter, förhoppningsvis 90+övertid? Ett Chelsea som kan koncentrera sig på uppgiften och följa matchplanen? Ett Chelsea som kan omsätta någon fast situation, vi har väl haft minst 40-50-talet hörnor sedan det senast kom ett mål från en fast situation. Vi hoppas och tror på att Lampard ska få ordning på klubben igen, vi har ju sett då och då under säsongen hur bra de kan vara, när de vill. Vi räknar dock inte in några poäng men kommer ändå att ligga kvar på fjärde plats till efter februariuppehållet, i teorin då vi inte riktigt vet vilka klubbar som kan gå förbi oss under Chelseas uppehåll. Uppehållet är ju stafflat så att halva ligan vilar nu och andra halvan i senare delen av februari. Chelseas nästa match efter Leicester blir 17 feb och då får vi bara inte förlora igen till ett Manchester United som faktiskt är ännu sämre än Chelsea men ändå slagit oss två gånger redan den här säsongen.

Damerna har en tuffare vecka framför sig än herrarna. De har en viktig semifinal i Ligacupen, en turnering Chelsea faktiskt aldrig vunnit. Mot Manchester United. På söndag är det sedan ligamatch igen mot West Ham.

 


Chelsea Swedish Fan Club lämnar Facebook.
CSFC har i avsmak för Facebooks uppenbara och skamlösa stöd för lögner, annonsering och artikllar de vet är rena lögner men ändå väljer att publicera för att tjäna pengar, och deras stöd för vissa politiker med en agenda som vi aldrig kan stödja beslutat sluta använda Facebook.


 

 

Rykten, notiser m m, v-5


MÅNDAG 27:
Härligt beröm, Ilkay Gündögan i City anser att N'Golo Kanté är en absolut pest att spela mot. Eller för att citera honom mer ordagrant; "verkiigen irriterande". Läs mer här>>

Beckhams Inter Miami lär vara intresserade av Pedro som blivit intressant för många sent i fönstret.

Alan Hudson, en trollkarl på kanten på sin tid. I sina stunder jämförbar även med George Best har ett komplicerat förhållande till Chelsea. Han känner sig utesluten och har nog fog för det. Det började förstås under Ken Bates, som behandlade många före detta spelare illa. Tyvärr verkar det som medan Chelsea lappat ihop relationerna med nästan alla före detta spelare är den synnerligen frispråkige Alan Hudson fortfarande på fel sida stängslet. Synd för han säger ofta kloka saker. Vilket vi förstås också tycker då han liksom CSFC pushar för att spelaren Chelsea ska värva i sommar väldigt gärna får vara Jack Grealish. Åker Aston Villa ut borde han stå först eller nästan först på Chelseas lista. Klarar sig Villa kvar kan Grealishs lojalitet till klubben han växt upp inom och är kapten för stoppa en övergång.

Bara 12 PL-klubbar har hitills värvat i januari. De har värvat 22 spelare och de är nästan alla mindre uppmärksammade värvningar. Som vi redan tidigare kommenterat är det tyskar och italienare som varit klart mest aktiva i det här transferfönstret.
    Det är dock nästan alltid så att om något händer händer det de sista dagarna. Mest kända januariövergången någonsin var dramat med Fernando Torres till Chelsea och Andy Carroll till Liverpool. Det gick fram över midnatt på deadline day.

Jamal Blackman höll nollan i sin debut för låneklubben Bristol Rovers. Här är resten av rapporten för lånens helgspel>>

Fem dagar kvar på Silly season. Kommer Chelsea värva någon? Vi tvivlar. Fast om det blir en värvning är känslan att det kan bli en riktig överraskning.
    Kommer Chelsea att sälja någon? Vi har hela tiden trott att Olivier Giroud ska gå men vi är inte längre lika säkra på det då Inters intresse verkar svalnat. inter lär ha Christian Eriksen på läkarundersökning idag. När den affären är klar kanske det klarnar om de kommer att gå för Giroud också.

Pedro ska ha fått ett erbjudande från japanska Vissel Kobe men är inte intresserad då han vill stanna i Europa. Det kanske finns ett intresse från Sevilla men Pedro gjorde knappast reklam för sig själv mot Hull.
    Även om det är helt olika speltyper kanske Chelsea borde släppa honom billigt och lyfta upp Billy Gilmour helt i första laget.

Ryktena om Piatek lär nu kunna spåras till att det är hans agent som är desperat för honom att få en transfer bort från Z-Milan. CSFC hoppas Chelsea inte går på det, för i våra ögon är han inte bättre än någon spelare klubben redan har. Vi kan ha helt fel men känslan att han var en spelare som fick uppleva en fantastisk säsong men inte räcker till i övrigt är för stor för oss. Låt Tottenham gå på det istället då agenten försöker matcha Londonklubbarna mot varandra.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!