- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018
Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018


21 - 27 maj 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien

    -

Nyheter v-21


TORSDAG:
Nästan allt kring Chelsea är satt i limbo. Kanske för att Romans visumansökan fortfarande behandlas, trots att han beviljats status att bosätta sig på Jersey (vilket inte är lätt att få). Inte ens rykten går runt särskilt mycket just nu.
  Vi har så många frågor. Den vanliga om värvningar förstås? Vem är manager, managern eller blir det en ny? Hur går det med stadiumbygget? Kommer det att starta 2019? Kommer Chelsea att spela några träningsmatcher i Sverige i sommar? Kommer klubben att anställa en sportdirektör (Ballack?) eller tekniskt direktör, vad det nu ska kallas?
    Vi har inte fått svar på mycket. Damerna ska nu kallas Chelsea Women och biljettpriserna har frysts igen. Det är ungefär allt vi fått veta medan andra klubbar agerar på både ena och andra sättet. Medvetna som de är att tiden är ovanligt kort pga ändringarna i transferfönstret och förstås VM.
    Vi tror oss veta att våra konkurrenter kommer att spendera kraftigt. Vi gissar att både City och United kommer att köpa spelare för upp mot 200m pund. Arsenal kommer med stor säkerhet att värva mer än vanligt, även Liverpool som redan värvat Naby Keita är ute och jagar än fler spelare av hög kvalitet. De enda som det verkar finnas frågetecken om på spelarmarknaden just nu är Tottenham och just Chelsea. United rapporteras idag vara väldigt nära att värva den efterfrågade Fred från Shaktar. De flesta klubbar som saknar manager har också redan gjort klart med ersättare eller är långt gångna i förhandlingar. Vi vet inte något, frågan är om Conte själv vet något. Vi är dock nästan säkra på att Conte stannar om han inte får sparken.

ONSDAG:
Liksom Arsenal gjorde tidigare under säsongen byter damlaget namn. De kommer från och med nu att vara Chelsea Football Club Women. Noterbart i artikeln är att Chelsea på Kingsmeadow har största publikssnittet i engelsk damftoboll! Läs mer om det och varför>>

Nu meddelas att matchen mellan Chelsesa och Inter på Ullevi 1 augusti har ställts in. Vi har därmed ingen aning om hur det blir med Chelseas träningsmatcher i sommar och den planerade matchen på Friends kan ju inte heller spelas, åtminstone inte det datumet. (4 aug).

En lång intervju med Eden Hazard som i morgon följs av en liknande med Gianfranco Zola. Väl värt att läsa på Chelseas nya webbsajt. (Något bättre än första betaversionen men inte i vår smak då överblicken är hopplös, med jätterubriker och ett våldsamt scrollande för att läsa - men med större textstorlek.) Läs här>>

TISDAG:
The Guardian spekulerar i Roman Abramovichs ägarskap och intresse av och i Chelsea. Läs mer här>>

Chelsea är den första klubb någonsin som lyckats vinna FA Cupen för män, damer och ungdomar samma år.

Ji So-Yun har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Ladies till 2020.

MÅNDAG:
Det var det!
    Säsongen 2017-18 är över och nu återstår bara rykten, väntan, spekulationer och förhoppningsvis några besked till i mitten av augusti. Säsongen börjar med Community Shield mot Manchester City på Wembley första helgen i augusti.
    Vi hoppas innerligt på helt klara besked om managerfrågan och CSFC har fortfarande uppfattningen att Antonio Conte planerar inte att avgå. Men vi vet inte hur Chelsea kommer att agera trots FA Cupvinsten.
    Läs gärna Contes egna svar i den här intervjun>> Vi lägger betydligt mer vikt vid hans ord än vad sportskrivare spekulerar i och hittar på.
  Situationen underlättas inte av att Roman Abramovich just nu inte kan återvända till England då hans visum har gått ut och ännu inte förnyats pga att Trump och hans gäng har lagt sig i. Förhoppningsvis löses det snabbt för utan Romans direkta inblandning tror vi inte mycket kommer att hända.
  Eden Hazard har gett klart besked om att han överväger sin framtid och den hänger ihop med hur klubben agerar i sommar. Thibaut Courtois är i en liknande situation men har familjeskäl för att överväga en transferbegäran.
Det är ovanligt många frågetecken som måste redas ut i sommar. En sommar där silly season officiellt inleds 1 juli, men vi har redan sett klubbar göra affärer. Leicester som missade deadlinen i somras med sekunder har gjort sin första värvning. Annars är det mestadels om spelare som ska lämna. Flera managers än vanligt ska anställas och kanske även i Chelsea om vi ska tro sportnissarna i medierna.
  Åretss transferfönster i England är dessutom förkortat och tar slut 9 augusti medan övriga ligor är öppna till sista augusti. Det kommer att komplicera mycket.
    Inte minst då det också ska spelas ett VM som kommer att ta stort fokus från mitten av juni och en månad framåt.

Så mycket måste hända och vi kan bara önska att vi får veta snarast vad som händer men risken är väl att Chelsea är sent ute igen och vi vet redan att vissa spelare, som Isco, inte överväger Chelsea längre pga klubben inte spelar Champions League nästa säsong.
  Därtill väntar vi besked om när byggstarten av fotbollskatedralen som ska ersätta nuvarande Stamford Bridge ska ske och var vi kommer att vara hemlösa i fyra år!


 

Rykten, notiser m m, v-21


TORSDAG:
Vi kan avfärda Pochettinoryktena då han nu skrivit på en förlängning om fem år med Tottenham.

ONSDAG:
Mycket intressant rykte är att Michael Ballack har blivit toppfavoriten till att få en tjänst som sportdirektör i Chelsea. Det känns väldigt rätt. Rätt bakgrund, kunnig, respekterad, känd och kapabel. Än så länge bara ett rykte från en tabloid, Evening Standard, men vi hoppas det har substans. Han eller Zola vore nog perfekta känns det som på förhand.
    Ett mycket trevligt rykte som vi hoppas blir sant snarast.

Napoli har bekräftat att Carlo Ancelotti är deras nya manager. Ryktena säger ju att den förre Chelseamanagern därmed ersätter den som lär bli nästa Chelseamanager, om man nu ska tro rykten. Det är dock officiellt att Ancelotti tar över Sarris jobb.

Ang Lewandowskiryktena sägs det nu att hans agent Pini Zahavi har erbjudit honom till tre klubbar. Real Madrid, PSG och Chelsea. Lewandowski själv lär vilja till Real, men bedömare tror PSG är närmast. Vilket låter mycket underligt då klubben mer än balanserar på linjen för FFP-reglerna och bara undvikit att trilla ned pga konstiga låne-köpavtal som med Mbappé.

Arsenal satsar på Europa League verkar det som. För de har utsett Unai Emery som tog hem tre EL-titlar med Sevilla. Men som senast kommer från PSG med vilka han vunnit alla inhemska titlar.
    Det är påfallande många klubbar som byter manager och väldigt många av dem har redan agerat. Därför hoppas vi också på ett snart besked från Chelsea om även vi kommer att byta manager eller inte. Vi är vana vid sådant men även om Contes säsong inte bara hade toppar utan en del bottennapp (en del taktiska matcher, spelandet på resultat, Costaaffären, gnällandet) så är ändå grundkänslan att vi gärna ser att han stannar en säsong till men med bättre relation till ledningen.

Nedflyttade Stoke har valt Derbys manager Gary Rowett som efterträdare till Paul Lambert.

Det märks att silly har startat för ryktena blir vildare och vildare och vi avstår från en del av dem av det skälet, men några av de vildare är ju rätt roliga. Som att Morata har rekommenderat Marco Asensio att gå till Chelsea. Källan är dock Diario Gol, så...

Samma "källa" hävdar att Asensio ska komma som ersättare för Hazard som de säger går till Real Madrid. Vi är långt ifrån lika övertygade som den blaskan om det.

Det påstås att Carlo Ancelotti har skrivit på för Napoli vilket ska göra att Sarri kommer till Chelsea! Och i Italien är det redan klart att Conte lämnar vilken timme som helst. Det är mindre klart i verkligheten.
    Sarri själv ska ha träffat Zenit St Petersburg vars manager Mancini tar över italienska landslaget. Så plötsligt försvann ryktena om honom till Chelsea.

Milan ska ha gett sig in i jakten på Alvaro Morata, som liksom Fabregas och Alonso nobbades av VM-favoriterna Spanien (med Tyskland, Argentina, Brasilien - och talangfabriken Belgien som aldrig riktigt tycks få till landslaget. Om inte något av de länderna vinner är det en stor överraskning.)

TISDAG:
Vi har tagit en titt på International Champions Cup. I vilken Chelsea nu tydligen också ska möta Sevilla. En match som listas som TBD (to be determined), Inter som också nu står TBD och Arsenal som anges gå samma helg som Community Shield och vi vet redan att Community Shield går först så informationen går ännu inte att lita på. Vi försöker hålla koll på vad som händer men vi kan ge besked om att inga biljetter kommer att kunna säljas innan matcherna är bekräftade. Så ännu går det inte att boka biljetter till någon match med Chelsea.
    Community Shield spelas 5 augusti.

Dagens enda Chelsearykte med lite lite grann trovärdighet (eller snarare låt oss säga från en källa med en liten grad av trovärdighet) är att klubben fortfarande är intresserade av Robert Lewandowski trots en prislapp om 100m pund.

Manuel Pellegrini, känd från City, är ny manager i West Ham.

Unai Emery, senast i PSG ser ut att ta över Arsenal, vilket är lite oväntat. Kanske hamnar ju Wenger i PSG om än troligare som sportchef då Thomas Tüchel är ny manager där.

På managerfronten har Dortmund utnämnt Lucien Favre, tidigare i Nice som ny manager.

Ständiga hoppet Antoine Griezmann trodde vi nog alla var på väg till Barcelona. Senaste är att han verkar stanna i Atletico istället.

MÅNDAG:
Säsongens sista lånerapport.>>

Chelseas nästa match är 23 juli i Perth Australien. Därefter följer match i Göteborg mot Inter.
    Sedan blir det förmodligen Manchester City i Community Shield första helgen i augusti. Chelsea skulle då ha mött Arsenal i International Champions Cup i Solna på Friends. Det blir inte så.
    Det talas dock om att den matchen kan flyttas till annat datum. Vi hoppas få besked om detta snarast och så fort vi vet hoppas vi att matchen/rna i Sverige kan spikas och biljetter börja säljas.
    Chelsea har historiskt få träningsmatcher inbokade i år pga VM så ändringar kan komma när som helst i sommar. Bara matchen i Australien är bekräftad ännu.

Trist skvallerspekulation. Efter klyftan med Diego Costa och hur uselt Conte och Chelsea hanterade det kom allt skvaller om David Luiz och att han och Conte inte går ihop. Utan bevis på annat än att Luiz haft stora skadebekymmer den här säsongen. Nu är det dags för ryktet om en tredje schism med en brasilianare, Willian. Detta efter att Willian publicerat en instagrambild där han täckt över Conte på lagbilden efter FA Cupen. Willian lär inte varit nöjd med att inte fått starta på sistone, men i all ärlighet - han har inte heller spelat bra de senaste veckorna efter att haft en mycket bra period tidigare. Det är en managers uppgift att ta ut spelare i form, något Conte några gånger missat inte minst 2018, men i Willians fall såg det motiverat ut. Vi vet inte hur sanningen ser ut i något av fallen förutom att Costaaffären hanterades uselt av Conte och det får han ta på sig.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC