csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 25 sp 12 v 7 o 6 f 44 - 31 mål 43 p
13 - 19 feb 2012

Nyheter v-7


Söndag:
Om Chelsea tar sig samman och avfärdar Birmingham borta, vilket vi ska och bör göra trots deras väldigt fina försvarsspel, väntar Leicester hemma i nästa omgång av FA Cupen. Kvartsfinalerna ska spelas 17 mars, vilket nog lär flytta Citymatchen den 19e om Chelsea klarar hindret Birmingham. Först dock omspelet 6 mars, sedan kan vi börja spekulera. Övriga kvartsfinaler:

Liverpool/Brighton - Stoke
Stevenage/Tottenham - Bolton
Everton - Sunderland

En bra lottning om Chelsea tar sig förbi Birmingham, det måste man säga.

Vi ska kanske omvärdera Chelseas match mot Birmingham, topplag i ettan när Tottenham före oss i tabllen inte klarar av att ens göra mål på Stevenage från division tre, eller League One. Tottenham var sämre än Chelsea var, det hävdar jag bestämt. Stevenage hade kunnat vinna matchen med lite tur. Det har onekligen blivit en del kul resultat den här omgången, även om jag nog tror att Tottenham bör vinna hemma i omspelet. Men kul är det, heja Brighton senare.

Chelseas ungdomslag som slog ut West Ham i FA Youth Cup i onsdags förlorade till Southamptons ungdomslag med 3-1 efter att släppt in alla deras tre mål första tio minutrarna. Nästan ska vi väl säga, för det var ett väldigt reservbetonat Chelsea som ställde upp på Cobham för match. Adi Viveash vilade de flesta av sina bästa ungdomar. Bara svenske Osmanovic startade mot West Ham och Southampton! (Osmanovic som var väldigt anonym i cupmatchen).
Chelsea (4-3-3): Mitchel Beeney; Samuel Bangura, Jordan Houghton, Dion Conroy, Nortei Nortey (George Cole 50); Tom Howard, Alistair Gordon, Archange Nkumu (k); Anjur Osmanovic (Fankaty Dabo h/t), Ismail Seremba (Walter Figueira 60), Reece Mitchell

Lördag:
Vi är missnöjda med omspel mot Birmingham, å andra sidan åkte Norwich ut mot Leicester och Arsenal mot Sunderland. Vilket innebär att det är nästan 100% officiellt att Arsenal får en sjunde rak säsong utan bucklor. (För inte vänder de väl fiaskot i Milano eller kommer ifatt City?!) Så vår lördag var kanske inte så hemsk som det kändes för några timmar sedan. Även om omspel inte var vad vi siktade på. Tänk om Stevenage kan göra tidernas skräll imorgon och slå ut Tottenham eller om Gus Poyets Brighton kan vinna på Anfield, då kan vi ändå njuta av helgen....

Gael Kakuta har äntligen fått fart på sin karriär, om än i Ligue 1. Han gjorde mål föra veckani sin första ligastart för Dijon mot Brest och han gjorde mål idag igen mot Nice. Jätteroligt att han äntligen hittat rätt, även om det är en viss skillnad på Ligue 1 och Premier League, men självförtroende är guld värt för en spelare och äntligen kanske han därmed kan ta det steg vi väntat på.

---
Ska vi försöka vara positiva så får vi ju se Chelsea en gång till, då det blir omspel 6 mars borta mot Birmingham. Det var också ett snyggt mål av Sturridge på ett fint inlägg. Och så var vi nog klara med det positiva. Vår form inför Napolimatchen är inget som lär skrämma våra motståndare om vi säger så.

---
MATCHEN Chelsea v Birmingham 1 - 1
Laguppställningarna: >

Kan man döma av första minuten verkar Chelsea åtminstone ha rätt attityd idag, särskilt Ramires verkar spelsugen.
  4 min, en härlig genomstickare av Meireles till Torres, men tyvärr var Brumsförsvaret samlat och chansen rann ut när spelet stannade upp på Mata.
  Första tio har Chelsea bättre inställning än på hela matchen mot Everton. Däremot saknas de stora chanserna även om Sturridge ställde till en viss oreda i Birminghams försvar men bollen studsade inte hans väg. I elfte minuten blev det en viss oreda på första besöket i Chelseas straffområde vid en hörna. De spelar vaket i försvaret och än så länge hänger de med bra. Carr tvingas dock utgå tidigt i 12e min, vilket borde vara ett avbräck för deras försvarsspel. Spector in.
  16e min lyckas Mata nästan med en härlig nedtagning som kunde blivit spännande, men tyvärr var det bara nästan och detblev inspark istället.
   MÅL. David Murphy gör mål på hörna när Chelsea fullständigt misslyckas med att rensa bort bollen. Uruselt försvarsspel - igen. Så har då Chelsea släppt in mål på hörna i år. Den enda statistik som var positiv för oss, nästan.
  Chelseas spel har åter låst sig och felpassningarna och oron spridit sig redan innan målet.
   22 min. Ramires sparkas ned i straffområdet. Solklar straff. Mata tar den.
   Matas missar, målvakten tippar bollen i stolpen. En dålig straff av Mata. Hur många straffar har vi inte missat i år?
   Chelsea har satt sig i en brant emotionell och psykologisk uppförsbacke i ett läge då spelet redan hade låst sig. Min känsla av att detta verkigen inte är vårt år blir bara värre och värre. Vi hade verkligen behövt den snabba kvitteringen. För spelet är inget att hänga i julgranen just nu, felpass, nervösa beslut och en lysande brist på självförtroende.
   26 min, Davis har tur och får bort bollen precis framför Torres i bra läge på ett Sturr-inlägg.
   Sturridge knuffas ned i straffområdet, men vi lär nog inte få fler straffar idag om det inte är ännu grövre. 28 min.
   Luiz, Anelka, Lampard, Mata har alla missat straffar i år (med straffläggningen mot Fulham har Lamps missat två). Vi har också fått rätt många strraffar emot oss, med en räddning av Cech. Hade en känsla att Drogba också missat en, men det måste varit missen mot Tottenham som spökade i minnet.
  34 min, mycket bra frispark av Luiz men målvakten räddar precis under ribban. Minuten efter nickar en trängd Sturridge högt över.
   36 min, bra chans för Birmingham som rinner igenom försvaret, Iva är inte på tårna idag.Han gjorde ju bort sig vid målet också. Cech räddar dock säkert.
   38 min, Iva smyger upp bakom försvarslinjen, men bollen är lite för hårt slagen och går ut.
   En fräsande volley från Sturridge som går precis över, 39 min.
   41 min, Mikel långsktot utanför.
   Sista minutrarna har Chelsea visat lite bätre spel, men vi är ändå inte nära att göra mål. Jag är faktiskt riktigt orolig.
   Drogba värmer upp redan och med tanke på osynlig Torres varit kan vi nog vänta oss ett tidigt byte.
   45 min, Mata nickar med inga problem för Doyle i målet.

Mittfältet och uselt försvarsspel på fasta situationer är som vanligt problemet. Inget självförtroende i spelet och det finns verkligen anledning att oroa sig om AVB inte kan komma på något i halvtid. Ramires försöker men passningarna sitter inte riktigt efter skadan. Iva har en mardrömsmatch och hittills är det en av hans svagaste insats i Chelsatröjan, ovanligt då han är en väldigt stabil spelare. Sturridge har varit piggare än på sista tiden, Mata spelar på sin vanliga nivå men får stort minus för den dåliga straffen. Cahill och Luiz sköter sig och Luiz visar vilja även framåt. Bertrand har inte riktigt fått till det, men har inte heller pressats särskilt hårt. Mikel har spelat långt, men är det verkigen rätt modell mot ett väldigt samlat Birminghamförsvar som har en ledning i ryggen? Meireles också osynlig. Jag vill helst se Mata flytta in centralt i mitten, problemet är att jag har inget förtroende för Malouda att ta kantplatsen. Kanske borde AVB chansa med att flytta ut Torres till vänster och ta in Drogba i mitten redan efter halvtiden.

ANDRA HALVLEK:
Drogba kommer mycket riktigt in direkt från start i andra. Torres fick byta vilket var det mest väntade efter en svag första av spanjoren.
   49 min, långpass som Drogba tyvärr inte får riktig kontroll över det. Annars hade det blivit livsfarligt. Visar mer vilja på fyra minuter än de flesta Chelseaspelare gjorde i hela första. Revanschlusta efter straffläggninsnederlaget i ACN?
   Får vi inte en tidig kvittering kan det bli ännu en hemsk lördag för oss. En skamlig sådan också. För om det är något vi visat i år, men även förra året, är en närmast skrattretande oförmåga att bryta ned starka och disciplinerade försvar och det har Birmingham redan visat att de har. Kom ihåg förra årets förlust mot just Birmingham där det var närmast spel på ett mål hela matchen, ändå förlorade Chelsea. Och vi spelar sämre idag.
   Kortglade Atkinson varnar lite löjligt Cahill. 55 min.
   Kalou kommer också in tidigt, för Sturridge gissar jag. Det blev Mikel, det ser jag som ett positivt byte där Kalou nog tar Matas plats och Mata flyttar in i mitten. 58 min. Ramires tar Mikels plats.
   Mata tar ned bollen suveränt på ett långpass, men skottet utanför. 59 min.
   MÅL. Sturridge nickar in en jättefint inlägg från Iva. Det var ett tag sedan sist men Sturridge i centerpositionen gör det förhoppningsvis förlösande mål som tar oss till en seger i den här matchen. 61 min. Oj vad vi behövde det målet. Underbart.
   67 min, Drogba dras ned i sin dåliga arm och får uppenbart ont. Hoppas det blir ytterligare tändvätska för ivorianen.
   68 min, dåligt inlägg av Sturridge blir plockpotatis för Doyle i målet. Men det är bättre vilja och stämning både i laget och på läktaren nu. Vi behöver dock fler mål, inte ett omspel.
   Det verkar som om Stamfords gräsmatta är dålig, då särskilt Chelseaspelarna har halkat väldigt mycket idag. Lite fördomsfullt, är kanske Birminghams spelare vanare vid dåliga gräsmattor.
   Bra hörna från Mata, i 70 min. När bollen kommer tillbaka får Iva ett jätteläge men en försvarare får foten framför bollen...
   Hughton tar av Rooney som slitit hårt och varit den som orsakat mittförsvaret mest besvär. Jarvis in. 71 min.
   Meireles skott på hörnan tar på en försvare och går precis över ribban, det hade nog varit mål annars. 73 min. Nästa hörna resultlös.
   Målet, men även en klar tempohöjning ligger bakom klart bättre spel för Chelsea nu. En enkel lösning kanske, för självklart ska Chelsea klara och hålla ett mycket högre tempo än Birmingham som kommer från en lägre division. Jag gillar också att attiyden nu signalerar att Chelseas spelare verkligen vill vinna den här matchen. Problemet är fortfarande dock ett rätt slarvigt passningsspel, det måste bli bättre. Vi behöver en spelfördelare på mitten så mycket, fortfarande. Vi har behövt det i två år nu, men inte hittat denne. Mata borde spelas mer där, men AVB tycks ovillig att ta bort hans kvalitet i anfallet. Och det är förstås ett svårt val.
   Lampard värmer upp när Cech gör en säker räddning på en bra frispark. 77 min.
   I mina ögon är Chelseas bäste spelare i hela matchen David Luiz som gått från klarhet till klarhet när JT varit borta. Eller är det köpet av Cahill som inspirerat honom. Borta är det dåliga omdömet och den ibland bristande koncentrationen. Hans utmärkta bollkontroll och blick för spelet har alltid funnits där.
   Det är dags för CHelsea att avgöra det här. Statisiken med Birminghams stora antal mål slutkvarten skrämmer mig lite. (Se Inför-artikeln).
   Nedklottrade Meireles skjuter utanför, ett av alla hans i mina ögon onödiga långskott. Lampard kommer in för Mata, hade hellre sett att Meireles gick ut. för Elliott av för Birmingham, in Burke in. 83 min.
   Iva görs ned i straffområdet, men som sagt, vi får inte fler straffar idag. 86 min. Cahill får frispark emot sig på hörnan.
   Redmond får friläge men svagt avslut som Cech inte har problem med. 87 min. Iva återigen som missade markeringen. Annars har han spelat upp sig ordentligt i andra, men framförallt offensivt.
   Chelsea slarvar bort tiden istället för att göra något konstruktivt innan matchens slut. Det lutar tyvärr åt ett fullständigt onödigt omspel tack vare Matas dåliga straff och Chelsea dåliga spel i större delen av matchen.
   Farligt frisparksläge för Chelsea precis vid halvcirkeln i slutminuten.
   Lampard skjuter i muren efter att Sturridge och Drogba sprungit förbi. Dåligt.
   Iva håller på att ställa till det ordentligt med ett idiotpass in i banan men Luiz reder upp situationen. I anfallet efter går Luiz in och tar en varning när han stoppar Birminghamspelaren.
   
I det stora hela ännu en usel insats av Chelsea som leder till omspel. Det finns ingen anledning att känna sig nöjd idag. Heller. Sturridge matchhjälte men Luiz var min Chelseaspelare. Doyle var Birminghams främste, då Chelseas svaga avslut som vanligt gjorde målvakten till motståndarnas hjälte.

 

Fernando Torres instämmer i alla andras omdöme och erkänner att han måste förbättra sig. Däremot förnekar han Niva-teorin att det är fysiken som är problemet: "Personally I have to improve. It's such a strange feeling now because I am feeling better than ever physically. I am not finding the chances and, when I do find the chances, I cannot score." Han talar också om alla rykten om flytt: "My present and my future are here."

Fredag:
Min favoritmanager kör ryskt igen, det blev Anzhi Machkala (vi stavar alltid på det engelska sättet här på CSFC då Chelsea är en engelsk klubb!). Guus Hiddink kunde inte tacka nej till en årsinkomst runt hundra miljoner, och vem hade kunnat det? Det enda positiva för oss med detta är väl att vi slipper alla mediekopplingar mellan Chelsea och Guus och eventuellt missnjöda spelare... Vi önskar i vilket fall som Guus Hiddink all lycka till.

Även våra motståndares manager imorgon ger AVB sitt stöd. Chris Hughton vet ju hur det är att få sparken utan fått chansen att egentligen göra jobbet. Trots överraskande bra resultat fick han ju lämna jobbet hos Newcastle för ägarens kompis, som också gjort ett väldigt bra jobb där, det måste vi tillstå. Även de respekterade tidningarna frågar nu om morgondagens match är AVBs sista på engelsk jord? Tror inte det, men jag trodde inte Mourinho skulle lämna heller.

Perspektiv.
Läs gärna Giles Smith påminnelse om hur det brukade vara att vara Chelsea blå. Det är en bra påminnelse nu när man igen åker emotionell berg och dalbana och hela tiden klagar över spelarnas inställning. >l

Torsdag:
Chelsea har lagt in invändningar mot den planering som skett för området Earls Court nära Stamford Bridge. Chelsea anser att området bör innehålla ett stadium och inte bara bostadsrätter, vilket man ju kan hålla med om. Enligt CoStar News; är Chelseas invändning följande: The current applications fail to take advantage of the potential for a new strategic leisure, cultural and visitor attraction, such as might be provided by a new stadium with conference and exhibition spaces. (We) therefore consider the applications premature in advance of the EC&WKOA SPD and have requested that any decisions on the applications are deferred until the SPD has been adopted.
   Tyvärr lär invändningen kanske inte lyckas då det är stora ekonomiska intressen som hellre vill ha bostadsrätter där, men det är oerhört positivt att Chelsea agerar för Earls Court som är det naturligaste och i särklass bästa alternativet för en flytt.


Napoli får klara sig utan sin manager i båda matcherna mot Chelsea efter att Uefa avslagit hans överklagan och därmed fick han även en tredje matchs avstängning för sitt uppträdande mot Nilmar i Napolis match mot Villarreal. Walter Mazzarri kan inte heller coacha från läktaren som FA tillåter Alex Ferguson att göra. Detta bör vara ett avbräck för Napoli även om assistenter säkerligen är väl informerade om hur Mazzarri vil ha det under matchen.

Då vi har underhållits med bråket i söndags är det lika bra att vi också tar till oss vad AVB själv säger om det:
'There were not strong words, basically there was a meeting, but it was nothing dramatic,' sa AVB. 'We all understand we need to do more, our run of results hasn't been impressive but the responsibility is shared. If you're able to gain strength you can go on a good run but we need actions more than anything.

'I think in the end, there are always positives to take out from meetings, everybody wants to be involved, you have to go face-to-face, but as tight as things are in the table from 4th to 7th, it will change from now until the end of the season on a weekly basis.

Efter den väldigt onödigt spännande FA Youth Cup-matchen har nu datum spikats för kvartsfinalen mot Nottingham Forest. Det blir redan på onsdag, 22 feb. Övriga kvartsfinallag är Fulham, Burnley, Newcastle, Blackburn, Charlton eller Tottenham och Man United som vann förra året och slog oss stort i semifinalen. Kvartsfinalerna ska spelats senast sista februari. Så de två senaste årens mästare är både kvar i turneringen. Att bedöma styrkan på ungdomslag är omöjligt utan att känna dem, men sjävklart vet vi att United alltid har en bra akademi och brukar komma långt fram, precis som Chelsea numera. Dock kan vi absolut inte bedöma ungdomslagets styrka från a-lagets. Nottingham bör dock vara försvagat då Patrick Bamford som gjorde fyra mål på oss i senaste mötet (vänskapsmatch tror jag det var) numer spelar i Chelsea, och gjorde stor succé i sin första match med reserverna i veckan - två mål.

Onsdag:
FA YOUTH CUP
Chelsea v West Ham 3 - 3, 5-4 e str


Två svenskar startar för Chelsea U mot West Ham i FA Cupens 5 omg. Anjur Osmanovic startar för första gången i cupen, Amin Affane har varit med förut. Chelseas Xi ser rätt stark ut, men jag kan tyvärr inte säga så mycket om West Hams då jag inte följt dem tidigare. (Om bilden är svårläst förstora webbläsarfönstret med cmd/ctrl +) Det blir ingen live matchkommentar, men lite mer information ju längre matchen fortskrider.
   Chelsea tog en tidig ledning med 1-0, tyvärr var jag tvungen att rasta hunden just då ;-) Men jag återkommer med sammanfattningar då och då, ifall någon läser ;-)
   23 min borde Feruz gjort tvåan, men målvakten gjorde en bra räddning.
   25 min fick Jamall Blackman röra bollen för första gången, i form av en räddning. En enkel en även om Blackman var lite slapphänt och släppte en liten retur som han själv lätt tog hand om.
   41 min. MÅL för West Ham, i deras nästan enda anfall. Ett långskott som skruvade sig bort från Blackman och in i målgaveln. Vrålsnyggt skott av Miles, men oerhört orättvist. Chelsea har varit överlägsna i halvleken, men precis som a-laget kan de inte göra mål. Plus ett visst övermod ibland som nog retar Viveash och som inte befrämjar någon effektivitet.
    Chelsea var fullständigt överlägset i första halvlek, West Ham hade en fjösare på mål och ett kanonskott som gick i mål. Det var allt de åstadkom, men Chelsea brände chans efter chans på ett sätt som fick en att undra om det var a-laget med Torres, Sturridge och de andra som var där ute. Lucas Piazon halvlekens spelare i konkurrens med John Swift som tagit stora steg framåt i år. Fast kanske var det West Hams målvakt som var halvlekens spelare då det var han som räddade kvar dem i matchen.
    Målet gjordes förresten av Lewis Baker.
ANDRA HALVLEK:
West Ham började andra lite mer övertygande men efter 5-7 min tog Chelsea över totalt igen. I 56 min sätter Piazn bollen i stolpen med hjälp av försvaret och sedan lyckas de på något sätt täcka bort returen från Affane.
  MÅL. Islam Feruz fullständigt utklassar West Hams försvar i en löpduell på en rak boll fram från Swift. Feruz kommer fri med målvakten och sätter bollen hur säkert som helst, snyggt. 64 min.
   Halva andra halvleken kvar och matchen är Chelseas på alla sätt och vis förutom att de bara gjort två mål. Det borde varit flera och ett uddamål är knappast en säker ledning. Särskilt inte som Chelsea fått kämpa väldigt hårt för ett ens komma till den här omgången med övertid och till och med straffläggning. Hittills är det den bästa matchen jag sett Chelseas ungdomar spela i år, men som sagt, ineffektiviteten tycks smittat ned hela Chelsea i år.
  En kvart kvar och West Ham försöker lyfta sitt spel och hota Chelsea. Det är trots allt bara ett mål till förlängning.
   MÅL. West Ham kvitterar med sin enda målchans i andra halvlek. Blair Turgett. Det är löjligt, men sant och vad som händer när Chelsea bara slarvar bort sina chanser istället för att sätta de mål det förtjänat. Hur orättvist som helst, men det lutar åt förlängning igen otroligt nog efter det spel Chelsea stundtals visat upp.
   Fotboll är ett underligt, och ibland förtvivlat spel. 4-0 had einte varit i underkant till Chelsea. Istället blev det 2-2 och ett stirrigt och nervöst Chelsea som gav iväg allt initiativ sista tio.
   MÅL. West Ham får vinstmålet (?) i 93e minuten efter att Chelsea fullständigt gett bort en match de totalt dominerade. Lee. Fotboll kan verkligen vara ologiskt, men som säsongen är för Chelsea...
   MÅL. Feruz smäller bollen i stolpen i anfallet direkt på avspark och returen går till Chalobah som ensam stöter bollen i mål. Lite rättvisa. 94 min.
   Ett otroligt effektivt West Ham såg ut som vinnare, i några sekunder. Hur orättvist som helst, men oj vilka snygga mål de gjorde. Men Chelsea lyckades ta sig samman och tvinga fram ytterligare 30 min spel. Nu måste Chelsea visa samma styrka som i de två andra tidigare i cupen, men helst avgöra före straffläggning.
   Chelsea måste dock stoppa West Ham från att utnyttja sin effektivitet och våga mer igen. Fast vad vet jag efter en sådan här ologisk match, men så trodde jag ju att Arsenal skulle kunna göra en bra match i Milano för att avgöra hemma, istället för att vara fullständigt urusla ärligt talat från vad jag sett av dubbeltittandet (just nu 3-0 efter otroligt dåligt försvarsspel av Arsenal av vad jag sett)..
   FÖRLÄNGNING:
En försiktig inledning på förlängningen, och en hel del kramptendenser hos spelare, mestadels i West Ham. Piazon har haft enda skottet på mål.
   Blackman gjorde en utmärkt räddning på utmärkte inhopparen Voses framstöt hela vägen. Några minuter senare höll Blackman verkligen på att ställa till det när han försöker dribbla eller vad det är han tnker göra på ett bakåtpass. Som tur var slutade det lyckligt.
   Det är två trötta lag som har andra förlängnings-kvarten framför sig. Det märks att de är trötta också då omdömet har klickat hos enskilda spelare i bägge lagen vid både ett och annat tillfälle nu. Chelsea har fortfarande spelet men bästa chansen skapade West Ham.
   Första tredjedelen av sista kvarten har nog varit West Hams bästa, förutom de nervösa slutminutrarna av ordinare tid då Chelsea gav bort initiativet. Spelarna är trötta och det är många felpass. Svenske Amin Affane har faktiskt haft sin bästa period i matchen i förlngningen, bland annat med några snygga frisparkar. Tyvärr satte han en halvmetern utanför straffområdet klart över i 111e minuten.
   Fysiskt verkar inte Chelseas spelare värre däran än West Hams, men jag tycker omdömesmässigt att fler Chelseaspelare tar fel beslut just nu.
   114e minuten, förlängningens absolut bästa chans går till Feruz som krutar bollen rakt på målvakten istället för att ta det lugnt och sätta bollen.
   115e minuten, suverän frispark av Affane, insvängd framför mål, och Chelseaspelarna anser det är hands, men inget hände. Det lutar åt ännu en straffsparksläggning i en match Chelsea borde avgjort tidigt.
   Spelarna går nästan på knäna, och vad som helst kan hända sista minuten nu. Men troligast är straffläggning, och då kan vi påminna om att trötta Chelseaspelare senast satte alla fem straffarna på ett suveränt sätt.
   3-3 efter 129 minuters spel med all övertid. Straffar väntar.

5-4 till Chelsea efter straffar. Fem excellenta straffar och en över. I ordning: Chalobah, Piazon, Affane, Baker, Feruz - över, Kane. (West Ham missade två, av Lee deras bäste målgörare och utmärkte inhopparen Vose i sjätte omgången).

Nottingham Forest borta i kvartsfinalen. Och den person som gjorde fyra mål på Chelsea senast ungdomslagen möttes, Patrick Bamford spelar nu i Chelsea! (Fast inte i cupen då han är cup-tied). Ska spelas 22 feb.


Conor Clifford
har förlängt sitt kontrakt med Chelsea ytterligare ett år, till  juni 2013.

Patrick Bamford gjorde debut i en vänskapsmatch för reserverna mot Gillingham. Chelsea vann 5-4. Bamfords debut var en jätttesuccé då han gjorde två av målen. Sista målet från straffpunkten, vilket gav Chelsea segern. Övriga målgörare Jacob Mellis, George Saville och Reece Mitchell. Tyvärr verkar det inte som om han får spela med ungdomslaget då han är cup-tied. Därav debuten igår med reserverna istället.

Ungdomslaget får tillbaka viktiga spelare inför West Ham ikväll. Nathaniel Chalobah och Jamal Blackman från skador och Lucas Piazon från träning och bänksittande med a-laget. Däremot saknas Daniel Pappoe  och Alex Kiwomya, Mer okända Tom Howard och Norton Nortey kanske också kan spela. Det kommer säkert att bli en jämn tillställning då lagen mötts två gånger redan, med en vinst var. West Ham vann senast, med mål på övertid.

Tisdag:
John Terry har börjat lätt träning, av rapporterna dömer jag det som osäkert att han ska spela redan på lördag. Nyheterna om Ashley Cole är ännu mer förvirrande och inget klart sägs om när han kan återkomma.

Imorgon möter ungdomarna West Ham i FA Youth Cups femte omgång. Det bör bli en jämn match där Youth har revansch att fordra då de förlorade 3-2 senast de möttes. Tack vare det som vi så väl känner igen i våra lag, ett mål på övertid för östra Londons representanter. En av dem som gjort succé i ungdomslaget och även fått träna med a-laget är 16-årige Nathan Ake, en Ruud Gullit-lookalike som fyller 17 på lördag. Ake kom till Chelsea i somras till förra klubben Feyenoords uttalade missnöje. Det var dock Akes val då han inte stod under kontrakt även om Chelsea väl får eller har fått betala utbildningspengar enligt en av de få Uefa-diktat som jag tycker är bra.

Måndag:
Inget Manchester United, inget Manchester City och inget Tottenham. Alla lagen före oss, förutom Arsenal som är före utan målskillnad men på bokstavsordning typ är lediga i denna och nästa vecka. För de spelar ju inte Champions League! Manchesterlagen spelar inte heller FA Cupen till helgen. Inte undra på att de kan koncentrera på en enda turnering nu....
  Lite kul är det, även om man hade hoppats tanken skulle skänka större glädje. Skälet till det är ju förstås den sällsynt ojämna och underliga form eller inställning eller vad vi väljer att kalla det som Chelsea visar upp just nu. Bara Inter är väl mer förbryllande av de normala topplagen  i Europa. Vi vill gärna skylla på någon, men för mig finns inget klart svar. Förutom det självklara, att gör man inga mål vinner man inga matcher. Vilket kanske inte är så originellt.

Den ende med anknytning till Chelsea som det gick någorlunda för i helgen var väl Josh McEachran som startade för första gången för Swansea och dessutom asisterade till deras ledningsmål. Fast han fickk ta en del kritik då Swansea ju förlorade till de andra nykomlingarna trots ledningen. Bland annat fick hans defensiva arbete för en lågt liggande mittfältare, en helt hans naturliga position, kritik.

Å andra sidan går alla mina sportintressen uselt just nu. Vilken klubb eller ens idrottare och sport jag än hejar på för tillfället tycks floppa. Från Superbowl till mycket slött tittande på det där som är populärt den här årstiden, att hasa omkring på nederbörden...

Drogbas kväll blev inte heller rolig, en missad straff och chans att bli nationalhjälte. Att han sedan modigt, tufft och stensäkert satte sin straff i straffläggningen hjälpte ju inte då Gervinhos nerver fullständigt svek honom och Elfenbenskusten förlorade vad som förmodligen var Drogbas sista chans att vinna den turnerningen. Lite får de skylla sig själva tyckte jag, Elfenbenskusten liksom Chelsea underpresterade i den här matchen och borde avgjort under speltiden. Det positiva för oss är att han och Kalou nu återvänder tilil Chelsea och ger oss fler alternativ. Förutom finalens trista utgång för Drogba gjorde han en utmärkt turnering och var kanske den bäste spelaren i den.

Det sägs, skvallermässigt, att Drogba också vill återuppta förhandlingarna om förlängning med Chelsea och just nu är han väl ändå vår bäste center?! Torres tog ju inte chansen under hans frånvaro.

 

Rykten, notiser m m, v-7


Söndag:
I tidningarna anklagas José Mourinho ofta för att lägga sig i sina gamla klubbars affärer genom sina kontakter med spelarna, det här säger han själv i helgen: >

Gerard Pique, kanske mest känd som pojkvän till en känd sångerska, eller... har inte fått spela några matcher i Barcelona vilket med sportjournalistlogik innebär att han ska lämna klubben. Hetaste destinationer är att han återvänder till Man United (tror nog inte det) eller kommer till Chelsea (tror nog inte det).

De engelska tabloiderna har trappat upp sparkenryktena, som de själva främst hittar på då de aldrig någonsin har några källor för dem, ang AVB ordentligt. Daily Mail ägnar sig åt rena förföljselsen just nu, men det är inget nytt. Daily Mails sportredaktion är inofficiell talesplats för ett annat Londonlag som vi väl vet. Ett lag med ännu sämre resultat, men betydligt mindre kriti, Arsenal.
  AVB däremot vidhåller att han har Romans stöd, och jag tror nog det är så.

Lördag:
Lucas Moura nämns allt oftare i ryktena och jag gillar det, det är en mycket intressant spelare i en position Chelsea behöver förstärka.

Det påstås att Didier Drogba som offentligt försvarat AVB i dagarna ska ha hållit halvtidssnacket med spelarna. Uppgiften förnekas, men att han vitaliserade Chelsea trots att han inte fick en enda vettig boll kan vi nog inte förneka.

Fredag:
Som väntat säger nu media emot varandra i var och varannan artikel. Den ena artikeln säger att Didier Drogba tänker lämna för Kina och Shanghai Shenhua för att Anelka sagt att han är välkommen dit, och på nästa sida i princip, säger de att Drogba nu vill förhandla om en förlängning av sitt Chelseakontrakt. Det är bara att välja vad man vill tro på. Om något. Till Sky säger Drogba: "The chances of me being a Chelsea player next season? I don't know.There are a lot of rumours. Everybody knows I want to stay at Chelsea. Everybody knows my heart is blue."
Läs mer: >

Claudio Ranieri ventilerar nu sin besvikelse och säger att om AVB inte vinner en buckla i år kommer han att möta samma öde som Ranieri gjorde, få sparken alltså. Det finns dock en väsentlig skillnad, AVB har redan visat att han är en vinnare, Ranieri har aldrig vunnit något utom den kanske lägst rankade cuptiteln i Europa, Coppa Italia. Jag tillhörde inte Ranieris fans och gör det fortfarande inte så jag tror nog mest det är gammalt groll och frustration som gör att han nu lägger sig i Chelseas angelägenheter och öppet hejar på Napoli på tisdag. Av de sparkningar som Roman har gjort i Chelsea finns det två jag helt och hållet har stöttat, att lösa Ranieri från hans kontrakt i förtid var absolut en av dem. Chelsea hade aldrig varit där vi är i dag med honom vid rodret. Det är en genomtrevlig person och gentleman, men ingen vinnare vilket han visat i klubb efter klubb sedan tiden i Chelsea också.

Goal.com, inte alltför seriös sajt, hävdar att Chelsea dragit sig ur konkurrensen vad det gäller Eden Hazard. Vi lär nog få höra mycket om den lille belgaren innan sommaren kommer. Men att han lämnar Lille är nog det enda vi kan vara någorlunda säkra på, var han hamnar däremot är vldigt osäkert.

Torsdag:
Zambias straffhjälte från afrikanska mästerskapsfinalen Sunzu drömmer om att flytta till Chelsea. Det är dock inte särskilt troligt att det sker trots hans status som nationalhjälte för tillfället. Tilläggas att hans andra engelska favoritlag är Bolton.

Eden Hazard spelar nu hela fältet. Häromdagen sa han att Spuds var intressanta, idag är det Gooners. Imorgon lär han säkert säga Chelsea om någon frågar på det sättet. Det enda vi nog kan vara säkra på är att han verkligen lämnar Lille i sommar, destination dock mycket osäker.

Ständigt länkade Christian Eriksen i Ajax har berättat att han varit och provspelat med Chelsea två gånger som 14-15-åring, men valde Ajax för han tyckte steget var för stort och för att han ville få chansen att spela regelbundet i en yngre ålder än vad de stora engelska klubbarna kan släppa fram ungdomar.

Hur många målvakter behöver Chelsea? Vi har redan en av ligans bästa i Petr Cech, ett av Europas absolut största målvaktslöften i Thibaut Courtois, samt Ross Turnbull, Hilario, Sam Walker, Rhys Walker, Jamal Blackman med flera - det stoppar dock inte media från att säga att vi nu ska köpa CSKAs Igor Akinfejev.

Onsdag:
Världens sämsta fotbollssajt, ja jag vet att konkurrensen är stenhård, men i mina ögon är det nog Bleacher Report, en amerikansk! fansajt som påstår sig stödja Chelsea, hävdar att AVB redan har sagt adjö till vissa spelare och personal då han ska lämna för Inter! Snälla, om ni läser utländska fansajter, gör något vettigt med er tid och läs aldrig någonsin Bleacher Report. Eller än värre, gör inte om mitt misstag och prenumera på deras okunniga, skvallriga skitsnack som påstås handla om Chelsea. Då kan ni lika gärna läsa fotbollskanalen.se eller något sådant. Nej, det var elakt, så dåliga är inte fyrans ursäkt till fotbollssajt, bara vissa inslag där.

Daily Mail, vårt inte-husorgan som ibland är bra, och har en riktigt bra krönikör men oftast verkar närmast besatta av att förfölja Chelsea; har fullständigt exploderat i skvallerartiklar senaste dagarna om problem i Chelsea och jag tror minsann jag i någon artikel såg något som var trovärdigt. Jo visst ja, det var slutresultatet på Goodison. Deras senaste utspel i eftermiddag är att Chelseas stjärnor (läs, enligt dem, Cech, JT, Cole, Lampard, Sturridge m fl säkert också Drogba även om det är osäkert om han ens kommit tillbaka från ACN, om jag förstått tidningen rätt efter läst de mesta de skriver om Chelsea) är desperata för att Guus Hiddink ska komma tillbaka och rädda dem.
    Själv skulle jag hellre vilja se spelare med attityd och klubbkänsla kämpa för klubben på plan istället för att bete sig som småungar (om nu detta skulle vara sant). Att jag sedan tycker det vore en bra idé om AVB och Guus skulle kunna hitta en modell för att samarbeta för Chelseas bästa är en helt annan sak, men än så länge så jag faktiskt bakom AVB och skyller mer på spelarna än managern vad det gäller årets fiasko. Men missar vi CL-kvalificeringen då kanske även jag börjar undra, för jag kan ju inte neka till att Guus Hiddink är min favoritmanager alla kategorier, men han är också i pensionsåldern och ingen långsiktig lösning som manager. Men som sportchef och stöd till AVB tror jag han vore idealisk i Chelsea.
   En av DMs krönikörer är Leo Spall som jag inte särskilt ofta håller med, då han är väldigt populistisk oftast, men den här krönikan är värd att läsa och hålla med eller hålla emot. >

Mer om Jovetic... Fiorentinas sportdirektör säger att han inte är till salu då Violas planerar att bygga sin framtid kring honom. Han säger dock också, precis som väntat för en klubb som vill ha bra betalt; att om det kommer ett oanständigt bra anbud så är situationen annorlunda.

Paul Pogba, 19, franske Unitedtalangen som ska vara den störste sedan Gael Kakuta (och hur går det där?),  lär kommit närmare Chelsea. Om han får tre miljoner pund i signing-bonus. Åtminstone enligt Daily Mirror, så... det är säkert sant, eller...  Ryktet har dock förekommit en tid och det är en intressant spelare med en något bättre karaktär än den andre Unitedtalangen som ville bort, Ravel Morrison.

Nu kopplas en ny Benficaförsvarare till Chelsea, Ezequiel Garay. Argentinaren Garay som blivit en succé i Benfica sedan han kom från Real Madrid i somras.

Steven Jovetic är återigen aktuell, kanske som en reaktion i tidningarna på att Hazard har sagt något positivt om Tottenham.

I samband med att det går dåligt för Chelsea, bara 12 av de senaste möjliga 30 poängen spelar stor roll i det, innebär att tidningarna frossar i konspirationsteorier. Sturridge tänker lämna och det allra senaste är att AVBs ställning hos Chelsea nu är underminerad av sin förre chef, nu enligt dem fiende, José Mourinho. JM lär fortfarande vara i kontakt med flera starka Chelseaspelare vilket ska lett till dessa omklädningsrumsuppror som media påstår nu finns i Chelsea.  Samtidigt som de motsäger sig själva och också säger att AVB har Romans stöd. Vilket onekligen får åtminstone mig att tro på att det blir inte managern som får gå om denna eventuella situation förvärras. Spelarna låg nog bakom Scolaris avgång från klubben, men just nu undrar jag om det  inte är eventuellt gnällande spelare som får lämna före AVB då Roman verkar helt seriös i sin satsning på att förnya och förändra Chelsea. Ryktet om att José underminerar AVB kommer från Portos president da Costa som gärna uttalat sig förut om Chelsea då han ännu inte kommit över att AVB valde att lämna. Pinto da Costa säger dock att han tycker AVB gjorde fel som lämnade Porto så tidigt men att han kommer att bli en succé hos Chelsea om han får chansen. En chans som enligt da Costa dock hänger på kvalificering till Champions League även nästa år. (Något som kan ske på tre sätt; att komma bland de tre första, att komma fyra och vinna kvalmatchen under sommaren eller genom att vinna Champions League. Vi har fortfarande chansen på alla tre, även om unikt nog har de tre topplagen inte inte något engagemang i året Champions League längre.)

I samband med det här har självklart medias spekulationer i vad vi berättat tidigare, att AVB skulle kopplats ihop med Inter ökat.  Så stålsätt er, vi kommer att få höra enormt mycket skitsnack framöver om Chelsea inte snabbt hittar en formtopp och därmed tystnar kritikerna.

Tisdag:
Daily Mail fortsätter sin kampanj mot Chelsea. Nu påstås det att spelarna gjort uppror mot AVBs taktik. På träningsplanen. Det framgår väl inte helt klart hur. The Guardian har tagit upp tråden och ger en något mer nyanserad version. >

Måndag:
Vårt husorgan, de som mest försöker hitta på saker om oss och ibland är väldigt påhittiga, Daily Mail påstår att spelarna är rosenrasande på AVB för att han ställt in deras lediga dag efter fiaskot på Goodison. Om så är fallet bör nog spelarna titta sig själva i spegeln och inse att de förtjänar ingen ledighet förrän de reparerat den skada de orsakade klubben och oss fans i lördags. DM säger också att AVB nu kan förlora jobbet redan före Napolimatchen då Roman anser att han inte har spelarnas respekt och förtroende. Avdelningen sagostunden kan vi nog kalla det. Men Roman är lika mycket ett fan till Chelsea som vi, och inget fan är nöjt just nu.

Den senaste påhittarsajten, de har ännu inte haft ett rätt såvitt jag sett, elcentrocampista, säger att Chelsea är intresserad i den senaste brasilianske den nye ...någon, Dentinho. Samt att vi kämpar med Real Madrid om dennes namnteckning på ett kontrakt. Anfallaren Dentinho rekryterades av Shaktar Donetsk förra månaden för runt 7,5m pund och anses vara istället för Willian då förhandlingarna med Shaktar om denne bröt samman. Hur får media ihop sina påhitt, åtminstone inte med logik!

 


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>