AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 14 sp 9 v 1 o 4 f 31 - 17 mål 28 poäng
4 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

valenciaInför Valencia - CL
Ödesmatchen- och DEN vinner vi

LAGUPPSTÄLLNINGAR:
1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
6 Oriol Romeu
16 Raul Meireles
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 12 John Mikel Obi, 8 Frank Lampard, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.
Valencia:
D Alves; Barragan, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Feghouli, Coasta, Albelda, Mathieu; Jonas, Soldaldo (k).
Avb: Guaita, Dealbert, Mehmet Topal, Pablo Hernandez, Adruz, Piatti, Parejo.
Domare: Gianluca Rocchi från Italy.

Att Lampard inte startar är överraskande, måste jag ändå säga. Men hans straffmiss mot Newcastle kostade honom. AVB vill ha mer energi på mitten då han väljer Meireles. Annars är laget som väntat.

TIS: Sen information. Det visar sig att 0-0 räcker inte för att Chelsea ska vidare, om Genk slår Bayer Leverkusen. Då går Valncia vidare även på 0-0. Så Chelsea måste spela för att vinna matchen ikväll.

Sturridge har uttalat sig om att stämningen i truppen är på topp inför matchen. De har alla tränat med ett leende på läpparna och ser fram emot matchen. Han understryker också att Chelsea kommer att spela som Chelsea brukar, laget anpassar sig inte efter Valencia.

Chelsea kommer, som alltid, satsa framåt. Det lovar AVB före matchen. I det här läget kommer säkerligen Valencia också att göra det då ett mål för dem betyder att Chelsea måste vinna och då hamnar i det läge som motståndare älskar, att laget måste satsa allt framåt och att de kan ligga på kontringarna och bara absorbera. Särskilt då Chelsea är bevisat oerhört ineffektiva. Vi måste helt enkelt skapa betydligt fler chanser än de flesta lag för att göra varje mål.

Kvällens match kan nog bli väldigt spännande och att båda lagen startar i ett furiöst tempo för att få det där otroligt viktiga målet är nog ingen vild gissning. AVB hävdar dock att Chelsea ska spela som vanligt, det blir ingen satsning på kontringar även om vi leder med ett mål eller några långa bollar i desperation.

Eftersom det är Uefa och Champions League kommer domarfrågan att vara väldigt viktig. Senast mot Leverkusen anser AVB att vi borde haft en straff, men man orkar knappt ens tänka på hur domare i CL har behandlat oss under åren så vi ska absolut inte hoppas på några sådana favörer, vi kan bara hoppas att felbehandlingen blir så liten som möjligt. Och jag tror inte på ett ögonblick att vi får någon hemmabehandling även om vi vet att hemmapublik ofta kan påverka domare. Vi har fått en rätt meriterad domare, Gianluca Rocchi från italien. Vilket inte känns helt br då latinska domare har en tendens att stödja latinska lag och framförallt svälja filmningar och sådant ofog lättare än de nordeuropeiska. Jag hade absolut föredragit van Bleekeren eller någon av de domare som jag har större förtroende för. Rocchi är relatit ung för en domare på den här nivån, bara 38 år. Senast dömde han Lazio mot Juventus. I CL dömde han senast Apoel mot Porto, sensationell Apoelseger. Han har dömt internationellt sedan 2008.

Vi har mött Valencia två gånger tidigare på Stamford Bridge. Bägge matcherna slutade oavjort,. Senast var 2007 dp matchen slutade 0-0 och Chelsea vann gruppen. Det året gick vi till final i Champions League! I den matchen startade bl a Cech, JT, Kalou, Lampard, Ferreira. Enda gången vi förlorat mot ett spanskt lag hemma var mot Barcelona 2005-06. Valencia har spelat oavgjort de fyra senaste gångerna de varit och spelat på engelsk mark.

MÅN Lite slarvigt har vi trott att oavgjort räcker för Chelsea mot Valencia, för avancemang. Så enkelt är det dock inte, det måste bli 0-0 eller vinst för Chelsea pga målskillnaden. Detta på grunda av straffen Kalou orsakade senast!

Dagens presskonferens underströk också att Villas-Boas kommer att bli kvar oavsett vad som händer imorgon. Ett klart besked som inte kommer att betyda ett enda dugg för tabloiderna och struntmedierna i Sverige och England, eller de fd liverpoolspelare som översvämmar media som "experter". Intressant inför matchen är att Valencia har lämnat Miguel helt hemma då han tydligen har vissa disciplinproblem. Soldado och Jonas måste hållas inom kontroll.

AVB erkänner den absolut uppenbara sanningen att Chelsea bara har sig själva att skylla för den här situationen. Kanske är dock kniven på strupen det som laget behöver. Vi får hoppas det efter att fullständigt makalöst slarvat bort läget att ta hem gruppen utan poängförlust. Vi skulle slagit Genk men och mot Bayern hade Chelsea kontroll men som tyvärr alltför ofta tappade den i slutet. Oförlåtligt av spelarna och nu är det de som måste fixa det hela. Käka taggtråd och gå ut och gör processen kort med Valencia. Full fart framåt, men ingen övertändning av Luiz tack.

Det finns mycket att ta med från matchen mot Newcastle, allra mest inställning och skapandet av chanser. Det förekom dock en hel del slarv som måste minimeras mot Valencia. Fasta situationer såg fortfarande inte övertygande ut även om JT storspelade. Framförallt dock, ineffektiviteten är fortfarande häpnadsväckande även om det delvis kan skyllas på Tim Krul. Diego Alves var nästan lika bra i förra matchen så anfallarna måste vara bättre, och effektivare. Så många chanser som Sturridge brände innan han satsade på sitt enda skott, som gick i mål, det lär vi inte få mot Valencias försvar. Skapar vi lika mycket dock så måste målen också komma. Det finns det inga ursäkter för. För vad än Pardew och några fans tror förlorade inte Newcastle matchen pga någon domare (då det var en korrekt bedömning som jag ser det och står för när Luiz bara fick gult, Ba hade aldrig nått bollen före Cech, JT låg i linje eller något nedanför och det var ingen traditionell fällning utan mer liksidig brottning som föregick att Ba gick omkull med Luiz. Ba som dessustom faktiskt var offside innan!). Det som räddade Newcastle ändå till sista ordinarie spelminuten var målvakten och Chelseas ineffektivitet. Med City-effektivitet hade vi lett med 4-0 i halvtid.

José Bosingwa är ny på skadelistan med skadan som förstörde Frank Lampards säsong förra året, en abductor-skada och jag har ännu inte hittat det rätta svenska ordet för den muskelskadan. (Google föreslår faktiskt kidnapparmuskel!). Bossman missade träningen idag och vi vet inte förrän ikväll. Utan Bossman har Chelsea bara "gamle Ferreira" som back-up på ytterbackarna då Bertrand inte får vara med i truppen och vi därmed bara har en naturlig vänsterback. Ivanovic ser ut som det givna högerbackalternativet. Fast oddsen på samma startelva som mot Newcastle är nog för en gångs skull låga även om AVB gärna förändrar i laget inför varje matchs specifika krav.

---
SÖN: Chelsea som redan tidigare inte hade full trupp i Champions League pga Uefas högst egensinniga tolkningar av egna produkter-regeln har ytterligare tunnats ut inför ödesmatchen mot Valencia. Essien, skadad och Lukaku, pga reglerna, finns inte med i truppen. Inte heller Ryan Bertrand som otroligt nog inte får räknas som egen produkt i CL, men i PL för att han varit utlånad. Därtill försvann nu också Nicolas Anelka och Alex som inte tränar med laget längre.

Nu tror jag, och framförallt hoppas jag att det lag som ställde upp och skötte sig så utomordentligt större delen av matchen på St James's får starta även på Stamford Bridge. Som från att varit europeisk fotbolls tuffaste bortaarena blivit precis tvärtom i år. Det oroar oss som lätt oroar oss lite. Valencia har visat utmärkt form på sistone i La Liga och vann även i lördags över Espanyol, på ett sent mål (80) av Soldado. Som väl framförallt är spelaren att se upp med på bron. Valencia har två utmärkta målvakter som har turats om. Nu har dock matchvinnaren om vi får säga så i en oavgjord match efter en sen straff (efter Kalous mindre genomtänkta handutsträckning och bollfångande) Diego Alves spelat på sistone. Han var väldigt bra nere i Valencia och vi får hoppas han spelar mer normalt på tisdag kväll. Det är på förhand de två spelare jag tycker vi måste se upp med mest.

---
LÖR: Los Ches är i toppform. Det är inte Chelsea. Särskilt inte på hemmaplan.

Det här är en ödesmatch för Chelsea. Inte så att den bestämmer klubbens framtid, annat än omedelbart. Det är dock en match vi inte får förlora. Punkt slut!

MEN om Chelsea spelar som mot Necastle kan jag inte se hur Valencia ska kunna vinna matchen. (Om vi undantar Luiz inledande två blundrar och Lampards straffmiss....)

---
Jag är extremt orolig över Valenciamatchen. Men jag tror på Chelsea och tror att vi äntligen får se lite jävlar anamma i laget. En vilja som kör över dem även om spelet inte fungerar just nu.

Vissa av våra spelare har svårt att anpassa sig till den nya spelmodellen. Det är ingen hemlighet, men jag stödjer helt och hållet AVB i det han försöker göra, om han bara gör vissa justeringar för försvarsspelet, framförallt på fasta situationer. Det tar dock lite lång tid just nu och jag tror det finns ett visst motstånd hos vissa spelare idag, därför är det superviktigt att Roman klargör för truppen att det är AVB han satsar på och inte de spelarna. Något jag tror börjar sippra ned i organisationen. Därav oron bland dem med korta kontrakt och lite högre ålder. Laget kommer inte att kunna göra samma sorts "spelarrevolt" som de gjorde mot Scolari.

Topplag brukar aldrig anpassa sitt spel mot motståndare (förutom mot Barca). De satsar på en spelidé och räknar med att motståndarna anpassar sig. Det måste man inse och respektera, och i teorin ska det fungera på grund av den spelkvalitet som spelarna har. Chelsea befinner sig i ett förändringsläge och just nu fungerar det inte. Men jag har läst väldigt mycket av vad AVB själv säger och han har absolut inte fel när han påpekar att det är inte så mycket den höga försvarslinjen som fallerar just nu som framförallt spelet på fasta situationer. Vilket faktiskt stämmer mer än vad fotbollsjournalister och många fans vill erkänna. Men visst hamnar vissa spelare i Chelsea kontinuerligt ur position på grund av deras oförmåga att ännu hitta in i spelmodellen, vilket inte är underligt då de spelat på ett betydligt mer traditionellt brittiskt sätt hela sin karriär. Vi har också haft en del otur, som när JT halkade och van Persie fick fritt fram och kunde göra gooners fjärde mål, och det är faktiskt inte enda incidenten. Vi kan också peka på konstiga domslut som påverkat ett flertal matcher; jag nämner bara Valencia borta, United, QPR och Liverpool i ligacupen som de värsta.

---

Som alltid kommer mer på den här artikeln senare. Ni har säkert redan förstått hur CSFC fungerar där varje artikel kompletteras dagligen Inför matcher och Nyheter. Därför kan det löna sig att kolla de artiklarna flera gånger, åtminstone dagligen. Och som sagt, vi är väldigt tacksamma för fler bidrag, tips och rättelser. Helst på epost, men de når oss på facebook också.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC