csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


15 - 21 julli 2019
    NÄSTA MATCH:

     19 juli Kawasaki Frontale - kl 12

   -

Nyheter v-29


TISDAG 16:
Christian Pulisic ska ha anlänt till Chelseas träningsläger i Japan.

Här är truppen till Japan, mycket intressant och en klar indikation till hur Chelsea kommer att se ut under säsongen.
Kepa Arrizabalaga
Willy Caballero
Jamie Cumming
Cesar Azpilicueta
David Luiz
Davide Zappacosta
Kurt Zouma
Marcos Alonso
Andreas Christensen
Emerson
Fikayo Tomori
Kenedy
N’Golo Kante
Jorginho
Danny Drinkwater
Tiemoue Bakayoko
Ross Barkley
Mateo Kovacic
Mason Mount
Kasey Palmer
Pedro
Michy Batshuayi
Olivier Giroud
Tammy Abraham
Christian Pulisic , ansluter senare direkt från USA

(Däremot tror vi Kasey Palmer kommer att lånas ut efter turnén, kanske ytterligare några spelare då plats måste göras för de skadade; Willian, CHO, RLC, Reece James. Vi saknar Billy Gilmour som vi trodde skulle få en chans till.)

Ethan Ampadu följde inte med till Japan därför Frank Lampard menar att det bästa för honom just nu i hans utveckling är att få speltid genom ett lån. Lampard försökte låna honom till Derby förra året och han vill att Ampadu ska få mycket mer speltid än han kan ge honom i Chelsea för den unge walesarens utveckling. Lampard ville jobba med honom i år men menar att han måste se till varje enskild spelares bästa.
    Lampard bekräftade också att Mason Mount kommer att vara en del av a-truppen.

Premier League inför en ny regel för att avgöra ligan. Om två lag har lika poäng, lika målskillnad och lika många gjorda mål avgörs nu ligan av resultaten i deras inbördes möten. Skulle det också vara lika gäller bortamål. Och är det absolut llika också så blir det play-off på neutral plan. Känns som det ska rätt mycket till för att leda till det.

MÅNDAG 15:
Lizzie Durack som kom från Everton som tredjemålvakt har vid 25 års ålder bestämt sig för att lägga ned sin karriär. Hon ska istället ägna sig åt en karriär inom finanssektorn. Vi får önska henne lycka till inom sin nya karriär.

OFFICIELLT
Mason Mount har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2024.
    Han har varit Chelsea trogen sedan han började i klubben som sexåring.

Chelsea ska ut och resa långt. Nästa skede i försäsongsförberedelsrena är läger och två matcher i Japan. En match mot Kawasaki Frontale på fredag och sedan en betydligt tuffare uppgift på tisdag nästa vecka mot Barcelona.
    Christian Pulisic ska ansluta till truppen imorgon vilket vi ser fram emot. Vi är mycket nyfikna på vårt enda riktiga nyförvärv. Kovacic känns fortfarande lite grann som en värvning som gjordes bara för att det var den enda värvning klubben kunde göra.
    Vi är också mycket nyfikna på vilka som följer med till Japan. Det var 33 spelare, tror vi, som var med till Irland även om Kanté bara rehabade där. Han ska dock matchas in i matchspel under Japanlägret har Lampard förvarnat om. Japantruppen blir nog stor men inte så stor. Vi kan inte heller glömma att vi har ett ovanligt stort antal skadade spelare som rehabbar på Cobham och som förmodligen inte blir aktuella förrän i slutet av augusti och framåt.
    Vilket påminner oss om, var är förra säsongens enda riktigt långtidsskadade spelare; Marco van Ginkel för någonstans? Lämnar han klubben eller?

I övrigt vill vi framförallt ha klart med Callum Hudson-Odois kontraktssituation. Vi är djupt oroade över hans brors=agents involvering i Bayern München som nu förväntas lägga ännu ett bud, långt högre än det som tidigare lades i sommar. Brodern har redan lockat över två unga Chelseaspelare till Bayern i sommar.
    Tidigare lär Bayern bjudit 25m pund, det talas nu om att de höjer det till 45m. Vilket är stora pengar för en 18-åring med bara ett år kvar på kontraktet. Så stora att Chelsea har en ekonomisk skyldighet att överväga det om de inte kan få CHO att förbinda sig till en kontraksförlängning innan fönstret stänger 8 augusti (det engelska för det tyska är öppet ännu längre). Chelsea kan nog inte avvakta till i januari då priset naturligt nog sjunker kraftigt om CHO inte skriver under ett kontrakt.
    Ärligt talat, vill inte CHO förbinda sig för Chelsea redan i sommar då anser vi nog att Chelsea ska sälja om de får de pengarna. Han är ett jättestort löfte och vi vill inget hellre än att se honom spela för den klubb han varit i sedan pojkåldern. Men vill han inte skriva kontrakt utan spela ut klubben mot andra då är det lika bra att han lämnar och vi glömmer honom som vi glömmer alla andra spelare som valt att lämna klubben av olika skäl i förtid så att säga. Chelsea FC är alltid, precis alltid, större än någon enskild spelare och särskilt en som ännu bara är lovande och inte en färdig världsklasspelare på långa vägar.

 

 

Rykten, notiser m m, v-29


TISDAG 16:
Nostalgi är tungt just nu. Lamps tilbaka i Chelsea och Steve Bruce sa igår upp sig från Sheffeldl Wednesday för att få chansen att ta över den klubb han växte upp och älskade, Newcastle (trots Ashley och massor med förlorade spelare). Villasupportern Dean Smith lämnade Brentford under förra säsongen för att ta över sin barndomsklubb, och tog upp dem i PL. Nu väntar vi bara på att Gerrard går tillbaka till Liverpool och tar över när Klopp lämnar för tyska landslaget.

Inter tror inte längre de kan värva Lukaku. United ser också ut att behålla Pogba. Två missnöjda spelare som uttryckt att de vill lämna - känns det sunt?!

MÅNDAG 15:
Läs Mason Mounts första intervju efter det nya kontraktet. >>

PSGs intresse för Tiemoue Bakayoko verkar vara som lånespelare med möjlig köpoption.

Vi har fått många intyganden redan från spelarna om den nya gaffern och de är verkligen positiva (även om det är svårt att tro annat när en spelare ska uttala sig om nya chefen). Olivier Giroud i BBC är den senaste att prata om Lampards första vecka som manager>>

Det rör inte Chelsea men vi är nog ganska förbluffade över ryktet att Harry Maguire är klar för United och läkarundersöks idag. Inte av vöergången för United är desperata att förstärka försvaret (även om Arsenal kanske borde vara ännu mer desperata att göra det och knappt ens jagar försvarare) utan över prislappen. Maguire skulle bli världens dyraste försvarare med 80m pund. En summa vi absolut inte kan tycka han är värd, men han är engelsman och det innebär ju alltid minst 15-20% mer verkar det som. Vi kan dock inte ranka honom som ens i närheten av van Dijks klass eller bättre än de Ligt. Faktum är att vi skulle inte med gott samvete kunna klämma in honom bland världens tio-femton bästa. Leicester kan göra affärer, förutom kanske Kanté som Chelsea ändå fick för ett bra pris.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!