csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC   16 sp 10 v 2 o 4 f 28 -13 mål 32 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
11 - 17 dec 2017
  NÄSTA MATCH:

   Huddersfield - 12 dec kl 21

  TV

Nyheter v-50


TISDAG:
Alvaro Morata spelar inte ikväll. Han är sliten och har ett ryggproblem. Inte roliga nyheter då vi är så tunna framåt. Dags för Bats att verkligen kliva fram men tyvärr har hans historia visat motsatsen de gånger han fått starta. Vändning nu hoppas vi.
    Drinkwater är spelklar men Conte antyder att han inte får starta så vi får väl se om Bakayoko tänker vända sin utveckling ned mot medioker till att leva upp till vad Conte anser om honom. Conte menar att Drinkwater inte kommer orka en hel match efter 4-5 dagar med feber.
    David Luiz är fortfarande skadad så räkna med nya artiklar om att hans tid i Chelsea är slut och att han lämnar i januari - det är ju mediernas respons på hans skada medan andra spelare hyllas för att de kommer tillbaka från skada i normal tid och kallar sig lejon för det.

MÅNDAG:
Datumen är fastslagna redan.
    20 februari, en tisdag, kommer Barcelona till Stamford Bridge och 14 mars, en onsdag, slår Chelsea ut dem på Nou Camp - eller hur?

Precis som väntat fick Chelsea Barcelona i åttondelsfinalen i Champions League. Helt väntat. Självklart närmast, och då Chelsea var sämre placerat så får vi dessutom börja hemma vilket är en nackdel. Övriga engelska lag fick förstås lätt lottning utom möjligen Tottenham, men Juventus har inte imponerat hittills i år.
    Dock kan mycket hända till matcherna ska spelas, det är ett transferfönster emellan, skador kan uppkomma och annat.
    Övriga matchar är:
Juventus- Tottenham
Basel - Manchester City
Porto- Liverpool
Sevilla- Manchester United
Real Madrid - PSG
Shaktar Donetsk- Roma
Bayern München - Besiktas
    På positiva sidan besegrade vi Barcelona senast när vi vann Champions League, de var favoriter då också.

Dagens stora och viktiga händelse är att Champions Leagues sextondelsfinaler lottas. Vi vet förutsättningarna; det blir Barcelona eller möjligen PSG och om vi har tur Besiktas.
    Tiden är kl 12. Visas i Viasat Premium och lär kommenteras i varenda tidning.

Laget som inte kan göra mål har en match vi såg som vinnbar innan helgens fiasko. Nu undrar vi hur tuff matchen blir?
    För Huddersfield är årets omvända-hand-lag. De är ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan. Och Chelsea ska möta dem i Yorkshire på John Smith Stadium (döpt efter ett ölmärke) där de i helgen vann över Brighton.
    Det känns inte längre som en lätt uppgift.
    Det känns inte heller som en match där Conte har råd att rotera laget utan han måste spela det bästa lag han har. Så vi kan bara hoppas Drinkwater är frisk nog att spela. Och kan han inte spela, hellre Ampadu än Bakayoko just nu.
    Kanske är det också dags att (tillfälligt?) återgå till att spela 3-4-3 med Willian, Hazard och Morata i en tweakad uppställning där Hazard och Willian kan byta kanter och ändå spela något bakom Morata. En Morata som nu missat på det sätt som vi tyvärr ser anfallare göra då och då. Vi har sett det med Drogba, Costa och nu Morata. Lukaku har upplevt det i ligan, liksom Kane, Aguero - ja alla. Så plötsligt en dag verkar allt sitta, det går inte längre att missa. Vi hoppas de dagarna återkommer snabbt, för även om Morata gjorde mål förra helgen så har det varit någon grov miss för mycket på sistone även om han skapar många chanser. Men det räcker inte med att skapa chanser, vad än managers och spelare säger. De måste sättas också, åtminstone några av dem.
    För som det sägs i England, med bara Hazard som kreativ spelare - stoppas Hazard eller om han har en off-dag (han var inte dålig i lördags men inte heller ostoppbar) blir Chelsea tandlösa. Så Conte borde nog bytt till 3-4-3 i lördags tidigt i andra.
    PS. Det skulle inte skada också om Chelsea fick lite flyt igen. För utan det kan inga titlar vinnas. Inte ens cuptitlar.

Detta sagt får ju Chelsea inte hamna utanför de fyra främsta. Att ta en Champions Leagueplats även nästa säsong måste vara ett av de största målen. Kanske det största hur trist det än känns på något sätt.
    Första steget är ju att ta sig förbi Man United, vilket nästan känns som främsta ligamålet nu.
    Chelsea har ingen bakdörr in till Champions League likt Man United hade förra året. Hamnar Chelsea utanför de fyra främsta finns det bara en väg fram.
    2011-2012 hade Chelsea en rätt usel säsong. Chelsea hamnade till slut på sjätte plats, men spelade Champions Leaguefotboll 2012-2013 ändå. Därför vi vann Champions League 2012. Ett faktum som också var avgörande för att en viss Eden Hazard valde bland många klubbar och valde Chelsea. Kapaciteten finns det är vi övertygade om, men det gäller ju att pricka in formen och inte missa så många målchanser i två matcher varje omgång i vår. För inget lag i CL känns ändå oövervinnligt den här säsongen.
    Kan vi be om en repris, på det sistnämnda inte sjätteplatsen?!

 

Rykten, notiser m m, v-50


TISDAG:
Chelseas ökända managerkarusell och nästan uppmuntran över spekulationer om våra managers framtid, som medierna älskar att frossa i ska ha gjort att två spelare som klubben ville värva i somras tackade nej. Detta då de var osäkra på om Conte skulle förbli manager i Chelsea med tanke på hur klubben hanterar det hela och pga att Conte bara förnyade, men inte fick förlängt kontrakt.
    Det är bara ett rykte men det är inte utan att man kan tro att det finns ett uns av sanning i det.För spelare av en viss kvalitet väljer klubb efter manager, så är det. Eller så är det bara ännu ett steg i den agenda engelska medier ofta har gentemot utländska managers och Chelsea. Skapa er egen uppfattning av den här artikeln i Evening Standard. Läs>>

MÅNDAG:
Vi får André Marriner som domare i matchen mot Huddersfield imorgon.

Det får inte direkt entusiasmen att flöda men ryktet om Lucas Moura till Chelsea och Willian till Kina vägrar ge sig - åtminstone i Frankrike där mindre trovärdiga källor blandas med lite mer trovärdiga. Från Le10Sport till andra.

Lögnarsajten Don Balon hävdar att Chelsea redan har klart med Barcelonas Luis Enrique som ersättare till Antonio Conte som enligt Don Balon får sparken så fort Chelsea är ute ur Champions League. Chelsea ska ha gjort det framför näsan på Arsenal som också vill värva honom - trots att Wenger har 1,5 år kvar på sitt kontrakt.
    Vi verkligen hatar den lögnsajten Don Balon men då andra tar upp det som de sprider som gödsel måste vi väl åtminstone nämna vad de ljuger om.

Ett nytt namn på rykteskartan för oss är Aleksandr Golovin, 21-årig mittfältare i CSKA Moskva. Han lär kosta 15m pund och Chelsea ska vara intresserade av att göra affär i januari då de tror hans prislapp kommer öka efter VM. Sedan förmodligen lån, kanske tillbaka till CSKA.
    Ryska spelare har sannerligen inte varit framgångsrika utanför Ryssland de senaste åren och i England är det väl bara Arshavin i Arsenal som kommit upp i godkänd nivå. Zhirkov gjorde det aldrig i Chelsea.

Lånerapporten från Chelsea>>Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC