csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 38 sp 26 v 9 o 3 f 73 - 32 mål 87 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
25-31 maj 2015

Nyheter v-22



+
LIGACUPMÄSTARE
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS SPELARE (PWA) - E Hazard
ÅRETS SPELARE (PL) - Eden Hazard
ÅRETS MANAGER (PL) - J Mourinho
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


Premier League trofen

LÖRDAG:
Chelsea vann den första eftersäsongsmatchen i Bangkok mot Thailand All Stars med 1-0. Målgörare Dominic Solanke.
      Laget: Första halvlek:
Cech (k), Aina, Ivanovic, Clarke-Salter, Ake; Mikel, Colkett; Remy, Boga, Brown; Solanke  
       Andra halvlek:  Blackman (Beeney); Azpilicueta, Christensen, Terry (k), Dasilva; Matic, Houghton; Musonda, Hazard; Diego Costa (Solanke)
        Som ni ser var det många ungdomar som fick chansen, och betydligt färre a-lagsspelare som behövde anstränga sig. Men det är ju en uppvisningsturnè.

FREDAG:
Chelseas första lån är klart. Det är Christian Atsu som har haft ett misslyckat lån hos Everton som nu får chansen att utvecklas hos Bournemouth istället nästa säsong.

TORSDAG:
Det är bucklor och hederbetygelser galore just nu. Själv längtar jag efter när spelschemat kommer för nästa säsong. Barclays ska nu dela ut ett pris till Årets U21-spelare också, en nyhet inför sista (!) säsongen som de sponsrar ligan. Dominic Solanke är nominerad (och i mina ögon favorit till priset) tillsammans med Duncan Watmore (Sunderland), Ange-Freddy Plumain (Fulham), Ryan Seager (Southampton), Daniel Crowley (Arsenal) och Harry Wilson (Liverpool).

Gary Cahill är den fotbollsspelare som vunnit fotbollsvärldens största utmärkelse på kortast möjliga tid. Han vann FA-Cupen och Champions League sitt första år. Europa League sitt andra år och i år Premier League och Ligacupen.

Raiden mot Fifa är kanske det mest befriande som hänt världsfotbollen på många år. Äntligen ett ordentligt försök att sätta dit de mutkolvar som psåtår sig tjäna fotbollen men bara tjänar sin egen plånbok och maktambition. Än är det på tok för tidigt att ropa hej, för Blatter, ärkeskurken som hade passat en Bondfilm sitter kvar och lär bli omvald me dhjälp av sina mutpengar av olika sort till asiatiska, karibiska och afrikanska smånationer. Tanken att Seychellernas röst i fotbollsärenden är lika viktig som Englands, Tysklands eller Brasiliens är mer än skrattretande. Demokrati är det bästa som finns, men en röst-en nation är inte alltid demokrati. Snarare är det löjeväckande att en genommutad svans ska kunna svänga runt med hela fotbollsvärlden bara för att Blatter ska kunna spela en modern form av korrupt latinamerikansk El Presidente. Bort med fanstyget.
      Uefa hotar bojkotta omröstningen. Vi får hoppas det blir så. Kanske borde Uefa också börja titta på möjligheten att bojkotta VM och istället spela EM. Ännu viktigare är kanske att de stora sponsorerna drar åt sig öronen; Sony har redan hoppat av, Visa har gått ut med ett extremt ovanligt kraftfullt formulerat uttalande om det måste bli stopp nu, Coca-Cola hänger på.
     Martin Samuel som ofta säger mycket kloka saker om Fifa och Blatter och korrruptionen i fotbollsvärlden (inte som mesarna i svensk sportpress) skriver intressant idag, och hävdar att det kommer att bli svårare att bli av med Blatter än Usama bin Laden, och metoderna att bli av med Blatter kan ju inte bli desamma... Läs mer >>

Chelsea har landat i Bangkok och spelar där på lördag mot ett lokal kombinationslag, Thailand All Stars. De flesta är med utom de skadade spelarna och de som ska spela i Copa America. Matchen visas på Chelsea TV kl 13 på lördag.

ONSDAG:
Läs gärna, och se framförallt Mattias Petterssons bilder från The Vicotry Parade. Menyn bredvid. Eller >>

Eden Hazard tog storslam vid Chelseas egen prisgala igår. Årets Spelare och Spelarnas Årets spelare. Dominic Solanke blev Årets Unga Spelare, Eniola Aluko Årets Damspelare. Fler >>
      Ett särskilt hederspris delades ut till Lord Attenborough, postumt.

José Mourinho vann LMA Manager of the Year. Det är managernas egen organisation som delar ut det priset.

TISDAG:
TÄVLINGEN.
CSFC utlyste som vanligt en tävling om att tippa utgången av Premier League 2014-2015. Det gällde att tippa de fyra första lagen i rätt ordning och som utslagsfråga, det lag som slutar sist. Väldigt många, i princip alla hade ettan rätt, men sedan var det tunt.
      Alla rätt hade bara Carl Hultin (och CSFC) men ingen klarade utslagsfrågan. Därmed är Carl Hultin vinnaren. Grattis Carl!
      Bland de nio som hade de två första lagen rätt har vi lottat ut tre pennor i en korrekt och helt ovetenskaplig utlottning. Vinnare blev Åke Nilsson, Tranås och Håkan Kalrsson samt Mahdi Bashiir. Vi har mejlat er om detta och bett om adressen då itne alla hade fyllt i den.

Missade ni Chelsea TVs bevakning av the Victory Parade igår pröva den här länken och NJUT. >>

Selleritraditionen vändes igår, Diego Costa är inte den som tar emot något utan att ge igen. Inte ens från de egna fansen. Undra på att han blivit så populär på Stamford Bridge. Som ni ser i den här artikeln och videon. >>

74 dagar till Premier League startar igen.

MÅNDAG:
Det blev lite av fiasko för Patrick Bamford i världens viktigaste kvalmatch som den kallas. En vinst kan betyda runt 120m pund, och segern gick till Norwich efter två tidiga mål. Bamford spelade efter skada, men Kalas saknades (skada) liksom Omerou. Middlesbrough var väl favorit och hade vunnit stort mot dem i serien, men av det CSFC såg av matchen var det ett idélöst och sidledesspelande Boro som Norwich rätt lätt kunde manövrera ut.
      Hoppas Patrick Bamford får en ärlig chans att spela in sig på Drogbas plats. Frågan är vad Tomas Kalas har framför sig, han gjorde ju en enormt lovande debut mot Liverpool förra säsongen, men sedan har det varit mer tyst. Däremot Kenneth Omerou verkar inte utvecklas som klubben vill och frågan är om han släpps i sommar.

Nya i Premier League är därmed Bournemouth, Watford och Norwich.

Det handlade om att ducka för selleri, en upplevelse som säkert kändes oerhört exotisk för de utländska spelarna och JT med flera fick säkert förklara varför. Selleri är ju förbjudet på arenorna i England tack vare Chelseas fans. Inte minst efter en minnesvärd selleriattack mot en viss Cesc Fabregas bl a i ligacupen mellan Chelsea och Arsenal. Idag var det nog med andra känslor Fabregas mottog all selleri som kom flygande. Särskilt i inledningen av paraden. En annan som helt enkelt älskade sellerin var ju Diego Costa som rätt omgående startade ett krig med fansen och kastade tillbaka lika mycket som han fick. Mikel däremot klagar över att fansen försökte döda honom med den blöta grönsaken...
      Det var nästan lika bra att se det på Chelsea TV som att vara där. Så om ni kan leta reda på en repris på hemsidan eller så kommer det säkert som highlights på youtube framöver. En underbar upplevelse framför datorn blev det åtminstone.
      (För unga fans och de som till äventyrs missat Chelseafansens fascination med selleri kan vi väl berätta att den spelar en viss roll i en sång som Chesleafansen sjunger på arenorna. En sång vi nog får kalla barnförbjuden och som delvis handlar om vad selleri kan användas till, och då menar vi inte kulinariskt!).
      Vi kan också notera att Carlo Ancelotti kunde tävlat i Talang jämfört med José Mourinho. Ancelottis version av Volare, con amore (tror jag den heter, jag fick också underkänt i sång) var en ren höjdare jämfört med Mouirinhos inte helt tonsäkra och textglömda version av Blue is the colour. Men vem bryr sig, inte Drogba i alla fall för om det var någon som tog chansen, som tog över showen och som ledde firandet var det Didier Drogba som med osviklig fingertoppskänsla kom tillbaka till Chelsea när det var dags att vinna något igen. Han hade roligt, publiken hade roligt och hur mycket folk som helst hade roligt mellan Stamford Bridge och Parson's Green i SW6.
      Priset för blygast gick till Eden (som uttalas som på svenska även på engelska och inte som paradisets trädgård uttalas på engelska), Diego (inför mikrofonen) och Kurt Zouma. Petr Cech höll vad som nog kändes som ett tack och adjötal. Alltid med stil och klass. Flera trevliga intervjuer på resan också.
      En härlig upplevelse även långt från SW6. Och som Didier Drogba sa:
WE KNOW WHAT WE ARE!
CHAMPIONS OF ENGLAND!


Idag är det dags för Segerparaden genom Chelsea och Fulham. En underbar upplevelse 2010 och säkert idag också. Den kommer att visas på Viasatsport.se. Vi har blivit utlovande bilder och rapport från en av våra läsare när han är tillbaka i Sverige.

75 dagar till det börjar igen.


Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG:
Det pratas mycket om ungdomar den här silly season och tydligen jagar Chelsea en 17-åring i Valencia. Fran Villalba kan spela anfallare och olika positioner som offensiv mittfältare.

Middlesbrough som bittert missade uppflyttning till Premier League vill låna Patrick Bamford igen, men också Nathan Aké. Den sistnämnda verkra vara närmast ett lån just nu.

Det har varit många positiva signaler kring Antoine Griezmann så nu börjar det komma negativa. Enligt dem planerar Atletico använda Griezmann som bete för att locka över Edinson Cavani. Vilket verkar meningslöst om ryktena om att Cavani kommer att bli fokusspelaren i PSG nästa säsong, istället för en viss Z vars franska aktier sjunkit som en börskrasch.

LÖRDAG:
Sami Khedira tippades i höstas komma till Chelsea, men det lär inte hända då han lär vara klar för Juventus.

Det sägs att Fiorentina och Chelsea är överens om fortsatt lån av Mohamed Salah. Salah själv vill dock fundera över det ett par dagar.

Hoffenheims Roberto Firmino lär vara intressant för Chelsea, och ett antal andra klubbar. Chelsea påstås också vara intresserad av Stuttgarts försvarare Antonio Rudiger.

Nya rykten om Falcao efter att en journalist hävdar att Chelsea varit i kontakt med columbianen.

Metro, ja de är fantasifulla, hävdar att Juventus försöker låna Oscar från Chelsea. De bjuder även ynka 9m pund för Oscar vilket är otroligt skrattretande.
    Samma blaska säger att Inter blir Juan Cuadrados adress nästa säsong.

Sergio Diaz som många placerat hos Chelsea och vinklat som en nästan klar värvning går nu ut och säger att hans dröm alltid varit att spela för - Arsenal.

FREDAG:
Enligt ryktena planerar Chelsea att erbjuda Andreas Christensen ett femårskontrakt. Christensen strular ju lite med kontraktsituationen då han är osäker på sin framtid i Chelsea. Skriver han nytt kontrakt dock är tydligen planen att sedan låna ut honom på ett tvåårskontrakt till Borussia Mönchengladbach.

Antoine Griezmann ser fortfarande ut att vara hetaste tipset för sommaren, men ryktesmässigt har han fått konkurrense med Christiano Ronaldo där Chelsea plötsligt hamnat i fokus som Ronaldos nästa destination... Lite för osannolikt för att vi ska tro på det men varför inte.. Det är ju onekligen en rätt hyfsad spelare.

Gianluigi Donnarumma lär vara nära Chelsea. Dock, knappast för a-laget utan för framtiden. Donnarumma är nämligen bara 16 år men tippas redan bli Italiens efterträdare till Buffon på målvaktsposten.

Vi har inte hört något om Sergio Diaz fast det påstods det var nära i helgen. Nu kommer nya rykten om att pappan fortfarande pratar med Chelsea.

TORSDAG:
Den ni, Christiano Ronaldo till Chelsea för facila 71,5m pund. Helt plötsligt är Chelsea stora favoriter till att värva världens bäste spelare (han håller ju den titeln för närvarande). Visste inte ens att Chelsea var intresserade, Ronaldo och Mourinho lär ju inte kommit så bra överens. Men så, nyheten kom från Metro.

ONSDAG:
José Mourinho skojade till det på Chelseas avslutningsfest, och genast får Sportbladet det till att hånar andra. Hur löjligt pk får ens svenska sportjournalister vara? faktum var att Mourinhos skämt var rätt kul, fast det kanske konkurrenterna inte tycker men enligt dem är ju Chelsea bara Boring. Läs mer >>, fast det externa klipper sportbladet hänvisar till fungerar förstås inte.
      En bättre artikel om samma finns här >> och här >>

Antoine Griezmann är fortfarande hetaste skvallernamnet och blev inte mindre het av att Bayern München lär blivit intresserade. 65m euro sägs det nu att utköpsklausulen är, men om det stämmer vet tydligen ingen.

Chelsea sägs vara när Benficas Nicolas Gaitan. Men läser man mellan raderna verkar det vara mer att Benfica vill sälja Gaitan till Chelsea än att Chelsea verkligen är intresserade. Vi lär få se vad som händer. Anda källor säger att han redan är klar för Man United!

En som verkar vilja till Chelsea, men vi tvivlar mycket på Chelseas intresse, enligt agenter och blaskor är Falcao som lär vara desperat att bli intressant för Chelsea och villig att sänka sin lön m m. Chelsea har redan lagt enorma pengar på en spelare som aldrig blev densamma efter skador, tror inte klubben är särskilt villiga att upprepa det.

TISDAG:
Didier Drogba om sina framtidsplaner. >>

Roberto de Matteo har avgått från Schalke. Enligt överenskommelse som det heter när klubben gör klart att han annars får gå ändå. RdM är nu aktuell för West Ham tydligen.
      Tiderna är tunga för f d Chelseamanagers; RdM, Carlo och Benitez är utan klubb även om den sistnämnde lär vara nära Real Madrid.

Bayern München lär utmana Chelsea om Antoine Griezmann, Atletico ser fram mot ett budgivningskrig.

Didier Drogba säger som Frank Lampard sa, att han kommer aldrig att spela för en engelsk klubb sin sista säsong. Han lär nog inte sakna erbjudanden från USA och andra länder. Därefter hoppas han komma tillbaka till Chelsea i någon kapacitet. Något Chelsea självklart måste utnyttja då han som ledargestalt är väldigt viktig och nyttig. Det syntes inte minst på paraden igår. 381 matcher och 164 mål har han gjort för Chelsea. Legendar.

Filippo Inzaghi i Milan vill låna tidigare så skadedrabbade Marco van Ginkel som äntligen fått regelbunden speltid ännu en säsong. Frågan är om van Ginkel är redo att ta steget in som eventuell back-up till Matic framför Mikel i Chelsea. 22-åringen har som sagt varit väldigt skadedrabbad, svår knäskada tidigt i Chelsea förra säsongen och många skador första halvan av säsongen i år. Dock, frågan är väl ännu större om Inzaghi verkligen har något att säga till om nästa säsong i Milan. Tecknen tyder på att han försvinner. Milan vill ha Ancelotti men det lär de nog inte få då Ancelotti vill operera en ryggskada och ägna sig åt rehabilitera den. Så de två största tränarnamnen som vi vet är lediga; Ancelotti och Klopp funderar bägge på att avvakta lite med karriärens nästa steg.

MÅNDAG:
Ingen är överraskad då Real alltid varit världens mesta katapultstol. Carlo Ancelotti vann inget i år och därmed är han nu historia. Däremot står många med långt ansikte; som Milan, City, Liverpool t o m West Ham som hade tänkt värva vår förre dubbelvinnarande manager. Carlo Ancelotti tänker ta ett sabbatsår för att operera sin rygg.
      Men, tydligen är Rafa Benitez hetaste kandidaten till att bli ny Real-manager. Det är uppenbart att Florentino Perez inte frågat ett Chelseafan om den rockaden. Visst Benitez har en bra meritlista men förutom Europa League-vinsten med Chelsea innehåller den inget sedan 2005.

Lånerapporten >>

En årsberättelse värd att läsa. Telegraph tittar på Chelseas säsong i detalj med några slutledningar också. >>

En god domarnyhet. Chris Foy har dragit sig tillbaka från att förstöra Premier Leaguematcher.

Det har varit rätt tyst om Sami Khedira till Chelsea, de flesta tipsen är ju Schalke (där dock Roberto de Matteo riskerar sparken tydligen). Så Metro har tagit upp tråden igen. Kanske är det rätt som back-up till Matic, priset är bra den saken är säker. Gratis.

Skamligt. Watford gick upp i Premier League under förre Chelseaspelaren Slavisa Jokanovics ledning. Ändå verkar han få sparken till fördel för Quique Sanchez Flores. Det blir Watford femte manager sedan augusti 2014!

Vi har hört det förr, både att Mauri Icardi är måltavla för Chelsea och att han ska skriva på för Inter. CSFC är inte särdeles intresserad av honom så skriv på för Inter Mauro.

United tackar nej till Falcao och därför är han nu "Chelsea target". Särskilt som han gillar London - vem fan gillar inte London?! Silly season när den är som värst.

En rolig artikel från, faktiskt, Metro om Fabregas och hans magiska hatt. >>

Bland det mest fascinerande hittills under silly season är Los Arrogantos och deras mediemunnars totala övertygelse om att de åter igen ska klara sig och kunna skejta runt reglerna och förbudet att värva spelare. Det är allt från Paul Pogba till Cuadrado och Aleix Vidal med flera. Uefas FFP är verkligen ett regelverk gjort för olika klubbar även om värvningsförbudet kommer från Fifa.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!