AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 20 sp 11 v 4 o 5 f 39 - 25 mål 37 poäng
2 - 8 januari 2012

Nyhetsnotiser v-1


NY FRÅGA

Söndag:
Chelsea fick MK Dons eller Queens Park Rangers borta i nästa omgång av FA Cupen. QPR som räddade omspel mycket sent. Hoppas det blir en mindre stökig tillställning än när clownen Chris Foy dömde på Loftus Road - då jag nog tror QPR borde gå vidare på hemmaplan efter omspelet.
Inte särskilt bra lottning om inte MK Dons överraskar stort. Ett PL-lag är trots allt svårt motstånd så tidigt i en cuprunda särskilt på bortaplan.
Matchen spelas 28 alt 29 januari. MK Dons och QPR m öts dock först nästa vecka för att avgöra vem av dem som får Chelsea.
VI f år anta att en viss fd manager i MK Dons verkligen håller tummarna för att det blir de som får besök av Chelsea. Roberto di Matteo firade stora framgångar för klubben som en gång hette Wimbledon och låg i södra London.

Roligaste lottningen annars självklart Liverpool som fick Man United om än hemma. Ferguson kan nog behöva lite tur med domaren i den matchen också, särskilt som han även måste tänka på att han möter Chelsea veckan efter (4 feb)!

---
MATCHEN Chelsea vs Portsmouth 4-0

Första kvarten:
Pompey tog nästan ledningen inom 30 sekunder, då Kitson kom fri med Cech men missade mål. Där borde han gjort bra mycket bättre ifrån sig enl rapporterna.
Efter det har det bara varit Chelsea. Torres borde ev fått en straff. Han har också tvingat Henderson i Pompeys mål till en mycket kvalificerad räddning.
Luiz har också varit nära mål, men bollen gick utanför.
Torres har börjat matchen utmärkt och vi kan bara hoppas målen kommer för honom idag.
Andra kvarten:
Portsmouth har jämnat ut spelet något och haft några halv- eller kvartschanser. Största hotet ser ut att komma från Futacs enl rapporterna. De har fortfarande haft bästa chansen. Även Mokoena har haft en bra chans med en nick.
Chelsea får kritik för långsamt spel. Och för bristande aggressivitet. Låter bekant.
Tredje kvarten:
Norris nära mål, men bollen går precis utanför. Cech var chanslös på skottet. Meireles störde Norris i skottögonblicket och det kan räddat Chelsea. Chelsea som får massor med kritik för bristande engagemang och spel. Spelare som nästan springer i vägen för varandra, som söker samma ytor och som rent allmänt spelar riktigt dåligt efter första kvartens dominans. Pompey har förmodligen varit närmast mål.
Portsmouth spelar parkera bussen och vi vet hur fruktansvärt svårt Chelsea har att spela mot den sortens försvarsspel. Pompey har oftast 8 spelare bakom bollen när Chelsea börjar anfalla och Chelsea är inte ens nära att bryta ned den sortens försvarsspel - som vanligt.
Chelsea får återigen inte godkänt för ännu en halvlek på sistone. Det krävs ordentligt skärpning för andra halvlek. Matchen är tam, inramningen också tydligen. Ingen verkar nöjd men Pompey borde vara nöjdast då de varit närmast att göra mål.
Lampard hade en bra chans att komma in i straffområdet, men målvakten är vaken och det blir inget av det. AVB är uppenbart frustrerad och missnöjd på sidlinjen och av det jag hör är han det med befogad anledning.
Chelsea har fått några bra frisparkslägen, men Chelsea har inte gjort något av dem. Pompey har lyckats fullt ut med sin taktik att stoppa upp Chelseas spel, frustrera dem och stänga ned ett tamt Chelsea. INTE godkänt.

ANDRA HALVLEK:
MÅL. Mata gör mål i 48:e minuten. Passning från Malouda som gjorde målet så att säga. (Tyvärr får vi inte längre radiosändningen som störs av annan sändare nu så vi får nöja oss med textkommentaren - men Chelsea har åtminstone tagit ledningen.)
- Lawrence nära att kvittera på frispark. Pompey måste nu luckra upp sitt extremt täta försvarsspel, vilket borde öppna upp matchen också då de måste göra mål.
- Luiz är nära en chans några minuter senare. Men det är Pompey som är närmast mål igen då JT får rensa på mållinjen efter en trippelchans!!! för Pompey. Futacs den aktivaste i den, men de lyckas inte kvittera. Den här matchen är inte över.
- JT skadades när han räddade bollen, men fick en smäll av stolpen. Han är tillbaka i spel, men....det börjar bli många skador för JT nu och innan Iva är tillbaka lär han inte kunna vilas.
- Luiz får skulden för att Portsmouth fick trippelchansen. Det låter som om vi hade tur där.
- Chelsea lär ryckt upp sig efter pausen, med Mata som anförare (och målgörare). Ledningen är dock bräcklig som vi sett så många gånger på senaste tiden. Trettio minuter kvar.
- 62 min. Chelsea får till en svag nick av Ramires. Vi gör återigen motståndarmålvakten duktig.
-Norske Huseklepp kommer in för Mullins. Huseklepp som en gång spåddes bli näste Solkjaer, men så har det inte blivit.
- Torres har mattats ordentligt, som vanligt, samtidigt som Mata vuxit ut som matchens dominant. Pompey tivngas till ett andra byte då Rocha skadas. Williams ersätter och det är snart dags för hjärtattackskvarten då Chelsea bara har en bräcklig ettmålsledning.
- 75 min, JT varnas efter en tuff tackling. Strax efter varnas inhopparen Williams för en på Cole.
- 78 min. Romeu in för Malouda som försvunnit ur matchen. Chelsea har just nu kommandot i matchen igen efter att tillåtit en del farligheter.
- Matchen har fått en del intensitet sista minutrarna, men inga direkta farligheter tydligen. Chelseas ledning är inte övertygande och Portsmouth orsakar besvär för ett svagt spelande Chelsea. Kanske tur att matchen inte visas på tv. Ryan Bertrand på väg in.
- MÅL. Ramires gör andra målet, passning Mata. Frispark in i straffområdet och Ramires får en fot på bollen. 85 min. Bertrand kommer in för Cole.
- Korken ur. MÅL. Ramires igen som kommer fri med Henderson och gör mål. Soloprestation. Lobbar bollen över Henderson. 87 min.
- Lukaku ersätter Torres som återigen började bra och slutade mindre bra. 88 min.
- Ramires får också ett gult kort på övertid.
- MÅL. Lampard avslutar med ett skott från 15m. Det blev verkligen korken ur för Chelsea, inte helt rättvist.

Siffrorna blev stora, Chelsea höll nollan och är vidare i FA Cupen, inom en timme får vi veta vilka vi möter i nästa omgång. Men av rapporterna att döma satt segern ordentligt långt inne och Pompey var långt ifrån ofarliga hela matchen, ändå rann det iväg till 4-0. Fotboll är ett underligt spel ibland.

 

---
Chelsea kommer att visa förlust för senaste verksamhetsåret också. En förlust som till absolut största delen består av våra januariaffärer, dvs de upp mot 75m pund som betalades för Torres och Luiz. Affärer som inte direkt blivit succé - ännu. Annars har Chelsea reducerat sina kostnader och är på väg mot att möta Uefas löjliga finansiella regler. Vilket tolkas som att Chelsea inte får problem med reglerna närmaste tiden. Chelsea har bl a minskat lönekostnaderna (vilket Gary Cahill nu försöker ändra på) och tagit bort bonusar som kostade väldigt mycket förut. Namnrättigheterna till Stamford Bridge förväntas dra in mer pengar, det lär förekomma förhandlingar med några intressenter om ett tioårsavtal. Tyvärr inget liknande det som City lyckades med med sina egna ägare.... men 10m/år pund tror bedömare det kan vara värt. Som om någon av oss någonsin kommer att referera till Stamford Bridge som något annat än Stamford Bridge.
S å till skillnad från de spanska giganterna och en hel del andra klubbar verkar det som om Chelsea faktiskt försöker möta Uefas regler, något som dock skvallerpressen struntar i när de tippar att vi ska spendera 150m pund på nya spelare i januari.

Det har nu bekräftats att det är Gary Cahills personliga lönekrav som satt stopp, hittills, för övergången till Chelsea. Vi får se vad som händer i den här affären, men självklart ska Chelsea inte gå vidare med affären om de siffror som nämnts i media stämmer, 4m pund i bonus och 100.000 i veckan är långt mer än vad Cahill någonsin kan vara värd i mina ögon. Så stämmer de, vilket vi absolut inte vet, låt någon annan köpa honom. Som om Tottenham skulle betala honom det när de vägrar betala sina bästa spelare ens i närheten.
Oddsen är dock att tidningsryktena om Cahills krav är oerhört överdrivna och att affären genomförs nästa vecka.

Lördag:
Paul Clement har slutat hos Blackburn efter en mycket kort sejour som assistent till Kean. Han tar istället jobbet som Carlo Ancelottis assistant i PSG (Paris St Germain). Vilket man kanske kan förstå, det är lite skillnad att vara assisterande manager i ett franskt topplag med Ancelotti eller vara stackars Keans assistent i Englands mest utskällda jobb (som väl inte blev bättre av att de åkte ur FA Cupen idag). De två fd Chelseamännen kommer att jobba med en fd Chelseaspelare, Claude Makelele.

Chelseas ungdomar förlorade mot West Ham med 3-2 hemma. Det var hela tiden West Ham som ledde men Chelsea kvitterade två gånger tills Chelsea fick en frispark emot sig inne i straffområdet för att målvakten plockat upp en bakåtpassning. På den avgjorde West Ham matchen.

Chelsea har tagit tillbaka Patrick van Aanholt från Wigan där han inte fick minsta lilla chans. Jag är en beundrare av den unge holländaren och tror fortfarande han har en fin framtid, om han kan få den matchning han behöver. Kanske kan ett nytt lån till en klubb där han får en chans att visa vad han går för bli lösningen, eller kommer Chelsea att matcha honom i reserverna tills vidare. Just nu har ju PvA onekligen Ashley Cole och även Ryan Bertrand före sig i kampen om en vänsterbacksplats. Orsaken till att PvA inte fick spela alls lär bero på dålig personkemi med Martinez enligt lokalpressen i Wigan.

Chelseas skadeläge samt afrikanska mästerskapen har satt en ordentlig käpp i hjulet för planerna att låna ut Josh McEachran. Detta kommer inte att ske förrän möjligen sista dagarna i transferfönstret då Josh nu behövs i truppen på ett helt annat sätt. Roberto di Matteo har gett klart besked om att inga nya lån kommer att ske som situationen ser ut just nu.

Owen Coyle har meddelat att Gary Cahill inte kommer att spela mot Macclesfield idag, vilket innebär att han inte kommer att vara cup-tied om övergången till Chelsea blir av.

Trettondagen:
För de som såg Tim Howards underbara mål mot Bolton (inte för att det hjälpte, men kul var det) kan vi meddela att det finns faktiskt en Chelseamålvakt som gjort mål. Få av oss lär komma ihåg det. Då det var ett tag sedan. Det var Ben Howard Baker, amatörspelare, mot Bradford som i slutminutrarna gjorde mål. Det var inte heller från eget straffområde utan från straffpunkten i Bradfords. 17 nov 1921!

Torsdag:
Nathaniel Chalobah
är ett av våra största löften, men tills nu har han faktiskt inte haft ett riktigt kontrakt med Chelsea. För trots att han varit med och spelat försäsongsmatcher och satt på bänken mot Wolves är Chalobah bara 17 år gammal, precis. Och det är först i den åldern ungdomar får skriva professionella kontrakt i England. Första kontraktet är standardmässigt på 2 år, men för Chalobah skulle jag inte vara förvånad om det är längre. Även ungdomarna George Saville och Adam Phillip har fått förlängda kontrakt.

Även Petr Cech är nära att skriva nytt kontrakt, i hans fall förmodligen ett tre-årskontrakt. 29-åringen har fått kritik i år, men jag tycker den är löjligt överdriven. Det är dock som med strikers som inte gör mål, det spelar ingen roll om en målvakt räddar oss som i slutsekunderna mot Wolves, om han släpper in mål vilket sällan enbart är målvaktens fel.

Manchester United har nu två raka förluster, dvs ett sämre resultat än Chelsea lyckats med på hela året (även om vi haft två raka förluster, men det var i två olika tävlingar). De är ute ur Champions League från en riktigt lätt grupp, de är ute ur ligacupen, riskerar att åka ur FA Cupen på söndag. De ligger dock före Chelsea i ligatabellen, men annars är ju Uniteds resultat sämre än vårt. Ändå är det ingen som snackar skit om Alex Ferguson, eller kräver hans avgång. Olika är ödets lott för olika lags managers.

MEN, ironin och sportjournalistikens inneboende brist på logik åsidan, så ser jag resultaten på nyåret som oerhört uppmuntrande. Jag har varit rätt pessimistisk på sistone men resultaten och överraskningarna och hit och ditandet som varit på sistone visar ju trots allt att ligan är verkligen inte avgjord ännu. Den lever i hög grad. Större under har skett och vi ska åtminstone kunna pressa lagen framför oss hela vägen hoppas jag. Plus lite formtoppar i cuperna och våren kan ändå bli väldigt kul. Eller hur?

---

Visserligen är följande citat en andrahandsuppgift, men då den andrahandskällan är John Terry tror jag nog att vi kan ta det som en rätt sann återgivning av vad AVB har sagt till de övriga spelarna om Anelka-Alex-affärerna eller vad de ska kallas.
"The one thing when he spoke to the players about Nico and Alex is that they had spoken to other clubs and going forward he said that he doesn't want players involved in the first team who are out there speaking to other clubs because they weren't thinking of Chelsea first and foremost."
Ska bli intressant att se vad som händer med Malouda då han offentligt klagat över bristande speltid. Att han är på väg ut är nog givet, frågan är när. Samma tror jag gäller Kalou, fast där är jag övertygad om att inget händer förrän till sommaren som tidigast.

Onsdag:
Fler och fler av Chelseas spelare går nu ut offentligt och förnekar tidningsuppgifter om att det är oro och bråk i Chelseas omklädningsrum. John Terry är den senaste, även Lampard (som av media anses vara den mest förfördelade) har gjort liknande uttalanden, liksom Ramires, Bosingwa, Mata med flera.

Frank Lampard har gjort flera positiva uttalanden efter Wolvesmatchen. Som om att man ska inte räkna bort de äldre spelarna som ännu är en ryggrad i Chelsea. Att klubben kom tillbaka och utmande om titeln förra året fast vi låg långt bakom. Att målet för Chelsea alltid är högt och borde ligga högre än vad det tycks just nu, vi ska inte bara kämpa om en CL-plats, Chelsea ska alltid utmana om titeln. Och så gör han är klart: "Chelsea is my club"

Tisdag:
CSFC har inte ens brytt sig om att nämna ryktena som skvallerpressen, och andra som ser sig som bättre, svämmat över av senaste dagarna. Vi vet ju att alla rykten om oro i omklädningsrummet etc oundvikligen är Lögner och Skitsnack från media. De kommer dessutom med oroväckande regelbundenhet pga två omständigheter; Chelsea har bytt tränare en del och media tror alltid de kan påverka klubbar genom att skriva skit om managers (engelska medier har ovanligt stort självförtroende där då de lyckas få förbundskaptener avsatta) och Chelsea vinner för närvarande inte varje match.
Men då Frank Lampard själv tagit upp det och flera spelare gått ut och förnekat att AVB skulle förlorat omklädningsrummet som det kallas - kan vi kanske lägga senaste omgången av detta på hyllan också? Eller?
Lampard har också kategoriskt förnekat att han kommer att bli klubbkamrat med Beckham i LA Galaxy då det nu ser ut som om fru Beckham lyckats stoppa all flytt tillbaka till Europa och den mindre glamorösa livsstilen utanför Hollywood. Lampard är ingen Beckham som slutar spela fotboll för glamourlivet, och jag kan aldrig någonsin se honom gå till en fotbollsliga där han bara är där för att casha in. Inte för att jag missunnar Lamps ett sista löjligt välbetalt kontrakt, jag kan bara inte se honom ta steget till hobbyfotbollen som Beckham ägnar sig åt idag.
Ni som f öljer internationell press har säkert också sett hur enormt engelska medier skrivit ut det faktum att AVB återigen (han har gjort det efter nästan varje match) vägrar lyfta fram enskilda spelare. Detta tolkas i England som att han ignorerar och förskjuter Lampard. Lampard själv har inte kommenterat det, men efter gårdagens lite löjliga målfirande vid första målet där Lampard inte var med (var på andra sidan planen) och då inte samma skedde efter Lamps avgörande mål - har de här skribenterna fått väldigt mycket vatten på sin kvarn.
Jag tycker nog AVBs betoning på kollektivet kan bli lite löjlig ibland, men minst lika löjligt är att att förstora upp det hela på det sätt som skett nu. Jag kan garantera att det hade aldrig hänt om det handlat om en icke-engelsk spelare.

Måndag:
Det är inte bara Chelsea som haft det svårt/underpresterat i nyårshelgen (dock ej idag). Nu har Chelsea, United, City och Arsenal alla förlorat den här helgen. Kan vi hoppas på att Hodgsons WBA plockar poäng borta mot Tottenham imorgon, kanske till och med vinner? Eller blir Spurs helgernas vinnare? Liverpool kan också ta sig upp på samma poäng som oss, men har City borta! Tack Fulham.

Reservlagsmålvakten Rhys Taylor, walesisk U-21-landslagsman har lånats ut en månad till Rotherham i League Two.


MATCHEN - Wolverhampton vs Chelsea 1-2
Laguppställningarna >

Absolut ingen repris på förra säsongens pinsamma uddamålsförlust på Molineux. Det är ett minimikrav, men jag ställer högre krav än så. Jag kräver att få se ett motiverat Chelsea som går för fullt hela matchen för att få en klar seger och utan insläppta mål.
Det är upp till bevis nu för AVB och spelartruppen. Dags att städa bort allt skitsnack vi tvingas läsa i medierna om oro i spelartruppen, ev intern kritik i Chelsea, sparkningsrykten och annat som vi inte vill se eller uppleva.

Jag är lite förvånad över att så många spelare som jag trodde skulle starta börjar på bänken i Wolves. Chelseas ändringar är mer väntade med tanke på skadeläge, sjukdom och annat elände. Upp till bevis för de som får chansen nu. Låt oss glömma de senaste matchernas fiasko, för det är ju det underbara med fotbollen, varje ny match innebär en ny chans.

- Alldeles för försiktig start på matchen för min smak även om Wolves tillåter Chelsea att ha bollen.
- 8 min Torres får fram en fantastisk passning till Mata som dock får se Hennessy avvärja (ska han bli ett spöke för oss som för Arsenal häromveckan?). Mata borde kunnat göra lite bättre av det, eller?
- 12 min, chans för Lampard, men Wolvesförsvaret emellan.
- 13 min, Ramires skjuter i sidan av nätet efter att tagit sig in i straffområdet men drivit alltför långt utåt.
- På efterföljande hörna försöker Ramires sig på en slags cykelspark, men det är lugna gatan för Hennessy. Chelsea har i allafall tagit kommandot.
- Ramires har börjat piggt men oj så han slarvar med bollen. Inte riktigt vad man brukar få skriva om brasilianska spelare. Mest vilja av alla visar Torres.
- 25 min, Lamps får gult efter att gått på tok får hårt in i en närkamp med dobbarna först. Kunde gått värre. Särskilt som efterföljande gula kort var betdligt mindre motiverade.
- 28 min, bra frisparksläge i straffområdetshörnet. Lamps slår den dock på förste spelare vid sidan av muren.
- Matchen är hetsig nu och domare Walton får dämpa ned det hela eller så tappar han kontrollen. Det är tufft där ute.
- 32 min, stolpträff, utsidan, på en språngskalle av Johnson på en lång frispark. Oj vad när även om Cech först såg ut att rädda den, så han var ändå där. Matchens bästa chans.
- Romeu får kort för att sparkat bort bollen, då Walton borde blåst frispark för överfallet på Torres innan.
- 34 min. Ward får fritt fram att nicka på frisparken, men får den inte ens på mål. Det är inte Chelsea som är närmast mål just nu.
- 44 min, långskott från Lampard rakt på Hennessy som ändå får lite problem med bollen, dock ingen i närheten av att hinna fram på returen.
- 45 min. Bosingwa tvingar Hennessy till hörna, efter att Lampard fått bollen bakom både Torres och Ramires som bägge var får långt fram.
- JT nickar över på efterföljande hörna.

En livlig första halvlek där ändå Wolves varit närmast att göra mål. Chelsea dominerar, men är oj så ineffektiva. Känner vi inte igen det scenariot? Lite oroande är det allt att Chelsea är så ineffektiva, för att inte säga rent ut - det är skrämmande så ineffektiva spelarna är framför mål. Och det gäller alla blå.

ANDRA HALVLEK:
McCarthy växlar upp genom att sätta in Jarvis istället för Forde. Chelsea måste få till lite effektivitet nu. Spelet är ok, men chanserna luktar inte mål och sådana måste till.
- 50 min, Jarvis tar sig förbi Bosingwa och Hamill får en jättechans på inlägget, som dock tar på JT.
- Wolves har inlett andra halvleken optimistiskt, säkert uppmuntrande av Chelseas impotens framför mål.
- 51 min. Hamill som varit pigg försöker lirka in bollen i bortre hörnet, men den är betydligt högre över mål på reprisen än det först verkade.
- 54 min, Torres tar sig in i straffområdet men en försvarare får en lång tå på bollen.
- MÅL. Hörnan hamnar via JT hos Ramires som snurrar runt för att få tag i den och sätter den i mål högt upp mot krysset. Oj så efterlängtat vilket syntes på firandet. 54 min.
- Nu gäller det att bygga på det här och absolut absolut absolut inte försöka spela på resultatet.
- McCarthy kommer säkert att snart sätta in Fletcher. Det är det uppenbara draget.
- Chelseas firande var lite tv-puckscharmigt, men även lite löjligt och säkert en markering åt de fjantiga tidningsryktena på att Chelsea ska fira mål som ett lag vid bänken - vilket aldrig var vad AVB menade.
- Fletcher in för Frimpong, 62 min.
- Chelseas passningsspel är fortfarande väldigt slarvigt och det behövs verkligen en skärpning på det området. På tok för många bollar går till spelare i orange tröjor istället.
- 66 min. Torres lyckas träffa bollen, men det är ett hopslag nästan som går högt över.
- 67 Meireles skjuter, som vanligt, med dåligt omdöme och missar mål från svår vinkel istället för att söka en spellösning. Det där är en ovan portugisen har.
- 67 mn. Ramires rycker loss men Hennessy står kvar och täcker bort Ramires skott ur vinkel. Ramires är den spelare som ryckt upp sig allra mest i andra halvlek efter en svag insats i första.
- 20 min kvar och den första frågan är förstås; Ska Chelsea lyckas låta bli att släppa in mål idag och ge oss en trepoängare - äntligen? För det är inte höga odds på att Chelsea inte släpper in mål nu... Då är det nog bättre odds på att Chelsea kan göra ett mål till.
- 70 min, Torres tar sig in i straffområdet hur snyggt som helst, men det var en orange spelare för mycket framför mål. Torres har gjort en stabil insats, men stackaren får ju aldrig sätta dit bollarna.
- 72 min, Mata sätter bollen i Hennessys vänstra burgavel, där har många bollar hamnat idag.
- Torres blåses felaktigt av när han tar sig in i straffområdet. Där gjorde domaren faktiskt fel. Foley in för Edwards i Wolves. 76 min. Chelsea har unikt nog ännu inte gjort något byte.
- Chelsea fastnar, stannar upp och tappar helt tempo och då blir vi så ofarliga mot lag som väntar in oss. AVB måste hitta en lösning på det problemet inför vårens matcher. Omställningarna fungerar rätt bra, men dominansspelet fungerar inte alls särskilt bra.
- 80 min, Mata skjuter men bollen studsar över efter träffat försvarare.
- Nu är det katastrofvarningsläge, eller? Tio minuter kvar och vi vet ju hur Chelsea spelat sista tio den här månaden, ja hela hösten.
- Torres löper fri men domaren tycker Torres är den som petar bollen över linjen, och det var det nog. McEachran blir första avbytare mot Mata. 83 min.
- MÅL. Wolves kvitterar 84 min. Ward. Vad är det vi säger? Försvaret tappar helt bort Ward som får fritt fram. AVB blir vansinnig, men det är inget mot vad vi känner. Som vanligt.
- Jag orkar inte längre kommentera hur Chelsea spelar i slutet av matcherna. Det är ingen slump att Chelsea inte klarar av att hålla nollan- om vi säger så.
- MÅL. Lampard skapar kanske rättvisa. 89 min. Lampard fullföljer och går in i boxen där han möter Coles inspel. Den gamla Lamaprdlöpningen som vi saknat då Chelsea alldeles för ofta blir stillastående mot låga försvar. Och den lönar sig som så många gånger förr i Lamps karriär. Inte hans bästa match direkt idag, men när man gör det avgörande (?) målet förlåter vi allt, särskilt förlåter vi en legend.
- En minut kvar, vi kan väl ändå inte släppa in et till idag igen. Panikrensningar av Chelsea.
- Chelsea ger Wolves en chans till men de får inte träff på bollen i straffområdet. Nu spelar Chelsea bara för att få tiden att gå, hålla boll och då gör man inte det!
- Cech tokräddar matchens sista boll. Får upp händerna på en nick på långt inkast. Oj vad nära att vi återigen tappade.

Chelsea var klart bäst, men ändå höll vi på att göra ännu ett nytt FIASKO. Så det kan inte bli godkänt betyg trots en jätteviktig och välförtjänt seger. Ineffektivt igen, uselt försvarsspel i slutet av matchen igen. Tack Lamps, även om jag tycker kommentatorn överdriver hans tackling väldigt mycket. Men visst finns det domare som hade kunnat visa ut för den tacklingen, det har vi sett förr.
Årets första match slutade ändå i vinst, efter 64% bollinnehav och tio skott på mål. Dubbelt så många som Wolves. SÅ SKÖNT!

Nu hejar vi allt vi kan på lillebror Fulham mot gooners lite senare ikväll. Kan de förstöra vår jul kan de väl förstöra gooners nyår!?


---
I all besvikelse över det fiaskoartade resultatet mot Aston Villa har vi kanske glömt ett par viktiga saker. Minst viktigt var att det var Chelseas 100:e mål det här året. Betydligt viktigare var dock; Det var Didier Drogbas 150:e Chelseamål vilket tog upp honom lika med legender som Roy Bentley från vårt första ligavinnande lag och Peter Osgood från FA Cupvinnarna (och Cupvinnarcupvinnarna) 1970-1971.

Vi tänkte en hel del på hur nära det var att Drogba missade straffen, men vi pratade mindre om hur känsloladdat ögonblicket var då målet faktiskt skedde från just den straffpunkt på Stamford Bridge som Peter Osgoods aska är begravd under. Något som förklarar Drogbas återhållna firande.Han var betydligt mer medveten om ögonblickets betydelse än vi som såg det framför tv-apparaterna. Tack för att CFC påminde oss om det.

Det är ju faktiskt något väldigt stort som vi borde tänkt mycket mer på än det faktum att vi förlorade en fotbollsmatch. För trots allt, det var bara en förlorad match hur frustrerande sådant än är.

Peter Osgood, kallades The King of Stamford Bridge och står idag staty (inte den vackraste jag sett) utanför arenan. Vi kan väl också säga som så att min hunds namn är ingen slump eller att en signerad t-shirt från den mannen betyder väldigt mycket för mig.

ALLA Drogbas mål: >>

---
Det är mycket gnäll hos managers, även hos AVB om spelschemat just nu. Vilket möter mycket lite förståelse hos mig. Visst vill vi att det ska vara rättvist och det är det kanske inte mellan Liverpool och City där Liverpool som har gnällt mest av alla tidigare i år får vila dubbelt så lång tid som City - men det är det här som är speciellt med den engelska fotbollen och julperioden och jag föredrar absolut nuvarande ordning istället för julvila och ingen fotboll alls. Att ligan kanske skulle behöva en viloperiod kan nog sägas vara motiverat, men då ska den nog ligga under ACN och sådana störningsmoment istället. Men vi ska komma ihåg att kraven om viloperiod är betydligt mer till för att Uefa och Fifa ska kunna tjäna pengar på landslagsfotboll än det är motiverat av några som helst fobtollsskäl.


 

Rykten m m, v-1



Söndag:
Neil Warnock ska ha fått sparken som manager för QPR, som vi förmodligen möter i nästa omgång av FA Cupen.
Det har nu bekräftats på QPRs hemsida. Mark Hughes, som tyckte han var för bra för Fulham är favorit till att ta över. Sparky var en underbar spelare för Chelsea även om det inte var hans bästa år, men som manager är jag långt från övertygad. Men ofta väcker en ny röst ett lag och för Chelseas del kanske det här bytet kommer olämpligt om det blir QPR vi ska möta i slutet av januari i FA Cupen.

--
Det är fullständigt väntat, att fler och fler Chelseaspelare nu knyts till PSG. Idag är det Frank Lampard som ska gå dit.
Det här är en utveckling vi alltid ser när media bestämt sig för att det är oro i en klubb (det händer dock bara i vissa klubbar, Man U berörs t ex oerhört sällan av sådana här rykten), men framförallt händer det när en manager som fått gå får ett nytt attraktivt jobb. Nu är Carlo Ancelotti som fått det jobbet och han förväntas återförenas med sina gamla spelare. Naturligt, men faktum är att det händer inte så ofta att managers väljer att köpa på sig sina gamla spelare, det är nästan bara Harry Redknapp som satt det i system, annars är det ovanligt faktiskt.

Man United tänker kidnappa Chelseas avtal kring Gary Cahill, det är Daily Mails bestämda uppfattning idag. Vi får väl se.

Det är fortfarande Hamsik-ryktet som gäller, men då vi vet att det kommer inte från någon trovärdigare källa än Hamsiks agent, en viss Mino Raiola så får vi tro på vad vi vill. Vi vet också hur utvecklingen kommer att gå, då historien är densamma för mängder av Raiolas klienter. Först går Raiola ut på det här sättet och rear ut sin spelare till andra klubbar för han vill tjäna pengar (han tar provision på både övergång och lön). Ingen av hans klienter spelar någonsin ut sina kontrakt! Sedan börjar spelaren visa missnöje och få till rena aktioner mot sin egen klubb för att de inte vill släppa honom. Missnöjet växer och till slut får Raiola till den transfer han hela tiden varit ute efter. Vi har sett det så många gånger hittills. Med Zlatan Ibrahimovic som nästan strejkat sig bort från flera klubbar, vi såg det med Mario Balotelli och faktiskt även med några andra Raiola-spelare av lägre kvalitet. Det är dennes MO som de säger i deckarserierna (modus operandi).


Lördag:

34m pund skulle tydligen övertyga Bayern München att sälja Franck Ribery till oss. Jag har alltid varit en stor beundrare av Ribery men idag är han ändå inte den spelare han var innan skandalerna och skadorna så jag tycker nog priset är lite högt. Men jag ser gärna Ribery i Chelsea. Ryktet är hetare på kontinenten än i England om vi säger så.

Chelsea kopplas misstänkt ofta ihop med serbiska spelare trots problemen med arbetstillstånd som vi fått uppleva med dem. Den senaste är Stuttgarts mittfältare, Zdravko Kuzmanovic. 17,5m pund lär han kosta. Ryktet kommer från Schweiz!?

Lucas Barrios ska varit intressant för Chelsea men verkar nu hamna i Malaga. Det undrar jag, jag tror aldrig Chelsea visat något direkt intresse för chilenaren Barrios även om han självklart är känd för Chelsea, som klubben har koll på så gott som alla spelare, både etablerade och kommande. Och en målskytt i tyska mästarna, Dortmund, har klubben självklart koll på.

Ett helt nytt namn, men ryktet kommer från en av de mer trovärdiga källorna.
Chelsea lär skriva kontrakt med den nigerianske tonåringen Kenneth Omerou ganska omgående. Omerou kommer sedan att omedelbart lånas ut till holländska klubben ADO den Haag fram över nästa säsong. Omerou är mittback, 18 år gammal och spelar just nu i belgiska Standard Liege.

Nyheten om att Demba Ba i Newcastle har en s k release-klausul i sitt kontrakt har plötsligt gjort honom till ett hett villebråd på skvallermarknaden. Chelsea, Tottenham, Man United lär vara hetaste friarna. Newcastle måste enligt ryktet släppa Ba om någon klubb erbjuder facila 10m pund för Ba och Ba vill gå! Det kan faktiskt verkligen vara något för Chelsea att titta på då anfallare med erfarenhet från Premier League alltid är premium på spelarmarknaden. 22 mål på 27 PL-starter är också Bas väldigt imponerande facit därifrån.

Marek Hamsik, enligt många en spelare Chelsea följt (jagat?) i många år har enligt sin agent, öppnat upp för en framtid utanför Italien. I England eller Spanien. Vilket fått media på alerten. Agenten säger att Napoli skulle acceptera ett bud på slovaken. Behöver jag nämna agentens namn; Mino Raiola vilket omedelbart innebär att ryktets trovärdighet åker ned i källaren.

Trettondagen:
Alex Ferguson kommer inte att köpa Frank Lampard nu i januari, ännu ett hysteriskt roligt rykte som väl bara en sportjournalist skulle kunna tro på. Hans ord var på en direkt fråga efter att ryktet dök upp imorse: "You are not going to tell me Chelsea would sell Frank Lampard to Manchester United in January. Do you really believe that?"
Något som de som startade ryktet (Daily Mail) tolkar som att Ferguson är intresserad av Lamps och de påstår även att Lampard är intresserad av en flytt då alla tolkar Lampard-AVB som ett dåligt förhållande som inte kommer att hålla länge till. Lite oro kan vi nog känna för Lampard har gjort det rätt klart att han gillar inte att bli bänkad, men vilken spelare gör det och det är självklart tuffare för en legend och en spelare med Lampards inställning att acceptera.
- Faktum är att Ferguson som har mycket litet förtroende för januariaffärer säger att United kommer inte att köpa någon spelare, vilket bör inkludera Rasmus Elm som svenska medier sålt dit.
- Situationen är dock annorlunda för AVB som fortfarande försöker bygga sitt eget lag som ny manager. Ferguson sitter som han själv säger med de spelare han tror på redan.

Dagens Cahill är att nu kommer affären att bli klar inom timmar, eller senast någon dag. Vi får väl se om Bolton spelar honom i FA Cupen. Något som i så fall skulle göra Cahill cup-tied och tyda på att affären absolut inte är särskilt klar ännu. Bolton möter Macclesfield borta imorgon.

Torsdag:
Vi har berättat det förut, att Chelsea bara lånat ut Jeffrey Bruma på två år, med möjlighet att ta tillbaka honom i sommar och att vi har förköpsrätt till Slobodan Rajkovic som aldrig fick arbetstillstånd i England. Rajkovic kan enligt ryktet köpas tillbaka för samma summa som han såldes för (vilket låter lite för bra). Nu avslöjas det att vi även har vidareförsäljningsklausul på Gökhan Töre som nu blivit aktuell för Galatasaray. Töre, född i Tyskland (Köln) är ju turkisk landslagsman. Han ville tillbaka till Tyskland i år till mångas besvikelse. Chelsea har dock behållit rätten att få 50% av försäljningssumman för Töre ända till 2014.

Zakaria Labyad har nobbat Chelsea enligt skvallersajterna. Vilken nog kommer som en överraskning för klubben likaväl som för oss, då vi aldrig tidigare hört talas om att Chelsea varit intresserade av PSV-spelaren som nu går till Sporting Lissabon.

Wolves lovande tonåring Zale Ismail lär varit aktuell för Chelsea förut, men valde att stanna. Nu är 17-åringen återigen aktuell även om priset nu lär vara mer än de 2,5m som bjöds tidigare. Även om tipsen att anfallaren skulle bli den första 100m-spelaren väl får tillföras avdelningen moderna myter.

Alex har plötsligt blivit aktuell för Queens Park Rangers. Ryktet har dock ingen större trovärdighet enligt bedömare.

Det ser ut att bli Dijon för Gael Kakuta, åtminstone om vi ska tro klubbens manager. Chelsea som vanligt säger inget förrän det hela är helt klart.

De som säger sig veta säger nu att Chelsea har erbjudit Gary Cahill samma lön som i Bolton och Cahill vill ha det dubbla. 100k istället för 50k. Tror nog knappast varken på det ena eller det andra, även om Cahill säkert räknar med höjd lön - det är ju därför man byter klubb. Ibland! 100k, eller ens 90k som en annan källa uppger är dock i mina ögon en väldigt hög lön för Cahill. Även i Chelsea.(Särskilt som en del påstår att han även kräver 4m i signing fee, vilket är en fullständigt löjlig summa för en spelare som inte kommer på fri transfer). Vi får väl se vad det blir. Fast det är klart, ju längre affären drar ut desto osäkrare blir det. Vi har ju ungefär samma rykte om Theo Walcott som också lär uppskatta sitt eget värde högre än de flesta mer objektiva bedömare gör. Och att Chelsea skulle vara intresserade av att motsvara det. Men om Chelsea tvekar om Cahills lön, då borde nog Walcotts lönekrav väcka ännu större frågetecken. Vi vet ju inte exakt vad problemet är, förutom att det är Cahills personliga kontrakt som diskuteras. En del påstår att det handlar om att semestrande Roman A måste ge sitt personliga godkännande innan Chelsea och Cahill gör upp... Vad vi vet med stor säkerhet är att Chelsea och Bolton har kommit överens om en övergångssumma.

Dagens härligaste rykte är att Aston Villa tänker försöka få Didier Drogba som ersättare om de förlorar Darren Bent till Liverpool. Inte så troligt är väl vår bedömning.

Mycket prat om Marseilles back med det svåra namnet Azpilicueta och de Bruyne som lär gett Genk ett ultimatum efter att de nobbade Chelseas bud på 8m pund i somras. de Bruyne vill bli såld, helst till Chelsea, men i vilket fall som vill han lämna Genk nu.

--
Lewis Dunk
är nybliven 20-åring, försvarare i Brighton & Hove under vår fd spelare Gus Poyet. Han har nyligen kallats upp till Psycho Pearces U-21 landslag och attraherar sjävklart intresse från PL-klubbar. En lär vara Chelsea, en annan Newcastle av de som namngets hittills.

Gary Cahill förbättrade väl sitt förhandlingsläge genom att göra vinstmålet för Bolton mot Everton borta. Efter att Tim Howard, mv, gjort matchens första mål på en kanonspark som med vindens hjälp studsade över Bogdan i Boltons mål. Starkt att vända av Bolton, och borta dessutom.

Onsdag:
Som väntat har ryktena om Kevin de Bruyne startat igen. Och Nice är nu klubben som media tror Gael Kakuta kommer att spela för i vår.

Al Wasl kommer inte att lägga bud på Drogba då han säkert lär kosta för mycket. Rätt kul att höra eftger den inställning vi fått till rika arabiska klubbar. Al Wasl i Förenade Arabemiraten leds ju dessutom av Maradona och ligger bara sexa i den inhemska ligan.

Chelsea ska försöka med ett nytt bud på Sao Paulos Lucas Moura. Det välkomnar vi och hoppas på en positiv utveckling.
Även om brasilianska fotbollsspelare kanske aldrig varit billiga, utom på undre halvan, så har priserna där blivit mer inflaterade än i något annat land känns det som. Kanske är det Vm eller den allt starkare inhemska ekonomin som gör de, men Brasilien är inte längre ett land det går att göra direkta fyndköp i som även allsvenska klubbar upptäckt. (Läs Kalmar).

Chelsea lär fått konkurrens om Milos Krasic, från Bayern Munchen. Bra. Hoppas det blir tysk affär av det hela.

Tisdag:
Silly Seasons tredje dag och skvallret är mindre i falsettläge än det var tre dagar innan Silly Season startade. Fast fortfarande cirkulerar de härliga ryktena om att Chelsea tänker spendera 1,6 miljarder kronor i januari.
Inga nya spännande namn för de 1,6 miljarderna dock. Cahill-affären är inte klar, även om klubbarna är överens, så nu försöker media istället få det till att Liverpool ska kunna komma emellan. Ja, det är ju trovärdigt att Liverpool skulle kunna/vilja betala högre löner än Chelsea även om spelaren är engelsk och Dalglish visat stor vilja att spendera pengarna brittiskt än på internationella spelare. Något som kan komma att bita Liverpool i de ädlare delarna, eller bli lyckats? Just nu lutar det åt alternativ ett, men nu är ju Gerrard tillbaka och då räcker lovorden i media inte längre till igen.

Ett nytt namn, för mig, är dock Fernando Reges. vet inte mycket om honom, han är mittfältare i Porto så han lär han en enorm utköpsklausul men är det inte lite trist med alla Portospelare som länkas till oss mestadels pga AVBs förflutna där? Reges kallas The Beast pga sin fysik och nämns som ersättare till Essien, vilket gör det ännu löjligare nu när Essien bara är veckor borta från ännu en comeback.

Måndag:
Det var ett tag sedan sist men nu rycker andra klubbar i John Terry också. JT lär vara intressant för en Kinavistelse, där hans problem med möjliga förflugna ord inte lär bli ett problem. Det är Anelkas nya klubb Shanghai Shenhua och mästarna (som också rycker i Drogba) Guangzhou Evergrande som lär vara intresserade.


Vi har så klart hört det förr, så förlåt. Men nu ska AVB lägga upp 65m pund för Luka Modric, gärna, och Theo Walcott (varför i guds namn?) som AVB ska vara en stor beundrare av. Kopplingen tycks vara att AVB gillar spelare som kan springs snabbt.... OK, det kommer inte direkt från några tillförlitliga källor och vi får nog vänja oss vid många sådana här rykten efter vårt spel på sistone och det faktum att det nu är officiellt Silly Season. Jovisst, alla förnekande om spelaraffärer som kommer från agenter är värda att nämna till skillnad från alla påstådda intressen som kommer från agenter. Och idag förnekar Higuins agent att han kommer att lämna Real Madrid i januari. Någon som är förvånad?

Roberto Soldado från Valencia har dykt upp som skvallerobjekt. Ingen dålig spelare men jag tror inte han är vad Chelsea letar efter.

Ett annat skvallerobjekt är Mirko Vucinic, trots att han bara varit i Juventus i några få månader. Anledningen; han har uttalat sig oklart i en tidning och därmed har media sålt honom till Chelsea, eller möjligen Tottenham eller var det kanske City eller United. Den enda troliga utgången är dock, att han stannar i Juventus.

Bookmakers håller nu AVB som tredjefavorit till att få sparken. Jag brukar tro mer på bookmakers förutsägelser än sportjournalisters, men det här tror jag inte så mycket på. För övrigt är det inte Steve Kean som längre är förstahandsfavorit till att få gå, utan Owen Coyle. Där ser vi vad en vinst betyder.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner och en del annat.


Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>

epost
CSFC