AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 19 sp 10 v 4 o 5 f 37 - 24 mål 34 poäng
31 december 2011 - 2 januari 2012
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

wolvesInför Wolverhampton

MÅN:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

Drogba och Sturridge är borta med skador, liksom hemmalagets Fletcher som dock finns med på bänken, liksom Hunt, Jarvis och farlige Ebanks-Blake. Lite överraskande lag som Wolves startar med, där lånet från Arsenal finns med, Frimpong.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard
7 Ramires
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 27 Sam Hutchinson, 34 Ryan Bertrand, 45 Nathaniel Chalobah, 20 Josh McEacharn, 18 Romelu Lukaku.

Wolves 4-4-1-1 formation:
Hennessey; Stearman, Johnson (k), Berra, Ward; Hammill, Henry, Frimprong, Forde; Edwards; Doyle.
Avb: Elokobi, Foley, De Vries, Hunt, Jarvis, Ebanks-Blake, Fletcher.
Domare: Peter Walton.


Chelsea har fått stora problem med småskador och sjukdom inför eftermiddagens match.

Sturridge som inte stod att känna igen mot Villa kommer att testas precis före match. Drogba har problem med en fot. JT och Petr Cech var tvungna att vila från söndagens träning. Vilket innebär att Nathaniel Chalobah får följa med till Midlands för att täcka upp om JT inte kan spela. Men även Ashley Cole har frågetecken då han har en smäll, Ryan Bertrand är den naturlige ersättaren.

Kalou har en muskelskada och lär inte kunna komma ifråga och Malouda lär vara sjuk, även om en del säger att han tjurar för att bli släppt i januarifönstret.


---
Med tanke på att lagen som låg framför oss alla tappade poäng så svider praktfiaskot mot Villa ännu mer. Har City tappat sin effektivitet? Har United tappat sitt flyt? Tottenham håller inte heller tätt. Arsenal har gått förbi oss, men de borde kallas van Persie FC just nu, och han håller väl aldrig hela säsongen, eller? Fast sämst av dem alla just nu är ju Chelsea. Nio tappade poäng på fyra matcher är väldigt mycket, särskilt när vi kunde vunnit dem alla med bara en gnutta större effektivitet.

Så jag kan bara hoppas att Chelseaspelarna ägnar sig åt att kollektivt skämmas ögonen ur sig över sina insatser på sistone (Tottenhammatchen möjligen undantagen, men även i den borde de visat lite effektivitet) i bussen upp till Birmingham. För att bita ihop och visa att de fyra senaste matcherna är undantagen och inte vad som kommer att karaktärisera vår säsong. Vi hade chansen att hänga på toppen, men slarvade bort den å det grövsta. Så låt åtminstone inte gapet växa genom ännu ett fiasko mot Wolves. Kanske är det bra att matchen går borta, för hemma har Chelsea sannerligen bara visat stil i typ två matcher (City och Valencia).

Försvarsspel är något som AVB måste börja ta hänsyn till. Luiz håller för närvarande inte måttet. Det måste vi säga, så vi saknar Iva. Kan Cahill bli den saknade länken? Något måste dock hända. Cahill har spelat bra med JT i landslaget, det är ett positivt tecken.

Wolves har en ny spelare i sin trupp, Eggert Jonsson. Även lånet från Arsenal, Emmanuel Frimpong kan komma ifråga.

SÖN:
Det är framförallt två spelare Chelsea måste se upp med i Wolves på måndagen. Så får förstås Petr Cech se upp med Stephen Hunt som fortfarande aldrig bett om ursäkt för den skada han medvetet orsakade Cech för flera år sedan. Något som gör Hunt till den spelare i PL jag tycker allra sämst om. En olycka kan hända, men även om det är en olyckshändelse ber man om ursäkt, om man medvetet sänker knät för att träffa en målvakt i en närkamp och inte ber om ursäkt, då får ni ursäkta- då är man en skit.

Men spelarna jag tänker på är Steven Fletcher som gör Wolves mål, och som vi vet görs inga mål av Chelsea, nästan. Fem stycken senaste månaden. Vi har några pinsamma förluster och resultat mot Wolves de senate åren, förluster med uddamålet så om Fletcher får göra mål kan det bli svårt för oss. Kravet är som alltid just nu på Chelsea inte bara vinst utan också att för en gångs skull hålla nollan. Särskilt sista kvarten. Vi har redan släppt in så många mål att inte bara titelchansen är borta, utan det blir tufft att bli ens topplag år. Fletcher kvitterade också Boltons ledning och räddade poäng till Wolves igår.

Den andre spelaren som Chelsea måste se upp med är målvakten Wayne Hennessy som var stor hjälte i matchen mot Arsenal då han räddade det mesta. Med tanke på att Chelsea har för vana att göra målvakterna till matchhjälte just nu finns det all anledning att anfallare och skyttar faktiskt skärper sig och inte låter Hennessy bli hjälte igen.

Chelseasupportern Roger Johnson har haft svårt att komma upp i Brums-standarden, men har spelat allt bättre de senaste matcherna. Matt Jarvis är en kvalitetsspelare som kanske ännu inte nått sin formtopp i år, vilket är en anledning till att inte låta honom göra det imorgon. Karl Henry är en brunkare som kommer att försöka dominera Chelsea på mitten genom fysik och oräddhet. Wolves andra målskyttar är Ebanks-Blake som spelat på sistone och Stephen Ward som också gjort en del viktiga mål. Wolves startade säsongen sensationellt men har sedan haft en lång formdipp som tagit dem från en topplacering till 16:e i tabellen. Men som Wigan visade mot oss är tabellplaceringar inte alltid rättvisande för ett lags kvaliteter och Wolverhampton är ett lag som visserligen hör hemma på nedre halvan, men kanske inte så långt ned.

---
Ett Chelsea i usel form åker till Molineux för att vända trenden och inleda det nya året positivt. Fast just nu är förväntningarna inte så höga. Även om Wolves kämpar precis ovanför nedflyttningsstrecket kan vi inte längre förvänta oss en seger för Chelsea som verkligen visar usel form. Tre oavgjorda matcher som vi borde vunnit alla tre om spelarna kunnat göra mål på sina chanser och en förlust i en match som vi också dominerade, och en stor förlust därtill efter slarv, och en usel viljeinsats där ingen spelare faktiskt kunde få godkänt för sin insats. Det minsta vi har rätt att kräva är väl ändå att spelarna visar vilja och verkligen försöker.

Chelsea har nu en lång väg att klara årets minimikrav, att vi tar en Champions Leagueplats. Kanske måste vi få in nytt blod redan nu, det känns som om det vore en lösning även om jag inte tillhör dem som tror att köpa spelare är svaret. Tyvärr har både Sturridge och Mata tappat formen, och Drogba som var på väg mot form har också gjort det. Torres har aldrig hittat formen och har ett otroligt oflyt, som ribbträffen mot Villa visade. Meireles är inte rädd för att skjuta, men träffar ytterligt sällan ens mål. Lampard har också helt tappat formen.

Jag har de senaste åren fruktat julperioden, men i år tycks den bli värre än någonsin. Just nu håller jag knappt ens Chelsea som favorit att slå ut Pompey nästa helg i FA Cupen. Än mindre tar jag någon vinst för given mot ett kämpande Wolverhampton.

Serien vänder nu och halva säsongen har gått, vilket egentligen innebär att det finns massor kvar att spela för, men det är inställningen hos Chelsea som oroar mig. Att vi dessutom inte har minsta lilla flyt gör inte saken bättre. Därtill försvinner till helgen Drogba och Kalou till ACN. Förhandlingarna med Cahill kärvar pga dennes lönekrav och självklart ska Chelsea inte gå med på dem. Men det är inte försvarare vi saknar allra mest, utan vi gör ju inga mål.

Vi slog Wolves med 3-0 hemma för dryga månaden sedan, vår näst senaste hemmavinst. Men efter den senaste vinsten över City har Chelsea underpresterat ordentligt och på ett sätt som gör att vi fått massor av frågor. Mot Villa hade Chelsea 62% bollinnehav och vi har gjort våra bästa matcher när vi inte haft det mesta bollinnehavet, trots AVBs föredragna spelmodell. I målchanser var siffrorna 15 för Chelsea mot 9 för Villa. Men bara 2 mot 7 var på mål, vilket verkligen understryker Chelseas nästan anmärkningsvärda ineffektivitet, att så många duktiga fotbollsspelare och erkända målskyttar kan vara så menlösa är pinsamt för AVB och framförallt för spelarna själva. Resultatet som vi vet förnedrande 3-1 till Wlverhamptons grannar.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC