23 mars 2014

Penna på väg, tack

Ett försvunnet mejl har kommit tillrätta

   Blue is the colour

Jag har sedan jag var 11-12 år varit en riktig Hammarbyare, det har alltid varit mitt lag känns det som. Men fotbollen i England har alltid varit stor i Sverige, ända sedan tipsextra kom. Genom åren har jag aldrig haftnågot riktigt favoritlag i England, jag har hoppat runt lite kan man säga. Men min första London resa var redan 1983 och matchen jag såg var derbyt mellan Fulham-CFC, Chelsea spelade i andra divisionen det året.

Matchen slutade med CFC seger 5-3. När jag sedan insåg att "Bajen va´namnet" egentligen var CFC´s  hymn "Blue is the colour" då blev det Chelsea som vart favoritlaget i England.
Detta utan att ha jättekoll på resultat och så, nej mitt intresse kom att öka med Jimmy Floyd Hasselbaink, som ständigt gjorde mål, däribland många spektakulära sådana. Intresset ökade ytterligare när Roman klev in och CFC blev en riktig utmanare både i ligan och i Champions League. De sista 5-6 åren har intresset blivit allt större och resorna till London allt fler, mycket pga. att mina grabbar  också är otroligt intresserade.

I år har det blivit tre resor hitills, med ytterligare en inplanerad. Det känns fantastiskt att José är tillbaka, det har liksom enat allt och alla. Det gör också att det blir än roligare att åka över för att kolla.Hammarbyintresset finns kvar, men i takt med att CFC  hela tiden tilltar så avtar Hammarby Dessutom är det så stor skillnad, som två skilda sporter faktiskt. Det är som en av grabbarna säger:

Jag ser hellre en match i London än har säsongskort på Bajen. Den här säsongen har varit otrolig så här långt, äntligen är vi med i kampen om ligaguldet igen.
 
Måste också berömma dig för en otroligt bra och uppdaterad hemsida, jag kollar den flera gånger om dagen. Den är överlägsen tillsammans med "We ain´t got no history" tycker jag.
Keep up the good work. Nu ser vi fram  emot en spännande avslutning på säsongen och en riktigt vass striker under sommaren.

 



Pär

Besök csfc-facebook: facebook