csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 19 - 7 mål 16 p

22 - 28 sept 2014

Nyheter v-39
Se era ligatips >>



SÖNDAG:
Turkish Airlines kommer att bli Chelseas nya tröjsponsor från och med nästa år. Flygbolaget, Europas fjärde största, har bekräftat detta på sociala medier. Ingen summa är angiven men gissningarna ligger i att det kommer att kosta dem närmare 30m pund per år. Det motsvarar ungefär vad Arsenal får av Emirates (en tidigare Chelseasponsor som hoppade av då Abramovic är judisk). Nuvarande Samsungkontrakt ger ca 18m pund årligen.

Ucas Piazon. lån till Frankfurt avgjorde matchen mot Hamburg i de döende sekunderna med en 40m frispark rakt i mål! Försök gärna hitta en video och se den.

José har nu i några dagar försökt påverka Spaniens förbundskapten Del Bosque att absolut inte ta ut Diego Costa till landskamperna som kommer efter Arsenalmatchen. Helt rätt tänkt och han sköter det snyggt. Han är noga med att påpeka att Diego Costa inte längre tränar utan bara rehabar mellan matcherna. Han vädjar närmast utan att självklart göra det. Tyvärr lär det väl inte göra någon skillnad men jag gillar att JM försöker skydda spelarna från landslagsspel.

Chelsea har ju accepterat att det inte lär komma att bli någon ny arena utan Stamford Bridge måste byggas ut till de 55-60.000 åskådare klubben behöver för att klara de finansiella villkoren framöver. Det finns ju helt enkelt inga som helst områden i något närområde nu när Earls Court och Battersea är borta för kommersiella ändamål. Stamford Bridge är Chelseas hem och kommer tt förbli så. Men måste byggas ut. Vilket inte är lätt. Det svåraste är inte järnvägsspåren. Teknologin har kommit så långt idag att bygga över dem är både möjligt och ekonomiskt realiserbart. Problemet är framförallt utrymmningsvägar. Stamford Bridge har bara en utväg; den på Fulham Road vilket ställer till stora problem för ordningsmakten och kommunen. Chelsea måste lösa det (och det tror jag är helt möjligt men det är säkert inte helt billigt). Jag misstänker också att en del rätt nybyggda konstruktioner som Megastore och hotellet och de bostadsrätter som finns där ligger illa till.
    Men en ombyggnad tar tid och det är ju inget som fixas på en sommar mellan säsongerna. Räkna snarare med flera år, som Tottenham har upptäckt nu när de ska bygga om 3 point lane. Då gäller det att hitta någonstans att spela. Tottenham hade hoppats på Olympiastadion, men det har West Ham satt totalstopp för redan, trots att Hammers själva inte börjar spela där förrän nästa säsong.
   Chelsea däremot har tänkt till lite och har börjat sondera terrängen om att få spela på rugbyns Wembley, Twickenham. Det är Rugby Unions (det finns två rugbyförbund) landslagsarena som tar 82.000 åskådare. Det återstår säkert massor av diskussioner och planering men det bekräftas att en första kontakt har tagits och onekligen - det känns ju inte fel att Chelsea kan spela ett tag på en arena som kan jämna ut saker ekonomiskt och ge så många åskådare chansen att följa Chelsea någon eller några säsonger. Och Twickenham ligger inte oerhört långt från Stamford Bridge, om än på fel sida floden...

Lördagens matcher gav några bonusar för Chelsea vad det gäller skador hos motståndarna. Chelsea har bara en skada och så Diego Costa som spelar men inte tränar. Arsenal däremot har mängder av skador och förlorade igår både Arteta och Ramsey inför nästa helgs möte. Därtill lyckades Wayne Rooney få ett totalsläpp i hjärnavdelningen och blir avstängd minst tre matcher, vilken en är mot Chelsea.

Patrick Bamford som gjorde ett succéinhopp för Boro mot Liverpool i ligacupen i veckan har avslöjat att han avslått ett erbjudande att spela för mycket prestigefulla Harvard University (vilket tyder på att han inte bara kan spela fotboll för det handlar där minst lika mycket om det akademiska) för att slå sig in i Chelsea. Jag tror faktiskt han har en möjlighet. Jag gillar hans instinkter och spelsinne. Men visst är det långt till att ta en ordinarie plats i Chelseas trupp som anfallare.

LÖRDAG:
Det var José Mourinhos 250e match som Chelseamanager idag. Skönt med en vinst (synd att den otroliga hemmasviten sprack i våras, men vi är på väg mot en ny, eller hur?)

U-21 spelade 1-1 mot Leicester på bortaplan. Izzy Brown gjorde målet.

Lånet Ryan Bertrand öppnade mälgörandet för överraskningen Southampton idag. Kul.

U-18 gjorde processen kort med Tottenham på bortaplan. 4-2 slutade matchen till Chelsea. Tammy Abraham gjorde hat-trick, Miro Muheim det återstående målet.

FREDAG:
Fifa har röstat om tredjepartsägande som CSFC skrev om i veckan. Resultatet var positivt för fotbollen genom att det gick emot tredjepartsägande, men Fifa prokrastinerar ändå och det genomförs inte ett förbud ännu utan frågan ska först utredas vidare och en formulering ska tas fram...

Ramires är borta från denna helg och nästa helgs matcher pga skada.

Matchen mot Shrewsbury spelas 28 oktober.

ONSDAG:
Bra lottning för Chelsea i omg 4 av Ligacupen. Shrewsbury borta låter överkomligt.
Spelas prel 29 okt.

Chelsea kommer att spela många s k icke-startspelare ikväll. Klubben släpper också fram assisterande manager Steve Holland som talesman inför matchen. Holland medger att det kanske tuffaste jobbet för dem är att hålla alla i en trupp av Chelseas kvalitet lyckliga. Alla får inte spela vilket ju är vad spelarna vill hela tiden, ändå måste de vara beredda och hålla humör och moral uppe. Vilket nog verkligen inte är någon lätt uppgift. Särskilt inte när förbundskapter som Belgiens och Egyptens hela tiden också anklagar Chelsea, underminderar klubben och försöker påverka spelarna inför deras klubbliv. Det är nog ingen tvekan om att Steve Holland verkligen berör ett väldigt stort problem, och inte någon lättlöst. Han uppmanar också de som ska spela i kväll att ta sin chans. De får träna med de bästa och de som får chansen måste ta den varje gång, för det är ju så att i dagens toppfotboll får man inte särskilt många chanser.

TISDAG:
Middlesbrough startade två lånespelare mot Scousers i ligacupen ikväll. Jamal Blackman i mål (seniordebut) lär inte minnas det med glädje då han tidigt gör en tavla efter att släppt en retur, och bjuder Liverpool på mål. Han gjorde ett par mycket fina räddningar, inte minst i förlängningen också. Omerou (ett straffmål) är den andre som fick starta (Bamford utanför). Tvingade Liverpool till förlängning och straffar efter dramatik, fast jag trodde det var omspel (de måste ändrat reglerna i ligacupen i år) vilket är nästan perfekt då det ökarde deras spelschema som de redan knappt klarar av. Fast av det jag såg var Boro närmast segern, i ordinarie tid. Liverpool avslutade andra förlängningskvarten bra tyvärr. Bamford kom in sista 8.Och ordnade straff som han själv tog!!! (missade sedan sin första i straffläggningen, satte den andra!) (Res 2-2 efter förl. Blackman tog Sterlings straff och satte sin på Mignolet. Vinnare på straffar - Liverpool 14-13).

Utlånade Fernando Torres gjorde sin första start, och sitt första mål för Milan. Lättare liga att glänsa i. Men ändå väldigt roligt för honom. 2-2 mot Empoli. van Ginkel startade men blev utbytt.

MÅNDAG:
Patrick Bamford gjorde sin första start för Middlesbrough, och sitt första mål. 4-0 slutade matchen.

Inte väntat. För första gången gör Gael Kakuta succé på lånecirkusen. Mål för andra matchen i rad i Rayo Vallecano, även om det blev förlust.

Jag är fortfarande besviken på Lampard för att han gick till City, men jag kan aldrig klandra honom för att göra sitt jobb så bra som bara är möjligt. Synd dock att Costas fina skott träffade stolpen. Annars hade vi ryckt i ligan. Men det återstår 33 matcher så väldigt väldigt mycket kan hända framöver. Nästa match i ligacupen.

Matchen mot Bolton visas tyvärr inte på svensk tv. Extra synd då vi lär få se andra spelare i den. Jag gissar att Cech, Zouma, Remy, Filipe Luis och kanske ännu fler namn som inte var på plan igår spelar i den matchen. Ändå måste Chelsea ta Bolton på allvar oavsett om de ligger i botten på Championship. Capital One Cup är en titel och det är en titeljakt som ska engagera hela klubben och där viktig speltid kan genereras fram till i mars för de som inte kanske startar varje match.

 

Rykten, notiser m m, v-39



SÖNDAG:
Söndagens silly season säger att Chelsea vill ha Seamus Coleman. Det undrar jag vad Diego Costa har att säga om. Med tanke på hur Coleman betedde sig mot Costa i Evertonmatchen. Därtill ska vi ju köpa Ross Barkley, vi ska ju av någon anlendning alltid köpa spelare från Everton, men vi säljer ju egentligen bara dit...

LÖRDAG:
Spanska skvallertidningar som kamouflerar sig som sporttidningar har slagit till igen. Och svenska kvällspressen kan inte ens hålla dem isär, men sprider gärna ryktena. Att Chelsea skulle lagt ett seriöst bud på Lionel Messi i somras på 1,4 miljarder kr! Sorry, det går inte ens att skratta åt. Ändå är det faktiskt inte första gången sedan i somras som de försöker plantera det här ryktet. Hela sommaren har spanska medier surrat om att Chelsea skulle bjudit på Messi - det är egentligen bara summan och övertygelsen om att det skulle skett som är nytt.
    Som tur var hände det inte, om det nu till äventyrs skulle varit sant. Messi är inte värd 1,4 miljarder längre. Han har inte klarat av skadorna de senaste åren och i mina ögon börjar han verka vara/bli en ny Fernando Torres.

Mycket prat idag om André Schürrle då han är ännu en spelare som spanska medier påstår var på väg till Spanien. Det var Atletico Madrid som lär försökt få Schürrle men denne ville inte lämna Chelsea och valde att stanna.

FREDAG:
Det är ett tag sedan sist men nu är André Ayew från Marseille på tapeten igen. Det är minst tredje-fjärde gången han är aktuell för Chelsea, även om han aldrig kanske varit det. Den här gången är det Chelsea eller Liverpool. Det är kanske dags för nytt kontrakt, det är ju då sådana här rykten brukar komma upp.

TORSDAG:
Scouserfans älskar ju att vara avundsjuka på Chelsea. Ändå är det just Liverpool som nu undersöks av Uefa för brott mot FFP-reglerna. Chelsea är inte ens i närheten av en misstanke om att bryta dem... Fälls Liverpool är det dock knappt ens ett straff, de får bara böta genom att vinstpengar i årets CL hålls inne. Själva tror de att de ska komma undan genom att föra över skulderna som utgifter för arenautbyggnaden som planeras! Det kallar jag kreativ bokföring.

Marco van Ginkels skada är inte så allvarlig som först rapporterades. Men han lär få räkna med tre veckor vid sidlinjen.

Vi vet ju att Kurt Zoumas mellannamn är Happy. Vilket onekligen passar en kille som fick massor med beröm för sin startdebut och sitt första mål för blå. Men även förnamnet har en kul historia. Läs mer >>

ONSDAG:
Marco van Ginkel som fick gå av i sin lånedebut för Milan igår är skadad. Han har en ligamentskada i vristen.

Daily Express är inte direkt en trovärdig källa, och deras senaste påhitt är att Chelsea tänker sälja Ramires (dennes ovana att dra på sig onödiga kort börjar irritera i Chelseakretsar och det har ju plockats upp av media som ser det som ett tecken på att Chelsea tänker göra sig av med honom!) och köpa Ross Barkley. Barkley har kopplats till Chelsea sedan han var 16 år gammal och skrev i somras på ett långtidskontrakt med Everton. Men igår var han nästan klar för City och idag handlar det om Chelsea. Mycket bra spelare, men som med alla engelska spelare ligger prislappen på löjliga summor.

TISDAG:
Jag är som ni förstår av artikeln om PelleGrinig väldigt kluven till Frank Lampard. Alla pratar om hur fint fansen hyllade honom på Eastlands och så vidare trots målet. Men är han verkligen värd det? Jag brukar inte tycka särskilt mycket om TalkSports och Daily Mails krönikör Adrian Durham - men jag tycker ändå för objektivitetens skull och för att han har en poäng att det här är värt att läsa. Är verkligen Frank Lampard fortfarande värd fansens kärlek, även om han uppträdde professionellt i söndags. >>
   Bestäm själva, fotbollen av idag är i den som romantiserats i media och ungdomsböcker under dryga hundratalet år, men har vi ändå inte rätt att ställa krav. Det är vi fans som betalar deras löjligt höga löner. I hans fall minst 165.000 pund i veckan! under en stor mängd år.

PelleGrinig-storyn, lär här bredvid, utvecklas ytterligare så artikeln har fått ett tillägg. >>

Ramires ådrog sig en knäskada mot City och ingen vet ännu hur allvarlig den är. Vi har fått så många skade-värderingar som varit helt vansinniga redan i år att det är nog bäst att avvakta läkarnas dom, men som tidigare (Drogba, Costa) talas det om lång frånvaro. Andra källor som hänvisar till Steve Holland säger det är en abductor-skada, den där ökända skadan som höll Lampard borta många veckor häromåret. Vi får nog veta mer senare idag. Att han vilas imorgon är dock solklart, men det visste vi ju redan.

Må-bra-historia om JT >> i dagar då skitsnack annars är toppnyheter.

MÅNDAG:
PelleGrinig blir värre och värre. Man Citys manager slår nu Whiner Wengers rekord i att skylla ifrån sig och både JM och Fergie i vad det gäller att skaffa sig nya anti-supportrar. Efter matchen igår anklagade han Chelsea för att vara att negativt fotbollslag och ett litet lag, inte någon stor klubb. Underförstått som alla JMs lag (de två har ju en fejd sedan PelleGrinig fick sparken från Real Madrid och efterträddes av JM).
    PelleGrinig försöker till varje pris måla upp sitt lag som positiva, offensiva. Ändå var siffrorna enbart 4-2 i målchanser på mål för dem och Chelsea hade en i stolpen! Stor skillnad.
    Efter matchen har PelleGrinig gått ut och hävdat att Chelsea sparkade ut Lampard, i strid mot alla påståenden från Chelsea och José Mourinho. Det talades om att Lampard skulle slippa spela mot Chelsea, PelleGrinig tvingade honom till det enligt vissa källor. Själv påstår han att Frank Lampard ville spela mot Chelsea, att han ville skada Chelsea och att Lamps var den som tog initiativ till det. Hela utspelet är så uppenbart enbart till för att ytterligare hetsa mot Chelsea och väcka reaktioner. Pinsamt, men tyvärr fungerar det nog. Vi ska dock skilja på klubben City och PelleGrinig som JM efter att fått höra delar av vad denne sa igår, avsiktligt kallade Pellegrino för att hälla salt i chilenarens uppenbarligen öppna sår. Det kommer att kännas väldigt skönt att hamna före City i ligan i år, och kanske blir det så att vi också får slå ut dem i CL så det närmast blir en återgång till situationen med Liverpool under JMs första sejour, när deras manager (som senare ouppskattad hamnade i Chelsea) gärna snackade skit om manager och klubb.
    (Man kan dock inte låta bli att undra hur PelleGrinigs vidriga påståenden och antydningar stämmer med det faktum att det var till Chelseas fans Lampard gick igår, inte till Citys...!)

Korruptionen hos Fifa fortsätter. Visst de slog ned på att det gavs bort klockor som kostar nästan en svensk undersköterskas årslön i Brasilien-VM (och Michel Platini är en av de som tog emot och vägrar ge tillbaka den....!)
   Nu har den efterfrågade korruptionsrapporten som bland annat ska ha undersökt hur Qatar kunde få VM lagts fram. Den skulle visa transparensen och ärligheten hos Fifa och hur de minsann inte gjort något fel under gnomen Blatter (hur kan man inte önska att utmanaren Champagne kan slå ut honom i valet).
   Den 350 sidor långa rapporten har nu hemligstämplats av Fifa!
    Jag tror inte vi behöver kommentera det, Fifa avslöjar ju sig själva med det beslutet.

(Noterbart: CSFC har i helgen försökt kommentera kring lögnerna om att Chelsea skulle sparkat Lamps. Det går tydligen inte då t ex sportbladet tydligen spärrat oss. Så när ni ser lögner, försök bemöta dem för det är så trist med alla dessa lögnaktiga journalister som bara vräker okontrollerade fakta ur sig fast de inte är i närheten av att veta något om Chelsea.)

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop