csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 30 sp 20 v 6 o 4 f 56 - 23 mål 66 p

10-16 mars 2013

Nyheter v-11


GLÖM INTE, VINN EN CSFC-PENNA >

SÖNDAG:
Graham Poll tillhörde inte direkt mina domarfavoriter när han var favorit, men han är den ende som verkligen tittar på domarnas insatser i media idag, vilket verkligen är värdefullt. Även om han för det mesta är lite subjektiv om vi säger så. Ändå, även han anser att Foy tappade bollen totalt igår. Läs mer >>> Jag håller dock fortfarande inte med om att Matics mål var felaktigt för det är omöjligt att bollen kunde hamna där den hamnade om den träffat en hand som var bakom kroppens centrallinje. Ren fysik alltså.
   Tyvärr gör ju Foy det ALLTID när han dömer mot Chelsea, för han dömer inte i matcher med Chelsea, han dömer emot Chelsea och så har det varit i flera år och det är faktiskt ren skandal att han får fortsätta döma.

LÖRDAG:
Jag har inte orkat läsa media efter dagens match, men en vän mejlade detta och det är ju bara så sant:
"I prefer not to speak about them. If I speak I will be in trouble and I don't want to do something we are not allowed to do - speak about the refs. I don't want to be charged with bringing the game into disrepute so I don't comment. "
   Orden är José Mourinhos. De talar volymer.
   Det är ju bara det - det är alltid exakt detsamma när Chris Foy dömer Chelsea. Måtte den usle domaren äntligen gå i pension någongång eller bli avstängd för alltid för uselhet. Och vi chelseafans är inte de enda som tycker det; fråga scousers eller nästan vilket lag som helst. Chris Foy är den sämste domaren i Europa som får döma på toppnivå. Ändå, matchen förlorade vi på att vi inte kan göra mål.


Idag förlorade vi titeln, tyvärr är det reaktionen just nu.

Luiz och Cole har skadekänningar men Torres kan vara med i truppen idag.

Mourinho har återigen ifrågasatt varför Premier League snarast motarbetar klubbarna som spelar i Europa än hjälper dem med hur matcherna läggs. I andra länder är det ju så att ligorna försöker hjälpa de klubbar som spelar ute i Europa i veckorna, men i Premier League är det närmst tvärtom. Mourinho har självklart helt rätt och detta är faktiskt något Premier League måste ta till sig och justera inför framtiden. Som Man City som idag spelar tidig match, knappa 48 timmar efter de mötte Barcelona. Det är bara fel (att sedan City med tio man kunde slå Hull är en annan sak).

Jag kände mig redan nervös inför matchen mot Villa ikväll då det känns som alla tror vi ska vinna den lätt, och det brukar vi aldrig göra mot Villa - vinna lätt. Jag blev inte mindre nervös när jag upptäckte att JM aldrig någonsin vunnit borta mot Villa! Vinner vi dock, då blir det vår 400:e vinst sedan Roman Abramovich tog över Chelsea 2004. (Av 640 matcher)

Petr Cech är nu ensam i ledningen bland målvakter när det gäller att hålla nollan. 13 stycken nu. I skytteligan ligger dock Eden Hazard en bra bit från Luis Suarez. Men för en mittfältare är 13 mål bra så här års, och kanske inte riktigt jämförbart med en anfallare på 24 mål.

FREDAG:
GRATTIS TILL OSS IDAG. CSFC FIRAR 44 ÅR som fanklubb till Chelsea Football Club. En gång den största i Norden och till slut väldigt trött på Ken Bates's diktatur och därmed slutade vara den officiella fanklubben. De villkor han ställde var något vi aldrig kunde ställa upp på. Att vara inofficiell fanklubb är faktiskt roligare.

Det blir en extremt intressant fotbollshelg, följd av en väldigt viktig CL-match som vi ändå är i förarsätet till att gå vidare från. Alla förväntar sig att vi ska vinna mot Aston Villa. Livsfarligt. Särskilt som vi brukar ha rätt svårt mot Villa även om Bertrand inte får spela på lördag. Men det är kanske de andra matcherna i helgen som verkligen tilldrar sig även vårt intresse. Arsenal mot Spuds. Man U mot Scousers. För första gången på hur länge som helst måste man heja på ManU och Spuds. Arsenal har drabbats av flera tunga skador (liksom Tottenham, men Arsenals är nog värre). Arsenalfans måste förbanna dumheten hos sina stjärnor. Wilshere spelar vidare skadan i en helt oväsentlig vänskapslandskamp och är borta i månader. Özil skadar sig efter två minuter och spelar en hel halvlek skadad vilket skadade både honom, laget och lagkamraterna. Tyvärr är väl Scousers favorit mot ManU trots bortaplan, så dåliga är United just nu i mina ögon. Men om United kan ta poäng av Scousers är de nog nästan borta ur titelstriden. Varje poängförlust för ett topplag just nu kommer att kosta nästan dubbelt i verkligheten. City spelar borta mot Hull, faktiskt inte någon lätt uppgift även om de borde vara ordentligt laddade efter senaste veckans förluster.
   Men viktigast är att vi klarar hem tre poäng i en svår bortamatch, oavsett hur mycket engelska tidningar tjatar om att vi har det enklaste spelschemat...det kan nog diskuteras.

TORSDAG:
Eden Hazard blev idag utsedd till London Player of the Year. Inte illa, men knappast någon mer känd trofé.

ONSDAG:
För de som inte kunde se matchen, se Newcastles skamfulla mål och att det är en ung spelare som gör det gör det i mina ögon bara ännu värre. Hur uppfostras spelare idag? Fast med Skalle-Pardew som klubbmanager kanske det inte är underligt. Döm själva >>>

TISDAG:
Dominic Solanke ger Chelsea ledningen borta mot Newcastle i FA Youth Cup kvartsfinal. 22
   Det borde blivit två nu; men i stolpen och sedan räddning på mållinjen (nästan så man undrar om kamerorna är i aktion).
   Newcastle kvitterade på en fruktansvärt misstag av domaren när Newcstlespelaren slår in bollen med handen efter en frispark. Ren och skär SKANDAL att det blev godkänt och att spelaren inte skäms ögonen ur sig. Värsta jag sett sedan Maradonas Guds Hand. Att en ungdomsspelare är så oerhört osportslig är mer än trist att se. Beeney hade utan tvekan räddat annars. Nu hoppas jag vi krämar fuskarna från nordost.
   Newcastle spelar också för övrigt väldigt fult, men då mer hårt och klumpigt.
    Jättemisstag av Loftus-Cheek och Newcastle leder totalt orättvist. Nu får Chelsea ta sig samman. Ett fuskmål och ett extremt billigt mål. Ändå är Chelsea helt klart det bästa laget på plan så vi kan nog vända detta.
   Chelsea var det klart bättre laget i första men FUSKMÅLET och jättetavlan sänkte lagets moral en hel del och Viveash måste få upp spelarnas gnista i halvtid, för de kan verkligen vända detta.
    Svag inledning av andra där Newcastles väldigt fysiska spel lönar sig och Chelsea kommer ingenstans - ännu.
   Kiwomya kvitterar. Så rättvist. Klassmål. 52
   Underbart mål av jättetalangen Jeremie Boga. Så underbart. 3-2 till Chelsea. 64
   Vi är på väg till vår sjätte semifinal i FA Youth Cup på sju år. Otroligt facit i den viktigaste ungdomsturneringen i England.
   Det är rätt fantastiskt att se de här 17- och 18-åringarna. De flesta av dem skulle platsa i allsvenska lag och de har en passningsskicklighet som inte ens eliten i Sverige hade när en annan växte upp.
   Fuskaren som slog in bollen med handen är en skam för spelet. Kemen heter han och han borde skickats av plan för länge sedan. Tre fula överfall plus fuskmålet. Hur får han vara kvar på plan. Och det är en ungdomsspelare som spelare så oerhört fult och illa. Ledarna i Newcastle måste verkligen ta itu med den killen.
   MoTM i Chelsea Izzy Brown i konkurrens med Jeremie Boga. Jag är också imponerad av målvakten Mitchell Beeney, men Loftus-Cheek har bara blivit sämre sedan han fick det stora kontraktet. JM har nog rätt om (vissa) unga spelare - de är mer intresserade av pengarna än äran. Dansken Andreas Christensen bäst i försvaret.
   Knappa fem plus tillägg kvar. Håll i det här, för segern är helt rättvis.    
    3-2 slutresultat. Arsenal väntar i semin.

Younes Kaboul har fått sin avstängning förvandlad. Skönt tycker jag. Jag tycker absolut att det var straff när han trycker till Eto'o väldigt tydligt i ryggen, men den där löjliga frilägesutvisningsregeln borde bara helt enkelt förbjudas så jag är glad över att han inte blir avstängd, för det och straff är för hårt straff.

MÅNDAG:
Chelsea möter imorgon Newcastle i FA Youth Cup. Kvartsfinal. Matchen går kl 20 på Chelsea TV.

18-årige Isak Ssewankambo gjorde mål igår i en U-21 match mot Middlesbrough. Svensken som just fyllt 18 kom från bänken.

Samuel Eto'o blir 33 idag (eller 36 eller 40 beroende på vem man tror på). Vad som är solklart är att CHELSEA FOOTBALL CLUB blir 109 år.

Onsdagen den 10 mars 1905 bildades Chelsea FC på The Rising Sun pub ett kort stenkast från arenan. De är en rätt trist gastropub idag - hade de fattat värdet av marknadsföring hade gått tillbaka till det gamla namnet och satsat på att bli en supporterpub. Men det är ett annat ärende.

GRATTIS CHELSEA!

 

 

Rykten, notiser m m, v-11


LÖRDAG:
Ett fullständigt sensationellt rykte är att Chelsea tänker försöka värva Sergio Aguero från Manchester City i sommar!
   Tyvärr är källan inte särskilt trovärdig. FootballDirectNews.

Portos Fernando var nära Man City i januari men de ville inte hosta upp tillräckligt mycket (Porto har alltid varit bra på att ta betalt). Nu sägs det att Chelsea tänker utmana om honom. Ännu en (svindyr) mittfältare. Tror inte det.

Tro det om ni vill. Roman hotar att bänka Thibaut Courtois om han inte skriver en kontraktsförlängning med Chelsea. Dvs låta Courtois sitta bänkad i Chelsea i de två år till som kontraktet räcker. Samma källa, ej särdeles trovärdig, hävdar också att kontraktsförslag redan föreligger men att Courtois vägrat skriva på och att Courtois själv vill vara kvar hos Atletico på lån ett år till. Vilken härvad det här är eller är allt bara medialt skitsnack när det rör Courtois? Lite brasa bakom all rök känns det ändå som det är, men problemet är ju på något sätt delikat då Chelsea har två av världens fem bästa målvakter och bara en kan ju stå - per match.

Tipset just nu (förutom uppe i Lancaster) är att det blir Chelsea som vinner dragkampen om Luke Shaw. Intressant nog är det italienska källor som vet det!

FREDAG:
Vet inte om vi ska skratta eller börja bli lite irriterade, men JMs senaste utspel är att tabellen ljuger. Chelsea leder inte alls Premier League.
  Även om jag inte håller med Yaya Touré som uppenbarligen är ordentligt störd av JMs försök att lägga över favoritskapet på dem, så börjar det bli lite löjligt att hävda att Chelsea inte kan vinna ligan när vi leder med bara nio matcher kvar. Visst vi har en tuff match mot Aston Villa borta imorgon, men City har en tuff match mot Hull. På söndag kan dessutom de andra kandidaterna spela bort sig själva om de förlorar poäng i riktigt tuffa möten.
   Visst om vi vinner alla matcher, om City vinner alla matcher vinner City ligan. Men vi har tre segrar mer än vad de har, de har tre matcher mindre att spela - vilket nästan lika väl kan ge tre förluster (även om det kanske inte är trovärdigt).

Det är banne mig helt otroligt. Varken Mourinho eller Hazard vann månadens utnämning som februari månads manager och spelare. Det är faktiskt mer än löjeväckande och visar hur xenofobisk engelsk fotboll ännu är när Sam Allardyce och Sturridge får utmärkelserna. Det är nu en utnämning som saknar hel relevans och trovärdighet. Punkt slut.

TORSDAG:
Fernando Torres skada kan varit mer godartad än först sagd. Nu talas det om att han kan bli aktuell mot Galatasaray i veckan.

Efter visat dålig form har katapultstolen tydligen närmat sig våra grannar i Shepherd's Bush. Harry Redknapp ser ut att vara på väg ut ur klubbens med ligans största skulder, Queens Park Rangers. Hetaste tipset till hans efterträdare lär vara ingen mindre än Gianfranco Zola som hoppade av Watford i höstas.

Mycket snack igen om Lazar Markovic, han spelar ju mot Spuds ikväll. Förutom rykten om förhandskontrakt med Chelsea lär Chelseas scouter våga sig över till 3 point Lane, tillsammans med Scouser-scouter (en munfull) med flera. Vi får väl se vad som händer.

Vi känner till plane-spotters och train-spotters , nu finns det tydligen hulk-spotters som sett den storväxte brasilianaren i närheten av Stamford Bridge under dennes mycket publicerade Londonvistelse. Han kanske ville gå en stadiontur eller besöka muséet för att se hur en prissamling ser ut, men jag kan inte se något skäl till varför Chelsea skulle intressera sig för honom som spelare om han inte kommer till rena reapriset, dvs 15m pund nedåt. Jag tillhör dem som är påtagligt oimponerad av Hulk.

Arda Turan, turk i Atletico och för länge sedan knuten till Chelsea tror Galatasaray kan slå ut Chelsea. Samtidigt tror Ruud Gullit (han kanske dock kan ses som subjektiv med tanke på att han faktiskt burit den blå tröjan) kan slå Bayern München. Det tror jag med. Men jag återkommer i ämnet om vi slår ut Galatasaray, inför lottningen av fortsättningen av CL.

ONSDAG:
Marko Marin har gjort succé i Sevilla på lån, trots att han liksom förra året varit skadedrabbad. Nu talas det om att göra lånet permanent och det kanske är bra för Marin. Jag gillar den lille tysken väldigt mycket men vi har massor med talang i hans position och som sagt, han är skadedrabbad så kanske är det bäst för honom. Vi får se i sommar.

Nu sägs det äntligen vettiga saker om Thibaut Courtois, vilket är att han efter säsongen ska prata med Chelsea och Mourinho om framtiden. Kanske det biir slut på mediernas försök till att han ställer ultimatum, vilket han alltså aldrig någonsin har gjort.

TISDAG:
Daily Mail påstår att Chelsea lade bud på Hulk (jag tvivlar och undrar mest Varför?) och att det avböjdes. Men nu lär Hulk postat en bild på sociala medier där han med sin agent reser till London och självklart är han i princip klar igen för Chelsea. Men medielogiken. Det faktum att Zenit har ett långt vinteruppehåll kanske spelat mindre roll. (För Spalletti, managern, tog det dock slut idag då Zenit sparkade honom innan Zenit ens hunnit spela returen mot Dortmund i CL).

Pelé var en av de allra största, kanske störst (även om jag personligen håller Zidane som störst) spelarna, men idag är han ärligt talat rätt gaggig när han ska uttala sig om fotboll. Men även en blind höna och allt det där. Nu öser han beröm över Oscar, men då han säger nästan samma saker om Lucas Moura som har stora problem att hålla en startplats i PSG så undrar man kanske lite.

OK, det är för roligt för att inte dela det med er. Dzeko är tydligen inte Pellegrinis favorit, fast han är bra mycket bättre än en viss Demichelis som är; och nu ska han bort i sommar. För att ersättas med Fernando Torres... Källan är skum men roligt var det.

Ivan Rakitic har nämnts som mål för Chelsea även om mycket få trott på det. Men de som nasat hans namn hävdar nu att han minsann ratar Chelsea.... måste man inte bli tillfrågad innan man kan rata något...? Jag är beredd att satsa rätt mycket på att Rakitic aldrig blivit erbjuden att komma till Chelsea.

Om det inte är PSG som ska köpa alla Chelseas spelare (snart lägger de nog bud på hela klubben) så är det Los Arrogantos som lever i den absoluta förnekelsen och tror att alla vill spela för dem. Nu tror de Ramires vill spela för dem. Tror inte det, men däremot tror jag risken är uppenbar att Chelsea lottas mot Barcelona om båda lagen går vidare i Champions League. Något som faktiskt inte skrämmer mig ett dugg. Barca idag är ingenting i mina ögon mot det som var för några år sedan och kunde vi slå dem då så.

PSG tänkte försöka värva Branislav Ivanovic, vilket CSFC trodde på lika mycket som vi tror på påskharen och vilket Ivanovic själv bara fnyste åt. Nu kommer istället rykten om att Chelsea och Iva förhandlar om en fyraårsförlängning! That is more like it.
   Kan vi nu bara lösa förlängningarna med ikonerna JT och Lampard och kanske även Ashley Cole så ser det väldigt bra ut truppmässigt inför nästa år - och om vi är så här bra i år, vad ska inte hända då?

MÅNDAG:
Courtois pappa har som vanligt uttalat sig i sonens namn. Nu för att säga ungefär vad vi säger nedan. Ryktet om Courtois till Real är nonsens, det vanliga spanska skitsnacket.

Spanjorerna är som vanligt ute och cyklar vilt på höga hästar. Nu meddelar spanska källor att Thibaut Courtois kommer att spela för Real Madrid 2016. Han skulle alltså återvända till Chelsea för att spela ut sitt kontrakt och sedan gå som fri spelare till Madrid. Det kommer aldrig att hända. Chelsea kommer att sälja honom till någon annan klubb om han inte vill förlänga sitt kontrakt. Men vi känner ju alla de spanska storklubbarnas arrogans - de tror ju alla vill spela för dem.

Oscarrykten har nu förvandlats till Oscar plus en spelare till Chelsea. Och som ni vet är Cavani den spelare som PSG tydligen har i åtanke. Det vill säga om PSG ens är inblandade i detta. De rycker ju i allt och alla - när de nog borde oroa sig mycket mer för alla rykten som säger att Uefa kommer att straffa dem för att de bryter mot FFP-reglerna, särskilt med sina sponsorsavtal med ägarnas närstående företag. Än så länge tillhör det här ryktet kategorin fria fantasier som jag ser det.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop