csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 29 sp 20 v 6 o 3 f 56 - 22 mål 66 p

3 - 9 mars 2013

Nyheter v-10


GLÖM INTE, VINN EN CSFC-PENNA >

SÖNDAG:
Fernando Torres kommer att vara borta ett tag efter sin olyckliga skada på uppvärmningen igår. Det är tydligen en ljumskskada och sådana är alltid trixiga. JM tippade att han är borta flera veckor. Torres har verkligen haft otur i år, varje gång han har kommit igång har han åkt på en skada och hamnat på noll igen.

Josh McEachran spelade 66 minuter för Wigan i kvartsfinalen i FA Cupen borta mot Manchester City. När han gick av ledde Wigan oerhört sensationellt med 2-0. Enledning de faktiskt höll hela vägen och vann med 2-1. Det var andra året på raken Wigan slog City i FA Cupen. Wigan vann ju på Wembley i finalen förra säsongen. Nu blir det Wembley igen, med den klart svåraste lottningen mot Arsenal (som har raksträcka till sin första titel på massor av år, faktum är att om de inte vinner FA Cupen i år är det rent svagt av Wengers gäng). I andra semin möts Sheffield United och Hull. Därmed är Citys dröm om en fyrling borta. De har dock redan en titel, Ligacupen. Men de har inte direkt läge att gå vidare i Champions League heller i veckan (även om Barcelona också förlorade den här helgen mot ett bottenlag).
   Så två lag från The Championship och League One!, i semifinalerna på världens äldsta turnering. Man bara helt enkelt måste älska FA Cupen!

LÖRDAG:
JM tänker inte låta känslorna rusa iväg. Han erkänner dock att årets första mål är nått; vi kommer att kvalificera oss för Champions League nästa år. Nu har han höjt ribban - något. Nu är hans uttalade mål att vi ska bli bland de automatiskt kvalificerade (ej kvalspel) dvs sämst trea. OK, jag förstår det - men vi fans har nog en helt annan syn på det hela. Eller hur?

Fernando Torres fick en ljumskskada på uppvärmningen. Återigen när han kämpat till sig en startplats. Hans otur i år är rätt påtaglig.

FREDAG:
Som vi varnat för ser det ut som om David Luiz som skadades i landskampen missar matchen imorgon. Det är också klart att Ashley Cole inte spelar, då han skadade sig i gårdagens träning. Han är borta upp mot tio dagar. Eden Hazard som fick en smäll mot Elfenbenskusten lär nog spela dock.

Matchen mot Tottenham i morgon kväll är det 150:e mötet oss emellan, sedan första mötet 1909. Det är 75:e ligamatchen för JM på Stamford Bridge, ska det också bli jubileum i antalet matcher utan förlust. Varje match utan förlust hemma i ligan är ju ett rekord numer.

TORSDAG:
En trevlig tanke inför lördag - Tottenham har aldrig vunnit på Stamford Bridge i Premier Leagues historia.

Senaste om Hazards skada är goda nyheter. Han tränade normalt idag och det verkar inte vara någon fara för hans deltagande mot spuds på lördag. En match vi verkligen vill vinna, även om det gör livet lättare för de som jagar övriga CL-platser genom att nästan spela bort Tottenham från den kampen.

Eden Hazard skadades igår i matchen mot Elfenbenskusten. Han skulle bara spela 20-25 minuter enligt uppgifter. Det var vad Wilmots hade lovat Hazard och Chelsea då Hazard ju blivit tungt spelad i klubblaget på sistone. Och självklart fick Hazard en ordentlig smäll på vristen och det finns nu tvivel om han kan spela på lördag. Han kom in i halvtid och byttes in ut heller utan fick spela klart halvleken med en svullen vrist. Förbaskade vänskapslandskamper och småpåvar till förbundskaptener.


Mohamed Salah gjorde mål igår, det var bra för honom. Oscar och på ungdomssidan Lewis Baker var också målgörare. Azpi och Cahill tillhörde dem som spelade hela matcherna och som därmed ger JM uttagningsproblem inför Tottenham. Jag tror dock bägge spelar. Däremot är nog en plats på bänken allt Salah vågar hoppas på just nu för det är nog så att laget kommer att toppas lite inför varje match nu. Det är ju ett oerhört avgörande skede av säsongen.
   Mest oroande dock att Luiz själv vinkade för att gå av, det innebär nog att han fortfarande har skadekänning.
   Jag slötittade på så många matcher med Chelseaspelare jag orkade igår, och förutom Oscars begynnande återkomst till form var det verkligen mördande trist att se landslagsfotboll (och då har jag ändå inte nämnt Sveriges match förrän nu).

ONSDAG:
Eden Hazard vilas från start i den meningslösa landskampen ikväll. Tack för det Marc Wilmots. Däremot startar förre Chelseaspelare Kevin de Bruyne vars succé i Wolfsburg väl ändå har uteblivit nästan lika mycket som i Chelsea, tyvärr för honom. Courtois står dock och även Lukaku börjar på bänken.
    Ashley Cole och Gary Cahill startar för England, men Lampard värmer bänk från start. Cole behöver speltid så det välkomnar vi och han slipper ju resa också. Cahill däremot lär vi få hoppas slipper skada ikväll mot Danmark.
   Både Ivanovic och Matic startar för Serbien mot Irland, liksom alltid Chelseaaktuelle Lazar Markovic. Det hjälpte dock inte då Irland åtminstone i halvtid överraskande leder.
   Patr Cech som inte brukar spela vänskapslandskamper släppte in två mot Norge. Schürrle börjar på Tysklands bänk.

Vi skrev i helgen att Oscar börjar hitta form igen (vilket vi var rätt ensamma om), bevis nummer ett. Efter tio minuter mot Sydafrika idag gjorde han mål! Även David Luiz startade, Willian och Ramires på bänken till en början. Ramires bytte av Oscar i halvtid. Eller om det var Willian som bytte med honom. Luiz lär nog få spela hela matchen. Det är ok då han behöver matchträning, men dålig då han har en hel match plus en lång resa inför Tottenham.
    Luiz vinkade själv för byte, tydligen skadekänning strax efter timmen spelad.

TISDAG:
Förra veckan påstods det att Chelsea tillhörde 76 klubbar som ombetts komma in med material och ytterligare förklaringar för att klara Uefa FFP-regler. Nu visar det sig, inte helt oväntat, att det ryktet var osant. Chelsea är klarerade redan av Uefa vad det gäller FFP och är inte "misstänkta" för att inte klara reglerna.
 
  Vill ni veta mer läs här >>> och i artikeln finns även länkar till experter på området, dvs inte sportjournalister som skriver vad som flyger förbi.

Det är tomt på Cobham idag då nästan hela a-truppen är iväg på landslagsuppdrag. Något som vi hatar så här års. Risken för skador, långa resor och annat ställer till det för Chelsea och spelarna bara för att de ska spela meningslösa träningslandskamper. Värst är det för vår brasilainska kontingent med Luiz, Oscar, Willian och Ramires som reser ända till Sydafrika för en meningslös match, som förmodligen alla fyra kommer att spela hela eller delar av. Mikel åker till USA. Annars håller sig åtminstone de flesta sig till Europa och något kortare resor.
   Vi vet att JM alltid är ovillig att spela spelare som varit på landslagsuppdrag och haft långa resor; så frågan är hur mycket framförallt Brasiliens match kommer att påverka laguttagningen på lördag. De som spelar mest lär nog få vila till start.

MÅNDAG:
Ledsen för de driftstörningar vi har haft. Vi skyller på Telia.

JM har förklarat sin uttagningsstrategi vad det gäller anfallare. Så på lördag spelar Samuel Eto'o igen.   
   För JM väljer Eto'o i hemmamatcherna nu. Enligt JM är det enbart då han gör mål och hans samspel med Hazard fungerar. Han är inte rätt person att leda anfallet på bortaplan när motståndarna gör det svårare för oss.
   Det låter faktiskt rätt förnuftigt även om jag nog tvivlar på Eto'o även på hemmaplan ibland.

JM var förbannad över att Chelsea tvingades spela mot Fulham i lördags, så snart efter bortamatch i CL. Och han har onekligen en poäng i att Premier League till skillnad från alla andra ligor snarare försvårar för lag att delta i Champions League än underlättar.
   Nu är han upprörd över att Tottenhammatchen gå på lördag. Ännu en gång har han en poäng som dock är lite mer specifik Chelsea den här gången. Få, om något lag har ju lika många landslagsspelare som Chelsea och dessa spelar i mittten av veckan med risk för skador, trötthet, tunga resor och sådant. Så JM hade velat ha Tottenhammatchen på söndag istället. Exempelvis spelar våra brasilianska spelare i Sydafrika, våra nigerianska (Moses är utlånad men Mikel lär vara med) mot Mexico i USA!

 

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG:
PSG som vi vet tydligen bara intresserar sig för Chelseas spelare (snart hela laget har ju varit aktuella för dem) funderar tydligen nu på att bjuda 42,5m pund för Oscar innan VM. Det är ovanligt mycket spekulationer i år om spelaraffärer just innan VM vilket verkar mindre logiskt om man inte gör det för att man tror att spelare kan göra ett så bra VM att priserna stiger.

Lucas Piazon, utlånad till Vitesse där han gjort 11 mål på 20 matcher avslöjar att Italien har försökt få honom att spela för dem. Han har dock valt att försöka platsa i Brasiliens landslag i första hand men håller dörren öppen för framtiden.

Inte direkt trovärdigt men vi kan ju nämna det ändå. PSGs unge mittfältare Adrien Rabiot vill inte skriva ett nytt kontrakt med Zs klubb och därmed är han ju aktuell för Chelsea med medielogik. Vad de helt struntar i är ju att han vill inte förlänga med PSG för att han inte får spela tillräckligt mycket, hur kan någon tro att han får spela mer på Chelseas mittfält som har ännu tuffare konkurrens?

LÖRDAG:
Nyligen sålda Inter satsar inför nästa säsong. De har redan Vidic klar och nu satsar de enligt ryktena på en viss Fernando Torres. Det undrar jag om det sker. Lämnar Torres känns det nog som han söker en nystart i Spanien. 20m pund är summan som nämns.

Kanske ingen viktig nyhet men tydligen har Willian en ny frisyr idag. Även om jag misstänker att han startar på bänken pga den långa resan mitt i veckan.

FREDAG:
Raiola älskar det väl för det klirrar i hans plånbok, för ryktena om Mario Balotelli vägrar dö. Nu särskilt då JM uttalat sig positivt om honom och vägrar utesluta att det kan bli transfer. Jag ber på mina bara knän om att det inte ska ske, för det är bara Dani Alves (som faktiskt också, otroligt nog med tanke på ålder och position nämns som möjlig Chelseaspelare) och Pepe som jag ännu mindre vill se ska bära en Chelseatröja. Lägg därtill en trolig prislapp om 40m pund...hutlös värdering. Men det är spelare jag personlig av många skäl tycker otroligt illa om så givetvis hoppas jag aldrig någonsin få sem dem bära Chelseas blå.

TORSDAG:
Det är inte ett dugg förvånande. Ryktena om att Robin van Persie inte är nöjd hos Man U är många och självklart kopplas han då till Chelsea (med flera klubbar). Inte oväntat alls och visst skulle van Persie vara en tillgång för oss. Han gör mål och han kan engelsk fotboll. Han är också osedvanligt skadebenägen vilket gör honom till en klart mindre intressant kandidat. Skulle siffrorna dock fungera med det sistnämna faktumet så kanske... ändlå, tror nog det är mest tidningstjafs.

Tyvärr hör det ju till att spelare som lämnat en klubb gärna snackar skit om den. Det tycks nu även Kevin de Bruyne göra då han nu hävdar att Chelsea stoppade honom från att gå till Dortmund i somras då Chelsea misslyckades att få Robert Lewandowski. Och här satt vi alla och trodde att Kevin de Bruyne faktiskt i somras åtminstone, ville spela fotboll i Chelsea. Kanske är det mer så att hans tjurande efter detta då visade stora attitydproblem som efter hans succé i träningsmatcherna gjorde att han spelade så uselt när han väl fick chansen under säsongen. (Trist för de Bruyne är kanske att han har ju inte direkt gjort succé i Wolfsburg hellre även om han är startspelare där). För mig låter det det som om De Buryne har väldigt mycket växa upp att göra, synd för jag gillade honom verkligen - på plan.

ONSDAG:

Lite udda utspel. Montpelliers president förklarar att han gärna säljer sin mittfältare Remy Cabella till Chelsea, eller till Arsenal (inte för att jag har en aning om någan av klubbarna är intresserade), men inte till intresserade Newcastle som lade bud i januari! Lite svårt att förstå varför men det tycks ha att göra med Yanga-Mbiwa som Montpellier sålde förra året till Newcastle - och som i ärlighetens namn knappast har gjort någon glad i Premier League... (förutom motståndarna som när han hjälpte oss senast).

Eden Hazard om sitt mål och lite om hur han ska komma dit, från en intervju i en belgisk tidning(i Daily Mail). >>

Avdelning rykten som aldrig vill dö: David Luiz till Barcelona. Carles Puyol meddelande att han slutar till sommaren - trognare än ett brev på posten var David Luiz förste ersättare i medierna. Det räcker väl med att jag är övertygad om att vi lottas mot Barca om vi går vidare mot Galatasaray, för tyvärr tror jag att Barca efter den domarhjälp de fick kan gå vidare mot City. Det blev ett mål för mycket i den matchen även om Chelsea vänt sådana underlägen mot Barcelona, så då borde City också kunna göra det för jag är absolut inte lika övertygad om Barcelonas överlägsenhet längre, jag tycker deras lag nu när Messi inte är messias för dem är rätt ihåligt. I mina ögon är Bayern och Real klart bättre lag i CL, och Chelsea och några till minst likvärdiga.

Antagonismen och konkurrensen mellan Chelsea och Liverpool, särskilt under JMs första sejour i klubben var nästan lite legendarisk även om vi använder ordet löst. Det har tidningarna upptäckt nu igen när Liverpool för första gången på länge kan ses som en utmanare så nu kryper de förra Chelseaspelarna ut och ska "slagga av" Chelsea och prata skit om sin tid där. Normalt, förutsägbart och lika trist för det. Tyvärr har vi ju inga spelare eller ledare som kommer från Liverpool som kan göra detsamma och tala om att den "massiva" klubben Liverpool inte är så "massive" (kanske Moses dock är mindre imponerad av hur klubben är). Senaste veckan har vi sett Sturridge (den mest egoistiske och mest egocentrarade spelare vi haft i klubben förmodligen), Rodgers (som knappast egentligen har anledning att tala illa om klubben som gav honom hans utbildning och start)och idag Glen Johnson "uttala" sig och ge sina versioner av sanningen. Löjligast blir det med Johnson som fikar nytt kontrakt och nu snackar skit om JM för att han inte höll sina löften - löften som Johnson försöker påstå handlar om att han minsann lovades att spela. Om Cole inte är untouchable, varför skulle en rätt svag högerback som Glen Johnson varit det? En spelare jag bara var tacksam över att vi sålde... Johnson värderar nämligen att Rodgers som aldrig vunnit något är en bättre manager än Mourinho som vunnit mer än någon aktiv manager, bara för att JM ska ha petat honom för tiotalet år sedan.... hur löjligt småsint får man vara?!
   Förmodligen är det en mform av mindgames nu när Scousers tror de har en chans på titeln - vilket de självklart har, men det är nog bättre att spela om det. Dessutom är dagens Liverpool närmast ett Chelsea light, särskilt om man också räknar in utlånade Borini. Det är många som har sin skolning i Chelsea och snarare borde visa lite stil när de uttalar sig. (Fast ordet fungerar nog inte för moderna fotbollsspelare någonstans känns det som. Var är fotbollens gentlemän idag?)

TISDAG:
Ni har säkert noterat att scousers och deras supportrar har höjt sitt tonläge något oerhört senaste tiden. Gapiga har de alltid varit så inget oväntat.
   Roligast är att John Aldridge, en gammal spelare som verkar ligga på Pelés gaggighetsnivå, går ut och hävdar att Mourinho är rädd för Liverpool.
   Det är ett långt steg mellan att framföra en åsikt om att Liverpool har bättre möjligheter och spelar färre matcher till att tolka det som att JM är rädd för dem. Själv tycker nog JM som nästan alla andra att City är en klart trovärdigare utmanare även om Liverpool verkligen överraskar hittills. Utan att undervärdera något av lagen där uppe i tabellen, eller ärligt talat i den undre halvan som alla kämpar för överlevnad heller. Men att Liverpool skulle skrämma JM mer än något annat lag - blablahaaa

Det påstås att Roman Abramovich, inte JM, har fört hemliga underhandlingar med två spelare från sin ryska favoritklubb CSKA. Alan Dzagoev och Seydou Doumbia lär vara de två. Inget namn är nytt även om det är ett tag sedan någon av dem nämndes i samband med Chelsea. Jag tror inte mycket på det den här gången heller.

PSG älskar tydligen Chelsea och försöker varannan vecka köpa en Chelseaspelare. Nu är det Branislav Ivanovic som lär vara aktuell. Tror inte Brana vill byta London mot Paris, trots pengarna.

Bolton hade hoppats att få låna Nathan Aké resten av säsongen, men Chelsea vill tydligen inte släppa iväg den unge holländaren. Det kan ha att göra med kraven på home-grown både för FA och CL-truppen.

MÅNDAG:
En liten sevärd video med Eden Hazard, intervjuad av David Ginola. Snyggt klippt och trevlig. Skönt att veta att Chelsea är en av de få klubbar i världen som faktiskt aldrig behöver sälja en sådan spelare, oavsett vem som kommer och ringer på dörren. >>

André Schürrle har kanske spelat lite mindre än väntat hittills i år, men hans hat-trick i lördags kan vända det. Varför han spelat mindre, förklarar han med att han fick order av JM att bygga på sig lite muskler för att klara de fysiska kraven i PL. >>

Kul fakta från i lördags, men värt att upprepa!
José Mourinho har aldrig någonsin tappat en ligaledning som han haft 1 mars, i någon klubb. Det innebär att håller det så vinner Chelsea Premier League!

Räkna med mycket snack om Courtois-Cech-situationen närmaste månaderna. Jag har gjort min ställning klar, jag förstår inte snacket om att en målvakt måste stå alla matcher och vara uttalad förestemålvakt.
   Efter gårdagens Madrid-derby där Courtois gjorde en utmärkt match har snacket ökat ytterligare och just nu har spekulationern askiftat något till att vissa medier har bestämt sig för att Chelsea säljer Cech. Kanske till och med byter honom mot Courtois i Atletico...

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop