csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   12 sp 8 v 1 o 3 f 23 -10 mål 25 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
20 - 26 nov 2017
  NÄSTA MATCH:

   Qarabag - CL - 22 nov kl 18

  TV

Nyheter v-47


TISDAG:
Det har dröjt bra mycket längre än vi trodde men nu har ligan bestraffat den första spelaren i PL för avsiktligt filmning vilket gett fördel. Det är Evertons Oumar Niasse som fälls för att filmat till sig en straff mot Crystal Palace. Straffet är två matchers avstängning.

Det börjar dra ihop sig i Champions League. Flera grupper är redan avgjorda med Man United i en väldigt lätt grupp, PSG och Man Cty i en annan lätt grupp är redan klara även om PSG och City inte är helt klara gruppsegrare ännu.
    Chelsea kan bli klara imorgon men om de kan bli gruppsegrare avgörs först i sista omgången antagligen. Därför kommer vi förstås heja på Chelsea och Atletico i morgon. Dessutom vore det faktiskt bra för Chelsea inför framtida lottning om Liverpool och Tottenham förlorar sina förstaplatser i de grupper de spelar i.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Chelsea fortsätter värva svenskt. Idag skrev Linköpings landslagsspelare Jonna Andersson på för klubben. Hon är försvarsspelare men kan dock inte ansluta förrän transferfönstret officiellt öppnar 29 december. Sedan tidigare spelar ju Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl i Chelsea (och Marija Banusic och Soifa Jakobsson har också varit där om än kort tid).

Cesc Fabregas, Alvaro Morata och Eden Hazard fann varandra varann minut under de 70 minuter de spelade tillsammans i lördags.De hade 25 passningar sinsemellan på den tid de spelade. Ingen tvekan om att Conte hittat en ny formation som kommer ta ligan med storm, ungefär som hans 3-4-3 förra året men nu är det 3-5-2 som gäller. Som vi kanske gissade innan säsongen.

Conte anser att matchen mot Qarabag är vår viktigaste match (hittills) den här säsongen. Alla matcher är väl viktiga men då en vinst betyder att Chelsea är klara för avancemang är det ju en väldigt viktig match då den gör matchen mot Atletico Madrid mindre viktig.

Tuff vecka väntar för Chelsea, men viktig. Vi har nu fyra raka segrar i ligan och början till en svit. Tre raka nollor. På lördag möter vi Liverpool borta. Ett Liverpool som ibland övertygar och ibland inte men där förre Chelseaspelaren Mo Salah (sparkad av Mourinho s a s) gör stor succé. Det oroar dock mindre än att Coutinho alltid tycks göra bra matcher mot oss och Liverpool har under Klopp bevisligen varit bättre mot s k toppkonkurrenter än mot motståndare de förväntas slå. Det är därtill en bortamatch.
    Det kommer att krävas mycket för att vinna den matchen men spelar Chelsea som mot United eller även mot West Bromwich är chansen mer än god.
    Innan dess kommer dock ett viktigt möte var logistiska utmaningar kan komma att påverka mötet mot Scousers på Anfield. För precis som inför mötet mot City gynnar spelschemat, reseschemat, verkligen inte oss.
    Chelsea spelar borta mot Qarabag i Baku. Tidig match tack vare tidsskillnaden men en mycket lång resa som minskar tiden för återhämtning.  Chelsea flyger också tillbaka direkt efter matchen så hemkomsten är tidigt på morgonen på torsdagen och på fredag blir det resa till Liverpool. Conte önskar nog verkligen att Chelsea hade poängen att låta vissa spelare slippa resan, men så är det inte. Conte har helt rätt i sin kritik mot PLs sätt att sättta ihop spelscheman för lagen i Europaspel.
    Chelsea måste nog vinna i Baku för att säkra avancemanget i gruppen. Vilket är just vad en vinst gör. Det blir dock långt från samma enkla match som mötet mot Qarabag, 6-0, var på Stamford Bridge. Qarabag förlorade knappt med enda målet mot Roma (bättre än vad Chelsea gjorde) och spelade oavgjort mot Atletico Madrid (både borta och hemma) så några jämförelser med förra mötet går inte att göra. Chelsea måste verkligen gå för det för att vinna kl 18 på onsdag.
    Sedan kan vi heja på Atletico för då övriga engelska lag går bra i CL är risken mer än överhängande till vansinnigt tufft motstånd i nästa omgång även om Chelsea går vidare, men som grupptvåa. Vi vill t ex inte gärna ha Barcelona som motståndare i första playoffomgången. Vi kan inte möta engelska lag i den omgången vilket reducerar vilka motståndare Chelsea kan få som grupptvåa. Det vore bra mycket bättre om Chelsea kan vinna gruppen men då behöver vi nog hjälpt av Atletico Madrid som inte förlorar (mer än mot Chelsea) men å andra sidan inte heller vinner så ofta.
    I rättvisans namn bör vi nog också nämna att Liverpool som vi ska möta på lördag har en svår bortamatch också, mot Sevilla som vi tror besegrar Liverpool på hemmaplan. Den matchen spelas dock redan imorgon.

Övriga topplag har anmärkningsvärt vinnbara matcher allihopa den här helgen. Det är faktiskt bara Liverpool mot Chelsea som står ut i spelschemat, ungefär som Chelsea mot City stod ut efter Atleticomatchen... Vi vet inte hur vi ska tolka det men varför Chelsea inte fick en söndagsmatch då det är enda stormatchen i omgången, det är ändå en fråga som måste ställas.

 

Rykten, notiser m m, v-47


TISDAG:
Det går bra för Thorgan Hazard i Borussia Mönchengladbach igen, även i belgiska landslaget, och självklart återkommer då alla rykten om att han kommer att återvända till Chelsea. Han skulle faktiskt kunna vara bra back-up till Morata men frågan är om han själv vill ha rollen som back-up även om brorsorna Kylian och Edan också finns i klubben. Det är fortfarande en del snack om att Chelsea just med honom ska ha en återköpsklausul, vi tror det inte men...

Trovärdigheten är obefintlig då det kommer från Don Balon, men de påstår att Marco Asensio nu är så missnöjd med sin situation i Real Madrid att han vill gå till Chelsea. Vi tar det med en skeppslast salt, inte minst då han skrev nytt jättekontrakt med jätteutköpsklausul nyligen.

Spanska rykten igen, hävdar att Chelsea redan lagt ett bud om 70m € för Andrea Belotti. Med tanke på hur hans form ser ut den här säsongen känns det nästan som bortkastade pengar.

MÅNDAG:
Carlo Tavecchio gick häromdagen ut och sa att han vill ha Antonio Conte. Tavecchio var förbundsordförande för Italiens fotbollsförbund.
    Han kommer dock inte att värva Conte, för Tavecchio fick idag gå samma väg som förbundskaptenen Ventura. Sparken alltså.

Att Real Madrid som hackar rätt ordentligt kommer att satsa enorma pengar i januari eller i sommar är rätt givet. Vi börjar redan förbereda oss på alla rykten om Eden Hazard.
    Men plötsligt är det ett överraskande namn som Zidane lär jaga mest i ett försök att plundra Chelsea. Det är Marcos Alonso. Trots att denne ännu inte fått chansen i spanska landslaget (vilket är en skandal i klass med att Alba föredras framför Azpiöicueta).

Å andra sidan börjar Barcelona mer och mer intressera sig för Eden Hazard istället. Vi lär få höra många rykten om honom framöver, särskilt då hans form är i klart stigande.

Matchen mot Chelsea blev Tony Pulis sista match som manager för West Bromwich. Han fick idag sparken och är nu en av favoriterna att ta över Wales landslag. Den femte som fått gå redan och det talas om fler, som Paul Clement eller om Daily Mail får välja, Antonio Conte. Tålamodet blir allt kortare.

Lånerapporten från Chelsea >>

Watfords ytter Richarlison har gjort succé och därmed följer ju transferrykten till större klubbar. Så medierna pekar nu ut Chelsea och Tottenham som de klubbar som är mest intresserade av att värva brasilianaren.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC