AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 16 sp 10 v 2 o 4 f 34 - 19 mål 32 poäng
18-22 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

wiganInför Tottenham

TORS:
Som väntat färre ändringar i Tottenham än vad media förutspådde. Lite mor förvånande att Oriol och Lampard får börja på bänken i Chelsea till förmån för Mikel och Ramires. Dvs att Meireles tar Lamps plats. Backlinje och anfall dock detsamma från de senaste matcherna.

LAGUPPSTÄLLNINGARNA:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 6 Oriol Romeu, 8 Frank Lampard,15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.

Tottenham:
Friedel; Walker, Gallas, King k),Assou-Ekotto; Modric, Parker, Sandro, Bale; Van der Vaart; Adebayor.
Avb: Gomes, Bassong, Kaboul, Livermore, Rose, Kranjcar, Pavlyuchenko.
Domare: Howard Webb.


Det sägs att det är det senaste om Tottenhams skadesituation.
Adebayor spelar trots problem med en fot. Bale är mycket tveksam till start (så jag antar han startar då det är Redknapp som säger det). Lennon är klart borta. Defoe är kanske borta från matchen, Huddlestone och Dawson är klart borta. King kanske spelar, det har varit olika bud ungefär varje timme kring honom. Younes Kaboul är tillbaka efter sin avstängning.

Vi har nästan glömt hur bra Chelsea har spelat mot just Tottenham. Av de 38 mötena i Premier League har Tottenham vunnit bara tre stycken. Dessa vinster har dock kommit de senaste fem åren så konkurrensen har skärpts. I år har dock bookmakers Spuds som favoriter, något oerhört ovanligt. Senast de låg före oss i en tabell var elva år sedan, då vann vi och gick förbi. Fast på hemmaplan. Det är också svårt att glömma att vi förra året borde vunnit, hade inte Drogba missat en straff på övertid. Det sved.Vi har nu inte vunnit på Three Point Lane sedan 2005. Liksom vårt derbyfacit i år, vi är sämst av alla Londonlagen. Ingen vinst. Bara två förluster. Tottenham har däremot tre vinster.

---
Konkurrentlagen vann (även Arsenal tack vare en Chelseaspelare, Yossi Benayoun) och det gör inte kvällens match mindre viktig. Det lag som vinner har chans att hänga på Manc-lagen, det lag som förlorar får väldigt svårt att hävda att de är en seriös ligautmanare. Oavgjort blir därmed lika avslaget som svensk underhållning, det tröstar knappt ens de närmaste sörjande.

Förutom de tidigare frågetecknen i Tottenhams trupp har de nu satt upp Ledley King (förstås) och än viktigare Emmanuel Adebayor. Hur mycket som är mindgames går inte att säga, men det blir ovanligt intressant att studera motståndarnas laguppställning den här gången. Lennon och Bale anses vara helt ute ur bilden dock.

ONS:
Chelseas skadeläge är just nu Essien och Luiz som inte blivit spelklar. Däremot kommer både Ramires och John Terry att vara med i truppen (och förmodligen laget) imorgon. (Spekulationerna kommer att vara vildsinta de närmaste dygnet om hur anklagelserna om rasism som ska prövas i domstol påverkar John Terry inför matchen. Vi som sett honom gå genom tuffa mediestormar förut räknar med att det kommer inte att märkas på honom under matchen, även om han kan räkna med oerhörda mängder förolämpningar, skitsnack och tillmälen från läktarhåll imorgon - det är ju trots allt på 3 Point Lane på Seven Sisters Road. den farligaste platsen i världen att bära en Chelseatröja enligt lokala fans).

Fortfarande inga klara besked, och vi får nog räkna med att det kommer att mörkas in i det sista, om Tottenhams möjligen ganska digra skadelista; Bale, Defoe, Lennon, Huddlestone, Dawson... och hur är det med King egentligen? Kan han verkligen spela två matcher i rad?
Ändå verkar de flesta hålla Tottenham som favoriter. Hemmaplan spelar roll, men mest verkar det handla om vad som hände på DW Stadium när Cech tappade en lätt boll och Chelsea skänkte Wigan ett oavgjort resultat efter att slutat spela för att vinna matchen.
Fast kanske borde det istället tala för Chelsea!? Chelsea har visat att när de vill kan de slå vilket lag som helst i England. (Om domarna tillåter dem). Tyvärr har viljan saknats ibland, men det skulle förvåna mig oerhört om den gör det imorgon kväll.
Varningssingaler hissar för att Luka Modric ska vara ute för att visa vad Chelsea gick miste om i somras. Kanske det, men det finns väl egentligen ingen som tror att Modric verkligen ville stanna, han blev tvingad att stanna vilket kanske ger en helt annan sorts motivation i just den här matchen. Nu tror jag dock Modric är ytterligt professionell och kommer att göra sitt bästa. En annan som säkert vill visa något är Gallas som gjorde motsatsen, tvingade till sig en transfer bort från Chelsea, vilket kanske inte var hans smartaste karriärdrag.

TIS:
Tottenham har fått skadeproblem, även om det är omöjligt att säga om spelarna verkligen också kommer att missa Chelseamatchen. Det hindrar dock inte Sandro som var så bra mot oss senast att hävda att Tottenham måste vinna matchen för att ses som seriösa titelaspiranter. Ett ord vi inte har hört på närmare 50 år i samband med Tottenham, ligatitel alltså.

MÅN:
Tottenham saknade Gareth Bale (stukad fot kanske) mot Sunderland och han är osäker inför torsdag, men förväntas spela. Däremot skadades Aaron Lennon knappa halvtimmen in i matchen, lårmuskeln, och han kommer däremot inte att komma ifråga mot Chelsea. Det är tydligen frågetecken även kring Jermain Defoe (också lårmuskel) och Kevin Bonds, Redknapps assistent säger att Tottenham kommer inte att chansa med dem. Vilket vi tror på så mycket som vi tror på det, personligen tror jag de mörkar och att både Bale och Defoe spelar. Men vi får väl se.

Chelsea har frågetecken kring tre spelare; Luiz och Ramires som missade matchen mot Wigan och JT som fick problem med ett knä när det var ungefär en kvart kvar. JT skaockså fått enssmäll på hälsenan under måndagens träning och är enligt några källor högst tveksam till spel på torsdag - samma källa anger också att Chelsea i ett twitter sagt att han kommer att spela!!!
AVB tror att det är möjligt att alla tre är aktuella för spel på torsdag.

---
Mata är vår kreatör just nu, men han visar klara tecken på att vara sliten nu. Han borde vilats mot Wigan tycker jag, och så skulle spelare med inställningen att försöka få en startplats spelat. Jag var nöjd med Lampard i första och delar av andra, men på slutet var alla dåliga. Och det visade sig att AVB gett order om att de skulle spela på resultatet!!!Var det inte sådana saker han aldrig skulle göra?
Om det är något vi lärt oss i år är det att Chelsea kan inte hålla enmålskillnader i år, se bara på alla sent insläppta mål och igår kostade det oss ligatiteln tror jag. Nu tror jag ändå inte att Chelsea kommer att kämpa om ligatiteln då vi är på tok för ojämna och gör alldeles för många sådana här usla insatser där inställningen är bottenlöst dålig. Det finns dock andra viktiga saker att både kämpa om och att bevisa, för att inte tala om att hitta någon sorts beständig form inför de viktiga cupspel som blir i vår.

Wiganmatchen var nog AVBs sämsta coachning av laget på hela året och kanske vår sämsta insats trots flera riktigt usla insatser. Vilket AVB felaktigt förnekade i eftersnacket då han försökte sälja matchen som en bra insats av Chelsea, en uppfattning han nog ändå är väldigt ensam om att tycka. T o m Wigan ansåg ju att de förtjänade en poäng.

En sak har dock alla dessa fiaskon haft gemensamt, Chelsea har saknat vilja och motivation i hela de matcherna (undantag mot United och QPR där det var mer domarna som inte tillät oss vinna, mot Liverpool dock hur tydligt som helst och mot Arsenal vek man ned sig på slutet som vanligt). Kanske är det vårt största problem med vår rutinerade trupp, de tänder helt enkelt inte till i alla matcher de måste tända till.
Då räcker det inte med Sturridge, Romeu (varför byttes han ut?) och Mata. Ändå varnade t ex Petr Cech för just det inför matchen, och vem gjorde matchens största och mest avgörande tavla? Även om som vissa nissar (det finns en väldigt okunnig ung kille som skriver PL-blogg i Expressen som kör en ren kampanj mot Petr Cech i år, och han har fel), säger att Cech varit dålig i år. Jag tycker nog inte han varit alls dålig för även om vi släppt in på tok för mycket mål så är anledningen till det framförallt dåligt försvar, inte dåligt målvaktsspel.

Är det dags för usla Chelsea i julperioden igen? Vi får se hur det går mot Tottenham på torsdag kväll. Ett Tottenham som på hemmaplan gick förbi oss igen trots en match mindre spelad, fast lite grann får de nog tacka Bendtner som missade grovt precis före slutet. Bäst i Tottenham var kanske van der Vaart som vaknat igen. Annars är det väl Adebayor som är spelaren Chelsea måste se upp med.


---
Det var ett sällsynt slarvmisstag av Petr Cech som kostade oss matchen mot Wigan, men inte enbart. Jag anser att hela matchen saknade rätt inställning och attityd hos Chelseas spelare och det oroar mig mycket. Men mot Tottenham, topplag, derbymotståndare och just nu det Londonlag vi har svårast för (attiydmässigt inte minst) kan väl ändå inte innebära samma viljelösa och trista inställning på torsdag?

---
Harry Redknapp, Uncle 'Arry, har det senaste halvåret lyckats göra sig oerhört impopulär på den här sajten. Vi vet alla att han är en person som alltid haft ett mycket personligt förhållande till fakta och ja, sanningen. Som ett stort antal rättsaffärer visat. Han står ju återigen inför rätta för skattefiffel, något som kan stoppa hans livs stora dröm - att bli Englands förbundskapten. Även om den värste lallaren i klubben David Levy nu går ut och säger att Uncle 'Arry minsann aldrig varit intresserad av det jobbet, vilket väl är ungefär lika sant som att påstå jultomten på sydpolen.

Det som gjort Rödknoppen så impopulär här är mestadels hans ovana att uttala sig om alla andra fotbollslags interna affärer och vid varje möjligt tillfälle flirta med andra lags spelare. Det är otillbörligt för en manager som jag ser det. Hans förmåga går dock inte att förneka. Han är fyndköparnas kung på transfermarknaderna och han har också en osedvanlig förmåga att motivera och få fart i spelare som de flesta betraktar som förbrukade.

Tottenham var på många sätt höstens lag, efter augusti då de startade tveksamt. Men häromhelgen satte Stoke dem på plats även om många vill hävda att Chris Foy (alltid denna foy) hade en hel del med det att göra. Jag såg matchen och även om Tottenham var bästa laget i andra halvlek var segern för Stoke inte orättvis.

I många år var White Hart Lane, i 20+ år, känt som 3 Point Lane för Chelsea. Tyvärr upphörde den underbara statistiken för några år sedan, vilket utan tvekan hade ett samband med att en viss Gareth Bale dök upp på scenen på allvar. De senaste åren har vi haft problem med ett lag vi släppt massor med spelare till och ska vi tro tidningarna och Redknapps uttalanden så vill de ha nästan ett halvdussin till av våra spelare. Utan förstås att släppa Modric som vill bort från dem. Jag tycker det är oerhört signifikativt att Modric fortfarande inte skrivit på det förbättrade kontrakt han erbjudits, enligt uppgift. AVB har sagt att Chelsea inte tänker bjuda på honom i januari, men jag anser att Chelsea borde göra det även om han absolut inte är värd de 4m det påstods att vi bjöd i augusti (om vi nu tror på det, jag gör det inte).



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC