csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9 Chelsea FC 36 sp 12 v 12 o 12 f 57 - 51 mål 48 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


2 - 8 maj 2016

Nyheter v-18


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Mikel anser vi skulle vunnit mot Sunderland igår och det går ju bara att hålla med om det, men som under hela säsongen visade Chelsea en skrämmande brist på effektivitet och då vinner man inte. Förutom bitterheten om JTs kort, kan vi ändå ta den här som en av de mindre smärtsamma av våra tolv förluster i ligan - då den hjälpte en klassisk klubb som visade hjärta, vilja och motivation. Dock lite underligt hur Chelsea påverkar säsongsavslutningen i år under en och samma vecka.

John Terry har spelat sin sista match för Chelsea. Det blir inget lyckligt slut och han får inte ta adjö av sina fans. Detta då Chelsea vägrade ge honom den kontraktsförlängning han förtjänat mer än Cahilll och Ivanovic.
    JTs två gula kort på 7 minuter i slutet av matchen mot Sunderland ger nämligen inte bara en match avstängning. Då det var andra gång i år får han två matchers avstängning.
    Ett ovärdigt slut för vår kapten, ledare och legend. Absolut ingenting får tydligen sluta lyckligt för Chelsea den här hemska säsongen.

LÖRDAG:
Motivation slår ofta klass så här dags på säsongen. Att möta lag som slåss för sin överlevnad i serien är väldigt svårt de sista omgångarna. Chelsea var det bättre laget men en storspelande Vito Mannone i mål och ett par situation med ordentligt med flyt och Chelsea åkte på en förfärande tolfte förlust. Vi får nu verkligen hoppas att Chelsea är motiverade mot ett Liverpool som kanske har tankarna på en Champions Leagueplats genom att slå titelförsvarande Sevilla i Europaleaguefinalen (vi hejar förstås på ett spanskt lag för en gångs skull, hur mycket vi än gillar Jürgen Klopp). Och så ett guldfirande Leicester som nog inte bryr sig jättemycket efter att de avgående mästarna fått stå hedersvakt för dem - vi kanske därmed kan sluta med åtminstone fler vinster än förluster (för det skulle verkligen svida extra mycket) och oavgjorda matcher denna säsong som vi sedan kommer att glömma snarast och förtränga helt och hållet. 2015-2016 har aldrig existerat för oss, eller hur?

Rättelse- under matchen såg det ut som om det var Mikel som passade (oturligt) till Defoe, men det var tydligen Babas försök att slänga sig och blockera som ledde till Sunderlands seger. En farlig manöver i straffområdet som straffade oss.

Utlånade Jamal Blackman höll nollan för Östersund mot Kalmar.

Vi gratulerar Middlesbrough som är tillbaka i Premier League liksom Burnley, efter att kommit tvåa i Championship, motståndarna Brighton får fortsätta i ett playoff om tredje platsen. Utlånade Tomas Kalas har dock inte spelat mycket på sistone och det verkar tyvärr som ännu en utlånad spelare har fått se sin utveckling avstannad.

Ett mycket ungt U18-lag förlorade med 3-0 mot Blackburn i sin liga. Joe Edwards matchade verkligen skolpojkarna, varav ett namn stod ut lite. George McEachran. Kan han vara lillebror till vårt tidigare stora löfte, Josh? Bara målvakten Nathan Baxter och kanske Ike Ugbo kan sägas vara spelare som normalt spelar i U18.

Damligan har ett mystiskt spelschema om ni frågar mig. I förra matchen spelade Chelsea Ladies dåligt men slog Liverpool. I morgon spelar de återigen mot Liverpool! Chelsea har tre segrar men ligan leds just nu av City som har fem. De är enda obesegrade lagen.

FREDAG:
U21 förlorade borta mot Manchester United med
0-1. Matchen hade scener som liknade de Tottenham stod för i måndags efter att Kasey Palmer totalmissat en tackling och sänkt en Unitedspelare samt sin lagkamrat Aina (som inte vill skriva nytt kontrakt med Chelsea).

Mousa Dembele fick sex matchers avstängning för försöket att peta ut Costas ögon. Det talas om att Tottenham vägrar acceptera det utan tänker överklaga, vilket väl kan leda till en matchs tillägg om de misslyckas. I rugby hade hans tilltag lett till tre till sex månaders avstängning från spel.
    FAs feghet avslöjas av det faktum att två andra incidenter som normalt hade gett avstängning i efterhand, Walkers nedsparkning av Pedro och Lamelas stamp på Fabregas hans, hade observerats av domarna och därmed inte ger något straff. Så Clattenburgs usla domargärning lönade sig för Tottenham. FA hade dock kunnat ge straff om de vågat, då just den saken regelbändrades förra året och FA kan stänga av spelare även om domarna sett men struntat i att ge en åtgärd. Men som alltid ställer sig ju fotbollsförbund bakom domarna, hur uselt de än skött sitt jobb. För visst borde Clattenburg också stängas av i flera omgångar?!

TORSDAG:
Det är fortfarande en skandal att Lamela inte straffas för stampandet på Fabregas hand. Costa blev avstängd för att lättare tramp på Can en gång. Spekulationerna är att Dembele kommer att bli avstängd 7 matcher.

Efterspelet till the Battle of the Bridge blir löjeväckande pinsamt marginellt. Som vi misstänkte får båda klubbarna dryga böter för att spelarna omringade domaren. Tre sådana incidenter tas upp och klubbarna har till måndag på sig att svara. Men av alla andra fula saker Tottenhamspelarna gjorde, inte minst Dier och Lamela, blir det nästan inget. Dembele lär få stå till svars för sitt ögonpetande men slipper straff för sina råa överfall på plan och efter matchen. Han har till ikväll på sig att överklaga. Om han befinns skyldig (och det lär han befinnas) kommer han att få fler matcher än de normala tre matchers avstängning.
    Ändå känns det som flathet som alltid präglar FAs agerande, det enda vi är förvånade över är att de inte lyckats skylla något på Diego Costa.

Tre matcher kvar på säsongen. Det känns att den är över nu. Matchen mot Liverpool kan ju få lite liv då det ju finns rivalitet mellan lagen. Matchen mot Leicester lär bara bli en stor fest för två lag som gillar varandra och Chelseas gratulationer till deras ligaseger lär vara ärliga. Fuchs har dessutom sagt att han vill kyssa Eden Hazard som tack för den härliga målet mot Tottenham - det kan ju bli kul at se.
    På lördag är det Sunderland borta och det känns nog som en vinst för Sunderland som kämpar för sin existens där nere i botten mot ett Chelsea utan motivation. Visst vill vi alltid att Chelsea ska vinna, men vi brinner inte för resultatet den här gången. Det ska ändå bli trevligt att se matchen, inte minst för att se om Hazards formkurva växer.

ONSDAG:
Grattis till Cesc Fabregas som fyller 29 år.

Chelsea har släppt bilderna på nästa års tröja. Riktigt snygg, den bästa blå på länge. Lejonet i mörkare blå, snygga ränder, v-hals. Synd bara att Yokohamas symbol är så ruskigt ful. Annars en höjdare och det är också priset. Makalöst svindyra 70 pund!
Nya tröjan

Tröjan är också väldigt lik den som vi publicerade redan 1 mars som väl får betraktas som en spionbild. Annan hals men annars så, hoppas dock tredjetröjan blir snyggare än nedan.

TISDAG:
Så hamnade Pep Guardiolas gloria lite på sniskan. Nu kanske även sportjournalister som tokhyllar honom också inser att hittills har han bara jobbat med färdiga lag med en oerhörd talangbas - varav Bayern faktiskt är sämre idag än när han kom dit, även om de tokdominerar tysk fotboll för ögonblicket som Juventus i Italien och PSG i Frankrike. Premier League är ju enda ligan som normalt är spännande, och extremt så i år även om upplösningen i Spanien blir någorlunda spännande (Barcelona vinner dock på sin enorma målskillnad) tack vare Barcas lilla formsammanbrott.
     Tänk om Dead Man Walking Pellegrini tar City till Champions Leaguefinal och ändå ska ersättas, eller ett annat för dem värre scenario - att City inte klarar fjärde CL-platsen?
     Extra grattis till Fernando Torres som hittat en form i Atleti på senaste tiden som han aldrig visade i Chelsea. Men han visade dock idag varför han aldrig var ordinarie straffläggare i Chelsea. Usel straff som kunde avgjort allt i slutet av matchen och besparat spanjorerna en mycket osäker avslutning. (Men vilken målvaktsskola Atletico är, först de Gea, sedan Courtois även om det var ett lån och nu Oblak!).
    Men kan inte klaga på spänningen i veckomatcherna denna vecka hittills…

Domaren Mark Clattenburg tappade helt matchen igår och det var hans eget fel genom att aldrig stämma i bäcken i en match alla (utom han tydligen) förstod och visste skulle bli konfrontativ och intensiv. Det blev den ännu mer och det var delvis Clattenburgs fel. Kanske var han livrädd för kritik om att han påverkade utgången, men tre Tottenhamspelare borde aldrig fått sluta matchen och efterspelet kommer att bli långt och komplicerat. Båda lagen lär få böta för som FA oftare bryr sig mer om att spelare protesterar än vad de gör, och spelarna protesterade verkligen och omringade Clattenburg efter hans lata insats vid flertalet tillfällen.
    Det var en andlös intensivitet och en otroligt spännande tillställning, men det var mindre av en fotbollsmatch än en holmgång. Vilket också förre toppdomaren Graham Poll påpekar i sin analys av Clattenburgs insats och officierande av matchen. Läs mer >>

Här är en sammanställning och även om den är omfattande är det inte ens säkert att den är korrekt för förmodligen måste matchen ses om flera gånger med olika kameror för att få med allt. Läs mer >>

MÅNDAG:
GRATTIS Leicester.
    Och Chelsea hjälpte dem (Leicester), läs lite mer >>

Tottenham skämmer ut sig totalt hela matchen men domaren lät dem göra det. Och ännu mer efteråt.

Leicester kan nog behöva vår hjälp då de lär nog få klara sig utan Danny Drinkwater och Robert Huth resten av säsongen för sina dumheter igår. Dock ska ju Fellaini ha en ännu längre avstängning.

GRATTIS till Burnley som ikväll blev klara för en återkomst till Premier League.

Inte som vi hade hoppats men Chelsea får ändå en viktig roll att spela i kampen om vart titeln går.

Ikväll har Chelseas ligans öde i sina händer och fötter. Poäng mot Tottenham och Leicester är mästare i kavaj. Och med risk att ses som negativ fotbollsälskare, vad underbart det skulle vara om just Chelsea spelar bort Tottenhams guldchans (även om den är liten). Som vi gjorde med Liverpool för några år sedan.
      Tottenhams facit på Stamford Bridge är också förfärligt, ingen vinst sedan 1990, men sådant vet vi kan ändras i en match.

Tottenham saknar sin bäste spelare. Dele Alli. Kane gör mål men Alli är en bättre spelare i det stora. De lär dock ändå bli svåra att slå, trots sin usla statistik mot Chelsea på Stamford Bridge, men ska de vända den trenden har de aldrig någonsin haft en bättre chans än just nu, för de har inte sedan sin senaste vinst 1990 varit bättre (eller Chelsea sämre höll vi på att säga, men Chelsea har några mindre bra säsongen i början av nittiotalet så...)

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-18


LÖRDAG:
Mycket har sagt efter matchen om att Nemanja Matic inte firade sitt mål i den idag. Under veckan har rykten varit om att han är aktuell för Juventus. Alla Chelseaspelare tycks vara aktuella för Juventus. Utom dem vi vill bli av med. Medierna tolkade det uteblivna firandet som en bekräftelse att Chelsea tänker sparka (sälja) honom. Kanske borde de överväga det faktum att Matic inte direkt är den utåtriktat emotionella typen. I vilket fall som så gjorde han målet väldigt skickligt, som om han var van vid att göra mål var och varannan match - vilket han inte är. Även om han gör fler än Mikel.

Guus Hiddink har dementerat gårdagens rykten om att Thibaut Courtois inte trivs i Chelsea och har problem med Lollichon. Precis som väntat, men då spalten handlar om rykten så typ måste vi ta upp även löjliga rykten här för att åtminstone ge en bild av vad som händer runt Chelsea. Hostar en mygga i Amazonas så blir det säkert något nästan sant om Chelsea i medierna.

Ryktena om Radja Nainggolan är nu sådana att vi nog måste ta det på allvar, även om det fortfarande bara är rykten och så förblir till klubben bekräftar att han kommer. Frågan är fortfarande om det blir klart före eller efter EM - eller inte händer alls. CSFC gissar (bara gissar) på alternativ ett, före EM.
    Utlånade konsonantmålvakten från Arsenal Sze...vars namn vi aldrig lärt oss stava, nu i Roma med Nainggolan menar att han skulle och kommer att passa in väldigt bra i Premier League. Han borde ju veta lite mer med sin erfarenhet från Arsenal och Roma. Så det är ju intressant att höra.

FREDAG:
Ännu inget nytt om eventuellt kontrakt för John Terry, vår bäste mtitback i år tillsammans med Kurt Zouma, fast de två andra fått förlängda kontrakt (obegripliga är Chelseas vägar många gånger). Men här är en trevlig läsning om JT >>

Häromdagen skulle han stanna nu ska han gå. Det vill säga Thibaut Courtois. Bl a Daily Mail slår nu på stora trumman att han vill lämna då han inte kommer överens med Petr Cechs mentor, Chelseas målvaktstränare Christophe Lollichon. Courtois anser inte att Lollichons metoder passar honom, och ska vi döma av Courtois form i år undrar man om det kan finnas något i det.

TORSDAG:
Gonzalo Higuain påstås föredra Chelsea före Man United, om Chelsea ger honom garantier att han kommer att vara förstavalet i anfallet. Nej tack säger vi då. Att spelare fortfarande tror de med automatik ska få spela utan att förtjäna det, sådant trodde man försvann med de värsta divorna. Och dessutom då betala 45m för en spelare som ställer sådana krav - om det nu är sant, för nog känns det mer som ett tidningspåhitt eller agenttjafs.

Italienska rykten hävdar att Antonio Conte har haft hemliga möten med Radja Nainggolan. Det här ryktet har varit så starkt och så länge nu att det kanske finns fog för det. Frågan är dock om något händer före EM?

ONSDAG:
Det börjar komma fram mer och mer fakta och tyvärr samtidigt fullständigt obevisade påståenden kring skandalscenerna efter the Battle of the Bridge i måndags. Vad man ska tro, det vågar man knappt gissa - men vi vet vad bittra fans till en klubb tror, det räcker med att råkat hamna på ett kommentarforum för det. Usch.
    Här är två redogörelser som säger sig veta mer. Mirror >> Daily Mail >>
    Om ni inte såg matchen, se om den på någon Viasatrepris och skapa er egen uppfattning inkl dessa artiklar. Istället för som Viasatkommentatorer och andra automatiskt t ex peka ut Costa, som var mycket upprörd över hur han behandlades utan avblåsningar i första och ändå beskylldes det vara hans fel. Allt är Costas fel, förmodligen inkl världssvälten och krigen i Mellanöstern. Han klarade dock av att tygla sitt humör och gjorde en väldigt bra andra halvlek där han med sitt spel tryckte ned Tottenham och inte ens brottningsinstruktören Vertonghen kunde hålla fast honom då.

Dagens skvaller handlar mycket om Costa som ska fått enorma bud från Kina förutom att Atletico vill ha tillbaka honom. Han ska ersättas av Higuain som hellre väljer Chelsea än Man United....och så där håller det på.

Courtois ska uttalat sig och säger att han ska inte någonannanstans i sommar än på turné med Chelsea tlll Österrike och USA. Så lär det ju bli en Frankrikeresa med Belgien antar vi.

Chelseas jakt på N'Golo Kanté följs av uppmuntrande skvaller. Tyvärr från oseriösa sajter men CSFC hoppas ju.

Eden Hazard har återupptäckt sin kärlek till fotbollen efter skador och usel form, och fansen har återupptäckt sin kärlek till Hazard efter det underbara målet mot Tottenham.

TISDAG:
Efter dramat igår orkar vi väl med ett silly-rykte. Antonio Conte har nu kopplats ihop med större delen av Juventus, utom möjligen Buffon. Senast i den linjen är mittfältaren Kwadwo Asamoah.

Chelsea och Leicester hade något av en kärleksaffär igår och tydligen spred det sig djupt på arenan. Såg det här inlägget av Leicestersupportern Sunil Suri:
"I was at Old Trafford on Sunday and thought I’d chance it and get a ticket to the Chelsea-Spurs game. I was sat in Shed End lower tier with the Chelsea fans who made it feel like a Leicester home game. I was wearing my Leicester shirt and so become something of an adopted mascot. Towards the end of the game someone lifted me onto their shoulders and hundreds of fans pointed at me and sang “Leicester City, we’ll win it for you”. It was pretty amazing. Unfortunately, my phone was dead, so I was wondering if you could put this on your live blog on the off chance that one of the many Chelsea fans who filmed the scene/took a photo might send it in to you. If not, never mind, somewhat etched in my memory.!

MÅNDAG:
Chelseas Jamal Blackman hade en ensam kväll på Tele2 Arena mot Djurgården. Två tidiga mål han inte kunde göra mycket på, men ensamheten kom nog allra mest över att blivit så enormt övergiven av sitt försvar vid båda målen. Tredje hade han ingen chans på, det var ett kanonmål. Annars en fullt godkänd insats.

Rivaliteten med Tottenham är hård i London. Arsenalsupportrar hatar dem mer än några andra och vice versa. Deras derby är det mest känslofyllda. Men även mellan Chelsea och Tottenham är det djupa känslor, och inte särdeles positiva. Om ens i närheten av det ordet.
    Roligt är en undersökning som en fangrupp till Chelsea gjort. Förra året vid motsvarande derby kollade de vilka Chelseasupportrar som skulle kunna kyssa en vacker tjej i Tottenhamtröja. I år vid bortamatchen gjorde de motsvarande. Det visade sig att inte en enda Chelseasupporter nappade på erbjudandet, medan ett flertal Tottenhamsupportrar inte hade något problem att kyssa samma tjej i Chelseatröja...
    CSFC har svårt att egentligen hata lag, det är deras supportar som är problemet här (liksom med Scousers). Enda lag CSFC känt på det sättet för är väl Dirty Leeds. Nä, det är supportrarnas uppträdande som väcker känslor.
    Men det finns mycket mellan lagen som väckt känslor mellan själva klubbarna också. Något som den här artikeln i Daily Mail belyser - det går många år tillbaka.>>

John Terry är en kräsen spelare och det är nog tur att han inte betalar sina fotbollsskor själv. Han tycker nämligen att moderna fotbollsskor töjer sig för mycket och att han då förlorar känslan med dem. Så han använder tre par skor varje match; ett par till uppvärmningen och ett par vardera halvlek. Nog verkar det rätt löjligt. De är specialgjorda dessutom med hans barns namn broderade och med färre dobbar än normalskon. Tur att han har en skosponsor, men nog känns det mer än lite konstigt. Även om de sedan går till supportrar och välgörenhetsauktioner. Läs >>

Lånerapporten >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!