csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

**All fotboll i England är inställd till 17 juni... **

Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions 2020

WSL har avslutats 2019-20


1 - 7 juni 2020
    NÄSTA MATCH:

    ??? Aston Villa

  -

Nyheter v-23


MÅNDAG 1:
Chelsea har gjort ett kort uttalande om att klubben står bakom stödet för den av polisen mördade (det har en obduktion visat idag) George Floyd i USA. Något som utlöst mängder av reaktioner över hela världen och protester, demonstrationer och tyvärr också pöbelupplopp med plundring i USA medan deras president fläktar lågorna så mycket han kan. Stödet för offret är fantastiskt men det hela utnyttjas också av riktigt mörka krafter på olika sidor och ingen vet vad det här kan sluta. Läs Chelseas kommentar här>>

Vi skrev om det tidigare idag, se nedan, nu har även en s k shadow minister (i UK utser oppositionen ministrar som är talesmän för olika områden just som riktiga ministrar) starkt kritiserat FA för att de avslutat säsongen utan att veta hur de skulle avsluta den. Läs mer här>>
    Samtidigt menar Englands f d landslagsmanager, nu i Brighton Hope Powell att det var rätt för att skydda de ekonomiskt svagare klubbarna. Vi vet inte riktigt hur hon får ihop det men det har säkert med permitteringar och sånt att göra.

URSÄKTA språket men när fan ska FA ge besked om hur Women Super League slutade? Vem vann? Vem flyttas ned? Flyttas någon ned? Blir det 13-lagsserie nästa säsong? Ska FA Cupen för damer spelas klart? Skärpning fotbollsgubbar.
    Det hela blir bara mer och mer pinsamt för varje dag som går att WSL behandlas på ett sådant sätt som FA gör. De borde banne mig inte få administrera serien. Hoppas PL kan ta över snarast efter det fiasko och skamlig sätt som FA skött det här. De lägger ned i förtid men vägrar ge besked om serien vilket bara bevisar att de tänkt med en kroppsdel som inte sitter högst upp.

Chelseas officiella historiker berättar om hur ungdomsfotbollen i Chelsea startade för 80 år sedan och dess utveckling. Detta i en serie om tre artiklar på officiella hemsidan. Första delen publicerades igår, pingsdagen. Mycket läsvärt.
    Läs del I här>>

Efter ett par omgångar från Bundesliga vet vi att hemmalagsfördel är inte längre en fördel. Att det görs många mål i Bundesliga och att även den ligan är avgjord, i praktiken, i förtid.
    Vi har också fått se några intressanta spelare. Två som Chelsea inte kommer kunna värva som vi väldigt gärna hade velat se i vå rklubb. Joshua Kimmich och Alphonso Davies från Bayern. En som varit aktuell länge, Jadon Sancho. En som varit aktuell men som gjort klart att han helst vill till Klopp, Timo Werner. En som vi kände till mindre men som tagit stomsteg fram och nästan känns angelägnare än Sancho, Leverkusens Kai Havertz. Och en överraskning som skulle passa Chelsea bra, Raphael Guerrueiro från Dortmund. Plus förstås att Robert Lewndowski faktiskt förtjänar ett ännu högre rykte och uppskattning än vad han fått.
    Frågan är om något av det förändrar några värvningsplaner. Dortmund har gjort klart att de tänker inte sänka prislappen på Sancho, de är villiga att sälja men enbart till den prislapp som var innan pandemin. De behöver inte heller sälja i år. Att köpande klubbar däremot är betydligt mer försiktiga med vad de lägger ut är solklart och vi såg på prislappen som PSG gav för Mauro Icardi är prisnivån är inte längre densamma som den var bara senast i januari.
    Så om vi spekulerar i Sanchos prislapp om 100m pund (oftast nämnda). Hans kontrakt går ut 2022. Det lär knappast förlängas så även om Dortmund gärna behåller honom och kanske också behöver behålla honom en säsong till kommer prislappen att gå ned även om Sancho själv går framåt i sin utveckling som spelare. Han har haft skadekänning sedan Bundesliga omstartade men börjar komma igång som han visade mot Paderborn i andra halvlek.

Oroande dock är Premier Leagues VDs idiotiska uttalande om att engelska klubbar inte ska få värva från samma datum som övriga ligor., 1 juli. Det ger engelska klubbar ett klart handikapp fast i andra ändan så att säga mot förra säsongen då engelska klubbar var tvungna att värva tidigare än sina europeiska konkurrenter. Ska vi döma av hur PSG redan värvat ett stort namn i Icardi, även om det handlar om ett lån som blev affär så så visar det att storklubbarna vill agera snabbt i sommar.
    Mycket kan dock ske bakom kulisserna och kanske blir det frågan om någon slags förkontrakt innan riktiga kontrakt skrivs under och registreras hos Fifa.

 

 

Rykten, notiser m m, v-23


TISDAG 2:
Daily Mail säger att Chelsea formellt ska ha begärt att lagen ska få ha nio reserver på bänken i omstarten. Vilket låter vettigt om den tillfälliga regeln om fem byten i matcherna tillåts vilket alla tror.

Många rykten i olika medier om att Roman ska gett grönt ljus till två stora värvningar i sommar. Som ni kan ana höjde det temperaturen på spekulatikonerna även om namnen är välkända för de som hänger med i skvallret.

Olivier Giroud talar ut om varför han bestämt sig för att stanna i Chelsea och om dagens konstiga situation för elitidrottare (och andra). Läs mer på officiella sajten>>

MÅNDAG 1:
Ethan Ampadu har en ryggskada och kommer inte att vara med i truppen inför Leipzigs match ikväll mot Köln.

Ryktena har ännu en gång gjort en helomvändning. Alex Telels från Porto sågs som klar för PSG förra veckan, nu ska Chelsea leda jakten.

Ännu en vändning är att Coutinhos agent Joorabshian nu menar att oddsen är att Coutinho stannar i Bayern på lån ännu en säsong.
    Samme agent representerar Willian och säger nu att inga som helst diskussioner har förts med Tottenham eller Arsenal om en övergång efter att kontraktet går ut med Chelsea.

Många nya rykten om Philippe Coutinho till Chelsea, på lån, idag. Vi är fortfarande inte övertygade; varken om sanningshalten i ryktena eller om det är en spelare för Chelsea.

Moussa Dembeles prislapp ska sjunkit som en sten om vi ska tro att Lyon nu är redo att släppa honom för 45m pund. Det var inte länge sedan det talades om 70+.

Tottenhams monetärt försiktige och hårdföre Daniel Levy ska talat om för Mourinho att han får bara värva Willian, trots att denne är gratis, om Erik Lamela först säljs. Inga ambitioner från Tottenham om att ta nästa kliv i sommar heller verkar det som.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!