AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 15 sp 10 v 1 o 4 f 33 - 18 mål 31 poäng
16 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Champions League-lottningen
- åttondelarna -

Enkäten avslöjar att ni helst vill att Chelsea får Olympique Marseille eller Zenit St Petersburg i åttondelsfinalerna i Champion League som spelas i februari. Allra minst vill vi möta Napoli.

Fredag lunchtid lottas åttondelarna, Chelsea kan möta Basel, CSKA Moskva (på plastgräs), Marseille, Milan, Napoli, Lyon eller Zenit St Petersburg. Chelsea spelar hemma i andra matchen och börjar alltså borta. Går vi vidare blir det ny lottning inför kvartsfinalerna och sedan spelas resten av turneringen beroende på de resultaten, som vanligt.

----

MARDRÖMSLOTTNING?

Det blev absolut värsta möjliga lottning för Chelsea. Som vanligt i slutspelet av Champions League. Vi har haft en del tur i grupplottningarna, även om jag i år tycker vi fick en ovanligt svår grupp som vi avhandlade redan innan den spelades. Facit visade också att det blev en svår grupp för oss.

NAPOLI heter våra motståndare i åttondelsfinalen. Lite av en mardrömslottning då spel på San Paolo har visat sig mycket svårt för alla. Det lag jag minst av alla ville ha, och det lag som enkäten visade att vi inte ville ha. Just nu på femteplats i Serie A då de tappat lite form på slutet i ligan, som för de flesta lagen nedan har en del lag spelat bättre i Europa än i ligan.

Men Chelsea måste ändå ses som favoriter oavsett Napolis fina resultat mot Manchester City. Vi kommer ju inte ovarnade till matchen nu. Napoli har också flera spelare som kan göra mycket bra ifrån sig, Hamsik och Inler har dominerat mittfältet i många matcher redan och bägge är unga lovande spelare. Cavani är en personlig favorit och Lavezzi är också en spelare att se upp med. Det är dock långt till matcherna så dagsform är inte direkt något vi kan titta på.

Chelsea ska klara av det här om vi bara inte hittar en ny formbotten lagom till matchdatumen.

Hela lottningen:

Lyon, Frankrike - Apoel Nicosia, Cypern

Napoli, Italien - Chelsea, England

Milan, Italien - Arsenal, England

Basel, Schweiz - Bayern München, Tyskland

Bayer Leverkusen, Tyskland - Barcelona, Spanien

CSKA Moskva, Ryssland - Real Madrid, Spanien

Zenit St Petersburg, Ryssland - Benfica, Portugal

Marseille, Frankrike - Inter, Italien

- med sportjournalistisk snedvriden syn visar ju åttondelarna att Europas bästa liga är Serie A i Italien då de har med tre lag före England, Spanien, Tyskland, Frankriker och Ryssland som bara har med två var. Mitt tips är dock att Italien inte har ett enda lag med i kvartsfinalerna.

Jag har markerat de lag jag tror går vidare. Svårast att tippa är nog matchen mellan Milan och Arsenal, men lite med engelskt hjärta tippar jag ändå som jag gör. Detta trots att Arsenal i februari-mars alltid brukar börja den usla form som tar dem från titelstriden varje år. Men då jag måste välja ett lag hoppas jag på ett engelskt lag framför ett italiensk varje dag i veckan, trots allt. Inte minst för att det går emot det enorma italienfokus de svenska tabloiderna håller, så jag ser väldigt gärna Milan bli utslagna tidigt.

Jag chansar på Zenit som har ett lag och en tränare, Spalletti som jag tror en del på, åtminstone mot ett lite svårbedömt Benfica på vinterplaner i februari. Marseille får mitt tips trots allt mot Inter, fast det kan lika gärna bli tvärtom om Ranieri får stil på Inter - dagens tips är baserat på hur lagen spelat i ligorna hittills. Och lite måste man ju chansa på något överraskningslag. Lyon fick på papperet absolut lättaste lottning och med deras CL-rutin ska de ta sig vidare, allt annat är ett chockresultat.

Speldatum är 14-15 respektive 21-22 februari och returer 6-7 samt 13-14 mars.

Chelseas match mot Napoli borta blir 21 februari vilket innebär retur 14 mars.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC