csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 1 sp 0 v 1 o 0 f 2 - 2 mål 1 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
always proud to be Blue
3 - 9 augusti 2015

Nyheter v-32


TRANSFERS under silly season >>

GLÖM INTE ATT TÄVLA!> senast 31 aug

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Chelsea Ladies gjorde vad männen inte kunde, vann trots en tidig utvisning. Chelsea fick Gemma Davison utvisad redan i första halvlek men slog ändå Birmingham med 4-0. Aluko satte två, varav en straff och Fran Kirby gjorde mål i sin debut för Chelsea, som inhoppare. Gilly Flaherty gjorde också mål. Lindahl i mål och Banusic fick dryga kvarten.
      Chelsea återtog därmed ledningen i tabellen. Men det är tajt, Chelsea har 20 poäng, Sunderland 19, Arsenal 18, City 17 (men en match mindre).

U21 slog Liverpool borta med matchens enda mål på övertid. Målgörare Tammy Abraham som startar årets säsong som han gjorde hela tiden förra året, med att göra mål. Unge Abraham gör ju lika mycket mål som nu utlånade Dominic Solanke. Chelsea hade fem skolpojkar i laget, så det var ett riktigt ungt U21.

Förre domaren Graham Poll som skriver i Daily Mail om domarinsatserna (vilket fler tidningar borde ta efter, även om de kanske kan hitta någon annan än just Poll som ofta var en kontroversiell domare) anser att det var straff igår då han bedömde att förseelsen var exakt på linjen och linjen är lika med straffområdet (CSFC är fortfarande inte övertygade och menar att om man inte är hundra säker ska man fria istället... men ...) däremot menar Poll att det röda kortet på Courtois var felaktigt. Det viktigaste är väl att den här idiotiska regeln med trippelbestraffning avskaffas omgående av Fifa. Straff, utvisning och avstängning är minst två straff för mycket.

LÖRDAG:
Tydligen bokfördes Willians mål mot Swansea som ett självmål. Det lär nog bli något för dubious goals-kommittén att diskutera då det inte var någon kraftig riktningsförändring.

U-18 inledde sin säsong med en övertygande 4-1 seger över Norwich. Hattrick av Ugbo, men målskyttet startades av svenske Ali Suljic.

José Mourinho har förlängt sitt kontrakt med fyra år. Något JT har refererat till som den viktigaste värvningen i sommar. Det gäller nu till 2019.

Försvararen Alex Davey har lånats ut till Peterborough för en kort tid, bara en månad.

Matej Delac har lånats ut till FK Sarajevo i Bosnien. MÅlvakten Delac kom med ett stort rykte men har aldrig levt upp till det och spenderat mest tid som lån. Delac har redan haft en period som lån i Sarajevo, 2014.

FREDAG:
CSFC har tagit en titt på vad vi kan vänta oss, möjligen inför säsongen som startar imorgon. Några tankar om hur säsongen slutar. I menyn till höger.

TORSDAG:
Chelsea har på twitter (varför inte på vettigare sätt) bekräftat att Mohamed Salah lämnar för Roma. Dock bara på lån tyvärr. Chelsea borde sålt honom rakt av med tanke på den attityd han visat sedan han kom till klubben och som han behandlade Fiorentina. Inte undra på att de ville vinna mot oss i onsdags. CSFC längtar inte efter att få tillbaka honom, oavsett.

En stor personlig favorit, Jeremie Boga, kommer att spendera tid hos spanska Rayo Vallecano för att utvecklas ytterligare nästa säsong. Lycka till, precis som vi önskar alla våra lånespelare.
    Ännu ej helt officiellt men mycket troligt.

Todd Kane har lånats ut till Holland. Men inte till Vitesse utan till NEC Nijmegen. Säsongslån. Kane skrev nyligen nytt kontrakt.

ONSDAG:
CHELSEA vs FIORENTINA      0 - 1
Laget: 1.Begovic; 11.Cuadrado, 5. Zouma, 26.Terry (k), 34.Aina; 12. Mikel, 36.Loftus-Cheek; 14.Traore, 8.Oscar, 20.Moses; 9.Falcao.
avb: 13. Courtois, 2.Ivanovic, 4. Fabregas, 7. Ramires, 10.Hazard, 18.Remy , 21. Matic, 22.Willian, 24. Cahill, 27.Blackman (GK), 28. Azpilicueta
      Fiorentina startade bäst och redan i första anfallet fick Begovic göra en storartad räddning.Sedan tog Chelsea hand om det mesta men utan att skapa några farliga chanser första tio. Precis sekunder efter tio-märket skapar de dock en farlig chans som målvakten avvärjer.
    Ola Aina får en chans men skjuter lite svagt, touch dock så det blir hörna. 16 Det är en ung elva som startar idag. Aina, Loftus-Cheek, Traoré, Zouma. Med Cuadrado på högerbacken i matchuppställningen! Dock blev det inte så utan Aina flyttades över till högerback och Traoré på vänsterbacken - är det överraskningen Mourinho har hintat om. Falcaos första start. Udda uppställning men det handlar ju inte om resultatet utan Mourinho vill utvärdera spelare.
      Oscar får en frispark på ca 30 m över mål.
      La Viola har kommit in lite mer i matchen nu, men Chelsea är bästa laget så här långt. 30. Fernandez hotet för italienarna.
      Fiorentina får till ett anfall och pangar det i ribban från ca 35m. 33 Anfallet efter räddar Begovic ett nytt långskott, bra räddning.
      Så var det dags. Igen ganska tveksamt försvarsspel. Begovic räddar men kan inte hålla den och returen slås in på nära håll. Just nu är det lite svårt att tro på att Chelsea har bästa försvaret i ligan om vi ska döma av träningsmatcherna. 35 Rodriguez gör målet.
     Det är defensiva mittfältet som är problemet verkar det som. Mikel är kanske en veteran men det var dags för honom att lämna. Liksom det kanske är för Ramires (som dock inte spelar i första). Nu har vi Matic men blir han skadad undrar man ju lite.
      Fiorentina har tagit över matchen, och de hade redan skapat de bästa chanserna och målet. Chelseas mixelva får just nu inte tag i matchen alls. Falcao får aldrig tag i bollen. Oscar ser farligast ut framåt idag. Loftus-Cheek bra. Defensiva mitten är oroande. Försvarsspelet inte som det var i våras om vi säger så. Det saknas erfarenhet och stål i Chelsea, men det lär bli många byten.
      Chelsea började bra men har nästan rasat ihop ju längre halvleken gått. Inte lovande. Begovic bäst förmodligen. Oscar och Loftus-Cheek godkända, sedan får vi nog glömma berömmet. Skärpan är som en smörkniv av trä i en stek.
ANDRA
Azpilicueta in, liksom Matic, Cahill och Ivanovic in. Mikel, JT, Mikel och Aina av. Zouma tar JTs position. Vad nyttig han är med sin mångsidighet som spelare.
    Chelsea skapar första chansen, men det är bara en chans. Falcao och Cuadrado inblandade.
    Ivanovic nickar kraftfullt på en Oscar-frispark. Tydligen offside men det var ändå utanför. 53
    Ramires ersätter Moses som fått en smäll. 
    Verkar som Mourinho vill spara spelare till Swanseamatchen på lördag. Annars hade ju Willian varit en mer naturlig ersättare.
    Fabregas och Willian in för Oscar och Cuadrado. Remy in för Falcao som inte har hittat in i Chelsea än. 58 Hazard också. Massor av Fiorentinabyten också.
    Redan klart bättre spel.
    Remy görs ned precis innanför linjen, men domaren friar. 65
     Nästan bara Chelsea, men ändå inga riktiga målchanser. Oroande.
      Hazard haltar omkring. Inte roligt att se, men kanske kan han springa av det, men inte lär han få mer skydd av domarna i år, snarare mindre om vi ska döma av träningsmatcherna. Han piggnade dock till och gjorde försvarna yra men en block ut. 79
    Cahill nära med en nick på en frispark igen. 83
    Remy skapar en chans, skjuter utanför. Ganska långt utanför. 85
     Ännu en mållös, icke-imponerande insats där de ändå kanske var bästa laget när matchen summeras på alla sätt utom det som gäller.

TISDAG:
U-21 vann en träningsmatch med 2-1 igår kväll. Mot nya Championshiplaget MK Dons!
    Målgörare: Aké 36; Abraham 55
    Laget hade några spelare vi kanske hade förväntat i a-truppen: Mitchell Beeney (Jamie Butler 63); Fankaty Dabo, Alex Davey (Fikayo Tomori 79), Jake Clarke-Salter (Jay Dasilva 71), Nathan Ake; Oriol Romeu (k), Nathaniel Chalobah (Kasey Palmer 75); Jeremie Boga (Charly Musonda 71), John Swift, Lucas Piazon (Kevin Wright 79); Islam Feruz (Tammy Abraham h/t)

Helt klart överraskande bara dagar efter att han fått ett truppnummer med a-laget, lämnar Dominici Solanke, 17 år, för ett säsongslån till Vitesse Arnhem. Vi trodde nog han skulle stanna för att träna med a-laget även om speltillfällena skulle bli få förutom med ungdomslagen. Men detta kanske är en bättre lösning.

MÅNDAG:
Todd Kane har förlängt sitt kontrakt med Chelsea i ytterligare tre år.

Nej, vi är inte ett dugg oroade av förlusten i säsongens första final, Community Shield. Den var till och med väntad. Däremot var den inte helt rättvis. I det stora hela tror jag till och med många neutrala ser vad vi såg. Chelsea var genom hela matchen bättre, men en individuell prestation av allra högsta klass avgjorde. Våra största spelare var inte helt på tå och Arsenal kändes mer motiverade av matchen även om alla på plan ville vinna. De till och med parkerade ju bussen mot alla Whiners offentligt hållna principer om fotboll för att klara det. Och utan Petr Cech, hade de kanske inte gjort det.
    Mourinho visste det, fansen visste det och nu vet Roman A också det - att låta Petr Cech gå till vår kanske störste konkurrent i serien i år är ett misstag. Men gjort är gjort och vi får trösta oss med att det var en medmänsklig handling så att Cech slapp flytta familjen, men rätt var det inte.


Rykten, notiser m m, v-32


SÖNDAG:
Metro, !, hävdar att Everton är villiga att sälja John Stones nu. Till den löjligt höga summan 34m pund. Minst en tredjedel mer än vad han är värd. Engelska unga fotbollsspelare är uppenbarligen världens mest inflaterade försäljningsobjekt.
     Det vore dock skönare om det snabbt blev klart med ytterligare en vänsterback. För där behövs back-up allra mest för tillfället. Tydligen håller Augsburg Chelsea gisslan för Rahman. De vet att Chelsea måste köpa, agenten har spelat dem i händerna genom att gå ut och säga att de personliga villkoren är klara och Augsburg sitter nu lugnt och kräver stora pengar för att släppa spelaren. Rahman spelade 120 minuter i tyska cupen i fredags och lär gjort ett farvälvarv runt arenan efter matchen. En match han helst inte ville spela för risken att skadas.

Petr Cech hade en mardrömsdebut för Arsenal i deras hemmaförlust till West Ham. Första målet var en ren tavla och andra målet var ett tveksamt ingripande när han blev överraskad av Zarates skott. Internet svämmar redan över av skämt om Chelseas Undercover Agent Petr Cech på Emirates...
     Här är några tweets och annat från sociala medier, inte alltid snälla men ganska roliga >>

LÖRDAG:
Har just läst en ganska lat och oinsatt "analys" om Chelsea av Karlsson i Sportbladet. Han lever uppenbarligen i föreställningen att Premier League är ett videospel där all framgång bygger på att köpa spelare. Ändå utnämner han Arsenal till ligavinnare, men det är klart. Deras enda köp går också in i startelvan, Chelsea har byggt truppen. Men tyvärr är Sportbladets antipati mot Chelsea djup och långtgående och har så varit i alla år. Vi har haft anledning att klaga på fördomarna mot Chelsea där många gånger förr. Det är inte undra på att vi föredrar att läsa engelska sportsidor.

Chelsea ska ha erbjudit Atletico 65m euro för Koke. Det tror vi inte mycket på, men så kommer också ryktet från spanska Marca (Reals husorgan).

Christian Cuevas verkar lånas ut till vår andra farmarklubb, Sint-Truiden i Belgien.

FREDAG:
Abdul Baba Rahman är överens med Chelsea, men klubbarna förhandlar fortfarande. Det kan nog dra ut på tiden för den prislapp som media citerar verkarr rätt hög.

Kanske inte vad vi vill läsa men Neil Ashton (Daily Mails Chelseaskribent, som inte gillar Mourinho) har en del vettiga frågetecken han ställer upp i en artikel om akademin. Han menar på att Mourinho ser talang och teknik där men inga vinnare, om vi tolkar honom rätt. Läs här >>

Chelsea lär pratat med Cagliari om deras unge ghananesiske mittfältare Godfred Donsah. Det verkar dock vara ett köp för framtiden mer än en omedelbar förstärkning, men vem vet.

I tankarna kring nästa säsong utsågs Manuel Pellegrini till Dead Man Walking. Idag fick han en kontraktsförlängning med ett år till 2017. Det är dock nog bara kosmetika och ett sätt att försöka motivera honom inför årets säsong. För vinner inte City ligan eller Champions League lär han få gå om City kan övertala Guardiola när dennes kontrakt med Bayern går ut nästa sommar. Så vi står vid vår bedömning.

TORSDAG:
Ännu en artikel om offsidetolkningsförändringen. Från Telegraph. Läs mer >>

Falcao strålade inte direkt igår men Mourinho förklarar att han är fullt nöjd med hans utveckling. Och ja, vi tenderar att glömma att han bara har en veckas träning med Chelsea jämfört med de flesta som har tre veckors försäsongsträning. Vi måste ha tålamod med Falcao (och Cuadrado) då de ligger efter i träning och matchtempo och framförallt då tajming.

Paul Pogba, inte Mathias som är klar för en skotsk klubb, knyts till Chelsea igen efter att Juventus sagt att de i längden inte kan konkurrera med de stora klubbarnas löner för Pogba. Så vad har det egentligen med Chelsea att göra? Det innebär inte på något sätt att en värvning är nära, aktuell eller ens övervägs...

Ingen nyhet då Mourinho inte dolt direkt varför många bra spelare lämnat Chelsea sedan han kom tillbaka. Här utvecklar han det lite vidare >>

Rykten sprids om att Mo Salah kan bli avstängd i sex månader pga Fiorentinaaffären eller vad vi ska kalla det. Det är knappast trovärdigt.

Inget nytt om Diego Costa kommer att kunna spela mot Swansea. Av försäsongsmatcherna och bristen på mål att döma får vi verkligen hålla fingrarna.

ONSDAG:
En av dagens första notiser handlade om den nya tolkningen av offsideregeln (som blir långt mer fri och gången än tidigare - läs nedan en bit). Håkan K kommenterar detta så här i ett mejl till CSFC: " Jag tycker inte det är någon skillnad från tidigare regel, påverkar du spelet så är det offside..... (Sen kan man säga som den gamle tränaren, Sven-Agne Larsson sa, "påverkar du inte spelet så ska du bytas ut") "

Lite om Mourinos tankar inför säsongsstarten. Läs mer här >>
    Mourinho säger bland annat att han gillar verkligen inte att transferfönstret är öppet efter att säsongen startar. Vilket är absolut sanning. Det är fullständigt vansinne att det är så. Men nu vet väl vid det här laget hur media tänker. Därmed har media bestämt att Mourinho minsann gett upp jakten på John Stones... media alltså.... vad kan man säga mer än att man närmast skäms över att en gång faktiskt varit aktiv sportjournalist (men det var länge sedan!).

Abdul Baba Rahmans agent Sascha Empacher säger att Rahman och Chelsea är överens, men ännu är inte klubbarna överens.

Mourinho säger nu att Chelsea kanske inte ersätter Filipe Luis överhuvudtaget utan tränar en annan spelare för att spela positionen. Han säger inga namn men det är nog uppenbart att han talar om Kurt Zouma. Denne ersatte ju Azpi som hade problem med Oxlade i söndags. Det kan också handla om någon av ungtupparna Aké eller Chalobah.

Godfred Donsah från Cagliari har tydligen diskuterat med Juventus och Chelsea om sin framtid. Han är bara 19 år så det är för framtidne just.

Joao Rodriguez lär lånas ut till vår andra "farmarklubb" Sint-Truidense i Belgien. Inget som bekräftats ännu.

Metro är ute och cyklar (!) igen för nu försöker de knyta Paul Pogba för 230k i veckan till Chelsea. Att de bara orkar. De är lika trista som de s k sportjournalister som försöker analysera Chelsea och hävda vad klubben behöver av en träningsmatch mot Arsenal, en match där Chelsea faktiskt även statistiskt men inte målmässigt var det bättre laget.

Salah fortsätter strula, det har läckt bilder om hur han tränar med Roma fast han inte får träna med dem innan transfern är klar!

Oddsen för att Kenedy ska få arbetstillstånd i England har sjunkit. De nyare hårdare reglerna ska också tillämpas hårdare vill engelska förbundet enligt formeln att hindrar man bra spelare att spela så får de inhemska spelarna spela oavsett kvalitet.

Alla som försökt förklara offside-regeln till någon som inte gillar fotboll kommer antingen att bli glada nu, eller ännu mer förtvivlade. För nu ändras offside-regeln i Premier League igen. Nu kommer mål gjorda av en icke-offside spelare inte godkännas om en lagkamrat i offsideposition försöker göra mål dvs försöker nå bollen, rör sig, går ivägen etc! Räkna med tolkningsutrymme här.
    Krångligt, nog kan det bli det. Läs mer här >>

TISDAG:
Dagens förväntan är tydligen att övergången för Abdul Baba Rahman kommer att bli klar snarast.

Juventus har äntligen gett upp försöket att värva Oscar. Det tog sin tid men nu har de tydligen till slut fattat att Oscar inte vill dit.

Problemspelaren Mohamed Salahs övergång/lån till Roma strular fortfarande. Fiorentina försöker fortfarande söka någon form av lösning/ersättning och även om Salah redan genomgått en läkarundersökning med Roma kan affären, hur den nu blir ännu inte offentliggöras. Risk för att det här drar ut till sista dagarna av fönstret.

Tveksamt rykte. Chelsea vill köpa Tottenhams Danny Rose. De ska erbjuda 15m pund men kräver att affären är klar till lördag. Med tanke på Levys förhandlingsförmåga hos spuds är det nog mycket osannolikt, både pris och tidsgräns och frågan är om spuds överhuvudtaget vill släppa någon till Chelsea. Ja just det, metro står tydligen för ryktet så...

MÅNDAG:
Säsongens första lånerapport (om våra utlånade spelare. De lär bli fler) >>

Dagens Stones är att Everton tydligen inte tänker ge sig utan vägrar sälja John Stones. Vi får väl se, men CSFC har redan spekulerat i att det här blir mycket långdraget och nog är känslan att en januaritransfer är troligare. Det påminner mycket om läget med Fernando Torres där Chelsea la sommarbud och det spekulerades hit och dit och klubben ville absolut inte sälja, men bakom kulisserna hände saker. Intrycket är att John Stones vill till Chelsea och det kommer nog att framgå av säsongens första halva i så fall inom Everton och de kommer därför till slut så att säga casha in för honom.

Flera säger nu därför att Chelsea åter borde intressera sig för Raphael Varane istället. Vi har hört det förr så att säga. Och lär få höra det igen. Men tyvärr handlar det inte bara om spelarens kvalitet, kostnaden eller ens om klubben vill sälja. Med de tvingande home-grown-reglerna sätts toppklubbar för ytterligare press att värva inhemska spelare. Vi har sett det i flera år, liksom vi sett hur orealistiska prislapparna blir för dem - och vi kommer att få se det ännu mer framöver.

Abdul Baba Rahmans prislapp har tydligen gått medan CSFC hade "semester". Nu 17,5m pund. Det verkar dock vara nära då ryktena sprider sig om att han nu ska läkarundersökas.

José Callejonryktena lägger sig inte. Chelsea ska vara beredda att slänga upp 26m på Napolispelaren som José känner sedan sin tid i den spanska huvudstaden. Ändå, det känns mer som medierykte än subtantiellt rykte. Vi får se.

Fenerbahce är tydligen intresserade av Ramires som missade grovt igår. Som vanligt är man benägen att skriva då hans förmåga att omsätta chanser i mål är påfallande. Och detta har tydligen lett till att många Chelseafans gärna ser honom gå om vi ska tro medierna (och ärligt talat, för oss är han inte längre en startspelare även om hans löparkapacitet och uthållighet ger en annan sida till Chelseas spel, men nej för oss är han ingen startspelare alls längre).

Tydligen skakade inte Whiner och Mourinho hand efter matchen vilket är större nyhet än själva matchen. Lite löjligt börjar det bli, om nu fejden är som den är mellan dem men medias roll i den kan inte överskattas.

Diego Costa kommer att vilas mot Fiorentina också och Falcao startar. Det beskedet gav Mourinho redan efter matchen igår.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!