csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

28 juli - 3 augusti 2014

Nyheter v-31


18 augusti börjar Premier League igen!

16 dagar kvar till det börjar.

SÖNDAG:
JM var inte nådig mot domaren i sin eftermatchintervju, med goda skäl. Domaren ville verkligen synas och få avgöra det här. Det var en usel domarinsats och efter alla usla domarinsatser vi såg i PL förra säsongen (måtte Chris Foy gått i pension nu, det vore en nåd att stilla be om. ) och de usla domarinsatserna i VM - behöver vi återfå tron på att domarna också sköter sitt jobb och helst även utvecklas. Även om jag inte är optimist.

WERDER BREMEN v CHELSEA   3 - 0 (2-0)
Tyvärr en sändning som hela tiden bryter upp, men lite ska jag väl kunna förmedla.

Stora nyheten är förstås att Courtois startar först, Cech kommer att stå andra.
Courtois; Azpilicueta, Zouma, Terry (k), Filipe Luis; Van Ginkel, Matic; Salah, Fabregas, Torres; Diego Costa.
Avb : Cech, Ivanovic, Cahill, Christensen, Chalobah, Ake, Mikel, Baker, Boga, Hazard, Drogba, Solanke.

Courtois spelar med nummer 13. Om det är hans officiella nummer vet vi inte ännu.
   Som sagt, en usel sändning som låser men det har varit en mycket lugn, ja trist inledning. Bremen har varit något högre upp i plan än Chelsea. Det dröjde sex minuter innan Chelsea kom in i deras straffområde och fumlade runt med bollen. Riktigt trögt.
   En otroligt fantastisk enhandsräddning på en nick mot marken från en helt fri di Santo, tidigare Chelsea bl a (var var försvaret). Där visade Courtois var skåpet ska stå. Cech för en del att leva upp till. 8
    Matchen har fått liv nu. Däremot får Chelseas försvarsspel särskilt till höger inte alls godkänt än.
    Zouma försöker nå upp på en dåligt slagen frispark men den går över honom. Synd, han hade varit helt fri annars. 15
   JT får bollen på handen och får en straff, rätt hårt dömd mot honom. Oturligt mer än avsiktligt. Jag ser det som en mycket hårt dömd straff. Elia i MÅL precis vid stolproten och Courtois når inte ned. Tyvärr stämde min teori om billiga straffar missas där, men det var inte många centimeter från att Courtois fick fingrarna på den. Som sagt, försvarsspelet är riktigt dålig, nästan patetiskt dåligt. 20
    Fabregas har inte någon bra match, massor med felpass och trögt spel från honom samma dag som Mourinho hyllar hans fotbollsintelligens till skyarna. Men han kommer igen. Chelsea ser onekligen nedtränade ut än så länge. Det är inga pigga ben på någon utom möjligen Costa.
   Chelseas passningsspel har förbättrats klart sista fem, däremot ingen som helst penetration utan det ser nästan ut som Barcelona.
    Kommentatoterna utnyttjar verkligen ursäkten "pre-season" en hel del just nu.
   Bra inlägg från Torres, men målvakten hinner före Costa vilket kostar honom en full body-check. 29
    Torres missar grovt. Han räknade nog inte med den bollen, men han hade tid på sig och hade inte behövt sätta den på översta raden. Det vill inte lossna för honom ens i träningsmatcher.
   Istället kontrar Werder Bremen och Courtois kan inte göra något alls när bollen nickas in i burgaveln. MÅL. Snyggt, men åter kan man inte imponeras av Chelseas försvar. Obraniak målgörare i 38 minuten.
    Chelsea har knappt oroar Bremen ännu även om vi lyckats komma in i straffområdet några gånger, men utan kvalitet.
   Lite mer press på deras försvar senaste minuterna, men inte så de behöver oroa sig. Det är träbensfotboll vilket självklart kan förklaras med vilket läge i förberedelserna Chelsea befinner sig, men roligt att se är det inte. Jag vill hävda att fem minuter före halvtid finns det enbart ett enda ögonblick Chelsea kan glädjas åt, och det var Courtois fantastiska räddning i 8e minuten. Det krävs nog en ordentlig hårtork i halvtid för att väcka det här gänget idag. Bremen har hela tiden legat rätt i sina positioner och Chelsea har inte visat fantasi eller något, före Costa frispelar Salah som är offside när han gör mål. 44
ANDRA HALVLEK:
Dålig första halvlek, hoppas vi kan vända detta. Som annonserat står Cech denna halvleken, men resultatet i första kan inte lastas på Courtois och han stod för höjdpunkten för Chelsea med sin räddning.
   Chelsea måste framförallt höga tempot både i spelet, passningarna och hjärnorna.
    Didier Drogba kommer in. Cahill och Ivanovic är också inne.
   Farbregas når Torres på en frispark men Torres ser inte målet och den går precis uanför när Drogba inte hinner fram. 49
    Azpi har bytt kant och Mikel har också kommit in. Ut altlså van Ginkel, Costa, Luis, Zouma.
   Andra började lovande men nu springer spelarna och gömmer sig igen och tempot har sjunkit igen.
   Bollen på armen på en tysk spelare, men domaren ser det inte. Inte en solklar hands, men det tycker jag nog inte JTs var heller.
    Salah av för Hazard. 57, Torres för Aké.
    Snyggt av Fabregas när han lyfter bollen över en motståndare och Drogba får chans att kontra, men bollen rinner iväg. 58
    På många sätt sämsta träningsmatchen för Chelsea. Laget är helt enkelt inte med i matchen och jag hoppas vi kan bortförklara det med att det är ett intensivt skede av träningslägret. Som nu är slut då Chelsea återvänder till Cobham imorgon.
   Cech har inte haft mycket att göra men lyckas boxa brot en hörna på ett oortodoxt sätt med knutna händer och sidan mot bollen. 69
    Fabregas försöker chippa över målvakten, men det blir över målet. 69
    Bra spel när Hazard vänder upp och hittar Drogba men inspelet från honom blockeras ut. Boga in för Azpi. 70
    Det är faktiskt lite mer vilja nu när fler ungdomar kommit in.
    Hazard har sett bra ut med tanke på att han bara har några dagar träning med laget. Tar initiativ och har försökt trä in bollen genom det sammanhållna Bremenförsvaret.
   Drogba skjuter strax ovanför. 75
   Chelseas sista byte är JT för Baker!
   Mikel tar JTs plats, det har vi inte sett förut.
   Kunde blivit en underbar chans för Drogba men han får inte tag i den raka oväntade bollen. 82
    Nära ett tredje för Bremen, åter tveksamt försvarsspel men Mikel räddar mer eller mindre på linjen och Cahill till hörna. Cech plockar den och kastar till Haz som tar sig an hela Bremens försvar men skottet något utanför ur svår vinkel 84
     Nej, den här matchen får vi glömma så fort vi kan och ta den för vad den är; en träningsmatch där saker och ting som det skulle tränas på inte blev av. Fast ett tröstmål hade varit trevligt.
   SÅ blir det en straff till när Nsahan Aké tar spelaren istället för bollen vid en kontring. Ojoj. Straff. 88 Säkert satt av Kroos (lillebror till den kände Toni).
    Som sagt, det här glömmer vi utom som en påminnelse om att inget lag kan längre bara ställa ut skorna och tro att de ska vinna mot vem som helst. Hazard ett glädjeämne den tid han varit på plan. Men Chelsea har inte varit ett lag och det har varit trötta ben och trötta huvuden.
     Vi hade inte heller domaren med oss, en billig straff emot oss och mycket möjligt var den andra straffen felaktig också, plus att vi inte fick en. Men...

Idag möter Chelsea på pappret bästa motståndet hittlls under försäsongen. Werder Bremen borta i Bremen och de belgiska och nigerianska spelarna förväntas spela. Helt klart är att Courtois kommer att stå en halvlek.
   Se upp med tiden. Den har ändrats och nu spelas matchen kl 17. Chelsea TV och streams är möjligheten att se matchen. För tyvärr visar ingen svensk kanal matchen.

U-21 slog Crawley i en träningsmatch och U18 slog Swansea. 3-2 i första matchen efter underläge(aina, Colkettt, Musonda) och 2-0 i den andra (Ugbo, Adamzcyk)

FREDAG:
John Swift som inte var med på försäsongslägret för att han skulle lånas ut har nu fått sin placering så att säga. Han kommer att spela med Rotherham i The Championship den här säsongen. Vi får hoppas han fortsätter utvecklas som han gjort hittills.

Matej Delac som stod en halvlek i veckan och gjorde minst en mycket bra räddning har skrivit en tvåårsförlängning av sitt kontrakt, men säger själv att han kommer att lånas ut igen. Till vilken klubb är dock okänt ännu .Det blir ute i Europa då han inte får arbetstillstånd i England ännu. Vilket självklart också är orsaken till utlåningen annars hade han nog varit kvar som tredjemålvakt istället för Schwarzer. Delac är kroat och trots att Kroatien nu är medlem i EU gäller inte EU-reglerna om arbetsmarknaden för dem förrän nästa år, vilket också var orsaken till att Pasalic lånades ut till Elche.

TORSDAG:
Första Courtois-intervjun på CFC >>

Isak Ssewankambo som var så lyckad i FA18-finalen lämnar Chelsea för spel i NAC Breda i Holland.

Gael Kakuta som Chelsea inte lyckas sälja lånas istället ut till Rayo Valelcano i Spanien. Säsongslån. Vi får hoppas det är med köpoption.

Min personliga reflektion kring Lukaku-affären, tyck gärna annorlunda, skriv och argumentera för det och CSFC publicerar gärna. >>>
   Det finns även en del i Martin Liptons analys jag håller med om, även om jag nog mer tror på en långvarig söndring än ett ögonblick vid straffpunkten >>

Det blev ingen försäljning av Ryan Bertrand som kanske hade varit det bästa. Istället lånas han ut till stackars brandskattade Southampton där han får alla möjligheter att utvecklas vidare och få massor med speltid under en mycket kompetent manager. Det är ett säsongslång. Bra för Southampton som nästan behöver välgörenhet (hade det inte varit för pengarna de tjänat på att sälja halva laget). Bra för Ryan. Lycka till.
    Det har nu framkommit att det också finns en köpoption vilket kanske förklarar varför Chelsea släppte Bertrand på lån. 10m pund ska optionen löpa på vilket är mer än väntat.

ONSDAG:
OFFICIELLT:
KLART. Då var det klart, signerat och överraskande snabbt. Trodde inte Lukaku skulle gå innan han åtminstone genomfört delar av försäsongen. Men uppenbarligen har han förstört relationen till José Mourinho på ett irreparabelt sätt och får nu skylla sig själv. Det lär dröja innan Lukaku spelar Champions League fotboll om vi säger så. Fem år lär kontraktet vara, trolig köpesumma är 25m pund plus 3m i prestationsmässigt utfallande etapper. Även om senare uppgifter är entydiga att det är 28m rakt av.
     Jag är kluven. Mycket kluven. Jag hejade på och ville ha Lukaku till Chelsea långt innan det hände. Han har gjort 32 mål på två säsonger i Premier League och även om hans VM var rent svagt, förutom en kvart i en förlängning, är han en oslipad diamant som jag tror hade kunnat förstärka Chelsea! Samtidigt tycker jag oändligt illa om hans attityd, hans ständiga klavertramp med den stora käften och allt gnällandet (precis samma utveckling som med de Bruyne en annan spelare jag verkligen gillade fram till en viss punkt). Jag skyller den här extremt bortskämda attityden på den moderna fotbollens idoldyrkan av spelare som inte alls är mogna att hantera det och ledare som Marc Wilmots som uppmuntrar sådant här för att hans landslagsspelare ska få så mycket speltid som möjligt i klubblagen - något han högaktningsfullt ska skita i.
    Jag vet inte om Chelsea gör ett misstag som släpper honom. Att vi släpper honom lite väl billigt anser jag dock och jag önskar att han hade hamnat i en helt annan liga. Men gjort är gjort och jag tänker inte sakna honom heller. Vi har andra, lojalare, spelare i Chelsea som jag hellre stödjer än spelare som bara gnäller och tror de är bättre än sina lagkamrater.

Frågan är om det här nu innebär att även Torres lämnar och Chelsea kommer att ge sig i kampen t ex om Cavani... även om kanske typ Lavezzi skulle passa vårt spel bättre - för det finns nu pengar till att köpa nya spelare, större problem är då regler om home-grown och andra handelshinder som ligorna hittat på.


VITESSE ARNHEM v. CHELSEA    1 - 3
   (0-2)
Det är en stark startelva även om många spelare saknas, ingen av de nyanslutna är med.
Cech (k); Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Luis; Van Ginkel, Matic, Fabregas; Salah, Costa, Torres.
Avb: Beeney, Zouma, Ake, Romeu, Terry, Chalobah, Baker, Boga, Solanke.
Tyvärr ingen Drogba idag. Fabregas i nummer tio-rollen.

Vi ska inte glömma att i Vitesse kan vi följa Wallace och Bertrand Traoré som är där på lån.

Bra hörna men Torres hinner inte fram. 3
   Chelsea bryter och Costa kontrar, släpper bollen till den lika frie Salah och MÅL. 4
   Vitesse skapar en hörna efter ett inte alltför övertygande försvarsspel. På hörnan ännu virrigare men Cahill får bort bollen innan han får benen undanslagna. 9 Kunde, borde, varit en kvittering. Försvarspelet stämmer ännu inte, å andra sidan har inte Cahill och JT spelat ihop ännu.
   Mycket bra långskott från Vitesse. Cech räddar till hörna och ännu en gång nära för Vitesse. Chelsea spelar inte bra för tillfället. 10
    Suverän vändning av Costa på fin boll, men väldigt bra försvarsspel i en riskabel brytning. 11
   Iva får stå fri och nicka, dålig nick över på hörna. 13
   Mycket bra frisparksläge. Fabregas sätter den fullständigt perfekt i MÅL över muren. 24 Annars har Fabreags varit rätt anonym i en något mer ovan roll. Han har varit bättre i en djupare roll i de andra matcherna.
   Cech gör en tavla men kommer undan med det. 26 Courtois på bänken lär nog inte varit imponerad. Målvaktskampen kommer att bli spännande i år även om jag gissar att Cech får chansen i de första matcherna helt enkelt för att vila Courtois något mer.
    Lite udda match, den går liksom i vågor. Stundtals väldigt bra spel, andra stunder rätt slarvigt. Vitesse hade en liten period men mest är det förstås Chelsea. Lite besviken på Wallace och Traoré som inte gjort så mycket rätt ännu. Costa imponerar, liksom Matic och van Ginkel (som spelar på hemmaplan s a s då han kommer från Vitesse). Fabregas börjar komma igång. Luis har haft en del fina utflykter på kanten. Försvarsspelet lite väl skakigt forfarande från vår sida även om Vitesse inte varit nära.
   Cech räddar ett friläge. Bra gjort. 38 Kom mycket överraskande.
   Salah kom fri och fick bollen med tog emot den med betongfot och missade totalt chansen när bollen stack 5-7 m från hans första touch. Nästan Torresklass på den missen. Men snygg pass från Matic. 39
    Vitesse ungefär samma frisparksläge som Fabregas. Mycket bra tipp över ribban av Cech när bollen går över muren. Bra frispark, bättre räddning. 42 Vitesse är inte ofarliga men vågar inte riktigt gå för det, de håller tillbaka för många spelare när de får chansen.
   Salah missar en boll in till Torres, men försvararen är med. Salah borde skjutit. 43
   (Wallace har spelat upp sig i andra delen av halvleken. Traoré har dock inte kommit till. Väldigt tyst publik dock).
   Matic halvlekens spelare för mig. Costa visar att han kommer att bli ett fynd, även om han kostade 32m pund.
ANDRA HALVLEK:
Enda bytet är Luis mot JT! Vilket innebär att Azpi tar vänsterbacken. Första gången förra årets försvarsslinje spelar den här säsongen.
   (Evertons presskonferens ska just starta så snart är det nog officiellt att Lukaku har snackat sig bort från Chelsea. Mer om det efter matchen.)
   Traoré får chansen men Cahill blockar och sedan blockar JT returen. 48
    En felaktigt dömd hörna och då var linjemanen högst 4 m bort. Dålig hörna, men Chelsea slarvar bort kontringen. 50
    Målvakten hinner före Salah på en kontringsboll av Torres. 56
     Där borde Chelsea verkligen gjort mål. Friläge för Costa men lite okoncentrerat på målvakten. Torres tar returen men blockeras och tredje chansen blir liksom inget för Azpi som var med där uppe. 59.
   Överraksande Vitesse-långskott från kanten, i ribban. 61 Fantastiskt skott.
  Lusigt tempo och ganska trist match just nu, trots några överraskande uppstick åt båda hållen.
    Flera spelarbyten, Wallace och Traoré av.
   Romeu in för van Ginkel som haft en lite mer anonym match än tidigare under försäsongen. 66 Salah av för Aké. 71 Aké går in som vänsterback, Azpi upp på kanten.
    Costa igen och han lägger upp den för den totalt frie Nemanja Matic som sätter den i målburstaket. MÅL. Det var Matic som bröt och startade anfallet. Så han förtjänade målet. 76
   Baker in för Fabregas.
   Nu släpper Chelsea in Zouma,Boga, Solanke. Ut med Cahill, Costa och Matic. De två bästa har alltså gått av, JM räknar matchen som vunnen och vill lufta alla spelarna. 80
    De två sista får komma in, Beeney för Cech och Chalobah för Ivanovic. 82
    Det kan inte hjälpas med träningsmatcher är egentligen bara intressanta i en timme, till alla bytena kommer. Efter det är det mest tidsfördriv.
    MÅL, svagt försvarsspel igen av Chelsea. Stod och tittade boll och Djurdjevic kunde lätt nicka in bollen. Dåligt. 89

Fyra träningsmatcher mot fem motståndare kvar innan serien startar 18 augusti för oss. Innan dess får vi se hur konkurrenterna sköter sig i ligastarten då Chelsea är sist ut av alla tillsammans med nykomlingen Burnley som varit anonyma på transfermarknaden. Det behövs dock lite bättre motstånd i de matcherna för Chelsea lade helt enkelt av den här matchen idag och var väldigt oskärpta i slutet.
   
Everton har utlyst en presskonferense kl 20 ikväll. Jag tror vi alla vet vad den kommer att handla om.

Ännu inget om Lukaku men FA inför omgående frisparkssprayen i ligan. Bra idé. Jag förstår mig inte på människor, och däribland Chelseasupportern David Fjäll som inte välkomnar saker som gör fotbollen bättre regulerad och rättvisare för alla även om det går ut på det berömda mänskliga elementet i den. Kan vi nu bara får tvådomarsystem och videogranskning och ev straff efteråt för de värsta överträdelserna och filmningarna kan det bli riktigt bra.

Idag anslu ter belgarna och nigerianerna till träningslägret. Ingen av dem lär dock spela mot Vitesse ikväll. Däremot finns det skäl att tro att en viss Didier Drogba kommer ut på plan i tröja nummer 15 en kortare stund. Brasilianarna och världsmästaren Schürrle kommer inte förrän veckan före ligastarten - så underlig blir ligafotbollen i år. Det gäller verkligen för de lag som hade många som gick långt i VM att få en bra start, för så jämn som PL blir i år finns det inte utrymme för några usla insatser i början av säsongen (eller senare, med tanke på vilka insatser Chelsea gjorde på slutet av förra säsongen, om än ibland väldigt "hjälpta" av usla domarinsatser).

TISDAG:
Didier Drogba och jag har åtminstone samma mål och dröm för årets säsong. Att vinna Premier League. Läs mer >>

MÅNDAG:
Som väntat tog Didier Drogba nummer 15 vid sin återkomst till Chelsea. Samma nummer som han startade sin Chelseakarriär i. Han bytte senare till 11 som han hade haft tidigare och hade i landslaget, men det har ju Oscar idag.

Yuki Ogimi och Eniola Aluko gjorde mål och Chelsea hänger på ledande Birmingham i damligan. De slog Bristol med 2-1. Det är fyra raka segrar nu.

JM har antytt att en personlig favorit, Andreas Christensen och mindre överraskande Nathan Aké kommer att tillhöra a-lagstruppen i år. Därtill kommer Solanke (16 år), Boga (min stora förhoppning om genombrott) och Izzy Brown att träna med a-laget under säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-31


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Imorgon ansluter brasilianarna och världsmästaren André Schürrle så de fick uppenbarligen mindre semester än vad Fifa påstås garantera dem.

Lampardryktena tänker jag inte kommentera mer, men jag tror ni förstår vad jag tänker OM det skulle hända.

JM har pratat med media om nästa säsong och det fokuseras mycket på Fernando Torres som häromdagen lyckades med det otroliga att få en boll från två meter över målet. Jag tycker numer mest synd om spanjoren, så snett som saker och ting går för honom. Och det kan man ju identifiera med. Läs mer >>>

Det marknadsförs nästan som årets största spelarduell, och det är för en enda position i Chelsea. Jag talar självklart om kampen mellan Petr Cech och Thibaut Courtois som målvakt (även om jag fortfarande inte förstår resonemanget om att man måste ha en förstemålvakt som ska stå oavsett). JM ser på situationen helt utan sentimentalitet. Läs mer. >>

LÖRDAG:
Källan är inte den trovärdigaste ändå låter det trovärdigt. Daily Star hävdar att José Mourinho berättat att både Ashley Cole och Frank Lampard faktiskt var erbjudna förlängda kontrakt hos Chelsea men att de till slut nådde en punkt då beslut var tvungna att tas och både spelarna istället släpptes av klubben.
    Vilket gör en eventuell övergång och spel i Man City till ett ännu större svek mot Chelseas supportrar skulle Frank Lampard gå den vägen.

Oseriösa och oftast okunniga amerikanska Bleacher tar upp ryktet om att Lilla Ärtan Hernandez skulle vara aktuell för Chelsea. Visserligen har mexikanen gjort sina bästa matcher mot oss, men det kommer inte att hända.

Spanskt rykte, det räcker väl egentligen att säga. Diego Lopez, målvakten som JM föredrog över legenden Casillas ska vara på väg till Chelsea. Nej, det är han inte.

Och så pratas det fortfarande om Frank Lampard till Man City. Det får bara inte ske Lamps. Det är så fel det kan bli, även om det var Chelsea som inte förnyade ditt kontrakt.

FREDAG:
Sista månaden av silly season.

Mycket rykten idag om att City vill att Frank Lampard ska spela för dem tills han ansluter till New York City. Det får bara inte ske. Jag vill inte tro det och jag vill inte under några som helst omständigheter vara med om det. Det vore ett stort svek mot alla Chelseasupportrar som jag ser det, oavsett om det var klubben som inte ville förlänga hans kontrakt. Samtidigt påstås det att Lamps också osannolikt nog hade gått med på att spela för Melbourne City. Skulle han gå till Man City sägs det att han inte kommer att spela just i matchen mot Chelsea. Min åsikt är att han absolut måste säga stopp till det här - det skulle förstöra hans relation till alla Chelseafans även om vi är vana vid att spelare gör som de själva vill. Det är tydligen Pellegrini som gör allt för att detta ska hända. HANDS OFF MR Sourface.
    Det gör också den framtid både vi och JM sett, att Lamps återvänder efter karriären för en ledarkarriär i Chelsea mycket tveksam. Gör han detta faller Lamps som en sten i mina ögon. Att han fortsätter spela i en annan klubb är helt ok, men att fylla tiden med att hjälpa vår värsta konkurrent om titeln - det är inte ok.

Christian Atsu är mycket nära att lånas ut till Everton nu och det förmodas bli officiellt i helgen.

Italienska källor, som kallas Italiens Sillygury (vilken är en kille på Sky Italia som har mer fel än har någonsin har rätt) förhandlar nu Fernando Torres med Wolfsburg! Samma Wolfsburg som ville ha Lukaku (som nu tjafsar i media igen) och redan köpt de Bruyne från oss. Låg trovärdighet på det här om ni frågar mig.

Medierna, framförallt Givemesport, och många sk experter försöker nu tvinga fram en försäljning av Petr Cech och att han ska söka sig bort från Chelsea. Som vi redan gissat kommer väldigt mycket fokus närmaste tiden hamna kring våra två målvakter då klubben har två av världens absolut främsta målvakter. En situation som nog tror aldrig tidigare någonsin har förekommit på ett sådant tydligt sätt som den här säsongen i Chelsea. Det innebär inte att jag gillar att se uppmaningar i medierna till Petr Cech att han ska tvinga sig bort från Chelsea för att ansluta sig till Real Madrid eller vilken klubb det nu blir nästa kvart.

TORSDAG:
En intressant analys kring Lukaku som råkar tycka rätt mycket som jag. >>

Oerhört lite oväntat: Nu kopplas Edinson Cavani till Chelsea. Han har varit aktuell många gånger förr men kostat för mycket, och 500m sek är fortfarande för mycket även om han kostade PSG 600 förra sommaren. Cavani trivs inte, han passar Chelseas spelstil och Chelsea har pengar just nu - så självklart dyker ryktet upp igen.

Årets elakaste: Daily Mails rubrik på framsidan till en artikel om JMs goda affärer. Säger inte att jag håller med, men oj vad rubriken slog.
CASH FOR TRASH
Artikeln handlar om att Jm sålt spelare för 141m pund. Spelare han inte tyckte passade in i hans planer. Trash är dock inte ett ord jag någonsin någonsin någonsin kommer att använda om spelare som Juan Mata och David Luiz. De andra är också väldigt bra spelare men där kan jag vara mer benägen att förstå hur de inte passade in.
    141m pund är dock ett jättesteg att dels klara FFP-regler, dels handla andra spelare för.
  Hela artikeln, dock ej med samma provokativa rubrik: >>

JM har sagt, enligt uppgift, att Fernando Torres inte kommer att säljas i sommar. Men som det påpekas, inget har sagts om att inte ska lånas ut (med köpoption)...

Sunderland och inte Everton har tydligen blivit favorit till att få låna Christian Atsu, som inte ingår i försäsongstruppen men som hade ett fint VM, denna säsong.

Smatidigt vägrar ryktena om Miranda att dö. Jag förstår dem inte, för jag kan absolut inte se behovet.

JM räknar med att Thibaut Courtois gör Chelseadebut, efter tillhört klubben sedan 2011, på söndag mot Werder Bremen i en halvlek. Även Hazard lär förekomma i den matchen på något sätt och förmodligen även Mikel, Moses och möjligen Omerou (som dock ser ut att vara på väg att lånas ut igen, och ska jag vara ärligt ser jag nog helst att både Moses och Mikel säljs).
  I början av nästa vecka ansluter Schürrle, Oscar, Ramires och Willian och JM kan äntligen börja jobba med laget som ska representera Chelsea 2014-2015.

ONSDAG:
Är det fler än jag som undrar varför så många röda lag väljer blå tröjor till andra- och tredjetröjor. Arsenal, United med flera. Som tur var tror jag aldrig Chelsea någonsin valt en röd (eller ännu värre rosa alternativtröja, det räcker med röda band någon enstaka gång). Undrar om inte alla röda lag egentligen vill vara BLÅ. Blue is the colour.

VÄLDIGT mycket rykten om att Everton och Chelsea är överens om Romelu Lukaku nu. För ynka 24-25m pund att jämföra med den summa på 30-32m som hela tiden nämnts. Stämmer det har Lukaku lyckats göra en de Bruyne, prata och tjata sig bort från klubben.
   Absolut inget bekräftat i skrivande stund.

Spanska blaskor ger sig aldrig, i det här fallet Marca, som envist hävdar att Chelsea kommer att köpa Miranda från Atletico för 20m pund.

Middlesbroguh hoppas på att bli Chelseas engelska farmarklubb så att säga, självklart beroende på manager Karankas band med JM. Förutom Kenneth Omerou som ser ut att hamna där ett år till vill de ha George Saville, vilket är ok och Patrick Bamford som jag vill se i en bättre klubb nu.

JM har i kroatisk press öst beröm över Mario Pasalic, utlånad till Elche. Vilket ju har med arbetstillståndsreglerna att göra. Kroatien får först nästa säsong räknas in i det arbetsområde som styrs av EU-regler i engelsk fotboll. Enligt kroaterna har JM hängt en tung skylt på Pasalic och sagt att han är vårt stora hopp inför framtiden. Tunga ord, inte lätta att leva upp till.

TISDAG:
Everton uttalar sig alltmer självsäkert om att Romelu Lukaku ska ansluta sig. Jag är faktiskt inte lika övertygad, men ungefär samma källor är också övertygade om att Chelsea måste sälja Petr Cech pga Chelsea inte blir av med Fernando Torres....
   Det återstår mycket av silly season om vi säger så...

JM lär har gjort ett försök att locka Luka Modric till Chelsea från Real Madrid. Det var ju han som tog honom dit framför näsan på Chelsea (typ; det var ju så att spuds vägrade sälja honom till oss). JM lär ringt och pratat med Modric om att göra övergången i sommar men fick nej.

JM pratar lite om framtida spelare i Chelsea från akademin (framförallt engelska). Läs >>

Dider Drogba lär fått en bonusklausul i sitt kontrakt. Den ger honom 5.000 pund för varje mål han gör för Chelsea. Hoppas han tjänar stora pengar då. Däremot lär hans fasta lön tilllhöra truppens sämsta då det spekuleras i ynka 55.000 pund i veckan. Hälften av vad han tjänade i Turkiet och bra mycket mindre än hans lön i Kina (de få gånger han fick ut den).

En i mina ögon intressant spelare lär erbjudits Atletico Madrid för att PSG ska kunna köpa Angel di Maria. Det är Ezequiel Lavezzi som jag alltid gillat för rätt facila 18m pund.

Hur skvallercirkusen fungerar, särskilt i Spanien. Thibaut Courtois har på Chelseas hemsida ännu inte fått ett tröjnummer, vilket Marca och allt vad de heter nu tolkar som Courtois inte kommer att spela för Chelsea den här säsongen heller utan lånas ut. IDIOTER. Det faktum att Courtois fortfarande är på semester och därför inte valt nummer har tydligen inte förutspeglat intellekten (brist på) i de här tidningarna. Ingen annan har fått ett tröjnummer innan de inställde sig på träning (alternativt kontraktsskrivning),

Medierna har också gett sig den på att skapa konflikt mellan Petr Cech och Thibauat Courtois. Så CSFC vill mana er till en sak - tro inte på skitsnacket. Vi har två av världens bästa målvakter i klubben (åtminstone när Courtois' semester är över) och ingen vet vem som blir förstemålvakt om det ens blir en förstemålvakt. Vi vet dock att framtiden hör till den yngre av dem, men att gamlingen tänker inte vika ned sig utan att visa vad han kan. Men oj vad mycket skitsnack vi kommer att få höra och läsa kring detta framöver. Så CSFC lovar att hålla tillbaka och inte underblåsa tjafset, skvallret och lögnerna alltför mycket utan hålla en väldigt strikt linje till vad som sägs.

Aston Villa intresserar sig för Victor Moses. Hoppas det är köp och inte bara lån i så fall. Men pengarna som lades ut lär Chelsea aldrig få igen.

Chelsea har en internationell spelare för mycket för de tillåtna kvoterna i olika turneringar. Medias slutledning är därför att Chelsea måste sälja Cech, eller Torres. Tanken att man kan ha olika trupperna anmälda till olika turneringarna tycks inte föresväva de här skribenterna. Men visst vore det bäst för Torres om han återvände till Atletico; men hans lönekrav är för höga och därmed lär han bli kvar tyvärr. Och det är bättre att han är kvar och förstärker konkurrensen i klubben än att Chelsea lånar ut honom och betalar hans lön under lånetiden. Ett spel som nog flera klubbar spekulerar i.

MÅNDAG:
Wolfsburg tänket tydligen bli Tysklands Chelsea. De har redan tagit gnällspiken de Bruyne, de rycker i Lukaku och nu värvar de svensken Amin Affane som Chelsea släppte förra året (och som av någon anledning också gick ut och gnällde). Så missnöjda spelare som varit i Chelsea verkar hittat ett ställe där de åtminstone känner sig mer uppskattade även om Affane tydligen mest är värvad för reservlaget. Han är dock duktig på fasta bollar och det är möjligt att han får ny fart på karriären. Rätt många spelare som aldrig tog steget från ungdomsakademierna till a-lagstruppen har annars spelat i Tyskland och Chelsea har börjat låna ut spelare till Bundesliga i en allt större omfattning (Thorgan och Piazon t ex i år).

Patrick Bamford verkar gå till Middlesbrough på lån. Jag tycker inte det är rätt. Även om Karanka är kompis till JM och Omerou verkar gå dit tycker jag det är en för svag klubb för Bamfords utveckling. Jag vill helst se honom utvecklas i en PL-klubb, Crystal Palace eller Leicester, kanske även Burnley hade känts bättre. Eller åtminstone i en toppklubb i Championship och jag tror inte Boro är det. Bamford har underbar instinkt framför mål, han rör sig väldigt bra. Han behöver förbättra huvudspelet och fysiken. Kanske hade det allra bästa varit för honom att vara kvar i Chelsea och få lära sig av Drogba... ätminstone under hösten och sedan kanske lån till våren istället!
    Det har senare framkommit att QPR lär varit intresserade. Redknapp hade nog varit en bra läromästare för Bamford. Synd.

Det lutar också åt att Nathaniel Chalobah lånas ut igen och John Swift.

Matej Delac startade igår i mål och det är en spelare jag lite grann börjat ge upp om då hans lån s a s har blivit sämre klubbar hela tiden. Men enligt rapporterna (jag missade ju första pga tidsförvirring) gjorde han en utmärkt halvlek och minst en klassräddning. Han fick mycket beröm av Petr Cech, och det går en lång väg.

Som väntat av CSFC ser det ut som Frank Lampard kommer att träna med Chelsea tills nya säsongen startar med New York City i mars. Om det också innebär att han skriver på ett korttidskontrakt och spelar är nog mer osäkert, det handlar ju om skaderisker och sådant plus konkurrenssituationen med att han nu tillhör en konkurrerande klubb. Men att han som Villa skulle spela i Australien var nog aldrig aktuellt.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop