csfc   AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 24 sp 12 v 7 o 5 f 44 - 29 mål 43 p
12 - 18 februari 2012

brumsInför Birmingham - FA Cupen 5


LÖR:

LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

JT sparas till tisdag, rätt, och likaså Lampard och Essien, också rätt. Mikel och Ramires ersätter på mitten. Framåt är det den vanliga upställningen. Iva spelar högerback. Bertrand vänsterback. Kanske lite slitna, och absolut besvikna, Kalou och Drogba börjar på bänken. Lite förvånad är jag över att Lukaku inte fick plats på bänken, men det är uppenbart att AVB vill ha starkaste möjliga bänk om matchen skulle gå illa för oss, för att försöka vända ett sådant scenario.

1 Petr Cech (k)
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
7 Ramires
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 40 Hilario, 17 Jose Bosingwa, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 11 Didier Drogba.


Birmingham: Doyle; Carr (k), Davies, Ibanez, Murphy; Gomis, Fahey, Rooney, Mutch; Elliott; Redmond.
Avb: Butland, Burke, Caldwell, Asante, Reilly, Jervis, Spector.
Domare: Martin Atkinson.


Varning, Birmingham har gjort en tredjedel av sina mål sista kvarten. Tänk på det när ni hör att Chelsea på Stamford Bridge har släppt in 57% av sina mål under samma matchperiod! Så tro inte att matchen är avgjord förrän Atkinson blåser av den idag.

Jag hoppas få se ett Chelsea som reagerar med stolthet för att upprätta sin ära och visa att de trots allt är ett europeiskt topplag. En rejäl urblåsning skulle onekligen uppskattas idag. Men jag vågar verkligen inte underskatta Birmingham även om de släpper till avsevärt fler av sina mål på bortaplan än hemma. Om det springer omkring en hemmaspelare och tänker på matchen i Neapel idag hoppas jag att AVB och di Matteo tar av honom fortast möjligt och sänder kraftfulla signaler till de andra att Chelsea måste vinna idag. Vi har den här säsongen nästan kunna säga hur matcherna kommer att sluta bara genom att observera spelarnas inställning första kvarten. Så en rivstart skulle sitta väldigt fint och efter det kan Chelsea gasa på och visa form, självförtroende och inställning inför resan till södra Italien. Ta en match i taget nu och låt oss börja hoppas igen på en fin avslutning av säsongen.

FRE:
Chelsea har bra statistik hemma FA Cupen, 21 matcher och bara en förlust. Den kom i straffläggning. Vi har dessutom rätt lätt för Brums, på de senaste nitton mötena har vi bara förlorat en match, och vunnit tretton. Daniel Sturridge, mållös i två månader gillar FA Cupen, han har gjort sju mål på åtta matcher sammanlagt. Å andra sidan är Birmingham ovanligt bra borta, de har vunnit fem av sex bortamatcher senast i cupen, och hållit nollan i fyra av de senaste cupmatcherna totalt. Vi ska inte heller glömma den mycket smärtsamma ettmålsförlusten mot Birmingham förra året då Chelsea spelade mot ett mål nästan hela matchen och skapade trettiotalet målchancer och summa noll mål. Jag lovar att de inte gjort det.

Chelsea och vi fans får absolut inte underskatta motståndet.

Ändå, Chelsea måste vinna. För så många skäl att det går väl inte att räkna upp alla här. Så räkna med att AVB startar den absolut starkaste elva han kan få ihop. Inget utrymme alls för experiment, även om jag nog skulle vilja se Sturridge få chansen som center. Inte minst för att det skulle stoppa de engelska tidningarnas gnällande.

Guirane N'Daw saknas i Brums, med Fahey som den trolige ersättaren på mitten.

TORS:
Chelsea räknar med att ha Ramires tillbaka till lördag. Vi har saknat honom. Däremot är det fortfarande osäkert om JT. Kalou och Drogba kommer inte heller att komma ifråga efter ACN-missen. De kommer däremot att vara spelklara till Neapelresan.

Lite mer överraskande är att AVB helt klart sa ifrån idag att Torres kan komma att bli petad mot Birmingham till förmån för Lukaku. Förmodligen hade det inte varit fallet om inte matchen mot Napoli kommit så snart inpå. Möjligen kan Ashley Cole bli aktuell för tisdagsmatchen också, även om det är 50/50.

Det blir kortglade Martin Atkinson som dömer på lördag lunch. Atkinson har på 29 matcher i år delat ut nio röda och ett hundra gula kort! Och med tanke på att Chelsea är fulaste laget i ligan i år med flest röda-gula kort..., till skillnad från förra året då vi vann Fair Play överlägset.

Brums storväxte Nikola Zigic kommer inte att besvära Chelsea försvar. Zigic var tillbaka från knäskada, men har fortfarande känningar och Chris Hughton har redan förklarat att de kommer inte att chansa med honom.

Birmingham spelade mållöst mot Hull i veckan, men är ändå ett formlag då de inte förlorat de senaste tretton matcherna i olika turneringar. Chelsea åkte som vi smärtsamt fick uppleva på sin första förlust för 2012 i helgen efter uselt spel. Så i media framförs förhoppningsfulla toner från Birminghams spelare som kommer till Stamford i hopp om att överraska ett Chelsea som underskattar dem.

---
Det blir cupmatcher nu ett tag framöver. Först Championshiplaget i form, Birmingham som Chris Hughton gör ett alldeles utmärkt jobb med. Laget brandskattades ordentligt inför säsongen och förlorade de flesta av sina tongivande spelare, men Hughton har fått ordning på dem och bland annat tagit dem till femte omgången av FA Cupen. Brums är ett bra cuplag som de bevisade förra året när de mycket otippat piskade Arsenal i Ligacupfinalen. (Därefter väntar svåra bortamatchen mot Napoli på San Paolo i Neapel).

Chelseas form, inställning och framförallt förmåga att göra mål är ungefär lika svårt att sia om just nu som att säga vad vädret blir i höst. Jag orkar faktiskt inte kommentera insatsen mot Everton, mer än att säga att vi saknar verkligen flyt, skärpa, målgörare och en plan B mot lag som försvarar sig väl. Drogba blir en mycket efterlängtad förstärkning nu och jag förväntar mig att han kommer hem med massor av självförtroende då jag tror Elfenbenskusten slår Zambia i finalen i ACN. Torres får nog börja vila igen.

 


Lindy


Besök csfc-facebook: facebook

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>