csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   5 sp 3 v 1 o 1 f 8 -5 mål 10 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
18 - 24 sep 2017
  NÄSTA MATCH:

   NOTTINGHAM - 20 sep 20.45

  -

Nyheter v-38


ONSDAG:
Det var inga särskilt jättespännande resultat från Ligacupens spel under tisdagen. Förväntade vinnare och PL-lagen matchade alternativspelare.
    Förutom då möjligen Bristol Citys vinst över Stoke, men faktum var att många hade varnat för just det. Mark Hughes prioriterade tydligen matchen mot Chelsea på lördag. Att Crystal Palace gjorde mål till slut kanske också får ses som anmärkningsvärt, slog ut Huddersfield med enda målet. Burnley tvingades till straffar mot Leeds och då missade Tarkowski. Leeds slog in alla sina.
    Liverpool är utslagna, men det överraskar inte. Klopp tycks inte gilla cuper. Vad vi lite elakt kan säga är att Chelsea har ännu inte behövt ångra att de vägrade betala den hutlösa lönen som Solanke krävde för att stanna! I sydkustderbyt förlorade Brighton för andra gången på fem dagar, i en match som gick till förlängning men där Hughton inte gjorde några byten förrän efter Bournemouths mål, och sedan gjorde de fyra (nya regeln om extra byte i förlängning). Tottenham gjorde det enda målet mot bottenlaget Barnsley från Championship hemma på Wembley.

Under många år var Ligacupen den man inte brydde sig om och kanske är det så för många ännu. Att vinna den är dock inte det viktigaste, det riktigt roliga med Ligacupen numer är att det är i den som de större lagen roterar sina trupper och visar upp spelare man normalt inte får se. Därför är Ligacupen riktigt rolig att följa idag, fast på ett lite annat sätt än ligan i sig.

Det lär roteras som sagt, men det går ju inte att göra för mycket för Nottingham må spela en division under men de är inte något bottenlag där.
    Courtois vilas med stor säkerhet. David Luiz får inte spela. Azpilicueta kanske borde vilas. Cahill spelar nog. Hazard kommer att starta om inget händer, det har Conte sagt. Batshuayi får noch chansen där framme.
    Willian och Moses som är helt ur form, särskilt den sistnämnde bör nog vilas så andra får chansen. Det antyddes att Kenedy får spela så det kan bli ändring på den kanten också Pedro som haft värsta oturen med skador i inledningen av säsongen lär inte, lika lite som Drinkwater även om vi fortfarande inte vet hur allvarlig hans vadskada är.
    Så en tidig gissning på laget blir: Caballero - Rüdiger, Christensen, Cahill - Zappacosta, Bakayoko, Fabregas, Kenedy - Hazard, Batshuayi, Musonda - Kanske, möjligen?!
    Matchen ska avgöras ikväll, inget omspel.

TISDAG:
Från presskonferensen:
Antonio Conte menar att matchen mot Nottingham är rätt match att starta Hazard i och låta honom få en full match. Han kommer också att ge några yngre spelare chansen. Förmodligen är Musonda en av dem. Även Kenedys namn kom upp.
    Han varnade också för att Nottingham slog ut Newcastle i förra omgången så det är inget dåligt lag vi möter, även om de förlorade i ligan i helgen.

Antonio Conte tror att Pedro kommer att ha återhämtat sig från den skada han fick mot Arsenal (det var tredje gången denna säsong han skadats när han spelat mot Arsenal!). Pedro tros vara aktuell mot Stoke. David Luiz är av kända skäl inte med mer den här månaden, förutom möjligen mot Atletico vilket är en match han får spela. Vi vet ännu inget om när Drinkwater kan bli spelklar.

MÅNDAG:
U23-laget, utvecklingslaget, hämtade in ett tvåmålsunderläge mot Manchester United i PL2-ligan ikväll. Matchen slutade oavgjort 2-2 efter mål av Christie-Davies 72; Hudson-Odoi 82.

Är fortfarande besviken över hur många spelare som inte nådde sin vanliga nivå mot Arsenal. Visst de spelade bra försvarsspel för en gångs skull men det ursäktar inte att spelare som Willian, Pedro, Fabregas t o m Kanté inte nådde sin vanliga nivå. Vi förstår också Contes behov av att matcha in Hazard försiktigt, men han gör det för försiktigt känns det som. I en match som igår hade vi behövt honom en kvart innan han fick komma in. Conte gjorde det misstaget och han satte upp laget fel, förståeligt kanske med den form Arsenal hade visat men just därför borde han kunnat ana att Arsenal verkligen ville ha revansch på sig själva över sin säsongsinledning. Vi gjorde ju egentligen samma sak mot Tottenham och då fick Conte det hela rätt.
    Än är Chelsea inte där vi behöver vara för att riktigt på allvar försvara titeln - men säsongen är lång och vi är i ett bättre läge nu än förra säsongen med en bredare trupp och fler möjligheter så varför oroa sig?!
    Lite oroande är också Chelseas disciplinära facit hittills den här säsongen. Det är inte bra. Det är för många kort och inte bara röda. Kort som kostar avstängningar och störningar i det momentum som Conte så gärna vill se och ha.

Momentum är däremot något som Manc-klubbarna har. Inte minst United vars förmåga att göra massor av mål sista kvarten i år är i klass med deras förmåga att göra det under Fergusons bästa år.

Viasat är ju Unitedkanalen i Sverige, så inte oväntat väljer de United mot Burton av alla lag, fast de kan visa fler matcher på onsdag. Så ingen tv-visning av Chelsea mot Nottingham i Sverige. Matchen visas tydligen i England dock.
    En match som kanske inte låter så mycket men som för oss Chelseafans är väldigt intressant då vi förväntar oss få följa ett annorlunda matchat Chelsea i den matchen.

Tveksamt om Drinkwater kan få göra debut i Chelsea mot Nottingham. Det är otur för honom med två olika skador på inledningen av säsongen. Vi förväntar oss dock att se ett roterat Chelsea, kanske på fler platser än mot Qarabag. Det ska dock inte göra någon skillnad för Chelsea har en trupp som tål rotation nu. Det viktigaste är motivationen och med rätt motivation ska Chelsea kunna gå vidare i Ligacupen, vilket är viktigt. Visserligen sliter det mer på spelarna att spela långt även i Ligacupen, men å andra sidan ger det fler spelare matchtid och det är väldigt viktigt den här säsongen. Inte minst i försvaret då vi har så många alternativ där. Det är framåt vi riskerar att slita på spelare med bara två renodlade anfallare i truppen.


Till helgen blir det Stoke. En klart svår bortamatch oavsett hur Stoke annars spelar. Hemma på 365 som vi fortfarande vill kalla Britannia är de ett annat lag och de har redan luggat stora lag där den här säsongen. Därefter följer en otroligt tuff matchvecka med resa till Madrid och Atletico och sedan hemmamatch mot formlager Man City bara tre dagar senare. Ingen lätt vecka på något sätt.
    Ännu en match som Viasat vägrar visa. Utan att ha klara fakta är känslan onekligen att vi har inte fått se Chelsea så här lite någon gång sedan Premier League började visas regelbundet i svensk tv. Och Chelsea är Mästarna!
    Djupt beklagligt utan tvekan, men så är det. (United visas förstås, vad trodde ni. På två kanaler, både Viasat Premium och 3, mot Southampton. De visar också United borta mot CSKA Moskva i TV3, men har ännu inte gett besked om Chelsea kommer att visas mot Atletico Madrid!!!).

 

 

Rykten, notiser m m, v-38


TISDAG:
Neymar lär krävt att PSG säljer Cavani (som fick stå i skuggan av Z och nu Neymar men som alltid varit en bra spelare). Om det är sant borde Chelsea verkligen titta på möjligheten att köpa Cavani i januari. Morata och Cavani vore en otroligt intressant kombo för ett tvåmannaanfall - en idé som kommer tillbaka allt mer i fotbollen just nu.

Viasat har nu lagt in Atleticomatchen på Viaplay nästa vecka. Glädjande nog har de också lagt till matchen mot Nottingham Forest imorgon. På Viaplay. Då det därmed inte är en direkt tv-sändning markeras det inte i Nästa match ovan.

MÅNDAG:
Marca hävdar att Atletico lagt ett rekordbud om 57m pund för Diego Costa. Costa själv är kvar i Brasilien och tjurar som ett småbarn. Chelsea ska ännu inte accepterat budet som Marca påstår är Atleticos sista.
Det ska vara 48m rakt av och 9m i add-ons.
    Problemet mellan klubbarna eller med Diego Costa själv sägs vara de s k lojalitetsutbetalningarna som finns i många kontrakt (samma problem som mellan Neymar och Barcelona). Att hävda att Diego Costa ha rätt till någon form av lojalitetsutbetalning av Chelsea är häpnadsväckande, han borde väl snarare betala Chelsea då. Men där någonstans ligger problemet.
    Det pratas mycket om att Atletico och Chelsea kommer att träffas och diskutera Costa i samband med mötet i Champions League nästa vecka.

Lånerapporten >>

Conte mer än antydde att Eden Hazard startar mot Nottingham på onsdag. Chelsea behöver Hazard, men kanske inte så mycket i den matchen. Vi antar dock att Conte och läkarna följer en noggrann plan med Hazard. För vi behöver honom sannerligen i matcherna som kommer i nästa vecka. Hel och på mycket bra spelhumör.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC