csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

12-18 maj 2014

Nyheter v-20


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

LÖRDAG:
En Chelseaspelare fick bli ligavinnare i år. GRATTIS Thibaut Courtois. Och han har chansen att vinna CL också, vilket jag hoppas. Det är så oerhört skönt att de spanska arroganterna inte vinner.
    Jag tror visserligen inte Atletico nu kommer att bli en spansk gigant i många år. De är för svaga ekonomiskt med för misskött ekonomi ändå sedan Jesus Gils tid. Men de har varit laget med flyt. Och som CSFC tog upp redna innan playoff-lottningen, man måste respektera och akta sig för lagen med flyt - för det kan gå hela vägen för dem.

Ännu en gång verkar det som de grå skrikarna i pressen överdrivit och förvärrat situationerna. Tyvärr är man ju som fan och supporter hänvisad till dem då informationen ut ur Chelsea inte alltid är den främsta. Sedan är det hur man tolkar det hela och återigen är ödestanterna i media mest negativa. Läs istället här vad Eden Hazard egentligen säger om sin framtid, och den ligger inte i Paris. >>

Mer läsvärt även om vi alltid måste ta alla uttalanden om släppa fram ungdomar i Chelsea med en nypa salt, för vi vet att titeljakten alltid går före utveckling. Men då jag vant mig vid titlar så är jag inte emot det, titlar är trevliga - för mig som fan trevligare än talangutveckling ärligt talat. Ändå har Chelsea förmodligen världens just nu bästa akademi även om vi åkte ut i kvarten tror jag det var efter en dålig match mot Schalke i Youth CL. Läs >>

FREDAG:
Thorgan Hazard blev inte bara nominerad, han vann utmärkelsen Årets Spelare i Belgien. Stort grattis. Bröderna Hazard gör rent hus.

Läsvärt om ännu en av de unga talangerna, Charly Musonda. >>

TORSDAG:
Trevlig intervju med Isak Ssewankambo som tillhörde båda lagen som fick fira som mästare i år.
Läs >>

Räknar vi utlånade spelare har Man U och Chelsea vardera 16 spelare med i VM.

Vi hade ju en liten tävling innan säsongen där det gick ut på att tippa de sex första lagen, eller ens de fyra första lagen och som utslagsfråga nedflyttningslagen. Vi kan väl säga så här; ingen hade rätt.
   Det var ju de överpresterande Liverpool som ställde till det och de underpresterande Tottenham och United - så mycket kan vi säga. Själv hade jag United utanför på femte plats, men jag hade åtminstone Cardiff rätt på sista plats ;-). >>
     De absolut flesta av oss tippade (tippar) med hjärtat och hade Chelsea först. Så blev det inte, men vi var ju nära.
   Bara två stycken var coolare och hade den slutliga vinnaren rätt. Men sedan gick det mindre bra. Adam A hade City, Chelsea, United, Tottenham och Jonathan L hade City, Chelsea, Tottenham, United.
   Det var dock en väldigt svårtippad säsong, no doubt.
    Nästa blir ännu värre för Chelsea kommer att ha en anfallare (vem hade trott att alla tre skulle floppa i år), City förstärker försvaret, vilket också Liverpool kommer att göra. Arsenal kommer liksom vi att sikta in sig på anfallare och United kommer att kölhala hela truppen och får nog räknas som ett starkt tips till att slåss om CL-plats igen. Tottenham, tja, vem vet.Everton kanske som nu om de inte får tag i bra köp, de levde ju mycket på bra lån i år. Min känsla är dock att Liverpool får det svårare nästa år. Flera spelare har nästan peakat i år, de har inte haft Europaspel (en "fördel" United nu får) och de har en för tunnt rupp idag att slåss på alla fronter. Men som alltid hänger väldigt mycket på vad som händer på inköpsfronten i sommar. City och Chelsea kommer nog att vara de minst aktiva klubbarna.
   Era tips 2013-2014. >>>

ONSDAG:
MANCHESTER UNITED U-21 v
CHELSEA U-21  1-2

ManU är regerande mästare men det är ett starkt lag Chelsea ställer på fötterna, med Nathan Aké och Lewis Baker i spetsen.
    Svenske Ssewankambo startar också.
    Mycket bra skott av Lewis Baker när Feruz halkar, Ben Amos, Uniteds andremålvakt, räddar dock. 5
    Första gula till Pearson för en ful fotsula mot smalbenet på Chelseaspelaren.
    Fösta chansen och det blir MÅL för Tom Lawrence som gjorde startdebut i säsongsavslutningen i ManU. 12
    Många Chelseaspelare har ramlat vilket tyder på att det är välvattnat och de valt fel skor. Synd.
   Swift får kort. 14
   Chelsea började bäst men efter sitt mål har MU varit klart farligare även om det delvis beror på trillande Chelseaspelare.
   Chelsea har kommit tillbaka i matchen och för spelet, men det är målen som räknas. Vi får hoppas på en vändning som liknar den de gjorde i FA Youth-finalen.
    MÅL. Charly Musonda gör en inbrytning som Hazard brukar och sätter den i mål. 22
   Chelsea spelar väldigt bra, Man U är inte dåliga men Chelsea spelar helt klart bäst. Däremot är jag rätt irriterad på Feruz som måste byta skor. Han har nu trilllat omkull själv fyra gånger i matcher, i mycket bra lägen.
     John Swift försöker placera bollen men precis utanför. 32
   Tempot har gått ned ordentligt och det är nästan lite tippititåfotboll av Chelsea som försöker kontrollera bollen. Men det händer inte mycket för ögonblicket och bägge lagen är nog nöjda med resultatet inför pausen.
   En Unitedspelare försöker filma till sig en straff, men det var en försvarare och de är inte lika duktiga på just det som anfallare kanske är. 40 Han slapp dock varning.
   Swift överraskar nästan målvakten och det var frågan om Hawkeye-systemet är på för det var ruskigt nära att målvakten tog den över linjen. 45
   Gult kort för Ekanganeme när han fult gör ned Aké. Bra läge. Muren lyckas nicka ut den. Hörnan dålig. Halvtid. 1-1
     Nditi skjuter från långt håll. Inte illa alls men Amos ser bollen hela vägen . 48
    När man ser ungdomslagen, U-18 och nu U-21 (många samma spelare) måste jag säga att jag häpnar över kvaliteten. Mognaden och spelskickligheten. Jag tror ärligt talat de här lagen skulle kunna vinna allsvenskan för jag har då inte sett samma nivå på spelet i någon allsvensk match i år.
   Lewis Baker gör en jättemiss och i fritt läge skjuter han över på ett perfekt inlägg av Loftus-Cheek. 54
   Några minuter med osedvanligt många misspass och studsbollar. Det mesta gick Uniteds väg.
   Loftus-Cheek kommer fram men Amos får ihop benen och räddar. 59 Perfekt pass av Feruz. Han har verkligen klivit fram i andra halvlek efter en rätt anonym första. Dags för Baker också nu.
    Wilson ut haltade (succédebutanten häromveckan som gjorde två mål för ManU). Weir in och precis innan borde sexan Ekman-något fått sitt andra gula. Solklart. 68
    Feruz svår boll strax över. 69
    Feruz knuffas ned i boxen, men tydligen inte tillräckligt för straff. 73
   Pearson tar sig fram och blir fri men Blackman räddar lätt. Precis innan har Kasey-Palmer kommit in och det var han som gjorde misstaget.
   MÅL. Lewis Baker skjuter från håll. Precis på straffområdeslinjen. Utanför Amos räckvidd. 79 Hans 18:e mål den här säsongen - av en mittfältare!
    United har bara haft en farlig chans i hela matchen förutom målet, men nu lär de satsa allt framåt sista tio.
   James av för Blackett. Hörna för United och Chelsea får inte bort bollen utan den kommer tillbaka men nickas över. 82 Scholes och Giggs ser måttligt nöjda ut på läktaren ;-)
   Charlie Colkett in för Musonda. 86
   Hörna. Kort, tidsfördröjning är modellen just nu.
   Pearson borde fått sitt andra när han gör ned Baker. Och det blir ordentligt med bråk när Unitedspelarna försöker dra upp Baker. 88
    Bra frisparksläge. Chelsea har rätt få spelare i boxen. Nära, men backen får huvudet på den. Lille Feruz är knappast en huvudspelare.
   Fyra tilläggsminuter.
   Aina gör en jättebrytning com publiken försöker få tills traff. 90+2 Bollen hamnar hos Baker som inte har en aning om det. Baker skadas när Unitedspelaren vräker sig fram på den.
    Hörna United. 90+4. Dålig hörna. Klart över tiden, men Bakers skada orsakar väl det. United har bollen utanför boxen. Jätteskott på volley men Blackman fick till slut göra en avancerad räddning och det gjorde han. Han har knappt behövt göra något innan.
    CHELSEA ÄR U-21-MÄSTARE på Old Trafford.

Ola Aina, Andreas Christensen jättebra där bak och Aina som bara spelade sin andra match som mittback. Baker gjorde vad han skulle och kontrollerade med Loftus-Cheek (mycket bra i andra) och Swift dominerade mitten. Nathan Aké suverän i den defensiva rollen. Ssewankambo mer anonym i mer defensivt spel än i U-18-finalen. Musonda bra tills han tröttnade i andra. Suverän insats av alla. Blackman behövde knappt röra bollen men oj vilken räddning på matchens nästan sista skott.


Chelsea har två tidiga vänskapsmatcher planerade (innan VM-spelarna, och de är många är tillbaka) med akademi och truppspelare är tillbaka. 16 juli mot Wycombe, 19 juli mot AFC Wimbledon.

Om ni kan (Chelsea TV) missa inte finalen ikväll. U-21-laget spelar final i sitt mästerskap borta mot Manchester United. Ungefär samma spelare plus några som vann FA Youth Cup.

Patrick van Aanholt är senaste VM-spelaren (i den prel. truppen) för Holland.

Thorgan Hazard är reserv på hemmaplan för Belgiens VM-trupp. Nästan så man hoppas på skador så han får vara med. (Platsen gick tydligen till Adnan Januzaj från ManU som aldrig ens spelat för Belgien...)

TISDAG:
BEKRÄFTAT: John Terry spelar ett år till.

Fernando Torres är med i Spaniens prel VM-trupp. César Azpilicueta är med. Fd Chelseaspelaren Juan Mata tillhör de 30 som ska ned till 23.
   
Belgien har tagit ut Courtois (även om han av någon anledning skrivs in som Atleticospelare fast han officiellt återvänt till Chelsea från lånet när VM spelas), Lukaku och Hazard.

Inte oväntat direkt.
    Eden Hazard blev Årets Spelare i Chelsea.
    César Azpilicueta vann Spelarnas Årets Spelare.
   Paulo Ferreira
fick en specialbelöning för sina tjänster till klubben, 2004-2013.
   Lewis Baker blev Chelsea Unga Årets Spelare och fick också priset för Årets Mål.

Fler VM-åkare. Christian Atsu är med i Ghans prel trupp, liksom Frank Lampard och Gary Cahill i Englands.
   

MÅNDAG:
Ashley Cole kom inte med när Roy Hogdson chansar med en ung trupp till VM. Gary Cahill och Frank Lampard är dock med och skänker lite rutin. Därmed är 11 Chelseaspelare uttagna till VM, hittills.

Chelsea tjänade 95m pund på årets säsong i tv-pengar och placeringen i ligan. Den missade andraplatsen och mindre attraktiv fotboll (kanske) kostade oss ca 3-4m pund. 22 m blev det för ligaplaceringen av de pengarna. Mest fick Liverpool som fick 2m mer i tv-pengar än något annat lag i toppen!

Petr Cech vann ensam Golden Gloves. Det är tredje vinsten och andra gången han tar hem titeln på samma antal nollor som en annan målvakt (då Pepe Reina 2009-10 på 17). Den här gången slog han konsonantmannen i Arsenal då Cech hade spelat mindre antal matcher.

JM sa i helgen: "Eto'o has finished his contract but I think Torres will be at Chelsea next season." Vi är nog rätt många som tvivlar, men Torres sitter på ett jättekontrakt och ingen vill ju ta över det. Se på Inters påstådda skambud att ta Torres om Chelsea betalar hälften av hans lön nästa säsong...

När man tittar på helgens resultat så väcks en fråga. Har det blivit för svårt att vinna både ligan och Champions League samtidigt? Bayern lyckades förra året men trots enklare motstånd i ligan i år åkte de ur CL. Chelsea brände sitt krut, kanske, på CL och tappade fokus i ligaavslutningen. Real Madrid och Atletico Madrid snubblar omkring som Liverpool nu i slutspurten. PSG hade knappt motstånd i ligan och borde kunnat koncenterera mer på CL. Juventus vann överlägset i Italien och åkte ur i gruppspelet i CL. Det verkar nog som det finns en tendens där någonstans. Antingen satsar även de absoluta topplagen på ligan eller på Champions League känns det som. City avslutade ligan starkt efter att åkt ur CL, Liverpools överprestation i år tillskrivs i stor utsträckning det faktum att de inte ens var med i CL. (Kommer United att gynnas av det nästa år eller kommer klubbens planerade vänskapsmatcher dra fokus för dem).
    För en supporter anser jag, kommer ligan alltid komma först. Men för media och spelare verkar det idag som om Champions League betyder mer.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Försvarare har vi gott om, ändå ska Chelsea köpa evertons stjärnskott John Stones för 12m pund, om vi ska tro ryktena.

Senaste dagarna har ryktena sagt att Diego Costa är närmast en klar affär. Idag tvärvänder de och säger att det kanske inte alls blir någon affär. Vi lär få se, tipset är ändå att besked kommer före VM. Chelsea, liksom många andra klubbar, är uppenbarligen angelägna om att ordna transferaffärerna före VM. Alla vet ju att en succé under VM innebär bra mycket högre priser. Å andra sidan är det också risken för allvarliga skador under VM att ta hänsyn till.

FREDAG:
PSG och Man City får böta 540 m kr (49m pund) var för att de brutit mot Uefa FFP. Snacka om ett löjligt slag i luften. För deras ägare är det som att betala en p-bot för oss vanliga människor. Något lite mer betyder det att de bara får ha 21 spelare i nästa års CL-trupp. Det låter inte så farligt, men då ett visst antal måste uppfylla Uefas löjliga regler om home-grown innebär det faktiskt att båda klubbarna måste avstå spelare som är näst intill startspelare för att fylla på med juniorer. Ändå, särskilt hårt straffade blev de inte. Kanske för det är första året eller...

Mycket rykten ikväll om att Atletico kräver Lukaku i dellikvid för Diego Costa. Vi får väl se, Lukaku själv lär inte vara road.

Hazard till Liverpool. Det är åtminstone vad Liverpool vill om man får tro Metro.
   Det handlar alltså om Thorgan Hazard och Chelsea är vansinniga om de släpper honom dit. Även Schalke och Everton verkar intresserade och ett lån till Everton kan man väl gå med på. Hellre PL-erfarenhet än spel i Bundesliga, men absolut ingen försäljning.
   Samtidigt rapporteras det att JM personligen åker till Belgien för att följa Thorgan.

Nu börjas det. Snacket om att Petr Cech ska säljas. Tidningarna har övertygat sig själva om att JM har lovat Courtois att bli förstemålvakt. Något jag tror på ungefär lika mycket som Blåkullahäxor. Men jag kan mycket väl tänka mig att Courtois tas tillbaka och de två får göra upp på plan om vem som ska stå mest och oftast. Jag vidhåller min absoluta uppfattning om att idéen om permanenta förstamålvakter tillhör historien och Real Madrid är väl en klubb som visat det under den här säsongen då de haft en strikt uppdelning i att Lopez stått i ligan och Casillas i cuperna.

Samuel Eto'o verkar släppt sin verklighetsuppfattning helt nu. Först de bittra kommentaterna om JMs skämt om hans ålder och nu påstår han i African Football att han minsann var bättre i Chelsea än de unga spelarna. Ett uttalande så långt från verkligheten att man bara kan skratta för Eto'o själv menar säkert t ex Hazard, men de enda unga spelare han var bättre än var möjligen 16-åringarna Dasilva och Solanke i U-18-laget. I mina ögon var Eto'o knappt ens snäppet bättre än våra två största floppar de senaste åren, Kezman och Veron. Eto'o tror ju också på fullaste allvar att någon av toppklubbarna i Europa är intresserade av honom efter årets säsong. Jag tror nog han bör återgå tillPlan B och Real Mallorca istället för att sikta på att spela till han blir 42 som han talar om, när nu detta kan bli. Visst kan han bli en tillgång i ligor där tempot är lägre och han kan ligga och fiska enbart i boxen, men jag tror inte någon toppklubb i England, Tyskland eller Spanien är intresserade.

Jag börjar känna mig allt mer bekväm med att verkligen tro på Diego Costa i blått nästa sommar och det ser också ut som om affären blir klar innan VM vilket vore en välsignelse. Dock blir den inte av förrän efter Champions Leaguefinalen då åtminstone jag (liksom i helgen) kommer att heja som en galning på Atletico av massor av skäl, ett att Atletico har en Chelseaspelare och kanske två.

En annan affär jag tror på är att Marko Marin lämnar Chelsea permanent i sommar för att köpas in av Europa Leaguevinnarna Sevilla (har något lag åstadkommit så usla straffar som Benfica i en viktig final förr, kanske men det är inte vanligt).

TORSDAG:

Senare under dagen blev det David Luiz mot Mario Mandzukic.

Dagens David Luiz. Bayern München för 25m pund. STANNA LUIZ!

Samuel Eto'o har etiketterat JM som "fool" för "skämtet" om att han är 33 eller kanske 35 år gammal. Något som ledde till en bra målgest, men uppenbarligen är Eto'o inte direkt den förlåtande typen. Nu lägger han planerna på att spela för Real Mallorca tydligen på hyllan och räknar med (tror) att han ska spela Champions League nästa år igen. Inte i Chelsea. Han gjorde några bra grejor, framförallt matchen mot United på Stamford men i det stora hela var han en av de värsta målsumpare klubben värvat. Kezman faller i minnet.

Lukakus framtid i Chelsea ifrågasätts efter ynglingens mindre genomtänkta uttalanden under året. Han har spekulerats bli mellanskillnad mot Costa och så vidare. Senaste är att Chelsea förbereder ett nytt kontrakt för honom...

ONSDAG:
Chelsea Ladies slog ikväll också Millwall, 4-0.

Intressant fakta när vi tänker på vad kidsen gjort. Chelsea gav alltså bort hemmamatchen både i semin mot City för att a-laget spelade mot Atletico och nu mot United därför att Stamford Bridges gräsmatta just nu inte finns till. (Den läggs ju om). Chelsea skulle alltså egentligen spelat både semi och final hemma.

Jerry har hört av sig och säger att Kenneth Omerou på Instagram meddelat att han stannar i Chelsea. Så antingen har han accepterat Chelseas lönebud eller så är det ett uttalande tillsvidare. Vi får säkert se honom spela i Nigerias backlinje i VM och avgöra hur långt han är från en startelva i Chelsea (för det är ju bra mycket lättare att bli landslagsman än startspelare i Chelsea).

Dagens David Luiz är att Barca ska ha sagt att de inte alls är intresserade av honom. Det undrar jag, men de är säkert nog bara ute för att försöka pressa ned ev pris för vi vet ju att Barca lägger bara pengar på anfallare, inte på försvarare.

Roberto Firmino är nästa namn på skvallerlistan. Vet inte ens vem det är?!
   Han är anfallare i Hoffenheim har vi nu lärt. Blev inte mycket intressantare i mina ögon pga det.

TISDAG:
Romelu Lukaku ska ha erbjudits Atletico Madrid som del i en övergång för Diego Costa. Lukaku själv lär dock inte vara lika intresserad av att spela i Spanien pga rasismen som färgade spelare möter där.

STARKA rykten ikväll om att John Terry skrivit på en ettårsförlängning. Ej bekräftat ännu. Lönen ska hamnat betydligt närmare hans nuvarande än tidigare spekulerat i.

Många säger att Chelsea och Atletico är överens om en övergångssumma för Diego Costa, 32m pund. Det är dock inte de bästa källorna och som Tottenham väl vet betyder det inget till spelaren kritat på.

Envisa rykten om att David Luiz är överens med Los Arrogantos och att summan blir 32m pund. Bra betalt för en back, särskilt från ett lag som aldrig velat betala för en försvarsspelare. Men än är det inte officiellt klart, men jag är djupt olycklig ens över ryktena då Luiz är min personlige favorit. (och då till en klubb jag tycker inte mycket om).

MÅNDAG:
För mig mycket oroande nyheter är att det är starka brasilianska rykten om att David Luiz går till Los Arrogantos. Avtalet ska till och med redan vara klart men kommer inte att bli offentligt förrän efter VM. Usch, fy, och bläh säger jag.
   Dock samma källa säger också att det finns ett sådant avtal, men det finns tydligen inte på något sätt någon ekonomisk uppgörelse mellan Chelsea och Barca. De är ju också omtalat snäla när det gäller att betala för försvarare så mycket kan hända ännu.

Ashley Cole spolades av Roy Hodgson, ännu ett tecken på att mina tips om deras VM-äventyr lär gå i uppfyllelse och inga engelska fans lär gilla det. Ashley Coles svar är att pensionera sig från allt landslagsspel.

Som väntat dyker alternativen upp; för när ena blaskan säger att Chelsea redan förhandlar med Costa (och hur länge har vi inte hört det) så säger andra att det blir ingen affär utan nu är det Mauro Icardi som är aktuell istället. Dzeko igår, Mandzukic veckan innan. Tro mig, för den som inte redan är trött på det här måste ha en ängels tålamod.

Och just det, nu ska Mourinho sparkas. För Roman Abramovich har sett färre matcher i säsongsavslutningen än tidigare och det tyder medierna som att Josés tid i Chelsea är över...

Vill ni ha en egen klubb så meddelar nu Randy Lerner att Aston Villa är till salu.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop