27 februari 2014

Första pennan går till Sebastian G för det här bidraget, tack >>>

   Chelsea


Jaha, var ska man börja? Vart kommer vårt kära Chelsea ta vägen efter den här säsongen? Ska vi lita på Mourinho när han säger att Chelsea lär sig denna säsongen och kommer vara ”bra” nästa säsong, eller är det bara Mind games? Det finns mycket faktorer i sommar som kommer spela stor roll.

Vi har ett VM att se fram emot där nya spelare får chansen att visa upp sig, samtidigt som ”äldre” spelare får chansen att visa vilka de verkligen är, för visst är det så att det är stor skillnad på att spela i ett klubblag jämfört med att spela i ett klubblag. Kanske kommer det fram någon ny talang, eller blir det de gamla som t.ex. Forlan 2010. Själv tror jag att Mourinho kommer försöka handla innan VM, men kanske blir det någon därefter. Om vi inte lyckats få tag på en ”riktig” anfallare innan VM så blir det troligen någon efter VM.

Över till anfallsfrågan, det vi har just nu håller inte, så är det bara och jag är övertygad om att jag inte är ensam om denna tanke. En Etoo som inte gör särskilt mycket på matcherna. En Torres som kämpar vilt men inte riktigt får till det. Och när han väl får till det i några matcher så har det antingen varit avstängning eller skada… Ba har gjort okej insatser, men inget mot vad han gjorde i Newcastle och West Ham. Han var inte det där riktiga storköpet, det kändes mer som en back-up när Sturridge drog till Liverpool. Kanske hade Mourinho lyckats få Sturridge att spela för laget och göra lika mycket mål i Chelsea som han nu gör i Liverpool. Vi får inte glömma Lukaku, den så lovande talangen som fortfarande är ung och har gjort en del mål den här säsongen, ska han kunna vara den som leder anfallet i Chelsea? Jag är tveksam, han startade lysande men det känns som att han trappat ned lite och dessutom har det kommit skador på det. Vi får se hur säsongsavslutningen blir för honom nu när han kommer tillbaks, kanske ett år utlånad till eller in i Chelsea.
Vem vill då jag se som anfallare? Min favorit är just nu (precis som många andra) Diego Costa från Atletico Madrid. Han är en stark spelare som jag tror kan passa bra i Chelsea. Helst vill jag att han ska ha det hjärtat för klubben som en viss Drogba fick, det hade varit det absolut bästa!

När jag tittar på de andra positionerna i laget så finns det inget att klaga på. På det offensiva mittfältet har vi spelare så det räcker och blir över. Hur många lag finns det i världen som har råd att bänka Mata och De Bruyne? Vi har dessutom en hel del lovande utlånade på den positionen. Defensiva mittfältare har vi nyinköpa Matic, Ramires och även Lamps. Utlånad där är Romeu som mycket väl kan vara en nyckelspelare i Chelsea om något år, bara han håller sig borta från skador! Försvaret har vi lovande för framtiden, Luiz och Cahill kommer hålla världsklass i några år till och där bakom har vi Zouma och Kalas just nu. På ytterbackspositionerna har vi Azpi (Dave) och Iva. Jag tror inte Iva kommer hålla så många år till, även om han haft en lysande säsong i år. Vi har ju Bertrand utlånad, kommer han att utvecklas eller stanna på den nivån han är nu? Det återstår att se, möjligen att vi behöver en ny vänsterback i sommar eller om ett år, kan det bli Shaw? Jag kan säga att jag inte tackat nej till det, dock kommer det bli en dyr affär eftersom han är engelsman. Det värsta kommer nog ändå vara saknaden av Terrys ledarskap. Målvaktspositionen behöver jag knappt nämna, vi har en av världens bästa i målet och en annan av världens bästa utlånade. Vi får bara hoppas att Courtois inte säljs.

Jag tror att vi kommer ligga i toppen av Europa kommande år, detta året har känts som en mjukstart inför kommande era. Jag litar fullt på Mourinho och tror verkligen att det här kan bli något bra! Och dessutom är detta året inte slut, vi har fortfarande stor chans på Premier League, det blir jämt in i sista matchen mellan oss och City. Vi har även chans på Champions League även om den är mindre, men om vi kunde 2012 så borde vi kunna i år, med lite tur på vägen. ;-)
Jag ser Hazard som vår nyckelspelare de närmsta åren, just nu känns det som att ingenting kommer stoppa honom och hans utveckling. Självklart kommer det komma svackor, men jag tror att det kommer flera hat-tricks och massor av assists.


Sebastian G

Besök csfc-facebook: facebook